HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 35

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51252

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

ElizabethSuzanne
2021-03-02 19:59:26

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Cikkek / kritika
Szerző: Finta Kata Feltöltés dátuma: 2018-05-31

Milliomosok... Milliárdosok...

Meddig mehetnek el a milliomosok és milliárdosok? Miért hiszik azt, hogy nekik mindent szabad? Példának hozom fel azt, ami megtörtént, s ami engem is érint sok emberrel-családdal együtt.
A jelenlegi milliomosok, vagy milliárdosok azt hiszik, hogy pénzzel mindent megtehetnek, ha kell, még erőszakot is alkalmaznak. Most egyikük mit cselekedett; amit több jelenlévővel együtt tudtam meg
Down-szindrómával született fiam egy csodálatos szép helyen, erdőben épült kastélyban él egy idő óta, ahol sok-sok rászorult, szerencsétlen, beteg embert gondoznak, jól ellátták őket mindig.

Istenostora jó nagyot csattantott, hogy talán ő is olyan tetteket engedélyez, ami velünk most történik... Ugyanis már Nógrád megyében ismétlődik ez, egy hasonló betegotthont már kilakoltatott az illető, egy - gondolom hasonló szép kastélyt, ahol szintén valamilyen betegségekkel élő embereket kezeltek. (A részleteket nem ismerem hogy ott hogy történt.)

Mi történt? Mindkét helynek főigazgatójával felvették a kapcsolatot, és a második rémtettre ráerőszakolták eme intézetnek az igazgatóját, hogy a szerződést aláírja- (nem tudom pontosan) semmit sem tehetett, hiába tiltakozott. Ezért azokat a szülőket és gondnokokat igazgató összehívta május 17-re vasárnapra értekezletre, hogy elmondja, mi lesz itt is a gondozottakkal...

Szinte hihetetlen volt számunkra, amit velünk közölt az igazgató úr. Ugyanis e milliomosnak megtetszett ez a gyönyörű, erdőben lévő kastély is, és ahhoz kapcsolódó épületek... Már hogyne tetszene, mert valóban csodaszép erdőben lévő kastély és minden, ahol körben az erdő, ahol madarak csivitelnek, közel az ablakhoz egy kakukkfészek...
Az igaz, hogy némi összeget szántak erre, hogy építsenek egy-két épületet valahol, és oda pakolják ki a most ott élő szerencsétlen, beteg embereket, akiket most még itt gondozzák, kezelik, s ellátják, van köztük, aki kisgyermekkorától mostanáig ott élt. Határidőt is kijelölt, hogy a milliárdosok oda minél előbb bele-telepedjenek. Ők ugyanis úgy akarnak élni, mint valaha a hercegek, grófok, korabeli gazdag mágnások. Akik most ilyen ocsmány módon akarnak kastélyokban, palotákban lakni, mert ezek gazemberek, hiszen rászorult beteg embereket telepítenek ki mostani otthonukból... A korabeli grófok, főurak ősei, szüleik kastélyában éltek, a családjuk birtokán, nem másoktól aljas módon elzabrált helyekre.
Miért nem lehet az ilyen tetteket megtiltani?
Akinek pénze van, az nyugodtan megtehet minden aljasságot?
Van elég hely az országban, ahol a mostani nagyurak építhetnek palotákat maguknak! Mért a rászorult, rokkant, betegeket kergetik ki megszokott otthonukból?
Normális körülményeket kell hazánkban is teremteni, ilyen tetteket milliárdosoknál is be kell tiltani!
Ugyanis abból az összegből, amit most kap majd az intézet építésre, biztos vagyok benne, hogy szegényes körülmények közé kerülnek a gondozottak, és az erdő egészséges tiszta levegőjét mások fogják élvezni.
Azt viszont sohasem fogom megérteni, miért lehet annak, akinek annyi pénze van, csak azért szabad-e büntetlenül minden aljasságot véghezvinni?
Akik ott voltunk azon az értekezleten, többen sírtak, s szinte megrémültünk mindnyájan. Azóta aludni se tudok.
Nem vagyok benne biztos, de hasonló intézet talán négy volt eddig a megyénkben, kettő most pórul jár, de ha azok, akik ez ellen tehetnének valamit nem állítják le ezt a gazembert, akkor talán mind a négy intézetben élők így járnak.
Kérem, az erre illetékeseket, járjanak el megfelelő helyeken, s állítsák le a kezdeményezőket, szerintem bíróság elé kell vinni az ügyet minél előbb.
Jó lenne megtudni, mi a véleményetek a hasonló erről és a hasonlók cselekedetekről.
**.**

