HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 22

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51451

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / regény
Szerző: majkaFeltöltés dátuma: 2007-12-28

Ragadozó 7.rész

Az ébresztőóra hajnali ötre volt beállítva, de Laura már sokkal hamarabb felkelt. Egyrészt még mindig Wiliam esetén töprengett, másrészt nyugtalanította aznapi találkozója a nőgyógyászával.
Laura lakása Stanton Hill belvárosában volt. Még a főiskolára járt, amikor osztálytársnőjével közösen kibérelték. Laura úgy döntött, megtartja a lakást, miután társnője elköltözött egy másik városba. A két hálószoba közül csak az egyiket használta, a másik üresen állt. Próbálta kiadni azt a szobát, de már annyira megszokta az egyedüllétet, hogy egy társ inkább zavaróvá vált volna a számára.
Laura kiballagott az előtéren át a picike fürdőszobába, és megeresztette a zuhanyt. Hagyta, hogy a hideg víz felfrissítse testét, majd meleg vízre váltott és élvezettel álldogállt egy darabig a zuhany alatt. Mire indulásra készen állt, már fél hat is elmúlt. Odakint viharos szél fújt, arra ösztökélve az embereket, hogy gyorsabb léptekre váltsanak. Laura a széllel küszködve kereste elő táskájából hároméves Suzukijának kulcsait. Megkönnyebbülten szállt be az autóba, kirekesztve a hideget. Az utakon gyér volt a forgalom, csak egy szirénázó mentőautó előzte meg.
A kórházban már kész káosz uralkodott. A betegfelvevőn emberek tolongtak, némelyikük fásultan ült a váróteremben levő székeken, többségükön véres sebesülés volt látható.
- Mi történt? - kérdezte Laura az ügyeleten lévő nővértől.
- Vonatszerencsétlenség. A szél kidöntött egy fát egyenesen a vasúti sínre, amitől a vonat kisiklott. Ide legalább harminc embert hoztak be.
Laura nem is maradt tovább, lement az irodájába megnézni, vajon a szerencsétlenség halálos áldozatokat is követelt-e. Gyanította, hogy igen. Lent íróasztalára pillantva sejtése beigazolódott. Négy új aktával gyarapodott a régebbiek száma. Elhatározta, hogy a reggelt bent tölti az irodában papírmunkát végezve. Még a tegnapi boncolásokat sem jegyezte le. Erről eszébe jutott Balmor nyomozó. Ijesztő külsejével cseppet sem tűnt bizalomgerjesztőnek, de a felszín alatt nagyon is érzékeny férfinak találta.Rosszulléte után sűrű bocsánatkérésekkel mentegetőzött, mintha az ő hibája lett volna, hogy nem bírt bennmaradni. Adam még egy kávéra is meghívta mindkettőjüket munka után. Laura megtudta tőle, hogy harmincnyolc éves, elvált és szereti a focit. Megígérte neki, hogy amint kész lesz Wiliam boncolásának dokumentációjával, azonnal átküldi faxgépen. Most ezt az ígéretét igyekezett betartani. A szövetmintákat és a törletet elküldte a laboratóriumba. Az előrenyomtatott űrlapokra kitöltötte a mért eredményeket, az elváltozásokat, a talált sebhelyek pontos helyét és a hiányzó agyrészt is. Ez tűnt eddig a legérdekesebbnek.
Wiliam jegyzőkönyvével végezve, Laura bekukkantott a boncterembe, remélve ott megtalálja Zachet.
- De jó, hogy látlak! - örvendezett Laura amint megpillantotta a férfit. - Úgy néz ki, ma is túlóráznunk kell majd.
- Ezekkel biztosan. Sok a roncsolódott végtag, sőt egyiküket rendesen felnyársalta egy vasrúd. A tűzoltók csak azzal együtt tudták levágni.
- A legjobb lesz, ha mihamarabb munkához látunk - mondta Laura. A boncterembe vezető ajtó kinyílt, és egy újabb holttestet toltak be rajta a helyiség túlsó végén működő hűtőkamrába.
- Ajjaj! Rosszabb lesz mint gondoltam - tárta szét kezét Zach, mintha imádkozna.
Igyekeztek a könnyebb esetekkel kezdeni, de még így is jócskán elmúlt dél mire végeztek az első két testtel. Laurának eszébe jutott nőgyógyásza. A test összevarrását rábízta Zachre, ő maga pedig elindult megkeresni dr. Murphyt. Úgy döntött inkább gyalog megy a hatodik emeletre, ahol a nőgyógyászati szakosztály kapott helyet a nyolcemeletes komplexumban. Dr. Murphy várójában nem volt senki, így Laura bekopogott a vizsgáló ajtaján. Az ajtó kinyílt és egy barátságos mosolyú nővér tájékoztatta Laurát, hogy egy kicsit várni kell, mert éppen konzultálás folyik odabent. Laura tehát letelepedett az egyik kényelmetlen műanyag székre, és elvett egyet az asztalon heverő képeslapokból. Idegesen lapozgatta a jobbára csecsemőket ábrázoló magazint, magában pedig arra gondolt, hogy hiába dolgozik ugyanabban a kórházban, mint a nőgyógyásza, itt és most ő is csak egy a sok száz nő közül, akik ebben a váróban nemgfordulnak nap mint nap. Gondolataiból egy karcos férfihang rázta fel.
- Laura! Hamarabb jöttél, mint számítottam. Dr. Murphyt azóta ismerte meg, hogy a kórházban kezdett dolgozni. Meghökkentően göndör, fekete haja volt, mintha drótszálak meredeztek volna ki a fejéből, fülében pedig egy diszkrét kis függő csillogott. Laura kezet rázott vele, idegesen valami köszönésfélét is motyogott, aztán bement dr. Murphy mellett az ajtón. Bent a férfi hellyel kínállta.
- Nézd, nem fogom kerülgetni a forró kását, illetve nem szeretnélek még jobban megvárakoztatni - kezdte az orvos. - Személyesen akartam veled beszélni.
- Huh.. kissé ideges vagyok - szabadkozott Laura - miről van szó?
- A citológia vizsgálat során a méhben daganatos elváltozást találtunk. Sajnos a te esetedben a kötőszövetekből indult ki, ami sokkal agresszívebb, mint a mirigysejtekből kiinduló. Személy szerint a hiszterektómiát javasolnám.
- Nem...nem lehet, hogy tévedés történt? - nyögte ki Laura megzavarodva. Jeges dermedtség lett úrrá rajta, ahogy az orvos szavait hallgatta.
- Sajnos nem, - rázta meg a fejét az orvos - itt vannak a leletek, ha meg szeretnéd nézni őket.
Laura elvette a feléje nyújtott papírokat, de annyira kába volt, hogy csak nézte az előtte lévő gépelt betűket annélkül, hogy el is ovasta volna őket. - De én azt hittem, hogy ez inkább az idősebb nőknél fordul elő - szájában olyan szárazságot érzett, mintha homokot nyelt volna. Azt akarta, hogy dr. Murphy kivegye a kezéből a lapokat és bejelentse: - Ő, Laura Johnson makkegészséges, és az egész csak tréfa volt.
- Elméletileg igen, csak egész kicsi a negyven év alatti méhtestrákos nők száma. Az áttételek lehetősége több mint nyolcvan százalék, ezért jobb lenne mihamarabb bejelentkezned az onkológiára. A műtét után minden bizonnyal sugárkezelésre is szükséged lesz.
- Ez azt jelenti, hogy nem fogok tudni dolgozni? - kérdezte kétségbeesetten Laura.
- Egy darabig biztosan nem.
Laura mint egy alvajáró hagyta el a vizsgálót. Fejében egymás után kavarogtak a gondolatok. Daganat, rák, sugárkezelés, vizsgállatok. Megfosztják az egyetlen dologtól ami nővé teszi őt. Kiveszik a méhét és üressen hagyják, mindörökre meddő lesz, soha nem lehet saját gyereke. Érezte, hogy szemébe tolulnak a könnyek, elhomályosítják látását. Nem is látta merre megy, míg valakinek neki nem ütközött. Hallotta az illetőt elkáromkodni magát, gyorsan bocsánatot kért és bemenekült a legközelebbi ajtón. Egy takarítóhelyiségben találta magát. Becsukta maga mögött az ajtót. A zokogás olyan erővel tört ki belőle, hogy meg kellett kapaszkodnia a tisztítószerekkel megrakott kocsiban. A félelem magával ragadta, nem tudta kihez forduljon, mit tegyen. Siratta a meg nem született gyermekét, a kárbaveszett éveket.Nem akart meghalni, de a szenvedést sem tudta elviselni. Egy jó tizenöt perc múlva csillapodott csak le annyira, hogy vissza tudott menni a patológiára.
Zach látta rajta, hogy valami történt vele, de nem kérdezett semmit, amiért most Laura mérhetetlenül hálás volt. Egyelőre csak azon igyekezett, nehogy megint elsírja magát. A legjobb megoldást pedig abban talállta, ha beletemetkezik a munkájába.
Túl fájdalmas volt még minden.

