HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 36

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51246

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-02-14 12:06:41

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / krimi
Szerző: Kőműves IdaFeltöltés dátuma: 2013-03-01

Fricivel elintézzük!

Fáradtan, álmosan ébredtek. Illetve, Nóra ezúttal, le sem hunyta a szemét. Oszkár úgy hajnali fél öt körül, amikor elhallgatott felettük a zene, azonnal elaludt. Tizenegyig húzta a lóbőrt. Nóra egészen összetörten, migrénnel küszködve feküdt mellette mozdulatlanul. Amióta beköltözött ez az új srác a felettük megüresedett lakásba, se éjjelük, se nappaluk. Itt állandóan buliznak, dübörgés, lárma, ricsaj... de nappal sincs nyugtuk, mert megy a zene gőzerővel. Az is csoda, hogy most még csend van. No, kár volt még gondolnia is rá, mert bekapcsolta azt az őrjítő rock zenét...
- Nocsak, felébredt a kölyök? - jegyezte meg Oszkár - még szerencse, hogy eddig is kitartott.
Csak akkor tűnt fel neki, hogy Nórával valami nincs rendben.
- Veled mi van, nem aludtál jól? - kérdezte, de válaszra sem várva indult ki a mosdóba.
Nóra is megpróbált felkelni, de rettenetesen szédült, a feje majd szétesett, visszazuhant a párnára. Még szerencse, hogy ma vasárnap van, gondolta, mert most igazán nem tudna munkába menni. Egy hónapja már, hogy alig alszik, csak másfél, két órát... Úgy érezte, hogy nem bírja tovább, összeroppan. Próbálkoztak már mindennel, szép szóval, fenyegetéssel, sőt, már a rendőrséget is kihívták, több ízben is, de nem csak ők, hanem mások is a házból, mégsem történt semmi. Hogyan lehet így élni? Oszkár lépteit hallotta.
- Na megyek, elintézem ezt a srácot!
- Mit csinálsz? Oszkár, az ég szerelmére!
- Hallgass asszony! Inkább az ebédre legyen gondod! - Nóra kétségbeesve fogta a fejét, ha Oszkár nekimegy... nagy, tagbaszakadt ember, ennek a kis nyamvadt legénynek... Visszazuhant a párnára, képtelen volt lábra állni. Amikor Oszkár visszajött, még mindig ágyban találta. Üvöltözni kezdett vele.
- Ez a kölyök is kicsinál, aztán még ebédet sem kapok. Ha már úgysem alszol mi a francért nem kelsz fel? Enni azért csak kell! Nem elég, hogy aludni nem lehet normálisan, a tetejébe még nem is ehet az ember, mert az asszony lustálkodik egész nap!
- Nem lustálkodom Oszkár, rosszul érzem magam. Kérlek, rendelj magadnak valamit ebédre, én enni sem tudok... - még bátortalanul megkérdezte - mi volt odafönn?
- Mi lett volna, gondolom, hogy húzza a lóbőrt, azt hiszed meghallja a csengetést ilyen dübörgésben? Mi van? Ha te nem bírsz enni, akkor én se egyek? Azt a fűzfán fütyülő rézangyalát! Remek ötletem van, asszony! Kicsinálom én ezt a suhancot annyi szent...
Nóra már meg sem mert szólalni, de ha mert volna, akkor sem bír, annyira gyötörte a migrén, annyira ki voltak készülve az idegei, hogy teljesen elhagyta minden ereje. Oszkár telefonon rendelt valamit magának, aztán oda ült az ágy szélére, úgy suttogta Nórának.
- Remek ötletem van! Rájöttem, hogyan tudnám elüldözni ezt innen - s felfelé bökött az ujjával - a Fricivel elintézzük ne félj! - Nóra szinte semmit sem értett az egészből, csak a Fricire figyelt fel, s rémülten próbált újra felülni az ágyon, de ismételten visszazuhant.
- Oszkár, neee! Mit tervelsz? - hirtelen öklendezni kezdett. Minden erejét összeszedve kibotorkált a mosdóba. Ott aztán hideg vízzel jól lehűtötte fájón lüktető halántékát, ivott a csapról, s elüldögélt a kényelmes kis széken, amit beszorított ide a múltkoriban. Most annyira örült neki, próbálta ellazítani a végtagjait, kikapcsolni a gondolatait...

