HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 16

Tagok összesen: 1862

Írás összesen: 48081

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

oroszlán
2019-04-15 00:07:28

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / egyéb
Szerző: IstefanFeltöltés dátuma: 2012-02-20

Az Isten(ek) világa

Mostanában egyre ritkábban gondolkodom el a végtelen fogalmán, ugyanis ahányszor elkóvályognak a gondolataim, akár a múltba, akár a jövőbe, mindannyiszor más és más világnézettel pottyanok vissza a jelenbe. Akár a múlt, akár a jövő végtelenségébe tekint az ember mindenhol csak a megfejthetetlen titkok sokaságába ütközik, rejtélyekre, melyekre véges emberi gondolkodással egyelőre nem találunk megoldást.

Ezért gondoltam, hogy magasabb rendű lény vagy lények világából vessek egy pillantást golyóbisunkra, melynek egyelőre foglyai vagyunk és azok is maradunk mindaddig, míg nem találunk egy közeli kirándulóhelyet ahová átruccanhatunk, ha itt nagyon szorul a kapca. Szorulni meg szorul, ezt minden épeszű ember tudja és érzi, csak mindenki azt reméli, hogy nem az ő földi élete során szorul meg az elviselhetetlenségig.Ezért reménykedik az emberek nagy többsége egy új és ismeretlen világ eljövetelében, melyet az Isten(ek) világának neveznék, ide bejárata embernek még nem volt, habár ősidőktől fogva ígéreteket kapott, de mindmáig ezek be nem teljesültek. Vajon miért? Miért nem volt megengedve az embernek, hogy belépjen e világba? Vagy volt talán aki belépett, csak nem szabad neki visszajönni, hogy meséljen róla? Olyan kérdések amelyekre egyelőre csak sötétben botorkálva keressük a választ.

Mielőtt mélyebbre merülnék az elmélkedésben, szeretném megmagyarázni a többes szám használatát, mindazoknak akik monoteista elveket vallanak, gondolom mást nem zavar. Ezt megengedtem magamnak, ha csak magára a Bibliára hivatkozok, éspedig Mózes I:1: 26 melyben ez áll: "És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra..., itt a többesszám vagy az író és fordító hibája, vagy azt jelenti, hogy többen voltak jelen a teremtés idején.
Merészségem, hogy megpróbálok betekinteni egy ember számára ismeretlen világba, ugyancsak a Biblia soraira alapozom, éspedig Mózes I:6:2 "És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közül, kiket megkedvelnek vala".
Nos, teszem fel ha valamelyik ősanyám kedvére való volt valamelyik fiúnak és utódot nemzettek, akinek utóda lettem én, akkor nyugodtan feltételezhetem, hogy ezen távoli rokonság révén én is jogosan tekintgethetek amerre a kedvem tartja. Az, hogy látok-é valamit, vagy nem, az utólag majd eldől, de az is megtörténhet, hogy csak én dűlök el, erről azonban senki ne vonjon le elhamarkodott következtetést.

Bepillantásaimmal csak a közelmúltra és a közeljövőre szorítkozom, ami a múltban jelent pár ezer esztendőt, a jövőben meg pár tízet, esetleg százat. Az időintervallumokat a relativitás elmélete alapján adom, a múltén nem változtathatok, ám a jövőben megtörténhet pl., hogy a fénysebességével utazhatunk és így 10 esztendő 108-nak felel meg(ezt bárki kiszámíthatja Prof. Ackeret képletével). Lássuk például miért nem talált rá az ember az ígért más világra, miért nem érkezett el mind mai napig, esetleg volt már közel e világhoz, de valami mindig megakadályozta abban, hogy az utolsó lépést megtegye. Egy új világ eljövetele, a feltámadás és halhatatlanság nem a kereszténység kitalációja, ezek jelen vannak az ókori pogány népek vallásaiban, akár a Nílus mentén, akár a Dél Amerikában, vagy a Húsvét szigeten kialakult civilizációk maradványaira hivatkozunk.
Ezek a civilizációk föld különböző pontjain alakultak anélkül, hogy akkor lehetőségük lett volna kommunikálni egymással és fura mód mindegyikben megjelenik ugyanaz a fő motívum, azaz az istenek visszavárása,(ekkor még nem beszélhetünk monoteizmusról) akik majd a feltámadást és halhatatlanságot hozzák.

