HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 5

Online vendég: 32

Tagok összesen: 1857

Írás összesen: 47921

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2019-03-19 06:35:00

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / esszé
Szerző: IstefanFeltöltés dátuma: 2011-12-09

Mi hiányzik legjobban életünkből?

Ez egy olyan kérdés, amin érdemes elgondolkodni mindenkinek, aki csak azon az elven van, hogy:
vagyok tehát gondolkodok és nem fordítva. Nos, hogy gondolatainak egy szerintem helyes irányt adjak, próbálom megtenni ebben az eszmefuttatásban.
Feltéve ezt a kérdést természetesen a többségének a boldogság, pénz, hatalom, dicsőség, stb. jut eszébe és ezek között zsonglőrködik a válasszal és okolják őket, (tisztelet a kivételnek) hogy valami mégiscsak hiányzik. Ugyebár van aki, azért nem boldog, mert nincs pénze, akinek van pénze, azért nem boldog, mert nincs hatalma, akinek van ez is, az is, amaz is, úgy is marad valami hiányérzete.
Ezért, hogy a gondolkodásnak, helyes kiindulópontot adjak elárulom, hogy a szeretet hiánya az, ami ezt okozza. Ugyanis olyan szeretethiányban szenvedünk, hogy a szaharai vízhiány kutya füle mellette és ezt be is bizonyítom a következőkben.
Félreértések elkerülése végett, itt az önzetlen szeretetről van szó és aki el akar kezdeni gondolkodni, az egyszer tegye szívére a kezét és úgy értékelje fel, hány embert tudna csak úgy egyszerűen szeretni. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy további gondolatmenete helyes irányt kapjon.
Azért kell ilyen aprócska szeretetekkel kezdeni, mert a világgá kürtölt, látványos akár politikai, akár vallási szeretetekkel annyit se ér a világ, mint a kutyuskám egy bolhával, ha ezt kellene vacsorázzon.
Voltam megszólva olyan írások és kijelentések miatt, miszerint a vallások, gyülekezetek egyikben sem lakozik igazi önzetlen szeretet, tisztelet a kivételnek, akinek nem inge ne vegye magára és nyújtsa föl az ujját. Sokan hirdetik, de nem gyakorolják, ám a legtöbbje már csak nem is hirdeti, egész másfajta reklámokkal van elfoglalva, melyek jövedelmezőbbek.
Hiába bizonygatom, hogy hívő ember vagyok, ha egyszer olyasmiket merek mondani, amitől az ájtatos állszeretet minden hajszála égnek áll, remélve, hogy így fölfelé meredezve nem perzselődik meg a pokol tüzétől. (vigyázat a napkitörésekre, melyek bizony fentről jönnek!)
Az én szőreimet egyesek szerint kétlábú szarvasok fogják pörkölgetni, ezek azonban nem tudják, hogy van egy titkos tervem éspedig az, hogy szőrtelenítem magam, akkor meg lássuk mi lesz! Hát még ha sikerül egy kis szeretet pakolást is kenni magamra!
Amikor azt állítom, hogy két ember szeretettel teli ölelkezése már maga a mennyország, nem kell oda harmadik aki a kaput nyitogassa, ezt sokan rossz néven veszik. Hiába nyálazzuk állandóan a Biblia lapjait,(ha valaki egyszeri vagy kétszeri olvasásból nem jön rá, hogy tulajdonképpen mit is akar mondani ez a csodálatos könyv, akkor azt jelenti, hogy elveszett a részletekben) vagy hallgassuk a sok fennkölt, de elcsépelt prédikációt, remélve, hogy majd valamikor lesz valahogy, ha itt nem vagyunk képesek egy igazi baráti ölelésre.
Legtöbb embernek a világon ez hiányzik, nem pedig a sok bibliai idézet, lelki életet élni csak szabad lélekkel lehet, nem pedig valamilyen lelki csoporthoz béklyózva, ahonnan ha megpróbálja eloldani magát, azonnali szeretetelvonással büntetik.
Pedig a szeretet az igazi kötelék ami össze kellene tartson, nem pedig a Bibliából kiragadott, olykor teljesen félreértelmezett mondat.
