HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 16

Tagok összesen: 1910

Írás összesen: 50530

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

túlparti
2020-07-28 18:07:52

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: SelanneFeltöltés dátuma: 2010-09-27

Vízesés 10


Attila a telefont maga mellé hajította, karját a tarkója alá helyezte, és bámulta a plafont. A
levegőt először az indulattól szaporábban szedte, aztán egyre lassabban, egyenletesebben. A gondolatai össze-vissza kuszán jártak, ráébredt féltékeny lett egy pillanatra. Persze oka nem lehet rá, hiszen
ártatlan dolog egy traccsparti. Akik régóta kint vannak, azoknak élmények sorozata áll rendelkezésre. S ha pedig a nők belekezdenek a mesébe hajaj...! Aztán Ágnes is új arc, kíváncsiak lehetnek rá.
Nem lett volna szabad így viselkednie.-gondolta végig.
Higgadtabban elkezdte tárcsázni a telefonszámot, feltett szándéka volt elnézést kérni az iménti viselkedéséért.
Ellenben a telefonnak csak az automata hangja jelentkezett be.-Mi a fenét jelent ez?-tűnődött el.
- Kikapcsolta a készüléket? Próbálkozott újra, de eredményt nem ért el most sem.
Sebtében írni kezdett egy üzenetet. Nem kell azonnal a plafonon lenni!. Biztosan már a holnapi nap jár a fejében, új idők, új élet!-ragadta el újból az indulat.
Még csak az hiányzik, keveredjen oda egy pasas, tegye a szépet, mutogassa a gazdagságát.
Egyre jobban eluralkodott rajta a féltékenység. Nem jött még felszínre ez az érzés nála, biztos volt a dolgában idáig. Amúgy sem állt nő ügyileg vesztésre sosem..Inkább levakarnia kellett a nőket magáról.
Most azt érzi, szűkül a gyomra, rémlátomásai lettek egy pillanat alatt. Az eszébe sem jutott, Ágnes nem az a típusú nő, aki belebonyolódna egy éjszakás kalandokba. Közvetlen, kommunikatív, meghallgat mindenkit, ez igaz, de bizalmasan ha közelednek felé a férfiak, frappánsan intelligensen átível egy másik témára. Azonnal tudja miként kell helyesen cselekedni. Ezek a tulajdonságai most
valahogy kiestek a fejéből. Feltápászkodott a kanapéról, odasétált a hűtőszekrényhez elővett egy sört, majd komótosan, mint akit fejbe kólintottak előszedte az anyagot, amit át kell olvasnia, és maga elé pakolta az asztalon. Töltött a poharába, szinte egy szuszra kiitta, majd olvasni kezdte a végeláthatatlannak tűnő oldalakat. Csak éppen amit olvasott, nem jutott el az agyában arra a szintre
ahová el kellett volna érni. Szerencsére felmérte, ez minden, csak nem munka így. A tekintete már a lap alján tartott, tartalma pedig elszállt az éterbe. Félretolta az egészet, majd ismét hanyatt dobta magát, keresett egy sportcsatornát a tv-n, a sport nézése ki tudta mindig zökkenteni a gondokból. Ő maga is űzte, tenisz formájában, bár focizni is nagyon szeretett, és lovagolni. Az esti boksz meccset ismételték. Erdei a szokásos formájában szárnyalt mint a "Madár".Kellőképpen helyre is billent
gondolatilag. Tudott végre odakoncentrálni. Megcsörrent a telefonja. Imre szólt bele.
Megemlítette holnap jó lenne egy teniszparti?- érzi, az izmai kérik a jóleső sanyargatás
-Bocs majd még meglátom, sok munkám halmozódott fel, határidős. Holnap reggel azért rád csörgök tudok-e menni?
-Rendben, viszont feltétlenül kilenc óra előtt, hogy tudjak mást szerválni helyetted, ha nem jó.
Amúgy mizujs veled?-kérdezte
-Semmi különös, egyedül maradtam, sok a meló, elvállaltam egy kísérletet, majd élőszóban többet.
Letette a telefont, és a kísérletre visszagondolva eszébe ötlött a "csinibaba" segítség.
-Na,majd jobban szemügyre veszem! Abban még nincsen semmi. Egyelőre hűséget nem esküdtek Ágnessel, vakságot pedig soha nem is fog. Ebben a pillanatban eszébe sem jutott, alig fél órája még mardosta
a gyomrát a féltékenység. Mindenesetre az érzés elmúlt. Vagy a sör hatására, vagy mert visszatért a józan valóságba. Közben "Madár" is a szokásos övet a derekára csatolta, és lelkesen integetett a szurkolók felé. Megnyerte a mérkőzést. Mennyi szorgalom, kitartás, erő lakozik ebben a srácban.-elmélkedett. Igen mindent le lehet küzdeni céltudatos magatartással hittel. Nem is ismert magára micsoda bölcs gondolatai születtek. Jobb kedvre derült. Visszaült az íróasztalához, a paksamétát újból a kezébe vette, szépen haladt oldalról oldalra, táplálta agyába az ismétlést, és mintha ismét a kísérleti laborban lett volna, lassan a mozaikképek összeálltak fejében. Látta saját magát ahogy tevékenykedik. Belemélyedt a munkába amikor a csengő hangja kizökkentette. Laci állt az ajtóban.
-Csaó! Itt az alkalom, egy sörhabos estére!-veregette hátba kézfogás után barátját. Kapj magadra valami lazát, és beülünk a Hein-be. A Heinnecker sörözőt nevezték így haveri társaságban.
-Várj! Azonnal összekapom magam, gyere addig ülj már le egy percre. Laci helyet foglalt, s