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Alkotó
majka
Regisztrált:
2007-11-09
Összes értékelés:
72
Időpont: 2007-12-29 06:31:42

válasz aLéb (2007-12-28 20:13:20) üzenetére
Jó érzés ha valakinek tetszik amit írok. Profi biztosan nem vagyok benne, de igyekszem , hogy odafigyeljek a részletekre is. Örülök, hogy olvasol.
Majka
Szenior tag
Regisztrált:
2006-12-28
Összes értékelés:
4500
Időpont: 2007-12-28 20:13:20

Nagyon jó, nagyon életszerű, a mai regényírás minden ismérve benne van, közvetlen, tárgyszerű, mégis, nem jut eszembe jobb szó, profi. Most már lassan össze fogom rakni a részeket egybe, hogy a folyamatot is érezhessem. Egyre kíváncsibb vagyok a folytatásra!
Látom, hogy a szakmai részekkel sokat foglalkoztál, nagyon felkészült, összefogott munka.
Na jó, abbahagyom, de tényleg tetszik.
aLéb

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Legutóbb történt

szilkati bejegyzést írt a(z) Volt egyszer egy ember című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Tavaszóhajtó című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Beoson az ősz című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Tavaszóhajtó című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Oltásos mese című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A lajtorja 82. című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Volt egyszer egy ember című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 12. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 18. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 17. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 75. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 74. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 73. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 72. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Beoson az ősz című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 71. című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szuszimuszit baleset éri című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Edelweiss narancssárga esőtáncán című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Tücsök-kórus című alkotáshoz

pusztai alkotást töltött fel Beoson az ősz címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Szuszimuszit baleset éri című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Szuszimuszit baleset éri címmel a várólistára

Bödön bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Edelweiss narancssárga esőtáncán című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 17. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 84. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 84. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 84. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 84. című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Kik nem csupán sejtik címmel a várólistára

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)