HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 26

Tagok összesen: 1876

Írás összesen: 48839

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Susanne
2019-09-18 11:44:55

Reklám

Cikkek / esszé
Szerző: IstefanFeltöltés dátuma: 2012-02-29

Némi egyenjogúság

Senki ne gondolja, hogy saját jó szántamból szültem ezt, amit itt olvas, mindent amit itt leírok kierőltették belőlem, szinte állíthatom, hogy erőszak áldozata vagyok és majdnem vádat is emelhetnék, ha lenne tárgyi bizonyítékom. Az erőszakoskodók kilétét sajnos nem hozhatom nyilvánosságra, de úgy érzem lényegtelen is.
Mivel újabban egyre gyakrabban gyötörtek a nemi egyenjogúság kérdésével kapcsolatosan, ezért úgy döntöttem adok rá egy választ írásban, így ha valaki akar nyugodtan beperelhet érte, ha nem tetszenek gondolataim.

Legelső dolog amit nyilvánosságra hozok az, hogy nem vagyok se feminista, se kommunista és nem képviselem semmilyen párt, egylet, egyesület, stb. érdekeit, amit itt írok csakis saját véleményem, senki más nem vonható felelősségre miatta.
Kezdeném talán a teremtéssel, amelyet bármilyen logikai gondolatmenettel próbálunk magyarázni, megcáfolni a férfi elsőbbségét nem lehet, ez meg van írva és punktum.
Evolúciós szemszögből nézve a dolgokat, már vannak némi aggályaim, mert nincs rá bizonyíték, hogy bakmajom hágta meg az első nőt, vagy az első férfi kényszerült a nősténymajom bájait elfogadni. Mivel ez mindmáig vitatott, ezért ezt nem lehet kiindulópont egy ilyen fontos kérdés pártatlan eldöntésében.
Anatómiai szempontból, határozottan a férfiaké az elsőbbség, hisz ők két fejjel lettek felszerelve, így ha az egyiket elveszítik, a másik ettől még működőképes, ám mit csinál egy nő amikor elveszíti az egyetlen árva fejét?

Mindezeket az érveket tulajdonképpen csak magam bátorítására írtam, hogy meg merjem pedzeni e mai napig is kényes témát, mert mondani se kell, hogy csak pedzeni fogom, elmerülni nem fogok benne, mert félek, hogy befulladok.
Sokszor gondolkodtam azon, vajon mi is az oka ennek az egyenlő jogokat követelő hullámoknak, hisz ha én nő lennék, biz-isten nem követelném a munkához való jogot. Örülnék, ha otthon ülhetnék és stresszmentesen kotyvasztanék egy kis paszulylevest, megnevelném neveletlen gyerekeimet és megtartanám a nyak szerepét, büszkén hordozva férjem fejét az orrától fogva.
Mivel nem vagyok nő ezért nem értem ezt a követelést, de mivel nagylelkű vagyok nemcsak, hogy helyeslem, hanem támogatom is, sőt ezen a téren még több jogot adnék és eltörölném a férfiaknak a munkához való jogát. Ez lenne ám az igazi gyöngyélet, otthon téblábolni naphosszat, borozgatni a lecsípett konyhapénzből, kiosztani egy pár nyaklevest a gyerekeknek, mikor zavarnak a telenovella nézése közben(bizonyára erre is rászoknék, bármennyire viszolygok tőle a jelen pillanatban).
Én ugyan ki nem venném egyetlen nő kezéből sem a munkát és nem is tüntetnék az egyenjogúságért, az egyetlen gondom ezen a téren csak a terhesség periódusa, de gondolom ezalatt fel lehetne oldani a munkatilalmat a férfi számára.
Szívesen lemondanám a férfiak politikához való jogát, teljességgel átengedném a politizálást a szépnemnek, hadd beszéljék ki magukat kedvükre, hisz úgysem érnének semmit vele, de szerintem javulna otthon a helyzet, ahol így kevesebbet beszélnének.

Tovább nem is merem folytatni ezt a gondolatmenetet, mert a végén még feminizmussal vádolnak, pedig az egyetlen szándékom mindezekkel csak annyi, hogy felszámoljam a munkanélküliséget és átvéve a nyak szerepét, észrevétlenül hordozzam a fejet amerre akarom.
E témában a legszkeptikusabb ember is kénytelen belátni, hogy az egyik nemnek a munkától való eltiltása megoldja a munkanélküliség gondjait, aki nem ismeri fel ezt a nagy lehetőséget, az nyugodtan jöhet egy más ötlettel.
Ezért én egyenlőbb jogokat adnék azoknak, akik az egyenjogúságot követelik és meglehet így kevesebb hátránya lenne, mint amennyit a jelen pillanatban én látok.