látta a dossziékat. Tudta legjobb választása volt, hogy Attilát kérte fel a kísérletre. Azt is remélte az ő küldetése is szerencsés lesz külföldön, ha sikerül minden, ő megtalálja végleg a számítását ott, Attila pedig biztos pozícióhoz jut ezen a munkahelyen. Méltó utód válik majd belőle. Ettől függetlenül nem fognak inni előre a medve bőrére, csak megszomjaztak ebben a rekkenő hőségben.
-Készen is vagyok cimbora, indulhatunk! Az autód merre van?-Hát hol lenne a garázsban hüssöl Lógtam a buszon, a kapaszkodóban persze, idefelé, s majd hazasétálok mámoros fejjel. Ugyanis pukkadásig fogom magam inni. Mit ettél ebédre, hogy ennyire megszomjaztál? "Halat, s vadat, mi jó falat" hadarta. Na jó... vadat nem, viszont halászlét csípőset. Még a homlokom is gyöngyözött. Az pedig tudva levő dolog, a hal úszni kíván. Én mást is tudnék kívánni most.-felelte Attila.
-Például?-bökte oldalba Laci, miközben kettesével szelték lefelé a lépcsőt.
-Egy dögös bombázót akit Ágnesnek hívnak. Hiányzik! A fenébe is nagyon hiányzik! Egy pillanatra elkomorult az arca. Eszébe ötlött milyen durván viselkedett vele, majd az is a kézbesítési jelentésnek se híre, se hamva nincsen.
El van ő, talpraesett, ügyes csaj. Talán éppen ő is egy kávézóban ül, és szürcsöli a feketét, mellé majszol egy habos csodát.
-Hát ez az! Ha nem is éppen most, de meghívása van egy Magyar társaságba baráti csevejre. Nekem
pedig ettől csomóba ugrik a gyomrom.-buggyant ki belőle az igazság.
Ha ettől ugrik csomóba a gyomrod..., na lássuk csak?- És szemügyre vette valóban Attila gyomrát. -Akkor te valóban megbuggyantál. Csak sajnos a nyakadtól felfelé. Nem apáca zárdába vonult. Te féltékeny vagy öregem! A fenébe! Ismered nem? Egyébként is már régen el kellett volna venned feleségül. Akkor most a gyerekeidet nevelgetné otthon.- Igen... persze...-felelte Attila. Te pedig szomjan halnál a halászlé után, mert nem lenne aki a kíséretet biztosítaná számodra.
Sokszor évelődtek így egymással, viszont minden ilyen eset mögött megbújt az igazság. A kerthelyiségbe foglaltak helyet. Szépen belehetett látni a terepet. Laci bár nős volt, szívesen flörtölt lányokkal. Közel sem olyan jóképű mint Attila, viszont a dumájával lehengerlő tudott lenni. Az nem
volt valószínű, hogy tovább lépett volna, bármekkora is volt némelykor a kísértés. Mert mi tagadás volt. Feleségét egy partin ismerte meg, szerénysége, csendessége, bája ragadta
meg.Szinte késztetést érzett arra, elsőként ő táncoltathassa meg. Emlékeiben él, milyen könnyedén táncolt a lány, ő pedig csak arra bírt koncentrálni, nehogy a lábára taposson. Olyan törékeny volt saját maga pedig, egy kisportolt megtermett férfi. Amikor az első csók elcsattant, boldogságában a levegőbe emelte, s szinte meglepődött milyen pille könnyű. Nem is állta meg szó nélkül. Te az én pillangóm lettél, azóta is úgy becézi Pille. Amikor valamin összezördülnek akkor pillangó, s ez jelenti, most valami történt. Amúgy a házasságuk rendezett, bizony nehéz lesz egymás nélkül az az időszak ameddig ő távol lesz. Majdcsak átvészelik, s amint tisztázódnak a dolgok, vagy itthon, vagy kint, de mindenképpen letelepednek saját otthonukban. Jelenleg Laci szüleinél élnek...
Kortyolgatták a hideg sört, a társaság is szaporodott két új ismerőssel. Bolondoztak, nevetgéltek.
Attila zsebében megszólalt a telefon. Először üzenet jelentés érkezett. Végre bekapcsolta azt az átkozott telefont.-gondolta.
Pár pillanat múlva, jött újra egy üzenet, melyben ez állt. Nem vagyok a plafonon Drágám. Nincsen semmi gond, csupán a telefonom merült le. Fel tudnál hívni?
Ez volt csak a kínos pillanat. Mit is mondjon most? Azt, hogy nem ér rá éppen? Ha felhívja most, akkor kiderül nincsen otthon. Ő azért nyomta ki a telefont, mert készülődik másnap valahova Ágnes. Ennek ellenére ő nincs odahaza. Micsoda ellentmondás a részéről. Aztán végül is úgy döntött félrevonul, és tárcsázza a számot... Lesz ami lesz.
-Telefonálnom kell.-szólt, és indult keresni egy zajmentes helyet.
-Megjavult Magyarországon a telefonvonal? Úgy eltűntél, mint a kámfor. Mit csinálsz éppen?-kérdezte Ágnes. Pedig tudta ő, a valóság más volt.
Lacival sörözünk, a Heinben. Tudod iszonyú meleg van. A lány egy pillanatra meghökkent, hiszen éppen az volt a hosszú csend oka, ő készül beszélgetni. Sörözés nélkül, csak úgy...
Erőt vett magán, majd közölte, adja át üdvözletét Lacinak, és ismerősnek, aki velük együtt van éppen. Ő vasalásba kezdett, a kora este a legalkalmasabb, nincs már akkora hőség.
Már elő is készített egy ásványvízzel teli üveget és egy poharat.
-Este amikor hazaérsz hívjál majd a vezetékesen, akkor nyugodtabbak a körülmények, most pedig siess vissza, mert a söröd megmelegszik.-búcsúzott Ágnes.
Attila vidáman ígérte meg, valóságban azonban attól lett boldog, micsoda remek lány Ágnes.

