HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 16

Tagok összesen: 1921

Írás összesen: 51347

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

sailor
2021-04-22 18:54:40

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / abszurd
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2009-12-18

Leütöm az angyalt 3.

Két nő a parton


Ez a harmadik nap, hogy haldoklom, de ma nem annyira. Ma egy kicsit, egy árnyalattal talán jobb a helyzet. Csak ne jöjjön ma az angyal. Vagyis Angyal Dezső. Ha nem jönne, az is lehet, hogy felépülnék. De nem, mégsem. Önáltatás ilyesmiben hinni. Először a vázizomzat sorvad el. Részben már el is sorvadt. Aztán jön a sima-izomzat, a zsigerek elhalnak s itt lesz a vég. Hány napom van még addig? Jaj csak ne jönne! De jön, érzem. Hallom a lépteit. Beoson, leül a régi-divatú öreg székre. Lovagló-ülésben ül rajta, jókedvűen nevet. És elkezd megint mesélni.

A városka egyetlen utcája a tengerpartra futott ki. Itt már lejtett, s az utolsó ház mögött a kockakövek belevesztek a homokba. A férfi végigment rajta s megállt a homok szélénél. Állt ott, mint akinek ég egy adta semmi dolga nincs a világban, nézte a vizet, és a parton szanaszét álló dűnéket. A dűnék tetején ritkás, hosszú szálú füvet lengetett a szél. A tenger nyugtalan volt, a hullámok teteje átbukott és elporlott mielőtt partot ért volna. Az egyik dűne tövében, kicsit távolabb a víztől két nő ült a földön. Nem voltak messze a férfitől, 50-60 lépésnyire mindössze. Mezítelen volt mindkettő. Az egyik alatt, aki messzebb volt, sárgás színű gyékény volt, a másik rózsaszínű pléden napozott. A távolabbi lány vékony volt, az innenső viszont kövér. Barnák, napsütötte bőrűek voltak mindketten.
A férfi elhatározta magát. Lelépett a kőről és óvatos léptekkel, hogy a lakkcipője meg ne teljen homokkal, odament a dűnéhez. Úgy ment, mint aki tojásokon jár. A kövér nő észrevette, s az egyik karjával elfedte a mellét. A férfi megállt a rózsaszínű pléd mellett. Bon giorno, mondta. Molto bene. Bon giorno, mondta a nő. Maga idevalósi?
A másik lány, a dűne másik oldalán kenni kezdte magát napolajjal. Egy pillanatra átnézett hozzájuk, aztán elfordult és folytatta a munkát.
Igen is, meg nem is, mondta a férfi. Már nagyon régóta élek itt. Csak nem ebben a városban, hanem kicsit arrébb. Arrafele, mutatta, a part vonalát, ahogy délnek futott. Különben magyar vagyok. A kövér lány leengedte a kezét. Nagy kerek melle volt. Ahogy felnézett, arcára ráesett a nap. Magyar? Merre van Magyarország? A Balkánon? Kis-Ázsiában, Törökország mellett?
Igen, hagyta rá a férfi. Mondja, ki az a másik lány, a domb másik oldalán?
A húgom, mondta ez a lány. Ő szép, én csúnya vagyok. Nem csúnya maga se, mondta a férfi, csak kövér. Állhatatosan nézte a vékony lányt, de az nem nézett feléjük.
Erősödött a szél, végigsöpörte a homokot a parton. A hullámok szemmel láthatóan nagyobbak lettek.
Haragban vagyunk, mondta a kövér lány. Nevetett, rengett a melle. Azon vesztünk össze, hogy ő szép én meg csúnya vagyok.
A férfi rázta a fejét. Nem, nem csúnya. Szó nincs arról, hogy csúnya lenne. Csak kövér. Az nem ugyanaz.
Basta, mondta a nő nevetve. Rengett a melle, ahogy kacagott. Maga aztán ért a nők nyelvén.
A vékony nő végre észrevette, hogy a férfi nézi és odafordult. Jó alaposan megnézte magának, ahogy ott állt szmokingban, lakkcipőben. A kövér nő látta, hogy a férfinek tetszik a másik nő. Megkaphatja, mondta. De csak én utánam. Vagy egyszerre. És csak pénzért. Harmincezer egy menet. De ötven százalék felárat számítunk, ha hármasban megy a móka.
Beszélhetek vele is?
Persze, miért ne!
A férfi átsétált a dűne másik oldalára a gyékényhez.
Üljön le, mondta a vékony lány, és kecses, invitáló mozdulattal mutatta maga mellett a gyékény szélét. A férfi leült. Nézze, én csak magával akarok. A testvére nem kell. Nem szeretem a kövér nőket.
A lány nevetett. Volt valami arcátlan szemérmetlenség a nevetésében. Nem a testvérem. Csak azt szoktuk hantázni, hogy a testvérem. Meg kell értenie, ez egy közös üzlet. Vagy mindketten, vagy egyikünk se. Capito?
Kifizetem a dupla pénzt, mondta a férfi. De csak magával akarok. Nem, mondta a vékony lány. Elfordult, lehemperedett a gyékényről és hasra feküdt a homokban.
Magának jó a..., hogy is mondják olaszul...jó a feneke, próbálkozott a férfi. Nézze, háromszoros pénzt is megadok.
A lány nem válaszolt.
Legyen négyszeres!
Hallja, de sok pénze van! Megperdült a lány, a hátán feküdt most és farkasszemet nézett a férfival.
Akár a tízszeresét is kínálhatja, akkor sem!
A férfi megadta magát. Na jó. Maga olyan jó. Vele kell kezdenem?
Vele, mondta a lány. Vagy egyszerre mindkettőnkkel.
Előbb akkor ő, mondta a férfi. Ö az előétel. A pastasuta. És maga lesz a desszert.
Odament a másik nőhöz, lenézett rá. Megegyeztem a húgával. Jöjjön akkor. Hol akarja?
A kövér nő felállt és a dűne közepe felé mutatatott. Ott benn van egy mélyedés. Nem lehet odalátni, sem a partról, sem a házakból. Ott szoktuk csinálni. Látta a férfi kétkedő tekintetét. Ne féljen. Van ott benn egy levendula bokor. Az árnyákot ad.
Jó húsz percig csinálták a dűne patkó alakú mélyedésében, aztán előjött a kövér nő, és intett a soványnak: te következel. Bement a másik lány és ő is nagyjából húsz percig volt együtt a férfival. Nem ő valamivel hosszabban. Kijött és azt mondta: azt akarja, hogy most hármasban csináljuk. Tényleg? A kövér nő nem győzött csodálkozni. Evés közben jön meg az étvágy, nevetett a vékony lány.
Hármasban is húsz perc jött ki, vagy valamivel több, de a lányok azt mondták a férfinak, hogy csak egy órát számolnak. Azért csak egy órát, mert nagyon jó voltál drágám, kuncogott a karcsú nő, amikor már kinn voltak újra a tengerparton. Mi is élveztük, ugye, Julia?

