HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 4

Online vendég: 15

Tagok összesen: 1862

Írás összesen: 48081

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

oroszlán
2019-04-15 00:07:28

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / esszé
Szerző: IstefanFeltöltés dátuma: 2013-02-24

Mennyi idő lehet 300 millió év?

300 millió év számunkra, a mai emberek számára nagyon hosszú időintervallum, ám megtörténhet, hogy léteztek, esetleg léteznek olyan emberhez hasonló lények, akiknek sokkal kevesebbnek tűnhet ez a rengeteg sok év.
De az is lehet, hogy az ember számára se tűnt valamikor nagyon soknak. Például, ha csak azt veszem alapul, hogy Noé idejében ezer évig is eléldegéltek őseink, a 300 millió évet, már szinte csak háromszázezernek érzékelték, és ez viszonylag már nem is tűnik annyira soknak.
Ennyi se kevés számunkra, de azok számára, akik ötszáz évesen még legyeskedtek az asszony szoknyája körül, hatszáz évesen meg tudtak részegedni a szőlőnek levétől, mondom én, ez nem volt sok, főleg, ha nem is gondolkodtak ilyen hosszú távon, se előre, se hátra.

Ha ennél még régebbre tekintek vissza, nem nagyon messzire, csak a paradicsombéli, almaevés előtti boldog időkre, amikor a halált még nem találták még fel, az emberi élet nem volt véges, logice hát, hogy végtelen volt, akkor bizony ennyi év semmit nem jelentett.
Hasonlatképp, kézzelfoghatóbban, annak aki nem tudja elképzelni a végtelent:- végtelenhez viszonyítva, a 300 millió éves időszak úgy képzelhető el, mintha összehasonlítanám egy jól kifejlett mamut óriás testét, a bolha tökén a pattanással.
Aki tehát az embert teremtette, annak egy ekkora időszak lehet annyi se, mint a muslicák nemi aktusában az orális szex időtartama, az pedig nem sok!(Aki nem hiszi, olvasson utána!)

Ha most azon töritek a fejeteket, hogy mi ütött belém, miért gyötrődök itt a sok millió évvel, hát elárulom, nehogy a kíváncsiság miatt álmatlan éjszakákat aludjatok át.
Olvastam nemrégiben, hogy egy vlagyivosztoki férfi talált egy alumínium fogaslécet, bányászat közben a szénbányában, mivel úgy vélte, régi darab lehet átadta a régészeknek. Szénbe préselődve konzerválódott és kb. 300 millió éve lapul ott, ezt állapították meg a szakemberek, miután megvizsgálták, sőt még azt is hozzátették, hogy nem a Földön készült. Erre anyagának összetételéből következtettek, ami 98% alumínium és 2% magnézium és ennek köszönhetően vészelt át ennyi évet, a legcsekélyebb rongálódás nélkül.
A fogak és a közöttük lévő távolság nagyon szabályos, tehát az eleve kizárt, hogy az idő marta volna ki, így csakis valami értelmes lény készíthette, akinek megfelelő szerszáma is volt.
Nagyon hasonlít, a manapság ember által készített nagy pontosságú mikroszkópban és más el műszerekben használt alkatrészekhez, csak az ötvözet furcsa egy kissé, meteorit darabkákban, melyek nem földi atmoszférában képződtek, találtak hasonló valamit.
Ekkor kezdtem el gondolkodni, a sok millió év távlatába, hogy vajon tényleg nem készíthetett akkoriban az ember ilyesmit, avagy tényleg olyan sok az az idő, vagy csak most tűnik számunkra olyan soknak.
Mert, azt mindenki el kell ismerje, hogy az idő relatív, tehát nem mindenkinek egyformán telik.

