HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 6

Online vendég: 33

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51301

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kőműves Ida
2021-01-22 20:45:08

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / szatíra
Szerző: IstefanFeltöltés dátuma: 2014-06-02

A kokain és a múmiák

Mivel egyelőre nyitott a kérdés, hogy miként juthattak az egyiptomiak kokainhoz, mielőtt Kolumbusz felfedezte volna Amerikát, és se tudományos, se logikus magyarázatot nem talált rá senki, gondoltam megpróbálkozok én egy nem tudományos, de majdnem logikus magyarázattal.
Mielőtt belevágnék megemlítem mindazoknak, akik felszippantanának egy kis kokót, hogy ezt csakis a Dél Amerikában honos kokacserje leveléből lehet előállítani, ezért a dilemma, hogy az egyiptomi múmiákban felfedezett kokain, mily úton-módon kerülhetett be azok szervezetébe.
Megpróbáltak erre már mindenféle magyarázatot adni, de egyelőre egyik se állja meg a helyét, ezért maradt e probléma a megmagyarázhatatlan tények kategóriájában.
Nos, hadd süssek el én is egy magyarázatot, ártani úgysem ártok vele senkinek, még kokainbogarat se lehet tőle kapni, ami egyébként teljesen ártalmatlan, hiszen csak illúzió!
Kezdeném talán azzal, hogy mindenféle magyarázattal próbálkoztak, miközben megfeledkeztek a legkézenfekvőbbről, ami ott volt pedig kézügyben, éspedig az a meg nem magyarázott esemény, ahogyan a sumerok megjelentek a környéken.
Sumeroknak nevezték el őket, de csak utólag, mert senkinek gőze sincs a mai napig se, hogy honnan jöttek, és hova tűntek,(a megjelenés szinte rólunk is állítható, az eltűnés hála Istennek egyelőre nem) nyelvük izolált nyelv, (e szempontból rokon a magyarral) ők rakták le a civilizáció alapkövét azokon a tájakon. (őseink is raktak le néhány kövecskét európai tájakon)
A lényeg az, hogy megjelenésükkel jelent meg az írás és az államiság Mezopotámiában, és több mint valószínű ekkor szippantottak először kokaint a múmiák, akik természetesen akkor nem voltak múmiák, ha szipákolni tudtak.
Emiatt bukott orra az elmélet, mely úgy magyarázta volna a kokain jelenlétét, hogy utólag szórták rájuk, esetleg kilyukadt a zacskó amelyikben a múmia mellé rejtett kábítószert csempészték az új kor múmiákkal bizniszező üzletemberei.
Nem kérem szépen, a kutatócsoport bebizonyította, hogy a múmia zsenge korában saját jószántából kokózott, csak annyi, hogy szalmaszálon szívta magába a porocskát, mert se műanyag szipóka se papírpénz nem létezett időszámításunk előtt egyik évezredben sem. Ez tény, mint az is, hogy a sumerek megjelenése előtti korból egyetlen egyiptomi múmiában sem találtak kokainmaradványt!
Semmi kétség tehát, hogy a sumerek szerezték be ezt Dél Amerikából, ami szerintem nem is olyan nagy ügy, hiszen Attila is képes volt Rómáig lovagolni annak idején egy kis őrölt borsért.
Az az elmélet elúszott az óceán hullámain, mely szerint az egyiptomi bennszülöttek átruccantak volna Amerikába kis lélekvesztőiken néhány kilogramm porocskáért, hiszen ez annyira elképzelhető se lehetett akkortájt mint ma egy Szíriusz B-re tervezett kiruccanás. Ezért az én elméletem egyelőre marad, és nem úszkál sehova mert csak repülni tud.
Ugyanis egy ilyen kirándulás gondolatához kapcsolódna magyarázatom, arra a feltételezésre alapozva, hogy mind a sumereket, mind minket magyarokat állítólag valahonnan a Szíriusz környékéről származtatták ide. Azaz tulajdonképpen ősmagyarok voltak a sumerek, (csak nem hozzáértők nevezték el őket) és ha ide tudtak röppenni, akkor nem jelenthetett nekik komolyabb gondot, átrepülni egy óceánt.
Félreértés ne essék, nem kábítószer csempészek voltak, hanem kimondottan orvosi használatra szánták, helyi érzéstelenítésre, mielőtt valakinek buzogánnyal a fogát kiverték. Kábítószernek ott volt az ópium, kár lett volna akkora utat megtenni emiatt.
De nem is a köznép, hanem az Annunakik voltak, akik a kokaint fuvarozták, csakis nekik lehetett erre lehetőségük, lévén, hogy ők voltak szerintem azok, akik jobbra balra röpdöstek szárnyas madaraikon, akarom mondani űrhajóikon, és segítettek sokfelé a civilizációk kialakulásában a Földön.
Az Annunakik nem istenek voltak, csak egy kicsit fejlettebb technikával rendelkeztek, ezért minden szíriuszi és földi lény felnézett rájuk, ugyanis elég magasan röpködtek, és ritkán ereszkedtek le a nép közé.
Amolyan éretlen barack féleségek voltak, és úgy gondolták, hogy a helyi érzéstelenítő, meg a könnyű drog nem annyira káros az egészségre, mint a komolyabbak, csak bambulni lehet tőlük, ezért adagolták volna ezt a jó népnek.
Gondolom bizonyára a melegebb éghajlat miatt kedvelték Afrikát és Dél Amerikát, mert a Nagy Kutya legfényesebb csillagának a Szíriusznak felszíni hőmérséklete tízezer Kelvin fok körül van, feltételezhető hát, hogy a Szíriusz B-n örök nyár uralkodik.
Ezért jelentek meg az első civilizációk melegebb vidékeken, mert az Annunakik nem bírták a hideget, és azért tűntek el e civilizációk mert nem csak a múmiák, hanem a sumerek, maják, stb. rászoktak a kokóra, és megkapták mellékhatásként a kokainbogarat, ami úgy bizsereg az ember bőre alatt, hogy kifutna a világból. (Ajánlatos hát vigyázni a drog szipákolással, mert tévedni bárki tévedhet, még az is aki Annunakinak képzeli magát!)
Futottak is ki merre látott, a maják neki a mocsárnak, a sumer-magyarok szerteszét a sivatagokba. Azok akik az Ural felé húzták el a csíkot szerencsések voltak, mert nem jutottak több kokainhoz, és kijózanodva megmaradtak, a többiek sajnos eltűntek, senki nem tudja merre.
Meglehet az Annunakik felpakolták őket, és visszavitték ezeket egy kis elvonókúrára, (az Ural felé igyekvőket nem követték a hideg miatt)de az is lehet, hogy csak a mocsár és a sivatag nyelte el őket.
Egyébként most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy miként szerezték be az egyiptomiak hajdanán a kokaint, és ez lenne egy lehetséges magyarázat, azaz , hogy idegen lények voltak a szállítók, és kár itt a földön keresgélni a magyarázatot.
Igaz van elméletemnek egy megtámadható pontja, mert ha találnak egy olyan múmiát, aki a sumerek megjelenése előtt már kokóhoz jutott, akkor bizony úgy szertefoszolhat mint Lenin álmai a kommunizmusról.
Mert például, ha egy kilencezer éves dél amerikai múmiában találnak, attól még vígan fütyörészhetek semmi gondom, hiszen magyarázatom akkor is lábon marad, csak egy ennyi idős egyiptomi vénségben ne találjanak, mert akkor sajnos várni kell míg megfejtik a Voynich kódex titkát, ami talán magyarázatot ad erre a kokainos históriára is.
Habár ki tudja? Hiszen megtörténhet, hogy nem három-négyezer éve jelentek meg magyar őseim, hanem tízezer, akkor meg nem csak fütyörészhetek, hanem a Lehel kürtjét is megfújhatom örömömben, mert senki többé meg nem cáfolhatja elméletem.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2014-06-30 21:58:46

