HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Digikönyv Versküldő Közös regény Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 4

Online vendég: 20

Tagok összesen: 1894

Írás összesen: 49434

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Fekete Miki
2020-01-03 12:36:33

Reklám

Prózai művek / egyéb
Szerző: FrostlerFeltöltés dátuma: 2014-10-14

A kutya (+18)

Legalább száz méterrel magam mögött hagytam már a tisztást, mikor megálltam, és hasra vetettem magam. Ösztönösen kúszni akartam előre, de szerencsére sikerült mozdulatlanul maradnom Ott feküdtem a sötét erődben, az esőtől nedves földön, és nem hallottam mást, mint a tücskök szelíd ciripelését, és a saját, őrülten kalapáló szívemet.
Eltelt néhány perc, mire erőt vettem magamon, megfordultam, hogy a tisztás irányába nézhessek, és felemelkedtem. A zseblámpámat elejtettem menekülés közben, így az egyetlen fényforrást a hold biztosította. Csak elmosódott, sötét sziluetteket láttam, semmi mást. Minden erőmmel próbáltam fülelni, hátha meghallom a kutyát, de semmi jelét nem éreztem annak, hogy a közelemben lenne. Ettől cseppet sem nyugodtam meg, sőt, még inkább elhatalmasodott rajtam a rémület. Képtelen voltam száműzni magamból a gondolatot, hogy az a dög itt ólálkodik valahol, sőt, talán már észre is vett, és csak a megfelelő pillanatra vár, hogy rám támadjon.
Remegő kezemet a számra szorítottam, hogy elnyomjam a zihálásomat. Fázni kezdtem. Egyre hevesebben esett az eső, a testemet ellepte a sár. Körülbelül egy métert kúsztam előre, a bőrömet felsértette egy tüskés bokor. Fájdalmasan felszisszentem. Ez az aprócska, elhaló hang is őrületes zajnak tűnt számomra. Miközben megkockáztattam még egy métert, azon gondolkoztam, vajon Dénes él-e még. A kutya a torkának ugrott, szerintem kettéharapta a légcsövét. A gondolattól hányingerem lett, émelyegni, majd öklendezni kezdtem. Bence ugyanúgy elrohant, mint én, lehet, hogy a kutya az ő nyomába eredt, miután végzett Dénessel.
Úristen! Dénes halott! A legjobb barátom, évek óta ismertem, és nincs többé!
Fel akartam állni, de úgy remegett a lábam a félelemtől, hogy képtelen voltam megmozdulni. Átfutott az agyamon, hogy talán az lenne a legokosabb, ha itt maradnék egy helyben feküdve. Talán ez a kutya nem is fog észrevenni, ha nem mozgok. De ki tud szagolni, nem? Képes rá, hogy több méterről megérezze a szagomat. Akkor viszont bármelyik pillanatban rám akadhat! Viszont nem úgy van, hogy az eső tompítja a szaglását? Mintha ezt hallottam volna egyszer, de... nem emlékszem, a kurva életbe, nem emlékszem!
A jeges rémület, mely eddig megbénított, hirtelen arra késztetett, hogy rohanjak. Rohanjak olyan gyorsan, és olyan messzire, amennyire csak tudok. Azon kaptam magam, hogy a kezemet magam előtt tartva futok az erdőben, gallyak csapnak az arcomba, folyton megbotlok valamiben, az eső és a sötétség miatt pedig képtelen vagyok tájékozódni. Viszont akkor is rohantam. Rohantam, mert az lebegett a szemem előtt, hogy egyszer majdcsak kijutok ebből az erdőből.
Akkor hallottam meg, hogy a kutya a nyomomban van, mikor már alig néhány lépésre járt tőlem. Mikor hátranéztem, már támadt is. A lábamat kapta el, éles fogával a húsomba mart. Elterültem a földön, felkiáltottam, éreztem, hogy a félelemtől a nadrágomba vizelek. Kapálóztam, próbáltam lerázni magamról az állatot. Beleharapott a kezembe, leszakította két ujjamat. Ordítottam a fájdalomtól, már annyi lélekjelenlétem sem maradt, hogy védekezzek. A kutya nekirontott az arcomnak, feltépte a bőrömet, az egyik fogával belekapott a szemembe, majd átharapta a torkomat. Még éreztem, ahogy a meleg vér végigömlik a mellkasomon, aztán elsötétült előttem a világ.

