HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 5

Online vendég: 34

Tagok összesen: 1857

Írás összesen: 47921

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2019-03-19 06:35:00

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / esszé
Szerző: IstefanFeltöltés dátuma: 2012-05-16

A Bűvös dátum: 2012 december 22


Sötétben tapogatózik mindenki e dátum körül, sokféle a vélemény róla, egyesek félnek tőle, mások nyugodtan várják, azt állítva, hogy felőlük akár holnap is lehet december 22, mert az ők szekerükön olyan jól áll a széna, hogy rúdja egyenest a mennyország kapuja felé mutat. Ezt állítják, de lelkük mélyén nem ennyire nyugodtak, hiszen senki emberfia meg nem mondhatja, melyik az a szekér amelyik elé lovakat is adnak, mert a rúd iránya szerintem nem elegendő.

A következőkben szeretném egy kicsit eloszlatni ezt a sötétséget, legalább félhomállyá varázsolni, mert teljes világosságot csak egyvalaki képes adni, gondolom tudjátok ki az.
Világvége jóslat rengeteg volt az idők folyamán, pontos dátumokkal, vagy csak úgy körülbelüli saccolásokkal, de mindez ideig egyik sem következett be. Itt még egyszer hangsúlyozom, hogy az emberiség jövőjét csak egyvalaki ismeri és nem kötötte senki orrára, ezért ne higgyetek semmilyen gurunak, jövendőmondónak vagy jósnak, mert mindegyik csak a pénzeteket akarja és halvány lila gőze sincs arról, hogy mit hoz a jövő.

Egy nagyon szemléltető példa erre Ch. Russell, aki W. Miller be nem teljesedett világvége próféciái után, ( ezt nem értem, hogy mi a csodáért nem tetszett, hogy nem jött el a világvége!)a kiábrándult adventista híveket maga köré gyűjtve, elkezdte traktálni őket a bibliai tanításokkal. Új törvényeket léptetett életbe, úgy suttyomban elferdítve egy kicsit a Biblia szavait, de csak annyira, hogy ne legyen feltűnő, alapozva tanításait a Jelenések Könyvére, átugorva a neki nem megfelelő részeket.
Eltiltotta pl. az ország zászlaja előtti tisztelgést, bálvánnyá nyilvánítva azt, a himnusz éneklést, mire fel, ha jól emlékszem 1938-ban egy náci összejövetelen Hitlerrel együtt zengték azt vidáman. Igaz, ezt már utóda tette, mert számára már eljött a világvége, igaz nem 1914-ben amikorra jósolta, hanem két évvel később.

Főbenjáró bűnnek nyilvánította pl. az okkultnak minősített tudományos írások olvasását, míg ő a keleti civilizációkból fennmaradt régi iratokból és hieroglifákból, okkult számításokkal próbálkozott világvége próféciákkal. A maja civilizáció kevésbé volt ismert akkoriban, csak az 1840-es években kezdték felfedezgetni és nem nagy jelentőséget tulajdonítottak naptárának. Természetesen egyik se jött be neki, így aztán utódaira hagyta a hamis prófétálást, akik mindeddig sikertelenül próbálkoztak, mind odább tologatva dátumokat, eközben teljesen elfelejtették, hogy mit ír a biblia a hamis prófétákról. Nem csoda, mert lefoglalta őket az óriási vagyon kezelése, amit a balga emberek jóvoltából gyűjtöttek ,és gyűjtenek, állandóan fenyegetőzve az utolsó idők közeledtével.

Rengeteg hamisnak bizonyult prófécia látott napvilágot az idők folyamán, ismertebbek, vagy kevésbé ismertek, a lényeg az, hogy egyik se teljesedett be, tehát melegen ajánlom, ne költsétek el a pénzeteket, mert nem lesz mire karácsonyi ajándékot vegyetek!!!
Rátérnék egy tudományosabb megközelítésre, a gondokat okozó Maja naptárt illetően, hadd lássuk mi is az igazság körülötte.

