HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 10

Tagok összesen: 1939

Írás összesen: 52468

Hangya közösség jótékonyság
RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

dpanka
2022-01-18 09:41:19

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / románc
Szerző: MarcsyFeltöltés dátuma: 2021-06-09

Lapok közé temetett múlt IV. Rész

Emily meglepődött, mikor megjelent a nővér a neki összekészített csomaggal. Arra számított, hogy Noah hozza majd be . Csalódott volt ugyan, de nem gondolt rosszra. Azt hitte, biztosan gyorsan haza kellett mennie. Nem is kérdezte tőle milyen indokkal tudta kimenteni magát otthonról, hogy hozzá siessen. Mikor erre gondolt, elszállt a csalódottsága is, hiszen a férfi ott hagyott csapot-papot, hogy mellette lehessen. Azon viszont nem lepődött meg, hogy a Noah nem hívta a nap hátralévő részében. Tudta jól, veszélyes otthonról telefonálnia, Barbara bármikor meghallhatja. Ilyenkor általában üzeneteken keresztül tartották a kapcsolatot. Emily napközben többször is írt neki, de egyre sem kapott választ. Este felé már idegesítette a dolog.Hiszen látta, hogy a Noah megkapta, megnézte az üzeneteket. Mégsem írt vissza neki. A másfél év alatt ilyen még csak egyszer fordult elő, mikor Emily az egyik férfi kollégájával elment kávézni és Noah ezen nagyon felhúzta magát. Ellenben William hívta, hogy érdeklődjön hogyléte felől. Bűntudata volt, amiért magára hagyta a lányt futás közben. Úgy gondolta, ha mellette maradt volna, ez biztos nem történik meg.
Másnap reggel vizit után engedték ki Emilyt a kórházból.Mikor kilépett az ajtón Noah várt rá a falnak dőlve.Nem számított rá, viszont nagyon örült, hogy érte jött.
-Szia! Nem gondoltam, hogy értem jössz!- mondta Emily mikor odaért Noah mellé.Már egy pillantásból is látta, hogy a férfi feszült.
-Szia! Hát úgy tűnik mégis itt vagyok! Gyere haza viszlek!- indult el a kocsi felé.
Noah egészen hűvösen viselkedett. Útközben úgy szorította két kézzel a kormányt mintha az élete múlna rajta,pedig többnyire lazán vezetett. A férfi ideges volt, ezt Emily is látta,viszont reménykedett benne,hogy nem miatta. Azon kezdett gondolkodni, tett-e bármit ami miatt mérges lehet rá Noah?
De mivel nem jutott eszébe semmi, úgy döntött rákérdez.
-Minden rendben ?
-Nem egészen! Meg kell beszélnünk pár dolgot- mondta Noah,aki egy pillanatra sem vette le a szemét az útról.
-Mire gondolsz?
A férfi nem nézett rá,de Emily így is látta,hogy nehezen fogja vissza magát .
-Megijesztesz Noah! Mi történt?
- Figyelj,ezt jobb lenne inkább otthon megbeszélni .
Az út további részében nem beszéltek egymással, a lépcsőházban is teljes csendben mentek fel a lakásig. Ahogy szépen lassan felértek Emilynek egyre hevesebben vert a szíve, mert nem tudta mi következik. Vajon mi történhetett Noahval ezalatt az alig 1 nap alatt,ami miatt ilyen ideges. Talán be akarja fejezni a köztük lévő viszonyt! Vagy talán Barbara rájött? Nem, az nem lehet, gondolta, hiszen arról minden bizonnyal már ő is tudna. Ahogy beértek a lakásba Noah megállt a bejárati ajtó melletti fiókos szekrénynél, Emily pedig a szobába ment lerakni a táskáját.
- Iszol egy kávét, vagy egy teát? - kérdezte a konyhába lépve a lány!
-Nem! Inkább beszéljünk.
- Mi a baj, Noah? - Emily a férfi elé lépett, hogy átölelje, de Noah elhúzódott tőle!
- Ne!Ezt most ne!
- Oké, akkor kezd el! Mond el, mi történt?- ült le végül az asztalhoz.
- Először is szeretném leszögezni, hogy nem állt szándékomban kutakodni. Véletlen volt, oké? - Noah egy mozdulattal kihúzta azt a bizonyos fiókot, melynek a tartalmát nagyjából már átnézte tegnap -De rátaláltam ezekre a ... És rohadtul nem értem, mi folyik itt !- a fiók tartalmát Emily elé burította az asztalra, majd ő is leült az asztalhoz.A lány teljesen lefagyott. Természetesen pontosan tudta mik azok a fiókban. Egy olyan lány élte, aki nem akart többé lenni. Papírok melyek egy egész múltat fedtek le. Egy olyan múltat, melyet Emily sosem akart többé megosztani senkivel sem.
- Nem akarok ezekről beszélni -mondta alig hallhatóan.
- Márpedig fogsz! Hazudtál nekem Emily. Egész végig hazudtál!
- Hidd el, hogy nem akarod tudni! Az már csak múlt Noah! Miért engednénk,hogy tönkretegyen mindent?