Példának okáért, veszek egy óriás teknőst, meg egy muslicát, akarom mondani muslica generációkat, hiszen hirtelenjében ki se tudom számítani, hány ilyen harmatlégy generáció kell kifejlődjön és elpusztuljon, míg egy teknős gond nélkül tengeti egyetlen életét. Nem tudom, hogyan érzékelik külön-külön az idő múlását, de ha egymás szemszögéből nézelődnek, valahogy hasonló helyzetben vannak, mint mi vagyunk halandó emberek, egy hallhatatlan magasabb rendű lénnyel.
Míg a teknős leéli életét, minden különösebb felhajtás nélkül, ami a muslicának bizony egy örökkévalóságnak tűnik saját életéhez viszonyítva, addig egy ilyen legyecske életét, csak egy pillanatnak érzékeli a teknős. Pedig hányszor megrészegedik ezalatt a légy, de emellett van ideje a mindennapi szexre is, hiszen naponta 100 petét rak!

Mindez természetesen abban az ideális esetben, ha a teknősből nem főznek levest, a muslica meg csak annyit iszik, hogy nem szédül bele a mustba időnap előtt.
Igen ám, de a két faj között van még egy óriási különbség, az életkoron kívül. Míg a teknősnél majd semmi változás nem tapasztalható élete folyamán(250-300 év), addig a muslicánál mindegyre furcsább, meg az új körülményekhez alkalmazkodóbb egyedek jelennek meg majd minden generációban. (egy generáció kifejlődése kb. egy hét, és elég hozzá egy rothadt gyümölcs)
Arra rájöttek már, hogy a mutáns egyedek megjelenése egyik generációtól a másikig, a muslica különleges génjeinek köszönhető.
De azt, hogy honnan jelennek meg az egyedek, a romlott gyümölcsön és hova tűnnek el úgy, hogy halottakat se hagynak hátra, ha a gyümölcs eltűnik, senki nemigen tudja, maguk a velük kísérletező tudósok is kíváncsiak erre, de egyelőre nincs kézenfekvő magyarázat. (Nem laborban végzett kísérletekre célzok, hanem a hétköznapi konyhák gondjaira.) Létezhet számukra egy más világ, esetleg átvonulnak egy párhuzamos idősíkba, amit mi egyelőre nem érzékelhetünk?

Nos, ugyanilyen kíváncsi vagyok én is arra, hogy honnan jelentünk meg mi emberek, mikor, hogyan, no meg, hova tűnünk el alkalomadtán és természetesen arra is, ha valamikor sokkal hosszabb volt az emberi élet, mint manapság, mert ezeket a dolgokat is egyelőre sűrű köd fedi.

Meglehet, hogy sok millió éve is itt a földön éldegéltek vidáman őseink, hatalmas termettel és sokkal fejlettebb technológiával rendelkeztek, mint ahogy ma elképzeljük.
Ha akkoriban, valahol a kezdet közepe táján, nagyon hosszú életűek voltak, volt idejük bőven, kitalálni mindenfélét, mert termetükhöz mérten, bizonyára eszük is nagyobb volt.
Feltételezem például, hogy már akkor képesek voltak űrsétára menni, hazafelé meg hoztak egy fuvar meteorit darabot, amiből aztán olyan ötvözeteket fabrikáltak, hogy ma is ámulunk rajta, sőt földön kívüli lények művének tartjuk, holott ősember készítette azt, csak bizonyára nem a Neander-völgyi.

Hosszú életüknek köszönhetően, elcsatangolhattak az űrben egy pár ezer évig, de véletlenül átléphettek egy párhuzamos idősíkba, ahol bizonyára, nem úgy telt az idő, mint idehaza és egy kicsit ott-feledkeztek, mert lehet jobban telt ott nekik.
Itthon meg várták őket, eközben keresték az örök élet titkát, lehet meg is találták, új kisebb termetű, de szinte hallhatatlan generációnak adva életet.(A muslica életét is sikerült már meghosszabbítani harminc napra, ami az ők szemszögükből nem kevés!)

