HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 4

Online vendég: 30

Tagok összesen: 1916

Írás összesen: 51252

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

ElizabethSuzanne
2021-03-02 19:59:26

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / novella
Szerző: Finta Kata Feltöltés dátuma: 2019-06-10

26. Novellák, történetek, gondolatok, életemből merítve

Édesanyám
Mindig küzdeni
kellett a mindennapi
megélhetésért.
*..*

Édesapám
magára maradt,
csendben írta verseit,
és regényeit.
*
LEVÉLVÁLTÁSOK A MAGYAR IRODALMI HÁZZAL
(Válasz: 2017. január 25.)

A levelek a szokásos betűkkel, a válaszok pedig dőlt betűkkel írtam:
Kedves Katalin!
Sajnos nincs apparátusunk művek átvételére, feltöltésére - ezt minden esetben a szerzők teszik meg.
Az 500 forintos havidíj a művek összességére vonatkozik, mely
műveket egyesével kell feltölteni - hiszen a kiadók is külön keresik a műveket.
Mi elsősorban nyomtatásban való megjelenésekért küzdünk.
Üdvözlettel,
Zsiga Henrik
** **

Ón 25 Jan 2017, at 18:21, Katalin Finta <nfintakata@gmail.com> wrote:
T. Magyar Irodalmi Ház / Zsiga Henrik úrnak!
Mi abban tudunk segíteni, hogy profi színteret biztosítunk irodalmi műveinek bemutatásához. A legnagyobb baj évtizedek óta ugyanis az, hogy a szerzők vagy nem tudják a kiadókhoz eljuttatni a műveiket, vagy nem a megfelelő módon teszik. Nálunk a kiadók strukturáltan, rendszerezett információval előkészítve tanulmányozhatják a műveket. Címszavak szerint, karakterszám szerint stb.
Köszönöm a választ.
Nos, kivétel lennék? Ugyanis én el tudom juttatni a műveimet. Mint említettem, összesen 50 kötetem megjelent - sajnos, csak az Interneten, a mek.oszk.hu-nál, nem nyomtatva (egyetlen kivétellel közte). E-mailben küldtem el, átfuttatva a helyesírás- és egyéb-javításon is. Ritkán maradhatott benne olyan, ami hibás. Az anyagnak a feltétele előtt visszakaptam, újra-ellenőrzés céljából.
Tőlem mindig szépen szerkesztett, hibátlan anyagot kaptak.
Életem folyamán, mindenhol hamarosan átadták nekem a levelezést, és azzal kapcsolatos, iratok szerkesztését is, és a különféle újságokkal való kapcsolattartást. Iskoláim alatt ezt is tanultam, egész életemben sokat, nagyon sokat írtam. Szerencsémre a naplókat, világháború alatt menekülés közben is meg tudtam menteni az öt naplót, aminek nagy hasznát vettem.
A korabeli megtörtént eseményeket is, pontos időpontokkal tudtam használni, leírni. Ott vállalták volna az ellenőrzést, de én nem engedtem a saját anyagom utólagos formai vagy tartalmi megváltoztatását (kivéve, ha netán találtak volna benne hibát, azt köszönettel fogadtam mindig, lehetőség szerint magam javítottam ki.
A korábban feltett anyagomat hat-hétezren olvasták, s vannak olyanok, amelyeket (egy hónap alatt) három-hat-hétszázan nézték át. Valósínűnek tartom, hogy többen vannak, akik sorban elolvassák a köteteimet. Vannak benne rövid történetek, pl. gyermekeim kis kori életéből, többféle témából novellák.
Általában A/5-ös méretűek a köteteim, a versesköteteket kicsit szűkítettem, de vége felé, ahol pl. rengeteg képpel készült, azok kissé változtatott, de A/4-es méret-tartalommal készültek, amelyekben a Down-szindromával született fiam gyönyörű képeit akartam bemutatni, természetesen szöveggel együtt. A képeit színes filctollal festette. Már kiállítása is volt, óriási sikerrel.
Az 50 köteten belül 14 A/4-es méretben készült, amelyben az ÉLETEM REGÉNYE íródott. Az három évszázadot fogad magában, a 18. század utolsó évtizedében kezdődött. Édesapám, ill. szüleim életével kezdődik, apám Erdélyben, anyukám pedig a Felvidéken született, mindketten a Trianon előtti Nagy-Magyarországon.
Átlépve a 19. századba, a változatos, érdekes, közzétételre érdemes életük van benne, majd a családunk küzdelmei; a 20-as évek vége és 30-as évek elején a válságos idők nehézségei, majd a négy gyermekük élete. Ugyanis én 1925. utolsóelőtti napján születtem, a saját életem és kedves testvéreimé, tanulmányaink, stb. átnyúlnak a 20. századba. A legutolsó kötetem január hónap első hetében lett feltéve a Mek-hez.
Több regény is van benne, 11 verseskötet, az utóbbiak szonettkoszorúkkal készültek. Nem folytatom, mert hosszú...
Azt megkérdezem: lehetne-e, awww.mek.oszk.hu-nál feltett köteteket (ha nem is sorrendben, hanem kiválogatva, kinyomtatni, és érdekel, hogy Önök tudnák-e értékesíteni?
A 14-kötetes Életem regényét lehetne nagyobb méretben, 3-4 nagyobb méretű kötetnek átformázni? Azt én természetesen magamra vállalom.
Azon kívül van még néhány ötletem, például, hogy: három- három- kötetre bontva, természetesen akkor nem A/5, hanem nagyobb méretre változtatni.