-Ellenőrzés volt?- kérdezte az egyik srác. Jó hogy független vagyok, a csajok csak jobbára nyavalyogni tudnak.
-Hát ami azt illeti, ha én nő volnék, tőled biztosan szeretnék független maradni. Casanova tehozzád képest kismiska volt. Majd egyszer, amikor igazán szerelmes leszel, és faképnél hagy a csajod akkor nyavalyogni fogsz te is! -Nagy egyetértő bólintásokkal helyeseltek a többi fiúk.
-Biztosan túljutok majd a bajságomon, ha úgy alakul. Még nem járult a színem elé a mindent elsöprő nagy szerelem. A csajok pedig némelykor úgy bombáznak, hogy belefáradok.-hencegett.
A hiúság megfestett mintaképe, lakozott a szépfiúba.
-Üres seggfej ez a pasas!-bökte meg Attila, Lacit.
-Ágnes volt akivel beszéltél? Igen, mondtam sörözünk, üdvözöl, kért adjam át. Mondta siessek vissza, mert még felmelegszik a jó kis itóka. Majd otthonról hívni fogom.
A kora este jócskán elszaladt, a korsók egyre csak csereberélődtek. A társaság is gyarapodott, két asztalt is össze kellett tolni.
Rendeljünk zsíros kenyeret hagymával? Egy kis sörkorcsolya nem árt.-vetette fel valaki.
Nagy evészet, ivászat után a jókedv hevében az idő igencsak eljárt. Attila már nem érezte azt a pillanatot, amikor abba kellett volna hagyni az ivást. Részegedni kezdett. Nem számított már mit beszéltek meg Ágnessel. Jócskán elmúlt éjfél, mire hazaért, és imbolyogva próbálgatta a kulcsot a zárba illeszteni. Első próbálkozás után, mivel nem járt sikerrel, a névtáblát igyekezett elolvasni, egyáltalán az ő lakása előtt áll? Majd sikerült. Az előszobában lerúgta a cipőjét, úgy ruhástól a hálószobába ment, fogott egy plédet, onnantól se kép, se hang, mély álomba zuhant.

