HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 32

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51252

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

ElizabethSuzanne
2021-03-02 19:59:26

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / regény
Szerző: Finta Kata Feltöltés dátuma: 2019-02-12

4. Novellák, történetek, gondolatok, életemből merítve


Magyarországot fel akarják számolni
2016. szeptember 5.Az írást nem régen kaptam: szó szerint leírom, különben a választ nem lehet megérteni:
http://www.tvp.info/25939371/nasz-news-su%20perpanstwo-zamiast-unii-europejskiej--ult%20imatum-francji-i-niemiec
A francia és a német kormány kidolgozta az Európai Unió megreformálásának egy tervezetét , mert a nyugati vezetők attól tartanak, hogy a britek kilépésével megkezdődött az unió széthullása. A dokumentum szerint egyetlen föderális államban egyesítenék Németországot és Franciaországot, az EU többi tagállama pedig ultimátumot kap: idővel minden országnak csatlakoznia kell.
Tegnap még kormánykörökben is sokakat meglepett Lázár János kijelentése, miszerint ő a kilépésre szavazna, vagy nem venne részt egy az uniós tagságról tartott esetleges népszavazáson. Később Kovács Zoltán kormányszóvivő szintén azt mondta, hogy egy ilyen referendumon az Európai Unióból való kilépésre szavazna.
A látványos fordulat még nagyobb zavart okozott a jobboldalon: hogyan lehetséges, hogy a Fidesz politikusai kilátásba helyezhetik az
Európai Unióból kilépést, miközben a Jobbik vezetője nemrég jelentette ki, hogy pártjának már nem célja az EU-ból kilépés.
Az általános értetlenség oka, hogy még azok a sajtóorgánumok is elhallgatnak lényegi információkat az uniós politika alakulásáról, melyeknek kifejezetten profilja az európai politikáról tudósítás. Németország és Franciaország külügy-miniszterei nemrég megállapodtak az európai szuper állam létrehozásáról, ami az önálló államok teljes felszámolását jelenti Európában, és idővel rákényszerítenének a csatlakozásra minden országot, ami jelenleg az Európai Unió tagja. Aki azt gondolja, Magyarország országként az Európai Unió tagja maradhat, le van maradva az eseményekkel: június 27-én jutott nyilvánosságra a nyugati vezetők egy tervezete, ami előirányozza egy olyan Európai Unió létrehozását, amiben már nincsenek különálló országok.
Emiatt a választás egyszerű: Magyarország, vagy Európai Unió. Ha tagok maradunk, megszűnik a magyar államiság, tehát Magyarországról a továbbiakban nem beszélhetünk.
Kapcsolódó: Méregként csöpögtetik a választóknak Magyarország felszámolását. A TVP info június 27-én hozzájutott egy dokumentumhoz, amin a francia és német külügyminiszter aláírása szerepel. Abban olyan lépések sorozatát javasolja, melyek eredményeként kezdetben Franciaország és Németország egyetlen államalakulatként egyesülne.A lépcsőfokok részét képezi egy közös európai titkosszolgálat létrehozása, ami szintén a német és francia szakszolgálatok integrálásával venné kezdetét. Létrehoznának emellett egy európai polgári védelmi erőt, és harmonizálnák az egyes országokban jelenleg még eltérő büntetőjogot.

A TVP info szerint a dokumentum egy ultimátum, amit Párizs és Berlin együtt adott az Európai Unió valamennyi országának: idővel az EU minden tagállamának csatlakoznia kell ehhez az új föderációhoz, ami a jelenlegi európai államok teljes felszámolását jelentené.
A dokumentum alapján a résztvevő országok nem rendelkezhetnek saját hadsereggel, különálló büntetőjoggal vagy különböző adórendszerrel, emellett nem lehet saját fizetőeszközük sem. Ehelyett egy egységes európai hadsereg fegyveresei állomásoznának Magyarországon, euróban - vagy más közös pénzben 0-t fizetnénk, és az adóbevétel a legkedvezőbb módon egy idegen országba vándorolna. Ez az állami költségvetéssel való rendelkezést is olyan mértékben lekorlátozza, hogy ha a kórházakról, iskolákról hullik a vakolat, az emberek hiába tüntetnek Budapesten a parlament előtt, mert a magyar kormány nem tehet semmit - a tüntetők saját költségükön Brüsszelbe, Párizsba, vagy Berlinbe kell utazniuk, ha el akarnak érni valamit.
A Radio Poland azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy a föderációban a tagállamok elveszítik az ellenőrzést saját határaik felett - tehát Brüsszel annyi bevándorlót csoportosítana át ide, amennyit jónak lát, és nem lenne magyar karhatalmi erő, ami ebben adott esetben megakadályozza.
A Szvobodnaja Pressza információi szerint annak ellenére, hogy a francia parlament elutasította ezeket a terveket, francia vezető politikusok más tagállamokban "házalnak" ezzel az elgondolással, és megpróbálnak rávenni más országokat a csatlakozásra.

