HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 27

Tagok összesen: 1857

Írás összesen: 47917

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

hundido
2019-03-17 06:40:33

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / egyéb
Szerző: IstefanFeltöltés dátuma: 2011-03-05

Vallás, hit és szeretetElőre figyelmeztetek mindenkit, hogy ez az irás felborithatja eddigi nézeteit, felháborithatja akár teista, akár ateista, aki gyengébb idegzetű el se olvassa.

Nagyon komplex a kapcsolat e három fogalom között, és állandóan változott az idő folyamán, ami egymagában nem lenne baj, ha jó irányba halad, de sajnos nem igy történt.
A múltal nem foglalkozok, mert ami megtörtént azon egyelőre nem tudunk segiteni, hiába relativ fogalom az idő és például ma, láthatunk olyan jelenségeket amelyek háromszáz évvel ezelőtt történtek valahol olyan távol, hogy a képe csak most ért el hozzánk, ez már nekünk se nem árt se nem használ, mert csak egy kép.
Ezért csakis a jelennel foglakozok, mert csak hivő vagyok, de nem vallásos és nem akarom elhitetni senkivel, hogy tudom mit tartogat a jövő számára, vagy hova jut, ha befejezi földi pályafutását.
Sokan összetévesztik a vallást, a hittel. Ezek vagy soha nem olvastak Bibliát, vagy mások szemszögén keresztül látják azt, amit ott olvasnak és nem tudnak, vagy nem mernek saját véleményt nyilvánitani.

A Bibliában nincs szó vallásról, vannak bizonyos célzások, amelyeket jól megfontolt szándékkal egyesek kihasználtak és a mai napig is kihasználnak és a hitet, vallássá változtatták.
Akinek csak tudják elcsavarják a fejét és pénzt, vagy egyebet csalnak ki tőle, megigérve neki olyasmiket, amiket földi halandó meg nem igérhet, mert főbenjáró bűnt követ el vele. A vallások kivétel nélkül, megszegik a tizparancsolat egyikét, ellenségeskedésre biztatják még a családtagokat is nem csak a felebarátokat, elfelejtik azt, hogy: - Szeresd felebarátodat.....
Ez minden vallásirányzatra érvényes, akár hagyományos, akár újfajta, de egyik sem a szeretetre épül csak azt hangoztatja, mert azt tudja mindegyik vallási vezető, hogy a Biblia minden sora erre biztat, ezért ha követőket akar, csakis ezt szabad hangoztassa.
Ezt is hirdetik, csak nem gyakorolják, azaz gyakorolják, azt a részét amelyik látványos, akár a szines reklámok, de mögöttük sivár a valóság és jó üzlet van.

Azért, hogy mindenki megértse, adok egy egyszerű példát. Minden vallási irányzat azt hirdeti, hogy csakis az jut menyországba, aki az illető irányzat szabályait betartja. Ha tehát sikerül például bevonni maguk közé egy családból valakit, azt állandóan arra ösztökélik, hogy beszélje rá a többi családtagot is a csatlakozásra, hogy majd odaát is együtt legyenek.
Legtöbb ilyen esetben evilági válás, vagy családi ellenségeskedés a vége. Számtalan ilyen esetet ismerek.
Ekkor, miután lerombolta az igazi szeretetet, lép előtérbe az álszeretet hirdetése, mert ugye alapitványokon keresztül ( ezek adómentességet élveznek) szeretetotthonokba fogadják a szétszóródott családtagokat és ezt már orrvérzésig reklámozzák, mint a szeretet jelét.
Ez főként az újonnan megjelenő irányzatokra jellemző, de a hagyományosak se kivételek, csak egy kicsit kiművelődtek ezen a téren és nem annyira agresszivak. De például az irországi vallásháború maradványai, egyik jellemzőjük.