Ágnes hiába várta a telefont. Tíz óra körül elhatározta nem fogja keresni, pontosan az
előzmények miatt. Csendben megágyazott, kezébe fogta kedvenc könyvét, s már látta is a csodálatos képeket maga előtt Miközben olvasott úgy keltek életre a szereplők is.
Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Regisztrált:
2005-12-13
Összes értékelés:
1310
Időpont: 2010-12-19 00:10:35

"...majd az is a kézbesítési jelentésnek se híre, se hamva nincsen." > itt a hogy kötőszót nem szerencsés elhagyni
Úgy látom Attila és Ágnes között lesznek még gondok...
Alkotó
Lyza
Regisztrált:
2009-09-09
Összes értékelés:
3100
Időpont: 2010-10-18 07:27:20

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Élménydús a fantáziád! :)))
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8305
Időpont: 2010-09-30 09:30:32

válasz T. Pandur Judit (2010-09-29 23:56:51) üzenetére
Kedves Judit !

Egy választ írtam neked ide,hogy hol van nem tudom. Elszállt. Köszönöm figyelmedet, életszerűen igyekszem írni, a fantáziám szárnyal. Örömmel látlak itt bizony:-)
Szeretettel:Marietta
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8305
Időpont: 2010-09-30 09:27:50

válasz T. Pandur Judit (2010-09-29 23:56:51) üzenetére
Kedves Ica !

Örömmel látlak, itt újra. Bizony az életben vannak efféle történések. Igyekszem minél érdekfeszítőbben írni, azt hiszem ez az írásom, mivel hosszú lesz, segíteni tud abban, minél gazdagabb legyen a szókincsem. Egyfajta lecke, hiszen nem írok én régóta .Viszont, magam is élvezem,mivel amikor írom akkor születnek meg a gondolataim.Remek dolog az írás. Szerelmem lett.
Szeretettel:Marietta
Alkotó
pirospipacs
Regisztrált:
2010-07-24
Összes értékelés:
2718
Időpont: 2010-09-30 08:36:41

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Marietta!
Nagyon élveztem, egyre jobb. Ismerem ezt a várom, hogy megcsörrenjen a telefon, hívjam, ne hívjamot. Nagyon izgalmasan és képszerűen írtad le. Gratulálok!
Szeretettel: pipacs
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5235
Időpont: 2010-09-29 23:56:51

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Marietta!
Nagyon tetszett, és várom a folytatást! Mert nem csak másoknak jár a lelkiismeretes, jó munkáért a siker és a biztos megélhetés, hanem nekünk is ebben a piciny országban. Tetszik az is, hogy reális, nem olyan csöpögős, mézes-mázas. Szóval jöjjön a folytatás!
Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8305
Időpont: 2010-09-28 14:42:30

válasz Rozán Eszter (2010-09-28 10:14:12) üzenetére
Szia Eszti !

Biztatsz! Nagyon köszönöm!

Szeretettel:Marietta
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7471
Időpont: 2010-09-28 10:14:12

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!

Nagyon jó! Határozottan fejlődsz, írásaid egyre jobbak. Ez a rész is tetszik.

Szeretettel: Eszti

Legutóbb történt

Asterope alkotást töltött fel Bocsánat címmel a várólistára

szilkati alkotást töltött fel Nyári este jambuszokban címmel

szilkati bejegyzést írt a(z) Az idegen című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Fehéren-feketén című alkotáshoz

alberth bejegyzést írt a(z) Fehéren-feketén című alkotáshoz

alberth bejegyzést írt a(z) Fehéren-feketén című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Bennünk él című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Az idegen című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Fehéren-feketén című alkotáshoz

Alkonyi felhő alkotást töltött fel Fantomszál címmel a várólistára

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel A Sárkánygödör titka címmel a várólistára

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Egy cigaretta című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Fehéren-feketén című alkotáshoz

alberth alkotást töltött fel Ilonák névnapi köszöntése címmel a várólistára

alberth bejegyzést írt a(z) Fehéren-feketén című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2020 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)