HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 33

Tagok összesen: 1888

Írás összesen: 49230

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

túlparti
2019-12-08 22:30:40

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / esszé
Szerző: MüszéliaFeltöltés dátuma: 2010-12-21

FöldsugarakAz elmúlt évtizedekben nagyon sokat beszéltek a földsugárzásról. Úgy látszik, hogy mégis van benne valami. Tény, hogy vannak rádioaktív elemek a földkéregben, még gázok is, például radon. Szcintilláció számlálókkal ki lehet mutatni a jelenlétüket.

Ez nem új dolog. Tudjuk, hogy vannak rádioaktív elemek, de az atomreaktorok üzemi baleseteit leszámítva a földfelszín közelében olyan csekély a sugárzás, hogy az senkinek nem okozhat gondot. Mondjuk, az urán jó mélyen a föld alatt van, csak persze nem kellene kibányászni.

Gondolod, hogy ez minden problémát megoldana? India legdélebbi pontja az úgynevezett Cape Comorin, vagy a régi szanszkrit nevén Kanjákumári. Ebben a térségben a tengerparton jellemzően többféle színű, ún. monozit homok van, és ebből nyerik ki az uránt. Ez a homokos tengerpart évezredek óta szent hely, ahol milliószámra fordulnak meg a zarándokok.

Most magad is elismerted, hogy az urántartalmú homok sem a hely szentségének, sem a zarándokoknak nem ártott.

Igaz, de sokféle földsugárzás van, és csak azért kezdtem ezzel, mert ezt a legkönnyebb mérni. Elektromossággal is tele van a föld, gondolj csak a rengeteg elektromos berendezés földelésére és a villámhárítókra. Ebben nincs semmi titokzatos, ha csak az nem, hogy még mindig nem tudjuk pontosan, milyen hatásokat vált ki ez a sok tárolt elektromosság.

És hogy meddig terhelhető a föld.

A földnek azonban van egy saját sugárzása is, amelyet egyelőre nem tudunk mérni. Csak a hatásait tapasztaljuk, mégpedig rendkívül szubjektív módon, ami szintén megnehezíti a következtetések levonását. A természetben nem lehet laboratóriumi körülményeket teremteni, vagy megfordítva, a természetet nem lehet bevinni a laboratóriumba. És ez nem olyan egyszerű, mint a gravitáció, vagy a termodinamika törvényei, ugyanis az élőlények nem reagálnak egyformán a földsugárzásra.

Hisztéria.

Elfogadom, amennyiben pontos meghatározást adsz a hisztériáról, és megmondod azt is, mi indokolja a tünetcsoport változásokat. De vannak itt még más változó adatok is: a sugárzás fajtája és erőssége, a kitettségi idő, a földrajzi hely, ahol tapasztalják, és még sok más dolog. Arról nem beszélek, hogy a hatás egyenesen arányos a sugárzás erősségével és a kitettségi idővel, hiszen ez természetes. Sokkal érdekesebb, hogy hol érzékelhetők jobban ezek a tellurikus sugarak: a föld törésvonalai, földalatti vízforrások vagy erek mentén, barlangok, üregek és bizonyos ásványi lerakódások fölött. Azt is megfigyelték, hogy a sugárzás erőssége a napszakoknak megfelelően változik: délelőtt a legalacsonyabb, aztán fokozatosan emelkedik, és éjjel 1-2 óra között éri el a csúcsértéket, ami kétszer annyi is lehet, mint délelőtt. Egy másik befolyásoló tényező az időjárás. Esős időben a sugárzás felerősödik, különösen viharban.

Van egy feltételezésem, az emberek sokkal jobban érzik magukat derült, napos időben, mint éjszaka a viharban; ennek következtében kevésbé foglalkoznak azzal, hogy mi minden zavarhatná az anyagcseréjüket vagy a közérzetüket. Ezzel szemben nagyon kellemetlen, ha az éjszaka közepén arra ébredsz, hogy dörög az ég, és a nyitva felejtett ablakon beömlik az eső. Még aránylag az a legjobb, ha becsukják az ablakot, és a káros sugárzás ellen az ágy alá rakott, fekete műanyag fóliát eléje terítik.

