HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 7

Tagok összesen: 1932

Írás összesen: 52270

Mantova fűszerolaj spray
RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-11-24 20:45:18

Reklám

Cikkek / ajánló
Szerző: Finta Kata Feltöltés dátuma: 2008-01-24

Rémálom 2008-ban

Cigányok - kínaiak - idegenek
Hagy tegyem fel a kérdést mindjárt az elején: Akiket felsoroltam, és a többiek - a színtiszta magyarszármazású embereken kívül - is emberek, vagy nem emberek?
Nem értem. Gyenge lenne a felfogásom? Miért lehet egyeseknek, másoknak miért nem lehet itt nyugalomban, biztonságban élni?

Miért kellene utálni azokat az embertársainkat, akiknek a származása máshonnan ered, mint a mienk, de itt él, e hazában, s talán még őseinek gyökerei is, ki tudja, mióta e földről erednek.

Azonban ha őseik nem itt éltek valaha, csupán később telepedtek le és itt akarnak élni és dolgozni, akkor az miért volna bűn? Elszívják előlünk a levegőt?
Szeretném tudni, magyarhonban ki állíthatja magáról, családjáról, hogy ősmagyar vér csordogál ereiben? Hiszen az ország népességének nagy része annyi vészen át, háborúk idején megritkult s királyaink józanésszel, máshonnan, idegeneket (művészeket, különféle mesterembereket) csalogattak ide, hogy segítsenek építeni, helyrehozni a romokat. Véreik összekeveredtek az idők folyamán a magyarokéval.
Nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy őseik mind színtiszta magyarok voltak. Nézzünk át egy névjegyzéket, mindegy, hol és kikről készült. Hány idegen hangzású név szerepel benne?, lehet hogy több, mint magyar.
Miért szégyellje magát, vagy mostanában már miért kell félnie és rettegnie származása miatt annak az embernek e honban, ha netán sárga, vagy barnább a bőre, mint a többié?
Tehet-e arról valaki, hová születik, egy jómódú ősmagyar családba, netán milliomosék gyermekeként látja meg a napvilágot, vagy szegénységbe pottyan, a többi roma-gyerek mellé.

Nem szabad általánosítani, mert az mindig igazságtalan.
Cigánybűnözésről hallunk sokat mostanában. Mi az? Talán mindnyájan bűnözők, akik annak születtek? És hol van leírva legfontosabb alapokmányunkban vagy máshol ez a szó?
Bűnözés? Igen ez már ismert fogalom, de cigánybűnözés még nincs rögzítve sehol.
Ki merné azt állítani, hogy csupán közülük kerülnek ki a tolvajok-rablók, csalók és gyilkosok? Talán szép is lenne, ha igaz volna! De nem igaz.

Miért akarják besulykolni ezt a fogalmat az emberek fejébe? Azért, hogy sokan, mégtöbben, mint most, megutálják őket, azokat is, akik ártatlanok, akik ugyanolyan tisztességesen élnek és szeretnének továbbra is itt élni nyugalomban, háborítatlanul...?
Sokan közülük igen is, ugyanolyan tisztességben, becsületben élnek és dolgoznak, mint egyéb származású embertársaik. A többi is úgy tenne, ha volna, hol keresse meg a mindennapi kenyerét saját magának és családjának.
S ha nem talál munkát valaki, ki a hibás? Ki a hibás azért, ha nem tanultak/tanulnak? Már az is divatba jött, hogy sokan nem óhajtják beíratni gyermekeiket oda, ahol roma-gyerekek is tanulnak/tanulnának...
Úgy-e mindenkinek volna rá példája, ha, ugyanolyan képzettségű, de egyik cigányszármazású, a másik másfajta ember munkát keres.
Melyiket alkalmazza a munkáltató?
Úgy-e, ismerjük a választ. Miért, mert velük szemben, az emberekben előítélet él.
Igenis, sokan tisztességesen, szorgalmasan ellátják a feladatukat. Ezért lehet, hogy rosszul jár az a munkaadó, mivel senki se tudhatja, hátha a fehér bőrű a lusta, s ő nem állja meg a helyét, és ő fogja meglopni munkáltatóját, hiszen mindenütt akad tolvaj és gazember...