Hiába, ha egyszer elveszünk a részletekben és nem gondolkodunk el az életünk értelmén.
Ha szerintetek az az élet értelme, hogy futkorásszunk itt az életben mímelve valamit, ami palástolja a szeretetet hiányát, remélve, hogy majd kapunk valahol valamit, hát szerintem nem az, itt kellene egymáshoz közeledjünk és megszűnne a hiányérzetünk.
Jézus volt az aki leegyszerűsítette a Biblia mondanivalóját, mintegy újra figyelmeztetve az emberiséget a szeretet fontosságára, az olyan fajta szeretetére, ami ma oly veszettül hiányzik.
Hiányzik, mert ezt ingyen kellene mérni és áldozatmentesen, most pedig dobáljon meg kővel engem az, aki ilyet kap anélkül, hogy ne kérnének helyébe valamit, hisz ma már minden csak biznisz.
Jézus leegyszerűsítette az összes törvényt a SZERETET törvényére, mert hát mi kell még, ha ez bennünk lakozik.
Az a tény, hogy miért is tehette ezt meg, egy kis fejtörést okoz a Szentháromság körül, vitáznak is rajta bőszen a mai napig, persze eredménytelenül, miközben a szeretet feledésbe merül. Az ami akkor történt, megtörtént és nem a mi dolgunk, mert úgy sem tudjuk megfejteni a titkot, mi csak el kellene fogadjunk egy jó törvényt és alkalmazzuk mindennapi életünkben, csak úgy egyszerűen.
Van egy latin közmondás miszerint: "a törvények sokasága, az állam gyengeségét jelzi" és figyeljétek meg mennyire igaz ez, de nem csak államokra vonatkoztatva.
Kezdetben általában mindenhol kevés a törvény, szépen is haladnak a dolgok, aztán a törvények megjelenésével, rosszabbodik a helyzet, minél több a törvény, annál rosszabb és így már be is lépünk egy ördögi körbe, ahol addig forgunk míg el nem szédülünk és teljesen megfeledkezünk az igazi szeretetről. Csak úgy bambán tudunk szeretni, ködön keresztül és feltételekkel, mindig azt szeretve amire mások mutogatnak.
Nem merjük kinyitni a szívünket nyíltan és megmondani véleményünket, mert félünk, hogy kevésbé fognak szeretni, titkon mindig remélve, hogy szeretnek. Ezt csak merő ábránd!
Az igazság meg az, hogy ha én valakit szeretek és az szemembe mondja, hogy csúnya vagyok(ez igaz), ettől még nem szabad kevésbé szeressem, hisz ha ő így lát engem, akkor az ő szemszögéből igaza van és ezért megpróbálom erényeimmel megszépíteni magam. Betört orrom hiába esztétizálom, higgyétek el nem segít.
A mai gyerek pl. külső hatásra elfojtja magában az érzést, szégyelli megpuszilni a szüleit, nem tudván, hogy megszegi a törvényt és ezért majd hiányérzettel büntetik.
Többet ér szerintem egyetlen szeretettel teli ölelés, mint százszor elolvasni a Biblia szeretetről szóló sorait, mintegy hencegve vele, hogy mennyire föl vagyunk készülve a majdani idők szeretetére.
Megfeledkezve így a kis hétköznapi szeretetről nem is tudjuk felmérni veszteségeinket, amelyek óriásiak és már majdnem pótolhatatlanok, mert sajnos egyre jobban széthúz az emberiség minden téren.
Pedig az Erő csak egységben van, gondolom mindenki egyetért vele, így szerintem egy szeretetben egyesült emberiséggel ki tudna szembeszállni? A Sátán talán? Kötve hiszem! Hisz maga Isten is megszeppent szerintem egy kicsit mikor összefogott az emberiség, hogy tornyot építsen, másként minek zavarta volna össze nyelvüket.
Így szeretetben egyesülve meglehet meg tudjuk védeni magunkat attól az ismeretlentől, amitől félünk, hogy bekövetkezik.
Ajánlom ezért mindenkinek, hogy próbáljon meg aprócskákat és közvetleneket szeretni, nem nagyokat és látványosakat, elég egy érintés, egy ölelés, egy csók és szerintem ezeket gyakran és többfelé gyakorolva rendre meg tudjuk tölteni életünket azzal ami hiányzik.
Sok szerencsét mindenkinek!