Egyes ősi civilizációk annyira előrehaladottak voltak korukhoz képest, hogy ha csak normális ritmusban fejlődtek volna, akkor is legalább ezer évvel a nyugati civilizációk előtt kellene járjanak, pl. a tudomány és technika terén, de érdekes módon mindegyiknek mintha valaki hirtelen derékba törte volna fejlődését. Miután olyan szinteket érnek el a számítástechnikában, építészetben, stb., melyek modern világunknak is becsületére válna, egyszerre csak félbehagynak mindent, elhagyják óriási befektetést igényelt építményeiket(gondolok itt a majákra) és többé nem születik olyan ember közöttük aki képes lenne tovább fejleszteni vívmányaikat. Ez egy kissé furcsa, nem igaz? Vajon erre számíthatunk mi is nemsokára?

Erre mint ember nemigen lehet válaszolni, hanem mint szuper-lény meg lehet próbálni. Ahhoz, hogy magasabb rendűnek érezzem magam és így tudjak gondolkodni, képzeletben becsöppenek mondjuk egy pigmeus törzs kellős közepébe, amelyik még a boldog kőkorszaki időket éli, semmi kapcsolata a külvilággal és fogalma sincs arról, hogy a melyik századból érkezek én. A nagyobb hatás kedvéért éjjel landolok, mondjuk egy kivilágított helikopterrel tisztes távolságra, így a törzs azonnal istenének nevez ki, így megkezdhetem újfajta tevékenységemet.

Legelső lépés a kommunikáció, ami egy modern számítógépes programmal aránylag könnyen és gyorsan megoldható. Ezután meg kell bizonyosodjak arról, hogy a távolságot köztem és a törzs között én szabom meg, tehát ha valamelyik tag túl közel merészkedik, azt egy halvány kis elektrosokkal visszarázatom saját világába. Ezután tanítgatani kezdem írni, olvasni, számolni, magyarázgatom a bolygók mozgását és bebizonyítom a Föld kerekségét, feltalálom nekik a kereket(igaz nincs mire használják egyelőre, de az általános műveltséghez ez is hozzátartozik), és törvényeket adok, amelyek új társadalmi rend kialakulását eredményezik. Ez egy nem igazán jó húzás, mert amint felfogják, hogy mi a tulajdon és a hozzá való jog, a nyugodt, békés életmódjuk azonnal megváltozik és megjelennek az erőszakos cselekmények.

Mindaddig nem ígértem nekik semmit, de az erőszak megjelentével, a hibásakat meg kell fenyítsem, a jóknak meg kell ígérjek valamit. A fenyítést egyszerűen elintézhetem, ha van a tarsolyomban egy pár jófajta vírus, amit szabadjára engedek és csak annak adok védőoltást aki jól viselkedik. Ígérni természetesen azt ígérem, amire a legjobban áhítoznak, a halál feletti uralmat, vagyis az örök életet, ami szerintük csak nekem adatott meg, pedig, ha tudnák amit én!!! Így éldegélünk, közben eszembe jut, hogy nem ártana a törzset egy kicsit megnemesíteni, ezért keresztezem magam a törzs asszonyaival és épp az eredményt várom, amikor rádión keresztül értesítenek, hogy hagyjak csapot-papot, mert háború ütött ki otthon. Mit tehetek, rövid búcsú, ígéret, hogy visszajövök, be a gépbe és hazafelé! Meglehet, hogy menet közben véletlenül belebotlok egy kis rakétába, ami véget vet az örök életemnek, de lehet haza érek, ahol kiderül, hogy közben megfejtették a halhatatlanság titkát és csak az asszony robbantott ki háborút amit csak úgy fejez be, ha többé nem szállok el, azaz mindörökké vele maradok.
Mindkét esetben szegény kis pigmeusok várhatnak rám jó sokáig, mert objektív vagy szubjektív okokból kifolyólag nem akarok többé nekik megjelenni. Az emberek sokszínű véleményét erről már nagyjából mindenki ismeri, ezért próbáljuk meg felülről nézni a dolgokat.