Tehát miért hőzöngenek, mit akarnak elérni sokan a hibás nézetükkel? Az embereket, most 2008-ban bőrszínük, származásuk szerint óhajtanák értékelni és megkülönböztetni?
Kérdem én: Inkább nem az emberség és becsületesség a fokmérője lenne az igazságos?
Kérdezzék meg azokat, akik munka nélkül tengődnek, mert nyomorban élnek, mert odaszülettek egy szegénységben vergődő családba, kérdezzék csak meg: ők választották azt a helyet? Nem szívesebben gyerekeskedtek volna ott, ahol étel-ital mindig volt az asztalon, ahol a gyerekek iskoláztatása természetesnek számított...
S aki mindnyájukat, válogatás nélkül ítéli meg, gondoljon bele, mit érezne akkor, ha ő született volna meg valahol egy faluszéli putriban...

Hová megyünk?, ha utánozzuk az Egyesült Államokat, ahol valamikor a FEKETÉK nem mehettek be egy vendéglőbe, ugyanabban az iskolában nem tanulhattak, és mindenhol elkülönítették, kitiltották őket? Nézzük meg, mostanra hányan emelkedtek ki közülük, színészek, bírák, tanítók, papok... soroljam?

Igen, annak helye van, hogy azokat, akik az emberiség, és mások ellen bűnt követnek el, azokat bírósági ítélettel büntessék meg méltóképpen! - bármilyen a bőrszínük.
Ha jól megnézzük, ki a nagyobb bűnös, az-e aki netán ellopta valaki földjéről az otthagyott, őrizetlen burgonyáját, mert éhezik, vagy akik félelemben tartják őket? A kirekesztés és megfélemlítés helyett ismét lehetőséget kellene teremteni számukra, hogy ők is ugyanúgy, mint más itt élő fiatal tanulhasson, ne különítsék el őket már óvodás és kisiskolás korukban (mint valaha tették a tengeren túl, mert ott sem oldották meg ezzel a gondokat).
Biztos vagyok benne, hogy szívesen dolgoznának, ha volna hol. Munkalehetőséget kell számukra teremteni, mint ahogyan azt már - nem is olyan nagyon régen - megoldották. Nem kellett volna megszüntetni azokat a munkahelyeket, ahol dolgoztak, kerestek, s akkor, nem volt nagyobb számban bűnöző közöttük sem, mint másoknál.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2012-03-13 21:51:47

válasz Bödön (2012-03-13 08:43:04) üzenetére
Nem vitatom, ilyenek is lehetnek. De általánosítani - nem igazságos. Sokan mennének dolgozni - s nem csak közmunkára - ha lennének számukra is megfelelő munkahelyek.
S azért az túlzás, hogy annyi rendőr kellene, hogy mindegyikük mellé egyet kellene állítani.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10126
Időpont: 2012-03-13 08:43:04

válasz Finta Kata (2012-03-12 21:20:49) üzenetére
Ja, de oda akarok kilyukadni, h ez nem elméleti ideológiai kérdés, hanem gyakorlati! Első a rendteremtés. Hiába van pl. az adott térségben közmunka, aki megszokta, h segélyért ácsingózik, s "keresetkiegészítésként" lop, az nem fog elmenni dolgozni. De majd elmegy, ha ott van a rendőrség, és nap, mint nap a körmére néz!
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2012-03-12 21:20:49

válasz Bödön (2012-03-12 11:21:10) üzenetére

Abban teljesen igazad van, hogy a rendőrség azért van, hogy mindenkor rendet tartson.
Azt hiszem, ezt nem vitatja senki.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2012-03-12 21:17:21