Amennyiben sikerrel járnak, az egyértelmű választás elé állítja Magyarországot: választani kell a magyar államiság megtartása, és az éppen időleges, hogy európai birodalom közül, melyeknek képviselői jelenleg mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az európai országok ne tarthassanak népszavazásokat a tagállami jogkörök megvonása ellen.
Közeleg az a pillanat, amikor az uniós tagságot nem elutasítani egyet jelent a magyar államiság felszámolásának képviseletével.
http://www.tvp.info/25939371/nasz-news-superpanstwo-zamiast-unii-europejskiej-ultimatum-francji-i-niemiec
TOVÁBBÍTTSAD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Szó szerint írtam le.
**
Alkotjuk a rendeleteket
(gúnyvers a sorozatos rendeletekért,
csak úgy, kapásból íródott,
2011. forró nyarán!)

Lufi-honban nagy a zsivaj
Sürgés-forgás nap-mint nap!
Nincsen idő gondolkodni

nem jut idő mindenre
ha száz kezünk volna, akkor se
érnénk a teendők végire.

Ez kell nektek, gyerekek!
Saját bajok úgy lefoglalnak
hogy ránk nem gondolnak.

Csak kicsit várjátok még,
meglátjátok, nemsokára
minden lesz, csak várjatok!

Hallgassátok szájat tátva:
rendeletet alkottunk százával,
azok döntik el, mi kell.

Alkottunk új alkotmányt,
meglátjátok, egyből
jóra fordul a világ!

Aztán megerősítjük a királyt!
ki fején hordja a koronát!
Várban, Sándor-palotában lakhat!

Sok kis herceg palotában
jól mulathat azután!
Ennyi jó sem elég nektek?

Kuss, te népség, hallgass már!
Legyen elég az új világ,
nektek ennél több nem jár!

Ünnepségből mindig elég,
ha akartok, a Parlamentből
mehettek, zászlót lengessétek!

Róhatjátok az utcát,
s éltethetitek a királyt,
meg annyit kiabálhattok,

amennyit csak akartok!
Hangotok ne sajnálnátok,
ifjak ti csak mulassatok,

miért kéne dolgoznotok?
Járjatok csak diszkóba,
papátok pénzt ad egy szóra!

De ha neki sincs a buxába,
mehettek a búsp...-ba!
Sose unatkozzatok, szórakozzatok,

lányokkal mulassatok,
mert legolcsóbb a szerelem
ahhoz még pénz se kell!

Ha velük együtt hálnátok,
sok-sok babát csináltok!,
növekedik a nemzet!

Ne csak feketék szaporodjanak!
Több embernek lenne munkája...
igaz, nincs hol dolgozni, mert

elb...-tunk sok gyárat-téeszt-
üzemet, ahol dolgozni lehetett,
ha multiknak nem megy, ők mehetnek.

Lesznek bőven balfácánok,
akiknek megfelel az új világ!
Hajrá, hajrá, Lufi-hon!

Nehogy még azt mondjátok,
hogy mi semmit sem csinálunk,
de ahhoz is sok ember kell!

S mi dolgozunk csendesen:
alkotunk sok új rendeletet,
abból nekünk sosem elég!

Elvisszük majd az Unióba,
ott nagy vihart csinálunk,
tudják meg, hogy kell csinálni:
a zavarosban halászni!
**

