HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 32

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51279

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kőműves Ida
2021-03-08 21:32:13

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / novella
Szerző: Kőműves IdaFeltöltés dátuma: 2020-09-16

Roni és Reni 5/5

Roni nagy gondba esett azon az estén. Hamar lelépett, azt mondta, másnap korán kell kelnie, sok munka vár rá. Ami valójában igaz volt, csak éppen eddig nem okozott neki fejfájást.
Aznap korán lefeküdt, de sokáig nyitott szemmel bámult bele az éjszakába. Valamit nem jól csinál. Mi az, amit nem csinál jól? Norton a húgát választotta, ha ismerné, talán Márk is őt választaná. Miért? Ő is ugyanolyan, amilyen én vagyok... Külsőre talán igen... Mit is vágott Reni a fejéhez az érettségi után?
"Nem vagyok hajlandó arra tenni fel az életemet, hogy folyton téged húzzalak ki a csávából, tanulj meg a saját lábadra állni, végső ideje!" Ezt vágta a fejéhez akkor, ez visszhangzik most a fülében... Lehet, hogy igaza volt?
Nem jól van ez így... meg kell változnia, méghozzá azonnal. Most aludnia kell. Holnaptól új nap virrad, elbúcsúzik az eddigi Ronitól és egy másik Roni ébred fel. Holnaptól ő is dolgozni fog és más emberré lesz. Majd kiderül változik-e valami? Megéri-e?

Reggel, amikor Márk megérkezett fél nyolc körül, Roni már ott ült a helyén, mélyen egy aktába merülve.
Márkot meglepte ugyan a dolog, de nem hitt benne, hogy sokáig fog tartani. Ő is bevágta magát a székébe és ki sem látszott az akták közül. Csak arra figyelt fel, amikor két óra elteltével, a lány, elé tett három aktát, mondván: - Ezekkel végeztem! Átnézed?
Márk azonnal átnézte, és nagyon meglepte amit látott. Hmm, ez a lány nem is olyan buta, mint amilyennek látszik, gondolta magában. Majd néhány apró hibára hívta fel a figyelmét, és hogy a lényeges dolgokat kissé bővebben fejtse ki, akkor jó lesz.
- Ha elkészülsz, küld át e-mailen, s miután jóváhagytam, akkor nyomtasd ki, jó?
A lány bólintott, és munkához látott. Így ment ez, napról napra. Gyorsan tanult és egyre többet, és egyre bonyolultabb feladatokat is rá tudott bízni Márk, így már igen nagy terhet vett le a válláról, neki sem kellett egész napon át az aktákban fuldokolnia. Valóban beért volna? Tényleg lehet rá számítani a jövőben? Nehezen hitte el, de örült volna neki.

A következő napok egyikén, Márk egy aktával állt meg Roni asztalánál.
- Ezt kérlek, vedd soron kívül. Most el kell mennem egy tárgyalásra, ha visszajöttem, szükségem lesz rá.
- Tárgyalásod lesz? Engem mikor akarsz elvinni egy tárgyalásra?
- Most nem. Tanúnak vagyok beidézve, Georgék békéltető tárgyalására.
- Miért, talán válnak?
- Remélem, hogy nem kerül rá sor.
- Én vagyok az oka, ugye? Én tettem tönkre a házasságát, jaj, olyan oktalan voltam, megbántam, tudod, hogy nagyon megbántam?
- Késő bánat... megtörtént... máskor előbb gondolj a következményekre.
- Sajnálom, tényleg sajnálom. Hogyan tehetem jóvá?
- Megkérdezzem Georget, vagy te felhívod?

Roni felhívta Georget, még aznap. A bocsánatát kérte és szeretett volna a feleségétől is bocsánatot kérni, de George nem hitt neki, nem bízott benne, így hát visszautasította, és arra kérte, hagyja őt békén, majd dühösen lecsapta a telefont. Roni sírva fakadt, nem tudja jóvátenni a hibáját... Igen, vannak jóvátehetetlen dolgok, be kell látnia.

