HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 23

Tagok összesen: 1915

Írás összesen: 51232

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-02-14 12:06:41

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / novella
Szerző: Kőműves IdaFeltöltés dátuma: 2021-02-19

A bosszú ára (3/8)

Másnap a hajnali órákban Lilien ismét kihajózott apjával a tengerre. Alig aludt valamicskét az éjjel, annyi minden történt vele előző nap, hogy fel kellett dolgoznia.
Nem ment ki fejéből a kis Lilien és az édesanyja, majd Wilson úr a meglepetés ajánlattal, amit nem fogadhat el, azután a levél...

A parkban, egy padon ülve várt Wilson úrra a buszállomáson. Amikor az rátalált, meghívta egy italra a lányt és akkor terjesztette elő kecsegtető ajánlatát, amit a lány, sajnálattal ugyan, de visszautasított. Állandó munkát kínált Liliennek, jó fizetéssel, aminek első pillanatban Lilien nagyon megörült, de hamar észbe kapott, és el is mondta Wilson úrnak, hogy neki, minden nap hajnalban az édesapját kell elkísérnie a halászatra, mert ő, a majdnem teljesen vak apjának a szeme világa. Nem vállalhat munkát Londonban, az apjának a halált jelentené.
Nem úgy nézett ki, mintha megértené őt, győzködte, hogy a fizetéséből akár el is tarthatná az édesapját, nem kellene neki a tengerre szállnia nap mint nap. Lilien hosszasan magyarázta, hogy apjának az a halált jelentené, ha nem mehetne ki a tengerre, a halászat volt az élete, nem érhet véget csak úgy, egyik napról a másikra.
Amikor végül beértek a kisvárosba, s Lilien kiszállt a kocsiból, akkor megkérdezte őt Wilson úr, van-e ezen a helyen valami hotel vagy motel, ahol megszállhatna. Elfáradt nagyon, nincs kedve most hazamenni, majd inkább reggel indul útnak.
És akkor neki eszébe jutott, egészen váratlanul, hogyne lenne, ott van a Miller kastély, itt túl a városon. A tulajdonosa nemrég hunyt el, a felesége és a lánya üzemelteti a szállodát, a fia viszont a gyárnak lett az igazgatója. Valami illatszer gyárat üzemeltetnek már évtizedek óta.
Miután elköszönt Wilson úrtól, s futott haza, apa azzal fogadta, hogy a postás hivatalos levelet hozott Liliennek, nem is akarta neki átadni, mert csak személyesen Lilien veheti át. El kell mennie a postára. Így Lilien, amint megérkeztek reggel a halászatból, futott a postára a levélért, furdalta az oldalát a kíváncsiság, miféle hivatalos levél érkezhetett neki. Titokzatos, roppant titokzatos, nem nagyon kapott még ő hivatalos levelet, főleg úgy nem, hogy előre ne tudott volna róla.

Amint kijött a postáról, futott át a szemközti parkba. Ott leült egy padra, s megnézte a feladót. Elkerekedett szemekkel bámult rá, feladó: Goldwin Ügyvédi Iroda. Mit akar tőlem egy ügyvédi iroda? Mi dolgom nekem egy ügyvédi irodával? Te jó ég! Nyisd már fel, nyisd már fel!...
Felnyitotta a levelet, ahogy olvasta egyre jobban elkerekedtek a szemei, végül az ölébe ejtette a papírt és értetlenül bámult maga elé. Nem, ez valami tévedés, ezt a levelet nem neki szánták, biztosan összekeverték valakivel, vagy elírtak valamit. Ezt tuti, hogy nem neki szánták.
Felkelt a padról, iszonyú fáradtságot érzett, szinte alig vonszolta magát. Amikor haza ért, apját ott találta az udvaron a padon ülve. Leült mellé és halkan kérdezte:
- Édesapám, mi közünk nekünk a Miller családhoz?
- Hmm, ha van valami közünk hozzá, az csakis a leg-leg lehet!
- Az meg mi, megmagyaráznád?
- Az annyit jelent madárkám, hogy ők a leggazdagabbak, mi meg a legszegényebbek vagyunk. Csak ennyi közünk van egymáshoz.
- Apa, ki az a Gvendolin Graham?
- Most keresztrejtvényt fejtünk? Honnan veszed ezeket a... Tényleg, miről beszélsz gyermekem?
- A levélről, apa!
- A levélről?... aha, amit tegnap nem adott ide a postás? Csak nem a Millerék írtak neked, vagy az a nemtom milyen Gvendolin, vagy kicsoda?
- Egy ügyvédi irodától jött a levél, apa, de azt hiszem, hogy ez nem nekem szól...
- Mi áll benne, madárkám?
- Felolvasom neked, jó?
"Miután, Gvendolin Graham e hó 14-én elhalálozott, végakarata szerinti meghívott személyek előtt, felnyitjuk, saját kezűleg írt végrendeletét és annak titkát feltárjuk az itt jelenlévők előtt.
Meghívott személyek: Paulina Miller, Magnus Miller, Madlen Miller, Lilien White és a jelenlévő tanúk..."
és még három nevet felsorol. Mi ez apa? Mi közöm nekem a Miller családhoz, vagy akár Gvendolin Grahamhoz?
- Nem tudom madárkám, majd ha ott leszel kiderül.

