HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 20

Tagok összesen: 1887

Írás összesen: 49222

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2019-12-11 14:20:44

Reklám

Prózai művek / szatíra
Szerző: InesitaFeltöltés dátuma: 2010-05-03

A kréta árnyékában - az osztályom

A kréta árnyékában
Tragikomédia-sorozat megszámlálhatatlanul sok epizóddal,
hat évadban


Manapság nagy divat többszáz oldalas könyveket ötpercesre rövidíteni, így többen talán nem is tudják, hogy a Háború és béke nem képregény volt eredetileg... Azt is tudjuk, hogy aki nem trendi, az tulajdonképpen nem is él. Követem hát a divatot, és megpróbálom néhány sorban leírni a leírhatatlant: egy Pocok-osztály 6 évét. Akár szappanoperát is lehetne belőle csinálni (de minek?)...
1. évad
A sorozat szereplői még szokogatják a szerepüket, félénken pislognak körbe. Hamar rájönnek azonban, hogy a félénk pislogás nem kifizetődő, a továbbiakban gyengeségüket a harsány üvöltés álarca mögé rejtik. Igazi valójukat Áginéni - aki általában alszik még - is csak idővel fedezi fel.
A sorozat mellékszereplői - tanárokként mutatkoznak - hamar rájönnek, hogy eddigi életük tulajdonképpen aranyélet volt. Ez a tudat a későbbi évadokban is elkíséri őket.
A sorozat további fontos, ám méltatlanul keveset emlegetett szereplői a (sajnos nem törhetetlen) berendezési tárgyak és a hangerőcsökkentő gomb, ám ez utóbbit sosem találtuk meg. A berendezési tárgyakat gyakran kellett idő előtti elhasználódásuk miatt lecserélni. Ez a jelenség eredményezte a bármilyen kérdésre adott reflexválaszt: "nem mi voltunk!"
A szereplők közötti érzelmi szálak kevéssé stabilak, sosem lehet tudni például, hogy Imike a következő epizódban kivel fog összeakaszkodni. Az ellenséges össze-csapások során nem ritkán a tanárszereplők az ellenfelei.
Persze van olyan kapcsolat is, amely az egész sorozat során állandó érzelmi töltettel rendelkezik, bár intenzitása részről-részre változik. Ilyen kapcsolat például az, ami Maríííkát Hutfival és Adriánnal köti össze.
Miután sikertelenül próbálta felgyújtani a rivális gimnáziumot, sorozatunkba menekül egy új szereplő, Walter, aki sokáig szívósan kitart, egy későbbi évad végén azonban... De erre még várni kell.
Az évad végéhez közeledve szemtanúi lehetünk az osztálykirándulásnak. Szinte mindenki nagyon élvezi, bár Imike majdnem agyvérzést kap, amikor mindkét cipőjét eláztatják, Balatinczgábor pedig az életéért küzd a tóban. Miután bátor társai kimentették, és a tűzoltóhabban bőven megmártózott Árpival, Kisczoborral és Ballértomival, mindenki együtt énekel a tábortűznél. Csak Imike morog, a vidám hangulatot ellenpontozandó.
2. évad
A helyzet fokozódik, a tanárszereplők pszichiáterei boldogan dörzsölgetik a kezüket, többen új luxusautókra adnak le megrendelést. Majdnem minden epizódra jut egy viharos veszekedés, a pénteki informatikaórák előtt a számtechterem folyosója háborús övezethez válik hasonlatossá. Feledhetetlen jelenet például, amikor egy korai hóeséses pénteken Imike csapzottan, sárral és vízzel bőven borítva magából kikelve üvölt, amiért a pocokhorda beleforgatta a friss égi áldásba...
A diákoldali idegfeszültség sem hiányzik az évadból, egy súlyosabb hóesés alkalmával, amikor már majdnem nyolc centi hó esik, Ballértomi csaknem összeomlik, amikor Áginéni nem akarja a harmadik óra után hazaengedni Kaposfüredre.