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2019-03-16 18:24:27

válasz Horvaja (2019-03-16 16:03:57) üzenetére
Kedves Janó!
Teljesen egyetértek azzal, amit leírtál.
"Ez azért érthetetlen, mert a legkevésbé sincs szükségük arra a luxusra, amelyben élnek, miközben másoknak az életét mentheti meg az a segítség, amely számukra említésre sem méltó semmiség."
Nekik leginkább fontos a pénz, a sok pénz, a milliók és milliárdok gyűjtése, hogy sok legyen...
Számomra is érthetetlen, hiszen ők sem élnek tovább mint mások.
A pénz pedig valahol alszik, ami semmire sem kell.
Köszönöm részletes elmélkedésedet, egyetértek Veled.
Üdvözlettel, máskor is várlak:
Kata

Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2019-03-16 18:10:34

válasz ermi-enigma (2019-03-09 17:43:55) üzenetére

Úgy, ahogyan mondod, ermi-enigma! Röviden, velősen!
De nagyon szomorú valóság!
Köszönöm, hogy te is elolvastad.

Üdvözlettel:
Kata
Alkotó
Horvaja
Regisztrált:
2019-02-17
Összes értékelés:
333
Időpont: 2019-03-16 16:03:57

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Mindig csodálkozom, amikor valakit zavar, hogy az irodalom politikai aktualitásokkal is foglalkozik. Pedig, eszébe sincs. Az élet a téma, és napjaink aktualitásai az életünk része. természetesen, más megközelítésben, ha úgy tetszik az események feletti térben a valóság felnagyítása, a fontos részletek hangsúlyozása révén éri el, hogy mondandója értő fülekre találjon. A ma milliárdosaival csak egy problémám van, hogy nem támogatják kellőképpen a kultúrát, nincsenek valódi mecénásai a művészeteknek. Nincs bennük empátia, és nem céljuk a nyomor, a szegénység felszámolása. Ez azért érthetetlen, mert a legkevésbé sincs szükségük arra a luxusra, amelyben élnek, miközben másoknak az életét mentheti meg az a segítség, amely számukra említésre sem méltó semmiség. De lehet, hogy ez már demagógia.
Üdvözlettel,
Janó
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2019-03-09 17:44:45

válasz túlparti (2019-01-28 17:37:26) üzenetére
Igaza lehet Alébbnak, talán akiket kértem, ki tudhatja, talán az országgyűlés elé vitte, s mivel a leg-leg-magasabb beosztású ember vejéről van szók talán megszüntették?!
Most előbb is írtam, hogy ugyanazoktól, akiktől kértem segítséget, meg fogom kérdezni, mert csend van, nem volt kilakoltatás és valaki (nem főnök) azt mondta, hogy talán nem teszik ki őket onnan. Engem is nagyon érdekel, rákérdezek.
Üdvözlettel: Kata
Alkotó
ermi-enigma
Regisztrált:
2018-12-05
Összes értékelés:
189
Időpont: 2019-03-09 17:43:55

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Magyar társadalom, politikai elit 2019. március 09.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2019-03-09 17:36:46

válasz inyezsevokidli (2019-01-27 14:00:57) üzenetére
Kedves Ildikó!
Kilakoltatás eddig nem történt. Ugyanis, amikor ezt leírtam, s közben vettem a tollat, és akik ismerőseim akik - gondolom - tudnának tenni valamit, mindent leírtam, és kértem, hogy amit tudnak tenni, tegyék meg, hogy ne teljesüljön, hanem próbálják megsemmisíttetni. De csend van, valakitől - aki szintén nem sokat tud mondani erről, egy alkalommal,amikor a fiamat meglátogattam - azt mondta, hogy lehet, hogy vége, és nem kell őket elűzni. Azóta ott vannak, s nem tudom, ez végleges-e. Megpróbálom azon a címen ahol írtam neki, meg fogom kérdezni. Mivel teljes a csend, én reménykedem. Hátha lemondtak róla?
Mindez nem nyilvánosan történt; most rákérdezek, mert akkor nyugodt lehetnék.
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele:
Kata
Alkotó
Regisztrált:
2013-06-11
Összes értékelés:
1353
Időpont: 2019-01-28 17:37:26

