HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 28

Tagok összesen: 1894

Írás összesen: 49455

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Fekete Miki
2020-01-03 12:36:33

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / novella
Szerző: Sid CleverFeltöltés dátuma: 2019-09-08

Hasfelmetsző?

Londonban vagyunk. Nyirkos, ködös, kedélyromboló az időjárás. Alig érkeztünk meg, máris kiráz a hideg. Szemeim keresztben állnak, be vannak kancsalodva, sápadt vagyok, rosszullét kerülget. Szédülök.
Idegen spanom nyújtja a sört. Tolom el, hogy még most ne, mert az sem tudom megsaccolni, hogy a reggeli hagymás-kolbászos rántotta egyáltalán bennem marad-e!
Már nem először utazgatunk együtt az időben és dimenziókban, de az émelygést még mindig nem bírom megszokni. Felkeccintek a sört, óvatosan kortyolom...

Halványan pislákolnak a gázlámpák. Megnézném, pontosan mennyi is az idő, de a faterom órája frankón be van zavarodva, pedig nem is mechanikus. Azt viszont észlelem, hogy láthatatlan vagyok, mert a cuki búrám nem tükröződik vissza az üvegében.
Az űrbéli spanjaimnak elég fura, hosszúkás ujjaik vannak. Egyik felém nyúl, a vállamba kapaszkodik, és behúz egy sötét kapualjba. Jelez, hogy némuljak el, mert az következik, amiért idelátogattunk.
Hamarosan felerősödik valami háttérzaj, ami elhaló sikoltozássá fajul. Pár pillanat múlva: gyászos, néma csönd. Megtorpant az idő, és elgörbült a tér. Hasonlót érzek, mint amikor a barátaim űrszerkentyűjével nekivágunk az utazásoknak.
Kihajolok, vizslatom a környéket. Köd van, nehéz tájékozódni. Elindulok a hang irányába.
A sarkon túl egy alak fekszik a ködtől nyálkás macskakövön. Amint melléérek, egy Nő rajzolódik ki előttem, és rengeteg vér. Lehajolok a testhez, próbálok segíteni.
Már késő... Vértócsa öleli körbe, ami a ruhája alól, patakokban ömlik a hideg kövezetre. Itt már semmit sem tehetek. Az űrhaverok is állnak némán.
Kérdem tőlük:
- Most... ez mire volt jó?
Mondják erre, hogy nagyon jól tudom az alapszabályt: nem avatkozhatunk a dolgok folyásába!
- Mégsem lett volna szabad hagyni, hogy ezt a szerencsétlen csajt kinyírják!
Néznek rám, az egyik bemegy az űrhajóba, kihoz egy sört és a dohányomat. Barátságosan int, hogy higgadjak le, igyak és cigizzek, közben elmondanak mindent, amit még nem tudhatok erről a mítoszról.
Arrébb megyünk, mert a közelben már kezdődik a mozgolódás, valaki még fel is sikít, visszhangzik tőle a szűk sikátor.
Hamarosan egy rendőrsíp szólal meg, majd ezt követően még több. A környéken posztoló szervek futva közelítenek a helyszín felé. Lámpák gyúlnak a málló vakolatú lakások ablakaiban, kíváncsi fejek kandikálnak ki, hálósapkákkal a fejükön, és hangosan, szörnyülködve kiabálják, hogy a "gyilkos" ismét lecsapott.
Akkor áll össze a fejemben a kép!
- Az a k*rva Hasfelmetsző Jack! Az a pszichopata sorozatgyilkos, perverz, beteg állat! Miért nem mondtátok, hogy a közelben ólálkodik? Lecsaptam volna, minta a taxiórát, és le van a gond!
Űrcimbik csóválják a fejüket, hogy ez nem ilyen egyszerű. Induljunk haza, útközben elmondanak mindent. Előtte azonban, Atlantisz városát kell látnom. Elvisznek oda, ahol az egész bonyodalom elkezdődött. A Hasfelmetsző? Csak egy töredéke, hozadéka az egész összeesküvésnek. Megmutatják majd, ki is Ő valójában.
Mire én, egyből felkapom a fejem:
- "Ki Ő"? Nem véletlenül: ki is volt Ő valójában?
Rezzenéstelen arccal néznek rám. Jeleznek a spanok, hogy ne érjem be ennyivel, közben mutatnak az űrszekerünkre.
- Nem csak nektek van ilyen?
Látom a szemükben, hogy rátapintottam a lényegre.
Szent sz*r! Remegő kézzel iszok a sörömből, alig bírom megtekerni a cigit:
- Nem csak mi utazgatunk az időben, a térben és a dimenziókban?
Bólintanak, hogy jó nyomon járok.
- Az a rohadék még tényleg létezik? "Azokkal" van, ugye?
Nincsen válaszreakció. Beleegyezésnek veszem. Magamba roskadok, lóg a cigi a számban, közben fény és időutazás. Megérkeztünk Atlantiszhoz, a legrejtélyesebb városhoz...