Mi pedig igyekszünk a kiadók - és az olvA szerzők nálunk létrehozhatják professzionális irodalmi portfoliójukat, ami nagyságrendekkel egyszerűbbé teszi a nyilvánosságra kerülést.asók felé - népszerűsíteni a feltöltött, kiadásra váró műveket.
Ehhez a művek paraméterezését bevizsgáljuk, tanácsokat adunk - de a művekbe nem nyúlunk be.
Levelükben az alábbi, kövér betűkkel írt részt szeretném, ha egyszerűbben is közölnék, ugyanis nem ismerem teljesen az internetezést, nem ismerem a különleges szavakat, stb., mert a korabeli írógépeimet csak lecseréltem, majd átültem a számítógéphez, s magam kínlódtam vele, néha még most is, amikor nem ismerem valamennyi kifejezést sem. Azt az összeget még kibírnám, pedig a munkanélküli nagy fiamat már 2000-től magam látom el, ami megnehezíti a stabilitást a háztartásomban. Azt szeretném tudni, hogy a MEK-től (mivel tudom, hogy onnan ki lehet emelni), majd egyszerűen kiemelve, a köteteket ki tudnák-e nyomtatni, s azokat értékesíteni is?
Ugyanis az egyetlen novellás nyomtatott kötetemnél úgy jártam, hogy ötezret kinyomtattak, igérték, hogy ők is igyekeznek belőle eladni, azonban én összesen csak százat tudtam közelebbi ismerőseimnek, rokonoknak eladni. Abban az időben nehezedett el a járkálásom, ráadásul a helyi legnagyobb könyv-üzletben - szívesen eladták volna - azonban egy rendelet kimondja, hogy nekik csak kizárólag a Pécsen nyomtatott köteteket szabad eladni! Ezért aztán fűnek-fának (orvosoknak, eü-alkalmazottaknak, rokonoknak, ismerősöknek elajándékoztam, de még mindig van itthon vagy 30 belőle, Üzletükben csak a hivatalosan kötelező néhány könyv fogyott el, semmit nem tudtak - vagy talán nem is akarták értékesíteni, s én hozattam el az utolsó köteteket is.

