HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 4

Online vendég: 14

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51272

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

ElizabethSuzanne
2021-03-02 19:59:26

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / regény
Szerző: AzraelFeltöltés dátuma: 2021-01-21

Gergő És Pamela- Negyedik Rész

Negyedik Rész

Kígyó a paradicsomban a bűnbeesés emlékévelAz a nap is úgy indult mint a többi. Pamela egyszerű fekete nyári ruhájában, kendővel a homlokán, bevásárlókosárral a karján elindult a Garay-piacra, hogy megvegye a friss zöldséget-gyümölcsöt. Kora reggel volt, a Nap épp most kelt föl a Városliget felől. Pamela megvett egy kiló paradicsomot és már ment tovább a retek és hagymaárusok felé, mikor egy kezet érzett a vállán és egy ismerős, óh mily ismerős és dallamos férfihang szólt hozzá.

- Szervusz Pammy. Hallom férjhezmentél.

Pamela döbbenten fordult meg és Gergőt látta maga előtt.

- Te mit keresel itt?- kérdezte azonnali támadóállásba lendülve.

- Én nem akarok semmi rosszat se csak gratulálni szeretnék az esküvődhöz. Pamela én nem akarom hogy rossz legyen neked, békét akarok. Egyezzünk meg abban hogy nem bántjuk többé a másikat.

- Ha annyira jót akarsz nekem akkor tűnj el errről a környékről is! Minek jöttél ide?

- Volt a Városligetben egy kis elintéznivalóm aztán erre jártam, megláttalak és úgy döntöttem megbeszélem veled a dolgokat. Tudom hogy görény módon viselkedtem veled, sok szenvedést okoztam neked.

- Az nem kifejezés!- vágott közbe Pamela.

- Meghallgatnál anélkül hogy a szavamba vágnál?

- Hogyne még mit nem! Hogy aztán valaki meglásson és hírül vigye Nikolkának! Mert unatkozik a kiskisasszony és valakit ki kell megint kezdenetek? Hát nem! Egyikőtök sem hiányzik nekem és azt is el akarom felejteni hogy a világon vagytok! Tönkretettétek az életemet, alighogy újra tudtam kezdeni,most megint ki akartok csinálni!

- Senki nem akar téged bántani és kikezdeni! Én csak békét akarok. Nikol meg nem foglalkozik veled, éli az életét.

- Ő küldött ide különben magadtól nem jönnél! Ha annyira békét akarsz hátraarc és ne gyere ide többet! Még Budapest is túl szűk kettőnknek. Ígérem hogy azon leszek, minél előbb elköltözzünk a férjemmel vidékre vagy ha minden kötél szakad haza Erdélybe és akkor nem fogom szennyezni nektek itt a levegőt.

- Pamela senki nem mondta elmenj! Ha szép szóval meg tudunk egyezni....

- Nagyon jól tudom hogy mi a kötelességem a nálam feljebbvalókkal szemben. Nem várom meg míg felszólítanak! Tudom hol a helyem és azt is hogy nekem kell innen továbblépnem. Megmondhatod Nikolnak hogy még csak határidőt sem kell szabnia, azon leszünk hogy még csak nyomunk se maradjon itt!

- Érdekes vagy te lány! Azt mondod, tiszteled a nálad feljebbvalókat. De az elején te akartál engem a környékről elküldeni. Pedig tudhatnád hogy nem áll jogodban. Nekem viszont annál inkább jogom van arra is, hogy mondjuk ezt szabjam ki:két heted van ahhoz hogy csomagoljatok és még az országból is kitakarodjatok. Vagy NDK,vagy Románia, édes mindegy csak ne legyetek itt. És ha két hét alatt nem mozdultok te is tudod hogy jóban vagyok a hatóságokkal és csak egy szavamba kerül....

- Fölösleges fenyegetőzni! Egy hét múlva már egy országgal odébb leszünk. Nikol meg lesz elégedve.

- Az lehet hogy Nikol meg lesz elégedve de én nem. Én határozottan nem akarom hogy elmenj! - azzal Gergő durván megragadta Pamela karját és így folytatta: -Ha annyira el akarnálak üldözni, nem gondolod hogy azt már rég megtettem volna? És különben is:nem gondolod hogy az túl egyszerű lenne?

- Vedd le rólam a mocskos kezed!

- Ejnye! Hát ennyire tiszteljük csak a nálad különbeket? Hát még dafke azért sem! Vegyél vissza ebből a hangnemből!

