HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 26

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51246

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-02-14 12:06:41

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / novella
Szerző: Kőműves IdaFeltöltés dátuma: 2018-01-18

Bajadéra 12/8

Az éjjel, miután Dániel haza kísérte, még sokáig nem jött álom a szemére. Egy ideig a filmen töprengett. Ő választotta, a felkínált három lehetőség közül, mert szereti Meryl Streepet, rendkívüliek az alakításai, beleéli magát a szerepeibe, s hitelesen adja a közönséges parasztasszonyt, az előkelő úrinőt, vagy akár magát az ördögöt is, vagy mint a filmben éppen, az édesanyát.
Sohasem ártok volt a film címe. Jó néhányszor összenéztek Dániellel közben, hogy ennyire bonyolult lehet gyerekeket nevelni, főleg, ha súlyos beteg is van közöttük, mint Merylnek a filmben. Bizony nagy szükség van az együttműködésre, hogy egyetértésben, küzdelmek, lemondások árán is kitartsanak egymás mellett és együtt neveljék közös gyermekeiket. Nehéz szülőnek lenni, ez a film tökéletes példa volt arra vonatkozóan, hogy mennyi megértésre, elfogadásra és kitartásra van szükség a gyermekneveléshez. Nagyon elgondolkodtató.
Pedig ezt megelőzően, amíg körbe nézett a lakásban, éppen arra gondolt, hogy egy fiatal párnak pont megtenné. Persze, az otthoni körülmények között, még ez is exkluzívnak számít, ugyan miből is telne fiataloknak otthonra, nem ilyenre, semmilyenre sem telik.
Pedig Dániel egyre jobban tetszik neki. Különös, mert nála, hamar ki szoktak hullani a rostán a fiúk. Dániel nem csak jóképű és okos, hanem jó modorú, becsületes, előzékeny, figyelmes, őszinte, önzetlen, jóindulatú, tapintatos ... ó igen, egész este meg sem csókolta, amíg ott volt a lakásán, bizonyára nem akarta, hogy azt higgye, hátsó szándékai vannak, azért hívta oda... Pedig később már bementek a szobába, mert bogarak, lepkék gyülekezete lett az erkély úgy tobzódtak a fényre.
Csak itt a kapuban csókolóztak, amikor hazakísérte őt. Akkor is ő kezdeményezte, a nyakába ugrott, mert megérdemelte... Ennyire szorosan még nem ölelte magához, mint akkor. A csók után még annyit suttogott, kábán, szerelmesen: szeretlek!
Akkor kibontakozott a karjaiból és futott be a szálloda ajtaján... Ó jaj, nagy bajban van, fülig beleesett ebbe a fiúba. Itt van, már éjfél elmúlt, és még mindig körülötte forog a világ, pedig megígérte, hogy reggel korán kel, és mennek a városba pálmát ültetni. Hogyan fog tudni felébredni?
Azután hirtelen felült az ágyán, kezébe vette a telefont, nem tétovázott, félt, hogy meggondolja magát, megnyomta a gombot.
- Halló! Virág ... valami baj van? - szólt bele álmos hangon Dániel.
- Nem, dehogy. Csak azt akartam mondani ... én is téged!