Mivel jelen időben boldog- boldogtalan alpithat bármit, ha talál elég balga embert, aki neki elhiszi azt, hogy csakis az ővé az igazi vallás, ami addig volt az mind hamis. Úgy elszaporodtak ezek az alapitványok akár a lapostetű az ember intimebb helyein, ha roszz helyen keresi a szexet és nem gondolja át előbb alaposan a következményeit. Hasonlitnak is erre, mert vérszivók, alattomosan csipnek és nehezen lehet tőlük megszabadulni. Nyilvános helyen az ember nem vakarózhat, mert megszólják.

A Biblia bármely sorát találomra kiemelve, egy hozzá értő szaki, elindithat egy új vallást, mert ez az egyetlen olyan irás, amelyiket ahányszor elolvas az ember, annyiféle képpen értelmezheti.
Ez főként az ÚJ TESTAMENTUMRA jellemző és innen jöttem rá arra, hogy Jézus volt az első gyermek aki túljárt az atyja eszén, mert megváltoztatta a törvényeket és szabályokat állitott helyükbe, amelyeket most már kényére -kedvére alakithat bárki. Ez abban az esetben, ha tényleg Isten fia volt, ha meg nem volt az, akkor elbolonditott egy fél világot és ez nem semmi!
Ez azt jelenti, hogy ő volt az első és legagyafúrtabb ügyvéd a világon, aki bármely törvényhez megadta a kiskapukat, szabályozással és következményeként jutott az emberiség ide ahol van.

Isten törvényei egyszerűek, rövidek és érthetőek mindenki számára, csak nehéz betartani őket, ezért jött jól egy kis könnyités és fogadta el szivesen az emberiség az új törvényeket, mert ezeket meg lehet kerülni, ha kimagyarázkodunk, vagy megbánjuk bűneinket.

Ne ölj! Lehetsz tömeggyilkos, sorozatgyilkos, vagy csupán kedvtelésből ölöd az embereket, de ha bebizonyitod, hogy pszihopata vagy és halálod óráján megbánod tetteid, akkor Isten itélőszéke előtt egyenlő vagy velem, sőt...!
Én nem öltem meg senkit, lopni se loptam, csak annyira szerettem a gyermekeim, hogy megdorgáltam öket ( a verés a feleségem dolga, nekem túl nehéz a kezem). Csak annyira tartottam be a törvényeket amennyire emberi gyalóságom engedi és nem bánom meg azt, hogy megkérdeztem a katolikus paptól, miért tart olyan fiatal házvezetőnőt.

A vallások szerint, nekem kevesebb az esélyem Istennél, mint a másik embernek. Ha ez igy igaz, akkor inkább a pokolra kivánom magam, mert ott szerintem jobb társaság gyűl össze.
Egy gondom van azért, mert nem tudom melyek a feltételek, hogy oda befogadjanak.
Ha se ide, se oda akkor hová?...
Ime egy új valami, amin érdemes elgondolkozni, mert azért csak nem nyuvasztok meg valakit, hogy a pokolba jussak, annyira "vallásos" se vagyok, hogy a mennybe, de hát valahol meg kell éljek, ha meghaltam.
Ha itt lézengek szellemként, a végén csak megijesztek valakit, mondjuk aki ateista, vagy vallásos, mert egy hivő ember nem fél semmitől, tudja hogy minden Isten akarata.

Az ateisták külön kategoria. Ők nem hisznek semmit, materialisták, de félnek az ördögtöl!
Ez furcsa nekem egy kicsit, nem is tudtam mindaddig, mig az egyik megrögzött ateista barátom be nem bizonyitotta.
Sétálni akartam egyszer éjfélkor, keresztül egy elhagyatott temetőn, csak heccből, vagy hitemet próbáltam, már nem is emlékszem pontosan miért. A lényeg, hogy szólok a havernak, nem lenne kedve velem tartani. Ismertem nézeteit ezért is neki szóltam, de nem akart semmiképpen ráállni a dologra. Magyarázatként végül kibökte, hogy a szellemekkel azért nem szeretne találkozni, mert jó hogy nincs Isten, tehát ördög sincs, de rossz szellemek vannak és materializálódhatnak...stb. Nem találkoztam szellemmel akkor se és azóta soha.