A sorozat népszerű betétjelenete a közmunka, ebben a szereplők az erkölcsnemesítés és a társadalmi haszon jegyében vesznek részt. A közmunkajelenetek koordinátora Kunbéla, aki mocskosabbnál mocskosabb feladatokat ad a szereplőknek.
Rendkívül vidám jelenet, amikor Zoli cipőjét kidobják a többiek a földrajzterem ablakán, majd egy kedves tekintetű járókelőt megkérnek, hogy adja be. Eközben, a drámai feszültséget fokozandó, Zoli zokniban kimegy az utcára megkeresni a cipőjét.
Az évad során Maca, aki egyébként fiú, átlép a Magyar fiú Bangkokban sorozatba, közönsége teljes megelégedésére.
További négy szereplő vált sorozatot az évad végén, Balatinczgábort és Zitát az Angolra hangolva, Ballértomit a Zöldségfülű és Borit a Lőrincz lírája sorozat szereplőiként tekinthetjük meg a továbbiakban.
Hutfi már ebben az évadban bemutatja hihetetlen hitető tehetségét, játszi könnyedséggel eteti meg a többi szereplőt a legbizarrabb mesékkel is, pl. hogy a következő tanórát a Gamma 6 bolygó négyfejű, horgas körmű lényei fogják megtartani, vagy hogy másnaptól felcserélik a szünetek és a tanórák hosszát. Másik varázslatos képessége, a pontosan-2,0-lesz-az-átlagom még várat magára, az évad végén pótvizsgán vesz részt angolból.
3. évad
Az évad elején új szereplőket köszönthetünk, közülük Zsófi csak egy gyors vendégszereplésre ugrik be, majd suhan tovább a Toldi álmába. A többiek, Szandra, Hallgatag Gergely, Hajnica, Löbádi és Atis tovább maradnak, hárman egészen a végig. És hogy ki lesz az a három? Néhány évad múlva kiderül, maradjanak velünk!
A szereplőváltozásból nem maradhat ki Kisczobor sem, aki rádöbben, hogy a Bor Ász sorozat az ő igazi otthona, gyorsan a déli szél hátára pattan hát, és távozik.
Zolira továbbra is rájár a rúd, majdnem mindennap rejtélyes úton-módon rátekeredik a cipőfűzője a székek lábára, elbújik a táskája, vagy éppen hozzákötöződik a padhoz...
Fontos esemény a 9-edikes évfolyambuli, ahol - talán az andalító zene, talán a félhomály, talán a kilencedikesek-vagyunk-életérzés következtében - a sorozat egy időre több szerelmi szálon kapcsolódik az Arany élet című sorozathoz. A kapcsolatok következtében Kincses tanár úr és Áginéni egy ideig majdnem komának és komaasszonynak hívja egymást. Érdekes megjegyezni, hogy a szereplők minden későbbi interjúban hevesen tagadják a két sorozat kapcsolatát.
Az évad során hatalmi harcnak lehetünk szemtanúi: az elszánt négyes, Adrián, Gábor, Marci és Patrik megpróbál kitörni Áginéni uralma alól, számtalan cselt bevetnek, a hangos ellentmondástól a halk megjegyzésekig, a végén azonban belátják, hogy a teljes szabadulásra még várniuk kell.
Közben Nóri már beleszokott a pótpedagógus szerepébe, jól viseli, hogy szinte sosincs nála a saját füzete, mert éppen valaki fénymásolja, és példás türelemmel korrepetálja dolgozat előtt a kettesre éhező pocoksereget.
Ebbe az évadba is belefér egy osztálykirándulás, amelynek során mindenki megtekintheti Waltert Barbie-s törölközőben, továbbá... jaj, nem is mondom meg, mivel a fején, a Drótpocok és Szandra táncol az ágy tetején, lefényképeztetik Árpi szőrös lábfeje, kimerítő túra után az ígért vár helyett találnak egy táblát, hogy valamikor itt volt a vár - ekkor kiváló fénykép készül Ancsáról, ahogy egész lényét átjárja a felháborodott csalódottság -, és a végén... a végén Áginéni meghívja az egész osztályt összesen két üveg sörre!