Reggeli után, ott ballagtak a gyalogúton ismét, a város felé, kéz a kézben. Fél kilenc volt, a nap még nem volt forró, a szél is lengedezett, az égen apró bárányfelhők legelésztek, kissé megtörték a végtelen kékséget. A tengeren motorcsónakok cirkáltak, fehér vitorlások siklottak, és hófehér sirályok röpködtek rikoltozva a mélykék víz felett.
A lombok bólogattak, vagy mélyen meghajoltak előttük szél úrfi parancsa szerint. Érződött a tenger sós illata, keveredve a szél-hozta fenyőillattal. Gyönyörű volt a reggel, Virág éppen azon morfondírozott, hogy a hajnalt sosem nézte meg, sőt a kora reggelt is mindig elmulasztotta, mert olyan hétalvó, szinte hihetetlen, s így mindenről lemaradt, amikor Dániel megszólalt.
- Tudod-e mit láttam reggel?
- Mikor reggel, most is reggel van.
- Én fél hétkor keltem, boltba mentem, meg piacra, s akkor tűnt fel az önkiszolgáló ajtaján, hogy az Adria szállóban, ma este vacsorával egybekötött táncmulatság lesz. Hogy állsz a tánccal, szeretsz táncolni?
- Azt nem mondanám, hogy szeretek, nem is nagyon tudok ... valami diszkó zene? Akkor felejtsd el...
- Nem, élő zene, klasszikus tánc.
- Te szeretsz táncolni?
- Mondjuk, lenne hozzá kedvem, ha te is akarod...
- Biztosan nagyon drága, vacsorával ... és hol az a szálló?
- Itt a falu túloldalán is van egy szálloda, az lesz az szerintem, de majd még megnézzük, úgyis meg kell vennünk a belépőt, ha akarunk menni.
- Nekem ruhám sincs, ilyen estélyen, vagy mi a csudán, nem lehet csak így megjelenni.
- Gondolom, nem is nagyon kell estélyi ruha, bizonyára mások sem számítottak ilyesmire, csak egy picit ünnepélyesebb, ha van. Nekem csak egy hosszúnadrágom van, homokszínű, majd valami inget keresek hozzá és jó lesz...
- Nekem van egy meggyszín loknis szoknyám, nagy fekete mintákkal, fekete pántos pólóval talán el is menne, mit szólsz?
- Hát persze, bármit veszel fel, mindenben csinos vagy.
- Eddig még úgysem vettem fel, nem is tudom, miért csomagoltam be...
- Hát ezért! Ezer százalék. Akkor benne vagy?
- Hát, ha ragaszkodsz hozzá, nem bánom, de nem maradunk nagyon későig, tudod, holnap utazunk haza és aludnod is kell.
- Rendben. Ha visszajöttünk a városból, akkor elmegyek, megveszem a belépőket, jó?
- Ha nem túl drága, nekem is fogytán már a pénzem, gondolom, te sem dúskálsz benne. Tudod mit, én meg közben elintézem, a vacsorámat ebédre váltom, és a hotelben ebédelünk, jó?
- Nagyszerű!

A város is teljesen éber volt már, amikor beértek. Nyitva voltak a boltok, az emberek tömött szatyrokkal jártak ki, be. Hamar rábukkantak egy kis piros vödörre, lapátkát is vettek hozzá s indultak a park irányába.
Hirtelen mentőautó szirénája hasított a levegőbe. Virág összerezzent. Dániel érezte, hogy szorítja a kezét. Megállt, magához ölelte. Ahogy erősödött a vijjogás, úgy simult mind közelebb a lány, Dániel már a remegését is érezte. Amint elhaladt előttük, s távolodott a sziréna hangja, úgy szűnt a remegés.
- Jól vagy? - kérdezte.
- Igen, jól vagyok. Rossz emlékeket idéz bennem ... ne haragudj.
- Nem akarod elmondani?
- Anya rosszul lett ... gyorsan jöttek a mentősök ... én mentem vele, fogtam a kezét ... egész úton vijjogott őrültül vijjogott a sziréna ... mire a kórházba értünk, már nem élt ... tizennyolc éves voltam... - Dániel újra magához ölelte. Ahogy elhalt a sziréna hangja, a lány remegése is megszűnt.

A kilátónál megálltak kicsit. Virág meg szerette volna nézni a sirályos lány-szobrot. A tenger apró hullámain bukfencet vetett a fény, a szobor is fényárban úszott, a vízről visszaverődő fénypászmák táncoltak.
Csak álltak a korlátnál és gyönyörködtek. A napfény megült körülöttük a fák levelein, a mohos köveken, s felhallatszott a víz csobogása, ahogy a partot mossa fáradhatatlanul. Mindketten arra a bizonyos első csókra gondoltak ... itt történt ... Lehet azt elfelejteni?
Senki sem volt rajtuk kívül a parkban. Megkeresték hát a pálmák alatt a magról kelt, csöpp palántákat, majd tőzeget gyűjtöttek a vödörbe, aztán kiemeltek egymás után, három kicsi pálmát. Virág szépen eligazgatta a földet, s azzal vigasztalta őket, hogy majd a szállodában kapnak vizet.
- No de, hogyan fogsz te most ezzel a parton homokozni? - mutatta fel Virág a vödröt, s olyan igaz szívből kacagtak, hogy visszhangozták a fák is a hahotázásukat.