Ezek után a munkába temetkezett. Elsőnek érkezett és utolsóként távozott, csak a munkára koncentrált. Már-már aggódva figyelte Márk is, aztán egyszer szóvá is tette.
- Mondd, te mindig ezt csinálod?
- Miért, mit csinálok?
- Túlzásokba esel. Ha nem dolgozol, egyáltalán nem dolgozol, ha dolgozol, akkor meg belegebedsz. De tényleg, már olyan sápadt vagy... meg kell találni az arany középutat.
- Te is mindig dolgozol...
- Nem mindig, csak ha nagyon muszáj... de most lazíthatunk kicsit, nézd, már-már elfogynak az aktáink, azután mit csinálunk?
- Ne aggódj, jönnek újak!
- Ebben igazad van, akkor is, lazíts kicsit. Mit szólsz, elmehetnénk valahová vacsorázni, azután meg, mondjuk táncolhatnánk!
Roni csodálkozva nézett Márkra, vajon komolyan gondolja, vagy csak hülyül. Nem tudta eldönteni, aztán csak annyit mondott - menj csak, én még ezt befejezem.

Másnap George telefonált Márknak, Evelyn, a felesége, hajlik a békülésre. Nem akarja elkiabálni, de úgy tűnik, helyre áll a családi béke. Márk örömében, azt javasolta Roninak, hogy délután menjenek együtt moziba.
A mozizás után, együtt vacsoráztak. Roni nem tudott maradéktalanul boldog lenni, továbbra is emésztette a bánat, mert ő végtelenül szerelmes volt Márkba, de a fiú nem viszonozta az érzelmeit. Eltökélte magában, hogy visszafogja magát és nem kezdeményez. Nem tudta, miért teszi ezt Márk, hogy vele tölti a szabadidejét is, azért, mert megsajnálta és fel akarja vidítani őt, vagy talán mégis szereti? Bár úgy lenne! Úgy döntött, kivár.

Sokáig kellett várnia, amikor egy napon Márk azzal fogadta, hogy lezárult végleg Georgék ügye, együtt maradnak, és a gyerekek is megbékéltek az apjukkal. Roninak nagy kő esett le a szívéről, megkönnyebbült, örült, hogy nem szakadt szét George családja. Márk is nagyon örült ennek a hírnek, s örömükben összeölelkeztek. Semmi más nem történt, csupán annyi, hogy talán kissé tovább tartott ez az ölelés, és szorosabb volt a szokványosnál.
Roniban feléledt a remény, hogy talán Márk is szereti őt. Igaz, nagymamáék esküvőjére egyedül ment, és végtelenül magányosnak érezte magát, de Reni és Norton esküvőjére már Márk kísérte.
Azon a bolond éjszakán dőlt el Roni sorsa. Sokat táncoltak egyre szorosabban összebújva, meg kinn sétáltak a fogadó körüli parkban, a holdfényes éjszakában. Az égbolt tele volt ábrándos csillagokkal. Roni még sohasem látott ilyen temérdek csillagot, és a szíve sem volt még ilyen hálatelt a sors iránt, mint éppen abban a pillanatban.
Volt egy kis tó is a parkban, s rátaláltak egy csónakra a parton. Roninak csónakázni volt kedve, hát Márk vízre tette a csónakot, fogta a két evezőt és elindultak a bűbájos éjszakai fények után. Roni nézte, csak nézte Márk boldogságtól ragyogó arcát, amint a Hold fénye bevilágította, majd elkezdett dúdolni egy dalt: - Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány? Hogy jön egy királyfi tán, hófehér paripán..."
Márk csak nézte, nézte a lány gyönyörű arcát, hallgatta melankolikus hangját, s bizony megrészegült ettől a sok-sok szépségtől. Váratlanul felugrott, majd térdre borult a lány előtt, de megingott a csónak, s ő elveszítette egyensúlyát, nekiesett a csónak oldalának s az felborult. Természetesen, mindketten a vízbe estek. Márk azonnal nyúlt a lány után, s összekapaszkodva, hahotázva kimásztak a vízből a partra. Fuldokoltak a nevetéstől, ruhájukból csorgott a víz, s ez a pillanat úgy megigézte Márkot, hogy letérdelt a lány előtt s ott a tóparton, a csodálatos éji fények közepette, megkérte a kezét. S amikor hallotta, amint a lány elsuttogja az igent, felkapta és forgott vele, miközben ázott ruhájukból még mindig ömlött a víz.
Így talált rájuk a násznép, majd beráncigálták őket az épületbe, hogy száraz ruhába öltözhessenek. Így Reni esküvőjével együtt, megünnepelték Roni nem mindennapi leánykérését is, de hamarosan megtartották az esküvőt is.

