HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 10

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51252

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

ElizabethSuzanne
2021-03-02 19:59:26

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / novella
Szerző: Kőműves IdaFeltöltés dátuma: 2020-11-04

Bori és Döme, járvány idején 4/2

Másnap együtt ébredt Bori és Döme. Nagyot nyújtóztak, s Döme máris kipattant az ágyból.
- Tegnap kissé lemaradtam a munkámmal, most mindjárt nekilátok, hogy pótoljam.
- Jól van drágám, kérsz kávét? Kávézzunk együtt, olyan régen volt, hogy együtt kávézhattunk reggel.
- Igen, kérek! Az tényleg jó lesz, együtt kávézni...
- Megyek, máris hozom, addig nem ébresztem fel a gyerkőcöket.
Döme éppen csak felöltözött, megnyitotta a gépét, máris érezte a háta mögül a forró kávé hívogató illatát.
- Máris elkészült? Ja persze, fel sem öltöztél, így könnyű. Tudod, milyen szép vagy hálóingben, kócosan...
- El tudom képzelni! Inkább ne is nézz rám, csak érezzük azt, hogy együtt vagyunk. Nem csodálatos?
- De, az! És te is csodálatos vagy, no meg ez a kávéillat...
- Mikor is kávéztunk így együtt reggelente? Már az idejét sem tudom...
- Látod, van ebben a járványban valami szép is - mondta Döme, majd Borihoz hajolt és szájon csókolta. Régen volt ilyen kellemes reggelünk, de most, legyen így a héten minden reggel.
- Benne vagyok, a srácok biztosan nem haragszanak meg, ha fél órával később keltem fel őket - mondta Bori, s jólesően lehuppant Döme mellé a pamlagra.

*Már rotyogott az ebéd, érződött a lakásban a finom pörkölt illata, amikor Öcsi kisomfordált a konyhába.
- No, mi újság kicsim, érkeztek már a feladatok ma?
- Nem, nincs még semmi, te mit főzöl ma ebédre?
- Pörköltet főzök, te hogyan szeretnéd, krumplival, galuskával, vagy inkább tarhonyás húst szeretnél jobban?
- Igen azt, tarhonyás husit... az nagyon jó lesz! Ilyen sokat főzöl, - kukkantott bele a lábasba, - vársz még valakit ebédre?
- Nem kicsim, csak éppen dupla adagot főzök, felét be teszem a mélyhűtőbe, aztán csak felmelegítitek a jövő héten, mert akkor már nem leszek itthon. Majd apa megmelegíti és ebédelhettek.
- De jó! Milyen kár, hogy nem leszel itthon, jobb, amikor itthon vagy. A tegnapi ebéd is fincsi volt, a túró gombócot nagyon szeretem, finom baracklekvárral... isteni volt. Jutka meg borsólevessel ette tele magát, majd szétpukkadt - röhögött.
- Tényleg, a nővéred mit csinál?
- A barátnőjével pletykálkodik már majd egy órája.
- Telefonon? Hmm, majd észbe kap, ha lemerül a telefonja, nem fogom ám újra tölteni... megmondtam, hogy sokba kerül, legfeljebb skypen lehet, de azon is max fél óra..., de beszélhetek én, akár a falnak mondanám...
- Én nem szoktam anya, Jutka mindig trécsel valamelyik csajjal...
- No ne kicsim, inkább lánnyal... úgy sokkal szebben hangzik, tudod, hogy nem szeretem...
- Jól van, bocs anya, tudom, hogy nem szereted, de mindenki így mondja.
- Nem mindenki, aki okos, az nem csajozza le a lányokat, mennyivel szebb a lány, nem igaz?
- De igaz, de minden fiú úgy mondja, hogy a csajok...
- Biztosan nem minden fiú, csak a buták, te légy okosabb a többinél, jó?
- Jó, de akkor miért mondják csajoknak?
- Ez amolyan, divathóbort. Szerintem csúnyán hangzik, én nem szeretném, ha engem valaki lecsajozna.
- Biztos igazad van anya, majd vigyázok, ne szokjak rá... a lányok, a lányok!
- Ugye, hogy jobban hangzik?
- Igen, anya, mert te okos vagy, de a csajok buták, jobban illik rájuk...
- De hát megígérted.
- Jó anya, észben fogom tartani - mondta szégyenkezve, s visszasomfordált a szobába.