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-23 07:26:39

válasz Istefan (2011-12-17 02:06:50) üzenetére
Kedves István! A kritikákért ne haragudj! Boldog karácsonyt kívánok: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-17 12:50:17

válasz Istefan (2011-12-17 02:06:50) üzenetére
Folytatom. Arra biztosan nem, hogy néven nevezz pl. "gyülekezeteket". Hogy kimondd pl. : igenis én tudom, a rákosrendezői Arkangyal egyházközösség törvénybe iktatta, hogy a nem fizető haldoklók nem vehetik fel az utolsó kenetet. Mire akarlak akkor hát rávenni? Arra, mindenképpen, hogy ha nem akarsz, nem mersz, vagy nem tudsz konkrétumokat mondani, akkor ne általánosítgass. Ne állítsd, hogy egyházi gyülekezetek szeretet-elvonással büntetnek, mert ez így, általánosítva nem igaz. Olyasmi ez, mintha azt állítanám, hogy az eszkimók beltenyészetben élnek és partenogenezissel szaporodnak. Ha állítok valamit, azt bizonyítanom kell! Ha nem bizonyítok valamit, akkor az csak rosszízű pletyka, nem több. Mi ebből a tanulság? Megmondom. Nem kell olyasmit állítani egy cikkben ami nem igaz. (Erre akarlak rávenni, rávezetni) Üdvözlettel: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-17 11:05:55

válasz Istefan (2011-12-17 02:06:50) üzenetére
Szia István! Mire akarlak rávenni, amit az oldal szabályzata nem engedélyez? Ezt tényleg nem értem?????
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-12-17 02:06:50

Kedves Bödön! A tárgyilagosság mellett megint kerülöd a lényeget. A kérdés az, hogy hiányzik-e a szeretet vagy nem? Nem statisztikát akarok kiállítani és felsorolni azokat a szervezeteket melyek szeretetet hirdetnek, de nem gyakorolják. Abban igazad van, hogy olvasni kéne, mégpedig utánaolvasni annak akit érdekel, hogy melyikek ezek, de ki lehet próbálni élőben is. Nem mentegetőzésként írtam azt, hogy van akinek tetszenek írásaim, hanem tényként, hisz nincs miért mentegetőzzek. Lehet, hogy mások a mondanivalóra fektetik a hangsúlyt és elnézik a szerinted gyenge minőséget, vagy egyszer utánanéznek annak amit állítok és így jobban megértik azt ami a sorok mögött bujkál. Te mindenáron rá akarsz venni, hogy olyasmiket írjak le, amiket az oldal szabályzata nem engedélyez, vajon ez mit jelent? Végül pedig, ha nem vetted volna észre minden jóindulatú, negatív kritikát elfogadtam és megköszöntem. Üdv. István
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-14 08:42:17

válasz Istefan (2011-12-14 05:36:57) üzenetére
6. Nem semmiség az, hogy most pl. tíz vallási gyülekezetet gyanúsítasz azzal, hogy ott is "hasonló törvények" vannak (milyen törvények?), hogy ott is "szeretet-elvonással" (?) büntetnek (?). Az olvasónak jogában áll tudatlannak lenni, és megkövetelni az írótól, hogy mondja meg, melyek ezek a törvények, kik hozták és mikor, miről szólnak konkrétan és mely "gyülekezetek" élnek ily gyalázatos eszközzel! 7. A lelkeket szeretettel és nagylelkűséggel lehet meggyőzni. Az értelmet meg érvekkel. A vagdalkozás és az érvek két különböző dolog! 8. Jó szívvel ajánlom, hogy írásaidat mutasd meg hivatásos kritikusnak. Úgy tudom ez a szolgáltatás itt a Napvilág Íróklub oldalán is rendelkezésre áll. Ne higgy nekem, gondold azt, h én irigy és rosszindulatú vagyok, de higgy a kritikusnak, és fogadd el, amit (majd) ő mond! Üdv. én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-14 08:41:39