Pedig sokszor elgondolkodtam, hogy mi lenne ha megtámadna egy, mert ilyen esetben keleti harcművészeti tudományom annyit ér, mint a semminek a pofon. Ilyenkor eszembe jut őseim szelleme és bátorságot ad.
Gondolom se dédapáim, se nagyapáim szelleme nem fogja megengedni, hogy egy jöttment szellem csak úgy megdöngöljön és ségitségemre sietnek, mert ők igazán szerettek, ha néha kaptam is egy-két csárdást és akkor duzzogtam érte, most megköszönöm nekik. Ez az egyik oka amiért nem hagyom itt a szülőföldet, mert nem tudom, hogy meddig ér őseim szellemének keze, igy itthon mellettük biztonságban érzem magam.
Nem tudom mit fog köszönni az új szuperelkényeztetett generáció, amelyiket hangos szóval se lehet illetni, nemhogy vesszővel. Ha legalább egyszer elolvasná valaki a Bibliát, észrevenné, hogy a szeretet kifejezésének egyik fontos eszköze ez. Néha-néha a gyerek valósággal kiköveteli a vesszőzést, ezért ilyenkor meg kell adni neki, én garantálom, hogy ettől csak mélyül a szülő és gyerek között a szeretet.
Nem fog a szülő ilyen szemrehányást kapni:- ha akkor megvertél volna, most nem ülnék börtönben!
Ajánlom tehát a Bibliát, mint kiindulópontot a szeretet gyakorlására, fix pont ez és ha nem is lehet segitségével kimozditani helyéből a Földet, az életünket megváltoztathatjuk.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 4

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-03-20 00:59:56

Kedves Selanne!
Örülök annak, ha vannak olyan emberek akik azt értik, amit mondani akarok és elgondolkodnak azon, hogy mi is az igazság, mert sajnos sokan csak egy -egy mondatot ragadnak ki belőle és nem veszik összességében a mondanivalót. Ami mellette van az csak az egyhangúságot akarja elűzni, de sérteni senkit nem akar. Szertettel, köszönöm: istefán.
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8279
Időpont: 2011-03-13 14:17:36


Szia !

Azt gondolom, kényes témához nyúltál. Mélységébe lehet mászni, és természetesen meg is teszi, ki-ki a maga módján. Ennek ellenére érzek benne mondanivalót, sajátos szemléletet.
Én kedvelem az ilyen stílust. Mosolyogtam is, el is gondolkodtam. Szóval itt rendben van nálam.

Szeretettel:Selanne
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-03-10 20:38:09

Kedves Bödön!
Két megjegyzés:
- írásaimnak stílusa és mondanivalója az enyém, én nem szoktam senkit utánozni. Van akinek tetszik, van akinek nem. Már írtam, mondanivalóm itt az, hogy használjuk a Bibliát kiindulópontnak a szeretet gyakorlására, csak egy kicsit furcsa stílusban. Én tisztelem minden vallásban azt ami jó, de vannak kifogásaim. A katolikus vallást különösképp tisztelem, azért amit az emberiségért tett az idők folyamán, de kifogásolom a cölibátust, mert Isten nem kér ilyet senkitől. Minden halandónak szüksége van valakire, akin a szeretetét gyakorolja, ezért kell a férfinek az "oldalborda". Aki csak könyvekből tanulja a szeretet és nem gyakorolja egy családon belül, az vizet prédikál és fogalma sincs az életről, ezért csak hadd nevessenek ki!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8268
Időpont: 2011-03-10 10:37:11