*Bori megterítette az asztalt, majd bement a nappaliba, hogy megkérdezze Dömét, van-e ideje ebédelni.
- Hogy haladsz a munkával, szívem? - Remekül! Ma nagyon jól haladtam, még jó fél óra és be is fejezem mára. Talán kész az ebéd?
- Éppen azért jöttem, hogy megkérdezzelek tudnál-e jönni ebédelni, úgyis olyan ritkán ebédel a család együtt - mondta Bori, olyan hangon, hogy Döme nem tudott ellenállni.
- Jól van drágám, megyek én is, ebédeljünk együtt. Azután gyorsan végzek, és leviszem a srácokat torna órára. - Rendben drágám, én addig elmosogatok, kiteregetek, s azután játszhatunk valamit együtt a gyerekekkel, vagy megnézhetünk valami jó családi filmet. Mit szólsz? - Ragyogó ötlet! Igazad van, tegyük szabaddá magunkat mindketten, hadd élvezzék a gyerekek is ezt az itthoni iskolát. - Meg van beszélve, indulhatunk ebédelni, szólok a kis sáskáknak is.
Miután megebédeltek, Döme visszament a nappaliba dolgozni. Bori egy-egy rúd csokit nyomott a gyerekek kezébe, - nos, mi a helyzet a házi feladatokkal? - kérdezte. - Én készen vagyok mindennel, - kiáltotta Öcsi, azonban Jutka azt felelte, hogy még hátra van a verselemzés.
Bori átnézte Öcsi munkáit, talált benne néhány apró hibát. Leültette, s rámutatott a hibákra. - Gondolkozz el még rajta és javítsd, biztosan csak elkapkodtad, kicsim.
Azután Jutka hívta Borit, mert a verselemzés nem ment neki. Végül minden szépen megoldódott, Öcsi is megtalálta és javította a hibáit, majd vissza postázták a feladatokat az iskolának. Akkorra Döme is elkészült és kiment a srácokkal levegőzni, mozogni.
Bori közben elmosogatott, kiteregette a kimosott ruhát, feltakarította a konyhát, majd nekiállt és készített egy nagy tál gyümölcssalátát. A konyhaasztalon hagyta, oda tette mellé a kis tálkákat, kanalakat és kikukkantott az ablakon, vajon jönnek-e már.
Meglátta Öcsit, amint trappol lefelé a járdán a pályák felől, azután ott látta Jutkát is a nyomában, míg Döme kényelmesen sétálgatott utánuk, jóval hátrább, majd nyilván ráunt, s ő is futásnak eredt, és hamarosan lehagyta mindkettejüket. Bori elmosolyodott. Igen Döme, a hosszú lábaival, mindig is jó futó volt. Amíg még kettesben voltak, ó, de régen volt, sóhajtott fel, akkor kijártak futni a természetbe. Persze, őt is mindig lehagyta Döme, sohasem bírta vele tartani a lépést, mosolyodott el végül.