Ám ez nem tetszett azoknak, akik örök életűek, és végtelen életük során, szinte semmi változáson nem mennek keresztül, ezért büntetésből megrövidítették az emberi életet, de nagyon! Csakis azért, hogy ne legyen annyi ideje, az e világi halhatatlanságon törni a fejét, elégedjen meg a másvilági örök élettel.
Ez nem volt elég, kaptak még a nyakukba egy két katasztrófát is, amelyeket a hallhatatlanok közül csak egy páran éltek túl, de már halandóként. Minden addigi találmányuk megsemmisült, olyan mélyre elsüllyedve a föld alá, hogy mai időszámítás szerint csak 300 millió év múlva találtak darabjaikra utódaik.
Egy pár túlélő kezdhette aztán újból, szinte a semmiből építeni a történelmét, de most már kicsi termettel, a rövidebb élethez alkalmazkodva, sokkal gyorsabban fejlődtek és szaporodtak, így egy pár ezer év alatt szinte elérték azt a szintet, melyet már elértek egyszer hajdanán az évek milliója során.

Hanem időközben, azok akik az űrben csavarogtak, esetleg megálltak egy pár száz évre pihenni valamelyik szomszéd bolygón, amelyik mondjuk mai számítások szerint, csak néhány száz évnyi távolság tőlünk, egyszer csak visszajöttek. (Az sem kizárt, hogy egy másik idősíkban keringő Földön dőzsöltek!)
De nem ismertek a szülőföldjükre, se utódaikat nem ismerték fel, de azok se ismertek elődeikre, hisz annyi generáció váltotta már egymást azóta a földön, hogy nem is emlékeztek azokra, akik hajdanán elindultak felfedező űrbéli utazásra. No meg ott volt a termet különbség!

Idegenkedve néztek hát egymásra, az új ember félt egy kicsit az óriás ősétől és szuper-lénynek tartotta, az ősnek meg hízott óriás mája, hogy nem csak termete miatt néznek rá fel és hálából segített miniatűr utódjának egy pár dologban. Egymásra rakott néhány kövecskét, csak úgy játékból, ezek lettek a máig is híres piramisok, melyek ihlették a ma divatos piramis játékokat. Ki mondta, hogy ma nem tudunk piramist építeni?
Faragott egy pár kőszobrot, akkorkát mint ő maga volt, hadd álmélkodjon az utókor, de ne csak húsvétkor, hanem mindennap a Húsvét-szigeteken.

Tanítani próbálta arra, miként működnek a világegyetem törvényei. Ám akkoriban még egy kissé nehézfejű volt a "homo sapiens", így hiába bizonyította az ős, hogy a Föld kerek és mozog, az utódja csak röhögcsélt rajta, mert nem tudta elképzelni, hogyan jár fejjel lefelé az, aki a gömb alsó részén lakik és miért csak a bortól szédül, nem pedig a bolygó körforgásától.
Amikor látták az ősök, utódaik tökéletlenségét és hitetlenségét, feldühödtek és gondolom meg is sértődtek, ezért összepakoltak, visszaröppentek az űrbe, vagy egy másik bolygóra, vagy más időbe, megígérve, hogy majd alkalomadtán visszajönnek, ha megérdemeljük, egy pár ezer, vagy millió év múlva. Ez a mi időszámításunk szerint, mert meglehet vannak helyek, ahol csak három nap egy esztendő. De az is megtörténhet, hogy élnek olyanok, akik el tudják csúsztatni az idősíkokat, esetleg szabályozni tudják az idő múlását és oly könnyedén viszik előre meg hátra az éveket, mint jómagam az öreg vekker mutatóit.

