HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 22

Tagok összesen: 1921

Írás összesen: 51299

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-04-02 10:09:35

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / regény
Szerző: AzraelFeltöltés dátuma: 2021-02-03

Gergő És Pamela - Kilencedik Rész

Kilencedik Rész

Lehull a lepel
Bár még másfél hetük volt hogy elköltözzenek, már megkezdték a fiókok kiürítését, a bőröndökbe, dobozokba való pakolást. Mintha nyaralni mennének hosszabb időre. Pamela szomorúan tette dolgát, hisz ha minden jól volna akkor haza Erdélybe pakoltak volna föl így. De vissza Őrmezőre, a pokol tornácára, a szűk kis szobába, kegyelemkenyérre. Tegnap még a maga ura volt, ma újra a szüleitől függő szerencsétlen nyomorult, aki a társadalom nyakán is kolonc hisz nincs munkája. Végül a bibliai Jób igazsága jutott eszébe: "Ha Istentől a jót elfogadtuk, a rosszat is ugyanúgy el kell fogadjuk". Végülis mit használsz az ügyednek a sírással-jajgatással te szerencsétlen ember? Hisz a panaszkodástól a nehézségeid nem hagynak el, a barátaid viszont annál inkább. Azért csak tűrj némán és reménykedj az Isten irgalmában.

Szépen-lassan átszállították csomagjaikat Őrmezőre, végül egy szép július végi napon utolsó holmijaikkal együtt kifordultak végleg a csendes Garay utcából, búcsút mondva önálló életüknek. Anna néni örült hogy nem lesz egyedül, itt lesznek a fiatalok, de igencsak bosszúsan csóválta fejét mikor az jutott eszébe, mi vezetett oda hogy Pamela itthon legyen újra. Hát ez a lány nem tanul a leckéből...

- Mindig mondtad hogy két ember kapcsolatában az a papír nem számít. -leckéztette Pamelát miközben az kicsomagolt - Dehogyisnem, számít az hogy össze vagytok-e házasodva rendesen pap előtt. Mert ha én nem szólok és nem nógatlak titeket hogy esküdjetek össze ,szégyenszemre egyedül kell hazajönnöd és rajtad röhög megint mindenki hogy hoppon maradtál.

- Jaj édesanyám Zsolti nem Gergő, hogy mihelyt bajba kerülök, kereket old és szevasz-tavasz bottal üthetem a nyomát. - válaszolta Pamela.

- Azt te nem tudhatod. A férfiak szeretik mindig a könnyebb utat választani. Míg minden rendben szeretnek de ha bajba kerülsz otthagynak, mennek máshoz aki jól viszi. Ilyenek mind. Ha nem vagy vele törvényesen megesküdve, mit fáj neki, ott is hagyhat ha papíron semmi se köti hozzád. Igenis az a papír számít a legtöbbet.

Pamela míg rakodott, az anyja mindenhová követte és nagyban prédikált:

- És azt is ezerszer megmondtam neked jányom,csak te mindig okoskodol, nagyravágyol, azt mindent elrontasz, hogy elégedj meg azzal amid van és ne akarj többet mert a Jóisten megver. No meg is vert. Nincs munkahelyed és mindent előlről kell kezdened. Így soha nem ugrasz egyről a kettőre. Ha engedelmes lennél, szelíd, alázatos ahogy egy nőhöz illik akkor Isten megáldana és nem kéne ennyit bűnhődnöd. És az a másik: Sose tanulsz, mindig ugyanabba a hibába esel, ez pedig a legnagyobb szamárságok egyike. Biztos Rajmund meg te politizáltatok ezért kellett mennetek.

- Már ezerszer megmondtam anyám hogy nem.

- Na ne akarj engem becsapni mert úgyse megy az neked. Ismerlek mint a rossz pénzt, tudom hogy előbb jár a kezed és a szád az eszednél! Ahol nincs fej ott jaj a lábnak. S hányszor mondtam: becsüld meg Őrmezőt, mert itt éled le az életed, ha tetszik ha nem. Nem hogy lenézed a polgárokat és direkt kikezded őket. Kit hová a Jóisten rendelt ott kell lennie. Ha elmegy ,akkor is vissza kell oda menjen ahová az Úr rendelte. Ha az Úr Jézus úgy rendelkezett hogy Őrmezőn nőjj fel, itt kell maradnod hát életed végéig. Eddig valahányszor elmentél mindig vissza kellett jönnöd mert az Úr itt akar téged látni. Ha elköltözöl azzal mégjobban magadra vonod az égiek haragját.