válasz T. Pandur Judit (2014-06-24 20:48:09) üzenetére
Természetesen sok elméletet lehet felállítani kedves Judit, pl. az is megtörténhet, hogy néhány ezer évvel ezelőtt teveháton sétálgattak a múmiák Dél Amerika és Egyiptom között, de ez túl egyszerű lett volna, és az őseinket nem keverhettem volna bele. Köszi! Szeretettel: István
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5204
Időpont: 2014-06-24 20:48:09

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves István!

Nekem tetszik az elméleted, legalább olyan "megalapozott", mint sok más tudományos publikáció /pld. a koleszterinről, vagy a zsírégetésről/, és legalább humorosan lehengerlő.

Nekem is van egy elméletem erről, de az nem ilyen humoros, és fantasztikus. Nem a mai földrajzból, és éghajlatból kellene kiindulni, az ilyen "furcsaságok" vizsgálatánál. Akkoriban más volt az éghajlat arrafelé, és ki tudja határozottan megcáfolni, hogy a Núbiai hegyvidéken soha nem termett meg a koka cserje? Aztán változott az éghajlat, és kipusztult, ma már ott nincsen.

Judit
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2014-06-08 10:06:01

válasz Kőműves Ida (2014-06-05 20:23:54) üzenetére
Hála Istennek, hogy felvidultál kedves Ida, remélem ezután is felvidítlak alkalomadtán, így nem lesz szükség kokacserjét ültetni a kiskertbe. Szeretettel István
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2014-06-08 09:59:07

válasz Bödön (2014-06-05 08:14:15) üzenetére
Na ugye, hogy szinte lehetetlen megcáfolni az elméletet, meglehet van egy-két lyukacska rajta, de azt is be lelet foldani egy másik fekete lyukas teóriával, ez az utolsó, legerősebb adu a mandzsettám gomblyukában. Köszi! István
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6668
Időpont: 2014-06-05 20:23:54


Nahát István, hát persze, ki más lehetett volna, mint a minden lében kanál magyarok... csakis ők adhatták a kokót a múmiáknak, ki más?... Csak azt sajnálom, hogy ez nem nekem jutott eszembe, most fújhatnám a Lehel kürtjét, így viszont csak téged biztathatlak...
Remekül szórakoztam írásodon, s ez most nagyon kellett a lelkemnek.:)

Szeretettel!
Ida
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9420
Időpont: 2014-06-05 08:14:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Most se cáfolja senki István, még én se, pedig én tudvalévően nagy kritikusa vagyok az ilyesféle "tudományos" elméleteknek. Hogyne, persze! És akkor ez arra az internetes bulvárhírre nézve is igazolást jelenthet, h több-százezer (millió) éves koponyákon golyó ütötte nyomokat találtak! Hátha a Szíriusz B-ről származó űrlények vadászgattak itt??? És persze a sumér magyarok voltak a hajtók! Hogy élhettek ebben az időben? nem tudjuk. De ez csak egy apró kis lyuk az elméleten, különben klappol! (Jót szórakoztam!) OK!!! Üdv: én

Legutóbb történt

oroszlán bejegyzést írt a(z) Nincs egyebem című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Viharos csók dérorgonái című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Csodálat című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Viharos csók dérorgonái című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Az én bűnöm című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Valósulni akarunk című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 65. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 65. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 65. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csingilingi című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Nincs egyebem című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Szakaszjegy négy megállóra című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne gyere közelebb című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) A lajtorja 65. című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Ne gyere közelebb című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)