HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 16

Tagok összesen: 1862

Írás összesen: 48081

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

oroszlán
2019-04-15 00:07:28

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / szatíra
Szerző: IstefanFeltöltés dátuma: 2011-02-02

Virusok és virusos elméletek
Bevezetőként csak annyit, hogy ez egy szabadon gondolkodó ember, szabad eszmefuttatása, aki azt szeretné, hogy embertársai is a lehetséges legszabadabb gondolkodásmódot választanák és ne befolyásolja őket a reklámzuhatag, ami nyakukba zúdul.
Csak annyit magamról, hogy politikailag semleges vagyok, szavazni csakis azért járok rendszeresen, mert felgyűl bennem a pecsételő vágy, úgyis előre tudom, soha nem az nyer, akin vágyam elégítettem, ha pedig nyer, akkor más ember lesz, nem az akire annak idején pecsételtem. Így várom tehát a reményteljes jövőt és közben rovásírással agyamba jegyzetelek, addig míg annyi rovás gyűl, hogy muszáj azt le is leírni, mert ugyebár az ember agyrovásai is végletesek. Ezekből a jegyzetekből írok le egypár megfigyelést és rá magyarázatot azoknak, akik nem azt látják amit én, de aki ugyanazt látja, a magyarázatot azért érdekességként elolvashatja.
A vírusokról csakis azért írok , mert annyit ijesztgetnek velük és annyit beszélnek róluk, hogy az már egy vírustanokkal foglalkozó tudósnak is az agyára menne, nemhogy nekem ne. Azért, hogy a tévhitet, a vírus negatív megvilágításáról eloszlassam, két elméletet írok le. A vírus(saját laikus megfogalmazásom ez) egy nagyon kicsi aprócska valami és bárhol felbukkan bosszúságot és költséget okoz az emberek 99% -nak, jókedvet és hasznot a többi 1% -nak. Ez így igaz, aki nem hiszi , annak most megmagyarázom. Íme a magyarázatom kétféle megközelítésből : az első vallásos, biblikus és nagyon egyszerű.
A vírus és ember együtt élt és él -remélhetőleg élni is fog- a világ teremtése utántól, pontosabban a Paradicsom kapuinak bezárása óta. Akkor, Isten az embernek- almába harapás után- vírust is adományozott, de nem szelídíthető háziállatként, hanem csakis azért, hogy időnként amikor egyébként jól megy dolga, legyen ami bosszúságot okozzon és eszébe juttassa bűneit. A vírus ugyebár megtámadta az embert, hogy megszabaduljon tőle almát kellett ennie ( megjegyzem nem véletlenül az alma a mai napig a vírusok leghatásosabb ellenszere ), tehát ahányat harapott az almába, annyi bűne jutott eszébe, erre fel imádkozni kezdett és Isten megsegítette, hogy legyőzze a vírust, sőt még bűneit is megbocsájtotta, ezután az ember egy darabig megint boldogan élt, a vírus pedig meghúzódott és várt az alkalomra, amíg az ember jó dolgában ismételten megfeledkezik Teremtőjéről. Ezekben a szép időkben a vírus még csak bosszúságot okozott és bűnre emlékeztető szerepe volt.
Idő elteltével a helyzet változott, sőt napjainkban teljesen elfajult, mert az ember megszegve Isten rendeletét, elkezdte szelídítgetni a vírusokat, gyengítette őket, mondván, hogy segíteni próbál a gyengébbeken, mert ugyebár gyengébb embereknek, gyengébb vírus illik. Az Atya el is nézte gyermekeinek ezen játszadozását. A baj akkor kezdődött, amikor Lucifer is beleszólt a játékba, jogosan tette, mert közös megegyezés szerint ilyen törvényszegéskor megjelenhet és bajt kavarhat, próbára teheti az ember hitét. Odaállt Lucifer a vírusérdekű emberek nagyon gazdag 1% a elé, és üzletet ajánlott jó pénzeset tudva, hogy a sok pénz megvakít, megvadít bárkit és bármilyen gazdagot. Sugallta tehát az ötletet, hogy vegyenek egy tál vírust , amit legyengítenek, megszelídítenek és gyógyszert készítenek belőle, ellene, ezt jól elteszik és várnak.
A következő lépésben egy másik tál vírust addig hergelnek, szurkálnak, bőszítenek ( bikát is így szokás viadal előtt) amíg ezek , ha teljesen véletlenül kiszabadulnak, megtámadnak mindent, és mindenkit aki útjukba áll. Mellékesen megjegyzem, itt egy kicsit túladagolták a vírusdoppingot, vagy a vírusviagrát, vagy Lucifer keze van a dologban, de ezek a vírusok ott egy tálban úgy összevissza párosodtak, korcsosodtak, elfajultak,hogy ember legyen a talpán aki családfájukat levezeti. Ezekből viszont haszon is van , mert a korcsokra rá lehet kenni a csodagyógyszerek sikertelen hatását.