- Persze egész életembe rohadjak a férjemmel ebben a lakásban!

- Másnak még ez sincsen úgyhogy köszönd meg az Úrnak.

- Bezzeg Ildike a kedvenc lánya elmehetett kertes házba lakni a férjével Rákosborzasztóra...

- Neki más sorsot szabott ki az Úr Jézus, neked megint mást. Ő mehet, vándorolhat, neked viszont helyben kell lenned és becsüld meg amid van mégha kevés is. A nagyravágyás bűn, Isten haragja sújt le az olyanokra.

-Ez nem igazság! Ildikó mivel jobb nálam? Diszlexiás nyomdászlány, még az érettségit is kegyelemből kapta. Segíts magadon és Isten is megsegít. Nem fogok én itt megrohadni kegyelemkenyéren mégha belegebedek is. Mit gondol majd csak az ő gyerekei éljenek jól, az én későbbi leendőim pedig senyvedjenek egy lakótelepen?

- Nocsak ne irigyeld a nővéredet. Ő keményen dolgozik és nem rúgatta ki magát egyszerse!Nem lát, nem hall, nem beszél. Mert tudja hogy ez a helyes. Okosabb mint te pedig nehezebb felfogású.

Pamela morcosan csapta be maga után a fürdőszoba ajtaját. Persze ha azt vesszük, Ildikó a nyertes. Mindenkinek azt mondja amit az illető hallani akar, ha ki kell állni valamiért, meg kell egy ügyet védeni, akkor fülét-farkát behúzza. "Vétkesek közt cinkos aki néma"- írta Babits. És milyen igaza van. Hát mint minden lázadó rabszolga, Pamela is eltökélte hogy a végsőkig kitart és küzdeni fog.

Lám-lám azért a Gondviselés nem hagyta cserben Pamelát. Gabi hívta,hogy egy óbudai irodában szülni ment a könyvelőnő és felvennének valakit a helyére míg gyeden van. Gabi azonnal beajánlotta, holnap már kezdhet is. A mindent újrakezdés reménye felpezsdítette Pamelát. Új munkahely, új élet. A fizetését megspórolja, azonkívül amit hazaad, a többit leteszi és kigyűjti az új albérletre vagy tanácsi lakásra. Talpraáll még ha kiböjtöli akkor is. Megmutatja hogy nem győzik le még ha minden és mindenki összeesküdött ellene akkor is.

Hamar beleszokott új munkahelyére. Az első két hét zökkenőmentesen zajlott ám augusztus második hetében az irodavezetőnő hívatta Pamelát.

- Sajnos rossz hírt kell veled közölnöm, el kell téged küldjelek. A munkádat jól végezted nem azzal van gondunk.

- Hát akkor mivel? - kérdezte Pamela leforrázva.

- Egy jótanácsot fogadj el :sose húzz ujjat nálad befolyásosabb emberrel. Én nem vagyok Szigetváry Nikolett puszibarátnője, de nem szeretnék az ellensége se lenni ezért sajnos meg kell tőled váljak. Én borzasztóan sajnálom de nincs más választás.

Pamelával egyet fordult a szoba. Csak ötölni-hatolni tudott.

- Nikol...Úristen...ez nem lehet igaz, ilyet nem tehet meg....

- De sajnos igen, nagyon fontos pártember az egyik rokona, a nagyapja alezredes volt az ávónál az ötvenes években, nagy szavuk és befolyásuk van. Senki nem mer velük ellenkezni mert jókora hatalmuk van, bárkit el tudnak intézni. Mi sem akarunk velük rosszban lenni, ezért sajnos föl kell neked mondjak. Tessék,itt a fizetésed és további sok szerencsét, a legjobbakat kívánjuk neked.Mégegyszer sajnálom de a te érdekedben mondom ha nem akarod, hogy ez ismétlődjön a továbbiakban próbáld meg békésen rendezni a konfliktusodat Szigetváryékkal, beszélj velük, lehet csak kis félreértés az egész.
-Nem ez ennél sokkal komolyabb és elnézést hogy gondot okoztam.