Ez cinikus megjegyzés volt. Nem elég, hogy nem hiszel a földsugarakban, de még azt sem hiszed, hogy a fekete fólia vagy a sárgaréz drótháló védelmet nyújtanak.

De, készségesen elhiszem. Akár irracionális a félelem, akár nem, ha ilyen egyszerűen meg lehet szabadulni tőle, miért ne? Emlékszem, iskolás korunkban számos apró babonánk volt, mint kell csinálni, milyen feltételeknek kell teljesülni ahhoz, hogy ne feleltessenek, vagy ha mégis, legalább pontosan tudjuk a választ. Az egyik az volt, hogy a villamos első peronján kell utazni, és át kell jutni a villamos előtt, még mielőtt a lámpa pirosra váltana. Ez nem volt olyan veszélyes, mert a villamosvezetők már ismertek minket, és türelmesen vártak.

És bejött?

Persze, mert megnyugtató érzés volt, sikerélmény. A nyugodt ember jobban teljesít, mint a feszült.

Az emberi tényezőt a földsugarak vizsgálatából se lehet teljesen kiszűrni, hiszen olyan dologról van szó, amit az emberek különbözőképpen dolgoznak fel. Van, aki esküszik rá, és van, aki azt állítja, hogy még soha nem vette észre. De ez így van mindenféle érzelemmel. A szeretet vagy a gyűlölet erősségét sem tudjuk műszerekkel mérni, de mégsem mondja senki, hogy amit nem lehet mérni, az nem létezik.

A földsugárzásban nem az a legzavaróbb, hogy nem lehet lemérni, vagy nincs hozzá mérőműszer. Inkább az a probléma, hogy van - a varázsvessző. És ez minden, csak nem varázslatos. Már vagy 150 éve tudjuk, hogy a varázsvessző vagy az inga annál jobban kileng, minél jobban koncentrálunk arra, hogy mozdulatlanul tartsuk a karunkat. Akassz föl egy madzagra egy gyűrűt, és próbáld meg. Ezt manapság úgy nevezik, Carpenter-hatás, régebben ideomotorikus mozgásról beszéltek. A kéz vagy a kar elfárad, önkénytelenül megmozdul. Ebben az a szép, hogy a kísérletező maga sem veszi észre, hogy mi történik; az apró mozdulatok azonban összeadódnak, és a vessző vagy az inga vége erősen kilendül.

Ami véletlenül mindig törésvonalak vagy vízerek fölött következik be.

Igen, ha a törésvonal olyan feltűnő, hogy a terep természetes alakulatából következtetni lehet rá. De nem mondom azt, hogy a kísérletezők csalnak; öntudatlanul reagálnak a látványra. A vízereket nem érzékelhetik, mert ilyenek nincsenek. A talajvíz szétterül a szabad területeken, a homokszemcsék vagy a kavicsok között talál magának utat, kemény kőzetben is megtalálja a réseket vagy repedéseket. Naiv elképzelés, hogy a föld alatt éppen olyan folyók és patakok vannak, mint a felszínen. A rendszerben vannak vízzel kitöltött üregek, de nem szükségszerű, hogy kapcsolat is legyen köztük. Ritkán és csak nagy barlangokban vannak patakok, amelyek megfelelnek a vízér-elképzelésnek. És a varázsvesszősök, vagy bocsánat, a radiesztézia tudományos kutatói maguk is elismerik, hogy sokszor TV állomások, elektromos elosztók, generátorok produkálják a rejtelmes jelenségeket.

Vannak azonban másféle földsugarak is, amelyek egyáltalán nem törésvonalakat követnek, nem koncentrálódnak elhagyott kőbányákban és elektromos elosztók körül. A legjobb, ha elképzelünk egy hatalmas rács szerkezetet vagy hálót, illetve többet is, de a legfontosabb a Globális vagy Hartmann Rács. Ezt egy Dr. Hartmann nevű német fedezte fel, aki Svájcban végzett méréseket.

Egy varázsvesszővel.