A vírusokat véletlenül kiengedve, olyan közepesen szegényebb emberek lakta tájakon, (ahol éhínség pusztít ott egy felbőszült vírustól nem rezelnek be ) ahol gyorsan megtámadnak egy pár almát nem evő egyént, akik közül néhányan átköltöznek egy más világba, nem biztos, hogy a vírus miatt, lehet csak ennyi jutott nekik az e világi életből. Ezeket az eseteket addig reklámozzák, amíg az emberek nagy része beijed, és megrendeli a drága ellenszert ipari méretekben, minek direkt következménye, hogy az 1% gazdag ember még gazdagabb lesz. Rengeteg pénzükkel most már hatalmat is vesznek és megpróbálják igazgatni a világ sorsát, gondolva, hogy ők jobban értik mint Isten. Isteneknek is tartják magukat, nem veszik észre, hogy csak elígért lelkű bábuk Lucifer kezében, aki a hatalmat egyedül akarja.
Ettől ne félj kedves embertársam, mert Lucifer próbálkozásai mindig kudarcba fulladtak és mindig egyszerű dolgokon bukott el. A bukás most is egy almán múlik, egy nem piacos, egyszerű kukacos almán. Íme a recept aminek vírus kergető és Lucifer buktató hatása van: vesz az ember egy kukacos almát, ezt markában megtörölgeti, mosni nem szabad, mert veszít immunrendszer erősítő hatásából, elkezdi rágcsálni, de csak nyugodtan , hogy egyszerre jöjjön a stresszoldó, meg fejfájást csillapító hatása. Így nyugodtan rágcsálva eszébe jutnak cselekedetei és elmond egy röpke imát, mert biztos tett rossz fát is a tűzre és megtörténhet, hogy utóhatásként elmegy templomba is, ahol találkozik élőben, rég nem látott barátokkal. Itt megbeszélnek egy igazi mobiltelefon mentes összejövetelt, ahol egymással beszélgetnek és nem ki-ki saját telefonjával, megfeledkezve így a vírusról.
Ez látva, hogy elhanyagolják mérgében visszakorcsosodik egyszerű, hétköznapi vírussá ami ellen nem szükséges drága csodagyógyszer. Ha az emberek 99% - a ezt tenné, akkor a jól menő vírusos üzlet csődöt mondana, és Lucifer hatalomra törésének annyi lenne. Elbizakodni azonban nem kell, mert a csőd nem végleges, ugyanis kitalálnak másvalamit, például egy krízist, vagy másik vírust amire új oltás kell, de a régi is megteszi, ha átpecsételik a szavatossági időt. Ez lenne az elmélet vallásos szempontból nézve a dolgokat, a következőkben rátérek az evolúciós víruselméletre.
Itt a helyzet már szuper bonyolult, mert ugyebár még olyan egyszerű dolgokon sem egyeztek meg, mint például, kié az elsőbbség a tyúké, vagy a tojásé, szőrös majomból szőrtelenedett az ember, vagy pedig különálló fajként kezdte pályafutását, és ezeket mind folytathatnám, de okosabbak nem lennénk tőle, ezért félbehagyom. Leírom az egyszerűsített vírusevolúciós elméletemet, amiért sok tudós irigyelni fog, mert neki nem jutott eszébe.
Valamikor sok millió évvel ezelőtt, amikor a földön semmi, de semmi az égvilágon nem volt, ebből a sok semmiből viszont annyi volt, hogy az ember ha akkor látja, soha el nem fogadja a Földet evolúciós színhelynek. Így teltek az évek, míg egyszer a Föld megunva az egyhangúságot, felborítva a fizika törvényeit, olyasmiket mesterkedett, mint pl. "derült égből villámcsapás" , és így sikerült neki a sok semmiből egy olyan kicsi valamit összehozni, ami majdnem semmi, de mégis valami és él, ez volt a vírus. Örömében gyorsan ideális körülményeket teremtett, hogy a vírus növekedjen és szaporodjon, ezért kényesedett el a vírus és nem szereti se a túl hideget, se a túl meleget.
Aki tehát víruskedvelő ember, az tétessen magának légkondit és a következmények garantáltak, mint pl. a szomszéd irigysége, saját fejfájása, az üzletember és az orvos jövedelmének biztosítása (az orvos nem tud rájönni a máskülönben egészséges ember fejfájásának okára, így sokáig kezeli, ennek pedig megvan az ára) és nem utolsó sorban a vírusok dédelgetése.