Ha a rakétás találkozó érvényes, akkor bizonyára sosem látnak viszont és várhatnak, amíg az a bizonyos kis szőrös madárka lejön a havasról és ide nem fűzhetek semmilyen gondolatot.
A második hipotézisben tehát szuper lény-vagyok, csak az asszony(aki maga is szuper) ráült a farkamra és nem enged hosszú kötélre. Van azonban nekem egy szuper-komputer agyam amelyikben pigmeusaim adatait tárolom és szatelliten keresztül otthonról figyelhetem fejlődésüket. Amikor nem tetszik viselkedésük, elküldök egy segédet, hogy figyelmeztesse őket hibáikra, ha ez hatástalan, akkor büntetésből elröppentek nekik egy kis próbabombát, csak akkorkát amekkora a legszófogadatlanabb csoportot dezintegrálja.(lásd Sodoma történetét) Így távolról figyelem tehát a társadalmak fejlődését, van amelyiken segítek, van amelyiken nem és hagyom hogy saját maga büntessen vagy ígéreteket tegyen nevemben, attól függ, melyik hogy érdemli. Igazi arcomat és mivoltomat azonban sosem fedhetem fel, mert a magasabb rendű csak azok számára vagyok, akik nálam alacsonyabb rendűek és ha véletlenül kitudódna, hogy saját körömben nem is vagyok olyan szuper, hát bizony ez nem kis gondot okozna.

Azt viszont nem akarnám, hogy minden a feje tetejére álljon, ezért hollétemet és igazi mivoltomat sosem fogom felfedni, rábízva az emberek képzeletére világom feltárását, mely elképzelések határa a végtelen, ezért nagyon kevés az esély, hogy valaki felfedje azt.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 3

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-02-28 22:12:30


Kedves Gunoda ! Örülök, hogy észrevetted azt a tényt, miszerint csak a képzelet játékáról van itt szó és nem akarok bizonyítani egyel talán semmit, egyszerűen elképzeltem, hogy mi lett volna ha, vagy mi lenne ha...?
Üdv. szeretettel: István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-02-28 22:07:32

Kedves Bödön! Köszönöm a jókívánságokat és a vitát, bevallom, hogy szeretek vitázni, ha kapok megfelelő partnert és érv, érv ellen szól, nem csak úgy a levegőbe lökjük a sódert. Egyébként nekem van egy jó hírem a fekete lyukról, melyek csak karnyújtásnyira is akadnak, ha néha a sötétben tapogatózol! .Üdv. István
Szenior tag
Regisztrált:
2006-06-11
Összes értékelés:
706
Időpont: 2012-02-28 20:35:18

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Ez érdekes volt. Sőt, logikus. Összeszedett. Azt nem firtatom, hogy igaz lehet-e vagy sem. Játéknak mindenesetre jó.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-28 20:02:39

válasz Istefan (2012-02-28 18:24:24) üzenetére
István, van egy rossz hírem, a hozzánk legközelebb lévő fekete lyuk a Tejút közepén található, tőlünk huszonhatezer fényévnyire. Még, ha feltételezzük is, h ez egy bolygó volt (valószínű nem az volt, hanem csillag, ha már észlelni lehetett), -onnan akkor sem jöhetett űrbeli látogató ötezer évvel ezelőtt! A tények sajnos makacs dolgok! Jó elmélkedést, és még jobb irodalmazást hozzá...
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-02-28 18:24:24

Nem kezdhetek egy cikket azzal, hogy felsorolom mi mindent olvastam arról, amiről írni akarok, mert valaki rögtön megvádolna hencegéssel, meg aztán kit érdekel az, hogy elolvastam-e Daniken könyveit, vagy párhuzamot húztam-e Nimród legenda és Gilgames eposz között? A fekete lyuk olyan valami, amiről feltételezik, azt amit te tudni vélsz. Senki nem meri állítani, hogy pl. ötezer évvel ezelőtt egy nagyon fejlett civilizációjú bolygó tűnt el egy fekete lyuk mélyén, amelyik elérhető távolságra is lehetett hozzánk és azóta ki tudja mi lett vele. Itt nincs szó haragról, csak ízlésekről és feltételezésekről. Üdv. István
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-28 17:45:38

válasz Istefan (2012-02-28 17:33:06) üzenetére
Ja, és nézd meg, mennyire (hány milliárd fényévre?) van tőlünk a legközelebbi fekete lyuk?
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-28 17:43:10

válasz Istefan (2012-02-28 17:33:06) üzenetére
Kedves István, semmi bajom nem lenne a cikkeddel, ha az elején tisztáznád: "Olvastam róla, hogy....s engedtessék meg, hogy én is felállítsam itt erről a magam kis hipotézisét" A fekete-lyukakról sokat tudunk, még én is: a f.ly. összeesett, kiégett csillag, melynek anyaga (atomjai) gombostűfejnyi területre zuhannak össze, iszonyatosan nagy a sűrűség, és az erőtér, magához vonz mindent ami "közel" van, -innen, vagyis a fekete lyukakból tehát nem indulhat látogató. Többet a szakirodalomból, írd be a google-ba! És elnézést, remélem nincs harag! Szeretettel üdvözöllek. én
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-02-28 17:33:06

