HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 11

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51260

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

ElizabethSuzanne
2021-03-02 19:59:26

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / egyéb
Szerző: Finta Kata Feltöltés dátuma: 2012-11-19

Egy anya aggodalmai. Gondozásra szorulók sorsa. 5

Alcím: Gyógyszer mellékhatása, és emberi mulasztások sorozata?*

Kérésemre az Önkormányzattól megkaptam az előzményeket, melyből világosan kitűnik, hogy érdekeimet sérti, mivel az intézet igazgatója félrevezette a hatóságot, azt állítva, hogy én, fiam gondnoka az augusztus 2012. 8-án küldött e-mailben kezdeményeztem nála a jogviszony megszüntetését.
Ezért észrevételeztem az Önkormányzatnál, s bizonyítékaimat eljuttattam hozzájuk, jelezve, hogy a testület határozatának indokolását nem fogadhatom el, kértem annak a valóságnak megfelelő kijavítását, mivel sérti az érdekeinket.
Ugyanis károkat szenvedtem az áthelyezés miatt.

1.) Fiam operációi, és a teljes fogpótlása idején (csak a fővárosi fogászati klinikán vállalták), gyakran, hosszú ideig tartózkodott távol az intézeten kívül, velük egyeztetve, de azokra az időkre velem kezdetben 20, majd 60%-os fenntartási költséget fizettettek, hogy ott biztosítva legyen a helye! A kiadások anyagi kárt jelentenek, mivel fiamat eltávolították onnan - mindazt nem én kezdeményeztem!

2.) Kórházi ápolásomat meg kellett szakítanom, további kezelésekre lett volna szükségem, de az Intézetből el kellett hoznom, mivel az igazgató a 2012. június 25-i ajánlott levelében közölte, hogy kérésemet nem teljesíti és nem hajlandó várni az áthelyezésével. Az igazságtalan döntése nem csak fiam kárára történt, hanem egész családunk életét felborította.

3.) Fiamnak szenvedést és egészségromlást okoztak azzal, hogy gyógyszerét megduplázták, más összetételű, dupla adagot adagoltak neki, mint amit eredetileg a neurológiai főorvos előírt. Fiamnál az Intézetben kapott gyógyszer túladagolása fejtette ki azokat az ijesztő hatásokat, amelyek miatt eltávolították az intézetből. Ugyanis az intézményben alkalmazott "hozzáértő, hivatástudattal rendelkező" szakembereknek észre kellett volna venniük, mi okozza a váratlanul jelentkező magatartás változást a gondozásukra bízott személynél, és annak alapján orvosi ellátásban kellett volna részesíteni őt a helyett, hogy sürgős eljárással, más intézménybe eltávolítsák onnan, és a családra hárítsák mulasztásuk miatt előállt károkat.

4.) Idős, mozgássérült vagyok, rám nézve a sok utánjárás, gond, izgalom különösen rossz hatással van. Nem ilyen gondokkal kellene foglalkoznom, éppen elég egyéb terhekkel megküzdenem.

5.) Fiam 2012. augusztus 6-án hagyta el az intézetet. Addig az intézetbe érkező családi pótlék járandóságát a mai napig nem utalták át. Az intézettől kapott címek-adatok alapján kértem, s még mindig csak "folyamatban van az ügy", amiből nehéz megélni. A nyugdíjam kevésnek bizonyul háromtagú család ellátására; idősebb fiam is 10 éve munkanélküli, a kisebb fiam rokkant nyugdíja pedig meg sem közelíti a létminimumot, tehát egyéb szükségleteit nekem kell kielégítenem.

6.) Lányom már a kórházi kezelésem alatt kapcsolatba lépett az intézet vezetőjével, s közölte, miért nem tudok azonnal intézkedni. Azt is közölte, hogy a kijelölt intézmény helyett hozzá közelebb eső, megfelelő otthont szeretnénk keresni. Mikor hazatértem, én vele együtt továbbfolytattam telefonon, interneten, e-mailekben új otthon keresését. Már olyan is szóba jött, hogy együtt, mindkettőnk számára keresnénk olyan helyet, ahol fogadnának egy-egy kényelmes külön szobában, ahol írásbeli tevékenységemet tudnám folytatni, akkor lakásomat-garázzsal együtt eladnám, abból kiegyenlítve a felmerülő költségeket. Azonban eddig nem sikerült.