Alámerülünk. Nem tudom, melyik óceánon, de egészen kint vagyunk a nyílt vízén, illetve már jóval alatta.
Süllyedünk, közben az űrhaverok lekapcsolják a hajtóműveket, viszont felkattintják a teljes díszkivilágítást. Mondják közben, hogy miattam haladunk ilyen lassan, a későbbi Keszonbetegséget elkerülendő.
- De rendesek vagytok! Bírom a búrátokat! Megdobnátok egy sörrel?
Összenéznek.
- Ne már! Ne szívassatok! Nem mondjátok, hogy csak párat hoztatok magatokkal? A frászt hozzátok rám!
Bazsalyogva bólogatnak, hogy persze, van elég.

Mindenfelé víz, és víz, és víz, az űrhajó fényeinek hatósugarán kívül meg a nagy sötétség. Néhány kíváncsi hal bekukkant az ablakunkon, kicsit szemeznek velünk, aztán buta tekintettel elúsznak.
Felkeccintem a sörömet, a spanok meg csodálkozva bámulnak, és kérdik tőlem, hogy mégis, hová fér el bennem annyi?
Megpaskolom a bendőmet:
- Sok jó dolog kis helyen is elfér!
Vihognak, csóválják a kerekded, fura formájú kobakjaikat. Lábaim feldobva a műszerfalra, simogatom a hasam, közben iszom a hideg sört, nevetgélünk, szóval, tök baráti a hangulat. Jut eszembe: mi van azzal a Hasfelmetszővel?
Egyikük nekikezd a sztorinak: Úgy képzeljem el, hogy léteznek felsőbb, kézzelfogható hatalmak. Nem olyanok, amik a "teremtéssel" kapcsolatosak - és ennek okán a templomokba, valamint bálványimádásra csábítják a híveiket -, hanem konkrét csoportok, akik... Olyan ez, mint a bűvészet. Egyszerű trükk, csak sok mellé a körítés, a handabanda. Mindegy is. A műsor végére tényleg elhiszed, hogy valakit fel lehet fűrészelni darabokra, azután meg összeragasztani?
- Baromság! Ja, bocs, hogy félbeszakítottalak. Elfogyott a söröm. Lepjetek meg egy másikkal, addig is veszteg maradok. Folytasd csak, drága barátom!
Spanom osztja tovább az észt: Tehát, ha van valami, amit a bűvész nagyon szeretne titokban tartani, az az, hogy mennyire pofonegyszerű a csalás, amit egy nagy valag rizsázás keretében, csodának állított be. Így van ez mindennel! Akiket egyszer már megvezettek, azokat érdemes a tudatlanságban megtartani. Ha kérdezősködnének? Újfent félre kell vezetni őket.
- Oké, ezt vágom! Hogy jön a képbe a Hasfelmetsző? Úgy, hogy Ő is statiszta volt egy "színjátékban"?
Kérdőn tárom szét a kezeim: miféle humbug ez?
Gülü szemű sameszom fejtegeti az ügy részleteit: A Hasfelmetsző legendáját tulajdonképpen egy összeesküvés kapcsán alkották meg, pusztán azért, hogy elfedjék a frankót. Amíg mindenki a Hasfelmetszőt hajkurászta, és találgatták a kilétét, addig nem senki nem vette észre, hogy igazából mi is zajlott a háttérben, így "Azoknak" alkalmuk nyílt, feltűnés nélkül elvarrni a szálakat.
- Az a torz gondolkodású barom kibelezett pár prostit. És? A bűnüldözési enciklopédiában nem Ő az egyetlen ámokfutó-sorozatgyilkos f*sz. Akadtak nála még retardáltabbak, még elszántabbak, jóval kegyetlenebbek, még elfuseráltabbak is.
Erre most az űrcimbi tárja szét a kezeit, mint én az előbb: Nem mondod? Megint elsiklottál egy fontos memorandum felett. Ha nem csak folyton a sört lefetyelnéd, hanem közben figyelnél is, értenéd a pályát!
- Jól van már, ne húzd föl magad! Figyelek: szajhák, felnyitott hasak, fröcsögő vér...
Közbe int: itt állj meg!
- Zsír! A ringyók? Miért pont Ők voltak a célpont? Mi a közös a prostikban, azon kívül, hogy eléggé megalázó a foglalkozásuk, kefélnek naphosszat, és nemi betegségeket terjesztenek?
Jelzik, hogy: tovább, tovább! És még?
- Jaj, ne már!
Meglóbálnak előttem egy újabb konzervest, ami gyöngyözően hideg.
- Szórakoztok velem? Jesszusom! Fel ne rázzátok!
Kuncognak, én meg próbálom göngyölíteni a rejtélyt:
- Jól van! Kik járnak hozzájuk? Kik keresek a társaságukat? A pénzes, befolyásos fószerek, meg talán a csórók, fizetésnapok alkalmával.
Ufó haver tekintetéből látom, hogy sínen vagyunk a téma lényegét illetően. A többiek is figyelnek, pedig tudják a teljes igazságot...