válasz Arnodre (2011-03-09 22:44:06) üzenetére
A bizonyítás úgy történhet, hogy idézel a Bibliából és idézel mondjuk pl. egy katolikus katekizmusból. A két állítást összeveted, leszűröd a tanulságot és kijelented: q.e.d.! (Ezt kívántam bizonyítani) Iszonyatosan kemény fába vágja a fejszéjét, aki ilyesmire adja a fejét, mert pl. a katolicizmus 2ooo éves, és kiművelt, tanult emberek ezrei fogalmazták meg a Bibliából kiindulva a téziseket. Nagyon nehéz fogást találni. Olyan fogást pedig, hogy a katolikus vallás Biblia és szeretet ellenes nem hiszem, hogy tudnál találni, bizonyítani. A Te ebbéli vélekedésed tehát egyáltalán nem tűnik megalapozottnak. Inkább egy nem kellő ismeretekkel rendelkező ember vagdalkozásának tűnik, melyet tanult, művelt körökben megmosolyognak. Sztem, ahhoz, hogy valaki a Biblia és a vallások kapcsolatát akarja górcső alá venni, ahhoz professzornak kell lennie ezen a területen, különben nincs esélye. --én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8268
Időpont: 2011-03-10 10:25:04

válasz Istefan (2011-03-09 21:17:57) üzenetére
Kedves Istefan! Egy cikk kritizálásánál lehet a mondanivalót kritizálni, vagy magát a cikket, mint írásművet. Abban igazad van, hogy én az előbb nem a mondanivalót kritizáltam, hanem az írást. Azt mondtam: nívón aluli a megfogalmazás, a gondolatvezetée, rengeteg benne a hiba. Hozzátenném: stílus tekintetében is az. Nehéz konkrét példákkal élni, mert ahhoz mondatról mondatra, gondolatról gondolatra kijelentésről kijelentésre kellene haladni. Ez a szűk keret itt nem teszi lehetővé. Ha tényleg kíváncsi vagy arra, hogy részletesen fektsem ki, szívesen megteszem, -levélben. A mondanivalóval kapcsolatosan. Ha jól sikerült kihámoznom, azt kívánod mondani, hogy amit a különböző vallások képviselnek az mind hülyeség, és a Biblia elferdítése, átértelmezése. Nos, természetesen lehet ilyesmit állítani. De az állításokat bizonyítani kell, különben nem állnak meg a talpukon (folytatom)
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-03-09 23:08:45

Köszönöm kedves Balázs!
A helyesírási gondokat már nagyjából megoldottam, legalábbis az ékezeteket, letöltettem egy programot és ha megfigyeled már vannak hosszú " i " betűim. Sok sikert kívánok neked is főleg a gyereknevelésben! Engem nem kell magázni, mert úgy kényelmetlenül érzem magam, nem szeretem a formaságokat, én nagyon szabadelvű ember vagyok csak némi szigorral fűszerezve.
Üdv : Istefán
Alkotó
Regisztrált:
2006-07-03
Összes értékelés:
341
Időpont: 2011-03-09 22:44:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * *
Kedves Istefan!

Megkövetem, nem tudhattam, hogy ennyi ideje nem foglalkozott magyar nyelvű írással. Persze a helyesírás attól még rossz, de ha esetleg még külföldön is él, akkor a magyar helyesírás-ellenőrző sem olyan egyértelmű lehetőség.
A vesszőt egyébként a nevelő célzatú szülői fenyítés hasonlatának gondoltam, ami mai formájában pofon vagy seggrepacsi. :)

További sikeres alkotómunkát!
üdvözlettel
Balázs
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-03-09 21:17:57

Kedves Bödön!
Szerintem, ha valaki kritikát ír, az nem általánosságban beszél, hanem konkrétan megmondja mi a rossz az írásban, hogy tudja aki írta, miről is beszél a kritikus. Vannak szatirikus hangú cikkek, amelyek komoly mondanivalót rejtenek. Ahhoz, hogy saját véleményemet elmondjam, nincs szükségem házi olvasmányra, ha meg tilos elmondjam itt, akkor valami nincs rendjén! Itt kimondottan saját véleményemet írom le, ha van akinek nem tetszik az természetes, de cáfolja meg. Állok elébe! Bizonyítsd be állításaim helytelenségét, de konkrétan! Üdv. Istefán
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8268
Időpont: 2011-03-09 20:24:45