Az évad végén Imike egy cseles független vizsgabizottsággal kikerüli Lassu tanár úr bukással sújtó karját, és csont nélkül átmenti magát a következő évadba. Nem jár ilyen jól Csincsike, aki négytárgyas bukásának köszönhetően évadismétlésre kényszerül, és úgy dönt, hogy ezt a Kereskedő elmék sorozatban teszi.
Gábor nem bukik, de úgy érzi, színvonalasabb sorozatot érdemel, csatlakozik hát a Munkácsy hőseihez.
Megható jelenetnek lehetünk tanúi az évad legutolsó részében, amikor Juci és Bogi sűrű könnyhullatás közepette megküzd a matek pótvizsga feladataival. Könnyes szereplésük felkelti a csupán statisztaszerepet betöltő tanárok figyelmét is, akik döbbenten kérdezik a zavartan vigyorgó Áginénitől: mit csinált velük, hogy ezek sírnak írás közben, sírnak felelés közben, és sírnak akkor is, amikor megtudják, hogy sikerült...
4. évad
Az új évadot két hiányzó szereplővel kezdjük: Szandi csatlakozott a Toldi álmához, Patrik pedig, aki még véletlenül sem pocok, a Pécs, Pécs, te csodás forgatásán találja meg a helyét.
Amúgy Kavicsos szerint, akinek a Maffia ad igazolást, a megmaradó szereplők sem pockok, mind vakondokokká váltak. A fejlődésüket ki is nyilvánítják: csoportszinten kezdenek leszokni a velőkig ható üvöltésről, helyette inkább a cigaretta szívásával kötik le fölös energiájukat, továbbá igyekeznek kihasználni az utolsó olyan évadot, amikor még sehova sem számít a szerzett jegy. Törekvéseiket siker koronázza, az osztályátlag megkezdi merész süllyedését. Áginéni folytatja prédikációit, győzködi a szereplőket, hogy ne lanyháskodjanak, mert úgyis megbánják, hogy nem fognak tudni megint (?) beleszokni a tanulásba, hogy nem olyan hülyék, mint ahogy mutatják...
Nagy sikere van Áginéni Szivacs című szösszenetének, amelyben több pocok (vagyis vakondok, de úgysem szokunk át) is szerepel. Kórusban kérik a Krétát, de az egészen a mai napig váratott magára...
Imike beszerez egy Nagy Magyarország térképet és egy hatalmas lobogót az osztályterembe. A későbbiek során a lobogó lobogója titokzatos körülmények között eltűnik, a rúd azonban évadokon át mered még dicsőségesen. Az utolsó évadban egyébként döbbent "Mit keres ott az a dárda?" kiáltásra késztet majd egy ideiglenes statisztát. Többen sejteni vélik, hogy amikor Imike, a matekbukástól és Áginénitől való félelmében felejthetetlen alakítást nyújtott a Szökés a Refibe főszerepében, kellékként magával vitte a szövetet.
A szereplők kulturális elkötelezettségüket mutathatják meg a Táncsics-megemlékezés elkészítésével. Nem lelkesednek kimondottan a feladatért, de a végére megemberelik magukat. Tervbe veszik, hogy a többi táncsicsos tunyult agyát is megmozgatják egy néhány kérdéses vetélkedővel (fődíj: egy torta!), a táncsicsos azonban erős akaratú fajta - egy tortánál több kéne ahhoz, hogy odafigyeljen az iskolarádióban zúgó megemlékezésekre.
Sor kerül az évad során a kompetenciamérésre, ekkor hivatalosan is bebizonyítódik, hogy a Pockok normális szellemi képességekkel rendelkeznek. Ezt a tényt Áginéni számtalanszor az orruk alá dörgöli még.