- El tudom dönteni, hogy mit akarok tudni és mit nem! Mi ez, ki azaz Emma Brown ? - emelt ki egy papírt Noah a sok közül. Emily látta, hogy Noah nem fogja ennyiben hagyni. Muszáj lesz újra kinyitni azt az ajtót, amit a modern pszichológia segítségével sikerült bezárnia.
- Elmesélek mindent. Egyszer fogom elmondani és utána nem beszélek többet erről- Emily tudta, hogy ez a beszélgetés vízválasztó lesz. Noah vagy elfogadja ezzel együtt, vagy undorodni fog tőle. Korábban már túlesett pár ilyen beszélgetésen. És nem voltak túl jó tapasztalatai. Ezért is döntött úgy, hogy nem megy bele komoly kapcsolatokba senkivel. Mert ott elengedhetetlen az őszinteség. Igen, hazudott Noahnak,de neki ott van Barbara, ő ebben a kapcsolatban csak egyfajta pótlék volt.
- Emma Brown volt a nevem 18 éves koromig.Sosem ismertem a szüleimet. Gyermekkorom java részét nevelő otthonokban töltöttem . Háromszor helyeztek ki nevelőszülőkhöz. Először még nagyon kicsi koromban, de vissza kerültem a rendszerbe, mert nagyon sírós baba voltam. Nem tudtak velem mit kezdeni. Aztán 6 éves koromban, ők több gyereket is magukhoz vettek, a pénz miatt. Onnan a gyámhivatal vett vissza, nem megfelelő bánásmód miatt. Erre nem is nagyon emlékszem már! Aztán 12 évesen ugyancsak egy házaspár, akiknek volt egy nálam 5 évvel idősebb fia, Matt. Kicsivel több mint 2 évet töltöttem ott.- a következő mondatot egy szuszra mondta ki- Körülbelül 1 hónapja voltam náluk, mikor Matt először megerőszakolt - Emily itt tartott egy kis szünetet. Mindeközben tudatosan figyelt a légzésére, tudta, hogy muszáj nyugodtnak lennie. Majd folytatta
-14 voltam mikor kiderült. Egyik nap az iskolában nagyon görcsölt a hasam és vérezni kezdtem. A tanár azt hitte, hogy menstruálok, de túl sok volt a vér. Úgyhogy bevitt az ügyeletre, ahol a vizsgálat kiderítette, hogy vetélésem van és egyéb sérülésekre is fény derült. Természetesen ekkor már ott volt a nevelő anyám is, aki teljesen sokkos állapotba került. A kórház köteles volt értesíteni a gyámhivatalt, illetve feljelentést tenni. Vizsgálat indult. Mattet elítélték, de nem tudta letölteni a büntetését. Egy verekedés közben leszúrták .Meghalt!
- Azt mondtad először ? -Noah keze ökölbe szorult, hangja hideg volt, tartása merev - Hányszor?
- Nem tartottam számon.
Noah felállt, beletúrt a hajába, majd feszültség levezetésképpen erőből rácsapott az asztalra, amitől Emily összerezzent. Ezután a konyhapultnak dőlt.
- Hogy engedhetted újra, meg újra ?
- Mit tehettem volna, Noah? A szüleinek nem szólhattam, a saját fiúk volt. Mit gondolsz, kinek hittek volna? - mindamellett Emily nem akart visszakerülni az otthonba.
Azoknak a gyerekeknek akiket örökbe fogadtak, sokszor sokat kellett tűrniük. Itt ritkán voltak igazi siker storyk! Emily ezt már akkor is tudta. Sokszor hallották az iskolában a társaiktól, akik rendes családban nőttem fel, hogy micsoda szívás a család. Úgyhogy ők úgy gondolták, ki kell bírni ami történik, ez a család ára és ők ha törik ha szakad megpróbálják megfizetni.
- Jézusom Emily! - Noah kezével megdörgölte arcát- És mi a mentséged arra, hogy hazudtál nekem? El kellett volna mondanod még mielőtt ... - a férfi nem tudta befejezni a mondatot.
- Még mielőtt mi ? Még mielőtt lefekszel velem? Mielőtt megcsalod a feleséged? Mi lett volna más?- Emily nem értette, miért kellett volna beavatnia Noaht?
- És mik ezek a levelek?- hárította a kérdést, mert nem tudott vagy nem akart rá felelni.
-A bíróság kártérítést ítélt meg, amit részletekben folyósítanak. Nem áll szándékomban hozzányúlni, eddig egyszer használtam belőle, mikor megvettem ezt a lakást.-Ez után végtelennek tűnő néma percek következtek. Amit végül Emily tört meg. Felállt az asztaltól és pár lépéssel a férfi elé lépett. Minden bátorságát összeszedve végre ránézett Noahra.
- Nézz rám Noah !-nagyon félt, hogy mit fog látni a férfi szemében és félelme beigazolódni látszott. Noah alig tudott ránézni, és mikor mégis megtette Emily szánalmat látott és megvetést.
-Kérlek, mondj valamit? - Emily ismét megpróbálta megölelni Noaht.
-Ne! Emily nekem ez nem megy! Azt sem tudom ki vagy! A francba az egésszel - túrt bele ismét a hajába Noah! - Nem tudok most itt maradni! Ne haragudj!
Noah köszönés nélkül távozott, magára hagyva Emilyt és mindazt a mocskot ami kiözönlött azon a bizonyos ajtón!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Marcsy
Regisztrált:
2019-10-29
Összes értékelés:
147
Időpont: 2021-06-24 09:26:14