Az angyal komolykodva néz rám golyvás szemeivel, aztán elneveti magát. Mit búslakodik cimbora? Én fel akarom vidítani, maga meg lógatja az orrát. Ki látott még ilyen mélabús haldoklót?!
Rá akarok szólni, de nincs hangom. Talán már a hangszálaim is lerohadtak. Na mit gondol, ki volt az a pasas? -cukkol az angyal. Esküszöm, felállok, esküszöm, leütöm az angyalt, vagyis Angyal Dezsőt. Elviselhetetlen, hogy idejár a nyakamra és nem hagy meghalni!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9671
Időpont: 2009-12-29 08:39:00

válasz Müszélia (2009-12-29 07:44:03) üzenetére
Köszönöm. Igyekszem, talán január első hetében! Szia: én
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2009-12-29 07:44:03

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Te, még mindig tetszik. Mikor jön a következő rész?
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9671
Időpont: 2009-12-24 11:44:19

Réka, egy mélylélektani búvár-tudós veszett el benned. Háááát minden férfit megcsalnak, lealáznak egyszer, -ez bizti. Lehet, h onnan jön tényleg. Mondjuk nekem bejönne az "angyal" figura. De mégsem vagyok "angyal" Inkább kisördög. És a hortobágyi homokbuckák helyett én viszont inkább a tengerparti dűnéket preferálnám. Viszont, egy másik gondolat, én ezekben az alakokban eljátszom egy szerepet, mint mondjuk egy színész. Mintha én volnék az a szereplő. Azt hiszem. Boldog Karácsonyt. p én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9671
Időpont: 2009-12-23 19:54:52

Mármint úgy értem, h a lelki életem kulminál.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9671
Időpont: 2009-12-23 19:53:51

Életművész szaga lenne valóban....de, ha valaki már csak a kurvinckákkal akarja, akkor sztem inkább kiégett ember, mint életművész. Bár...bár...az se lehet rossz egy férfi számára. Csak lődörögni a világban és időnként, amikor kell, fizetnie kell egy nőnek (Vagy kettőnek) Az a vicc, h ismertem ilyen alakot. nem is egyet. De ez az angyal, mármint Anygal Dezső, nem belőlük lett gyúrva. csak úgy jött valahonnan bentről. Azon röhögök, h lehet h én vagyok az angyal????? Szia: én Na, ja. Ez olyan egyedfejlődés.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9671
Időpont: 2009-12-23 11:23:21