Kedves Bödön! Elsősorban cikkem nem tudományos jellegű. Véletlenül sem állítottam, hogy az én ötletem egy földön kívüli értelmes társadalom létezése. Azt sem állítom, hogy egyel talán létezett, vagy létezik csakis feltételes módban beszélek. Tehát, ha létezett volna, akkor miért nem mutatkoznak újra, ha meg itt jártak, mi történhetett velük útközben, miután elmentek. Igazából csak spekulálgatok, ahogy mások is tették, teszik és tenni fogják. Valahogy nem értelek, ha nem támasztom alá, amiről írok az a bajod, ha igen az megint nem jó. Egy témáról sokan írhatnak sokféleképpen, tudtommal egyetlen téma se tabu, úgy ha már valaki irt róla, akkor más számára többé nem érinthető. Mivel a fekete lyukakról senki nem tud semmi konkrétumot állítani, Bödön sem jelentheti ki, hogy semmi közük semmilyen látogatókhoz. Szerintem feléd nagyon bogas kákák nőnek! Üdv. István.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-28 10:41:36

válasz Istefan (2012-02-27 23:24:26) üzenetére
Az "ötletedet" Erich von Daniken német sci-fi író vetette fel. A tudományos élet képviselői szerint "elmélete" megalapozatlan. (Keressetek rá a Neten!!!) István, ezért mondtam már korábban is, cikket írni, csak a téma alapos tanulmányozása után, megfelelő hivatkozásokkal szabad, különben az ember félrevezeti a témát nem ismerő, gyanútlan olvasót!!! Üdvözlettel. én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-28 10:41:04

válasz Istefan (2012-02-27 23:24:26) üzenetére
Kedves István! Amit én állítok, az minden, a témával foglalkozó tudományos ismeretterjesztő könyvben benne van! Megemlíteném Albert Ducrocq könyvét, az ember regényét. Olvasd el a XIII. és a XIV. fejezetet! De, mint mondtam, óriási a téma irodalma, most éppen ez akadt a kezembe. A fénysebességet azért említettem, hogy megmutassam, mekkora távolságok vannak, ezt semmilyen képlet nem cáfolja meg. Minek emlegetsz képleteket, ha nem cáfolod vele ezt a tényt? A fekete lyukakról valóban nem tettem említést, mint ahogy a Lorenz transzformációról, és a partenogenezisről sem, mert nincs közük ahhoz, h jártak e a Földön űrbeli társadalmak képviselői, vagy sem.

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-02-27 23:26:52

Kedves Gábor! Nem tudom a kettőnk közül ki bújik valaki mögé. Amikor egy világviszonylatban elismert és tényekkel bizonyított, történelmi tanulmányt ajánlok, szerintem nem bujkálás. Az említett könyv csakis a földi civilizációk létrejöttével foglalkozik és nincs benne szó földön kívüli lényekről. Amikről itt írok, csak feltételezés és nem kimondottan vélemény. Nem tudom hol olvastad, hogy itt én a szeretetről írnék. Hozzászólásaid sajnos csak annyit érnek számomra, mint "definícióid" meg "ideáid". Üdv. István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-02-27 23:24:26

Kedves Bödön! Te olyasmiket állítsz teljes bizonyossággal, amiket senki nem állíthat, mert halvány gőze sincs senkinek, hogy pár ezer éve ki vagy mi lehetett a földközelségben. A fénysebességről egy sokkal komplexebb képletre hívtam fel a figyelmet, az űrutazással kapcsolatban és elfeledkeztél a fekete lyukakról, melyeket annyi homály fed, mint amilyen feketék. Üdv. István.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-27 10:48:01

