HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 26

Tagok összesen: 1857

Írás összesen: 47917

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

hundido
2019-03-17 06:40:33

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / esszé
Szerző: IstefanFeltöltés dátuma: 2012-03-07

Démonok és a napkitörés

A végtelen világmindenség annyi titkot rejteget, hogy az emberek mindegyikére jutna belőle legalább egy, amelyiket még nem fejtették meg. Itt vannak nyakunkon például a napkitörések, ez nem titok, de az már igen, hogy mi is okozza ezeket a periódusonként felerősödő robbanásokat. Igaz vannak rá részleges tudományos magyarázatok, de ezek is inkább feltételezések és találgatások. Például senki emberfia nem tudja megmagyarázni, hogy miért csak időnként kezd el háborogni a napocska és miért pont a földünk felé dobálja haragja részecskéit, hisz annyi hely van a világűrben ahova szórhatná mérgének porát.

A napkitöréssekkel kapcsolatosan naponta jelennek meg újabbnál-újabb hipotézisek, megpróbálva felvázolni egy lehetséges jövőbeli világképet. Senki nem foglalkozik azonban a napkitörések démonokra gyakorolt hatásáról, ezért gondoltam, hogy megpróbálkozom én, habár nem vagyok, se démon, se napkitörés szakértő, de értek a titkos kapcsolatok felderítéséhez, ez meg nagy előny. Így például én derítettem ki, az összefüggést Jules Verne, a tengeralattjáró és egy nyugati civilizáció létrejötte előtti korból fent maradt irat között, ezt ha elérkezettnek látom az időt, majd nyilvánosságra hozom.

Visszatérve a démonjainkra, melyeknek létezését gondolom mindenki elismeri, aki meg nem, az majd el fogja, ha elmélkedésem végigolvassa. Gondolom mindenki rájött, hogy nem óriásgyíkokról lesz itt szó, hanem a bennünk lakozó kisebb lényecskékről, esetleg felnőtt lényekről, melyek nem tapinthatók, de észlelhetők, ha megfelelő figyelmet szentelünk nekik. Félreértés ne essék, itt nem olyan fantazmagóriákról beszélek, melyek szerint egyesek démonokat láttak kiszaladni és vinnyogva elinalni az őket kiűzni bíró mester parancsára. Szerintem senki emberfia nem látta másnak a démonját élőben, csakis tettei megnyilvánulásában, mindenki csakis sajátjairól bír képet alkotni, hisz saját agyszüleményei azok.
Általában ezeket a lényeket egy különálló kategóriába sorolják, a bukott angyaloknál alacsonyabb az embernél magasabb rendűek, egyes elméletek szerint lehetnek jó és rosszindulatúak, mások szerint csak gonosz démonok léteznek. Feltételezett vezérük Belzebub, aki kutatásaim alapján eléggé passzív életmódot folytat valahol,(a látszat azonban csalhat) mert alattvalóitól eltérően nem igyekszik soha senkibe belebújni.
Annál inkább igyekeznek azok, megragadva minden szőrszálat, csakhogy az ember agyába juthassanak és ezáltal átvegyék az irányítást, ez az általános hiedelem. Szerintem itt a nagy tévedés, mert az emberiség bűnbakként használja a démonokat, saját gyengéinek takargatására, mire ezek egy idő után megsokallva a sok rágalmat, minduntalan csuklani kezdenek a sok emlegetés miatt, ezért feldühödnek és valójában kezdenek mindenhova bebujkálni, pedig ha tudnák mi vár rájuk inkább otthon csuklanának.

A következőkben példálózok egy kicsit, hogy hihetőbb és érthetőbb legyen a fenti állításom.
Vegyünk például egy kezdő alkoholistát, akit még nem szállt meg semmi rossz szellem, elsősorban el sem ismeri, hogy azért iszik, mert alkoholista, másodsorban úgy érzi bármelyik pillanatban abba tudja hagyni az ivászatot. Igen ám, de amikor próbára teszi magát és hazafele menet sorra elhalad a kocsmák mellett, amikor az utolsóhoz ér, amelyik otthonától elválassza, megveregetve saját vállát, ilyesformán gondolkodik:- ügyes gyerek vagy, ezt megünnepelheted! És a kocsma koszos padlójáig alacsonyodva meg is ünnepli első sikerét. Minél többet ünnepel, annál több szemrehányást kap és nem akarván beismerni a szesz iránti vonzalmát, a jól bevált módszerhez folyamodik és azt a tehetetlenségi erőt ami az üveg felé vonzza, a démon tolóerejének tulajdonítja.
Mindent amit ezután tesz, állítólag már nem a maga jószántából teszi, hanem a démoni belső erő hatására, mely erősebb mint saját akarata, ezért megpróbál külső segítséget keresni, égre-földre esküdözve, hogy ő mindent megtesz, de a benne lakozó szesz szelleme erősebb. Ezt egy darabig el is nézi a démon sereg, de amikor a sok emlegetés miatt, már túl sokszor éri el őket a csukás, akkor egy, de lehet többen is bevándorolnak az illetőbe és ezután már együtt csuklanak.