Aki, jobban mondva, akik reklámot akarnak maguknak és a semmiből pénzt csinálni, úgy mutatják be ezt a naptárt, mint a legprecízebb svájci órát, holott sokkal pontatlanabb mint pl. a Gergely-naptár. Míg az utóbbit 3300 évenként kell egy szökőnappal korrigálni, addig a maja naptár 52 éves periódusonként 13 napot is késik! Erre alapozzák egyesek a világvége pontos dátumát!
Tulajdonképpen egy időszámítás ciklusa ér véget e naptár szerint, úgy kb. 5000 évenként(meglehet csak eddig tudtak számolni, vagy úgy gondolták kár tovább számítani, hadd törje a fejét majd más is) és nem az idő, mint ahogy sokan tévesen hiszik. A lényeg az, hogy túl nagy jelentőséget akarnak adni egyesek, bizonyos dolgoknak, mintegy elvonva az emberek figyelmét magáról a lényegről, a káoszelmélet pillangó-effektusát alkalmazva.

Ott van például C. J. Calleman, aki a tudományos világ egyetlen képviselőjeként azt vallja, hogy a biológia, a történelem és az emberi tudatosság fejlődése a Maja naptáron alapul. Lefordítva, ez azt jelenti, hogyha e naptár ne lenne, akkor mi is ott tartanánk ahol a maják, azaz eltűnt civilizáció lennénk! Ha elsüllyedt volna e kalendárium az őserdei mocsárba és nem találták volna meg, hát bizony most vakarhatnánk a fejünket, mert se történelmünk se tudatunk!!! bizonyára szaporodni se tudnánk, mert úgy lennénk szerszámainkkal, mint a maják a kerékkel, ismernénk, de nem tudnók mire használni! No meg aztán mivel ijesztgetnők egymást, hisz nem lenne Bűvös dátumunk! Nem csodálkozom, hogy egyedül van, mert ki az az agyalágyult, aki ezt elhiszi!

Ennél már sokkal hihetőbb E. von Daniken elmélete, miszerint földönkívüli látogatóknak köszönhető, e naptár felállítása, akárcsak a Nílus menti civilizációk kialakulása. Sokan felháborodhatnak erre mondván: - igen, de a Bibliában nem így van megírva!
Ez igaz, ám az sincs megírva, hogy Isten nem-é teremtett élőlényt másfelé is a világmindenségben, csak nem nyilatkozott felőle nekünk, sőt az is meglehet, azért nem találunk rájuk, mert jól eldugta, nehogy dicső emberi gonoszságunk megrontsa őket. Nem lehetünk abban biztosak, hogy nincsenek hasonmásaink egy másik galaxisban, akik jobban viselkedve mint mi, sokkal több tudást kaptak, mert ott Éva nem szakította le az almát a fáról, megelégedett Ádám diójával, így most ők vidáman kóricálhatnak mindenfelé a világűrben, meglátogatva néha minket is. Mindennek csak maga a Teremtő a megmondhatója és más senki!

Olyan szerintem ez a dátum, mint egy lufi, addig fújják, míg majd elpukkan és semmi különös nem történik, csak a megszokott dolgok, egyesek gazdagabbak lesznek, mert sokat fújtak, mások szegényebbek, mert azt is elfújták előlük, amijük volt és az élet megy tovább.

Azért írtam le mindezt, mert kötelességemnek éreztem, hogy figyelmeztessek minden jóhiszemű atyafit, hogy ne ugorjon rögtön a tóba, ha brekegést hall, mert meglehet abba ugrik, amelyikről van egy mondóka, mely így hangzik: "száraz tónak, nedves partján döglött béka kuruttyol..."
Aki viszont úgy érzi, hogy logikámban nincs semmi logika, az nyugodtan lendületet is vehet az ugrás előtt, de ajánlanám, hogy ne fejest ugorjon, mert ha tényleg száraz a tó és kitöri a nyakát, akkor sose fogja megtudni, hogy mi is az igazság 2012 december 22 körül.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-27 13:59:27

Örülök, hogy tetszett kedves Gunoda! Üdv.
Szenior tag
Regisztrált:
2006-06-11
Összes értékelés:
706
Időpont: 2012-05-27 11:38:22

Jópofa kis cikk, és még számomra új információkat is találtam benne. Tetszett.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-23 23:13:40