Ha ez szatíra lenne jót röhögnék rajta. Nem szatírának viszont siralmas. Sem a tárgyi tudás, sem a téma kibontása, megfogalmazása, gondolatvezetése nem üti meg a mértéket. Persze mi a mérték? Jó kérdés. Ez az írás viszont határozottan rossz! A helyesírásról nem is szóltam, majd mások. Kedves Istefan, ne vedd személyeskedésnek, nem akarlak megbántani. Ha valakinek olyan szándéka van, hogy ebben a témakörben cikket tesz közzé egy nívós internetes oldalon, az előtte tanulmányozza át alaposan a vonatkozó irodalmat! Szekér-deréknyi. Aztán kezdeti lépésként először csak összegezzen. Saját különbejáratú vélemény veszélyes és tilos (mert kinevetik az embert) Üdv: én
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-03-09 06:09:16

Kedves Balázs!
Úgy látom egy véleményen vagyunk, csak nem értettél meg. Elsősorban én azt állitom, hogy az igazi törvények kőtáblára voltak irva és nem lett volna szabad megváltoztatni őket. A Bibliából csak jót lehet tanulni, ha helyesen olvassuk és nem ferditjük el a mondanivalóját. Ha figyelted hogyan fejlődőtt az Amerikai. É. Á, addig amig alkotmányát a bibliai egszerű törvényekre alapozta, rájössz az igazságra. A Bibliába a világirodalom összes remekművének a tanulsága van sűritve.
Másodsorban , én a gyereknevelésben vesszőről beszélek nem pofonról, a kettő között óriási a különbség. Azt se mindig kell használni, a gyereknek elég annyi is, ha tudja, hogy ott van. Lehet, hogy csak egyszer az életben használod, utána már csak utalni kell rá és szent a béke. Mentségemre legyen mondva, kb húsz éve még egy levelet se irtam magyarul, és bizony felejt az ember, de ez nem kifogás.
Üdv. istefan
Alkotó
Regisztrált:
2006-07-03
Összes értékelés:
341
Időpont: 2011-03-08 23:08:00

a felhasználó által leadott szavazat: * * *
válasz Istefan (2011-03-08 16:44:37) üzenetére
Kedves Istefan!

Koromnál fogva még egy gyereket sem neveltem fel, csak azokból a pofonokból tudok kiindulni, amiket "elszenvedtem"... :) mint alább is írtam, utólag be tudom látni, hogy megérdemeltem, hogy esetleg tanultam belőle, de hogy ez mélyítette volna a kapcsolatot köztem és szüleim között.... továbbra sem értek vele egyet...
A helyesírásról: persze, hogy előfordul egy-egy elütött vagy kimaradt betű, de épp ezért kell feltöltés előtt átnézni.
A Bibliára tett megjegyzésem nem vicc volt, hanem egy erős, talán túlságosan is erős hasonlat, ezért ebben a formájában vissza is vonom. Arra céloztam vele, hogy rengeteg írást kihagytak belőle, tulajdonképpen cenzúrázták aszerint, ahogy az a katolikus egyháznak megfelelt. Fenntartom azt is, hogy fontos és tanulságos mű, de ezt el tudom mondani a szépirodalom egyéb remekműveiről is.

üdvüzlettel
Balázs
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-03-08 17:06:28

Kedves Jega!
Én egy szabadgondolkodó ember vagyok, monoteista aki Istennel nem vallásokon keresztül próbál kapcsolatot teremteni, hanem inkább közvetlenül. Minden napomat azzal kezdem, hogy ráülve a wc-re elmondok egy ennyit:- Köszönöm Istenem, hogy újra itt vagyok! Ebből lehet következtetni nézeteimre.
Szeretettel : istefán
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-03-08 16:54:12

Kedves Kata!
Ha irásom jó kedvre deritett, annak örvendek mert nagyon kevés a jókedv manapság és nagyon elhidegültek az emberi kapcsolatok. A helyesirással kapcsolat ban válaszoltam a másik cikknél.
Köszönöm a hozászólást. szeretettel : istefan
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-03-08 16:44:37