7.) Egész családom nyugalma rémálomba fulladt. A gyógyszer-mellékhatás okozta rettegést, gondot, hogy mi lesz vele ezek után, ki tudja számunkra kártalanítani???
Elhatároztam, hogy amennyiben az Intézet nem nyújt számomra erkölcsi- és anyagi kártérítést, úgy kénytelen leszek bírósághoz fordulni.
Kértem az Önkormányzat segítségét, határozatának kiigazítására, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő mások, az amúgy is nehéz körülmények között élő családok rovására.

*


Nem tudok belenyugodni a történtekbe! Azt sem tudom, mitévő legyek!
Elő kell készítenem másik helyre fiamat, ahol idegenek közt kell megint beilleszkednie, mostani állapotában és ennyi elszenvedett csalódás után... tudom, nem lesz könnyű neki, hiszen már felnőtt és több mint 30 évig volt a megszokott helyen...
Tegnap (nov.18.) kaptam egy kedves ismerősömtől az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány címét, e-mailjét, telefonját. Hasonló ügyek kivizsgálásával foglalkoznak. Röviden megírtam, milyen gondjaim vannak, s érdeklődtem, tudnának-e ügyemben segítségemre lenni. Válaszuk alapján elküldöm az anyagot... Nem tudom, szabad-e reménykedni?
Én félek legjobban attól, hogy rettegése nem szűnik meg, s hogyan (talán csak altatóval) tudom majd elérni, hogy a másik intézetbe vigyem, és oda betegye a lábát...
Már tájékozódtam személyesen is a kijelölt intézetben, ahol az alkalmazottak több bizalmat nyújtottak, mint a korábbi helyen.
Életemben éppen elég sorscsapást kellett átélnem. Erre már nem számítottam. Az viszont tény, hogy alaposan megrendült az a képességem, hogy mindig bizakodó legyek...
Most itt tartunk az üggyel, de sajnos, nincs vége, még lesz folytatása, s ha valakit majd érdekel, fölteszem azt is, hogyan végződik.

*


Végül meg kell jegyeznem: Fiam ruhaneműs csomagjait tanúk jelenlétében bontottuk ki. Bizonyos, fontos holmik hiányoznak, amik 1-2 éves használat alatt nem kophatnak el.
Többek között a rádiója sincs meg, már korábban sem tudták ideadni, s telefonon közöltem velük, amire nem reagáltak.
Egy márkás farmernadrágját is többször reklamáltam, hogy sosem abban küldték haza, s magam sem találtam a holmi között, amikor megnéztem a szekrénye tartalmát.
A csomagban csupán az átmeneti kabátja volt, de téli kabátot, de téli cipőt és csizmát sem küldtek.
Több minden hiányzik, s olyan ócska holmikat is küldtek, amilyeneket én soha nem vásároltam a fimnak, s melyek nem kopnak el egy-két év alatt!
A csomagban találtam 1 pár, két számmal nagyobb új gyógycipőt, csak azt nem tudom, mit kezdjek vele? Mivel ha a fiam fölvenné, a sarkához beférne egy ping-pong labda!
Egyébként a selejt ruhákat mindig kiválogatták, s azokat a megőrzött leltárak szerint, mindig pótoltam.

* A személyneveket, intézmény jelenlegi elnevezését érthető okok miatt megmásítottam. Főszereplők: anyát én-nek, gyermekét: fiú-, fiam jelzővel szerepeltettem.

Egyelőre vége!