A tavaszi időszak végén beköszönt a szokásos törölközőnap, amikor Maríííka, Kori, Bozzy és a Drótpocok szokásos öltözékét egy ízléses törölköző is kiegészíti. Csak úgy fürdenek a rájuk zúduló figyelemben és - leginkább - elítélő megjegyzésekben!
Marci kihasználja az utolsó alkalmakat is, hogy Áginéni matekóráján egyen, hiszen a következő évadban már az Emelt szinten sorozatban is szerepet vállal. Szinte nem is látható más helyzetben, mint hogy a kukával a térdeinél kuporog egy széken, és szendvicsezik.
Az évad vége több izgalmas epizódot is tartogat. Miután Hallgatag Gergely belátja, hogy az évad során felcsipegetett tudásanyag nem tartja elég szilárdan a követelmények tengerében, úgy dönt, inkább az Utolsó Pockok sorozatot választja. Zoli a Gép ésszel sorozatot szemeli ki, és szintén búcsút int szereplőinknek.
Természetesen nem maradhatnak el a pótvizsgás epizódok sem: Atis a matematika és a fizika, Walter a kémia szépséges vizein evezget a nyáron, és kellően megerősödve átküzdik magukat a pótvizsga zúgóján is.
5. évad
Új szereplőt köszönthetünk a sorozatban, Csilla a Munkácsy hőseiből csatlakozott hozzánk, nagy reményekkel és álmokkal. Gyorsan megtanulja azonban, hogy itt sem kolbászból van a kerítés, ám dicséretére váljon, hogy könnyen alkalmazkodik: számos igazolatlan és áttetszően igazolt hiányzásra tesz szert. A franciatanárral ápolt kapcsolata hamar megkeseredik a félreértéseknek köszönhetően, így újabb szívszorító szállal gazdagítja sorozatunkat.
Az évadnyitó matekversengésen Atis tartja hatalmában a feladatokat, meg is kapja a magáét: "neked könnyű, te most pótvizsgáztál!"
A legtöbben részt vállalnak az Emelt szinten valamelyik részsorozatában, de néhányan rájönnek, hogy az emelt szint úgy, hogy tanulni is kell, nem is olyan vicces...
Számos matekórán van szerencséje Áginéninek összevonni az egész osztályt, ilyenkor mindig bánja, hogy nem alkoholista: legalább lenne valami vigasza. Löbádi ugyan próbálja felvidítani szép rózsaszín fülbevalójával és karizma feszegetésével, de igyekezete csak fokozza Áginéni kínjait.
Bálint megtapasztalja, mit jelent az üldözés és a lelki terror: bárhová is ül matekórán, Löbádi mindig melléül, elvonja a figyelmét, majd együtt megkapják a leszúrást Áginénitől. Bálint azonban vitézül tűri az üldözést, sőt, ha Löbádi véletlenül békén hagyja, ő keresi meg, hogy újra kibírhassa a terrort.
Kavicsos már nem elégszik meg a szerény hangosító szerepével, meg akarja mutatni, hogy vezetőnek született. Kampányfilmjével megmutatja, hogy nemcsak a Maffiát, hanem az egész Galaktikus Világközösséget a kezében tartja, szóval jobban teszi mindenki, ha rá szavaz! Terveit keresztezi a kaposvári diákság masszív közönye az egész Galaktikus izével szemben, így sajnos nem kapja meg Kaposvár kulcsait. De Kavicsos igazi rágcsáló: szívós és minden körülmények között fennmarad. Hamar kimódolja, hogy nagyobb hatalma (és több futkoznivalója) legyen a diákpolgármesternél. Az események következtében annyira lecsökken iskolalátogatásainak száma, hogy a tanárok, ha meglátják egy tanórán, kimeredt szemüket dörzsölgetik, este pedig buzgón bizonygatják a pszichiáterüknek, hogy spirituális élményben volt részük.