Miután aztán sikerül elhitetni környezetével, hogy mindent amit tesz a démonok akarata, attól fogva már nyugodt lelkiismerettel fogja reszkető kezében a poharat és belép az idült alkoholisták klubjába, vidáman csukladozva megszállóival együtt. Ezek ugyanis időközben ugyancsak rászoknak a piára és egy idő után a világért sem hagyják cserben a megszállottat.
Itt azonban meg kell említeni, hogy bizonyos esetekben a szesz által megkaparintott démonok jótékony hatást fejtenek ki, mert ha nem így lenne, akkor ma bizonyára nem olvashatnók a világirodalom egyes remekműveit
Gondolom ez a példa bárkit meggyőz a démonok létezéséről és arról, hogy nem igazán ajánlatos sokat emlegetni őket. Én mondjuk megengedem magamnak, ennek megvan a maga magyarázata, de ezt nem most mesélem el, hanem inkább a napkitörések hatásait elemezném.

Az első amire rájöttem az, hogy ezeknek abszolút semmi hatása nincs, a mellettünk független életet élő lények társadalmára. Mivel nincsenek elektronikus felszereléseik, semmilyen sugárzás nem zavarja sem a kommunikációs rendszerüket, sem a tájékozódási képességet. Nincs szükségük GPS-re ahhoz, hogy betaláljanak az őket felhergelő agyba és nincs szükségük mobiltelefonra, hogy értesítsék egymást az őket befogadni készülő egyénekről, minden kommunikáció csak a gondolatok hullámain történik.
Hatása van azonban rájuk a napkitöréseknek, mikor elhagyják megszokott életmódjukat és az emberi agyban ütik fel tanyájukat. Ne higgye senki, hogy ott a neuronok örült forgatagában kényelmes életük van, ha tudnák mi vár ott rájuk, szegények olyan messzi elkerülnék az embert, mint herélt barát a bordélyházat. Nem tudják például, hogy megszakad összeköttetésük az otthoniakkal, ezt vezetőjük soha el nem árulja(ezért nem bújt saját maga emberbe soha) és az sem mondja el, amelyiknek sikerült kiszabadulni az ember fogságából, gondolom tudjátok miért.
Ugyanúgy szabadulnának az embertől, mint az tőlük és az egyetlen szabadulási lehetőség az embertől függ, mert csakis saját akarata segíthet mindkettőjükön. Téves az a hiedelem, hogy bizonyos emberek képesek mások helyett ezt megtenni, különböző hóküsz-pókúszókkal, kereszt mutogatással, stb., hisz legtöbb démon azt sem tudja pl. mit jelképez a kereszt, így aztán csak csodálkozva nézi mint Mari néni a műfütyköst első használat előtt és idővel ugyanúgy hozzászokik.

A külső tényezők, csak befolyásolni tudják a bennünk lakozó ismeretlenek felfedését és milyenségét.
Az ember számára bizonytalanságot jelentő napkitörés, ugyanolyan bizonytalanságot kelt a benne lakozóban is, hisz az sem tudja, hogy mi vár rá, ha ott marad, mert nem kapott felvilágosítást erről. Így aztán fél, hogy az emberrel kell tartson -ha mondjuk hirtelen bekövetkezik az elkerülhetetlen- egy ismeretlen világba, amelyikről egyikük sem tud semmit, véglegesen otthagyva saját világát, ahol gondtalanul élhetne időtlen-időkig.

Mivel a jelen pillanatban nagy a bizonytalanság úgy az emberek, mint a démonok körében, mindkét csapatnak azt ajánlanám, hogy most próbáljon megszabadulni egyik a másiktól és hagyja végre élni egymást szabadon, ott ahol született, a saját világában.

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-04-08 12:40:38

Kedves Ági! A démonok valójában léteznek, csak nem olyan formában ahogy az emberek elképzelik. Ismeretlen világ az, az ember számára, ha pl. Van Gogh, vagy Hemingway felismerte volna őket, szerintem egész másként alakult volna sorsuk. Szertettel: István
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
2699
Időpont: 2012-03-28 13:19:18

Kedves István!

Először nem tetszett.Amit nem látunk még nem jelenti azt, hogy nincs, csak nem tudunk róla.
Érdekes írás. Majdnem meggyőztél. Már 90%- ban elhiszem.