Nem, kettővel. Ezt lerajzolni jobb lenne, de most ezt nem tehetem meg. El kell képzelned, amennyire lehetséges, hogy a földben elektromágneses erővonalak húzódnak, észak-déli, illetve nyugat-keleti irányban. Egy-egy vonal szélessége kb. 10 cm, és a vonalak közötti távolság 35 m volt Svájcban. Ez nem egy merev rácsrendszer; földrengés előtt 12 órával megváltozik, gyenge, másodlagos sugarak jelennek meg az erővonalak mellett, amelyek fokozatosan felerősödnek. A földrengés után kb. 30 percre van szükség, hogy helyreálljon az eredeti állapot. Van aztán egy másik rácsrendszer is, ezt ketten fedezték fel, Dr. Wittmann és egy svájci orvos, Dr. Manfred Curry, de aztán valahogy csak Curry-ról nevezték el. Ebben az energiahullámok nem függőlegesen és vízszintesen, hanem átlós irányban haladnak, egymástól csak 3 m-re, bár az orvosi szempontból igazán jelentős, kettős vonalak között 50 m a távolság. Ez azt jelenti, hogy az erővonalak elég sűrűn keresztezik egymást, de ha jól értem David R. Cowan fejtegetéseit, csak az a veszélyes, ha mindkettőnek negatív a töltése. A negatív vonalak kereszteződései, főleg a Hartmann-csomók okozzák az alvászavarokat, depressziót, emésztési problémákat, gyulladásokra való hajlamot, reuma jellegű megbetegedéseket. Mások szerint pozitív vonalak kereszteződése esetén a sejtek megnagyobbodnak, burjánzásnak indulnak; kórkép a rák és áttételei.

Ki van ez találva, ha a Curry-vonalak közötti távolság csak 3 m, akkor még egy kis lakásba is több jut belőlük. Jobb, ha nem is keressük, hanem máris kivisszük az ágyat a konyhába, és a padlószőnyeget kicseréljük fekete műanyag fóliára.

Pedig a vizsgálat a legjobb az egészben. Képzeld el, hogy a mogyoró- vagy bambusz vesszőket különféle színűre fested, vagy legalább jó alaposan körülcsavarod színes szigetelőszalaggal. Lazán tartod, nem szorongatod görcsösen, és elmagyarázod neki, hogy mit kell keresnie: nem vizet, nem olajat, sem is aranyat, hanem káros földsugárzásokat. A mogyoróvessző ráhangolódik a koncentrációdra - ezt nem én mondom, hanem Cowan úr. A ráhangolás nagyon fontos, mert például ha a vessző hegye körben forog, ez azt jelenti, hogy nem tudott kilépni az aurádból. Akkor jó, ha a két vessző kileng, vagy kereszteződik. Koncentrálj a földsugarakra, akkor nem térítenek el más jelek, mondjuk a vízvezeték csövei, lefolyók vagy elektromos kábelek. Ha megtaláltál egy sugarat, úgy érzed, mintha egy mágnes rántotta volna el a vesszőt. Járkálj fel-alá a szobában, és jelöld meg az alaprajzon, hol észleltél lengő mozgásokat. Az a legjobb, ha az összes szobát feltérképezed, a földszinttel kezdve.

A térképezéssel hamar végeznék.

Olyan gyors vagy?

Dehogy, csak nincs olyan sok szoba. A IX. emelet 35-ben kezdek, és ott mindjárt vége is van.

Nézd meg a falakat és a mennyezetet is, mert a repedések általában közvetlenül a földsugarak fölött húzódnak.

Hihetetlen, hogy milyen erős a földsugárzás egy magyar lakótelepen, különösen közvetlenül a bauxitbeton fölött.

A legrosszabb, ha a kereszteződések vagy csomók talajvíz fölött fordulnak elő.

Vagyis mindenütt. Gondolom, talajvíz mindenütt van, bár nem egyforma mélységben. Néha elég rácsapni egy sziklára.

Igaz, ne nem ajánlom, hogy kipróbáld egy lakótelepi lakásban. A sikerélmény elmaradása csak még nagyobb frusztráltsághoz vezet.