- Egy pillanat! Az hogy nálam jómódúbb és köztiszteltebb vagy arra nem jogosít föl hogy úgy bánj velem mint egy útszéli feslett lotyóval. A lábtörlőd nem vagyok és nem is leszek soha!Minden embernek van méltósága akármilyen kasztba is tartozik.

- Te beszélsz nekem méltóságról? Te aki arra sem vagy képes hogy csendben elviseld a kudarcot, vereséget, mint ahogy egy normális emberhez illik? Először viselkedj a helyzetednek megfelelően és tanuld meg hol a határ valamint tanulj meg tisztelni másokat, tiszteletben tartani ha valaki nem úgy gondol és érez mint te. Nem tehetek arról hogy nem vagy hozzámvaló.

- Akkor már igazán megmondhattad volna már az elején hogy menyasszonyod van,de ha nem lenne akkor se kellenék! Igazán megspórolhattuk volna ezt az egészet. Mert attól hogy szegény vagyok, kicsi és csúnya, az nem azt jelenti hogy nincs lelkem.

- Ha azt hiszed hogy meghatsz a drámai frázisokkal nagyon tévedsz. Az éles retorikád igazán lehengerlő, akárcsak az igencsak figyelemreméltóan magas műveltséged.De hiába vagy ennyire drámai nagy karakter, édeskevés vagy ahhoz hogy Ági és Nikol helyébe lépj, hogy velük egy lapon említselek. Mert ahhoz születni kell. Értsd meg hogy én előkelő származású vagyok annak ellenére hogy a GYIVI-ben nőttem föl. Te paraszti sorba születtél, zabolátlan vagy és nyers. Soha nem leszel úrikisasszony itt Pesten! A tieid közt Romániában játszhatod a hercegnőt, de itt nem vagy más mint egy jöttment senkiházi. Hiába vagy intelligensebb Nikolnál. Ő egy előkelő pesti úrilány, te pedig egy középszerű,jelentéktelen tanyasi liba vagy. Már az is teljesítmény a magadfajtától hogy megtanultál írni-olvasni.

Pamela végképp feldühödött az ilyen megalázó szöveg hallatára. Alárendelt helyzet ide vagy oda, de nem tűrte az ilyen szintű megalázást és kioktatást, holott józan eszével mégis igazat adott Gergőnek.

- Akkor sem vagyok a lábtörlőd és nem kötelességem eltűrni a mocskolódást! Nem az számít nekem veled ellentétben hogy mennyi pénzed és befolyásod van, mennyire vagy társadalmilag elismert, hanem hogy milyen ember vagy belülről. És én hiába vagyok egy ágrólszakadt jelentéktelen senki, lelkileg jóval gazdagabb vagyok mint te. Hiába vagy feljebbvaló, valójában sokkal alsórendűbb vagy mert a pénzt imádod annyira, hogy bármire képes vagy, csakhogy előkelő luxus életed legyen. Emellett semmi tartásod és jellemed nincs!Még mielőtt újra idehozna az ördög a Garayba, növessz gerincet és menj el Ózhoz szívért. Úgy látom a gazdagok sokszor unalmukban nem tudnak mit kezdeni magukkal és azzal mulatják fölös szabadidejüket hogy a szegényebbeket hajkurásszák, üldözik. Holott ennyi erővel magadba nézhetnél és jellemes ember lehetnél! További szép napot!

Azzal kiszakította magát Gergő szorításából és sarkonfordult. Gergő egészen addig nézett utána míg el nem tűnt a Garay utca 37. kapujában.

Gergő megjegyezte a házszámot.

- Garay 37.- suttogta,majd megtörölte a kezét. - Visszajövök még ide.