Pamela úgy érezte mintha fejbeütötték volna. Szigetváryék kirúgatták de milyen alapon?Miért üldözik és zaklatják még most is? Miért nem hagyják békén? Miért nem élhet nyugodtan úgy mint más ember? Hisz eddig is végezte a dolgát ,nem ártott senkinek se. És Nikol miért üldözi őt? Hisz őneki semmi köze a férjéhez, nem fut Gergő után, sőt ellenkezőleg,Gergő az aki nem hagyja nyugton. Végül valamelyest rendbetette fejében a dolgokat és arra következtetett hogy Gergő így áll bosszút rajta az ártatlan, szentéletű Ági miatt, Nikol pedig segít neki ebben. Az előző munkahelyéről is elég érdekesen rúgták ki őt és Rajmundot, meglehet hogy Salamon Márton hatalomralépésében és az általa való üldözésben is Nikolék keze van.

De most hogy mondja el otthon hogy megint szélnek eresztették? És azt meg végképp hogy mondja meg hogy miért küldték el innen is? Halogatta a hazatérést, Gabinál kötött ki és sírta el bánatát. Gabi már régóta tudott mindent, hisz Pamelát Gergő révén ismerte, jó barátságban volt mindkettővel.

- Hát ez nem lehet igaz! Ezt nem tehetik meg! Ez már túlzás! Ehhez nincs joguk! Ne aggódj, beszélek én Gergővel, suttyókorunk óta ismerjük egymást, én is GYIVI-s voltam Fóton, nekem Gergő volt az intézetben a fogadott apám. Csak azt nem fogom neki megbocsátani, hogy 79 szilveszterén pofonvágott mindenki előtt mert sírni mertem Árpi miatt. De azért rám még szokott hallgatni. Ne félj elsimítom és akkor visszavesznek a bizományiba, csak légy türelemmel .Bízd ide, én elintézem. Otthon egyelőre mondd azt hogy fizetetlen szabadságra küldtek.

- El tudod tényleg intézni?

- Ne félj még holnap közbenjárok Gergőnél. Elintézem,egyet se félj. Csak próbáljon még ártani neked, velem gyűlik meg a baja....

Pamela tehát otthon azt mondta hogy fizetetlen szabadságra küldték őt és néhány alkalmazottat, mert pénzszűkében vannak és muszáj volt áldozatot hozni. Erre azt javasolták, keressen más munkahelyet, igaz most augusztusban nem nagyon lehet kapni, várjon inkább szeptemberig, akkor lehet leginkább egy jó helyre bevágódni. Pamela viszont úgy érezte versenyt fut az idővel, minél hamarabb ki kell a kutyaszorítóból lábalni, találni egy olyan helyet ahonnan nem tudják kirúgatni, nem ér el a kezük oda és legalább egy új albérletre kigyűjteni. Hisz már nem bírta elviselni a szomszédokkal való örökös perpatvart, a rosszalló tekinteteket az utcán, a boltosné meg egyenesn megtagadta hogy kiszolgálja őt. Mihamarabb el kell innen menni, nincs más választás. Hisz nem köteles egész hátralevő életében gyötrődni és bűnhődni a 3 évvel ezelőtt elkövetett bűnéért. Igaz hogy tönkretette két ember boldogságát de ezért nem járhat ilyen kegyetlen büntetés. És ő anyjával ellentétben nem hisz olyan kegyetlen Istenben aki szerencsétlen házinyulát egész hátralevő életében szenvedni parancsolja. Különben is segíts magadon és Isten is megsegít.

Még nem érkezett hozzászólás ehhez az alkotáshoz!

Legutóbb történt

Marcsy bejegyzést írt a(z) Holnapokon át című alkotáshoz

T. Pandur Judit alkotást töltött fel Holland hazugság 3. címmel

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 1. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Lumba és az oltás című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja (10.) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja (9.) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja (9.) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja (8.) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja (8.) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja (7.) című alkotáshoz

Susanne alkotást töltött fel Bennünket sem került el címmel

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja (6.) című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Tavaszi lidérke című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Megérkezett április című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) rakoncátlan automata című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) békét kötöttek bennem az ellentétek című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) [...és nincs] című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel A szívek kövein címmel a várólistára

Susanne bejegyzést írt a(z) Holnapokon át című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) békét kötöttek bennem az ellentétek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) békét kötöttek bennem az ellentétek című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Megérkezett április című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Robival az élet... című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 2. című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 1. című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) Tavaszi lidérke című alkotáshoz

Susanne bejegyzést írt a(z) rakoncátlan automata című alkotáshoz

Kankalin alkotást töltött fel Tibor napján címmel

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel a harmadik fiú címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) rakoncátlan automata című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) békét kötöttek bennem az ellentétek című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Tavaszi lidérke című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A Csalitos csoportban című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) békét kötöttek bennem az ellentétek című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 1. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Robival az élet... című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) békét kötöttek bennem az ellentétek című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)