Ebben az évadban a ballagás már nemcsak sorfalállást jelent a szereplőknek, aktívan ki kell venniük a részüket a Virágos Iskola létrehozásában. Áginéni, jól ismerve a pocokformájúak természetét, négyszer is körbejár a névsorral az akció során, válogatott jutalmakkal kecsegtetve és büntetésekkel fenyegetőzve. Meg is lesz az eredménye, Adriánék vállalják a bőrigázást is néhány jobb kinézetű fenyőágért, Hajnica arcán patakokban folyik a hajfesték, és Hutfi a pakolás legvégéig marad, amikor is a "borzalmas" szót azonnal kitalálja annak "szalmabor" anagrammájából Bozzy apró segítségével ("ilyen az osztályunk"). A díszítés egyik jelenetében kiderül, hogy Dia soha nem iszik vizet. Amikor elfogy az élénksárga lónyál az üvegéből, elveszetten kering körbe-körbe, amíg eszébe nem ötlik a megoldás: kunyerál Áginénitől egy kis kristálycukrot a vízbe! Több néző felháborodott leveleket írt a csatornának az epizód után, hogy ha még egyszer ilyen gyomorforgató lesz, nem nézik többé. Ezúton is elnézést kérünk, többet nem mutatjuk Dia üvegét.
A díszítés és a takarítás között elbúcsúztatják szereplőink a Mi is pockok voltunk valaha szereplőit. Könnyek, énekszó, kiderül, hogy a szereplők hangja, bár gyakorlatlan, kormányozható.
Mielőtt átadhatnánk magunkat a nyári epizódoknak, villámként csap le Áginéni a túl sok óráról hiányzottakra. Az osztályozóvizsgáknak több következménye is lesz: Atis, Walter és Kavicsos megtudják, milyen érzés gonoszul vigyorgó tanerők előtt énekelni a Csermelyt, Marci lesz a legtájékozottabb egész Kaposváron az emberismeret témakörében, illetve Áginéni nekikezd a blogjának, mert "egy iskolában túl sok röhejes dolog történik ahhoz, hogy csak úgy elfelejtsük őket".
Az évad végén újra gyönyörködhetünk a már hagyománnyá vált pótvizsgákban, most Walter, Krisz és Löbádi fogadja széles mosollyal és vidám integetéssel a feladatsorral érkező Áginénit. Krisz és Löbádi meg is küzd a feladatsorral, Walter azonban hallgatásba burkolózik. Mint később kiderül, elege lett már az OKTV-példákból, amikkel Áginéni szórja őket a matekórákon, és úgy gondolta, ha egy évig nem tanult, most a nyáron már minek... Annyira megriad az OKTV-feladatoktól, hogy inkább csatlakozik ő is a Gép ésszel stábjához. Szandra a TITkos társaságra vált, Csilla pedig egy év után sikerrel vizsgázik franciából!
6. évad
Az évad elején Nóci és Ági visszajön a normál matekórákra, végre teljes a fényképezkedő csapat. Atis rettentően sajnálja, hogy az előző évadban nem bukott meg, mert így a nyáron sajnos mindent elfelejtett. Ezt be is bizonyítja, az első félév 1,0-s átlagával.
Az évad rendkívül sűrűre sikerül, mindenki terveket szövöget, amit aztán vagy eldob, vagy nem. Bár a nézők azt várják, hogy továbbtanulási szándékukat a szereplők fokozott tanulással erősítik meg, mi bebizonyítjuk, hogy egy jó sorozat mindig tud meglepetéseket tartogatni!
Akik az élet keserűségét szeretnék látni, nem csalódnak: megfigyelhetik, ahogy a végletekig elmérgesedik a viszony Bozzy és a Hutfi-Robi páros között. Azért nem kell megijedni, egy gyakorlott, speciális esetekhez alaposan hozzászokott tanár simán felülemelkedik ezen a helyzeten is: néhány velőtrázó üvöltés, néhány fenyegetőzés, néhány osztályfőnöki, és a probléma máris távozott a szőnyeg alá.
Több hullám is veszélyezteti a záró évad hajóját, de sikerül mindegyiken túljutni: az általános várakozással ellentétben Szatén néni elkészíti a fotózásra a ruhát, senki nem kapott rossz méretet, és a kezdeti tablógondolat (legyen vidám fatabló) kezd testet ölteni a csoportképek elkészültével.