S ekkor úgy érezte fordul egyet a világ vele. Megfordult és lassan elindult a Keleti Pályaudvar felé. Próbált aznapi teendőire koncentrálni és döbbenten konstatálta hogy ma ez nem megy. Nem tudott szabadulni Pamelától, úgy érezte hogy teljesen hatalmába keríti az asszony. Úgy gondolta,hogy muszáj keresnie egy eszpresszót hogy félórát elüldögéljen egy csésze kávé társaságában. Végül a Thököly úton talált egy helyet, oda beült. Egy csésze feketét szürcsölgetett cukor és tej nélkül, keserűen. Dühöt érzett hogy ez az egyszerű székely tanyasi liba ilyen pofátlanul és vakmerően ki tudja őt osztani. Hogy ilyen bátran szembe mer szállni a kemény csepeli oroszlánnal. Dühös volt a gondolatára hogy Pamela mekkorát röhöghet a markába, hogy így le tudja őt szégyenszemre dorongolni. De a dühön kívül mást is érzett. Valami vibráló, láthatalan erőt. Egyszeribe forróság öntötte el és ez nem a feketekávénak volt köszönhető. Maga előtt látta Pamelát,az asszony haragos vérnyúltekintetét újra magán érezte. Bűvös, meleg ,édes érzés járta át szívét. Mindenáron küzdeni akart ezellen hisz egy rangon és méltóságon aluli nőről van szó, ráadásul Nikolett is létezik. Még akkor is ha hűtlen az asszony.
Nikolett hűtlensége újra szégyennel és fájdalommal nehezedett rá. Márcsak azért is mert tudta: Pamelának igaza van abban hogy Nikolett jellemtelen, valamint hogy ő mégiscsak gazdagabb lelkileg. Hisz Pamela soha nem tenné azt amiket ők. Neki nagyobb jelleme van mint őnekik annak ellenére, hogy szegény és megvetett. Gergőnek borzasztóan tetszett a fiatalasszony, az ahogyan kiáll magáért, amilyen bátran szembeszáll még nála erősebbel is, amennyire nem ismeri a megalkuvást, az a fájó büszkeség és az a keresetlen őszinteség ahogy a szemébe mondja az ember fiának az igazat. Gergő nem tudott Pamelára haragudni holott miatta veszítette el Ágit örökre.
És bevillant az a múltbéli füstbement esküvő emléke.
Tikkadt kora őszi nap volt,mire kitűzték a nagy napot. Úgy rendezték, hogy mind az anyakönyvvezető, mind a pap egy helyen legyen az impozáns Pest környéki templomban. Ha már Ági megtartotta szüzességi fogadalmát az esküvőig, emellett minden lányos anya olyan tökéletes gyermekről álmodik mint ő és minden anyós ilyen menyet akar a fiának, ennélfogva Gergő hajlandó volt félretenni az ateista-materialista életszemléletét és eljárni Ágival a plébániára jegyesoktatásra aztán meg római katolikus szertartás szerint összeházasodni a polgári esküvő mellett. Belátta hogy neki is változtatni kell színleg, a látszat kedvéért pár dolgon, ha már ilyen szerencsés hogy egy teljesen tökéletes társ a jutalma nagy és hősies önvalója ékes bizonyítékaként. No meg a nagy Darwin is megmondta: nem a legerősebb és legokosabb egyed él túl mindent hanem amelyik a legjobban tud a változó körülményekhez alkalmazkodni.... és ahhoz hogy az ember fia bekerüljön egy nagyon jó családba és lefölözze az azzal járó hasznot és előnyöket, olyannak kell mutatnia magát amit a menyasszony és annak családja: szülei, testvérei és egyéb rokonai előtt amilyennek ők látni és hallani akarják. Hiszen Ági nem csak teljesen tökéletes nő, hanem az alkalmazkodás és az elvárásoknak megfelelés mintaképe: nem kis teljesítmény, hogy valakiből KISZ-titkár lehet úgy hogy elnézik neki a katolicizmus gyakorlását, az egyház tanítása szerinti életvezetést.
Már majdnem ott volt a dolog, már majdnem sikerült, már majdnem elnyerte a főnyereményt, az ártatlan, szűz és előkelő menyasszony kezét, kinél szebb és jobb nincs egész Kárpát-Medencében--erreföl bosszúálló kéz mindezt tönkreteszi. A papok az esetek 99,99 százalékában csak formaságból kérdezik meg: van -e valaki aki bármilyen akadályt tud ami miatt e házasság nem jöhet létre. És csak minden ezredik esetben lép valaki elő, az is többnyire idejétmúlt és nevetséges indokokkal.
De úgy látszik a csepeli csibésztelep asztrológusának jobban meg kellett volna néznie milyen nap-hold-csillagállás kerekedik az esküvő kitűzött időpontjában. De úgy gondolták nincs erre semmi szükség, mégis mi vethetne gátat ezen csodálatos frigy létrejöttének?
Vagy mégis ki?
Tetőtől-talpig gyászruhás Pamela, megsápadva-megnyúlva mint aki a sírból kelt volna föl. Látszik rajta hogy csak a gyűlölet és a bosszúvágy tartja életben. Aki inkább temetésre mint esküvőre volt felöltözve, s nem is csinált belőle titkot, hogy ő itt most temetni jön és nem éljenezni.
- Én! - kiáltotta. - Én mondom hogy ezen esküvő semmi szín alatt nem köttethet meg!!!
A hívatlan vendég, a gyászruhás kobold alighanem macskamód besurrant a templomba a szertartás legelején, a többi vendég háta mögött sunnyogott észrevétlenül. Leghátul csendben megvárta míg fölteszi a pap az ominózus kérdést. Mikor pedig meghallotta, úgy érezvén eljött az ő ideje, előresuhant a padok között és fülsiketítő, karcos, összetéveszthetetlenül éles hangján szólt:
- Hazugságra nem lehet várat építeni se nem az én boldogtalanságomra! Kötelességem ország-világ előtt hirdetni a való igazságot: a vőlegény a szeretőm volt míg ezt a fakó cselédet, ezt a felcifrázott felmosórongyot oltár elé tervezte vinni--hozta is csak nem lesz most ebből semmi!Itt ma nem lesz házasságkötés!!!
Gergő először sóbálvánnyá meredten bámult mint a bibliai Lót felesége, majd a kezdeti sokkból hamar magáhoztért, ahogy szokott hasonló helyzetekben.
- Eh--ez nevetséges! Ez ki ez a nőcske és hogy jön ehhez? Azt se tudom ki ez az őrült, nem ismerem, most látom először az életben. Drágám ne törődjünk vele, - fordult Ágihoz- nem tudom ki és honnan szalajtotta ezt az elmebeteget hogy bepótolja az áprilisi tréfát.
A szépséges hófehér menyasszony is csak pislogott meglepve. Pamela folytatta:
- Tudtam én hogy gyáva görény alak vagy de ennyire...hát nem úszod meg esküszöm az Istenemre, mindannyiunk teremtő Istenére! Se te, se ez a seprűnyél itt melletted nem lesz boldog az elkövetkezendőkben! Csak úgy szórakozásból kikezdett velem a vőlegényed, gondolta jó vicc meg jó játék csak most visszanyal az egyszeri fagyi. Azt hitted ennyiben hagyom mi? Hát tudja meg ország-világ hogy Szigetváry Gergely Balázs velem csalta meg a menyasszonyát akit állítólag mindennél és mindenkinél jobban szeret. Csakhogy én bosszút állok!!! Addig nem nyugszom mg a porba nem lesznek sújtva!!!