Lányomnak írtam az előző levelére:
2016-09-05
VÉLEMÉNYEM az írásról:
Nem tudom, ennyi baromságot ki szedte össze! Levélben a jelen idő! Mindenkinek saját joga lenne, hogy mire akar szavazni. Azonban nagyon meg kell gondolni, hogy mit KELL tenni, és MIT NEM szabad tenni. Lázár János nem először mond ilyen marhaságokat.
A véleménye ne legyen senkinek segítségére.
Németország és Franciaország dolga, ha egyesülni akarnak. De más nagyobb ország is van rajtuk kívül, nem biztos, hogy hasonló nézeten vannak:
Anglia, az Észak-európai államok, Itália, Svájc, Lengyelország, és ne soroljam tovább. Annyi biztos, hogy olyan kicsi országnak, mint Magyarországnak, egy jól megszervezett UNIÓ -ban van a helye.
Mit kezdenénk mi egyedül, vagy egy két kis országgal együtt külön maradni? Mi lenne, ha bajba kerülnénk?
Most is csak abból építkezik a jelenlegi Orbán-kormány, amit az Unióból kapunk. Lassan, de biztosan haladunk lefelé.
De miért nem jó az egyesült unió? Példaként szerepeljen előttünk az Amerikai Egyesült Államok.
Nem igaz, hogy: "Magyarországra vonatkozóan ez a honvédség és a katonai titkosszolgálatok feloszlatását, a magyar törvények felszámolását, és a forint eltörlését jelenti." Példaképként USA-t hozom. Saját törvényeik vannak.
Hányszor lehet olvasni, hogy például léteznek olyan országok ott is, ahol a halálbüntetést nem törölték el, mert joguk van saját törvényeik mellett dönteni!

Ez csak egy példa. Nekem amerikai és angol íróktól már egy fél könyvszekrényem van tele, amiből sok mindenre következtetni lehet, hogy élnek ott. A külön országok érdekeit védhetik. Csak annyi a különbség, hogy a határok könnyebben átjárhatók, bár az már nálunk is megtörtént.
Vagy a televízióban is látok, s hétköznap láthatom, hogy ott a taknyos tizenéveseknek saját autójuk van (ha nem is mindenkinek, de általában igaz!), mert összeállnak fiatalon, aztán hamar megunják egymást, ezen kívül naponta nézhetek pereket az egyik adásban arról, hogy ha összevesznek a fiatalok, majd nemsokára pereskednek: például: összetörik a másik autóját, vagy nem tudnak kijönni egymással, hogy kifizessék a lakhatásukat.

Most mi van? Országunk vezetői érthetetlen rögeszméin kívül - arra gondolok, hogy lassan még nem csak a falvaknak, talán még az egy-két házas településnek is építsenek sportcsarnokot, hátha ott is kell egy fedett pálya, ahol a futballokat rúghatják. Már nem sok kell hozzá, hogy Felcsút lesz lassan a főváros, mert oda kisvasút, meg minden kellene, nem elég a sportcsarnok ott és az egész országban, amit nem tudom, hogy tudják majd fenntartani... talán még a budapesti nagy színházaktól egy nagyobbat, szebbet is kellene ott építeni? Van repülőtere, pedig sok más kis falunak nincs a közelében sem, s végre, már egy kis vonat is pöfög, mert miért nem lehet ott minden, amíg a magát királynak gondoló öregedő-roma ül a trónon! Ráadásul azt az idiótát még mindig sokan istenítik! Mert már palotákat építtet, persze, a koronát is fejére szeretné tenni az Európától külön álló kis Magyarország királyaként!
Horthy Miklóst ócsárolják, pedig csak annyit róla, hogy ő nem lett többszörös milliárdos, annyi vagyona volt a kezdetén, mint, amikor lemondott! És a zsidótörvény sem rajta múlott, az biztos, hiszen egyik menye zsidó származású volt.

Ami most itt városunkban és máshol is épül a sok sportcsarnok, azokat mind uniós pénzből oldották meg. Miért lenne jobb nekünk egyedül maradni, hiszen akkor már semmi se lenne megoldható!
Miért lenne baj, hogy más országok katonái segítenek, ha szükség van rá? Kérdem én: olyan erős a mi katonai állományunk, hogy magunkat meg tudnánk védeni egész Európával szemben?
Vagy a Forintunk törlése miért volna olyan nagy baj, hiszen az a jó magyar Forint nagyon sokat ért még 10 évvel ezelőtt is, most meg lassan sz...-t ér, akkor egy palack gáz 50 forint volt, nem tévedés, a háztartási könyvemben látható, most pedig nem elég egy gáz-palack vásárlására 5 EZER sem!
És az élelmiszer mennyit drágult? Hiszen amikor az unokáim nálam töltöttek sok-sok időt, mert mindkét gyerekem akkor építkezett, már nyugdíjas voltam, őket elláttam, hurcoltam őket oda- és vissza, és nyaralni, családjukkal együtt is, általában én álltam a kiadások nagy részét is!