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!Elszomorított írásod. Az eset nem egyedi, sokkal inkább tipikussá vált országunkban. Egyetértek Alébbal, nyilvánosság kell az ügynek. (Az már egészen más kérdés, hogy pl. egy megyei napilap közölne-e az esetről tényfeltáró cikket - tekintettel tulajdonosi viszonyaira.) Mindenesetre meg kell próbálni; vannak még független újságok, sajna egyre kevesebben, de magas olvasói létszámmal. Meg ott van pl, a facebook is. Habár... Véleményem szerint jogorvoslatnak leginkább valamilyen civil szervezet jogsegély-szolgálata segítségével lehet (kevés) reménye. Mindenesetre meg kell próbálni, hogy Ylent idézzem: rá kell világítani az ügyre, így tán csökkenhet a sötétség. Mert nem szabad hagynia az embernek a maga igazát, lassan el kell végre jutnunk már oda! Próbálok szalonképesen fogalmazni: tekintettel az oldalra, annak értékes alkotó közösségére. DE! Nem tudok nagyobb aljasságot elképzelni, mint a beteg emberek gyerekek kárára történő haszonszerzést.üdvözlettel. túlparti
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2059
Időpont: 2019-01-27 14:00:57

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Ez oly aktuális, nálunk is, napjainkban, hogy a faluban, közel száz ház áll üres, eladatlan.

Szerinted, mi fog következni?

Mert, nagy ám, az elitjeink közötti munkamegosztás, és vetésforgó.

Titeket, személy szerint, nagyon sajnállak, hogy utolért ez a fajta kilakoltatás.
Valaki aláírta azt a papírt, belegyezett, s állnak még mögötte is.

Nálunk, a vadászati jogot akarták megszerezni hamis aláírásokkal, ugyanazok, akikről alább beszéltem, aztán, hosszú pereskedés után, győzött az igazság.

Egy eladást, ha már fizetésre került a sor, csak bűncselekmény gyanújával, és bizonyításával lehet visszafordítani, bírósági úton.

Kívánom a legjobbakat, kedves Kata! Ha van valami fejlemény, tudasd, kérlek!
Alkotó
Regisztrált:
2016-03-24
Összes értékelés:
2059
Időpont: 2019-01-27 13:46:18

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!

Én is be tudok számolni egy kastélyról, annyi különbséggel, hogy ott, állami gondozott gyerekek laktak. Előbb kiköltöztették őket, aztán felújították az épületet, s két év őrzés után, eladták egy német cégnek, ami felvásárolta a környező erdős területeket is, egy strómanon keresztül. Még nem mindet, mikor jött a külföldiek birtok vásárlásának megnehezítése.
Azóta egy magyar milliárdos és fia vásárolta meg a Vadgazdaságot a Vadászházzal, s helikopterrel kerüli el a rossz utakat. Még, Kádár János is ide járt anno, a többi "nagy emberrel" vadászni. Ennyire felkapott hely lett, egy isten háta mögötti kis falu. De, legalább, úgy tudom, jól megfizeti az alkalmazottjait.

Lassan, kialakul a hazai milliárdos pénzügyi háttér hatom, s megszilárdul az általuk támogatott rendszer, oda-vissza alapon.

"S a nép, az istenadta nép. Oly boldog rajta, Sire! Kunyhói mind hallgatva, mint. Megannyi puszta sir."

Olvasó
Regisztrált:
2013-11-21
Összes értékelés:
541
Időpont: 2018-08-08 14:08:53