2012. május 11.–2012. november 19.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2013-09-29 19:17:35

Kedves Miki!
Köszönöm, hogy olvastad. Igen izgalmas, de aki elszenvedte, annak inkább nagyon szomorú, főleg azért, hogy olyan nyomot hagyott benne, hogy talán sohasem tud belőle kimenekülni.
Szeretettel üdvözöllek Kata
Alkotó
Regisztrált:
2009-09-27
Összes értékelés:
579
Időpont: 2013-09-26 19:07:42

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Hát ez nagyon izgalmas történet gratulálok
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2013-01-23 22:34:13

válasz festnzenir (2013-01-22 11:05:02) üzenetére
Tudom, többen együtt éreztetek velem, ami jól esett, megköszönöm.
Azonban gondoskodnom kellett fiam mielőbbi elhelyezéséről, mivel nekem nincs annyi erőm, hogy őt megfelelően el tudnám látni, egyébként sehová nem mehet egyedül, s én nem tudom már kísérgetni. Helyben nincs olyan hely, ahol egész napokat tölthetne, de kapok olyan segítséget, hogy gépkocsit biztosítanak szükség esetén, s amikor itthon van, egyéb apró segítséget nyújtanak.
Lányommal kerestünk neki főleg a főváros közelében, de sajnos nem találtunk vagy férőhely híján vagy más okok miatt.
Végül a közelünkben sikerült elhelyezni, amelyről az intézet, ahol volt, nagyon negatív hangnemben nyilatkozott, pedig oda irányították eredetileg! Végül személyesen mentem meggyőződni a körülményekről, és a legjobbakat tapasztaltam, óriási különbség azok javára. Remélem, érzéseim nem csalnak. November végén került oda, és megszokta, pedig nyomot hagytak benne a korábbi tapasztalatok.
Szeretettel: Kata
Alkotó
Regisztrált:
2012-09-01
Összes értékelés:
955
Időpont: 2013-01-22 11:05:02

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata !
Tudom, hogy most nehéz neked és lefoglalja gondolataidat a méltánytalan elbánás. Amint látom itt nagyon sok a jó ember és a segítő szándék mindenkiből kifogyhatatlan.
Gondoltál-e arra hogyan tovább addig ameddig nem rendeződnek a dolgok ?
A fiad gondozása teljes embert és nagy nagy szakértelmet kíván.
Nekem is lenne egy javaslatom.
Talán az ottani önkormányzatál a családsegítő központoknál van nappali napközi otthon ahol ápolják, képezik,az ilyen betegeket, sőt még megmutathatják a művészet iránti érdeklődésüket is. Biztosan sokat segítene.
Szeretettel, Zsófi
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2013-01-22 10:15:50


Végtelenül furcsának tartom, hogy még az a szervezet is,ahonnan önként jelentkeztek, ill. érdeklődtek az ügy iránt, most, ennyi idő idő után elhallgattak. Olyasmi jutott eszembe, hogy valahonnan (?) figyelmeztetést kaphattak. Mire gondolhatnék másra? De engem nem lehet csak úgy, ok nélkül faképnél hagyni, meg fogom kérdezni az okát. Legalább magyarázatra késztetném őket. Tehát itt megállt az ügy, legalább is, egyelőre.
Köszönöm az érdeklődésedet.
Üdvözlettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2012-12-14 16:02:35

válasz Kankalin (2012-12-11 17:50:50) üzenetére
Szia Kankalin!
Bár az írásomban elég erősen fogalmaztam, de nem úgy, hogyan engem-minket a történések érintettek. Sokkal drasztikusabb, szinte azt mondhatom, nyomdafetéket nm tűrő gondolataim is támadtak, s még azt is túl jónak tartottam az üggyel kapcsolatban. Nem tudhatom, hogy végül a két helyen is folyó kivizsgálások mit eredményeznek. Még az is megfordult a fejemben, hogy ezt is elkenik, de akkor nem is tudom, mit teszek.
Köszönöm, hogy velem, velünk érzel. Nagyon sokat jelent nekem.
Én is kívánok Neked minden szépet és jót,
szeretettel: Kata
Szerkesztő
Kankalin
Regisztrált:
2009-10-05
Összes értékelés:
7372
Időpont: 2012-12-11 17:50:50