A padok felől élénkülő morajlások hallatszottak, a násznép megbotránkozva súgott össze egymás között, sokan hitetlenkedve rázták a fejüket. Gergő húgán, Vandán látszott hogy majd elsüllyed a szégyentől, hogyisne legnagyobb félelme teljesül most: elmarad az álomházasság amiből neki nem kevés haszna lenne és ami még olyan szörnyű az, hogy most mindenki rajtuk fogja köszörülni a nyelvét, dagad a botrány mint a kelt tészta. Tudta jól,hogy bátyja nem ártatlan abban amivel ez a kis jöttment vádolja--nosza megfogadta legyen csak Gergővel négyszemközt, olyan lelki fröccsöt ad a fivérének hogy az nem teszi ki az ablakba. Halványan reménykedett abban, hogy az emberek nem fogják ezt elhinni, Ágiék meg végképp nem és ha ilyen ramazurisan is de a házasság megköttetik. Legalább ha Gergő megcsinálta a nagy bajt, minimum hogy tagadni is tudjon ilyen ügyesen és meggyőzően.
Nem is hagyta magát Gergő.
- Hazugság! Koholmány! Aljas rágalom az egész!!! Soha semmi közöm nem volt ehhez a kis nőcskéhez, azt se tudom ki ez, illetve most annyit tudok róla hogy egy elmebeteg hazudozó aki hobbiból családok életét dúlja fel, ki tudja kiknél hányszor adta elő ugyanazt a kitalált történetet--nézzenek már rá, szegénykén látszik hogy nincs ki mind a négy kereke, a kutyának sem kell olyan ronda, macskás néniként fog egyedül megöregedni! Irigyli azokat akiknek több jutott és ezért kitalál ilyen meséket amik soha nem történtek meg!!!
- Ne tedd itt azt a semmi agyad mert nem áll jól neked!! Jobb dolgom is lenne mint itt verni a balhét de egyszerűen nem hagyja az igazságérzetem hogy ez az Istenverte hazugságra épült frigy létrejöjjön! Ez az alávaló mocskos lator meg ez a kis álszent riherongy cseléd megkapják ami jár nekik! Megérdemlik, hogy agonizáljanak lelkileg és én erről teszek itt és most!!!
- Valaki hívja már a rendőrséget az Isten szerelmére! - kiáltotta Vanda. -Tűrhetetlen amit ez a bolond nő itt leművel! Megakasztja a bátyám esküvőjét! Arról még csak ne is beszéljünk hogy színtiszta hazugság, kitaláció amiket itt előad. Még az is lehet, hogy betanította valaki erre, hiszen jó sok irigyünk van aki be akar nekünk tartani és nem tudják elviselni hogy a bátyám egy igazi álomnőt vesz feleségül akinél szebb és jobb nincs egész Magyarországon! Figyelj kislány egyezzünk meg valamiben: a bátyám világéletében igényes volt, elvárásai vannak--soha nem nézne rá ilyen lompos, szutykos, csúnya és ostoba nőre mint te, akiről messziről ordít, hogy nem volt gyerekszobája, hiányzik a hét év otthonról, ezzel szemben nézd meg a menyasszonyt akit te leócsároltál mindennek--egy igazi úrinő: gyönyörű, szinkitűnő emninens mintanő, imádják az emberek és megfelel az elvárásainknak nem úgy mint te!
-És gondolom tele is van pénzzel, van ám jó pedigréje és csillogó lakása ahová berakjátok a nincstelen, csóré seggeteket és van akin élősködni meg kihasználni! Mert dolgozni és takarékoskodni, szerényen-tisztességesen élni ismeretlen fogalom nektek, be kell tennetek magatokat egy jó családba és felélni ami a kezetek ügyébe kerül, máshoz nem is értetek! Na de hát az is munka amit ti végeztek a rohadt szemétláda bátyáddal együtt, a legősibb foglalkozás már a kőkorszakban is jövedelmezett, csak éppen nem nyugdíjas állás--egyszer lejár a szavatosságotok mint a savanyú tejnek a boltban, nem árt ha addig megtollasodtok valakinek a nyakán!
- Ezt az elmebeteg némbert biztos, hogy az átkozott Roland bérelte fel és küldte ide jelenetet rendezni, mert még ahhoz is gyáva a magát viking félistennek aposztrofáló idióta balfácán, hogy személyesen idetolja a mocskos pofáját, inkább betanítja ezt az ágrólszakadt senkit, mert úgyis ez a rakás szerencsétlenség viszi el a balhét helyette, neki meg haja szála se görbül meg, gratulálok neki-- szép munka! - magyarázta Gergő a menyasszonyának aki elsápadva könyörgött:
- Drágám mondd hogy nem igaz egy szó se abból amit ez a hibbant nő állít! Minden szemenszedett hazugság ugye kincsem soha nem volt dolgod ezzel a...
- Szívem egyetlen szerelme, soha semmilyen dolgom nem volt vele! Most látom őt először, mondom én hogy Roland műve az egész!! Tudod jól,hogy ő terjeszti rólam hogy egy kihasználós görény vagyok meg hozományvadász és ilyenek! És most nézd meg kihasználja egy nyomorult és elmebeteg, primitív román kislány szerencsétlenségét csak azért hogy keresztbetegyen nekünk és jót röhögjön a markába! Ne higgy el egy szót se ezeknek a csalóknak!
Pamela felkapta a fejét és tovább támadt, ugyanolyan visibáló, agresszív stílusban:
- Hoppácska, álljunk meg egy szóra! Ha uraságodnak semmi dolga nem volt velem honnan szedi hogy elmebeteg román kislány vagyok? Amúgy erdélyi magyar de ez most lényegtelen, nincs kedvem ledarálni elejétől végéig bizonyos nehéz felfogású egyedeknek hogy a székely nem román, ugyanolyan magyar mint te meg ez a nyúzottképű ájtatos vászoncseléd, ha ti vagytok a nagy iskolázottak--én meg még a betűvetést sem ismerem, nem hiszem hogy akkora megerőltetés ezt befogadni. Másik: a kitalált történetekkel való szélhámia olyan dolog amihez ész is kell--nem mindegy hogy kinek mit és hogyan hazudozol, tehát ha csaló vagyok nem lehetek fogyatékos elmebeteg hiszen mindent úgy kell kitalálnom és eltalálnom hogy elhiggyék az emberek, jól kell fel kell mérnem a helyzetet. Ha meg elmebeteg vagyok mégse csalhattam-- mondhatod hogy hallucináltam az egészet, de nem hiszem hogy ez is képzelődés lenne amit most mutatni fogok.
Azzal előhúzott egy levelet és Ágnes arcába dobta:
- Véletlenül nem a jövendőbelid kézírása mucikám? Ha ezek után is oltár elé állsz vele akkor meg is érdemled hogy egész hátralevő életedben kihasználjon és hülyére vegyen!
Miklós bácsi, az örömapa már nem hagyhatta szó nélkül, hogy ez a senkiházi jöttment így vérig sértse az ő angyali, tüneményes lányát aki most összeroskad a fájdalomtól hiszen imádott vőlegénye szerelmeslevelét olvassa amit március végén írt Pamelának. És az a levél nem tűnik olyannak mint ha csak szórakozásból írták volna.
- Figyeljen kisasszony!- fordult Pamelához Miklós bácsi, - fel nem foghatom mit ártott az én gyönyörű és ártatlan lányom magának hogy ilyen gazember módjára viselkedjen vele? Irigyli a boldogságát? Azt tanácsolom, de ez csak egy atyai jótanács amit a szüleitől lehet nem kapott meg: hogy változzon meg, javuljon meg, tanuljon az ő ártatlanságából, legyen olyan visszafogott, normális, engedelmes és jólelkű mint Ágika, próbáljon megfelelni a társadalomnak és akkor nem lesz magának szüksége arra hogy ilyen aljas hazugságokkal és kitalált butaságokkal mérgezze meg rendes és tisztességes emberek életét. Hanem tegyen valami jót is ha már abban a kegyelemben részesült hogy a mi társadalmunkban élhet és járkálhat szabadon, bár maga nem érdemli meg ezt a lehetőséget, de talán még méltóvá válhat rá egy szép napon ha megfogadja a tanácsomat és elgondolkozik rajta majd tesz is hogy másképp legyen.
Pamela nevetve így szólt:
- Épp most teszek érte: megmentem a lányát egy katasztrófális házasságtól, bár lehet nem kellett volna mert pont megérdemlik egymást. Maguknál az a jó ember aki szerencsétlenné tesz egy nála jóval elesettebbet aztán kineveti és oltár elé áll pusztán érdekből egy hozzá hasonló képmutatóval! Minden szentnek maga felé hajlik a keze, a maga lánya csak egy mártírkodó, farizeus hamupipőke--a vak bárzongorista is látja, hogy mennyire megjátssza a jókislányt az egész csak színház a kedves nézőknek!
Miklós bácsi belátta,hogy nincs kivel vitatkozni, csendesen így szólt:
- A mindenható igaz Isten bocsásson meg magának kisasszony mert mi nem tudunk és ezek után nem is akarunk!
- Nem is fogunk! - ugrott Gergő Pamelához és megmarkolta a karját: - Most valld be te nyomorult elmebeteg szajhacafat rihelotyka hogy szemenszedett hazugság ez az egész amit előadtál és térdelj le a menyasszonyom elé bocsánatot kérni tőle-- mert ő nálad ezerszer különb és ha ő most megbocsát neked nem adunk át a rendőrségnek!
- Hagyjad Gergő ereszd el, nem érdemli meg még azt se hogy miatta rendőrségi ügyünk legyen.- kérlelte Ágnes a szerelmét.- Mondd hol rontottam én el hogy ezt kaptam tőled?Mondd meg a szemembe őszintén hogy mit csináltam rosszul? Mindig azzal jöttél mennyire tisztelsz mint igazi rendes nőt és nagyra tartasz, én vagyok a legnormálisabb nő szerinted az egész Földön. Úgy látszik mégse gondolod komolyan ha így le tudtál járatni itt mindenki előtt ezzel az ócska némberrel. Gyere félre mert mondani szeretnék valamit kettőnkről. - nézett rá esdeklőn ahogy szokott ha éppen kérni szeretne valamit.
Gergő elengedte Pamelát, akit azonnal elvitt két rendőr akiket a pap hívott azzal,hogy közbotrányt rendez Isten házában. Noha egész világ szégyenére megbilincselve, vezetőszáron, nagyokat lökdösve rajta vitték mégis volt pofája utoljára beleröhögni az ifjú pár és az őket körülvevők arcába.
- Drágám nem lesz esküvő.- mondta Ági megtörten. - Nem megyek hozzád...ezek után.
Az ártatlanság lilioma tehát összetörve távozott szülei és húga kíséretében, öccse maradt hátra, hogy közölje a meghívottakkal: az esküvő elmarad, a bankettet értelemszerűen lemondják, legyen szíves mindenki hazamenni és köszönik a megértést.
Gergő mindebből pedig csak annyit értett hogy emiatt az alávaló némber miatt ugrott az álomházasság. Legalább annyi jó volt a nagy rosszaságban hogy mindenhol részvétre és vigasztalásra talált, mintha gyászoló özvegyember lenne. Mindenhol Pamelát hibáztatták és kárhoztatták, holott mindketten felelősek voltak és ezt Gergő valahol,mélyen érezte is, hogy ez nem igazságos de hát neki épp elég büntetés hogy nem vehette el a szépséges szüzet. Hadd bűnhődjön és fizessen meg Pamela, azért meg végképp,hogy Gergő igazából nem tudja utálni, pedig húga és barátai szerint kéne hisz mindenről ő tehet.

