HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 12

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51244

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-02-14 12:06:41

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / novella
Szerző: Kőműves IdaFeltöltés dátuma: 2018-10-13

Ég veled! 15/6

Amikor már kívül volt a kórházon, azonnal hívta Brendont.
- Hol tart az örökbefogadás?... Brendon, félek, nagyon félek!... - hadarta Mendi szipogva.
- Nem tudunk most beszélni, ügyfeleim vannak, estefelé beugrom hozzád, jó? - hallotta Brendon hangját valahonnan a távolból... Nincs senki, nincs senkije, akit hívhatna, akivel megbeszélhetné a gondjait... Mit akarhat Jolanda? Miért olyan biztos a dolgában?... Bárcsak ő lehetne olyan biztos mindenben, de neki semmi sem megy úgy, ahogy kellene... nem elég, hogy elveszítette Ludvigot, ráadásul most tudja meg, hogy megcsalta őt... Ludvig, Ludvig drágám, bárcsak választ kaphatnék tőled erre a kérdésre... Válaszolj, kérlek!

Este korán lefeküdt. Nagyon kimerültnek érezte magát. Brendon és Cézár nála voltak órákig, alaposan kibeszélgették magukat. Egész nap rekkenő volt a hőség, amikor jött az alkony, kellemes szellő kezdett lengedezni, a sarkig kitárt ajtó és ablak, kellemes közérzetet biztosított számukra. Ültek az ebédlőasztalnál, szemben egymással, és jégkrémet kanalaztak. Cézár ott hasalt a hideg márványkövön, a fejét a lábaira fektetve figyelt. Figyelte Mendi minden mozdulatát, minden hangszín-változásra felkapta a fejét, mert érezte, hogy bajban van, nagy bajban van az, akit ő oly nagyon megszeretett.
Mendi mindent elmondott Brendonnak, szóról-szóra, amit Jolandától hallott, aztán rákérdezett:
- Neked nem mesélt Ludvig valamit, voltak neki nőügyei?...
- Nem Mendi, nem mesélt semmit, és biztos vagyok benne, hogy nem voltak nőügyei. Szeretett téged, én még soha nem láttam úgy szeretni senkit, mint titeket. Kizártnak tartom, hogy megcsalt volna.
- Akkor is, ha tudod, hogy Jolanda csinos, és még a húszas éveiben jár... Nem lehet, hogy mégis elcsábította, mondjuk egy éjjeli ügyelet tökéletes egy ilyen célra...
- Mendi, régebben ismertem Ludvigot, mint te, kezeskedni mernék érte. Mindig egyenes ember volt, csak a betegei érdekelték és te. Te voltál a szeme fénye, sohasem kockáztatott volna, hogy téged elveszítsen. Tudott nemet mondani, akkor is, amikor még nem ismert téged, nem volt könnyen elcsábítható, utálta a férfiakra tapadó nőket.
- Köszönöm Brendon, mégsem tudok megnyugodni, mit akarhat Jolanda, és miért olyan biztos a dolgában?
- Ezt ugyan nem tudom megmondani, de tény, hogy azzal árthat neked, ha tud arról, hogy a gyerek Ludvig szívét kapta. Akkor megvétózhatja valaki, mert megvádolhatnak azzal, hogy csak azért ragaszkodsz a gyerekhez, mert Ludvig szíve dobog benne. Ebből tényleg lehetnek bonyodalmak. Tudakold meg Konrádtól, hogy Jolanda valóban tudhat-e erről, vagy csak blöfföl, mert a szívátültetés és Ludvig halálának időpontja igen csak megegyezik.
Mendi fájdalmasan felsóhajtott, bár Brendon megígérte, hogy mindent megtesz az ügy felgyorsításának érdekében, ő mégis kezdte elveszíteni lába alól a talajt.