Lilien gombócot érzett a torkában, ahogy ment a jelzett ügyvédi iroda felé. Napok óta kétségek gyötrik, nem érti, mi köze van neki, egy számára ismeretlen nő végakaratához. És mi köze a gazdag Miller családhoz, hiszen nem is ismeri őket, csupán Madlent ismerte még kisiskolás korában.
Ugyanabban az iskolában kezdtek, de Madlent csakhamar kivették ebből a szegény falusi iskolából. Nem felelt meg a magát sokra tartó dúsgazdag családnak, hogy együtt járjon a falu szegény sorsú gyerekeivel. Beadták Londonba egy intézetbe, s azután nem hallott róla többé.
Egyszerre bevillant neki valami... Egy Gvendolin nevezetű hölgy járt az étterembe, ahol ő dolgozik. Nem túl gyakran, de olyankor mindig őt kérte, hogy kiszolgálja. Amikor ideje volt rá, olyankor el is beszélgettek néha... Azután az is felrémlett, hogy az iskola előtt is látta gyakran, amikor indultak haza az iskolából.
Madlen Millerrel egy osztályba járt, egyidősek voltak. Az való igaz, hogy csúfolták Madlent a gyerekek, ő maga sokszor kiállt mellette, próbálta többször is védelmezni úgy megsajnálta szegényt, azután egy ilyen alkalommal, amikor éppen indultak hazafelé, Madlen nekiesett, azt mondta, hogy nincs szüksége egy ilyen ágrólszakadt, koldús védelmére, hagyja őt békén, és jól bokán rúgta őt, aztán meglökte úgy, hogy hasra esett a sáros járdán. Akkor, hozzáfutott egy néni, kedves volt hozzá, védelmezte őt és vigasztalta... megfedte Madlent... igen... ahogy most maga előtt látja a képet, az is Gvendolin volt... igen Gvendolin Graham volt az a nő, aki sokszor jelent meg életében és védelmezte őt, amikor bántotta valaki. Ki volt ő, és miért tette?

Apának sohasem panaszkodott gyerekkorában, sosem beszélt neki sem Madlenről sem arról a néniről, aki védelmezte őt. Nem akarta fájdítani apa szívét, tudta jól, hogy fáj neki anélkül is. Még kicsi gyerekkorában sokat mesélt neki az édesanyjáról, és mindig folyt a könnye. Nem ismerte, így nem is szerethette, csak olykor bosszantotta, hogy apa annyit sír miatta. Talán még féltékeny is volt rá, hogy apa jobban szerette anyját, mint őt.
Később már nem mesélt neki annyit róla, csak néha rajtakapta, hogy édesanyja fotójához beszél sírva: Lilien drágám, miért hagytál itt engem? Annyira hiányzol, még mindig hiányzol...
Olyankor féltékeny volt a tulajdon anyjára, fájt neki, hogy apja még mindig őt siratja. Olyankor ő is megállt anyja képe előtt, nézte hófehér arcát, selymes szőke haját... Szép volt, igen, anya szép volt, szebb, mint amilyen ő valaha is lesz. Hiszen az ő haja koromfekete, nem olyan szép szőke, mint anyjáé volt.

Most, hogy mindezt átgondolta, már megnyugodva lépkedett az ügyvédi iroda felé. Mind jobban elfogta a kíváncsiság, mert úgy érezte, hogy igenis van ott keresnivalója, köze van mindenkihez, csak azt nem tudta mi? Azonban úgy érezte, hamarosan választ kap ezekre a kérdésekre. Azt is érezte, hogy valami kapocs volt kettejük között. Gvendolin Graham és közte. Egyre bátrabban lépkedett, mert érezte, hogy hamarosan mindenre fény derül.

folyt. köv...

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6749
Időpont: 2021-02-21 08:44:29

válasz Marcsy (2021-02-20 09:00:48) üzenetére
Kedves Marcsy!

Örülök, hogy tetszik a történet. Máris töltöm fel a következő részt, és fény derül a titokra.

Köszönöm szépen a véleményed.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6749
Időpont: 2021-02-21 08:41:34

válasz hundido (2021-02-20 06:25:53) üzenetére
Kedves hundido!