*Miután meg volt a kézmosás, fertőtlenítés, mindenki szedett magának a gyümölcs-salátából és Bori engedélyét hallva, a gyerekek máris trappoltak be a nappaliba, hogy ott falják fel a finom gyümölcsöket. Döme is megpakolta a tálkáját, majd utolsóként Bori is tett a tálkájába egy kevés gyümölcsöt, hagyva még a két kis sáskának, mert tudta, hogy jönnek még újra szedni.
A gyerekek falták a gyümölcsöt, csak úgy állva. Döme a kanapé végébe ült és ott kanalazott, Bori a kanapé másik végébe huppant le, majd száguldva mellé puffant Öcsi is, megelőzve Jutkát, aki azonnal rá is mordult öccsére:
- Én akartam anya mellé ülni, kis köcsög...
- Ne, ne, ne... tisztázzunk valamit. Öcsi megígérte délelőtt, hogy nem csajozza a lányokat, akkor most tisztázzuk azt is, hogy nincs köcsögözés. Jó lesz, Jutkám?
- De, amikor az...
- Nézd kislányom, apát sem köcsögözöd le (legalábbis, remélem). Mit szólnál, ha én most azt mondanám: hej, nagy köcsög, szedd össze az üres tálakat és vidd ki a konyhába! Nem mondom, te is illendően szólítsd meg az öcsédet és más fiút is, maradjunk ebben. Megígéred!
- Csak azért, mert ez a kis szemét megígérte? Úgysem fogja betartani... igenis, mindig csajozik.
- Mától kezdve nem! - hangzott újra Öcsi ígérete.
- Hallottad kislányom? Szeretném, ha te is megígérnéd, és azt is nagyon szeretném, ha mindketten be is tartanátok.
- Jól van no, de akkor ülhetek én anya mellé? - kérdezte Jutka, s könyökével oldalba bökte öccsét. Bori figyelmét nem kerülte el, majd egy bölcs javaslattal állt elő.
- Jutka állj csak fel! - majd miután felállt, Öcsinek szólt, hogy üljön arrább, s ő maga is követte, átadva helyét Jutkának - nos, így jó lesz? Mindketten mellettem ültök. Jutka bólintott, de durcásan ette tovább a gyümölcsöt.
- Jé, kivi is van benne, azt nagyon szeretem, - kiáltott fel Öcsi, amikor rábukkant egy kivi- karikára. Majd gyorsan anya tálkájába pillantott, s ott több kivi-karikát látott - neked több kivid van anya, meg Jutkának is. - Nyugodtan viheted az enyémet, én úgysem vagyok oda érte, tessék vigyed. - Öcsi buzgón kiszedte anya tálkájából az összes kivit. - Kis élhetetlen, igenis, anya is szereti! - dünnyögött közben Jutka.
- No, kérem az üres tálakat - szólt Döme, amikor kiürítette a magáét - kiviszem a konyhába, addig döntsétek el, hogy társasozunk, vagy filmet nézünk?
- Szerintem maradt még egy kis gyümölcs kinn a tálban, aki kér, az menjen apával. Egyétek meg, ne hagyjuk kárba veszni.
- Én kérek, ha van még, - kiáltott fel Öcsi - Mindjárt gondoltam... - jegyezte meg Jutka, tovább duzzogva. - Menj te is, ha kérsz még, - biztatta Bori. - Inkább nem, mert nem lenne jó vége... - Bori átölelte, és puszit nyomott a feje búbjára - Az én okos nagy lányom!

- No, kitaláltátok mi legyen? - kérdezte apa, amint visszajött a konyhából.
- Nézzünk filmet, nézzünk filmet! - kiabálták kórusban a gyerekek.
- Nos, Peti fiam, gyere nyergeld meg a lovad, hogy végig tudjuk ülni a mozit, addig anya meg Jutka választanak filmet.
Petit nem kellett biztatni, felpattant azonnal apa hátára, s néhányszor körbelovagolta az asztalt. Akkorra Döme már izzadni kezdett, - hát fiam, azt hiszem le kell már szoknod a lovaglásról, piszkosul megfájdult a derekam, olyan nehéz vagy, mint egy tuskó. No, lányok, választottatok már valamit?
- Tessék a lehetőségek: Jake, a felforgató - kutyás film, Gyerekszomorító igen - családi és Apáért mindent, szintén családi film. Mi legyen?
- A kutyást, a kutyást! - kiáltozott Öcsi. - Apáért mindent! - hangzott Jutka kívánsága. Öcsi szinte azonnal megadta magát, - jó lesz... Apáért mindent! - majd odabújt apjához és várta a filmet.

A felénél leállította Bori a filmet. Hozott a gyerekeknek egy-egy szelet vajas kenyeret és egy-egy pohár tejet.
- Ehettek itt a kis asztalon, azután még végig nézzük a filmet. Hogy tetszik? - Nekem nagyon... - hangzott Jutka véleménye. - Nekem is... kíváncsi vagyok erre a bankrablásra, nagyon elszánt a kis csa... lány. Ide mégis jobban illik a csaj, igaz apa? - Nem Petikém, nagyon is talpraesett a kislány, a papája műtétjére kell a pénz. - És akkor lehet bankot rabolni? - csodálkozott el Öcsi. - Csak filmen kisfiam, a való életben nem szabad még akkor sem bankot rabolni - tette helyre a dolgot Bori, - egyébként majd meglátod, mi lesz a vége a dolognak.
Amikor véget ért, Öcsi ment először zuhanyozni, meg fogat mosni, utána Jutka. Bori szép jó éjszakát kívánt nekik, s érezte, hogy a gyerekek szorosabban ölelik, mint máskor. - Anya, ugye jó fej volt a bankár, hogy adott pénzt a műtétre, hogy meggyógyuljon a kislány apukája? - Igen, tényleg jó fej volt, de a valóság más, kevés ilyen bankár szaladgál a világon. Nekem is nagyon tetszett a film. Na, most már aludjatok jól, álmodjatok szépeket! - A jó éjt puszi után egykettőre el is aludtak mindketten.
Amíg Döme zuhanyozott, Bori még gyorsan elmosogatta a gyümölcsös tálakat, meg a két tejes poharat, kistányért, s azután ő is a fürdőszobában kötött ki.
Döme a nappaliban várta, s amikor Bori belépett, felugrott, felkapta feleségét, s a karjaiban vitte ágyba.