Ezeket minálunk egyelőre csak egy élénkebb fantázia engedi meg magának, de ki tudja mit hoz a jövő? Hiszen nem is olyan nagy régen, csak Nemo kapitánynak volt tengeralattjárója!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-28 23:13:30

válasz Finta Kata (2013-02-28 00:05:41) üzenetére
Helyes a meglátásod kedves Kata, egy tudományos írást nem ide tennék fel. Én szórakozásból írok és olvasok, remélem mások is ugyanezért teszik. Köszönöm az észrevételeid, utánanézek ennek a halhatatlanságnak, hogy mi a csoda történt vele. Szeretettel : István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-28 23:11:34

válasz Bödön (2013-02-27 19:44:20) üzenetére
Vedd észre Bödön, hogy én nem akarlak megetetni semmivel, csak teljesen ingyen próbállak szórakoztatni.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-28 23:09:27

válasz Norton (2013-02-27 16:02:15) üzenetére
Nehogy azt hidd, hogy én teljesen meg vagyok győződve, valaminek is a hitelességéről, hiszen 300 millió év tényleg több a soknál számunkra. Ezért senki nem tud semmi biztosat, hogy mi is volt akkor, így aztán hol ezt, hol azt állítanak, utána megcáfolják. Én állítom, hogy élhettek valaha halhatatlan óriások a Földön, Bödön cáfolja ezt, mivel nem találtak maradványaikra. Hát, ha egyszer halhatatlanok voltak, akkor nem temetkeztek! Így lehet folytatni a végtelenségig, bizonytalan tényekre, bizonytalan cáfolatok, hisz szórakozni is kell valamivel. Üdv. István
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12372
Időpont: 2013-02-28 00:07:39

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Aztán:
"utódja csak röhögcsélt rajta, mert nem tudta elképzelni, hogyan jár fejjel lefelé az, aki a gömb alsó részén lakik és miért csak a bortól szédül, nem pedig a bolygó körforgásától". - Kicsi koromban nekem is eszembe jutott ez, én is nehezen hittem el, miért nem potyognak le a "másik oldalon" az emberek...

Végül hadd jegyezzem meg, hogy "hallhatatlan" szót több helyen is hibásan írod (egy "el-lel" kell írni), mert nem a fül hallásával kapcsolatos, hanem a halállal! De egy helyen jól írtad, tehát csak elírás lehet!
Tudományos értekezleted jól elszórakoztatott.
Szép jó éjt kívánok: Kata

Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12372
Időpont: 2013-02-28 00:05:41

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves István!
Örömmel olvashattam legújabb "tudományos kutatásod" leírását. Mindig az jut eszembe, amikor meglátogatlak, hogy kellemes időtöltést akarsz olvasóidnak tálalni. Ugyanis nem hiszem, hogy valaki is komolyan azt higgye, hogy tudományos értekezésnek szántad írásodat.
Néhány rövid félmondatot emeltem ki belőle, ami különösen tetszett:
"Noé idejében ezer évig is eléldegéltek őseink" - Igen ám, de hogy számolták akkor az éveket?
Vagy: "valamikor sokkal hosszabb volt az emberi élet, mint manapság" erre a megjegyzésre ugyanaz vonatkozik! Te is megjegyezted: "mert ezeket a dolgokat is egyelőre sűrű köd fedi. - találgatás..."
Az viszont tény, hogy sok mindent leírtak már, amit tudományos értekezésnek szántak, a korábbinak az ellenkezőjét is, aztán ki hiszi, ki nem hiszi, mi a igazság!
Tetszenek a kifejezéseid, pl. "miniatűr utódjának"
Folyt.

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-27 19:44:20

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Istefan (2013-02-26 21:02:40) üzenetére
itt félreértés van, nem azt akarják bebizonyítani a mi esetünkben, hogy MI VOLT, hanem, h MI NEM VOLT! ! méter magas szuperember pl nem volt
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-27 18:00:24