A rendszerünk nem ingyenes. Ha az lenne, elárasztana bennünket a kezelhetetlen mennyiségű fércmű. Viszont elfogadhatóak az áraink. Katának, mint látom, rengeteg műve van. Ezeknek az előfizetői díja, amennyiért foglalkoznánk vele 2500 Ft / hó lenne.
(Kötetenként?)
Ha Kata mégis szeretne bemutatkozni, profi módon jelen lenni a piacon, akkor fel tudok ajánlani egy 80%-os kedvezményt, ami havi 500 Ft-ot jelentene.
(Ez minek a nyolcvan százaléka?)
Ha ez megfelel, kérem, jelezze felém, mi pedig elkészítjük a kedvezményre jogosító kódot. Más mozgáskorlátozott számára is ekképp segítettünk.
Kéziratot feltölteni majd itt tud:http://irodalmihaz.hu/feltöltes.
(Én kéziratokat nem tudnék feltölteni, csak úgy, hogy a MEK-től kiemelem! Természetesen az esedékes kötetet átnézném előzőleg, és ha benne javítanivaló lenne, azt külön jelezném. (Ezért kérem, hogy az internettel kapcsolatos mindenféle jelet, kódot, valahogyan meg kellene nekem magyarázni!
Azt is ajánlom szives tudomásukra, hogy nézzenek be a Mek-ben egy-két kötetbe.
Belépés írói-költői nevemmel:Finta Kata - lehet.
Elnézést kérek a hosszú érdeklődésért, de fontos lenne ezeket előre tudni.
Üdvözlettel:
Finta Kata
*-*.*-*
Számítok a műveire,
Üdvözlettel:
2017. január 20. 9:41 Magyar Irodalmi Ház / Zsiga Henrik írta, <henrik@irodalmihaz.hu>:
<email_600x100pix_B.png>

*
Kedves Katalin!
Mi abban tudunk segíteni, hogy profi színteret biztosítunk irodalmi műveinek bemutatásához. A legnagyobb baj évtizedek óta ugyanis az, hogy a szerzők vagy nem tudják a kiadókhoz eljuttatni a műveiket, vagy nem a megfelelő módon teszik.
Nálunk a kiadók strukturáltan, rendszerezett információval előkészítve tanulmányozhatják a műveket.
Címszavak szerint, karakterszám szerint stb. A szerzők nálunk létrehozhatják professzionális irodalmi portfoliójukat, ami nagyságrendekkel egyszerűbbé teszi a nyilvánosságra kerülést.
Mi pedig igyekszünk a kiadók, és az olvasók felé népszerűsíteni a feltöltött, kiadásra váró műveket. Ehhez a művek paraméterezését bevizsgáljuk, tanácsokat adunk - de a művekbe nem nyúlunk.
A rendszerünk nem ingyenes. Ha az lenne, elárasztana bennünket a kezelhetetlen mennyiségű fércmű. Viszont elfogadhatóak az áraink.
Katának, mint látom, rengeteg műve van. Ezeknek az előfizetői díja, amennyiért foglalkoznánk vele 2500 Ft / hó lenne.
Ha Kata mégis szeretne bemutatkozni, profi módon jelen lenni a piacon, akkor fel tudok ajánlani egy 80%-os kedvezményt, ami havi 500 Ft-ot jelentene. Ha ez megfelel, kérem, jelezze felém, mi pedig elkészítjük a kedvezményre jogosító kódot. Más mozgáskorlátozott számára is ekképp segítettünk.
Kéziratot feltölteni majd itt tud: http://irodalmihaz.hu/feltoltes
Számítok a műveire,
Üdvözlettel:
Zsiga Henrik igazgató
+36 30 2671 631
henrik@irodalmihaz.hu
Magyar Irodalmi Ház
http://www.irodalmihaz.hu
info@irodalmihaz.hu
+36 70 949 2399
Kövess bennünket!
http://www.facebook.com/IrodalmiHaz
On 19 Jan 2017, at 20:15, Magyar Irodalmi Ház <info@irodalmihaz.hu> wrote:
Sent:Thursday, January 19, 2017 7:38 PM
To: Magyar Irodalmi Ház
From:Katalin Finta [mailto:nfintakata@gmail.com]
Subject:Re: Kiadók számára közvetítünk kéziratokat.