Kedves Tünde! Azok az emberek, akiket te elítélsz, engem nagyon bosszantanak, ezért piszkálgatom őket. Itt a Napvilág oldalán kevésbé, tekintetbe véve az olvasóközönséget, de újságokban és napilapokban annál inkább, mert ott nem kimondottan a művészi oldalát értékelik az olvasók a cikkeimnek. Köszönöm az értékelést, szeretettel: István
Alkotó
zuzmara
Regisztrált:
2011-04-02
Összes értékelés:
1824
Időpont: 2012-05-23 17:32:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Istefan!
Igazán remek az írásod! :)
Tudod, elítélem az olyan embereket, akik kihasználva mások félelmét, esetleg tudatlanságát vagy esetleges hitét, lelki rabságba döntik őket. A rettegésükkel kényszerítik őket, hogy fogadják el azt, ami körülöttük van!
A világ vége jóslatok pedig nagyszerű lehetőségek elfedni az embereket érintő nagy disznóságokat...
Örülök, hogy felvetetted a témát!
Üdv.: Tünde
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-23 00:06:51

Mindebből csak az igaz kedves Ági, ami már megtörtént, a többi, ami lesz csak spekuláció! Szeretettel: István
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
2699
Időpont: 2012-05-21 23:18:41

Kedves István!

Jó témát választottál. Már jósoltak párszor világvégét az évtizedek vagy évszázadok folyamán.
Ki tudja mennyi igaz ebből? Majd ez is kiderül.Köszönöm a részletes infót:)

Barátsággal: Ági
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-21 21:49:47

Kedves SAbeach! Zárulni állítólag tényleg dec.21-én zárul, de 22-én kezdődik az új időszámításuk. Ha 21-et írtam volna, akkor sokan gondolhatnák, hogy én sem gyűjtöm a pénzt karácsonyi ajándékra! Egyébként a 22 a bűvösebb, mert mondjuk 21 biztos van, de 22? Tulajdonképpen nem is az az egy nap a lényeg, már csak a naptár pontatlansága miatt is. Üdv. István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-21 21:43:40

Kedves Bödön! Ha nem vetted volna észre, nem az irodalmi berkeknek szánom írásaimat és nem tartom műveknek őket. Csak egy-egy gondolatot vetek fel, amiről megírom a véleményem, vagy tapasztalatom, remélve, hogy aki elolvassa, elgondolkodik rajta, esetleg tanul belőle, ha helyesnek tartja. Ráerőszakolni nem lehet senkire, hogy elfogadjon egy véleményt, azonban minél több véleményt olvas el valaki, szerintem annál könnyebben találja meg a helyes választ a probléma megoldására. Látni nem mindenki LÁTHASSA és tudni nem mindenki TUDHASSA, azt amit én!
Üdv. István
Alkotó
Regisztrált:
2012-04-20
Összes értékelés:
23
Időpont: 2012-05-21 12:51:28

Heló!
Javíts ki, ha tévedek, de én úgy tudom, hogy december 21-én zárul le a maják naptára.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2012-05-21 12:32:59

válasz Istefan (2012-05-18 21:40:56) üzenetére
Na jó, de akkor a mondanivaló jobb alátámasztására, írd majd úgy, hogy "tudhassa, láthassa", hátha profi irodalmi berkekben is felfigyelnek műveidre
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-18 21:56:53

Kedves Ida! Mindenkinek szól az intelem, akár fél a békától, akár nem. Egyébként, remélem jót cselekedtem, hogy felhívtam az emberek figyelmét az ugrások veszélyeire, enyhítve egy kicsit bűneim sokaságán, ha meg rosszat szóltam, az a mérlegemet már úgyse húzhatja jobban le! Szertettel: István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-18 21:55:19

Amikor ketten kopognak az ajtódon, kedves Marietta beszélgess el velük, de vigyázz, hogy a megfelelő sorokat idézd a Bibliából, egyébként nehezen szabadulsz meg tőlük! Szeretettel: István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-18 21:49:36

Kedves Tibor! Ha egyszer bekövetkezett, akkor már nincs ki jósoljon és nincs ki meghallgassa! A cikk írására az késztetett, hogy minduntalan a kezembe nyomnak szórólapokat, hogy olvassam ki belőlük az igazat, mindegyre fenyegetőzve az utolsó idők eljövetelével, figyelmeztetve bűnös mivoltomra, amikor én nem érzem magam annak, ez meg bosszant! Üdv. István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-18 21:47:47

Kedves Attila! Kívánom neked, hogy a 99-et is megérd! Abban igazad van, hogy fel a fejjel, mert ha lehorgasztjuk, meglehet beverjük a falba! Üdv. István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-18 21:42:05