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Norton (2013-02-27 16:02:15) üzenetére
Ez egy óriási üzletág! Gondolj bele! Legalább akkora, mint a Holt-tengeri tekercsek, meg a mittudoménmelyik, eleddig ismeretlen "evangélium". Csalók szélhámosok nyüzsögnek a piacon, bizony ám! El akarják adni nekünk, ámuldozóknak! És sikerül is! mindig van rá fizetőképes kereslet, mint az akciófilmre.
Alkotó
Regisztrált:
2012-12-08
Összes értékelés:
249
Időpont: 2013-02-27 16:02:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Érdekes írás volt. Háromszázmillió év valóban felfoghatatlanul hosszú idő. Mindenesetre épp elég kőzetréteget vizsgáltak meg a világ számos pontján ahhoz, hogy egy viszonylag hihető képet alkossanak az akkori élővilágról, amibe egy cseppet se fér bele az eszközkészítő, értelmes lények jelenléte. Hogy a szénbe, szénporba, miket lehet belepréselni a jelenlegi technikával, azt nem tudom, de kétkedve fogadom az efféle híreket. Rengeteg hitelesnek vélt UFO videóról kiderült pl. hogy hamis. Mindig lesznek, akik némi reklámot akarnak maguknak, ezért vagyok szkeptikus.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-26 21:27:26

válasz T. Pandur Judit (2013-02-26 19:57:35) üzenetére
Látod Judit kedves ezt én se nagyon értem, úgy látszik a globalizáció már akkor gyökeret vert, ma csak folytatódik. Hiszen ha ma valaki az Antarktiszon születne, bizonyára a jégkorszakban képzelné magát, gőze se lenne, hogy az emberek az egyenlítő mentén majd megkukulnak a hőségtől és Bödön jégbe hűtött sört kell igyon, hogy forró gondolatait lehűtse.
Vannak dolgok, melyeket muszáj humbugnak minősíteni, mert nem tudnak rá magyarázatot adni. Azt kérdem én is, miért nem látjuk be, hogy nem igazán tudjuk, mi volt 300 millió éve. István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-26 21:02:40

válasz Bödön (2013-02-26 09:17:26) üzenetére
Két dolgot szögezzünk le: soha nem olvasok bulvárlapokat, se pletykahíreket, de nem is terjesztek
ilyeneket, hagyom a klasszikusoknak. Esszét meg arról írok, amiről kedvem tartja.
A meteoritesőt csak azért hoztam példaként, hogy lásd mire képesek a te "hírhedt" tudósaid. Nem képesek kézzelfogható dolgokat meglátni, de látják a láthatatlant és be is tudják bizonyítani, hogy mi is volt 300 millió éve. Habár ki tudja, mert pl. Zsirinovszkij szerint az amerikaiak parittyázták át a köveket hozzájuk, azért nem vették észre.
Tudod-e hány tudós váltott át ateista álláspontról teista álláspontra, amikor belátta, hogy vannak dolgok, melyeket nem tud ember megvalósítani? Ez nem jelent meg a bulvárlapokban!
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-26 21:01:49

válasz Bödön (2013-02-26 09:17:26) üzenetére
Te úgy jössz itt a feltételezett tényekkel, mintha száz százalékosan bizonyítottak lennének. Te sose hallottál még bizonyított, aztán utólag megcáfolt tényekről?
Nem olvastad figyelmesen az iróniát, a fogaslécet szénbányában találták, a szén korát a legkönnyebb megállapítani a szén izotópokkal!
A fejtegetések meg találgatások a sajátjaim, nem olvastam se nem másoltam senkitől, nem szoktam plagizálni, ha nem vetted volna észre.
Szeretném, ha leírnád "tudósaid" magyarázatát(akik lehet neked istenek, de nekem csak emberek) mondjuk a Húsvét-szigetek szobraira, természetesen azt, amelyik szerinted nem fantazmagória.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
4889
Időpont: 2013-02-26 19:57:35

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves István! Mivel a legutóbbi szuperkontinens, a Pangea körülbelül 300 millió éve állt össze és 100 millió évvel ezelőtt kezdett feldarabolódni, ezek szerint a megtalált alumínium fogasléc akkor keletkezett. /Vagy csak akkor került oda a később elszenesedett páfrányok közé?/ Michael A. Cremo és Richard L. Thompson "Tiltott régészet" című könyve rengeteg ehhez hasonlóan régen keletkezett és kövületekben megtalált tárgyat sorol fel, persze a tudomány humbugnak minősíti. Azonban gondolkodjunk csak el azon, hogy a föld egyes vidékein minden korban milyen eltérő volt a fejlettség! Egyszerre éltek ősközösségi viszonyok között egyes helyeken, és egyszerre építettek városokat, vízvezetékeket, hajókat, alkottak szobrokat, stb. más helyeken. Csak amikor a számunkra megfoghatatlanul régi időkben gondolkodunk, akkor hisszük azt, hogy egységes volt a z egész földön a fejlettség. Miért is? Judit
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-26 09:17:26