**-.-**
Ötven kötetem van eddig, ebből csak egyetlen egyet nyomtattak ki. Azonban a kötetek eladásában nem segítettek, s mivel mozgáskorlátozott vagyok, még mindig maradt a cégnél és itthon is belőle jó sok kötet.

Mivel már annyi kötetet magam készítettem el, még a borítólapot is, amelyek tetszetősek.
(Utána egyik kiadó becsapott, mert csak jelezte, hogy eladáshoz segítséget nyújt, de azt külön kellett volna megfizetni, ezért leálltam vele, és a mek internetes kiadását választottam az összes, 50 kötetre.
Nem vagyok kezdő; tisztán, szabatosan írok, ezért a szövegeken nem kell módosítani, s a javaslatokat mérlegelem, de nem biztos, hogy elfogadom.
Nem tudom, milyen segítséget tudnak adni. Olyan kiadás kellene, ahol értékesítik az anyagot, mint valamikor korábban tették a kiadók.
Jelenleg nem tudok olyan segítségről, ahol vállalják a nyomtatott kiadást, és az értékesítést is, az írónak az árát elküldenék, mint valamikor az elődeinknek.
Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy miben tudnának segíteni?
Üdvözlettel:
Németiné Finta Katalin
Irodalommal kapcsolatban: Finta Kata

**-*-**

2017. január 17. 9:52 Magyar Irodalmi Ház írta, <info@irodalmihaz.hu>:
<image003.jpg>
Várjuk verseid, novelláid, regényeid, meséid! Légy egy 21. századi irodalmi közösség tagja!
Kedves Szerző! Elindult hazánk első irodalmi piaca, ahol kiadók, színházak, filmstúdiók várják kezdő írók, költők novelláit, regényeit, verseit, meséit. A www.irodalmihaz.hu portálon rendszerbe sorolva, számos adattal felvértezve mutathatod be a kéziratod - épp úgy, ahogy azt a kiadók elvárják. Ne Te bajlódj a kiadókereséssel, légy inkább e korszerű, 21. századi irodalmi közösség tagja, és engedd, hogy a kiadók leljék meg a Te műved! Töltsd fel hozzánk Te is a kézirataid! A feltöltött művek részleteit bevizsgáljuk, és javaslatot teszünk, miféle változtatásokkal érdemes élned, hogy a verseidre, novelláidra valóban felfigyeljenek. Fontos:
- félkész mű is feltölthető,
- már megjelent mű is feltölthető,
- ha akarod, kifelé anonim maradhatsz,
- a kiadók közvetlenül Téged keresnek,
- műved minden joga Nálad marad.
Ha komolyan gondolod az írást, a Magyar Irodalmi Ház lesz a legjobb barátod. Kezdd itt a feltöltést: www.irodalmihaz.hu/feltöltes
Ha bármit nem értesz, bátran hívj bennünket - annak elkötelezettjei vagyunk, hogy az irodalmi színrelépés jóval szélesebb kör joga. Frissek vagyunk, függetlenek vagyunk, az együttműködésben hiszünk. Számítunk Rád!
Üdvözlettel:
A Magyar Irodalmi Ház csapata
+36 70 949 2399
**.*.**
Eddig a 127. OLDAL

Folytatása következik.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5230
Időpont: 2019-07-02 18:50:18

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!

Tanulságos volt a levelezésed a MIH-vel. Köszönöm, hogy közzétetted, én még nem hallottam róluk.
Megnézem az oldalukat.