Még azért se tudta utálni, hogy a fiatalasszony lelkileg megkínozta azzal hogy mindig ráolvasott szajkó módra olyasmiket amiket hallani sem akart volna. Elvégre is Gergő a legkevésbé se tűrte a kritikát személyét és cselekedeteit illetően, Pamela meg még azért is folyton tükröt tartott eléje és emlékeztette bűneire. Gergő mindig is másokra hárította a felelősséget, nem volt kenyere nyilvánosan beismerni hogy valamit tévesen csinált vagy rosszul csinált, mert úgy gondolta rontja ez a rönoméját önmaga és mások előtt, ezért is kényelmes volt hibáztatni Pamelát. Idestova két-három éve folyt a sárdobálás, gyűlölködés kettejük közt. Pamela ahol csak tudta rontotta bosszúból Gergő hitelét, mindenhol megfúrta, kikezdte a jóhírét, ahogy csak tudott keresztbetett neki amiért őt régen becsapta és elhagyta. Ez a két kegyetlen gyűlölő szem, ez a haragos vérnyúltekintet volt Gergő rossz lelkiismerete. A csibészvezért soha senki fia-lánya nem gyűlölte ennyire szenvedélyesen mint Pamela.

De a csibészvezér nem tudott viszontgyűlölni. Pedig próbálkozott ezerfajta módszerrel. A legkézenfekvőbb az volt hogy igyekezett Pamela rossz oldalát mégjobban kidomborítani, kiszínezni, sőt felruházni olyan gyarlóságokkal a nőt amik neki nincsenek valójában. Emellett a jó tulajdonságait lekicsinyelni, semmibe venni, teljesen negatív személyiségként beállítani maga és mások előtt. Az összes létező emberi gyarlóságot ráakasztotta, bűnbakot csinált belőle. Az "erről is az az átkozott Pamela tehet", meg "ez is az ő hibája" közhelyekké váltak beszédében. Pamela már hozzászokott ehhez, mikor az emberek márcsak rosszindulatból is visszamondták neki, hogy Gergő éppen miket terjeszt róla, Pamela vállatvont és gúnyosan felelte:

- Alighanem még Ádám és Éva bűnbeeséséről is én tehetek neki. Sőt még az évszakok változása is az én számlámra írandó.

De hiába minden igyekezet, Pamela befurakodott Gergő minden gondolatába, esténként mikor szemét behunyta az a keményen kifaragott haragos tekintetű női arc jelent meg előtte, ugyanazt a karcos hangot hallotta még a szél susogásában is mely az ő rossz lelkiismerete volt. Hányszor meg hányszor könyörgött neki gondolatban: "hagyj már végre békén, eleget szívtad már a vérem," - erre mindig gúnyos kacajt vélt hallani és gyűlölettel, bosszúval teli sziszegést: "Addig nem nyugszom míg tönkre nem teszlek és bosszút nem állok rajtad, térden állva könyörögj majd a nyomorult életedért te gyáva alak...". Hiába pedig mindent elkövetett hogy Pamela emlékétől megszabaduljon. Ennek köszönhetően Shakespeare drámái és Mihail Afanaszjevics Bulgakov Mester És Margaritája a szemetesben végezték, merthogy Pamela kedvenc olvasmányai. És ez lett a sorsa az összes Led Zeppelin, Doors, Animals és Janis Joplin bakelitlemeznek is mert hát Pamela kedvenc zenéi.És repült szegény John Lennon meg a Beatles is mert hát arra az átkozott nőre emlékezteti a zenéjük, hiába szerette Ági is ezeket. Nikol persze jót röhögött a lomtalanításon.

De a helyzet korántsem volt ilyen vicces. Pszichikailag Pamela győzött még a kidobált könyvek és bakelitlemezek árán is. Továbbra is Gergő rossz lelkiismerete volt és a fiú már feladta azt hogy ellene harcoljon. Mert hát jaj annak a férfiúnak aki egyszer már elhagyta az eszét-lelkét azokban a vesékbe látó zöldesbarna szemekben.