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!
Elolvastam válaszodat a hozzászólásomhoz. Sok erőt és szerencsét kívánok a további nagy feladatok elvégzéséhez! Eddig is nehéz életed volt, és sajnos idős korodban sem élheted a nyugodt, nyugdíjas életed... :(
Sok szeretettel: Matild
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-08-07 19:37:30

válasz efmatild (2018-08-07 15:01:37) üzenetére
Kedves Matild!
Nagy gondot okoz nekem ez. Jelenleg hazahoztam a fiamat, és nagyon sajnálom, hogy oly sokáig nem
tudtam otthon tartani, hiszen három gyermekemről nekem kellett gondoskodnom, ellátni, taníttatni.
Az utóbbi időben már láttam rajta, hogy nagyon szeretne otthon lenni. Ha meg tudom oldani, akkor én is
azt szeretném elérni.
Köszönöm, hogy nálam jártál és együtt érzel velem. Már többször segítettek nekem és családomnak
az őrangyalaink, imádkozom azért, hogy most ebben is legyenek segítségünkre.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-08-07 19:26:36

válasz Ylen Morisot (2018-08-06 12:42:35) üzenetére

Azt még nem tudom, mi lett azóta, mert hazahoztam onnan a fiamat egyelőre hosszú szabadságra, de
az is lehet, hogy ha változás történik, kiveszem onnan, és ha találok olyan jó helyet, ahol kettőnket is
befogadnak, az lenne a legjobb. Nagy a gondom, mert olyan időket élünk, ami nagyon sokaknak csak a gondokat okozzák.
Köszönöm, hogy meglátogattál és olvastad.
Szeretettel: Kata
Olvasó
Regisztrált:
2013-11-21
Összes értékelés:
541
Időpont: 2018-08-07 15:01:37

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!
Döbbenettel olvastam cikkedet! Olvastam a hozzászólásokat és válaszaidat is. Mélységesen együtt érzek Veled, mert valóban csak az segíthet, ha valami csoda folytán visszalépne a kastély vásárlásától ez a szívtelen ember.
Sok szeretettel olvastalak: Matild
Szenior tag
Ylen Morisot
Regisztrált:
2015-05-02
Összes értékelés:
1813
Időpont: 2018-08-06 12:42:35

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Drága Kata!
Nálam is először a mély megdöbbenés jött, de aztán eszembe jutottak az esetek... a többi sok, mert most ez a módi. (Utána olvastam, hogy a többiek is így gondolják)
Egyet tudok, a sötétségre rá kell világítani, hogy megszűnjön. Jó, hogy megírtad!
Szeretettel:
Ylen
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-07-30 19:32:36

válasz Haász Irén (2018-07-22 17:25:15) üzenetére
Kedves Irénke!
Örülök, hogy te is olvastad. Én pedig nagyon jól emlékszem arra, amit jeleztél. S mi lett a vége,
semmi jó, mert mégsem sikerült a terv, és az ápolók szétszóródtak...
Sajnos az emberek előre nem látják, hogy miket csinálnak, sok rosszat, a betegeknek.
S ami sajnos, hogy nálunk az egészségügy is nagyon beteg... Ki fogja majd meggyógyítani?
Köszönöm, hogy olvastad.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-07-30 19:27:43

válasz Istefan (2018-07-04 04:49:03) üzenetére
Kedves István!
Köszönöm, hogy te is olvastad és elmondtad a véleményed. Igazad van. Én sem reménykedem, vagy ki tudhatja, hátha mégis történik valami, ami az ott gondozottaknak jó lesz.
Üdvözlettel: Kata
Szenior tag
Regisztrált:
2010-09-12
Összes értékelés:
3380
Időpont: 2018-07-22 17:25:15

Kata, itt csak a sajtó nyilvánossága, a net, és hasonló segíthet.
Gondolj csak a ii. ker.-i "Bolondok házá"-ra, ott is ugyanez volt, valakik kinézték, kirakták a betegeket, és azóta pusztul, mert végül a sajtó miatt nem vehették meg, az ápoltak meg szétosztódtak minden irányba.
Sajnálom, együtt érzek Veled.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2018-07-04 04:49:03

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Sajnos kedves Kata, nagyon igaz ma is a közmondás, hogy "a pénz beszél, a kutya ugat". Sajnálatos, hogy ilyesmik megtörténnek, és szerintem kevés az esély tenni valamit ellene, mert a pénz szaga elbóditja még a józan embereket is.Ám próbálkozni lehet, és kell is de csak eggyüttesen, mert csak egységben van erő! Sok sikert! szeretettel: István
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-06-30 17:53:12

válasz festnzenir (2018-06-30 14:24:39) üzenetére
Kedves Zsófi!
Sajnos, nem csak filmekben történtek, hanem most is történnek hasonló események, lásd még alább a hozzászólások között is említés történt ugyancsak betegeket gyógyító kórházban... Lelketlen embernek
az semmit sem jelent. Ott is az történt, hogy a betegek most a jó levegő hiánya miatt szenvednek, mert ahová áttették őket, ott nem gyógyultak.
Köszönöm, hogy nálam jártál.
Szeretettel: Kata
Alkotó
Regisztrált:
2012-09-01
Összes értékelés:
955
Időpont: 2018-06-30 14:24:39