Roni és Reni szinte egyszerre lett kismama. Reni szült előbb, két gyönyörű kislánynak adott életet. Amikor Norton megkérdezte, mi legyen a nevük, Reni annyit mondott:
- Apa kérte, hogy az egyik Klementina legyen, a másiknak viszont válassz te, amit szeretnél.

- Legyen Izabella, mit szólsz?
- Nekem tetszik. Benne vagyok.
Roni egy hónappal később, úgyszintén, két kislánynak adott életet. Egyik a Dorka nevet kapta, a másik viszont Borka lett.
Gyönyörű babák voltak, vörös, göndör hajjal, hófehér babaarccal, hatalmas szürke szemekkel, olyanok voltak ezúttal, mint négy tojás.

Az talán nem is érdekes, hogy milyen a külsejük és milyen nevet kapnak, a legfontosabbak, az emberi értékek. Milyen ember válik belőlük, milyen emberré lesznek? Ez viszont, sokban múlik a szülőkön is. Vajon, helyt tudnak-e állni? Most rajtuk a világ szeme.

V é g e!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6783
Időpont: 2020-09-21 20:24:26

válasz oroszlán (2020-09-21 16:29:01) üzenetére
Drága Ica!

Örülök, hogy tetszett a befejezése. Köszönöm szépen, hogy végig követted a történetet. Köszönöm a biztatást is, igyekszem, bár ez az idei "légkör" nem igazán kedvez a múzsának. :(

Ölellek szeretettel,
Ida
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8820
Időpont: 2020-09-21 16:29:01

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nagyon szépen fejezted be a történetet drága Ida!
Tanulság, nem minden a szépség...

Szeretettel gratulálok (írj minél több prózát, szívesen olvasom!)
Öleléssel
Ica
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6783
Időpont: 2020-09-18 16:51:50

válasz Bödön (2020-09-18 08:44:53) üzenetére
Szia Bödön!

Ha neked is élmény volt olvasni, akkor muszáj elhinnem, hogy jó lett.
Ez ilyen lett, volt már ennél jobb is, minden bizonnyal, rosszabb is.
Szeretem, ha van tanulsága egy-egy történetnek. Lám, még Roni is rájött, hogy ő valamit nem jól csinál. :) Köszönöm, hogy végig követted a történetet és véleményt írtál.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9539
Időpont: 2020-09-18 08:44:53

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Ida! Nagyon jó lett! Élmény volt olvasni! Mint egy tündérmese, ahol a végén minden jóra fordul...:) És a végén a tanulság! Megszívlelendő!!! Szeretettel: én
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6783
Időpont: 2020-09-17 20:02:10

válasz Klára (2020-09-17 16:22:55) üzenetére
Drága Klári!

Örülök, hogy örülsz a végének. Persze, az életben nem végződnek mindig jól a dolgok, bár ki tudhatja, ha felismernénk mindig, hogy hol hibázunk, talán az életünk is alakulhatna úgy, ahogyan elvárjuk. De ha már az életben nem, legalább az irodalomban alakuljon jól.
Köszönöm szépen a véleményedet.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6783
Időpont: 2020-09-17 19:53:27

válasz efmatild (2020-09-17 14:02:10) üzenetére
Drága Matild!