Rendkívül vidám epizódnak bizonyul a szalagavató, ahol ugyan kifelejtik az osztályt a végzősök közül, ugyan nem indul be a képek vetítése a vacsora közben, és sajnos kissé hevenyészett a terem díszítése (ha nincs Juci és Nóri, a kopasz padokról ettünk volna a felcelluxozott, eresztőfélben levő lufik között), mégis mindenki sérülés nélkül ússza meg a szalagtűzést, senki nem esik hasra a ruhájában, és senki nem lóg ki feltűnően a keringőből.
Ági, lelkileg alaposan felduzzadva a két sikeres nyelvi osztályozóján, folyamatosan szekálja Áginénit, hogy amikor egész nap hiányzik, akkor nehogy már 7 órát húzzon be, neki csak 6 jár, és különben is, az előző héten is eggyel több van behúzva, és most, itt kivárja, amíg kihúzza a téves húzást... Ajjaj, már nézői leveleket is kaptunk, amiben újabb fordulatot követelnek...
Amúgy az osztály természetesen tartja magát a hagyományokhoz, az egyik fele továbbra is igen alaposan megválogatja, mikor jön be. Beleköp a sorozatba néhány járvány is, az évad végén tehát Áginéni megint hiányzásokat számol. Kaptunk egy levelet a Wella termékmenedzserétől (egyébként lelkes nézőnk), melyben kifogásolja Áginéni hajfestékének minőségét. Úgy érzi, már nem fedi be egyenletesen az ősz szálakat. Köszönjük az észrevételt, terméket fogunk váltani!
Tehát hiányzásszámolás. És nem várt hal akad a horgon: Dóri feje fölé függesztetik fel Damoklész osztályozóvizsgája filozófiából. De végül kibekkeli, csupán találgathatnak a kedves nézők, hogy felelt volna.
Két kulturális esemény is szerepel az évadvégi epizódokban, az egyik esten Bogi és Krisz kápráztatja el énekével a Táncsics közönségét (sőt Krisz a hangosítási problémáknál is mentőangyalként dalol), a másikon pedig Áginéni szőke hajzuhatagával és merész rózsaszínjeivel. A közönséget még ápolják.
Az utolsó epizódok számtalan apró drámát, reszkető feszültséget tartalmaznak, gyengébb idegzetű nézőink jobb, ha ki is hagyják őket. Az egyik ilyen dráma, amikor Robit Szegeden hagyja a busz, a diákigazolványa körül kibontakozó félreértés miatt. Pszichológusaink javaslatára tizenhatkarikásként vetítettük ezt az epizódot, hátha a fiatalabb nézők megállnak a fejlődésben, miközben elszoruló torokkal figyelik kicsi Robit a nagy és gonosz Szeged gyomrában, egyedül, távol az otthonától, távol mindentől, ami kedves neki...
Lappangó dráma, ahogyan lassan fogyatkozik a matekórán ésszel részt vevők száma. Sehol ilyen gyönyörűen nem látszott még a sorozatban, hogyan őrli fel még a hősöket is, amikor elfogy a magukba, a képességeikbe vetett bizodalmuk. Erős kezű és gyors eszű harcosok helyett csak zavarodott emberroncsokat látunk, akikben egyetlen mondat lüktet: úgysem érem el a húsz százalékot! És bánatukat viccek gyártásába fojtják... Egyébként elég jó viccekébe, köszönjük!
Cseppet sem lappangó feszültség jelenik meg a Hajnica és Atis matek kettesért folytatott küzdelmében. Az utolsó pillanatig úgy tűnik, őőőtven-őőőtven az esélyük: vagy átmennek, vagy nem. És amíg Juci, a Vízipók házával a füzetében és ötössel a naplóban ábrándos arccal vonalakat húz, Hajnica és Atis tövig rágja a körmét.
De minden jó, ha jó a vége: a huszonnégy bátor matróz, akik az utolsó pillanatig kapaszkodtak a fedélzetbe, mind megmaradt, és most éppen ezt olvassák.