Örülök, hogy felcsigázta a fantáziádat.

Mindjárt feltöltöm a következő részt és kiderül a titok.

Köszönöm soraid.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6749
Időpont: 2021-02-21 08:39:25

válasz Krómer Ágnes (2021-02-19 20:24:26) üzenetére
Kedves Ági!

Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem gondolataidat.
Örülök, hogy a történet is tetszik.

Szeretettel,
Ida
Alkotó
Marcsy
Regisztrált:
2019-10-29
Összes értékelés:
178
Időpont: 2021-02-20 09:00:48

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida !


Ezt a részt is örömmel olvastam ! Látom bonyolódnak a dolgok . Épphogy az egyik kérdésre választ kaptunk, máris egy új lép a helyébe . Nagyon jó ! Tetszett :)

Szeretettel
Marcsy
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2106
Időpont: 2021-02-20 06:25:53

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Nagyon felcsigáztál, vajon mi fog kiderülni a végrendeletből? Gvendolin Grahamnek mi köze Lilienhez? Várom a folytatást! Annyira jó olvasni a történeteidet! üdv hundido
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3298
Időpont: 2021-02-19 20:24:26

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Még annyi azért nagyon szépen írsz egyszerű érzésekről és mély érzelmekről.
Az egész valahogy látványos.Cselekményben sincs hiány.
Nem mondaná, hogy nem történik semmi.Na ezért olvasgatok tőled!

Szeretettel:Ági

Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3298
Időpont: 2021-02-19 20:15:39

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Azt írod!" átvágják a hozzá nem értőket"Mindennek ára van.
Van aki olcsóbban dolgozik van aki drágábban!Embertelen ügyvéd!
Milyen az emberséges?Én senkitől nem várok semmit csak amit az adott helyzet megkövetel.
Mégis milyen elvárásai lehetnek egy embernek?Normálisan viselkedjen nagyjából.
Bár az is relatív, hogy mi a normális meg már maga a "viselkedés" szó is fura érzéseket kelt.
Csak a családtagjaimmal szemben vannak komolyabb elvárásaim. Azért ha valaki vergődik azt leállítom!
Vagy ott hagyom!Megint hosszú lett!Már nem írok ide.
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3298
Időpont: 2021-02-19 19:27:14

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Kőműves Ida (2021-02-19 16:42:34) üzenetére
Kedves Ida!

Nem is kell kedvesnek lennie egy ügyvédnek végezze el a dolgát ahogy kell, és mindenki menjen a dolgára!
Nem kell jópofizni sem! A munka az munka nem kell szeretni sem!
A hivatalos ügyekkel is úgy vagyok lezavarjuk aztán jól van!Nincs rossz emlékem!
Csak tapasztalat!Nagyon szépen köszönöm a soraidat!Te nagyon kedves vagy!
Foglak olvasni!Kellemes kikapcsolódás nekem az, hogy olvashatlak téged és mást is!
Kellemes hétvégét kívánok neked!

Szeretettel:Ági
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6749
Időpont: 2021-02-19 16:58:56

válasz efmatild (2021-02-19 16:20:52) üzenetére
Drága Matild!

Örülök, hogy tetszik a történet. Legközelebb, azaz vasárnap, leleplezzük a titkot. Minden kiderül, nem mindenki örömére. Addig még kíváncsiskodj egy kicsit. Várlak szeretettel, és köszönöm, hogy itt voltál.

Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6749
Időpont: 2021-02-19 16:52:53

válasz sailor (2021-02-19 14:38:52) üzenetére
Kedves sailor!

Sose búsulj amiatt, hogy duplázott lett a hsz-ed. Elég gyakran előfordul, magam sem értem, hogyan?
Kár, hogy nem írtad le a sejtéseid, lehet, hogy éppen eltaláltad volna. :) Sebaj, legközelebb úgyis fény derül a titokra.
Örülök, hogy tetszik Lilien magatartása, hogy törődik az édesapjával.
Vasárnap érkezik a következő és lelepleződik a titok. .:)

Köszönöm, hogy voltál és írtál.
Szeretettel,
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6749
Időpont: 2021-02-19 16:42:34

válasz Krómer Ágnes (2021-02-19 14:24:13) üzenetére
Kedves Ági!

Megértelek, nekem sem a kedvenceim az ügyvédek, de nem lehet egy kalap alá venni mind, mert nem mind egyforma. Vannak közöttük emberiek is, ahogyan majd ebben a történetben is látni fogod. Biztosan van rossz tapasztalatod, nekem is van, mégsem hiszem, hogy minden ügyvéd lelketlen, gonosz. Persze vannak olyanok is, átvágják a hozzá nem értőket, ahogy tudják, úgyhogy, elismerem, hogy neked is igazad van. Ráfutottál valami embertelen ügyvédre.