Visszatérve a tárgyra , a vírusok tehát ideális körülmények közepette elkezdtek szaporodni, nődögélni, és mindenféle állati és emberi fajtává átalakulni. Az állati fajokkal nem foglalkozom, mert ők jól megvannak maguknak, már amennyire az ember engedi, máskülönben ők még tartják a rokonságot első ősükkel, szívesen hordozzák is őket(vírushordozók) és nem nagyon bántják egymást.
Az emberi fajok úgy alakultak, hogy a sárga vírusokból (sárgaság vírus) lettek a sárga bőrűek , a fekete sárgaság vírusából a fekete bőrűek, fehérekből a fehérek és így tovább. Amikor idáig jutottam, mint a villám hasit belém a kérdés, hogy miből lett az eszkimó?. Azt mindenki tudja, eszkimóéknál olyan hideg van, hogy ott semmiféle vírus meg nem él, hiába viszik oda őket, mert vagy hibernálni kezdenek, vagy vinnyogva menekülnek onnan. Nem is ismerték egymást mindaddig, amíg a jóindulatú emberek csakis emberi szeretetből, semmi egyéb gazdasági érdekből, melegebb helyre költöztette eszkimóékat, akik itt gyorsan megismerkedtek a tüdőgyulladás vírusával, meg egyéb vírusfajtákkal, ennek az eredménye az , hogy kevés eszkimóból még kevesebb lett. Tanultság ebből, ne hagyjuk el szülőföldünket, mert máshol másfajta vírusok leselkednek, nem a megszokott hazaiak. Minden esetre, ezen az eszkimó ügyön gondolkodni fogok és ígérem kimagyarázom, mert ugyebár Darwin se tudott abszolút mindent megmagyarázni és tőle tanulva ma is amit megmagyarázni nem tudnak, azt kimagyarázzák.
Visszatérve az emberfajok kialakulására, amelyek több millió, meg billió éven keresztül alakulgattak, egyszer csak elérték azt a stádiumot amikor kijelentették magukról: - mi vagyunk a legmagasabb rendű élőlények ! Ettől fogva kezdődött a baj és romlott meg ember -virus kapcsolat. Először is az emberfajok nem egyeztek meg azon, hogy melyik a magasabb rendű, ebből lett sok háború, ahol annyi ember pusztult el, amennyi szükséges volt a világegyensúly fennmaradásához, nem kellett a vírusoktól segítséget kérni. A vírust meg is tagadták mint őst, napjainkban odafajulva, hogy már a gyerek is megtagadja legközelebbi ősét és ellenségnek tekinti azt.
A huszadik században végre kihirdették az emberfajok egyenrangúságát, de minden fajból és alfajból, vagy elkorcsosodott korcsokból vannak mégis magasabb rendűek. Magasabb rendű az, akinek annyi a becsületesen megszerzett vagyona, hogy abból bármikor, bárkit le tud fizetni, ezzel biztosítva kiváltságait. A becsületesen szerzett vagyonok szoros kapcsolatban állnak a vírusokkal. Vannak vírussal szerzett becsületes vagyonok és vannak becsületesen szerzett, eredetüket nem bizonyíthatók, de vírussal kezelhetők.
A vírussal szerzett becsületes vagyonok kétfélék. Az első kategóriába tartoznak a nem élő vírussal szerzettek, gondolok itt a számítástechnikára mert, itt a piac telítődött, ezért ide vírus kellett. Aki tehát vagyont akar, elszabadít egy olyan vírust, amelyik képes tönkretenni bármilyen programot vagy számítógépet, ezért ha nem akarjuk, hogy minden a feje tetejére álljon gyorsan meg kell vegyünk egy antivírus programot. Ennek természetesen van szavatossági ideje, mint az egészséges, kikezelt, nem tehéntől származó, valódi tehéntejnek, ami hónapokig frissen áll, sőt azután is, ha átpecsételik a dátumot. ( Ezt próbálnám én megtenni, a nem E.U. normás apám által fejt házi tejjel) A kettő között a különbség annyi, hogy a vírusnál nem megy a dátumcsere, mert vagy nem megy az antivírus, vagy bejön egy másik vírus, ezért csak fizetünk a víruskezelőknek, mitől ők becsületesen meggazdagodnak.
A másik kategóriába az élő vírussal szerzettek tartoznak, az elv itt is ugyanaz mint az elsőnél, a különbség csak annyi, hogy itt embereket vírusoznak egy párat mindenfelé a világon. Ezután reklámok segítségével vírusos világriadót hirdetnek , de nem tarják sokáig stresszes állapotban a beijedt emberiséget, mert napokon belül megvan rá az orvosság, sőt pár napon belül annyi megelőző oltás van, hogy mindenki kaphat belőle akinek telik rá, utána meg vagy elkapja a vírust, vagy nem, akárcsak az akinek nem telt rá, vagy nem ijedt be a vírustól, mert a természetes szelekció híve, és tudja azt, hogy aki erősebb az megmarad, végül is nem bírhat el mindenkit a Föld. Az így beszedett orvosság meg oltóanyag pénzből ugyancsak becsületes nagy vagyont lehet összekovácsolni.