A visszafelé úton, már igen csak tűzött a nap. Nagyon vágytak a lubickolásra. Virág hazament a kis vödörrel, megitatta a pálmákat, azután strandra öltözött, de még betért az étterembe, hogy megbeszélje a kétszemélyes ebédet. Miután elintézte, helyet keresett a strandon, és sikerült még a szokott helyüket elfoglalni.
Dániel közben a belépőket intézte az esti táncmulatságra. Igen drágák voltak a jegyek, az utolsó százassal fizetett, és nem sokat kapott vissza belőle. Végig futott az agyán, mi mindenre kell még pénz, de arra jutott, hogy már csupán benzinre kell költenie, arra viszont elég lesz. A jegy árában benne van a vacsora, meg az italok is, tehát ott már nem kell költenie, másnap viszont, indulnak haza.

Virág ezúttal is limonádéval várta a strandon, amit Dániel fel is hajtott egy szuszra, s már siettek is megmártózni a hűs tengervízben.
Sokat úsztak, napoztak, beszélgettek. Két óra tájban felmentek ebédelni a szálloda éttermébe, s miután elköltötték az ebédet már jöttek is vissza, s ott folytatták, ahol abbahagyták.
Délután, Virág behúzta az ágyát a napernyő alá, mert elálmosodott, alszik egy cseppet, mondta. Valójában Dánielnek is jólesett volna egy kis alvás, ugyanis az éjjel alig tudta lehunyni a szemét. Miután Virág telefonja felébresztette álmából, s belesuttogta a telefonba: "én is téged!", hát az felért számára egy őszinte szerelmi vallomással, hogyan is tudott volna utána elaludni. Olyan, de olyan boldog volt, ezt hallotta visszacsengeni egész éjjel és majd kiugrott a bőréből.
De most sem tudott volna elaludni, hiszen a lány ott feküdt előtte, s legeltethette rajta a szemét. A székre ült a napernyő árnyékában, a kis asztalkára könyökölve csak nézte a lányt, nézte hosszú combjait, a domborulatait, lankáit, a szép bronzra sült bőrét, karcsú derekát ... aztán mégis az arcán pihent meg a szeme. Bár két tündöklő szeme le volt hunyva, de az arca oly angyali volt így álmában, hosszan nézte ezt a bájos arcot, olyan hosszan, hogy végül könny szökött a szemébe. Arra gondolt, hogy mellette szeretné leélni az életét, vele együtt megöregedni ... akkor is melletted leszek, és fogom a kezed, gondolta.
Nézte, nézte ... nézhette kedvére, Virág nem szólhatott rá, mert mélyen aludt. Ő meg csak gyönyörködött benne, s nem tudott betelni a látványával.
Hirtelen ébredt fel, s ijedten felült.
- Hány óra van, mennyit aludtam?
- Nem tudom, nem néztem az órát...
- Te is aludtál?
- Nem...
- Akkor mit néztél? Csak nem azt akarod mondani, hogy itt ültél végig és engem néztél?
- Semmit sem akarok mondani...
- Te meg vagy őrülve?... - lehajolt, felkapott egy kavicsot - vigyázz, ez nem papírgalacsin!
A fiú védekezőn felugrott a helyéről, a lány éppen el akarta ejteni a kavicsot, aztán meggondolta magát és célzott. A combján találta el, menekülési útvonalnak viszont, a tengert választotta.

folyt. köv...

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2018-07-02 16:53:42

válasz Finta Kata (2018-06-29 19:22:27) üzenetére
Drága Kata!

Persze, a lány is hibázhat (ő sem tökéletes), de lehetett az valami aprócska kavicsocska, ami semmilyen veszéllyel sem fenyegetett. Játék volt csupán... :)
Egyébként, örülök, hogy tetszik. Az a legnagyobb elismerés, ha valaki nem tudja abbahagyni az olvasást.
Köszönöm!