Szia Kata! :)
Csak jelzem, hogy elolvastam mindent, amit összefoglaltál. Belsőben fogok komolyabban reagálni, mert ha itt tenném, azt hiszem, a nyomdafesték és az erőteljes vélemény miatt azonnal kizárnának innen. Ezzel jeleztem azt is, hogy határozott véleményem van emberileg és szakmailag is.
Most nem tudok mást tenni, mint meghajtani a fejem előtted, példát venni Rólad, mert amit évtizedek óta a válladon hordozol, nem akárki tenné meg. Te nem vagy "akárki", ezt mindig tudtam.
A legszebbeket kívánom Neked sok-sok szeretettel: Kankalin
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2012-11-29 22:08:08

válasz Klára (2012-11-25 14:08:54) üzenetére
Kedves Klára!
Köszönöm, hogy végig követted a történteket. Bár még koránt sincs vége, talán most kezdődik igazán. Azért jó, hogy ide is föltettem, mert több tippet kaptam, s úgy jutottam el az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítványhoz.
Pontosan olyan célokra egyesültek, amilyen bajba mi jutottunk. Némi reményem van hozzá,
hogy valamennyire tudnak segíteni nekem. Ha annyit is elérek, hogy a többieknek (Down-szindrómások) segítségére lehetek, legalább az a jóérzésem megmaradhat, ugyanis azt is kijelentette - talán azt hittem, hogy az vigasz lesz nekem, hogy a többieket is kitessékeli onnan. - Már több levelet váltottunk és éppen ma csomagoltam be a kért bizonyítékokat, egy részét postán, a többit e-mailben küldtem el.
Mégis jó ilyen közösségben élni, mert olyan kedvesek vagytok és segítettetek nem egyrészt kedves válaszaitokkal és az adott tippekkel is.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Klára
Regisztrált:
2012-08-19
Összes értékelés:
2940
Időpont: 2012-11-25 14:08:54

Kedves Kata!

Figyelemmel követtem a kálváriátokat. Mindazt a jogtalanságot, ami történt, megírhatnád az ombudsmannak. Az ombudsmani hivatal alaposan kivizsgálja majd az ügyet. Igaz, hogy az állampolgári jogok biztosa kötelező erejű határozatot nem hozhat, de ajánlásait alaposan meg kell fontolni. Egy próbálkozást megér...

Szeretettel: Klári
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2012-11-24 17:18:50

válasz T. Pandur Judit (2012-11-24 00:47:45) üzenetére
Kedves Judit!
Nagyon jól látod a helyzetet. Sajnos, igazad van. Pedig jó lenne néha valahol valamilyen kiutat is látni. Mindz, amit Te is leírtál, ráadásnak hadd mondjam még el, hogy nagyon sajnálatos látvány mostanában látni az ott vegetáló fiatalokat. Olyan volt akkor is, mikor elhoztam utoljára fiamat, mint egy siralomház, szomorúságot tüköző életunt arcok...
Ideges személyezet...
A down alapítványhoz már korábban írtam, amikor helyet kerestünk. Arra azonban nem válaszoltak. Lehet, hogy őket is megkeresem még egyszer.
Köszönöm érdeklődésedet és a segítségedet.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5239
Időpont: 2012-11-24 00:47:45

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!
Elolvastam az utolsó részt is, nagyon megrázó ami Veletek történt. A Down-Alapítvány
http://www.downalapitvany.hu/
foglalkozik jogsegéllyel is, talán nekik nagyobb tapasztalatuk van, és jobban tudnak segíteni, mint mi, akik nem látjuk át a lehetőségeket.
Elkeserítő ez az egész, mint sajnos sok minden más is körülöttünk. Mintha lámpással keresnék mindenhová a teljesen alkalmatlan embereket vezetőknek. Akik aztán ott elülnek, mint a köd, kiforgatva az intézményeket a sarkaikból, megcsúfolva eredeti céljukat, és megalázva mindenkit, aki a falakon belül kapcsolatba kerül velük. No és ezek a lopások...
Judit
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2012-11-22 19:29:00

válasz Selanne (2012-11-22 13:41:15) üzenetére
Köszönöm, kedves Mrietta, hogy végig kitartottál és együtt éreztél sorsunkban.
Az bizony szomorú, hogy az utóbbi időben is lehet hasonlókkal találkozni.
Várok bizonyos helyről intézkedéseket, hátha tudnának még valamiben segítségünkre lenni.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2012-11-22 19:25:59