Kedves Arnodre!
Félreértések elkerülése végett, én nem állitom, hogy sokat olvasom a Bibliát, csak azt, hogy olvastam és bele olvasok néha. Az meg, hogy véletlenül odanyomok egy blankot valahova, hát megtörténik nagy házaknál is. A Bibliát ajánlom a hitre és szeretetre nevelés kiindulópontjakánt, mert ismertebb könyv mifelénk, ez irásom mondanivalója. Ha te a Koránt ajánlod, azt is el lehet fogadni, de Buddha tanitásai sem megvetendőek, sőt. Az, hogy a Biblia katolikus reklámanyag gondolom viccnek szántad. Apropó vessző! Hány gyereket neveltél?
Üdv istefan
Alkotó
Regisztrált:
2006-07-03
Összes értékelés:
341
Időpont: 2011-03-08 00:53:50

a felhasználó által leadott szavazat: * * *
Kedves Istefan!

Ami elsőre nekem is feltűnt, az a rossz helyesírás. Hiányzó, vagy elütött betűk, a hosszú magánhangzókkal is baj van (az í talán a billentyűzet hibája, de a többi nem hiszem), és aki gyakran forgatja a Bibliát, annak illene az Újtestamentumot egybeírni.
Tartalmát tekintve két észrevétel:
nagyon komolytalan megállapításnak érzem, hogy a vessző a szeretet kifejezésének eszköze. Az atyai pofon, csak pofon. Jobbik esetben nevelő célzatú. Talán szükséges. Szükséges rossz. Nem több.
Más. A Biblia. Az írása talán isteni sugallatra történt, de a Biblia végleges változatának összeválogatás már közel sem. Bizonyos szempontból a katolikus egyház reklámanyaga, kihagyva belőle a kellemetlen részeket. Félreértés ne essék: a Biblia tanulságos olvasmány. De ahogy semmi sem lehet tökéletesen fehér vagy fekete, ami emberi, úgy a Biblia sem az.
Az pontok az eltérő véleményemet és a sok helyesírási hibát tükrözik.

üdvözlettel
Balázs
Alkotó
Regisztrált:
2010-12-30
Összes értékelés:
615
Időpont: 2011-03-06 22:46:20

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Most megint nagyon érdekes és mindannyiunkat érdeklő dolgokról írsz. Az emberek többsége nem olvassa a Bibliát, nem érdekli a vallásosság és a hit közötti különbség. E témát boncolgatom a Titok című írásomban is. Nem vagyunk egészen egy véleményen, bár még a te nézeteidet nem igazán ismerem. Üdv Jega Ibolya
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12263
Időpont: 2011-03-06 22:31:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nagyon érdekes, ahogy megközelíted a témát. Ezt a cikkedet is én valamilyen humoros írásnak fogom föl. Teszik a stílusod, bár sok mindenben nem értek egyet bizonyos felfogásoddal. Több helyen jókat mulattam, ezek közül csupán két rövidebbet említek:
"...de hát valahol meg kell éljek, ha meghaltam."
aztán: "Ha itt lézengek szellemként, a végén csak megijesztek valakit..."
Erre az írásodra is érvényes, amit ma egy másikhoz írtam, hogy az anyag föltétele előtt futtasd át a helyesírás-ellenőrzésen. (Az elején két helyen is találtam helytelenül leírva ikes-igét.)
A jezettektől eltekintve maga a humorral körített írásod igen is tetszett nekem.
Üdvözöllek: Kata

Legutóbb történt

szilkati bejegyzést írt a(z) Március című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Várom a szép tavaszt. című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Március című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Egy régi történet 15. című alkotáshoz

Horvaja bejegyzést írt a(z) Lepketánc című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Virtuális valóság V. rész című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Virtuális valóság V. rész című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Egy régi történet 15. című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Egy régi történet 15. című alkotáshoz

Horvaja bejegyzést írt a(z) A világ keletkezése című alkotáshoz

Horvaja bejegyzést írt a(z) Pilátus című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel A tavasz hírnöke címmel a várólistára

szilkati alkotást töltött fel Fönn a hegyen címmel a várólistára

szilkati bejegyzést írt a(z) Egy régi történet 12. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Pilátus című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2019 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)