Kedves Ági!

Nem akartam, hogy Noah karaktere ellenszenves legyen. Csupán csak nehezen emészti meg a hallottakat!
Nagyon örülök, hogy sikerült felkelteni a kíváncsiságodat :) !

Szeretettel
Marcsy
Alkotó
Regisztrált:
2011-08-27
Összes értékelés:
3591
Időpont: 2021-06-23 23:25:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Marcsy!

Ez a Noah nem valami kedves ember.
Ha az Emily rokonom lett volna én orrba vágtam volna.
Ezt az embert. Nem szoktam verekedni amúgy. Max gondolatban,
de annak többnyire nyomós oka van. Megyek tovább.
Már kíváncsi vagyok a folytatásra.

Szeretettel:Ági
Alkotó
Marcsy
Regisztrált:
2019-10-29
Összes értékelés:
147
Időpont: 2021-06-10 11:37:25

válasz sailor (2021-06-10 10:38:34) üzenetére
Szia Sailor!

Nem feltétlenül kiállhatatlan Noah! Nyilván vannak rossz tulajdonságai, hoz rossz döntéseket illetve az értékrendje is eltérő kicsit ... De ő is csak egy ember. Nem mentegetni akarom.
Azt gondolom, kevés ember reagált volna jobban Noah helyében a hallottakra. Másképp lehet,de jobban... ? Nehezen tudom elképzelni!

Köszönöm,hogy itt jártál és ezt a részt is elolvastad :) !

Szeretettel
Marcsy
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
8588
Időpont: 2021-06-10 10:40:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nagyon tetszett!
A feszültséget jól kezeled benne!

Gratulálok!

Szeretettel:sailor

Szép napot
Alkotó
Regisztrált:
2012-10-26
Összes értékelés:
8588
Időpont: 2021-06-10 10:38:34

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Marcsy!

Hu...
Ezek a jelenetek Emily és Noah közt nagyon
különös érzéseket teremtenek!

"Gyermekkorom java részét nevelő otthonokban töltöttem .
Háromszor helyeztek ki nevelőszülőkhöz."

Ez a sors jutott Emilynek!
A fájó történteket felejteni akarja és egy új életet
kezdett.

Noah nem képes ezt megérteni,felfogni,miken ment
keresztül!
Söt ö sértödik meg.Kiálhatatan egy alak...aki
megcsalja a feleségét,de másokat nem ért meg.

Emilynek szakítani kellene...

Legutóbb történt

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 112. című alkotáshoz

Erdős Sándor bejegyzést írt a(z) Csendes éjszaka című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szergej Jeszenyin: A költő című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Kristályomhoz, szabadon című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Szergej Jeszenyin: Az éjszaka című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: A költő címmel a várólistára

Zoltanovic alkotást töltött fel A találkozó címmel a várólistára

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Evidens című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

A. K. Mraz alkotást töltött fel A Fekete Csillag - 1# novella címmel a várólistára

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) Hideg van! című alkotáshoz

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) Csendes éjszaka című alkotáshoz

Erdős Sándor bejegyzést írt a(z) Csendes éjszaka című alkotáshoz

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) hacacáré című alkotáshoz

leslie b shepherd alkotást töltött fel Evidens címmel

sailor bejegyzést írt a(z) hacacáré című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Mert című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Hűség című alkotáshoz

Czövek Zoltán alkotást töltött fel Kecskerímek 1 címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) találkozás magammal című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) találkozás magammal című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csendes éjszaka című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Hibernálva című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A saját farkába harapó című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 112. című alkotáshoz

aLéb bejegyzést írt a(z) Torony című alkotáshoz

aLéb bejegyzést írt a(z) Hibernálva című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A saját farkába harapó című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 112. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 112. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 112. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 112. című alkotáshoz

Tóni alkotást töltött fel Taksonyi Robert: Washington / Washington címmel

Erdős Sándor alkotást töltött fel Az erdei kunyhó címmel a várólistára

szilkati bejegyzést írt a(z) Porhóban fürdik... című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Kiért is, miért is... címmel

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022