válasz Istefan (2012-03-11 22:07:36) üzenetére
Kedves István!
Ebben nem tudtok meggyőzni. Ugyanis én átéltem azt a bizonyos 40 évet, amit mostanában átkosnk szokás becézni. Megoldották a roma-kérdést olyan módon, hogy munkahelyeket teremtettek képzettségük, pardon! képzetlenségük függvényében, és volt munkahely, s a nekik megfeleő munkát el tudták látni, s annak arányában fizetést kaptak (ha nem is sokat, de megéltek blőle. S letelepedtek, mert a lakhatásukat is megoldották, és a szorgalmasak otthont teremtettek maguknak, mint mások, kölcsönnel, segítséggel. Gyermekeik iskolába jártak, tanultak, s azokat nem zárták külön termekbe. Soroljam? Én ezt az időt átéltem, nem meséskönyven olvastam. S mivel volt munkahely, megbüntették, jogosan, akik nem dolgoztak! Azt hiszem, a statisztikát visszamenőlegesen is ki lehet keresni, hogy nem volt annyi bűnözés és lopás.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10126
Időpont: 2012-03-12 11:21:10

Kedves Kata! Szólamok, szólamok, szólamok! Semmi nem változik tőlük. A régiek tudták, mit kell tenni: ott volt pl. a rendőrség és rendet tartott! A kérdés megoldása egyszerű!
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1657
Időpont: 2012-03-11 22:07:36

Kedves Kata! Szerintem a helyzet az, hogy vannak népcsoportok amelyeket nem lehet életmódjuktól elválasztani. Minden előítélet nélkül állítom, hogy pl. egy nomád életmódhoz szokott csapatot sosem fogsz tudni állandó munkahelyre szögezni, ugyanúgy ahogy nem lehet megszüntetni a maffiát, legyen az olasz, kínai, orosz vagy japán jakuza. A rémálom ezután csak fokozódik! Szeretettel István
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2012-03-05 16:54:32

Bödönnek és Kate-nak a válaszom: Nem tudok egyetérteni veletek, mert az általánosítás sohasem lehet igazságos. Én is azt tartom, aki bűnöző, azt büntessék meg. De azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a korábbi években az értelmetlenül megszüntetett, egyszerűbb, képzetleneknek megteremtett munkahelyek (persze, nem csak azok) megszüntetésével most nincs meg az élet-lehetőségük!
Kérlek, olvassátok el a cikk utolsó résztét, mivel annak az utolsó szakaszát - a szerkesztők felhívására - kicseréltem.
Köszönöm látogatást.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10126
Időpont: 2012-02-28 17:23:30

Hadd szóljak hozzá én is. Ha valaki azt mondja: "cigány bűnözés", nem azt érti alatta valószínűen, hogy MINDEN cigány bűnöző, hanem a cigányok által elkövetett bűnöket. Mondhatom pl. hogy Borsodban nagyobb mértékű a c, bűnözés? Mondhatom, mert igaz, B,-ban tényleg több bűneset fűződik c elkövetők nevéhez, mint pl. Sopronban. Miért emelik ki (ha kiemelik) a statisztikákból ilyen megkülönböztetéssel? Nyilván a statisztikai mutatói alapján, amelyről Kate Chrysso beszélt. Miért nem beszélnek pl. szerb-horvát bűnözésről? Azért, gondolom, mert elhanyagolható a százalékos aránya. A témát nem kell túllihegni, és sztem a praktikusság oldaláról érdemes csak megközelíteni. A polgárokat meg kell védeni a bűnözéstől, és ha a c,bűnözés (cigányok által elkövetett bűnesetek) többségben vannak, -akkor attól!!! Nehogy erre azt mondja bárki is: "rasszizmus"! Üdvözlök mindenkit -én
Alkotó
Kate Chrysso
Regisztrált:
2011-07-27
Összes értékelés:
115
Időpont: 2012-02-28 16:44:58