Szeretettel
Ida
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-06-29 19:22:27

Kedves Ida!

Kellemes, kedves ez a rész is, de nekem igazán nem tetszett, a kaviccsal dobálás. Nem meggondolt
eset, mégis... rossz jel - szerintem.
Persze, lehet, hogy majd ezt ő is megbánja.

Szeretettel: Kata
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2018-06-28 19:26:21

válasz black eagle (2018-06-27 19:09:15) üzenetére
Kedves Laca!

Nagyon örülök, hogy észleled, milyen nagy dolgok történnek. Ez a mai világban különösen nagy jelentőséggel bír. A lány, valóban érettebbnek, megfontoltabbnak van feltüntetve, de ő is követhet el hibát, mert nem tökéletes, ahogyan senki sem az. :)

Szeretettel,
Ida
Alkotó
black eagle
Regisztrált:
2016-11-18
Összes értékelés:
2008
Időpont: 2018-06-27 19:09:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Azon gondolkodom, milyenek az olvasási szokások általában. Nagyjából olyanok, hogy gyorsan, sokat, színeket, mozgalmasságot, ingert, és ahol ez nincs, gyorsan ellapozunk. Azt hihetnők, itt most épp (már napok óta) (fejezetek óta) nem történik semmi. De álljunk csak meg! Nagyon is nagy dolgok történnek. Mert itt az történt, hogy nem történt semmi. Nevesül a Dani fiúnak nincsenek alantas és hátsó szándékai és nem élt vissza a helyzettel. Ez pedig hatalmas dolog a mai világban, pláne, ha belegondolunk, hogy a két fiatal jó eséllyel most alapozza meg közös jövőjét, akkor ez a legnagyobb dolog számukra.
A kaviccsal dobálás combmagasságban nagyon balesetveszélyes játék, én ezért adok egy fekete pontot virágnak. Így reagálni egy kedves, ártatlan tettre, ami voltaképp őt dicséri... ez nem volt szép. Lányos túlreagálás. Elrontotta, eltörölte a jelenet szépségét. Kár érte. Persze Dani nyilván nem veszi ezt rossz néven, hiszen szerelmes.

Szeretettel: Laca :)
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2018-02-08 09:35:06

válasz mandolinos (2018-02-08 00:31:01) üzenetére
Szia mandolinos!

Már-már azt hittem, hogy te is olvasod, amit írok, de lebuktál. Ha olvastad volna, tudnád, hogy ez a novella egy horvát csokoládéra épült történet, aminek a neve Bajadéra. Nincs köze sem a törökökhöz, sem az oroszokhoz. Egyébként a dalt magam is ismerem.
Hát, köszöntem, hogy itt jártál. :)

Ida
Alkotó
Regisztrált:
2012-02-28
Összes értékelés:
1595
Időpont: 2018-02-08 00:31:01

Érdekes... Nekem úgy rémlik, hogy az elnevezés magyarul Bajadér (táncosnő törökül), de az oroszoknál ez természetesen "Bajadéra"... Sokat játszottam és énekeltem is az ismert dalt:
"Ó, Bajadérom, kit a szívem imád..."
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2018-02-07 23:17:13

válasz T. Pandur Judit (2018-02-07 18:10:06) üzenetére
Kedves Judit!

A búcsú? Hamarosan fény derül arra is, már közel van a vége is...
Addig táncoljunk kicsit, hadd tartson tovább az idill. :)

Ida :)
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5214
Időpont: 2018-02-07 18:10:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Lassan véget ér a nyaralás, a gondtalan napok a tengerparton. Kíváncsi vagyok, hogy édes lesz-e a búcsú, vagy keserű.
No de addig még van egy táncos este is...

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2018-01-21 13:53:58

válasz efmatild (2018-01-21 13:32:30) üzenetére
Kedves Matild!