Ez az elképzelhetetlenül nagy távolságok miatt van. Annak a csillagnak, amelyik pl több száz ezer, vagy millió fényévre van tőlünk (egy fényév az a távolság, amit a fény egy év alatt megtesz, vagyis 300 ezer km/ sec x 3600 óra x 24 x 352 ) már lehet, hogy csak a fénye jut el hozzánk, a csillag maga már nem létezik! Ha léteznek az űrben értelmes civilizációk, azok térben és időben nagyon messze vannak egymástól. Egy-egy felvillanás az űr végtelen sivatagjában egymástól iszonyatosan nagy távolságokra, és időkre. Ezért nem reális az a kép, amit István "festett". Idegen lények nem járhattak bolygónkon (jelenlegi tudásunk szerint nem volt honnan jönniük!!!) ők nem lehettek tehát "isteneink"! Valahol máshol kell kutakodnunk!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-27 10:47:24

Sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy idegen, űrbeli civilizációk képviselői jártak a Földön, akik megtanítottak egy csomó dolgot az embereknek: csillagászatot, matematikát, statikát, építészetet. Ezzel magyarázható (szerintük) sok csodálatos ókori "trükk", a piramisok építése, Semiramis függőkertje, a Húsvét szigeteki kőszobrok, matematikai, csillagászati eredmények. E feltételezés azonban nem állja meg a helyét. Ma már tudjuk, nincs közelünkben olyan égitest, ahonnan párhuzamos idősíkban (vagyis a mi földi időnkben) jöhetett volna, vagy jöhetne hozzánk űrbeli látogató! Távoli naprendszerekből elvileg igen, de annak esélye, hogy ugyanabban az időperiódusban érkezik, amikor még-, vagy már emberi élet van bolygónkon, vagy egyáltalán létezik még a Föld nevű bolygó, -a nullával egyenlő.

Alkotó
pajorgábor
Regisztrált:
2012-02-08
Összes értékelés:
45
Időpont: 2012-02-26 07:48:29

a felhasználó által leadott szavazat: *
válasz Istefan (2012-02-25 20:16:52) üzenetére
Nem kell más mögé elbújni.
Elégnek kell lennie annak, amit leírtál, hiszen ezek képviselik a Te álláspontodat, a Te véleményedet. Egyébként is egyes szám első személyben írsz, nem hivatkozol másra, így a hivatkozásod elég disszonáns.
Én is mondhatnám, hogy talán olvasd el (vagy ha esetleg megtetted) értsd is meg az Újszövetséget, mert annak (az én olvasatomban) nem ez az üzenete.
De olvashatsz Buddhista szútrákat is, vagy a Tao-t.
A Te álláspontod egy földhözragadt, technokrata, egoista, autokratikus elképzelés Istenről, melyből TELJESEN hiányzik a szeretet, amely saját lényed kivetülése az írásodon keresztül. Te ezt szeretnéd. Adja Isten, hogy ne így legyen.
Ámen.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-02-25 20:16:52


Kedves Gábor! Az írásnak csak bizonyos részei az én agyszüleményeim. Szerintem egyszer olvass utána, azután próbáld megérteni a lényeget és legvégül szólj hozzá, vagy cáfold meg állításaim, ahogy jólesik. Melegen ajánlom házi olvasmányként a "Civilization in the west" írta Brinton, Christopher és Wolff, Harvard egyetem. Nem tudom, ha magyarul megjelent, angolul viszont gondolom megkapod a neten, ha meg nem akkor a könyvtárban biztos. Üdv. István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-02-25 20:05:58


Kedves Bödön! Amit te marháskodásnak vélsz, nem is annyira marhaság, ha tényleg olvasgattál a témában. Nem figyelmeztethetek senkit, hisz mindenki azt hisz amit akar, máskülönben nem szoktam vakbélgyulladásos hangnemben írni, még magáról a vakbélgyulladásról sem. Üdv. István.
Alkotó
pajorgábor
Regisztrált:
2012-02-08
Összes értékelés:
45
Időpont: 2012-02-25 14:12:17

a felhasználó által leadott szavazat: *
Még szerencse, hogy mindez csak a te agyszüleményed, és nincs isteni hatalmad, mert akkor cudar világban élnénk...
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-23 09:24:33