Hát... ennyi lenne röviden A kréta árnyékában. Az utolsó évaddal feloszlik a szereplőgárda: úgy hírlik, mindenki saját sorozatot fog kapni. És hogy futnak-e még egy csatornán? Nézzenek minket továbbra is, és lehet, hogy megtudják!

6 évnyi osztályfőnökség után ezzel leptem meg a srácokat a ballagáson...

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Inesita
Regisztrált:
2007-07-10
Összes értékelés:
715
Időpont: 2010-07-03 21:49:37

Kedves Müszélia és Vipera!
Köszönöm, hogy itt jártatok!
Ági
Alkotó
Regisztrált:
2007-08-20
Összes értékelés:
250
Időpont: 2010-06-26 10:25:02

Nagyon tutti! Továbbra is azt mondom, remekül írsz! Gratulálok!

Vipera
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2010-05-12 07:15:13

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
sajnos nem találkoztam többé azokkal, akikkel együtt jártam a gimnáziumban, főiskolán. lányok férjhez mennek, megváltozik a nevük, elköltöznek (én pl külföldre). kár pedig, mert nálunk is volt sok jó történet
Alkotó
Inesita
Regisztrált:
2007-07-10
Összes értékelés:
715
Időpont: 2010-05-10 20:48:50

válasz Arthemis (2010-05-08 01:00:41) üzenetére
Kedves Arthemis!
Hát igen, a diákévek... Amikor összejövök a volt osztálytársaimmal, mi is felidézzük mindig a kötelező sztorikat, és még mindig úgy nevetünk rajtuk, mint... jaj, jó sok éve :)
Köszönöm az idődet és a gondolataidat!
Ági
Szenior tag
Regisztrált:
2005-12-13
Összes értékelés:
1310
Időpont: 2010-05-08 01:00:41

Az írásod olvasása közben felidéződött néhány diákkori emlékem...jó néhány.:) El tudom képzelni a szereplőket. Az is tetszett ahogy összefoglaltad a hat évet.:)
Alkotó
Inesita
Regisztrált:
2007-07-10
Összes értékelés:
715
Időpont: 2010-05-07 22:31:29

Kedves Lily, Rozália, Müszélia!

Örülök, hogy így is tetszett nektek, hogy nem ismeritek a szereplőket! Én úgy láttam, a kölkök örültek neki... :)

Ági
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2010-05-06 15:17:45

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ági, így is tetszik, bár biztosan sokkal jobb lenne a szereplők ismeretében.
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7466
Időpont: 2010-05-05 11:12:45

Szia!
Nagyon jó írás, élvezettel olvastam.

Szeretettel: Eszti
Alkotó
Lily Allen
Regisztrált:
2007-10-27
Összes értékelés:
126
Időpont: 2010-05-04 16:06:37

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Ez nagyon szép, Ági! ^^
Én tuti végigbőgtem volna, ha nekünk írtak volna ilyet. (nem vagyok benne biztos, hogy az osztályodban is hasonlókat váltott ki... :D )
Szóval humoros és megható. Olyan Áginénis.... ;)
Gratulálok hozzá! Örülök, hogy olvashattam!

Legutóbb történt

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) a mai ember című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Sorskatonák című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Sorskatonák című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Kovács János esete a CSOK-al című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Sorskatonák című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Sorskatonák című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Márton- napi lakoma című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) "Az utasok leestek" - mélylélektani elemzés című alkotásh

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Vágómadarak vitája című alkotáshoz

Miléna bejegyzést írt a(z) Izzásba dönteni című alkotáshoz

Krómer Ágnes alkotást töltött fel Sorskatonák címmel a várólistára

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Márton- napi lakoma című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Anyák napja Gemencen címmel a várólistára

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Márton- napi lakoma című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) "Az utasok leestek" - mélylélektani elemzés című alkotá

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2019 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)