válasz Istefan (2011-12-14 00:31:35) üzenetére
Kedves István! Hát akkor most tárgyszerűen. 1. A rosszindulatnak szikrája sincs bennem. Azért kritizállak mert ez egy ilyen oldal. Másokat is kritizáltam itt, megköszönték, s engem is kritizáltak, és én is megköszöntem. 2. Azért, mert nem hiszek a Te megoldási javaslataidban (csak szeretni kell egymást és minden megoldódik) még nem vagyok az erőszak híve. 3. Nem esem hasra senki előtt. Profi az, aki pénzért dolgozik, pénzért, pl. hivatásszerűen ír. 4. Ha állításaidat nem támasztod alá példákkal (lelki csoportok (?) szeretet elvonással (?) büntetnek) -akkor az egész csak vagdalkozás. Vagy példát kell hozni, vagy hivatkozni más szerzőkre, hogy XY, KZ, ekkor és ekkor, itt és itt ezt, vagy amazt írta. Ehhez viszont olvasni is kell, nem csak írni. 5. Azt, hogy valaki gyenge színvonalon ír, nem lehet kimenteni azzal, hogy: "nekem ez a stílusom, különben is mások szeretik"
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-12-14 05:36:57

Csak ennyit szeretnék még hozzátenni: "Animi non armis, sed amore et generositate vincuntur" azaz a lelkeket nem fegyverrel, hanem szeretettel és nemeslelkűséggel lehet meggyőzni. erre kedves Bödön nagyon rég rájöttek és csodálkozom, hogy te a mai napig nem jöttél rá, vagy téhyleg" butuska" vagy? Üdv István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-12-14 00:31:35

Kedves Bödön! Mit jelent neked a "profi"? Gondolom olyasvalakire gondolsz, aki előtt hasra esel és onnan nézel fölfelé, utána meg utánozod, reménykedve, hogy te is az leszel. Köszönöm, de nem az én esetem. Meglehet nem tetszenek írásaim, mert magyartalanok, mert nem érted mondanivalóm, vagy nem elismert stílusban írok, ám vannak akik megértenek és tetszik nekik, épp ezért írok úgy ahogy, jól vagy rosszul, de jókedvvel. Cikkeimet nem támadó hanem figyelmeztető jelleggel írom, ezért nem személyeskedek és nem adok konkrét példákat, ám bárki kiveheti belőlük azt ami rá vonatkozik. Nem írhattam pl. a Jehova tanúit oda, mert nem rájuk céloztam, csak neked hoztam fel példaként, mert feltételezted, hogy a levegőbe beszélek. Én meg azért feltételezem, hogy nem igazán ismersz vallásos gyülekezeteket, mert legalább még tízet sorolhatnék ahol hasonló törvények vannak, ha ismernéd őket, akkor nem akadékoskodnál annyit semmiségeken.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-12-14 00:30:58


Megint olyan érzésem van, hogy inkább az erőszak híve vagy és nem a szereteté, szerinted az lenne a megoldás? Marjuk, üssük, szurkáljuk egymást, amikor aztán egyedül maradunk akkor siránkozunk és csodálkozunk, hogy miért is történik mindez. Meglehet neked naivnak tűnik amit én írok, viszont nekem rosszindulatúnak tűnik amiket te írsz, hiába próbálod szépíteni jóindulatú tanácsokkal. Én helyedben elgondolkodnék azon, hogy meddig tart a kritika és hol kezdődik a rosszindulat. Mondok neked egy titkot: ami nekem sose fáj, neked nagyon fájdalmas lehet. Üdv, István.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-13 09:22:58

válasz Istefan (2011-12-13 05:03:11) üzenetére

István, most is csak azt tudom javasolni, hogy ha mindenáron cikket, ill. esszét akarsz írni, akkor olvass "profi" cikkeket és esszéket "profiktól" . Nem szégyen ellesni műhelytitkaikat. Attól a te színes egyéniséged nem fog halványabbá válni, de a szakmát kitanulva jobb írásokat tudsz majd feltenni ide. Vagy: ne cikk, ill. esszé formájában közöld gondolataidat, hanem írjál pl. novellát, s add a szereplők szájába, amit el akarsz mondani. Ennek sok előnye van. A szereplő nyugodt lélekkel tévedhet, mondhat badarságot, féligazságot, fogalmazhat pontatlanul, magyartalanul. Én úgy érzem, úgy látom írásaidban fellelhető egyfajta egyéni íz, ami csak rád jellemző, ami a tied! Sztem jó novellákat tudnál írni. Nem lenne érdemes megpróbálni?
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-13 09:22:27