Szia Te mindíg Réka! Mindíg megnevettetsz a hozzászóládaiddal. Sztem a Cupido nyila nem éri el az angyalt. Angyal Dezső egy ilyen kiégett lézemgő ritter, én ilyennek képzelem. Csak kóborol valahol. Dél-Olaszországot nagyon szereti. És csak hivatásosokkal csinálja, ott nincs komplikáció. Kőszíve soha nem reped meg. De a mese során ő egyúttal az "angyal" is. Hogy az élet angyala, vagy a Halál angyala-e? -az kiderül a végén. Nem, lehet, h nem derül ki!!! Szia Réka, én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9671
Időpont: 2009-12-21 15:03:46

Szia Eszti! Öröm számomra Neked örömöt okozni. És köszönöm, h kitartasz zsengéim mellett. Az igéretemről nem feledkeztem meg. Majd írok a belső postán. Szia: én
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7469
Időpont: 2009-12-21 09:37:59

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!
Mikor látom, hogy új írást tettél fel, mindig várakozással telve fogok hozzá az olvasáshoz, és sohasem csalódom. Mint ahogy most sem csalódtam. Ez az Angyal Dezső! Igazi bödönös figura! Nekem nagyon tetszik.
Szeretettel: Eszti
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9671
Időpont: 2009-12-19 16:09:14

válasz Kuvik (2009-12-18 21:41:55) üzenetére
Szia Kuvik! A te észrevételeid, kritikáid számomra mindíg az etalont jelentették. Most sincs másként. Ám, fura azt látni, hogy írok valamit, egy szmpla kis dolgot, amire Te azt mondod: "vaázslatos"! Persze legyezgeti a hiúságomat....Egyébként én pontosan így vagyok a Te írásaiddal, milyen egyszerűek, milyen szépen szól a mese. Egyébként én másoktól is olyan írásokat szeretek olvasni, amelyek egyszerű, könnyen érthető mondatokból állnak. Sztem, ha "ködösíteni" akar az ember, akkor jobban teszi, ha nem a mesénél ködösít, hanem a mondanivalónál. Köszönöm: én
Alkotó
Regisztrált:
2007-04-10
Összes értékelés:
467
Időpont: 2009-12-18 21:41:55

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Varázslatos! Mikor elhatározom, hogy írok valami igazán ízeset, igazán hangulatosat, ilyet szeretnék, de valamiért soha nem jön össze... Annyira természetesen írsz, hogy ha fáj, tényleg fáj, s ha nevetni kell, gondolatban a könnye is kicsordul az embernek. Remek leírások, ügyesen "vázolt" karakterek. Gratulálok' Jó kis sorozat lesz ez!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9671
Időpont: 2009-12-18 18:20:19

Bocsi ezért az elviselhetetlen pasasért! Micsoda ötlet, egy haldoklót szerelmi kalandokkal szórakoztatni? Köszönöm, h elolvastad!!! Szia: én
Szenior tag
Regisztrált:
2005-12-13
Összes értékelés:
1309
Időpont: 2009-12-18 14:12:04

ÁÁÁÁ elviselhetetlen az ilyen ember...Te viszont jól eltaláltad.:)

Legutóbb történt

szilkati bejegyzést írt a(z) az értékek cérnaszálon lógnak című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Színésznőt szerettem... című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Profit című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) az értékek cérnaszálon lógnak című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) az értékek cérnaszálon lógnak című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Bujkáló zokni című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) az értékek cérnaszálon lógnak című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 7. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Színésznőt szerettem... című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 6. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Keserűőszi kávéházi tavasz című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Hozzád című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Csókollak!- ott is című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

szhemi bejegyzést írt a(z) Néha sírok én is című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) az értékek cérnaszálon lógnak című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) az értékek cérnaszálon lógnak című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) az értékek cérnaszálon lógnak című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) az értékek cérnaszálon lógnak című alkotáshoz

Bálint István bejegyzést írt a(z) Eltelt a nap című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Bogi és a csokoládé című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) az értékek cérnaszálon lógnak című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 7. című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Bonbonfekete viola című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Szertefoszló lelketlen keringő című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Keserűőszi kávéházi tavasz című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Színkeverős szürke vers című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 7. című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) ami lehetetlen az kizárt című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Néha sírok én is című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Esti magányban című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) az értékek cérnaszálon lógnak című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Bujkáló zokni című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 7. című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel Ló, lovas címmel a várólistára

szhemi alkotást töltött fel Költészet napjára ( magam gondolatai ) címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Színkeverős szürke vers című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 6. című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 5. című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Színkeverős szürke vers című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)