Barátsággal: Ági
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8268
Időpont: 2012-03-12 08:27:46

válasz Istefan (2012-03-11 20:59:54) üzenetére
Várom! Tényleg kíváncsi vagyok!!!
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-03-11 20:59:54

Úgy látom egy kissé távol állsz a témától, ha nem tudod pl., hogy a Vatikánnak hivatásos démonűző osztálya működik, nem beszélve az ortodox egyházról. Nem kívánom neked, hogy valaki egy "jótékony" misét szolgáltasson itt érted, mert bármit hiszel, ott valahol titkok lappanganak. Ha kíváncsi vagy egy ilyen szertartásra, le fogok írni egyet, habár nem igazán megengedett, ezért nemigen olvashatsz ilyesmikről. Ha saját bőrödön akarod tapasztalni, akkor ajánlom, hogy lődd be magad úgy egy hónapig, utána ha szabadulni akarsz a beléd bújt démonoktól, adok neked egy tippet, hogy hol teheted meg és élőben kipróbálhatod, de megjegyzem veszélyes és nem mindig sikeres. Üdv. István
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8268
Időpont: 2012-03-11 18:13:01

Ja! Démonokról, ördögökről, boszorkányokról vitatkozgatunk 2012-ben? Jó ég! Könyves Kálmán már 1115-ben kinyilatkoztatta, hogy b. pedig nincsenek. (Bár nagyapám sokszor mondta a vasárnapi ebéd közben, élete párjára kacsintva: dehogy nincsenek, itt is van egy!) No, de ha boszik nincsenek, akkor démonok se! Legfeljebb az írók fantáziájában, az ördögökről nem is beszélve!!!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8268
Időpont: 2012-03-11 18:03:09

válasz Istefan (2012-03-11 17:25:32) üzenetére
Én, mint olvasó, inkább lenék kíváncsi egy démonűző szertartás leírására, s azt se bánnám, hogyha az olyasfajta sziporkák, mint amire most te sem tértél ki, szerepelnének benne! De komolyan!!! Nem írnál le (akármilyen formában, vagy műfaji megjelöléssel) egy ilyet? Üdvözlettel. én
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-03-11 17:25:32


Kedves Bödön! Szerintem amit te csacskaságnak tartasz, nagyon komoly gondokat okoznak világszerte. Mindenki saját ízlése szerint tárja az olvasó elé mondanivalóját, én nem a sámánok világába nyújtok itt bepillantást. Olyan írást hozz példaként amelyik be merészel pillantani a démonok és ördögök világába és próbálja magyarázgatni viselkedésüket, részrehajlás nélkül. Én írásaimat általában a való életből merítem és nem házi olvasmányokból. Ha életedben legalább egyszer részt vettél volna egy démonűző szertartáson, hidd el nekem jobban kerületnéd a témát, mint... nem írom le tovább nehogy megint bakot lőjek. Üdv. István.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-03-11 17:23:32

Kedves Grafika! Bizonyára igazad van, hogy egy kicsit lazán kezelem ezt a kényes témát, de hiába mert bennem van ez a rossz szokás és sosem bírom ki végig a teljes komolyságot. Gondolom, azért aki akarja, megérti mondanivalóm. Üdv. István
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8268
Időpont: 2012-03-09 07:26:02

Kedves István! Értékelhetetlen. Ennyi (bocsáss meg!) csacskaságot összehordani! Most említsem pl. Müszélia példáját, aki egy-egy természet-feletti világot tárgyaló témában -utána "irodalmazva"- mennyi valódi érdekességet tud az olvasó elé tárni? Vagy itt van ariadne Titokzatos sámánvilága. Az ismeretek valódi tárháza mutatkozik meg benne! És nem kell hozzá olcsó poénokat bedobnia. Nem kell olyanokat írnia, hogy: "....csak csodálkozva nézi, mint Mari néni a műfütyköst..." Hidd el ezek nem valók ide. Tudod, hogy nem vagyok prűd, nem azért mondom, mert fejlett erkölcsi érzékem tiltakozik ellene! Most is csak azt tudom mondani, és jó szándékkal teszem, olvass, olvass, olvass, s csak utána kezdj el írni! Üdvözlettel. én

Legutóbb történt

szilkati bejegyzést írt a(z) Március című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Várom a szép tavaszt. című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Március című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Egy régi történet 15. című alkotáshoz

Horvaja bejegyzést írt a(z) Lepketánc című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Virtuális valóság V. rész című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Virtuális valóság V. rész című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Egy régi történet 15. című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Egy régi történet 15. című alkotáshoz

Horvaja bejegyzést írt a(z) A világ keletkezése című alkotáshoz

Horvaja bejegyzést írt a(z) Pilátus című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel A tavasz hírnöke címmel a várólistára

szilkati alkotást töltött fel Fönn a hegyen címmel a várólistára

szilkati bejegyzést írt a(z) Egy régi történet 12. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Pilátus című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2019 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)