folytatása következik...

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6766
Időpont: 2020-11-07 11:14:49

válasz Bödön (2020-11-07 08:17:00) üzenetére
Szia Bödön!

Örülök, hogy tetszik ez a mese, ami valójában a valóságban is előfordulhat, sőt elő is fordul ilyen, vagy hasonló. Mert ha még a családtagok sem tartanak össze, akkor mi lesz?...

Én is üdvözöllek!
Ida
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9521
Időpont: 2020-11-07 08:17:00

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Ida! Jól tetted, hogy egy ilyen könnyed hangvételű, kellemes családi történetet hoztál, ami mindenkinek tetszik. Ránk fér egy kis vidámság. Úgy olvasom, mint egy szép mesét. Rácsodálkozom: ilyen is van? Így is lehet? Megyek a folytatáshoz! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6766
Időpont: 2020-11-06 09:43:08

válasz oroszlán (2020-11-06 00:08:04) üzenetére
Drága Ica!

Igen nyomasztó ez a járvány-helyzet, azért is szántam ezt a novellát könnyednek, szórakoztatónak, hogy felrázzon bennünket kicsit. Örülök, hogy tetszik ez a családi idill.
Köszönöm szépen kedves soraidat.

Szeretettel ölellek,
Ida
Szenior tag
oroszlán
Regisztrált:
2012-04-25
Összes értékelés:
8820
Időpont: 2020-11-06 00:08:04

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Drága Ida!

Jól tetted, hogy ilyen idilli családot hoztál, ill. varázsoltál írásodban. Remélem így marad, ilyen harmonikus a kapcsolat gyerekek és a szülők között. (tanítani kellene)
Sajnos egyre nehezebb elviselni ezt a vírusos helyzetet, bezártságot ami félelemre adhat okot.
Szeretettel ölellek
Ica
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6766
Időpont: 2020-11-05 11:44:10

válasz hundido (2020-11-05 05:47:43) üzenetére
Szia hundido!

Szerintem, ahol alkalmazkodnak egymáshoz a családtagok és próbálják megoldani a problémákat közösen, ott általában sikerül. Persze, ennek az ellenkezője is igaz lehet. Ennek a családnak eddig még sikerült, a továbbiakban majd elválik. :)
Köszönöm, hogy velük tartasz.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6766
Időpont: 2020-11-05 11:38:22

válasz Krómer Ágnes (2020-11-04 22:41:08) üzenetére
Kedves Ági!

Örülök, hogy jólesett olvasnod. Persze tudom, nem minden család működik így, hallottam olyat is, ahol a szülők a falra másztak a gyerekeiktől, de én könnyed, szórakoztató olvasmánynak szántam, s olyan családot próbáltam bemutatni, ahol alkalmazkodnak egymáshoz a családtagok, és próbálják megoldani a problémákat, s ráadásul, sikerül is nekik.
Várlak szeretettel a továbbiakban is, hiszem, hogy ugyanúgy jól fogod érezni magad a társaságukban, mint eddig.
Köszönöm, hogy jöttél.
Szeretettel,
Ida
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2126
Időpont: 2020-11-05 05:47:43

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Idilli kép a karantén elejéről. Volt idő egymásra ebben a családban. Ez nem mindenhol volt így. Tanulás, a szülők otthonról dolgoztak, hadakozás a gépért...Itt ez nincs. Még mindenki türelmes. Később is ilyen lesz? Várom a folytatást. üdv hundido
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3322
Időpont: 2020-11-04 22:41:08

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Ez nekem olyan kellemesen meseszerű, mondhatnám de inkább leírom.
Az utóbbi napokban ez az egyetlen írás a vírusról amitől nem mászok falra...
Ezt jó volt elolvasni az előző részt is olvastam.Szerintem elég könnyed kis kapcsolódás.(Nekem az)
Kár, hogy az élet nem ilyen persze van akinek biztos.Nyugis és szerethető ez az egész.Tetszenek a karakterek.
Majd valamikor még írok hozzád,majd olvasom ha úgy adódik, de lehet csak a végéhez írok.
Na ezt most jól esett elolvasni.