Judit
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2019-06-26 19:24:58

Nem is tudom, hol kellene jeleznem, akik részletekben eddig olvasták
ezeket a kötet részleteket, - gondolom -, hogy várják a további részleteket.
Sajnos, a gépem majdnem teljesen lerobbant, addig kérem, várjanak,
amíg ismét folytathatom a kötet részleteit.
Üdvözlettel:
Finta Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9521
Időpont: 2019-06-13 08:26:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata! Itt is igaz, h sok az ember, kevés a fóka. Végül is megjelenhet az ember nyomtatott könyv nélkül is...nem gáz. Persze jó lenne látni a könyvet a kirakatban, hallani arról, mekkora siker, hogy kapkodják. És várni a pénzes postást...De hisz lehet talán még....Szeretettel én
Alkotó
Regisztrált:
2013-06-11
Összes értékelés:
1353
Időpont: 2019-06-11 15:07:04

és, majd elfelejtettem, tanulságos volt az írásod!
Alkotó
Regisztrált:
2013-06-11
Összes értékelés:
1353
Időpont: 2019-06-11 15:06:28

Szia!
Szerintem az MH-hoz írásokat feltölteni felesleges. Meg, vannak olyan kiadók, akik csak lenyúlásra törekednek. Lehetőség (tán), a pályázatok figyelése, szponzorok felkutatása. Sok a kiadó, kicsi a piac, a kiadók nem szívesen vállalnak kockázatot. A jelenlegi Idő, leginkább a lektűröknek kedvez, azok könnyen olvashatók - sokan élnek meg az ilyen írásokból. És rengeteg közöttük a szemét is. Jómagam inkább csak magamnak írok, és elégedett vagyok. (Magammal, meg az itteni olvasótáborommal.) Szerintem jól írsz, és ez a lényeg.
meg, hogy ne keseredj el!
üdvözlettel: túlparti
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2126
Időpont: 2019-06-11 05:32:00

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Kata!
Én is töltöttem fel műveket a MH-hoz, de már régóta kiléptem. Igaz, van belső pályázatuk is és ha jónak találják az írásod, akár bekerülhet a válogatásukba. De hogy mi más haszna van azt nem tudom. A MEK egy jó oldal. Nyomtatásban megjelenni lehet, ha magad finanszírozod. Nekem egy pályázat által jelent meg az első könyvem. És hab a tortán, hogy nem én fizettem, hanem nekem fizettek :)
üdv és jó egészséget! hundido
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12554
Időpont: 2019-06-10 22:21:24

válasz szilkati (2019-06-10 21:32:38) üzenetére
Kedves Kati!
Én is így voltam, valahogy nem bíztam bennük. Most van 103 kötetem a MEK-nél,
tehát nem nyomtatással. Még nem tudom, hogy a 103. készen van-e. Most nem
tudom megnézni- sem, mert a gépemet javítják, és csak kis ideig tudok valamit
rajta csinálni.
Köszönöm, hogy olvastad, mindig szeretettel várlak: Kata
Szenior tag
szilkati
Regisztrált:
2018-01-26
Összes értékelés:
2141
Időpont: 2019-06-10 21:32:38

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Kata!

A MIH-hoz én is töltöttem fel műveket. Szerintem a kiadók nem innen válogatnak. A lényeg, hogy befizesd a megjelentetéshez a pénzt. Én 3 hónapot fizettem elő, de nem fogom meghosszabbítani.

Szeretettel: Kati

Legutóbb történt

hundido bejegyzést írt a(z) A lajtorja 71. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 71. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fogatlan Ferkó című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Költők tolla című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csussz, a kígyó című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Fogatlan Ferkó címmel a várólistára

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Hajnalodik című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Fény és árnyék című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Esti kép című alkotáshoz

hundido alkotást töltött fel Csussz, a kígyó címmel

hundido bejegyzést írt a(z) A tolvaj Szarka című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A rozsdafarkú című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (2/8) című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 3. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) az árnyéknak is színe lett című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Költők tolla címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Kirándulás 2. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Párbeszéd gyilkosra várva - befejezés című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Párbeszéd gyilkosra várva című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (4/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (3/8) című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) A bosszú ára (8/8) című alkotáshoz

Dorothy alkotást töltött fel A gondolat címmel a várólistára

szilkati bejegyzést írt a(z) A táncoló című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Lusta Lajcsi című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Honlapunk fórumtémához

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Sutyi manó című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)