Hallottam Máté kiáltását, és úgy éreztem, mintha egy hatalmas gombóc nőne a torkomban. Tudtam, hogy vége van. Meghalt, akárcsak Dénes. A hátamat nekinyomtam a fa törzsének, ami mögé elbújtam, átöleltem a felhúzott térdemet, és sírtam. Annyira féltem, mint még soha életemben. Az egész testemet rázta a zokogás, valahol a lelkem mélyén tudtam, hogy én sem jutok ki ebből az erdőből élve. Éjszaka van, vaksötét, a zseblámpámat nem mertem felkapcsolni, mert akkor a kutya biztosan észrevesz. Ráadásul itt ez a kurva eső is! Ekkor tudatosult bennem, hogy Máté ordítását egészen közelről hallottam. A kutya itt van a közelben, és csak arra várt, hogy engem is elkapjon.
Miért jöttem ide egyáltalán? Kinek akartam bizonyítani?
Próbáltam nyugalmat erőltetni magamra, de még mindig reszkettem. Arra gondoltam, talán fegyvert kéne szereznem. Egy vastagabb faág jó lett volna, ha kicsit felemelkedem, talán le is tudok egyet törni. Igen. Igen, ezt kéne tennem...
Hiába gondoltam végig mindezt, nem mertem megmozdulni. Olyan erősen szorítottam a zseblámpa markolatát, hogy belefájdult a kezem. Megmaradt erőmet latba vetve felegyenesedtem. Amennyire meg tudtam állapítani, Máté kiáltását jobbról hallottam, tehát az ellenkező irányba kell mennem. Minden lélegzetvételemmel sulykoltam magamba ezt a tényt, miközben készültem az indulásra. Nem akartam szaladni, az egyetlen esélyem az volt, ha halk maradok. Elszámoltam magamban tízig, majd gyorsan körbenéztem, mielőtt elindultam volna.
A kutya ott sétált mellettem.
A hirtelen jött ijedtségtől majdnem eluralkodott rajtam a pánik, viszont a lábamra mintha ólomsúlyokat aggattak volna. Alig pár méter választott el minket, mégsem tűnt úgy, mintha az állat támadni akarna. Bicegve lépkedett, biztosan attól a sebtől, amit Dénes okozott a lábán. Vicsorogva forgatta a fejét, még a sötétség ellenére is jól láttam, a hatalmas sebet az orrán, valamint a hosszú kötelet, ami a lábára volt kötve.
Felderengett előttem a kép, ahogy Máté idehoz engem erre a tisztásra, és megmutatja a megkötözött kutyát. Megkérdeztem, honnan szedte, mire azt felelte, hogy egy haverja hozta ide neki egy ezresért. Dénes tartotta a kötelet, a kutya körülbelül fél méterrel volt a föld fölé lógatva. Kapálózott, morgott, ugatott, de tehetetlen volt. Először Máté rúgott bele egyet, amitől az állat fájdalmasan vinnyogott. Ekkor már szóltam, hogy hagyják abba, de csak röhögtek, egyre hangosabban. Cseréltek. Dénes Először a testét, majd az orrát rúgta meg, a kutya vérezni kezdett. Meglepődtem azon, hogy kicsit sem féltek attól, hogy akár meg is haraphatja őket. Elszorult a szívem, odaléptem Mátéhoz, és rákiabáltam:
- Engedd el, te rohadt szadista!
Ő a képembe vigyorgott, és így szólt:
- Mi van, Bence, beszartál? Pedig a java még csak most jön.
Az egyik fára mutatott, melynek a tövében egy olajoskanna állt.
- Mit gondolsz - fordult Máté Déneshez -, ha az egészet ráöntjük erre a korcsra, elég egy darab gyufa, ahhoz, hogy annyira égjen, hogy ez a ki****ott eső se oltsa el?
- Úgyis mindjárt kiderül! - röhögött fel Dénes, majd újra belerúgott a kutyába.
- Azt mondtam, engedjétek el! - kiáltottam, és magam sem tudom, miért nem gondoltam erre akkor, de fellöktem Mátét. A kötél kicsúszott a kezéből, az állat a földre zuhant, és már rá is vetette magát Dénesre.
Alig néhány perc telt el azóta. Dénes, és Máté halottak, és a kutya engem is megtalált. Kétségbeesetten kapaszkodtam a mögöttem lévő fába, mintha az megvédene bármitől. A kutya azonban csak sétált tovább. Mikor megállt, szaglászni kezdett, majd a fejét forgatta. Észrevett. Nem láttam tökéletesen, de tudtam, hogy engem néz. Lehunytam a szemem, nyelni akartam, de görcsbe rándult a torkom. Lassan magam elé húztam a kezemet, benne a zseblámpával, hogy azzal védjem magam, és vártam a végét.
Kinyitottam a szemem. A kutya eltűnt.
Döbbenten álltam, teljesen bőrig ázva. Még mindig remegve, óvatosan előreléptem, és végignéztem az erdőn. Láttam a kutyát, ahogy lassú, nyugodt léptekkel távolodik tőlem, majd befordult egy fa mögött, és örökre eltűnt a szemem elől.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Regisztrált:
2014-10-06
Összes értékelés:
17
Időpont: 2014-10-17 19:36:59

válasz T. Pandur Judit (2014-10-17 18:09:49) üzenetére
Köszönöm az elismerést! Örülök, hogy tetszett az írás!
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5208
Időpont: 2014-10-17 18:09:49

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Hűha! 180 fokos fordulatot hoztál létre az érzelmeiben, amíg végigolvastam az alkotásodat!
Előbb sajnáltam a kutya áldozatait, később a kutyát sajnáltam.
Kicsit vad ez a történet a bosszúálló kutyáról, de abban egészen biztos vagyok, hogy az állatok sokkal okosabbak, mint azt az emberek feltételezik róluk.
A kutya tudta, hogy ki mentette meg őt a további kínzásoktól, és a tűzhaláltól.

Egyébként furcsa, hogy a valóságban is annyira rettegnek sokan a kutyáktól. Amikor én gyerek voltam vidéken megtanították a felnőttek, hogyan védekezzünk a támadó kutyák ellen. Egy bottal erősen az orrukra kellett csapni, és a legvadabb kutya is elszaladt. No persze akkor még hírét sem hallottuk argentin dogoknak, és más harci kutyáknak.

Judit

Legutóbb történt

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Együtt című alkotáshoz

alberth bejegyzést írt a(z) Vers három szótagra: Otthon című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Az nem lehet című alkotáshoz

inyezsevokidli alkotást töltött fel Más-kép(p) címmel a várólistára

Kőműves Ida alkotást töltött fel Vaksors II fejezet (12/10) címmel

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Na, szóval. Kicsi mese csak. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Pajzsom vagy, ó Istenem! című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Az nem lehet című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Te, aki írod versed! című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) csírájában elfojtva című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Na, szóval. Kicsi mese csak. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Múlt-zsengék ciklus című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel A tűz ereje címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Érzelmi kavalkád című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Nagyi mesél 3/3. Minden jó, ha a vége jó című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2020 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)