Később Oszkár benézett, s megkérdezte, hogy van. Szokatlanul kedves volt, legalábbis tőle kedves az ilyen gesztus. Mondta, hogy már kicsit jobban érzi magát. Aztán csengettek. Meghozták Oszkár ebédjét. Oszkár őt is odacipelte a konyhaasztalhoz, s belediktált néhány falatot a pizzából. Alig tudta letuszkolni a falatokat, mégis úgy érezte, hogy jólesik. Valamennyire visszatért az ereje is, már lábra tudott állni. Felöltözött. Oszkár karon fogta párját, s azt mondta, hogy menjenek le sétálni a közeli térre, parkba, akár el is üldögélhetnek ott, biztosan csendesebb mint itthon.
Igen bizonytalan léptekkel indult el, de Oszkár nem engedte el, segítette, már régen volt vele ilyen gyengéd. A friss levegőn egy fokkal megint javult az állapota. Kicsit sétáltak, aztán kérte Oszkárt, hogy üljenek le egy padra. Akkor már annyira reszkettek a lábai, félt, hogy összeesik.
Leültek egy kellemes árnyékos padra, madarak csicseregtek körülöttük, ő lassan Oszkár vállára hajtotta a fejét, s pillanatok alatt elaludt.
Már lemenőben volt a nap, amikor felébredt. Alig akarta elhinni, hogy több órát aludt, az még hihetetlenebb volt, hogy Oszkár ilyen türelmesen viselte, hogy a vállán aludjon egész délután.
Aztán elmentek egy presszóba megittak egy kávét, még üdítőt is ittak. Kellemes volt az idő sétáltak kicsit, s akkor kezdte előterjeszteni Oszkár a tervét, hogyan fogja a srácot elüldözni a házból Fricivel. Amikor ezt hallotta, újra a reszketés lett rajta úrrá.
- Nem, ezt nem teheted Oszkár! Nem tudhatod, hol köt ki Frici, nem tudhatod, hogy éppen a srácnál... deee különben is, ezt ne csináld, ezt nem szabad! - Már egész testében reszketett. Oszkár fogta a kezét, érezte, hogy reszket, nyugtatgatta, jó ötletnek tartotta, de ha nem, hát nem, csak nyugodjon meg. Kicsit megnyugodott, hazaindultak.
A lakásban már (vagy még mindig) tombolt a zene. Alig hallották egymás szavát. Már a kapuban belebotlottak néhány lakótársba, akik éppen azon agyaltak, hogy kihívják a rendőrséget. Oszkár is jó ötletnek tartotta, mondta, mindjárt jön, csak felkíséri a feleségét.
Nóra, amikor magára maradt bedugaszolta a fülét, megvacsorázott. Most már igazán éhes volt, s jól esett az evés, aztán a fürdőszobába vonult, lezuhanyozott, s lefeküdt.
A párnát is fejére rakta, még így is elviselhetetlen volt a dübörgés. Aztán megjött Oszkár is, csak benézett a hálóba, látta, hogy nem alszik. Nóra csak a szájáról olvasta, hogy majd mindjárt jön ő is.
Újra elkezdett fájni a feje. Gondolta, jobb lenne kimenniük a parkba aludni, egy padon bizonyára nyugodtabban alhatnának mint itthon. Elmondta Oszkárnak is. Oszkár azt mondta, hogy hamarosan kijön a rendőrség, maradjanak. Nóra felkelt, nem tudott ágyban maradni, úgy érezte megőrül. Azt mondta Oszkárnak, hogy lemegy Janka nénihez, talán ott elviselhetőbb ez a zaj, s tudta, hogy Janka néni mindig későn fekszik le. Felöltözött. Kisvártatva rémülten nyitott be a hálóba, s ijedten kérdezte.
- Hol van Frici? Oszkár, hol van Frici? - Oszkár legyintett, hagyja őt aludni.
- Nem, még meg nem mondod, hol van Frici?
- Biztosan a helyén van, hagyj már aludni!
- Nincs a helyén Oszkár, hallod, nincs a helyén! Megtetted, ugye megtetted? - alighogy kiejtette ezeket a szavakat, az alattuk lévő lakásból velőt rázó sikoltás hallatszott.
- Úristen, Janka néni! Hallod - rázta Oszkárt sírva, zokogva - eredj, menj és nézd meg mit tettél.
- Mi közöm nekem Janka nénihez, hagyjál már békén, hagyj aludni! - Nóra leroskadt a földre, egész testében reszketett, csak úgy rázta a zokogás. Hirtelen csend lett a felső lakásban is, csak a lábak dobogása hallatszott, mintha össze-vissza futkároztak volna.
Kisvártatva csengettek náluk. Akkor Oszkár felkelt és ajtót nyitott. Három rendőr állt az ajtóban, s néhány szomszéd kissé távolabb mögöttük.
- Uram, önnek van kockás pitonja? - kérdezte az egyik rendőr.
- Igen, van! - mondta Oszkár meglepetten.
- Akkor nézze meg gyorsan, hogy a helyén van-e?
- Hát persze, hogy a helyén van, miért is ne lenne? - morgolódott Oszkár s indult a harmadik szobába, ahol a pitont tartotta. A rendőrök utána. A szoba üres volt!
Akkor már a szomszédok is ott nyüzsögtek, s mondták, hogy Janka néninél a szellőző nyíláson ereszkedett le a kígyó, amikor Janka néni benyitott s meglátta szívrohamot kapott. Most vitte el a mentő. A kígyó meg visszament a szellőző nyílásba, s nem lehet tudni hol jelenik meg újra. Tennie kell valamit.
- Hogyan került a kígyó a szellőző nyílásba?
- Ebből a szobából nem tud kimenni, én már aludtam, csak a feleségem...
- Hol van a felesége?
- Itt a hálószobában, de nem alszik szegénykém már egy hónapja, mióta ide költözött ez az idióta fölénk - s kinyitotta a háló ajtaját. Nóra még mindig a földön ülve zokogott - azóta nem tud aludni, látják, hogy kikészült, teljesen felmondták az idegei a szolgálatot. Hányszor hívtam már magukat, hogy tegyenek valamit, mégsem tettek semmit. Látják, hogy mi lett az eredménye, látják? - mondta, teljesen magából kikelve Oszkár.
- Gondolja, hogy a felesége tette?
- Látják, hogy milyen idegállapotban van, látják? Mondom, én már aludtam. Sosem hittem volna, hogy erre képes lesz, sosem hittem volna - ismételgette, s eleredtek a könnyei.
A rendőr elővette a bilincset, s Oszkárhoz fordult.
- Sajnálom, de meg kell tennem! Megengedi, hogy bemenjek. Oszkár félreált az ajtóból, csak hallotta amint mondja a rendőr.
- Asszonyom, gyilkossági kísérlet vádjával, letartóztatom! - és Nóra kezén kattant a bilincs.
Két rendőr vitte el, nem tudott lábra állni, egész testében reszketett, s valami értelmetlen szavakat sikoltozott. A harmadik meg Oszkár felé fordulva szólt.
- Ön meg jöjjön velem, segítsen befogni a kígyót, mielőtt még valaki halálra rémülne.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2013-06-05 16:06:08