Gergő akkor és ott az eszpresszóban eldöntötte hogy nem harcol többé Pamela ellen. Most már szabad folyást engedett az asszonnyal kapcsolatos képzelgéseinek. Különben is még friss emlék volt a legutóbbi találkozásuk. Az asszony csinosabb volt mint valaha. Gergő bizony megfigyelte a jól megtermett nőszemélyt, a dús, hosszú fekete hajzatot(vége annak a férfiembernek akármilyen vitéz is aki e tincsek közé fonja az életét), a dús kebleket, a hosszú lábakat,a z asszony keményen kifaragott, komoly arcát. Gergő rájött arra hogy ezt az asszonyt kereste mindig is annak ellenére ,hogy társadalmilag nem felel meg a fontos követelményeknek. És ott a másik bökkenő:az alapból hímsoviniszta Gergő nem tűri ha egy nő fölébe mer kerekedni és urambocsá! - egy jöttment székely parasztlány. Mélységesen sértette férfiúi hiúságát és büszkeségét. Nikollal meg a hozzá hasonló nőkkel nincs gond ilyen téren hisz aranyos de ugyanakkor jellegtelen, szürke, butus kislányok akik szívesen lemondanak a vele való küzdelemről és nem mondanak ellent neki. Édesen csacsognak az aktuális divatról, jól lehet velük reprezentálni, nem baj ha buták és jellemtelenek, az ember fia jól elvan velük. A szemnek pedig adni kell ugyebár és társasági célra teljesen megfelelnek. Mellesleg Gergő adhatja a macsót nekik de Pamelát nem tudja becsapni. A divatbabáknak játszhatja a nagymenőt de Pamela szemében egy gerinctelen féreg, az asszony túlontúl okos ahhoz hogy mégegyszer becsapja. Noha szemtől szemben mégis azzal fogja alázni Pamelát hogy: "nem érdekel a véleményed"- valójában bántotta hogy ilyen rossz véleménnyel van róla az akit viszont ő szeret.

De hisz van rá mód hogy változtasson ezen. Elvégre is van oly karizmatikus, elbűvölő személyisége a grandiózus csepeli csibészvezérnek hogy még a kőszikla is megtörjön fölötte. Tehát lerombolja, megtöri Pamela ellenállását.Úgy gondolta gyerekjáték lesz újra magába bolondítania, márcsak azértis mert Nikol szeretőket tart. Ő maga nem válik el tőle márcsak a pénz és presztízs miatt sem, de viszont feljogosítva érezte magát arra hogy a felesége mellett neki is legyen valakije. És ő diszkréten fogja csinálni hogy mások meg ne tudják. A Garay-Dózsa negyed kiváló ebből a szempontból, ismerősök ide nem vagy igen ritkán járnak, egy a százhoz az esélye hogy bárki rajtakapná őt itt.

A kígyó tehát eldöntötte hogy befészkeli magát a paradicsomba és rábírja Évát az újabb bűnbeesésre. De vajon Pamela mint ügyeletes Éva enged-e a csábításnak?

A történet a nyolcvanas évek elején indul

Még nem érkezett hozzászólás ehhez az alkotáshoz!

Legutóbb történt

szilkati bejegyzést írt a(z) Gyerekvers című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Az ügyetlen Tukó című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Az ügyetlen Tukó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Pilinke és Morzsa királyfi című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) dicsőítő ének című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) dicsőítő ének című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) dicsőítő ének című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel Cseresznyevirág címmel a várólistára

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Pilinke és Morzsa királyfi című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (1/8) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (3/8) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (5/8) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (4/8) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (7/8) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (6/8) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Tavaszi titok című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Vágy című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Nincs semmi baj velem című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) átalakulok című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) utunk kószáló álmodozás című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Az ügyetlen Tukó című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 68. című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel A türelmetlen maci címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Tavaszi tünetek - A nagy kisfiú - 02. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Tavaszi tünetek - A nagy kisfiú - 01. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Tavaszi tünetek - A nagy kisfiú - 01. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Az ügyetlen Tukó című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Egy haiku című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Mécsek világánál című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Mécsek világánál című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Mécsek világánál címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Egy haiku című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Bikavers című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Egy haiku címmel

szilkati bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Bikavers című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Mikor című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Elmúlt az ősz című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Ébredés című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)