A vírussal kezelhető, eredetét nem bizonyítható vagyonok olyan sokfélék, és mindegyik annyira becsületes, hogy fel se lehet sorolni.
Itt csak a háztáji vagyonokkal foglalkozom, mert ezek a világon a legbecsületesebbek, és eredete tisztelet egy két kivételnek, egyiknek sem bizonyítható, sőt mi több nem is firtatható. A " becsületes vagyon" elnevezés onnan ered, hogy bármiként is szerezték pl. lopás,sikkasztás, zsarolás, mind becsületes munkásoktól elvett pénzből gyűlt ,így a vagyont csakis becsületesnek lehet keresztelni. Itthon nálunk ugyanis az a szokás, hogy annak a nevére keresztelnek akitől származunk, nem Amerikában élünk, ahol összevissza kereszteltetik magukat az emberek, nem pedig őseik nevére.
A boldog szocializmus éveiben majdnem egy gatyában járt mindenki, senkinek nem volt nagyon sok pénze, az akkori aktivista- besúgó rétegnek egy kicsivel több volt, de a különbség elhanyagolható a mai helyzettel összemérve. Jött aztán a nagy változások kora, az aktivisták megmaradtak aktívnak, a szocialista munkásból ugyancsak munkás lett, de munkanélküli, mert a gyáraknak valahogy nem sikerült átalakulni, így lassacskán eltűntek, az értelmiségiből lett fizetetlen értelmiségi, a rendőrből lett a rendőr és ezt mind sorolhatnám.
Megjelent viszont egy új réteg, éspedig az üzletembereké, hangsúlyozom, hogy ők nem alakultak, ők csak egyszerűen megjelentek, akár az első vírusok. Pénzük egyből nagyon sok volt, hogy honnan azt egy üzletember nem árulja el, (keresd az eltűnt adományok hűlt helyét és üsd bottal a pénzsegélyek nyomát) de mindegyik becsületes úton szerezte és olyan rövid idő alatt, ha elárulnák a titkot, vagy Nobel díjat kapnának, vagy nem, így inkább nem reszkíroznak. Ezekből az üzletemberekből lettek napjaink magasabb rendű lényei, a politikusok. Ők a politikus mesterséget másodállásként vásárolták, csupán embertársaik iránti szeretetből végzik, no meg azért, mert jól jön egy kis immunitás, ha netán vírus jelenik meg. Ezek a vírusok nagyon tudják, hogy mikor ugorjanak elő és rémisszék halálra a népet, aki megfeledkezve az éhenhalás veszélyétől, csakis a vírussal foglalkozik.
Vírus veszély jelentkezik olyan esetekben, ha egy nagyra becsült üzletember( aki mellesleg politikus is) tisztességes múltját, vagy vagyonának eredetét valaki annyira megkérdőjelezi, hogy annak fájni kezd. Fájdalmában összefog a többi üzletemberrel, legyen az barát, vagy ellenség (fájdalmában mit nem tesz az ember) és előkotornak egy veszedelmes vírust, amelyik olyan makkegészséges embert is eltesz láb alól, akinek annyifajta betegsége van, hogy két lábbal áll a sírban,csak a szeme még épp nyitva. Erre-fel mindenki felejti az üzletember fájdalmát, csakis a vírussal foglalkozik és mire a ez eltűnik, a fájdalom is elmúlik, mert időközben az üzletember és politikus megtalálja rá a csodaszert, meg is veszi jó drágán, de megéri, mert még a fájdalom eredetét is eltünteti. Ez a nagy vagyonok vírusos kezelése, mint azt az előbb említettem.
Még sok mindent írhatnék vírusos elméleteimmel kapcsolatban, mert a forrás kimeríthetetlen, de befejezem, mert nem szeretnék unalmassá válni és remélem ennyiből is sokan megértik írásomba rejtett mondanivalómat. Aki nem érti az olvassa újra és nézzen be a sorok mögé, aki így sem érti, az megérdemli sorsát. Kívánok mindenkinek - akinek volt türelme ezt végigolvasni - vírusmentes napokat és éveket, ha meg van is vírus nem kell tőle beijedni, mert ősünk ő, tehát rokon!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Lyza
Regisztrált:
2009-09-09
Összes értékelés:
3102
Időpont: 2013-03-06 19:39:12