Örülök, hogy tetszett a történet és a befejezése. Számoltam azzal, hogy anyáról leányra száll, tehát öröklődik az iker-szülés. Úgy gondoltam, akkor már mindketten örököljenek. :) Hátha 20 év múlva megírom a leánykák történetét is (ez csak vicc volt). :)
Örülök, hogy kitartottál végig és köszönöm kedves véleményed és biztatásod.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Klára
Regisztrált:
2012-08-19
Összes értékelés:
2940
Időpont: 2020-09-17 16:22:55

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Örülök a történet végének.
Tudom, hogy az életben semmi sem ennyire egyszerű, de az írásban éppen az a szép, hogy úgy alakítjuk a történetet, ahogyan gondoljuk.
Élvezettel olvastam valamennyi részt! :)

Szeretettel: Klári
Olvasó
Regisztrált:
2013-11-21
Összes értékelés:
541
Időpont: 2020-09-17 14:02:10

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Drága Ida!
Örülök, hogy Roninak sikerült önkritikát gyakorolnia, és ráadásul még meg is változott! Nagyon tetszik a történet vége, hogy mindenki élete szebbé, jobbá lett. Nagyon aranyos ez a befejezés, hogy az ikerlányoknak szintén ikreik születtek. Valóban kár, hogy vége lett, mert jó volt olvasni ezt a novelládat is! Gratulálok!
Sok szeretettel olvastalak: Matild
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6783
Időpont: 2020-09-17 12:43:02

válasz hundido (2020-09-16 14:53:45) üzenetére
Szia hundido!

Örülök, hogy élvezted az olvasást. Köszönöm a véleményedet és a voksot is.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6783
Időpont: 2020-09-17 12:40:34

válasz sailor (2020-09-16 16:25:33) üzenetére
Kedves sailor!

Ennek itt a vége! Minden kiderült és mindenki derült. :)
Köszönöm, hogy végig olvastad. Örülök, hogy tetszett.
Egyelőre nincs mit feltennem, ha majd lesz, akkor igen, addig viszont jövök olvasni titeket.

Szeretettel,
Ida
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
6926
Időpont: 2020-09-16 16:25:33

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Jaj de kár,hogy nem megy még!
Ez a rész tetszett a legjobban,különösen
azért,mert minden tisztázódott!

Remélem nemsokára teszel fel megint


Szeretettel gratulálok:sailor

Szép n napot!
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2145
Időpont: 2020-09-16 14:53:45

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Igeeen! Minden jó, ha a vége jó.Nagyon tetszett gratulálok ehhez az írásodhoz. Élvezettel olvastam mindegyik részt! Üdv hundido

Legutóbb történt

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

sailor bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

Kankalin bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

sailor bejegyzést írt a(z) Már közel a tavasz című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Bikavers című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Ujjmese című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Boldog új évet! című alkotáshoz

Ligeti alkotást töltött fel Már közel a tavasz címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 72. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Például című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Beavatás című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A türelmetlen maci című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Az öreg tölyg meséi 4/1. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Az öreg tölyg meséi 4/1. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Az öreg tölyg meséi 4/1. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Az öreg tölyg meséi 4/1. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Életem lapjai 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Életem lapjai 2. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 72. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Életem lapjai című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Életem lapjai című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 72. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Beavatás című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Beavatás című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 72. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (5/8) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (5/8) című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Regi című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Egy vers Evelynnek - vers régebbről című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az öreg tölyg meséi 4/1. című alkotáshoz

aphrodite alkotást töltött fel Éj tündér - emlékkép címmel a várólistára

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Ujjmese című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Bikavers című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Sértődős Saci című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Mogyorókrémes turbánok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 72. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 72. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 72. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Az öreg tölyg meséi 4/1. című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)