Sajnálom, hogy rossz emlékeket ébresztett benned, azért remélem tovább olvasod, talán lehet másként is, mint ahogy veled történt. Köszönöm Ági, hogy meséltél arról, amit eszedbe juttatott a történet.

Szeretettel,
Ida
Olvasó
Regisztrált:
2013-11-21
Összes értékelés:
540
Időpont: 2021-02-19 16:20:52

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Drága Ida!
Nagyon tetszik Lilien önfeláldozása beteg apjáért. Bízom benne, azért a karrierje nem szenved csorbát emiatt. Most pedig jön a kíváncsiság, miért hívták meg az ügyvédi irodába, milyen kapcsolatban állt Gvendolin Graham hölggyel? Várom a folytatást...
Sok szeretettel olvastalak: Matild
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
6849
Időpont: 2021-02-19 14:40:33

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
jaj nem tudom mi történt
Kétszer is ´átment´

Gratulálok szeretettel:sailor

Szép napot!
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
6849
Időpont: 2021-02-19 14:38:52

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Ez a rész különösen érdekes!
...és izgalmas!
Tetszett nagyon,hogy Lilien nem fogadta el az
ajánlatot!
Többet ért neki a kariertöl édesapja gondozása!
Azután az a különös:" Egy ügyvédi irodától jött a levél"
Nagyon nqgyon várom a folytatást,hogy kiderüljön
a titok!
Különben sejtek valamit,de nem írom le,
hátha rosszul értelmezném
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
6849
Időpont: 2021-02-19 14:37:45

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Ez a rész különösen érdekes!
...és izgalmas!
Tetszett nagyon,hogy Lilien nem fogadta el az
ajánlatot!
Többet ért neki a kariertöl édesapja gondozása!
Azután az a különös:" Egy ügyvédi irodától jött a levél"
Nagyon nqgyon várom a folytatást,hogy kiderüljön
a titok!
Különben sejtek valamit,de nem írom le,
hátha rosszul értelmezzem...
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3298
Időpont: 2021-02-19 14:24:13

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Már megint félrevittem a történetet.Leragadtam az ügyvédes történetnél.
Azért remélem lesz benne ügyvédes párbeszéd.
Az öröklésről jut eszembe kaptam emailt, hogy örököltem.
Valami" pénzleszedős" email.Egy km cifra hülyeség.Külföldi név.
A szokásos baromság!Ja és fizessek és milyen sok pénzt fogok kapni!
Írtam, hogy nem érdekel! Erre nem kaptam választ!(Szerencsére)
Amit írsz egy kedves történet szerintem!
Majd megpróbálok közvetlenebb hsz-t írni és nem "hivatalosnak tűnőt"
Lehet rossz beidegződés nálam!

Szeretettel:Ági
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3298
Időpont: 2021-02-19 13:30:36

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Azt akartam írni ügyvédet és ügyvédi irodát!
Minél magasabban van a létrán annál jobban meg tud magyarázni mindent!
Van olyan, hogy a munkája csak "taknyolás" Látszik a fején.
- Jaj, de unom az egészet mennék már haza!Fizessél és húzzál haza, de gyorsan!
Elnézést amiért elkalandoztam!Kellemes délutánt kívánok neked!

Szeretettel:Ági
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3298
Időpont: 2021-02-19 13:18:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

Érdekes amit írsz!A top 5.Kit és mit nem szeretek listán
az ügyvédek meg az ügyvédi irodák állnak!Már ettől felment a vérnyomásom!
Sose lássak egy ügyvédet meg ügyvédet!Láttam eleget!
Azért néhány ügyvéd gondolkodási menete is röhejes.
Mondasz neki valamit meg mutatsz és néz széjjel csak azt nem mondja Mi van?
A tudjuk már le és menjünk haza típusúakat kedvelem.
Ne haragudj, hogy kicsit eltértem az adott tárgytól.Azért érdekes volt!

Szeretettel:Ági

Legutóbb történt

szilkati bejegyzést írt a(z) Mikor című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Mikor című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (7/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (7/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (7/8) című alkotáshoz

magam bejegyzést írt a(z) Csendekbe ír a végtelen című alkotáshoz

magam bejegyzést írt a(z) Tavaszváró című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Rémület című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) az árnyéknak is színe lett című alkotáshoz

efmatild bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (7/8) című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Álomvárás címmel a várólistára

Azrael bejegyzést írt a(z) Gergő És Pamela-Tizedik Rész című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) az árnyéknak is színe lett című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csendekbe ír a végtelen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csendekbe ír a végtelen című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)