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves István!
Türelmesen végigolvastam, bár már néhol a szemem is jojózott a sorok sűrűségétől, de azért jókat mosolyogtam írásodon...:))))
Gratulálok...Lyza
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12372
Időpont: 2011-02-08 23:10:45

Nos, én voltam olyan bátor, elolvastam az egészet. "Sűrű" fejtegetésre javaslatom, az ilyen hosszabb anyagodnál a bekezdések helyén légy szíves és hagyjál ki egy-egy sort, különben kifáradunk olvasás közben!
Aztán: már kzdtem aggódni, hogy bemutatkozásodat megcáfolod, s "kifelejtesz" valamit. De nem így történt, a végén mégis eszedbe jutottak - gondolok itt az "új rétegre" - a "becsületesen" szerzett vagyonokra és egyebekre.
Nem akarom folytatni, mert akkor az én anyagom is olyan hosszú lesz, mint a Tiéd és nem lesz, aki majd elolvassa.
Jól szórakoztam olvasás közben.
Üvözöllek: Kata

Legutóbb történt

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Temető-tündér című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Nélküled című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Kézen fogva sétáltam a Kedvesemmel című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) A csillagokig című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) veled és nélkülem című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Temető-tündér című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) elszakadt című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) A csillagokig című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) nyomtalanul című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) A csillagokig című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2019 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)