válasz Istefan (2011-12-13 05:03:56) üzenetére
Egyrészt azért, mert gyenge a megfogalmazás! Ismeretlen szóösszetételek, rosszul felépített mondatok, magyartalan kifejezések. Ez az egyik dolog. A másik: hiányzik az egységes vonalvezetés, az "írásmű" gondolati felépítettsége. (Rengeteg példát tudnék hozni, de ahhoz nagyobb terjedelem kellene) A harmadik: a fennkölt lényeg, ahova kilyukadsz a végén!!! István, ahogy te elképzeled, azon a naiv kedves módon nem lehet a világ problémáit megoldani! Csak szeretni kéne egymást, és nem lennének válságok? Csak szeretni kéne egymást és nem hiányozna semmi más: étel, ital, élethez, méltósághoz, kultúrához való jog? Olyan ez, mintha a farkasok világában azzal az ötlettel állnál elő, hogy boldogabbak lesznek, ha nem esznek többé bárányhúst, ellenben nyílt színen, széles vásznon éjt nappallá téve puszilkodnak a bürgékkel!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-13 09:21:50

válasz Istefan (2011-12-13 05:03:56) üzenetére
Kedves István! Nem vagyok járatos, mint ahogy megjegyzed, a vallások és szekták szövevényes világában, de azért foglalkoztam a témával, mint ahogy vélhetően sokan mások is, akik olvassák írásaidat, és akik hozzám hasonlóan tudatlanok. Nekünk butácskáknak szükséges a magyarázat. Amit nem teszel meg a cikkben, azt megteszed a levelezésben, most is pl., kimondva, hogy konkrétan a Jehova tanúinak szeretet-elvonással történő büntetésére gondoltál. Ez a fajta értelmezés, és szókimondás hiányzik cikkedből, cikkeidből. Felteszem a kérdést: amit a válasz-rovatban leírtál, miért nem szerepeltetted a cikkedben? Egyből értette volna mindenki! Még én is. Több ízben is említetted már, hogy nem veszem észre a fennkölt lényeget, s csupán csip-csup részletkérdésekben kötözködöm. Szeretném ezért most itt tisztázni, hogy mi a problémám ezekkel a cikkekkel. Nos, a legfőbb problémám az, hogy nincsenek jól megírva, bár tényleg nagyon érdekes témákat feszegetnek. Miért nem jók?


Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-12-13 05:03:56

Kedves Bödön! Úgy látom, hogy nagyon elveszel a részletekben és nem látod, vagy nem akarod látni az írás lényegét, mert nem arról vitázol, mi a fontosabb, az, hogy közvetlenül gyakoroljuk a szeretetet és töltse ki a hiányérzetet, vagy elégedjünk meg az elmélettel. Nos, hogy ne "csak"-al válaszoljak, a törvények leegyszerűsítése természetesen az Ótestamentumra vonatkozik, ez logikus kéne legyen mindenki számára, aki nem csak heccelődni akar,( majdnem te adtad meg a választ kérdésedben) mert ha szereted felebarátodat, akkor bizonyára se meg nem ölöd, se meg nem lopod és a feleségét se kívánod stb. ez a szeretet törvényének a lényege, amit te megkérdőjelezel, hogy el kell-e fogadni, vagy nem. Hát ez sajnálatos!
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-12-13 05:03:11


A szeretetelvonással kapcsolatban, nézz utána pl., hogy mi a büntetése annak a tanúnak, aki kiválik Jehova nyájából, ezt említem, mert gondolom hallottál róluk, kisebb csoportot hiába hozok neked példaként, mert úgy érzem nem igazából vagy jártas a vallások és szekták birodalmában és gőzöd sincs mi rejtőzik a vallásos kulisszák mögött. Üdv. István
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-12 09:49:15

válasz Istefan (2011-12-11 23:38:43) üzenetére
A bábeli esetre, és a törvények egyszerűsítésének kérdésére most nem térek ki, annyit azonban megjegyeznék, hogy egy vitában (ami nem késsel folyik egy tölgyfa-asztalnál) érvekre érvekkel kell (illik) válaszolni, s nem azzal, hogy: "nézz utána, ha ilyen kis butuska, és műveletlenecske vagy"
Egy ilyen reakcióból ugyanis az olvasó (vitatkozó) csak azt szűrheti le, hogy nincsenek érveid a "csak"-on kívül, nem vagy vitaképes. Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-12 09:48:40