A legszomorúbb hátránya és következménye az egyenjogúságnak az új, neveletlen generációk megjelenése, az anya dédelgetése mellett eltöltendő hét év hiánya, amely a későbbiekben pótolhatatlan bármely ember életében. Regéljen bárki bármit ebben a témában, az én véleményem az, hogy a nő iránti tisztelet és kultúra hiányzik inkább, nem helyes az az egyenjogúság amit a kommunizmus hirdetett és hirdet. Úgy illik a nő kezébe a lapátnyél és kezére a bokszkesztyű, akár a hímelefántra a miniszoknya. Elvetjük a kommunizmust, mert csődöt mondott, de dédelgetjük tanait, hol itt a logika?
A nő arra volt teremtve, hogy finomságával és kecsességével gyönyörködtesse a férfit, nem pedig arra, hogy a munkába eldurvult kézzel és lélekkel poharat emelgessen a kocsmában, fitogtatva egyenjogúságát.

Nem kellene szerintem az egyenlő jogokért küzdeni senkinek, ha megfelelő nevelést kapnának a gyerekek és megtanítanák nekik a szeretetet, a tiszteletadást egymás iránt, tiszteletet, amit ki is kell érdemelni, nem csak követelni.
Nagyon sokan tévesen értelmezik a demokráciában az egyenjogúságot, akárcsak magát a demokráciát, melyet a szabadsággal tesznek egyenlővé, holott egy igazi demokrácia szeretetre, becsületre és önfegyelemre épül, mert egy szabadságra épülő demokrácia egyenlő az anarchiával.

Félreértés ne essék nem vagyok én az egyenjogúság ellen, csak azt szeretném, ha a szépnem megtartaná a jellemzőit, gyöngédségével, szépségével, ápoltságával venné le lábáról a férfit, nem pedig jól irányzott karate ütéssel.
Szerintem egy bizonyos kultúrával rendelkező társadalomban az egyenjogúság magától értetődik és természetes dolog, no meg világszerte tiltva is van a nemi diszkrimináció, ezért nem értem minek kell újra meg újra ezzel horzsoljuk egymást, elindítva egy-egy erőszakos hullámot, amelyik aztán felkorbácsolja a kedélyeket.
Sokat lehetne csevegni a témában a családról, karrierről stb., de gondolom részemről elég ennyi, mert aki akarja, az kiolvassa belőle álláspontomat.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1654
Időpont: 2012-03-05 19:45:36

Kedves Kata! Amikről itt írok én nagyjából a gyakorlatba is vittem. Ha az ember megérti azt, hogy nem az a lényeg, hogy idegenek előtt bizonyítson, akiket egyel talán nem érdekel bizonyítása, hanem megelégszik a szükségessel és annyi fölösleggel amennyi elégséges, nagy egyenjogúságban lehet élni. Én csak egy normális életvitelt ajánlgatok azoknak, akik ezt helyesen értelmezik. Szeretettel:István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1654
Időpont: 2012-03-05 19:24:55


Kedves Panka! Én csak azt mondom, hogy az a fajta egyenjogúság amelyiket a kommunizmus hirdet nem tetszik nekem, de amelyik nőnek tetszik a lapátnyél, nekem nincs kifogásom ellene. Meglehet úgy tetszik, hogy férfias megközelítés, pedig valójában csak védeni szeretném a nőket bizonyos csapdáktól, melyeket a nem helyesen értelmezett egyenjogúság rejteget. Egy kulturált társadalomban ez a probléma fel sem kellene vetődjön szerintem. Pl. Svájcban az 1971-ben hozott törvény semmi látványos változást nem hozott az ország életében, legalábbis én nem tudok róla.
Szeretettel: István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1654
Időpont: 2012-03-05 19:21:34

Kedves Ági! A finomságot és kecsességet nem kimondottam fizikai értelemben kell venni, a fizikai adottságok sokszor eltörpülnek a szellemiek mellett, legalábbis az én szemszögemből nézegetve. Szeretettel István
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12600
Időpont: 2012-03-05 19:07:55

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves István!
Hidd el, mindig örömmel veszem, ha meglátom, hogy újabb témát boncolgatsz. Jó olvasni Téged, s jó, hogy a komoly témákban is belefűzöd a humorod.
Csak azt fűzöm hozzá írásodhoz: Én is örülnék, ill. örültem - volna, ha otthon ülhettem volna - ahogyan írod - és kotyvaszthattam - volna a paszulylevest - vagy egyebet, s nevelhettem volna otthon, kényelmesen a gyermekeimet.
De sajnos, olyan világ volt, hogy nem tehettem. Ugyanis a Teremtés Koronája nem volt képes ellátni a háztartásunkat megfelelően, sőt, idővel már el is hanyagolta a családját, s kénytelen voltam (őt sínre téve) színre lépni, a kedves otthon melegét felváltani a munkahellyel, hogy átvegyem a FÉRFI szerepét is.
S azt hiszem, nem vagyok egyedül, akinek egy személyben - át kellett vettem mindkét szerepet. Pedig de jó lett volna kényelmes otthonban csupán nőnek-családanyának-feleségnek lenni... s úgy fütyülni az egyenlőségre.
Üdvözlettel: Kata
Szenior tag
dpanka
Regisztrált:
2007-11-07
Összes értékelés:
5366
Időpont: 2012-03-03 15:53:14