válasz Berill Shero (2013-06-04 17:19:03) üzenetére

Köszönöm, hogy olvastad. Hidd el, nagyon elégedett vagyok a négyessel. Ez az első krimi, amit írtam, és valószínű, hogy az utolsó is. Nem az én műfajom, de ez a téma valamiért nem hagyott nyugodni, amíg le nem írtam. Azt hiszem jól látod, hogy "mielőbb le akartam tudni".
Örülök, hogy azért így is tetszett. Bizonyára jobbat is találsz az írásaim között. Ha javasolhatom: Ez lánykérés volt? és a Vivaldi és az évszakok című novellákat.
Alkotó
Regisztrált:
2007-06-14
Összes értékelés:
316
Időpont: 2013-06-04 17:19:03

a felhasználó által leadott szavazat: * * * *
Nos, maga a mű fordulatos és tetszetős, bár néhol kissé sekélyesen fogalmazol. Amennyiben a felszínességet eltünteted belőle még 5-ös is lehet. :)
Néhol úgy érzem, hogy mielőbb le akarod tudni, a végére akarsz érni. Ettől függetlenül összességében tetszik.
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2013-03-05 19:33:33

válasz Selanne (2013-03-04 20:24:08) üzenetére

Köszönöm Marietta, hogy annak ellenére elolvastad.