válasz Istefan (2011-12-11 23:38:43) üzenetére
Tedd szívedre a kezedet, nem lenne egyszerűbb a lelki-csoportok szeretet-elvonása helyett egészen egyszerűen a következőt mondani: "a szeretetet hirdető egyházak nem szeretik egyformán a híveket, jobban szeretik azokat, akik fizetik az egyházi adót, s kevésbé, vagy egyáltalán nem, a nem fizető híveket."
Ez, egyértelmű mondat lenne, bár lennének olyanok, nem is kevesen, akik vitatkoznának Veled a magállapítás igazságtartalmát illetően: "Kedves István, ezt be is kell ám bizonyítani. Melyik egyház, melyik pap, hol mikor, és kit nem szeretett (eléggé) azok közül, akik kevesebb cointot dobtak be a perselybe, vagy írtak rá a rózsaszínű papírra?"

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-12 09:47:05

válasz Istefan (2011-12-11 23:38:43) üzenetére
Neked itt tehát az lenne a feladatod, mint a cikk írójának, hogy elmondod nekünk, mit értesz lelki csoport alatt. A katolikusokat? A reformátusokat? A mohamedánokat? A buddhistákat? Mindegyiket? Vagy egyet-kettőt ezek közül? Vagy ezek egyes csoportjait Melyiket igen, és melyiket nem?
Aztán a "szeretet-elvonás" sem egy szokványos nyelvi fordulat. Mondhatni, annyira nem, hogy így elolvasva rettenetesen furcsának hat, s furcsa asszociációkra ad lehetőséget. Alkohol-elvonás, kábítószer elvonás. Az emberben kialakul egy kép, ha azt hallja: alkohol-elvonás. Mulatságos asszociáció ezt követően a kép: állnak az orvosok a beteg körül, és nagy fecskendőkkel vonják ki asszomatikus sejtjeiből a szeretetet.

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-12 09:45:05

válasz Istefan (2011-12-11 23:38:43) üzenetére
Más. Abban az esetben, ha abszolút közismert tényeket említesz, olyasmit pl., hogy Magyarország nem Ausztria, akkor megteheted, hogy ehhez a megállapításhoz nem fűzöl hozzá semmit, bár, akár hozzá is fűzhetnél: Magyarország nem Ausztria, Ausztriában azért jóval magasabb az életszínvonal. Vagy: Ausztriában jóval több magas hegy található. Ám, ha azt mondod: lelki csoportok szeretet-elvonással büntetnek, az bizony igenis komoly magyarázatra szorul. Ilyesmit nem lehet csak úgy egyszerűen "bedobni" a köztudatba, két ok miatt sem. Az első megint maga az általad alkalmazott, de számunkra, olvasók számára nem ismert kifejezés, a "lelki-csoport". Sem a hivatalos vallási szakzsargonban, sem a közbeszédben ezzel a kitétellel nem találkozik az ember.

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-12 09:42:24

válasz Istefan (2011-12-11 23:38:43) üzenetére
Kedves István! Nem mondom azt, h minden egyes szót meg kell magyarázni, mert akkor egy írásmű terjedelme nem férne bele egy adott (elvárt, elvárható) keretbe. De a nem szokványos kifejezéseket, kitételeket sztem meg kell magyarázni. Ha pl. "politikai szeretetet" említesz, az olvasó nem érti, hogy kerül a csizma az asztalra. Azért nem érti, mert tapasztalatai alapján úgy gondolja, hogy a politika és a szeretet nagyon messze áll egymástól. Az olvasó, ezt a kifejezést olvasva (ha komolyan akarja venni az írásodat) belekerül egy olyan erdőbe, melyből saját erejéből nem tud kitalálni. Ellenben ha úgy fogalmazol, hogy: "az a szeretet,.... amit a politikusok gyakorolnak választóik, vagy más politikusok iránt", -az ember érti miről van szó és jót mosolyog magában, hiszen jól ismeri ezt a fajta szeretetet.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-12-11 23:39:46

Kedves Panka! Engem egy negatív véleményezéssel nem lehet megbántani, ezt sokszor hangoztattam. Írásaim saját receptre készülnek és a tálaláskor nem tartom be a sablonos sorrendet, sokszor a kistányért teszem legalul és nem várom el, hogy ezt mindenki elfogadja! Attól ne félj, hogy véleményed miatt kevésbé foglak szeretni, sőt talán annál jobban! Sok szeretettel: István.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2011-12-11 23:38:43