Sokáig forgolódott álmatlanul az ágyán. Számtalanszor kapta azon magát, hogy megtapogatja, nem fekszik-e Ludvig mellette. Talán csak álom volt minden... egy szörnyű álom, és reggel együtt ébrednek, mint annak idején, hozzá bújik és azonnal elmúlik ez a rémálom... megvigasztalódik.
Az ablakon áramlott be a friss levegő, olykor meglebegtette a szél a függönyöket és kellemes virágillatot lopott be a szobába. Telihold volt, és éppen bekukkantott Mendi ablakán. Mosolygott a vén kaján s közben álomport hintett reá.
Az álma is csodaszép volt. Virágos réten futkározott, forgott, kacagott, majd észrevette Ludvigot, jött szembe vele az akácsoron. Futottak egymás felé. Ludvigon fehér, feltűrt ujjú ing volt, szürke nadrág, s lobogott a dús sötét haja, ahogy futott. Rajta könnyű, lenge fehér ruha volt, érezte az éjszaka varázslatos illatát, hosszú szőke haja nagy hullámokban, szinte szállt utána... olyan volt a futása, mint a lassított film... de nem bánta, mert csodálatos volt az éjszaka, csillagok őserdeje ragyogott rájuk az illatos éjszakában... majd azt tűnt fel, hogy minél inkább közelebb kerülnének egymáshoz, úgy távolodnak... Ludvig egyre messzebb lesz, és érezte, látta, hogy sohasem fogja elérni, akkor kiáltott neki: - Ludvig, ne hagyj el! Ne menj el drágám, mihez kezdjek nélküled?... Látod nem megy... sehogy sem megy nélküled!...
Akkor hallotta Ludvig hangját, azt mondta: - Ne félj drágám, mindig veled leszek, minden rendben lesz... a kérdésedre is hamarosan megkapod a választ... szeretlek! - Ennyi volt, és már nem látta többé, eltűnt a fasorban...
Csupa könny volt a szeme, amikor felébredt, s a könnyein át látta még, ahogy Ludvig visszaint a fasorból és utána gyorsan felszáradtak a könnyei.
Nem értett semmit. Nem tudta, hogy álmodott-e, vagy valóban látta Őt, valóban szólt hozzá, de az éjszaka illatát most is olyannak érezte, mint előbb és érezte azt is, hogy Ő megnyugtatta, már nyoma sem volt a kétségeinek, már nem félt semmitől, érezte, hogy Ludvig vele van, s minden megoldódik, nincs mitől félnie.

Másnap reggel egyenesen Konrádhoz tartott. Először annak akart utána járni, honnan tudhat Jolanda, akár arról, hogy ő örökbe fogadná Dominikot, no meg a donor kilétéről, vajon tudhat-e?
Konrád nagyon gondba esett a hallottak után. Állítása szerint, Jolanda nem volt beavatva az ügyekbe. Hivatalosan viszont, még aznap külföldre szállították a donor szívet, majd két nappal később úgyszintén külföldről érkezett a szív, amit Dominik kapott. Ha esetleg turkált volna az iratok között, ott nem található semmi bizonyíték. Viszont, ha valaki mégis elszólta volna magát, tehát hallott róla, azt viszont bizonyítania kell, de az már nem fog menni, nyugtatgatta Mendit.
- Az viszont tény, Jolanda üldözte Ludvigot a szerelmével. Ludvig engem kért meg, szóljak a főnővérnek, hogy amikor ő ügyel, ne ossza be Jolandát, amit a főnővér meg is tett, viszont előfordultak cserék a nővérek között és nem mindig sikerült ezt elkerülni, már éppen elgondolkodtam azon, hogy megszabadulunk Jolandától. Mendi drága, maga számíthat ránk, ne aggódjon.

Így hát, megnyugodva hagyta el a főorvos szobáját és tért be Dominikhoz. Gondtalanul játszottak, a kisfiúnak éppen valami kártyajátékhoz volt kedve. Derűs volt a hangulat, és olykor-olykor felszabadult kacagás hallatszott ki az egyébként csendes kórteremből.
Nyílt az ajtó. Mendiben egy pillanatra megállt az ütő. Arra gondolt, mi lesz, ha Jolanda az? Ha ide merészkedik és a gyerek előtt kezdi boncolgatni az ügyet? Már látta is maga előtt agyonsminkelt arcát, hatalmas műszempilláit, a dús vörös haját és roppant csinos, karcsú alakját. Egy pillanatra megborzongott.
- Helló, kisöreg! Hogy vagyunk, hogy vagyunk? - A hang hallatára Mendi felugrott a helyéről, a jövevény is megtorpant - bocsánat, zavarok? Ön Dominik édesanyja?... - kérdezte zavartan.
- Ó, n-ee-m... vagyis i-i-i-igen... leszek... jaj, miket is beszélek?...
- Mendi néni örökbe fogad engem, és ő lesz az anyukám - sietett Dominik a segítségére.
- Óóó, de hiszen ez fantasztikus...
- Már én is nagyon várom! Mendi néni, ez az új doktorbácsim!