Nagyon igazad van, mert itt az emberiesség csorbult nagyon.
Ilyen események a középkorban fordultak elő - talán. Olvashattunk Nagyjainktól hasonló esetekről, hogyan bántak-bánhattak el bizonyos intézményekben.
Talán most nyílt módom arra, hogy egy Alapítvány segíségemre lesz.
De már félek még reménykedni is valmi jóban.
Köszönöm, hogy kitartottál, és elolvastad gondjimat és velem érzel.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8298
Időpont: 2012-11-22 13:41:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Sok erőt kívánok a továbbiakban. Összegzésképpen, egyre többször lehet olvasni, hallani szélsőséges esetekről, elkeserítő sorsokról, élethelyzetekről. Az együttérzés is lelkileg talán nagy segítség, persze nem kézzelfogható. A kiszolgáltatottság bármely formája károkat képes okozni, maradandó sérüléseket.

Szeretettel:Marietta
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2012-11-21 18:42:59

válasz Kőműves Ida (2012-11-20 20:03:49) üzenetére
Kedves Ida!
Nagyon jól látod, mit jelentenek a történtek annak, akivel ezt tették. Mindenképpen káros ránézve (bár ilyen helyre vissza sem lehet kívánkozni). Ez már nem csak az én fiamra nézve rémes, hanem azokra is, akik ott élnek - még. Sokszor eszembe jutott, hogy ezt fogja tenni sorban azokkal, akik ugynebben a helyzetben vannak...? Ugyanis első beszélgetésünk alkalmával ezt is kijelentette, hogy a többiek is elmennek onnan...
Ha ez ott tovább teheti mindezt, akkor nincs igaság! - Ha befejeződik, fölteszek majd egy anyagot.
Köszönöm kedvességteket, akik végigkísértétek kálváriánkat, ami még mindig tart, mert hétfőn viszem őt az új helyére, s nagyon félek, hogy fog lezajlni...
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6771
Időpont: 2012-11-20 20:03:49

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Kedves Kata!

Nyilván sohasem fogom megérteni, hogy egy intézmény gondjaira bízott, kiszolgáltatott emberrel, hogyan lehet ilyen embertelenül elbánni. Írod, hogy több mint 30 évet töltött fiad abban az intézményben, az azt jelenti, hogy Ő az otthonát, a biztonságát veszítette el, márpedig, ha Őt ettől valaki megfosztja, nem maradhat egy ilyen intézmény vezetője, sőt, dolgozója sem. Ha valakinek van hivatástudata, ez ahhoz semmiképpen sem méltó cselekedet volt. Mélyen együtt érzek Veled, családoddal, és kérlek, értesíts majd bennünket, hogyan végződik ez az ügy. Kívánom Neked, Nektek, hogy minden jóra forduljon.
Köszönöm, hogy mindezt elmondtad nekünk.
Szeretettel
Ida

Legutóbb történt

szilkati bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) dicsőítő ének című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Mezőaranytáncolt ébredés című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) dicsőítő ének című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Jégbontó havában napozás című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Gyökerek című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Gyökerek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Töredék című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Töredék című alkotáshoz

gleam alkotást töltött fel Töredék címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Alkonyat című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel Haldokló diktátor végszava címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Gyökerek című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Isten véletek című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Jégbontó havában napozás című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) A végzet forrása című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Tavaszi viharok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) utunk kószáló álmodozás című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Naponta ijesztget című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) utunk kószáló álmodozás című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) utunk kószáló álmodozás című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) utunk kószáló álmodozás című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) utunk kószáló álmodozás című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) dicsőítő ének című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) dicsőítő ének című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A hízelgő Huba és a gőgös Gazsi páva című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) utunk kószáló álmodozás című alkotáshoz

Leslie alkotást töltött fel Nőnap címmel a várólistára

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Minden sejtésemben című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Tavaszi tünetek - A nagy kisfiú - 02. című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csendekbe ír a végtelen című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Tavaszi tünetek - A nagy kisfiú - 01. című alkotáshoz

black eagle alkotást töltött fel Tavaszi tünetek - A nagy kisfiú - 02. címmel a várólistára

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)