Sodrok egy cigit, a csacsogómba helyezem. Vettem egy másik Zippó-t. Erre már jobban figyelek, nem hagyom el! Azóta az ottani arcoknak sem kell fáznia, nem eszik nyersen a húst. Szerintem az a hely lesz a későbbi, képzeletbeli Ausztrália...
- Befolyásos, hatalommal bíró emberek. Részegen, hetyegés közben, két jó numera közt, biztosan szeretnek beszélni a viselt dolgaikról, legbelsőbb titkaikról, erről-arról.
Az űrlények reakcióiból sejtem, hogy megint vágom a témát. Görgetem felfelé a tuti tényeket:
- Hoppá! Filmekben is jégre küldik a szeretőket! Valami alapja csak lehet! Ott van az a farmon nevelkedett csajszi! Odáig vitte, hogy a Nyugati nagyhatalom elnökével is összejárt prütykölni. Tudhatott valamit, amit nem lett volna szabad. Ez lett a veszte! A pasi golyót kapott a fejébe, a romnyi meg (állítólag), öngyilkosság áldozata lett. Azóta is homály fedi a teljes valóságot. Jobb félni, mint megijedni alapon, kivonják a forgalomból a spinéket is, akikkel "kapcsolatban" állhatott. Hátha mondott nekik bármit is a hatalommal bíró, pénzes muksó. Ilyen szintű konspirálásokban nincs helye a bizonytalan részleteknek, semmi szükség az adathordozókra.
Kis gnóm barátom folytatja helyettem:
- Néhányan tudnak csak a legtitkosabb szervezetekről. Muszáj párat beavatni. Ha meg úgy adódna?
- Kampec, még annak is, aki hasonlított rá. Nehogy egy még titkosabb csoporttal felszámoltassa az előbbi titkos szektákat, akik a háttérben mozgatják a szálakat. Mit szeretnének annyira elhallgatni a jóravaló, jámbor népek elől? Mi az a fene nagy titok, ami mégis egyszerűbb lehet, mint egy dobozos sör? Ha igaz a teóriám, akkor a Hasfelmetsző nem létezett. Vagyis, igen, de csak egy aberrált bérgyilkos volt, akit felhasználtak, hogy módszeresen iktasson ki mindenkit, aki az üggyel kapcsolatba került. Sejtésem szerint, dolgai végeztével, Ő is holtan végezte egy bűzlő csatornában, mint egy utolsó koldus, akiről azt sem tudták, hogy ki volt valójában.
Mind a négyen összebólintunk. De k*rvajó vagyok! Miért mindent nekem kell megoldani?
Válaszolják erre, hogy megint elfelejtettem valamit. Növelni kell a tudástáram, hiszen én lettem kijelölve, én vagyok a kiválasztott.
- Tényleg! Ősapa...
Landoltunk az óceán fenekén, a franc se tudja, milyen mélyen. Víz, és víz, és víz, az űrhajó fényeinek hatósugarán kívül meg a nagy sötétség. Atlantiszban vagyunk...

Sid Clever

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Sid Clever
Regisztrált:
2016-04-04
Összes értékelés:
13
Időpont: 2019-09-11 08:10:11

válasz Krómer Ágnes (2019-09-08 11:29:21) üzenetére
Köszi a lájkot!
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
2866
Időpont: 2019-09-08 11:29:21

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Sid!

Érdekes a novellád.

Ági

Legutóbb történt

alberth alkotást töltött fel Mint ki halász, gyöngyöt lelő címmel a várólistára

alberth bejegyzést írt a(z) Emlékvers Finta Katához című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Plagizáció II című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Mikor... című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Mikor... című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Vaksors II fejezet (12/11) című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szép jó estét című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Mikor... című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Veres Mariska című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 28. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Egy nehéz nap után című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Hiányzol című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szép jó estét című alkotáshoz

Szokolay Zoltán alkotást töltött fel Párhuzamosok címmel a várólistára

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Dal a nagyihoz - Nagyi játssz velem! című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2020 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)