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
A téma örök. A tiéd is egy nézőpont. Ám azt kell, hogy mondjam az egyenjogúság nem a kommunizmus vívmánya! Cikked igazi férfias megközelítés. Ám én mint nő örülök, az egyen jogúsággal járó dolgoknak. A világ fejlődik. Szerintem a férfiaknak is javára válik ha a nőket egyenjogúnak kezelik. Gondolj csak bele!
szeretettel-panka
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
2605
Időpont: 2012-03-03 11:33:51

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves István!

Volt pár sor amin mosolyogtam. Jó, hogy egy kis humort is vegyítettél bele.
A férfi és nő szerintem lehet egyenjogú bizonyos helyzetekben.
"A nő arra volt teremtve, hogy finomságával és kecsességével gyönyörködtesse a férfit, nem pedig arra, hogy a munkába eldurvult kézzel és lélekkel poharat emelgessen a kocsmában, fitogtatva egyenjogúságát." a második sorral egyetértek, az elsővel nem.
Biztos azért mert nem menne nekem az, hogy a finomságommal és a kecsességemmel gyönyörködtessek egy férfit. Jó témát választottál. Tetszik.

Barátsággal: Ági

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1654
Időpont: 2012-03-02 21:25:28


Kedves Selanne! A téma örökös és az is marad szerintem mindaddig, míg nem tudjuk magunkat kellőképpen megnevelni. Köszönöm a véleményezést, szeretettel István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1654
Időpont: 2012-03-02 21:23:12


Kedves Eszter! Nekem semmi kifogásom a női bokszolók ellen, ez csak egyéni ízlés kérdése. Pl. engem sosem vonzottak a betört orrok, a kék és zöld foltok, meglehet más férfi is így van ezzel, szerintem erre is kell gondoljon az a nő aki családot szeretne. Szeretettel: István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1654
Időpont: 2012-03-02 21:21:24

Kedves Bödön! Általában igyekszem a kényes témákat fellazítani egy kis humorral, szerintem így sokszor könnyebb elfogadtatni a tényállást. Üdv. István
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8270
Időpont: 2012-03-01 11:40:23

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

A megközelítéseidet a megválasztott témában kedvelem. Olvaslak rendszeresen, éa csodálom azt az energiát amelyet belefeccelsz írásaidba. Ez is egy örök téma, és hát valjuk be , foglalkoztat sok mindenkit. Esztihez csatlakozom, már ami a lehetőségeket illeti.

Szeretettel:Selanne
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7466
Időpont: 2012-03-01 11:32:37

Férfi és nő egyenjogúságát a nemi sajátságok tiszteletben tartásával lehet elérni. Viszont én megadnám a lehetsőséget a nőknek, hogy ha bokszolni akrnak, bokszoljanak.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8392
Időpont: 2012-03-01 08:27:13

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Férfi és nő lehet egyenjogú, -ez egy adott társadalom vonatkozó törvényeinek függvénye, és csak helyeselni lehet, de, hogy nem lehet őket egyformának tekinteni, az biztos. Van egy uszkve 15-20 cm-nyi különbség. A férfiak felsőbbségét azonban egy dolog napnál fényesebben bizonyítja. van valami amit elvileg akárhány ffi tud egyszerre csinálni, de már két nő soha. mi ez? Egy bilibe pisilni!!! Tetszett ez a szellemes kalandozás! Üdv. én

Legutóbb történt

túlparti bejegyzést írt a(z) Jut eszembe című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Mese egy szegény juhászbojtárról-II. rész című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Tiszai P. Imre emlékének című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Tiszai P. Imre emlékének című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Tiszai P. Imre emlékének című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Vándorok címmel a várólistára

Erdős Anita Andrea alkotást töltött fel Alkotás címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) kiégés felé című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Susanne bejegyzést írt a(z) Ahogy soha senki című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) kiégés felé című alkotáshoz

bobojszaki alkotást töltött fel ahogy címmel a várólistára

Tóni alkotást töltött fel Jakab Ödön: Rezignáczió / Resignation címmel

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Egy pacsirtához címmel a várólistára

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) Esti csendek című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2019 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)