Kedves Kata! Szerintem, amikor eljön és esetleg megérjük hajasan, hát akkor itt lesz! Oszt meglátjuk majd, hogy mihez kezdünk. Szeretettel:István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2012-05-18 21:40:56

A dátumok körül semmi gond kedves Bödön, csak jobban oda kell figyelni! Tehát az 1840-es években indult az első komolyabb expedíció a maja civilizáció felkutatása céljából. Ennek az eredményei Russell idejében még nem sok port kavartak. Russell első jóslata 1914-re esik, ő két évvel később búcsúzik e világtól. Utóda látogatja meg Hitlert 1938-ban és énekli a himnuszt ennek az oldalán. Ezt így írtam le a cikkben is most csak ismétlem magam. A " nem-é" szándékosan került ilyen formába, hogy jobban felhívja a figyelmet egy olyan feltételezésre, amire kevesen gondolnak, mert létezhet civilizáció rajtunk kívül és nem tudni ki teremtette őket! Üdv. István
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
5720
Időpont: 2012-05-17 16:33:17

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Aha, értem én... a száraz tónak nedves partjától szeretnél megkímélni bennünket, mármint Mariettát és engem, mert tudod, hogy a döglött békától is félünk. :)) (Bocs Marietta, hogy a nevedben is... merthogy mittudomén.) :))
Egyébként, a Bibliában úgy van leírva, és én azt elhiszem, szóról szóra, hogy: "Nem tudjátok, sem a napot, sem az órát." Úgyhogy, nekem ne jövendöljön senki, merthogy ő sem tudja. Sokszor el kellett volna már pusztulnia a világnak a jóslatok szerint, s lám, még megvan...
Bár, egyszer valószínű, hogy be fog következni... Még jó, hogy előre nem tudhatjuk...
Szeretettel
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8279
Időpont: 2012-05-17 15:13:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Világvége állapotok, ajajj, de sokszor vannak anélkül is, hogy ténylegesen megszünik a világ.
Azért szeretnék egy olyan emberrel elbeszélgtni, aki véresen komolyan készülődik az eseményre testileg-lelkileg. Vajon mit mondana? Biztosan rendesen fel lehet spannolva.

Szeretettel:Marietta
Alkotó
Szalki Bernáth Attila
Regisztrált:
2009-11-17
Összes értékelés:
1039
Időpont: 2012-05-17 11:10:08


Kedves Istefan!

Egy hozzászólás hívta fel a figyelmemet írásodra.
Én nem tapogatózom e dátum kapcsán. Ha megérem,
éppen 77 éves leszek e napon.
Fel a fejjel, amíg van...

Üdvözöl Szalki Bernáth Attila
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12276
Időpont: 2012-05-17 10:36:10

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves István!
Élvezettel olastam legújabb fejtegetésedet a legközelebbi világvége napját illetően. Hányszor olvastuk-hallottuk már, hogy itt a világvége, jön a világvége! Aztán hiába vártuk.
Csak nehogy úgy járjunk, hogy végül mégis eljön, s akkor felkészületlenül nem tudjuk, mit kezdjünk magunkkal...
Én megígérem Neked, hogy elkerülöm azokat a száraz tavakat, melyeknek nedves partján döglött békák kuruttyolnak, s köszönöm, hogy figyelmeztettél a veszélyére.
Üdvözlettel: Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8269
Időpont: 2012-05-17 08:43:11

Szia István! Érdekes, szellemes fejtegetés, ami ráirányítja a figyelmünket a babonák butaságaira. Az elején kicsit keverednek az események időbeni sorrendjei, ki, mikor, mit tett: mit cselekedett Russel Hitlerrel együtt 1914, + két évre rá bekövetkezett halála után, 1938 volt-e előbb, vagy 1840, stb? Azt, hogy "Isten nem-é teremtett élőlényt" helyesen úgy kell írni, (és mondani) hogy: "Isten nem teremtett-é (e) élőlényt" Üdvözlettel: én

Legutóbb történt

Horvaja alkotást töltött fel A jel címmel a várólistára

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A tavasz hírnöke című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Virtuális valóság VI. rész című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Virtuális valóság VI. rész című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A világ keletkezése című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Csillagszerenád címmel a várólistára

túlparti alkotást töltött fel Virtuális valóság VI. rész címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Murmur jelenti 17. Csend legyen! című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A tehénszekér című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) A tavasz hírnöke című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Gólya viszi a fiát című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2019 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)