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Istefan (2013-02-25 22:05:26) üzenetére
Nem tudják megállapítani a szén korát? Én máshogy tudom! A szénmezőket, bányákat kőzetek veszik körül, s ezek korát meg tudják határozni!!!! Az élővilág maradványait egyébként a kőzetekben találták meg, de a több százmillió éves kőzetek mindent tartalmaznak, csak az óriás-ember lenyomatát nem. Milyen sajnálatos!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-26 09:10:04

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Istefan (2013-02-25 22:05:26) üzenetére
A meteorit esőt idehozni, mint arra bizonyítékot, hogy lám igazam van Bödönnel szemben, aki még ezt is tagadná - félelmetes példája az összevissza való beszédnek! Hogy jön össze a két dolog? A meteorit eső tényszerűen megtörtént, a 300 millió évvel ezelőtt élő óriás termetű ember viszont fantazmagória. Nyilván elhiszem azt, ami tény, de nem hiszem el azt, ami kitaláció!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-26 09:02:30

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Istefan (2013-02-25 22:05:26) üzenetére
állításaik ugyan egzakt módon nem bizonyítottak, de olyan jópofák. Még egyszer tehát: Én, Istefán, nem hiszem el, hogy a tudomány bizonyított állításai igazak, ellenben elhiszem, amit bulvárlap-színvonalon összehablatyolnak áltudományos írásokban. Hááát, kérlek szépen, ez ízlés dolga! Mindenki azt hisz, amit akar! De nem biztos, hogy ezt a "hitet" egy esszé keretében meg kell osztani. Mert lesznek, akik készpénznek veszik, s tovább adják majd újdonsült tudásokat a 300 millió évvel ezelőtt élő óriási termetű, fejlett technológiával rendelkező emberekről! Ne hülyítsük mán az embereket! Persze lehet/lehetne úgy is ilyen értelmű fejtegetéseket tartalmazó esszét írni, h a fejtegetés végén hozzáteszed, amit Müszélia szokott: "hiszi a piszi". Klasszikusoktól nem szégyen tanulni.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-26 09:01:18

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Istefan (2013-02-25 22:05:26) üzenetére
Jó néhányszor polemizáltunk már ilyen, és ehhez hasonló kérdéseken. A következőket kell nagyon világosan átgondolni. Vagy elhiszem azt, pontosabban: meg vagyok győződve arról, hogy a tudomány mai állása szerint több százmillió évvel ezelőtt a Föld-bolygó éghajlata, földrajzi viszonyai, stb nem voltak alkalmasak arra, hogy az emberi élet megjelenjen, vagy nem hiszem el, s azt mondom, amit most Te: nem is biztos, hogy úgy volt, ahogy a tudomány állítja. A tudomány sánta és béna, ellenben én Első Istefán, tudom mi, hogy volt, mert tudom és kész! Honnan tudom? Onnan, h olvastam egy könyvben (interneten) fejtegetéseket, találgatásokat, és én inkább azoknak hiszek, mert

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-25 22:11:59

válasz Kőműves Ida (2013-02-25 20:29:58) üzenetére
Nagyon világos és helyes a válasz Ida! Úgy látom jó az időérzékelő szerkezeted. Üdv. szeretettel István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-25 22:05:26