válasz Finta Kata (2012-02-28 16:08:09) üzenetére
Az arány, az ami nem mindegy. Ezért írtam le: a lakosság 10 %át kitevő népesség követi el a bűnök közel 90%-át. Nem tagadom, hogy közöttük is lehetnek tisztességes, becsületes emberek. Meg fogsz lepődni, én is ismerek ilyet. De sajnos a nagyobbik hányaduk nem ilyen, és ezen nem érdemes vitatkozni. Ahogy a kutyák is egy fajhoz tartoznak, mégis az egyik jó házőrző, a másik jó terelő, a harmadik hegyi mentő, a negyedik viszont ostoba, vagy éppen lélektelen gyilkológép. Az emberiség is egy fajhoz tartozik, de a rasszok között igenis van különbség. Ezt tagadni álhumánum, sőt egyenesen ostobaság. Ez a rassz pedig ilyen. Nem véletlenül akarja Kanada bevezetni ismét a vízumkényszert velünk szemben, mert amióta ezek odapofátlankodtak csak a gond van velük és ott is csak a bűnözésről szól az életük. Vagy te ezeket nem hallottad? Esetleg az olaszokat akik megelégelve őket felgyújtották a táboraikat? A franciák kitoloncolták őket. És nem a bakancsosok gyújtogattak.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2012-02-28 16:09:57

válasz Selanne (2012-02-28 15:36:35) üzenetére
Kedves Marietta!
Korábbi anyagomat azért tettem ismét föl, mert - sajnos, talán még időszerűbb, mint akkor volt, amikor íródott. Sajnos, ilyen az élet. Életkörülményeink nem javulnak, inkább egyre romlik minden, lassan ott tartunk, mint háború után, mikor a fél ország romokban hevert. De most nincs háború. Sajnos, hiányoznak az igazi államférfiak, (még akkor is, ha női álruhában járnak), akik szívvel-lélekkel csak az ország, az itt élő emberek javát tekintették fontosnak (nem a saját meggazdagodásukat). Borzasztó nézni, hogy az éhezők tábora egyre szaporodik, s lassan ott áll a pénzünk értéke, mint a Forint születése előtt.
Köszönöm a figyelmes érdeklődésedet.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2012-02-28 16:08:09

válasz Kate Chrysso (2012-02-27 19:28:28) üzenetére
Kedves Kate!
Aki általánosít, annak nincs igaza. Nem lehet egy egész nációt egy kalap alá venni, mert minden nemzetiségű csoport között vannak bűnözők, akiket el kell ítélni a bűnös tetteikért. A tisztességesen élőket miért kell elítélni velük? Nagyon sokan tisztességesen élnek, őket miért sorolják a bűnözők közé? Mert fekete a bőrük? Nem védtem, azokat, akik lopnak-csalnak-gyilkolnak.
De nagyon igazságtalan és elítélendő dolog egy embercsoprtot egy kalap alá venni, és együtt elítélni, akár csak Hitler tette. Senki sem tehet róla, ha putriban született.
S arról igazán nem tehetnek, hogy nincs munkájuk, volt idő, amikor tisztességesen dolgoztak, és a megkeresett pénzből éltek. Most miből éljenek, ha nem tudnak pénzt keresni?, azért mások felelősök, akik nem állnak hivatásuk magaslatán! A mi házunkban is él néhány általad megnevezett család, még kínaiak is. Azokkal, sincs semmi baj. Olyanok, mint mások. Élik szegényes sorsukat, mint mások ebben az országban.
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8284
Időpont: 2012-02-28 15:36:35

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Kedves Kata!

Tegnap olvastam írásodat. Azt gondolom, az ember az ember. Mindenkinek joga van élni, boldogulni, tekintet nélkül származásra. Ne ítélkezzünk senki felett addig, ameddig, tisztességesen él. Jól szemléltetted a helyzetet, és látszódik, amit kifejezésre akartál juttatni, az sikerólt. Igaz hogy most 2012 -ben járunk, de sajnos egyre vadabbá válik minden. Hatalmas méreteket ölt az elszegényedés. Az emberek egy hajóban utaznak. Az előítéletekkel is csinján kellene bánni. Örülök, hogy rátaláltam az írásra.