Szeretettel
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2013-03-05 09:13:49

válasz hova (2013-03-04 18:07:48) üzenetére

Kedves Vali!

Látod, ebben is egyformák vagyunk. Én sem szeretem a krimit, a kígyót pláne nem.:)
Mégis, valami arra késztetett, hogy ezt megírjam. Nem fog gyakran előfordulni, hogy krimit írok.:)
Neked viszont, nagyon köszönöm, hogy elolvastad, annak ellenére, hogy nem szereted.
Őszinteségedért, elismerő soraidért nagyon hálás vagyok.

Szeretettel
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2013-03-04 21:12:21

válasz pirospipacs (2013-03-04 14:59:44) üzenetére

Ugye, gonosz lett? Oszkár éppen olyan álnok, mint a barátja, a Frici...
Csakhogy megnyugtassalak, kedves Pipacs, nem fog gyakran előfordulni, már az, hogy krimit írok...:) Köszönöm, hogy elolvastad, s nem menekültél el közben.:)

Szeretettel
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8298
Időpont: 2013-03-04 20:24:08

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Régen faltam a krimiket, ma már nem olvasok, és nem is igazán nézek , úgyhogy fejbe vágott, a kígyó miatt is...

Szeretettel:Marietta
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2013-03-04 20:00:18

válasz Millali (2013-03-03 19:12:59) üzenetére

Kedves Millali!

Amint látod, nem késtél le semmiről, megvár!:)
Örülök, hogy fordulatosnak találod, és a krimi is működött.:)
Ezt, valami kikényszerítette belőlem, nem gyakran fogok krimit írni... csakhogy megnyugtassalak benneteket.:)
Köszönöm, hogy elolvastad!
Szeretettel
Ida
Alkotó
hova
Regisztrált:
2009-02-25
Összes értékelés:
2852
Időpont: 2013-03-04 18:07:48

Kedves Ida!
Nagyon izgi volt! A krimit sem szeretem,meg a kígyót sem,az írásodat, a stílusodat viszont igen.Elolvastam, jó volt! Gratulálok!
szeretettel üdv:Vali
Alkotó
pirospipacs
Regisztrált:
2010-07-24
Összes értékelés:
2717
Időpont: 2013-03-04 14:59:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Huh, de gonosz lett a vége. Megleptél, mindvégig más irányba gondolkodtam. Persze, épp ettől lett jó, hogy "letaglóztál" a befejezéssel, kedves Ida.
Gratulálok.
pipacs :)
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2013-03-04 09:39:05

válasz Istefan (2013-03-03 16:36:21) üzenetére

Hát jó kérdés István, de elárulom neked: ez volt az első, amit kidobott a gép, s tovább nem volt gusztusom keresgélni. Hogy miért írok ilyeneket... azt remélem nem fogod megkérdezni, viszont ígérem, nem fogok gyakran.:)))
Szeretettel
Ida
Alkotó
Millali
Regisztrált:
2011-11-14
Összes értékelés:
2116
Időpont: 2013-03-03 19:12:59

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Kissé késve értem ide, de nem bánom, hogy nem hagytam ki. Nekem tetszett a fordulatos írásod, és nem találtam ki a végét, tehát mint krimi is működött.

Szeretettel.
Millali
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2013-03-03 16:36:21

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Ejnye Ida, hát miért pont egy pitont választottál, valami kisebb termetű viperaféle sokkal hatékonyabb lett volna szerintem. Szeretettel: István
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2013-03-03 11:07:16

válasz Susanne (2013-03-02 20:38:02) üzenetére

Kedves Zsu!