Akkor bizonyára az sem igaz, hogy meteoriteső volt az Urálon, hiszen senki nem dicsekszik vele, hogy észre vette, (napjaink technológiájával), a közeledő meteoritet, csak akkor mikor becsapódott a Föld atmoszférájába és már késő volt védekezni. Érezni is csak az az ezer ember erezte, akiket megkoppintottak a darabkák! Nocsak, nocsak! De biztosra tudják, hogy 300 millió éve nem volt élet a Földön. Le mernéd tenni erre a nyakad Bödön, mert én a kisujjam hegyét is félteném. Tehát szerinted a fosszíliák korát meg tudják állapítani, de a szénbányában lévő szén korát nem, lehet hogy a szén izotópok kerülik a szenet?
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-25 22:04:42

válasz Bödön (2013-02-25 20:05:28) üzenetére
Te mindig elfelejted, hogy emberek vagyunk, véges tudással, mert csak beleharaptak őseink az almába, de nem volt idejük megenni! Kisfiuk vagyunk mi Bödönkém a világegyetemben, kisebbek mint a bolha tökén a pattanás.
Mit gondolsz mennyi idő szükséges, hogy teljesen megváltozzanak a feltételek a golyóbisunkon? Egy pillanat oda és kettő vissza, vagy 300 millió év oda és egy pillanat vissza, stb., nem írom le az összes variációt, de ez a meteoritbecsapódás bizonyítja, hogy egy pillanat alatt sok minden történhet.
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
5725
Időpont: 2013-02-25 20:29:58

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Tetszik az eszmefuttatásod, István!

"...nehogy a kíváncsiság miatt álmatlan éjszakákat aludjatok át."

Megpróbálok, ezzel a félmondatoddal választ adni egyik nagy kérdésedre.
Mivel nem igazán tudok átaludni egy álmatlan éjszakát, mondjuk én átalszom, Te pedig álmatlanul forgolódsz. Nekem olyan az éjszaka, mint egy pillanat (muslicaélet), neked viszont száz év (teknősélet) :))) Hát nem világos? :)))
Szeretettel
Ida :)))
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-25 20:05:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Amit tanítanak, az ebben az esetben nem feltételezés. A földtörténeti korok elemzése komoly tudomány-ág. Izotóp, stb vizsgálatokkal (felezési idő) hajszálpontosan (hibahatár mellett) meg tudják állapítani a kőzetek korát. A kőzetekben pedig megmaradtak a lenyomatai az akkori életnek. A foszíliák mindent elárulnak a régi korokról.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-25 19:59:19

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Abban a korban, több százmillió évvel ezelőtt az emberi életnek a feltételei nem voltak adottak a Földön. Zsurlók éltek, meg harasztok, mit tudom én, nézz utána. Az evolúció: folyamat. A fajok a környezeti hatások alatt alakultak ki. Ahhoz, h az emlősök megjelenjenek, olyan természeti változásokra volt szükség, ami csak jóval későbbi időszakban következett be. Hogy a világűrből jöttek volna? Lehet ilyen "elméleteket" felállítani, de teljesen tudománytalan! Lásd korábban: időparadoxon, stb.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-25 19:53:05

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Istefan (2013-02-25 18:47:17) üzenetére
Több magyarázat is lehet. A legegyszerűbb: egyszerűen nem igaz. Vagy csak részben. (Nem olyan az összetétele, a fogazata, stb.) 3. Svindli. Valaki szívatni akart. Mi a forrás? megbízható-e a forrás? Annyi mindennel próbálták már befűzni az embereket! Nem kell mindent készpénznek venni, amit dús fantáziájú áltudósok össze-vissza írtak. A legújabb tudomány eredményei a mérvadóak, a többi csak fantazmagóriálás!! Tudni kell disztingválni, mit olvasunk!!!!!!!!!
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-25 18:47:17

válasz Bödön (2013-02-25 09:03:40) üzenetére
Tanítani sok mindent tanítottak, de nagyjából mind csak feltételezések. De ettől függetlenül, mi a magyarázat akkor fogaslécre amiről beszéltem, ki a szomorúság fagyoskodott itt a jégkorszakokban? Érvelj valamivel, hátha okosabbak leszünk!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-25 09:03:40