válasz Istefan (2012-02-22 19:21:01) üzenetére
Persze ez se tilos, és még csak azt se lehet róla mondani, h helytelen. DE: jelezni kell a gyanútlan, ill. a témában járatlan olvasó számára, hogy csak "marháskodás" részedről. ("Hadd mondjam el most saját, külön-bejáratú elméletemet", stb.) Ha nem teszed, félrevezeted az olvasót, s Kubik Jancsi, és Málik Marcsi majd így kiált fel:
"Huh, de jó, hogy elolvastam, most már tudom, hogyan keletkeztek az istenek" A témának óriási szakirodalma van egyébként (a világ csodái, az istenhit keletkezése, stb.) -érdemes utána nézni, akit érdekel! Üdvözlettel. én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-23 09:24:00

válasz Istefan (2012-02-22 19:21:01) üzenetére
Jó, István értem és rendben is van ez a része. Akár cáfolhatod is a Bibliát, ki tilthatja meg? A fantáziádat is kibonthatod, és olyan istenképet varázsolhatsz elő az olvasó számára, amilyet csak akarsz. Nekem csak az volt itt a problémám, hogy én egy "komoly" cikket (eszmefuttatást) vártam a cím alapján, ami alaposan körbejárja a témát, ám helyette "ezt" kaptam. Való igaz, hogy érinted a maja kultúrát, a Húsvét szigeteki kőszobrokat, a kereszténység előtti népek temetkezését, és a végén kilyukadsz ahhoz az "istenképhez", -amit leírsz, és, ami "nem komoly", azaz ebben a formában egyáltalán nem állja meg a helyét, arra való csak, h az ember fantáziálgasson.

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-02-22 19:21:01

Kedves Bödön! Meglehet mesének tűnik, de általában a meséknek is van egy kis valós alapja. Hivatkoztam kézzelfogható dolgokra, pl. az ősi maja civilizáció maradványaira, a Húsvét sziget kőszobraira, a piramisokra, melyeknek eredete és félépítése mind mai napig talány és sok közülük a mai modern eszközökkel sem megvalósítható. Én csak azt állítom, hogy a másvilágot a kereszténység átvette a keleti pogány civilizációktól, erre ott vannak az ősi sírleletek, halottak balzsamozása és élelemmel való ellátása a nagy útra. Nem cáfolni akarom a Bibliát, csak egy nem hagyományos képet próbálok alkotni Istenről. Nem egy ősz szakállú öreg bácsit, hanem egy modern, aktív és mindenekfelett óriási memória kártyával rendelkező valakit képzelek el. Az embernek azért van fantáziája, hogy néha használja is. Üdv. István.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-21 09:15:40

Hogy jön az egészhez a relativitás elmélet? Azért nem sikerülhetne visszatérni, mert fény sebességével utazva az utazó számára mondjuk csak két tucat év telik el, míg a földön annyi, hogy már nincs is hova visszajönni? Na jó, OK. De mi köze ennek pl a keresztények istenhitéhez, amely szerint Isten országa "nem e világból való" ??? Sztem nem lenne szabad keverni a dolgokat! És nekem egy ilyen jellegű eszmefuttatásnál továbbra is hiányoznak a hivatkozások. Ami van benne (Mózes könyve) az kevés! Az ember vagy kifejt egy témát rendesen, vagy csak belekapkod, de akkor csak Hofi-kabaré sül ki belőle. Ami persze kabarénak jó.... Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2012-02-21 09:15:02

Kedves István! Megpróbálom megfejteni. Ez a történet arról szól, hogy nincs Isten (nincsenek istenek). Valamikor, nagyon régen magasabb rendű civilizáció képviselői érkeztek a földre, akkor, amikor az emberi élet éppen csak kezdett kialakulni. A primitív földlakók azt hitték az érkezőkről, h azok halhatatlan, mindenható istenek. Aztán, egy idő múlva az idegenek elmentek, a föld lakói pedig itt maradtak istenhitükkel. Mesének jó. (???) Hogy igaz lehetne az ellen a modern tudomány számos eredménye felvonultatható, pl az "időparadoxon" Nem érzem következetesnek a gondolatvezetést sem: Miért is nem sikerült még senkinek odamennie és visszatérni?


Legutóbb történt

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Temető-tündér című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Nélküled című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Kézen fogva sétáltam a Kedvesemmel című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) A csillagokig című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) veled és nélkülem című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Temető-tündér című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) elszakadt című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) A csillagokig című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) nyomtalanul című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) A csillagokig című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2019 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)