Kedves Bödön! Legelső sorban itt szó sincs szívatásról! A szeretetben jegyében való egyesülés megvalósítható lenne elsősorban pl. országok szintjén, ha a politikusok ne csak addig szeretnének, amíg megválasztod őket(politikai szeretet) és a vallási vezetők akkor is szeretnének ha nem fizetsz egyházi adót(vallási szeretet). Nagyon sok csoport büntet szeretetelvonással, nézz utána és megtudod te is ha érdekel, igénytelen írásom annál igényesebb mintsem ezek felsorolásával foglalkozzon. Ha nem tudod melyik törvények lettek leegyszerűsítve, akkor szerintem vedd a kezedbe a Bibliát és gyere rá te magad, én nem vagyok prédikátor, hogy magyarázgassak. Mondj saját logikus véleményt, a bábeli zűrzavarról, kíváncsi lennék rá! Ha valaki nem ismeri, vagy nem tudja csak úgy egyszerűen, feltétel nélkül elfogadni a szeretet törvényét, hát az kell egy kicsit gyúrjon a lelkén. Üdv. Szeretettel: István
Szenior tag
dpanka
Regisztrált:
2007-11-07
Összes értékelés:
5357
Időpont: 2011-12-10 11:25:00

A cím felkeltette az érdeklődésemet. Van egy elképzelésed a témáról, leírtad. Nos, nekem most épp az hiányzik az életemből, hogy ne bántsalak meg, hisz a szándék mit üzenni kívántál az nem rossz, ám ahogy tálaltad, az már nem egészen tetszik. De ha szeretni tudsz, akkor elfogadod ezt is!
szeretettel-panka
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-10 10:07:46

Az Ószövetséget? Vagy az Újszövetséget? Hogyan egyszerűsíthette volna le pl. az Újszövetséget, ami az Ő életéről szól, s csak később lett írásba foglalva? Milyen fogalmazás ez: "mi csak el kellene fogadjunk egy jó törvényt és alkalmazzuk mindennapi életünkben csak úgy egyszerűen"?????? Egymást megpuszilni, és a Bibliát olvasgatni nem vagylagos alternatívák! (Nem zárják ki egymást!) Azt írod, Isten összezavarodott Bábelben, mert megijedt az emberek torony-építésétől, annyira megijedt, hogy félelmében összezagyválta a nyelveket. ???????????????? Végső tanulság: egy szeretetben egyesült EMBERISÉG, melyben mindenki puszilkodik mindenkivel az erő jegyében. Mondd István, nem szívatsz Te egy kicsit minket, bamba olvasókat? Azt gondolom, cikket ide, átgondoltabban, és igényesebben megfogalmazva kellene feltenni! Sok szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2011-12-10 10:07:07

Kedves István! Csak dicsérni lehet a szándékot, ami ebből az írásból kitetszik! De van egy csomó kérdésem, illetve megjegyzésem. Mik azok a "politikai", ill. "vallási" szeretetek? Életemben nem hallottam még ezeket a kifejezéseket! A "voltam megszólva" nagyon csúnyán hangzik a fülnek! Melyek azok a vallások, gyülekezetek, amelyek jövedelmező reklámokkal vannak elfoglalva? Mi az "állszeretet"? Állkapocs-csontunk érzelmeire kell gondolnunk? Felemelő látványt nyújthatsz meztelenül, szőrtelenítve, amint kétlábú szarvasok szeretet-pakolást kennek rád! Remélem, ezek nőstény-szarvasok? Melyik lelki csoport büntet szeretet-elvonással? Ki kell mondani, különben csak vádaskodás! S egyáltalán: mi értendő azon, h "lelki csoport"? Jézus szerepe, jelentősége az lett volna, h leegyszerűsítse a B.-át? S, ha igen, akkor melyik részét?

Legutóbb történt

Horvaja alkotást töltött fel A jel címmel a várólistára

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A tavasz hírnöke című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Virtuális valóság VI. rész című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Virtuális valóság VI. rész című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A világ keletkezése című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Csillagszerenád címmel a várólistára

túlparti alkotást töltött fel Virtuális valóság VI. rész címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Murmur jelenti 17. Csend legyen! című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A tehénszekér című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) A tavasz hírnöke című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Gólya viszi a fiát című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2019 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)