Kedves Kata !
Eddig még csak filmekben láttam hasonló történteket. Atiszta lelkű emberek harcoltak a jólétben lévő gazdagokkal szemben. Legyen jó vége a számodra, és a fiad számára azt kívánom neked. Aki pedig a pénz szagát eddig nem ismerte már nem is fogja , mert számára a pénznek nincs szaga ezért sajnos semmi jó nem várható el tőlük.
Szeretettel, Zsófi.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-06-14 14:06:29

válasz aLéb (2018-06-09 08:56:18) üzenetére
Nagyon okos dolog, amit Te írtál. Arra gondolok, hogy foglalkozásod talán ügyvéd,
de mindenképpen olyan valaki, aki a jogot jól ismeri. Itt azonban sokkal nagyobb a baj, mert - bár nem jeleztem, kinek tetszett meg az a hely, kinek a veje, s volna-e olyan ügyvéd, aki azt elvállalná. Azt írtad:
hogy nem főigazgatói szinten dőlt el, nagyon igaz, hanem a legmagasabb helyen.
Csak abban reménykedem, hogy az illetőnek lehet jó szive, és megsajnálja az ott ápoltakat, és abbahagyja az egészet.
Szerintem sem a sajtó, sem egyéb nyilvánosság ott nem segít, csak az, ha van szíve, és megsajnálja az ott ápoltakat, ezt megteheti, abbahagyja az egészet! Ez a remény életet!
Jól látod a helyzetet, köszönet érte, hogy olvastad.
Üdvözlettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-06-10 22:16:05

válasz oroszlán (2018-06-07 16:41:15) üzenetére
Drága Icuka! Talán hasonlít a tiédhez, hogy ez sem az ország nevében történik,
úgy, hogy a változás meggondoltan történik, és úgy készülnének ilyen változtatásokra.
Itt is egy új gazdagról szól. Nem biztos, hogy egy ilyen ember mások jó ellátását tartja
szeme előtt, HOGY AZOK jobb helyet kapjanak, hjobb lesz a beteg embereknek,
megfelelő helyen és meggondoltan, hanem majd ennél is városba, s nem úgy áll
az ország mostanában, hogy ilyen emberekre pazarolna, hogy igazán nem
segít a betegeken... Én is attól félek, és vannak, akik azt állíltják, hogy jobb lesz új
lakásokban, esetleg úgy, hogy családként szolgálnak.
Nem hiszem, mert egyes emberek kezdeményezik, aki nem a betegek
segítsége miatt teszik ezeket a cseréket. Félek tőle, hogy a fiam ismételten
meg fogja érezni. Úgy örültem, hogy egészséges környezetben élhet,
s már megszokta. Akik ott voltak, és hallották, hogy zajlott az egész ügylet, azok
sírva fakadtak, és mind félnek, félek én is...
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-06-10 21:44:32

válasz Kőműves Ida (2018-06-05 15:02:06) üzenetére
Ida! Drága és kedves vagy, hogy így együttérzesz velem és másokkal, akik
szintén benne vannak. Bizony, szegény gyermekem már átélt egy ilyen helyzetet,
ami nagyon, de nagyon meg is változtatta.
Sajnos, hogy már nem tudom elhozni, hiszen is gondozásra szorulok, most
nem is tudom, hogy fogja átélni ezt az újabb változást.
Köszönöm kedves együttérzésedet.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Regisztrált:
2006-12-28
Összes értékelés:
4489
Időpont: 2018-06-09 08:56:18