Örülök, ha láthatónak, átérezhetőnek találod a történetet. Örülök, hogy még a film címét is megjegyezted (érdemes megnézni, tényleg jó a film).
... megyek utánad... :)

Szeretettel :)
Ida
Olvasó
Regisztrált:
2013-11-21
Összes értékelés:
540
Időpont: 2018-01-21 13:32:30

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Drága Ida!
Szinte átélem a fiatalok üdülését, szerelmét, képzeletben látom a tenger minden mozzanatát, amit imádok. Lehangolódtam, mikor Virág visszaemlékezett egy szörnyű élményére, amit úgy hiszem soha nem lehet elfelejteni. Dániel továbbra is nagyon szimpatikus fiatalember. Köszönöm, hogy felhívtad a Sohasem ártok című filmre, mert amit leírtál róla, szerintem nagyon tanulságos. Megyek a következő részhez.
Sok szeretettel: Matild
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2018-01-21 13:23:45

válasz oroszlán (2018-01-19 23:40:25) üzenetére
Drága Ica!

A jövő héten a végére érünk, még egy kis kitartást kérek. :)
Köszönöm az olvasást, a figyelmed és kitartásod.

Sok szeretettel :)
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2018-01-21 13:16:50

válasz Kankalin (2018-01-19 20:34:52) üzenetére
Szia Kankalin!

Én tartozom köszönettel az olvasásért, figyelmedért és biztató szavaidért.
Igen, maradt benne sok hiba, sajnos, nagyon elfáradtam, valamiért... Kicsit pihennem kell, azután újra nekifutok. Most hiába is tenném, talán, még több hibát kreálnék. :)
Köszönöm ismételten.

Szeretettel :)
Ida
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8820
Időpont: 2018-01-19 23:40:25

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kíváncsian várom a folytatást drága Idám, mert úgy érzem, hogy valami rossz fog történni, mert...
nem vetítem előre a gondolataimat, mert még bekövetkezik.
Szeretettel ölellek: Ica
Szerkesztő
Kankalin
Regisztrált:
2009-10-05
Összes értékelés:
7368
Időpont: 2018-01-19 20:34:52

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Ida! :)

Nagyon szeretem az írásaid, figyelemmel kísérlek. :)
Értékes ez az alkotásod is, de alkalomadtán majd picit át kellene fésülnöd a központozást és a minimális helyesírási eltéréseket is.
Csodájára járok novelláidnak, mert kreatívak, izgalmasak, tiszták.
Jólesik elmerülni bennük, hát köszönöm, hogy újabb ajándékot adtál nekünk. :)
Csak így tovább, tovább, tovább! :)

Szeretettel: Kankalin

Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6761
Időpont: 2018-01-19 14:00:13

válasz Klára (2018-01-19 08:51:03) üzenetére
Kedves Klári!

Örülök, hogy itt talállak. A kíváncsiságodnak is örülök, egy hét, és fény derül mindenre. Addig is, tarts ki. :) Köszönetem.

Szeretettel :)
Ida
Szenior tag
Klára
Regisztrált:
2012-08-19
Összes értékelés:
2940
Időpont: 2018-01-19 08:51:03

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Itt is jelzem, hogy olvasom és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra és főleg a befejezésre! :)

Szeretettel: Klári

Legutóbb történt

gleam bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Esti kép című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Leslie bejegyzést írt a(z) Csendekbe ír a végtelen című alkotáshoz

Leslie bejegyzést írt a(z) Tavaszi titok című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

Leslie alkotást töltött fel Esti kép címmel a várólistára

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (1/8) című alkotáshoz

Leslie bejegyzést írt a(z) Alkonyat című alkotáshoz

Leslie bejegyzést írt a(z) Alkonyat című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (1/8) című alkotáshoz

hundido alkotást töltött fel Sutyi manó címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 67. című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) átalakulok című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Illan a pillanat című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Lusta Lajcsi címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Három tünet - Január 2/2 című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Három tünet - Január 1/2 című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (4/8) című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (3/8) című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (1/8) című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Kis Karácsony című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Kis Karácsony című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) nyikorog csak padló című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Voks-sokk című alkotáshoz

T. Pandur Judit alkotást töltött fel A rozsdafarkú címmel

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hódító Konrád című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hódító Konrád című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hódító Konrád című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hétköznapi boldogság című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)