Szeretettel:Ági
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6766
Időpont: 2020-11-04 20:22:03

válasz efmatild (2020-11-04 15:00:57) üzenetére
Drága Matild!

Örülök, hogy jól érezted magad Bori és Döme családi fészkében. Lehet, hogy ez a járvány jobban összekovácsolja a családokat? Bár vannak olyan családok is, akiket elválaszt, sajnos.
Örülök, hogy jöttél és jól érezted magad. Tarts velük még egy kicsit, remélem nem bánod meg.

Ölellek szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6766
Időpont: 2020-11-04 20:16:23

válasz sailor (2020-11-04 13:21:09) üzenetére
Szia sailor!

Örülök, hogy tetszett a családi harmónia. Tetszik, hogy a csaj-kisköcsög jelenetet emelted ki. :) Köszönöm, hogy jöttél, s itt hagytad kézjegyed.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6766
Időpont: 2020-11-04 20:05:53

válasz túlparti (2020-11-04 12:49:53) üzenetére
Szia túlparti!

Nem szerencse, persze, de sok mindenre megtanít bennünket, talán összekovácsol családokat, meg utat mutat sok mindenben. Talán változtatnunk kell az életmódunkon, óvni, védeni kell a természetet, beérni kevesebbel mindenkinek... Talán lehet azt mondani, hogy túltoltuk. :)
Nem tudjuk mi lesz a vége, lesz-e vége ennek a borzalomnak, mindenesetre tanulnunk kell belőle.
Boriék története viszont, könnyed, szórakoztatónak készült. Nekem jól esett megírni, ezekben a sötét napokban. Remélem az olvasó is jókedvre derül ennek a családnak a történetén. :)
Köszönöm a vizitet.
Szeretettel,
Ida
Olvasó
Regisztrált:
2013-11-21
Összes értékelés:
541
Időpont: 2020-11-04 15:00:57

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Drága Ida!
Kellemes érzés volt olvasni ezt a családi idillt. Ha nem lenne járvány a háttérben, és nem kellene dolgozni a szülőknek a megélhetés miatt, mindig ezt kívánná az ember, hogy együtt legyen a családjával Olyan szépen írod le ezt a napot is, hogy az olvasó szinte közöttük él...
Kíváncsian várom a folytatást!
Sok szeretettel olvastalak: Matild
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
6873
Időpont: 2020-11-04 13:21:09

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Nagyon szép harmónkus családi élet
képét hoztad!
Talán azért is ilyen szép és jó a kapcsoat
szülök és gyerekek közt.mert most mindannyian
együtt lehetnk,idöt hagyhatnak a másikra!
Nagyon jó lett a ´csaj´és a ´kis köcsög´fejtegetés!

Szeretettel gratulálok:sailor

Szép napot!
Alkotó
Regisztrált:
2013-06-11
Összes értékelés:
1353
Időpont: 2020-11-04 12:49:53

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Tán még "szerencse", hogy jött ez a rühes franc? Nem hinném. Mindenesetre asszem' a home office szerintem nem csak a fizetős munkáról szól. Mert a "családi hivatalt" is működtetni kell! Sokkal több türelemmel, empátiával! Kívánok nékik kitartást ehhez, hosszú Ideig!
Szeretettel: Túlparti

Legutóbb történt

hundido bejegyzést írt a(z) A lajtorja 71. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 71. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fogatlan Ferkó című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Fogatlan Ferkó címmel a várólistára

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Hajnalodik című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Fény és árnyék című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Esti kép című alkotáshoz

hundido alkotást töltött fel Csussz, a kígyó címmel

hundido bejegyzést írt a(z) A tolvaj Szarka című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) az árnyéknak is színe lett című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Költők tolla címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Párbeszéd gyilkosra várva - befejezés című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Párbeszéd gyilkosra várva című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (4/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (3/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Dorothy alkotást töltött fel A gondolat címmel a várólistára

szilkati bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Honlapunk fórumtémához

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)