Kedves Kata!
Ha nincsen más eszközötök, akkor szerintem két dolgot kell tenni haladéktalanul, és párhuzamosan:
- fölvenni a sajtóval a kapcsolatot és mielőbb a legszélesebb nyilvánosság elé vinni az ügyet
- megbízni közösen egy ügyvédet, hogy az elhelyezés feltételei ne változhassanak meg (szerződések, elhelyező szándéka, egészségügyi intézmény szándéka, intézményi feltételrendszer) ezt meg is lehet indokolni szerintem szakértői állásfoglalással (mennyire érintené hátrányosan az elhelyezettek állapotát a környezetváltozás, stb.)
Aztán kard ki kard, mert szerintem ez nem főigazgatói szinten dőlt el, ezek az egészségügyi intézményi ingatlanok lehetnek állami vagyonelemek, a sorsukról minisztériumi szinten, vagy inkább afölött döntenek, vagy lehetnek önkormányzati tulajdonú vagyonelemek, ebben az esetben minimum képviselő-testületi szinten kell döntés a vagyon értékesítéséről, de legalább minisztériumi egyetértéssel...

Szóval ÜGYVÉD és SAJTÓNYILVÁNOSSÁG a betegek érdekében!
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8820
Időpont: 2018-06-07 16:41:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nem tudom, hogy történhetett, de lemaradt az első rész amit írtam. A felháborodásomról és hogy évekig jártam az asztmám miatt Miskolcra "Csanyikban. Ez a szanatórium is az erdő közepén a város végén volt.
Elég volt a jó, ozondús levegő (aki nem tudott lejárni a Lillafüredi barlangba) a gyógyuláshoz.
Ezt is megvette egy bizonyos új gazdag a betegeket a város központjába írányították. Ez olyan 7-8 éve történt azóta is gazosodik romlik az épületek állaga, mert valami miatt mégsem tudtak megegyezni. a kórházban a város közepén nem lehetett gyógyulni, így kerültem Kékestetőre.

Bocsáss meg, hogy így sikerült a válaszom az írásodhoz.
Ölellek: Ica
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8820
Időpont: 2018-06-07 16:27:54

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
. Azóta járok Kékestetőre, de úgy hírlik az is arra a sorsra jut.
Nyugodj meg drága Katám, remélem szerencsésebb leszel és megmarad, vagy hasonló elhelyezést kapnak a betegek.

Szeretettel ölellek: Ica
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6766
Időpont: 2018-06-05 15:02:06

Drága Kata!

Döbbenten olvastam soraid, annál is inkább, mert még emlékszem rá, hogy voltál hasonló helyzetben néhány évvel ezelőtt is. Nem értem, hogyan lehet ilyen helyzet elé állítani beteg embereket, sőt idős szüleiket, akiknek már inkább a nyugalmat kellene élvezniük, minthogy ekkora gondot, terhet rakjanak rájuk. Ebben sajnos, az emberségnek a legparányibb szikráját sem látom és végtelenül elszomorít, amikor azt látom, hogy mai világunkban mennyire a pénz az úr. Mélységesen együttérzek veled.
Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-06-01 18:24:32

válasz hundido (2018-06-01 08:30:21) üzenetére

Kedves Kató!
Sajnos, én is tudom, hogy nem első és nem is a második eset, és még ki tudja mi lehet, mert
pénzzel mindent el lehet érni... Ki tudja, kapnak-e erre annyi pénzt, hogy egy modern helyet
lehetne helyette létesíteni, mert akkor csak a költözködés lesz nehéz. De ki tudja, hogy az aki
ezt véghezvitte, milyen ember, és ad-e annyi pénzt, hogy az elég legyen, s a betegek ne érezzenek
majd szükséget.
Köszönöm, hogy itt jártál.
Ja, megkérdezem: Ugy-e, nem te törölted az elsőt, amit föltettem, mert nincs gazdája....
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-06-01 17:59:11

válasz Bödön (2018-06-01 07:41:26) üzenetére
Kedves Laci!