Én azért visszatérnék az emberi tényezőkhöz. Úgy látom, itt egy ördögi körről van szó. Ha hiszel benne, egyre több bizonyítékot vélsz találni, és minél több az úgynevezett bizonyítékod, annál valószínűbben lesz a hitből meggyőződés.

Ezen gazdagodott meg Bill Gates. Még arról is meg tudta győzni az embereket, hogy ez 1024 kerek szám. De a földsugarak mégsem illenek bele ebbe a sémába, mert a hatásukat az egészen kis gyerekek is érzik, például álmukban addig mocorognak, amíg meg nem találják a legkevésbé veszélyeztetett pontot. Kutyák, lovak, tehenek, birkák, disznók és egerek menekülnek a földsugaraktól erősen veszélyeztetett helyről, vagy ha nem lehet, akkor megbetegszenek, nem lesz fényes a szőrük, lefogynak, kevesebb tejet adnak. A káros földsugarakat a macskákon kívül csak a hangyák, vadméhek, darazsak, bogarak, paraziták, baktériumok és vírusok kedvelik. Tehát ha a kutyád ragaszkodik ahhoz, hogy az ágyadban aludjon, akkor az valószínűleg nagyon biztonságos hely.

És ha a számítógépemben vírus van, dobjam ki a macskát.

Lehet, hogy ez megoldja a macskád problémáját, de ha arra gondolsz, hogy a háziállatok nagyon régóta élnek együtt az emberekkel, talán már átvették néhány rossz szokásukat, akkor megnyugtathatlak: a növények még érzékenyebbek az állatoknál. Egy csomó növény nem bírja a földsugarakat: rózsa, orgona, napraforgó, liliom, begónia, azalea, kaktuszok, fagyal, piros és fekete ribiszkebokor, uborka, zeller, hagyma, kukorica. A fák közül az alma, körte, bükk, kőris, hárs és a diófélék. Sokkal kevesebben szeretik a földsugarakat: spárga, gomba, aralia, fagyöngy, bodza, illetve a tölgy, fenyő, szilva és cseresznye. Egyébként azt is megállapították, hogy a tölgyfa ott fejlődik a legjobban, ahol két földalatti vízér metszi egymást; és ugyanezek a helyek vonzzák a legjobban a villámot. Ebből következik, hogy vihar esetén a kirándulók sose tölgyfa alá meneküljenek; keressenek inkább egy bükköt.

Már amennyiben meg tudják különböztetni őket egymástól. Viszont egészen biztosan nem fognak reklamálni, ha a villám mégis eltéveszti.

Nos, ebben az esetben működésbe lépnek a földsugarak angyalai.

Őrangyalok?

Nem, a földsugarak vagy Pormatho angyalai. Ők tartják fenn a rács szerkezeteket, az embereket kivezetik a számukra kedvezőtlen zónákból. Lezárják előlünk azokat a területeket, ahol túl sok káros energiát abszorbeálnánk. Ők inspirálták azokat a műszaki találmányokat, amelyek a földsugárzást észlelik vagy semlegesítik.

Ha a transzduktor L-rúdra gondolsz...

Persze. Ez nagyon bonyolult műszaki szerkezet, csupa bambusz, ezüst és sárgaréz huzal, és nem egyszerűen elhajlik, amikor energiamezőt, emberi aurát, biomágneses teret vagy földsugarakat érzékel, hanem deflektálódik.

Mit kell tennem, ha deflektálódott a transzduktorom?

A Pormatho angyalok adtak egy jó tanácsot. Azt mondják, hozzuk harmóniába az akaratot, elmét, érzelmeket és testet az univerzális tudattal; akkor teljesen érzéketlenek leszünk a hideggel, meleggel, káros sugárzásokkal, öregedéssel, betegségekkel és halállal szemben.

Végre egy jó hír.

Csupán az isteni erényekre, illetve az abc egyes betűire kell koncentrálni; mert minden betű egy másik isteni erényt, színt, érzést, zenei hangot és még egy csomó mindent jelent. Például az A a teljes bölcsesség, megvilágosulás, halványkék szín, a könnyűség érzése, a G hang, és meggyógyítja a tüdő, a légutak betegségeit. B az univerzális élet és polaritás, a halványlila szín, a súlyosság érzése, az A hang, meggyógyítja a jobb szemet. C az eucharisztia és átszellemülés, cinóberpiros szín, melegség, D hang, meggyógyítja a gyomrot.