Szeretettel:Marietta
Alkotó
Kate Chrysso
Regisztrált:
2011-07-27
Összes értékelés:
115
Időpont: 2012-02-27 19:28:28

válasz Finta Kata (2012-02-17 19:51:27) üzenetére
Kedves Kata!
Szerencsés vagy, mert nincs a környezetedben az említett más kultúrájuakból. Ugyanis ha lenne, nem így nyilatkoznál. Mégis, mit gondolsz, mi késztet egy embert arra, hogy pl. áramot vezessen a kerítésbe, hogy megvédje az értékeit tőlük? Élnek ebben az országban görögök, bolgárok, szerbek, horvátok, svábok. Hallottál valaha valamelyik nációval kapcsolatban bármi rosszat? Hogy lehet, hogy azok tudtak integrálódni egy-két emberöltő alatt, a más kultúrájuaknak nem sikerült 500 év alatt sem? Zagyvapartnak üzenem, az össz. elkövetett bűnök 90%-át cigány követi el. A cigányság a lakosság valamivel több mint 10%-át teszi ki. Ez nem előítélet. Ez ítélet. A szegénység nem jelenti azt, hogy fel kell szedni a vasúti síneket, ellopni mindent ami mozdítható, késsel kell embereket fényes nappal fenyegetni, stb. Ne szépítsünk! Egy fajta azért olyan amilyen, mert magán viseli a fajtajelleget. Ezeknek pedig ez van a génjeikben.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2012-02-17 19:51:27

válasz pajorgábor (2012-02-17 08:04:56) üzenetére
Kedves Gábor!

...s mennyire igaza van! Mindig embernek kell lenni, emberként érezni, viselkedni másfajta népek- és emberek iránt is!
Köszönöm a látogatásodat.

Szeretettel üdvözöllek: Kata
Alkotó
pajorgábor
Regisztrált:
2012-02-08
Összes értékelés:
44
Időpont: 2012-02-17 08:04:56

Kedves Kata!

Hadd idézzek egy rövid interjú részletet a Dalai Lámával.
- Mit érez Ön a kínaiakkal szemben? Gyűlöli őket? - kérdezi a riporter
- Nem.
- De hiszen üldözik az Ön népét, a tibetieket?
- Nem gyűlölöm a kínaiakat.
- Miért nem? - folytatja állhatatosan a riporter.
- Mert elsősorban ember vagyok és csak másodsorban vagyok tibeti.

Üdvözlettel, Gábor
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2008-01-30 18:05:27

válasz zsike (2008-01-29 10:26:45) üzenetére
Kedves Zsike! Nagyon örülök, és köszönöm, mivel szinte kiegészítetted mondanivalómat. Nekem mindig hasonlók járnak eszemben, amikor valakit, valakiket szidalmaznak, ostoroznák, még ki is űznék az országból, akik ilyen szerencsétlen helyzetben élnek, és nemcsak ők, akiket megneveztem, mert rajtuk kívül is nagyon sokan élnek nem emberi körülmények között, amiért mások is felelősek.
Szeretettel üdvözöllek: Kata
Szenior tag
zsike
Regisztrált:
2007-05-31
Összes értékelés:
1524
Időpont: 2008-01-29 10:26:45


Fantasztikusan jó korrajz!

Hogy hová születünk... mi tehetünk róla legkevésbé,nem mi döntjük el.
Hogy megszűnt a munkahelyünk, arról sem mi tehetünk.
Könnyű annak ítélkezni, aki minden reggel terített asztal mellől
indul munkába, vagy " masírozni".
Könnyű annak, aki nem látja, hogy gyermeke éhesen hajtja álomra
a fejét. / ha egyáltalán van hová lehajtania/
Egy-két napot kéne eltöltenie a szerencsétlenek helyébe.
Akkor lennék kíváncsi a véleményére.

Örülök, hogy ismét Nálad jártam.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2008-01-27 21:15:08

válasz Rozán Eszter (2008-01-24 20:44:48) üzenetére
Kedves Rozália! Úgy van, ahogyan mondod. Sok ember bedől a rosszindulatú propagandának. Csak azt nem tudom, hogy azok csak ők akarnak élni, s egyáltalában nem tudják beleélni magukat azok helyzetébe, akiket szapulnak - legtbbjüket ártalanul.
Köszönöm, hogy elmondtad véleményedet.
Szeretettel üdvözöllek: Kata
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2008-01-27 21:10:53