Amikor nyugdíjba mentem, 1980 év végén, akkor a nyugdíjam valamivel KÉTEZER forint felett volt, most kissé meghaladja a 190 ezret, de ez sem ér annyit, mert sosem jövök ki belőle, korábban milliós összegeket tudtam tartalékolni, ma havi 15 ezret teszek félre, de legtöbbször vissza kell emelni, mert nem elég az egész hónap kiadásaira.
Nagyjaink így tették-teszik tönkre a valamikor jó Forintunkat. (Nekem a nagy fiamat kell segítenem, mert már hosszú évek óta nem tudott elhelyezkedni), egyetemi végzettsége ellenére kevés nyugdíjból kell majd élnie, ha már nem segíthetem! Szerintem már régen át kellett volna állni az Uniós pénzre!
Nem tudom, kik írták ezt az ökörséget, de nagyon-nagyon sokat tévedtek!
Erről még sokat írhatnék, hidd el, a tapasztalataim általában megtörténtek és történnek.
Olvasd el, ha megvan Neked is Nostradamus jövendöléseit, meg van jelölve, hogy most hol tartunk, és beigazolódott a jóslata.
Rókáknak becézi a mostanában működő vezetőket, pontosan leírja, mit kell jelenleg elszenvednünk!
Ezért, kérlek, ne neheztelj érte, de én nem küldöm tovább ezt a maszlagot!
Téged kislányom szeretettel puszillak, és minden szépet-jókat kívánok mindnyájatoknak!

**-.-**

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2019-02-17 12:21:20

Drága Irénke!
Ez igen, ahogy most te összefoglaltad a véleményed. Minden szó igaz benne. Remek szavak: "A politika ocsmány dolog, és felét sem tudjuk az igazságnak."
Csak az a hiba, hogy mi ezen semmit sem tudunk változtatni.
Köszönöm, hogy olvastad és véleményt mondtál.
Máskor is, mindig szeretettel várlak:
Kata
Szenior tag
Regisztrált:
2010-09-12
Összes értékelés:
3380
Időpont: 2019-02-14 18:54:44

Drága Kata, annyi ellentétes véleményt hallani mindenről, hogy aki békésen akar élni, már a szakértőknek sem hisz...! A politika ocsmány dolog, és felét sem tudjuk az igazságnak. Holott kihat a mindennapjainkra. Mégis a pokolba kívánjuk. Én biztosan.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2019-02-14 11:26:48

válasz Bödön (2019-02-14 09:21:44) üzenetére
Kedves Laci!

köszönet érte, hogy olvasod és véleményedet elmondod. Annyit változik az idő,
sohasem lehet tudni, hogy az unokáink élete milyen lesz, marad így vagy hihetetlenül
megváltozik. Te is kérdezed, hogy merre halad a világ... Most még ismeretlen lenne,
ami akkor természetes lesz.
Jó, hogy ezekre rávilágítottál.

Üdvözlettel: Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9521
Időpont: 2019-02-14 09:21:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata! Nagypolitika a kisembereknek, olyan, mint egérnek a kamion. De persze mindannyiunk járatja az eszét. Ha a jövőbe bele lehetne látni könnyebb lenne bölcs vezetőinknek, de sajna ez nem lehetséges. Az emberek csak a jelenből tudnak kiindulni, abból extrapolálnak. vetítik előre, hogy mi lesz. Csakhogy az élet nem egy lineáris függvény. A háború, melybe beszállunk egy diadalmas, visszautasíthatatlan győztes-jelölt mellett, elvész. Lehet szídni a "bölcs" vezetőt. Na, látod, te kis buta, ezt megszívtuk. Most mi a jó?Merre halad a világ? Lehet, h ezer év múlva már nem lesznek országok, egyetlen ország lesz a föld. Akkor jó ötlet szorgalmazni a föderációt. De lehet, h nem. Ki tudja? Szeretettel. én

Legutóbb történt

hundido bejegyzést írt a(z) A lajtorja 71. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 71. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fogatlan Ferkó című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Fogatlan Ferkó címmel a várólistára

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Hajnalodik című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Fény és árnyék című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Esti kép című alkotáshoz

hundido alkotást töltött fel Csussz, a kígyó címmel

hundido bejegyzést írt a(z) A tolvaj Szarka című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) az árnyéknak is színe lett című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Költők tolla címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Párbeszéd gyilkosra várva - befejezés című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Párbeszéd gyilkosra várva című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (4/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (3/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Dorothy alkotást töltött fel A gondolat címmel a várólistára

szilkati bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Honlapunk fórumtémához

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)