Kérlek, ne folytasd. Máris sikerült teljesen meggyőznöd.

A legérdekesebb dolog csak most következik.

Csupa fül vagyok.

Cowan úrnak van egy elmélete, szerinte az emberiség már a prehisztorikus korban pontosan ismerte a földsugárzás jelenségét, meg a földalatti erővonalakat, rácsokat és vízereket. Erre az egyik bizonyíték az úgynevezett ley rendszer. Mint tudjuk, a prehisztorikus korban az emberek nem építettek utakat; dombok, magas fák, sziklák, patakok segítségével tájékozódtak. A ley vonal a természetes terepalakulat jellemző pontjait összekötő egyenes, vagyis a legrövidebb út A pontból B pontba. Ahol nem volt ilyen jellemző pont, felállítottak egy menhirt vagy cromlechet; de végső soron a tájékozódás célját szolgálták az olyan ambiciózus építmények is, mint Angliában a Stonehenge, vagy Amerikában a Kígyóhegy, a Serpent Mound. Az álló kövek, vagy menhirek azonban maguk is elektromágneses sugarakat bocsátanak ki, amelyek viszont...

Hiszi a piszi.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2011-01-02 16:07:01

válasz T. Pandur Judit (2010-12-30 23:45:28) üzenetére
remélem, sikerült jól áthelyezni az ágyat, :DDD
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5180
Időpont: 2010-12-30 23:45:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Müszélia!
Jól megcsipkedted a földsugárzásokat, a vízereket, a Hartman hálót és a radiesztéziát! :)
Remélem egyik sem veszi zokon, mert akkor rengeteg fekete fóliára lesz szükséged!
Nagyon jól szórakoztam az írásodon, bár rengeteg ember állítja, hogy az ágya áthelyezésével megszüntek az egészségügyi problémái.
Azt hiszem megyek is és áthelyezem az ágyat, biztos ami biztos, aztán majd meglátom hogyan érzem magam... :D

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2010-12-28 13:53:17

válasz Finta Kata (2010-12-28 12:26:32) üzenetére
kösz a csillagokat, elnézést, amiért ilyen sok volt a "mondanivalóm"
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12603
Időpont: 2010-12-28 12:26:32

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nagyon érdekes, amiket leírtál. Bár nagyon hosszú - az én szememnek megerőltető, mégsem hagytam abba. Én is szoktam ingával, de ugyanazt lehet tenni egy cérnára akasztott arany- vagy ezüstgyűrűvel is. Bár a nagy házakban lévő kicsi szobákban igazán nehéz megállapítani a nyugalmas éjszakák érdekében elhelyezendő fekhelyeket, én mégis megpróbáltam. Jó mulattunk társaságban, amikor (ugyanolyan méretű és elhelyezkedés szempontjából azonos) lakásban "megállapítottam": Nos, a Ti lakásotok értékesebb, mivel sokkal több alkalmas helyet "mértem" a fekhelyek részére. Mivel ott mindig másként jelentkeztek - ismételten is - az ingások, mint hasonló szomszédos lakásokban!!!
Szerintem igen is nagyon befolyásolhatják az emberi - állati - növények - életét a földsugárzások.
Érdeklődéssel olvastam a tanulmánynak is beillő írásodat.
Szeretettel: Kata

Legutóbb történt

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Az aranyszemű lány című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Késő búcsú című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Késő búcsú című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) Télidill című alkotáshoz

Vox humana bejegyzést írt a(z) Télidill című alkotáshoz

dodesz bejegyzést írt a(z) Télidill című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) álmatlanul című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ne félj című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szomorú Teadélután című alkotáshoz

oroszlán bejegyzést írt a(z) Télidill című alkotáshoz

oroszlán bejegyzést írt a(z) Suhanó árnyak című alkotáshoz

Szem Eszkör bejegyzést írt a(z) Akarom (5/4) című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Télidill című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Suhanó árnyak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2019 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)