válasz Zagyvapart (2008-01-24 22:18:59) üzenetére
Kedves Zagyvapart! - El kell ismernem, hogy van benne igazság, amit leírtál, hiszen én is nézek híradásokat, s amikor bemutatják a sötéthajú embereket, biztos, mindenki felszisszen: már megint ők! De ha a százalék ellenük is szól, akkor azt is el kell ismernünk, hogy ők azok, akik egyre hátrányosabb helyzetbe kerülnek. Éppen azok az üzemek, munkahelyek szüntek meg, ahol valaha dolgoztak, és el tudták látni a családjukat. Itt a mi körzetünkben is így történt. Ismerek olyan kétgyermekes, tiszta, rendes, tisztességes családot, hogy most a nagymamája tartja el őket, aki valamikor, a már megszünt itteni gyárban dolgozott és most szerény nyugdíjat kap. S bizony, ha nincs miből élni, sokan tévútra térnek>
Köszönöm, hogy véleményedet kifejtetted.
Üdv.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12497
Időpont: 2008-01-27 21:03:06

válasz dpanka (2008-01-26 17:07:54) üzenetére
Kedves KPANKA! - Igen, erre gondoltam, amikor leJrtam a véleményemet. S ha Te is úgy gondolod, ahogyan én, akkor mit szóljanak azok, akik olyan helyre születtek/csöppentek, ahonnan nem látnak kiutat.
Köszönöm, hogy meglátogattál és elmondtad véleményedet.
Üdv.
Szenior tag
dpanka
Regisztrált:
2007-11-07
Összes értékelés:
5456
Időpont: 2008-01-26 17:07:54

Kedves Kata!
Én nem vagyok roma származású. De úgy látom, ha annak születtem volna akkor örökre meglennék bélyegezve. legalábbis így érzem. Nagyon részletesen kifejtett véleményt írtál amivel én is egyetértek.
Üdv Panka!
Alkotó
Zagyvapart
Regisztrált:
2007-09-11
Összes értékelés:
1544
Időpont: 2008-01-24 22:18:59

Kedves Kata!

Az előitálet bizony szinte minden társadalomban jelen van, ez persze nem jó, de pl. a bűnözésistatisztikák bizony táplálják ezeket az előítéleteket, szóval ezzel még sokáig együtt kell élnünk. Sajnos!!!
A cikked jó figyelemfelkeltő írás.
Üdv.: Zagyvapart.
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7470
Időpont: 2008-01-24 20:44:48

Kedves Kata!
Az emberekben bizony él az előítélet, méghozzá nagyon. Sokszor olyan emberektől hallok zsidózást vagy cigányozást, akiktől a legkevésbé sem vártam volna. Igazad van, senki sem tehet arról, hogy hová született, mégis egy életen át cipeli származása terheit. Jó a cikked.
Szeretettel: Eszti

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Legutóbb történt

Erdős Sándor alkotást töltött fel Hazatértem címmel a várólistára

Madár alkotást töltött fel A létező búcsúverse címmel a várólistára

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Hideglelős című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Hideglelős című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Hideglelős című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) A Phateon-talány című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Alagút a fény előtt című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Alagút a fény előtt című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Molly, az egyszarvú című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Hideglelős című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) November búcsúja című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Aqua vitae című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Eszterenter című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Eszterenter című alkotáshoz

szhemi alkotást töltött fel November búcsúja címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Karácsony himnusza című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Világszózat című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Mindent a maga idejében című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Árván (?) című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Félreértés című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A rendőrkutya balladája című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A rendőrkutya balladája című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Hideglelős című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Árván (?) című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Gabikához című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Karácsony himnusza című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Eszterenter című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Eszterenter című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Aqua vitae című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Félreértés című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Félreértés című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A Phateon-talány című alkotáshoz

hundido alkotást töltött fel Karáccsiny himnusza címmel

Erdős Sándor bejegyzést írt a(z) Mindent a maga idejében című alkotáshoz

Erdős Sándor bejegyzést írt a(z) Árván (?) című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Őszi Erdei Hacacáré Fesztivál 3/3. című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel Árván (?) címmel a várólistára

Erdős Sándor bejegyzést írt a(z) Világszózat című alkotáshoz

Erdős Sándor bejegyzést írt a(z) Őszi Erdei Hacacáré Fesztivál 3/3. című alkotá

eferesz alkotást töltött fel A Phateon-talány címmel

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021