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Istefan (2013-02-24 20:14:48) üzenetére
Szia István! Kiragadott idézet a cikkből: "Meglehet, hogy sok millió évvel ezelőtt is itt a földön éldegéltek vidáman őseink, hatalmas termettel és sokkal fejlettebb technológiával rendelkeztek, mint ahogy ma elképzeljük" NEM lehet meg!!! Azokban az időkben jégkorszakok váltogatták egymást, és az embernek még nyoma sem volt! Általános iskola, 7-osztály, földrajzóra.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-24 20:23:03

válasz Selanne (2013-02-24 17:25:32) üzenetére
Helló Marietta!
Általában minden, ahol valamilyen titok lappang érdekel és megpróbálok keresni rá egy magyarázatfélét. A gondom csak az, hogy rengeteg van belőlük, nem is tudom mindenikről elolvasni, amiket írnak, nemhogy magyarázatot is találjak rájuk. Köszönöm, szeretettel: István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-24 20:14:48

válasz Bödön (2013-02-24 17:22:53) üzenetére
Szia Bödön!
Nem tehettem a fantasy kategóriába, mert kézzelfogható reális dolgokra épül. Lásd a bolhát, muslicát, fogaslécet, stb., az idővel meg nem is tudjuk, hányadán is állunk, csak ezt próbáltam egy kicsit nem tudományosan boncolgatni. Köszi! István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1655
Időpont: 2013-02-24 19:58:22

válasz Vesztergom Andrea (2013-02-24 14:01:03) üzenetére
Lehet, hogy egy kissé túl sokat játszadoztam az idővel, de hát mit csináljak, ha egyszer ilyen játékos természetem van. De remélem, részben csak megértettél belőle valamit, például azt hogy, aránylag rövid idő alatt is sokat lehet fejlődni, míg sokkal hosszabb idő alatt lehet csak egy helyben totyogni. Mindez persze relatív! Üdv. István
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8279
Időpont: 2013-02-24 17:25:32

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Megérte elolvasnom, érdekes írás, Te vagy itt, aki szeret kutatgatni, és tetszik az eszmefuttatásod. Olvasmányosan írod le, ami foglalkoztat. Nálam bejön. :-) Nem kis munka!

Szeretettel:Marietta

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
8325
Időpont: 2013-02-24 17:22:53

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
István, ennek a műfaja nem "esszé", hanem "fantazmagória" Itt, ebben a formában káros, és veszélyes! Miért? mert nem mindenki olyan tájékozott a tudomány világában, mint te meg én (???). lesz, aki beveszi! De fantasynak elmenne. Egy fantasyban mindenki olyan fantazmagóriákat kreál, amilyet csak akar. A stílus, a fogalmazás nagyon sokat javult. megtartotta, ami eddig is jó volt, ez egyedi ízt, de most már szépen, érthetően fogalmazol Üdvözlettel. én
Alkotó
Vesztergom Andrea
Regisztrált:
2010-06-27
Összes értékelés:
835
Időpont: 2013-02-24 14:01:03

Nnna.
Ezt még többször el kell olvasnom, hogy felfogjam az űrben csavargás és az eszmefuttatás egészét, azt hiszem :)
A stílusod az, ami -ilyen kis értetlenke létemre- az írásaidhoz hív, mert szeretem a rejtett iróniát és a komolyságok közé bújtatott meglepő poénokat.
Nem ígérem, hogy szólok, ha átlátom az ügyet, mert lehet, hogy ez esetben némaságot kellene fogadnom.
Mindenesetre bírom a prózáidat, nagyon :)

Legutóbb történt

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Temető-tündér című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Nélküled című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Kézen fogva sétáltam a Kedvesemmel című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) A csillagokig című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) veled és nélkülem című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Temető-tündér című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) elszakadt című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) A csillagokig című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Finta Kata bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Csak ennyi című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) nyomtalanul című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) A csillagokig című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2019 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)