Mendivel fordult egyet a világ. Le kellett ülnie, hogy el ne essen. A szoba legtávolabbi zugában foglalt helyet, s onnan nézte, amint dr. Keveházi Kelemen, kardiológus, megvizsgálja Dominikot. Az az ember, akinek ő kétszer nekifutott, és durva szavakkal illette. Ez az ember lett Ludvig utóda a Kardiológián. Elmosolyodott... a sors különös véletleneket képes produkálni.


Folyt. köv.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6754
Időpont: 2018-10-15 10:39:42

válasz Finta Kata (2018-10-14 18:15:39) üzenetére
Drága Kata!

Örülök, hogy neked is tetszik, és izgalmasnak találod. Az már a hab a tortán, hogy várod a folytatást. :) Köszönöm az érdeklődésed.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6754
Időpont: 2018-10-15 10:37:32

válasz T. Pandur Judit (2018-10-13 19:32:29) üzenetére
Kedves Judit!

Örömmel tölt el, hogy alig várod a következőt.
Ez nagy elismerés számomra. Köszönöm szépen. :)
Íme, mindjárt érkezik a következő rész.

Ida
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2018-10-14 18:15:39


Drága Ida!

Olyan érdekesen, olyan jól írod a fordulatokat, hogy az ember alig várja, hogy ezek után mi fog
történni. Én is abban bízom, hogy a nővér nem tudja elrontani az árva gyermek és Mendi tervét.
Nagyon izgalmas, alig várom a következőt.

Szeretettel: Kata
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6754
Időpont: 2018-10-14 16:32:14

válasz oroszlán (2018-10-13 14:52:52) üzenetére
Drága Ica!

Igen vannak, s mindig azokra csapnak le, akiknek érzékeny a lelkük.
Mendinek szüksége lenne segítségre ebben a harcban.
Örültem neked.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6754
Időpont: 2018-10-14 16:26:10

válasz efmatild (2018-10-13 13:44:32) üzenetére
Drága Matild!

Nem árulok el semmit, legyen min tépelődnöd... :)
Ugye már abban sem vagy biztos, hogy Dominik tényleg Ludvig szívét kapta?
Lesznek még hasonló váratlan fordulatok.
Várlak szeretettel.

Ida
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5214
Időpont: 2018-10-13 19:32:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Ügyesen, és érdekesen bonyolítod a cselekményt a történetben. Élvezet olvasni!
Alig várom a következő részt.

Judit
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8820
Időpont: 2018-10-13 14:52:52

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Drága Ida!
Mit is mondhatnék, vannak ilyen nők, erőszakosak és gátlástalanok. Remélem minden jóra fordul és lesz társa Mendinek ebben a harcban.
Várom a folytatást.
Szeretettel
Ica
Olvasó
Regisztrált:
2013-11-21
Összes értékelés:
540
Időpont: 2018-10-13 13:44:32

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Drága Ida!

Ez a rész egy kicsit megnyugtatólag hat, mert Ludvig szívét először külföldre szállították, és így nem bizonyíthatja Jolanda, hogy Dominik Ludvig szívét kapta meg. Nagyon szép volt az álom, és bízom benne, Ludvig az álmon keresztül tisztázta magát, nem volt viszonya Jolandával.
Most elárulom, mire gondolok Dr. Keveházi Kelemen szerepét illetően. Úgy vélem, nemcsak a munkahelyén, mint kardiológus, hanem a magánéletben is Ludvig helyére lép a végén. De ne áruld el, hadd tépelődjek még a regény utolsó részéig. :)
Kíváncsi vagyok, milyen meglepetésben lesz még részem, mint olvasónak, mert az biztos, hogy lesz!

Sok szeretettel olvastalak. Matild

Legutóbb történt

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Lusta Lajcsi címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Három tünet - Január 2/2 című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Három tünet - Január 1/2 című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (4/8) című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (3/8) című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (1/8) című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Kis Karácsony című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Kis Karácsony című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) nyikorog csak padló című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Voks-sokk című alkotáshoz

T. Pandur Judit alkotást töltött fel A rozsdafarkú címmel

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hódító Konrád című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hódító Konrád című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Hódító Konrád című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)