Arra nem gondoltam, hogy ez nem is olyan különleges, hogy másoknak is akad hasonló gondja.
Elég szomorú, hogy ha ilyeneket nem lehet megszünteti.
Köszönöm, hogy olvastad:

Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-06-01 17:56:27

válasz F János (2018-06-01 06:08:49) üzenetére
Kedves János!
Nagyon igazad van, sajnos, mert az nem nekünk kedvező. Én ebben nem idníthatok pert, hiszen egy
hatalmas otthon az. Mégis arra gondolok, hogy ha megtudnák illetékesek, akkor azok kezdeményezhetnék.
Köszönöm, hogy itt jártál és elolvastad.
Üdvözlettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-06-01 17:50:56

válasz eferesz (2018-05-31 23:36:27) üzenetére
Kedves Szabolcs!
Én sem tudom, ki törölhette a első föltett anyagot. Akkor én másodszor is föltettem, annyi változtatással, hogy a egy nevet töröltem belőle.
Jó lenne, ha kedvező kimenetele lenne, de ki tudja...
Köszönöm, hogy egyetértesz velem:
Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-06-01 17:41:20

válasz Deák Éva (2018-05-31 22:45:34) üzenetére
Kedves vagy, Évike!
Köszönöm kedves soraidat: Jól gondolod, hogy emiatt sok gondom lett, de nem csak nekem, nem is
tudom, de biztos, hogy több száznak, talán még ennél is többnek.
Puszillak: kata
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2126
Időpont: 2018-06-01 08:30:21

Kedves Kata!
Hú! Hasonlót már hallottam, sőt patinásabb helyről is pateroltak már ki olyan embereket, akik gondozásra szorulnak. Sajnos, hiába a szó, az ellenkezés, biztos elérik amit akarnak. sajnálom, hogy ebbe a helyzetbe kerültél sok társaddal együtt. Üdv hundido
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9521
Időpont: 2018-06-01 07:41:26

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata! Jó, h megírtad! Pénzzel mindent el lehet intézni. Pénzért mindent meg lehet venni. Sok esetet láttam. Jelenleg is egy ehhez hasonló eset okoz gondot nekem és még sok embernek körülöttem! Szeretettel üdvözöllek: én
Alkotó
F János
Regisztrált:
2013-07-18
Összes értékelés:
606
Időpont: 2018-06-01 06:08:49

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!

A később feltett cikknél már leírtam ugyan ezt, de azért ide is bemásoltam.

Érződik írásodból a jogos felháborodás. Megértelek.
Sajnos ma a kevés kiváltságosok országa lettünk. Ez ellen jelenleg nem lehet tenni semmit, mert még mindig nagy a támogatottságuk. A bíróságok a kezükben vannak, ugyanúgy az ügyészség, és a nyomozó hatóságok. Meg lehet próbálni a feljelentést, de nem sok jövő jósolok neki.
Birka nép a Magyar, annak hisz aki hangosabban ijesztgeti őket, és elhiszik, hogy tőle védelmet kapnak, a nem létező támadás ellen.

Üdvözlettel: János
Szerkesztő
eferesz
Regisztrált:
2013-09-06
Összes értékelés:
3178
Időpont: 2018-05-31 23:36:27

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!
Köszönöm, hogy feltetted, szerintem írásod teljes mértékben engedélyezhető, bár nem én engedélyeztem. :)
Remélem, hogy szerencsés kimenetele lesz ennek a helyzetnek.
Üdvözlettel: Szabolcs
Alkotó
Regisztrált:
2012-06-24
Összes értékelés:
1008
Időpont: 2018-05-31 22:45:34

Drága Kata! Ismerem a helyzetedet, elhiszem milyen nagy gondod lett. Végre jó helyen élhetett a fiad és nyugodt lehettél vele kapcsolatban. Sajnos a pénz az úr és egyre inkább. Minden jel erre mutat. Bízom benne valamit lehet intézni, bár ne nagyon reménykedj. Egyesek sok mindent megengedhetnek maguknak lelkiismeret furdalás nélkül. Hát ember az ilyen? Én megkérdőjelezném! Ne veszítsétek el a reményt! Megdöbbenve olvastam. Éva

Legutóbb történt

hundido bejegyzést írt a(z) A lajtorja 71. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 71. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fogatlan Ferkó című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Fogatlan Ferkó címmel a várólistára

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Hajnalodik című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Fény és árnyék című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Esti kép című alkotáshoz

hundido alkotást töltött fel Csussz, a kígyó címmel

hundido bejegyzést írt a(z) A tolvaj Szarka című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) az árnyéknak is színe lett című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Költők tolla címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Párbeszéd gyilkosra várva - befejezés című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Párbeszéd gyilkosra várva című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (4/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (3/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Dorothy alkotást töltött fel A gondolat címmel a várólistára

szilkati bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Honlapunk fórumtémához

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)