Örülök, hogy itt talállak, s annak is, hogy meglepetéssel szolgálhattam, hát még annak, hogy nem bántad meg, hogy elolvastad!:)
Köszönöm Neked!

Szeretettel
Ida
Szenior tag
Susanne
Regisztrált:
2012-04-16
Összes értékelés:
6110
Időpont: 2013-03-02 20:38:02

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida !

Végre eljutottam ide, de megérte.
Olvasmányos, nagyon gördülékeny alkotásod, nagyon tetszik, ahogy a végét megírtad, nem számítottam rá. Megleptél:)
Örömmel olvastam.
Szeretettel: Zsu
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2013-03-02 15:02:05


Jó, hogy mondod. Olyan témába nyúltam, amihez egyáltalán nem értek. Vajon, milyen hatással van a folyamatos dübörgés a kígyókra?:) Ez eszembe sem jutott...
Ida
Alkotó
Regisztrált:
2010-10-11
Összes értékelés:
2702
Időpont: 2013-03-02 13:53:45

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Höhö, nem csodálom, hogy Fricike lefelé ment és nem fölfelé. Nyilván Ő is alukálni szeretett volna kicsit...
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2013-03-02 10:46:01

válasz T. Pandur Judit (2013-03-02 00:38:00) üzenetére
Kedves Judit!

Nem igazán vagyok jártas "füldugókban", s az igazsághoz tartozik, hogy krimiben sem.
Az is bizonyíték erre, hogy Neked nem jött át, amire halovány utalást tettem, hogy a kígyó megjelent a felső szomszédnál, a rémületet is érzékeltettem (nyilván nem eléggé) - s csak az volt a szándék, hogy elüldözze a fiút...
A feleséget viszont nem az elmaradt ebédért "iktatta" ki, hanem kihasználva annak állapotát, menteni akarja a saját bőrét. Oszkár nem egy széplélek, az biztos.:)
Köszönöm, a hozzászólásod, már ebből is sokat tanultam.
Ida
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5214
Időpont: 2013-03-02 00:38:00

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Jól meglepődtem a végén, hogy a felső szomszéd helyett Nórát, a felséget iktatta ki Oszkár. Nem várt következmény egy elmaradt ebédért!
Minden jó, ha a vége jó, tartja a mondás, és Nóra a fogdában, vagy a kórházban végre kialudhatja magát! :)
Ma már rengetegféle, szuper füldugót lehet kapni alváshoz is, amin keresztül a zene, vagy a beszéd nem hallatszik, de pld. a madárcsicsergés igen! Még mindig olcsóbb, mint egy piton! :D
Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2013-03-01 19:22:37


Köszönöm, kedves Lyza.

Ebben a műfajban, ez az első próbálkozásom, örülök, ha izgalmasnak találod.
Hááát, ugye azért krimi...

Szeretettel
Ida
Alkotó
Lyza
Regisztrált:
2009-09-09
Összes értékelés:
3098
Időpont: 2013-03-01 18:25:21

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!
Ez nagyon izgalmas volt és a végén a csavar!!!...Gratulálok!
Szeretettel: Lyza

Legutóbb történt

gleam bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Esti kép című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Leslie bejegyzést írt a(z) Csendekbe ír a végtelen című alkotáshoz

Leslie bejegyzést írt a(z) Tavaszi titok című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

Leslie alkotást töltött fel Esti kép címmel a várólistára

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (1/8) című alkotáshoz

Leslie bejegyzést írt a(z) Alkonyat című alkotáshoz

Leslie bejegyzést írt a(z) Alkonyat című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (1/8) című alkotáshoz

hundido alkotást töltött fel Sutyi manó címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 67. című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) átalakulok című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Illan a pillanat című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Lusta Lajcsi címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Három tünet - Január 2/2 című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Három tünet - Január 1/2 című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (4/8) című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (3/8) című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (1/8) című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Kis Karácsony című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Kis Karácsony című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) nyikorog csak padló című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Voks-sokk című alkotáshoz

T. Pandur Judit alkotást töltött fel A rozsdafarkú címmel

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hódító Konrád című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hódító Konrád című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hódító Konrád című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hétköznapi boldogság című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)