HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 8

Tagok összesen: 1947

Írás összesen: 52871

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2022-05-29 22:53:30

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / krimi
Szerző: ArtúrFeltöltés dátuma: 2008-05-14

A lift

Emma belépett a sötét lépcsőházba. Kissé megtántorodott, és válla nekiütődött a falnak. Halkan kuncogott egy cseppet, de azután hamar elkomorult a tekintete. Eszébe jutott az este. A vacsora, ahová barátaival volt hivatalos. Nem kellett volna annyit innia, mert így mindent elbaltázott. Pedig tetszett neki az a férfi, aki nemrégen csatlakozott a társaságukhoz. Az volt a baj, hogy Emma nagyon közönségesen bánt vele. Bosszantotta a férfi szelíd arca, mosolya, de egyben nagyon vonzotta is. "Na mindegy"- gondolta magában, és megnyomta a lift hívógombját. Közben megint előtört belőle az érzés. Haragudott magára. Sóhajtva lépett be a felvonóba, amikor az, szélesre tátotta a száját. A szemben lévő tükörbe nézett. Ujjait közben a megfelelő emelet gombjára tapasztotta. Nyelvet öltött a tükörképének.
- Liba - mondta ki hangosan. Közben megindult a lift. Nézte a számlálót, de egyszer csak megdöccent a szerkezet, és megállt.
- Jaj, ne! - kiáltotta hangosan, és ahelyett, hogy a segélyhívót nyomta volna meg, tenyerével hatalmasat vágott a lift oldalába. Visszhangzott az egész, de valami furcsa módon. Felerősödött, elhalkult, majd ismét felerősödött a csattanás. Az italtól felhevült szervezete láthatatlan szikrákat szórt a levegőbe. Arca kipirult a dühtől. Ekkor a lift újra megindult. Emma először azt hitte, az alkohol miatt kavarog a gyomra, de mégis ... mintha egyre gyorsult volna a gép. Felpillantott a számlálóra, és nem hitt a szemének. Harmincötöt mutatott éppen, pedig a társasház csak tizenkét emeletes. Rohantak tovább a számok, és a nő rémületében, kitátott szájába gyűrte jobb kezének öklét.

Károly mérgesen rúgta le a takaróját, mert eszébe jutott, hogy már egy hete nem lehet használni a liftet, így munkába menet gyalogolhat lefelé a tizenegyedikről. Mérgesen kapkodta fel ruházatát. "Ez is micsoda szöszmötölés" - dohogott magában. Feltételezte, hogy a helyszínelők nem értik eléggé a dolgukat.
- Pancserek - mondta félhangosan. - Annak a szegény nőnek még a hulláját sem találták meg. Megszokott mozdulatokkal pakolta be aktatáskáját. Leült szerény reggelije elé, és bekapcsolta a televíziót. Rögtön hírcsatornára váltott. Ilyenkor szokta elraktározni, amit tudnia kell ahhoz, hogy kollégái előtt ne tűnjön tájékozatlannak. Unottan és fásultan rágott, miközben szeme rátapadt a képernyőre. Utolsó korty kávéjával öblögetett, majd nyelt egy nagyot. Rossz kedve nem akart elmúlni, holott semmi különös oka nem volt rá, kivéve talán a liftet. Zakója zsebébe süllyesztette autókulcsát, és megszokott mozdulattal zárta be lakása ajtaját. Cipője visszhangozva kopogott, ahogy végig ment a gangon. Belépett a lépcsőházba. Szeme rátévedt a lift hívógombjára, és meglepődve látta, hogy világít. Megnyomta, és hallotta, hogy azonnal elindult felfelé a felvonó. Mai első tárgyalására gondolt, miközben belépett a fülkébe. Megszemlélte ruházatát a szemközti tükörben, miközben ujja rátapadt a földszint gombjára. A lift ajtaja lassan becsukódott. Szokatlanul lassan. Még mindig a tükörbe nézve, frizuráját rendezgette. Eszébe jutott, hogy sem a ruha, sem a haja nem fogja soha elnyerni főnöke tetszését. Folyton belekötött Károlyba. Az sem vigasztalta, hogy a többi kollégája sem úszta meg soha a kioktatást a helyes megjelenésről.
- Vén hülye - mondta ki hangosan véleményét főnökéről, azután elfordult a tükörtől.
Ekkor a lift döccent egyet és megállt. Károlyt szinte azonnal elöntötte a méreg. Főnöke a késést szokta a legkevésbé megbocsátani.
- Nyomorult szerkezet - üvöltötte, és öklével hatalmasat ütött a kapcsolótáblára.
Ekkor a lift megindult, de felfelé. Károly riadtan vetette tekintetét a számlálóra. Őrült módon villogtak, váltakoztak a számok.
- Hihetetlen - nyögte rémületében, és hátát nekivetve a tükörnek lassan csúszva leguggolt a felvonóban.

- Azt hiszem, sorozatgyilkossal állunk szemben - nézett a nyomozó a társára.
- Miből gondolod? Szerinted lesz még áldozat?
- Remélem nem. Látod, minden szinte ugyanolyan. Csupa vér a fülke, de a holttest sehol. Ráadásul a lépcsőház is végig patyolattiszta.
- Igazad van. Csak tudnám, hogyan viszi ki innen az áldozatokat?
- Igen, és egyáltalán hová tünteti el őket?
- Egyszer csak hibázik, nem? Talán meglátja valaki, vagy nyomot hagy nekünk?
- Adtál egy ötletet. A fülkét bekamerázzuk, és naponta megnézzük a felvételeket.
- Ehhez kell a lakók hozzájárulása, tudod, személyiségjogok, meg ilyesmi.
- Még mindig jobb, mint áldozatnak lenni! Nem kérünk engedélyt. Megtesszük, mert mi van akkor, ha valamelyik lakó a tettes?
- A közös képviselő, mondta, hogy lakik a házban egy albérlő. Fiatal férfi. Dolgozni jár, de úgy öltözik, mint valami sátánista hívő.
- Az öltözék nem jelent semmit. Ennél több kell. Majd meglátjuk.

A tízéves Milán megkönnyebbült sóhajjal csukta be tankönyvét. Végre, készen lett az utolsó leckéjével is. Örömmel gondolt arra, hogy mehet focizni a társaihoz. Már egy ideje az ablakon beszűrődött a hangjuk, ahogyan játék közben biztatták egymást. Alig várta, hogy köztük lehessen. Felkapta a labdáját, miközben gyorsan körülnézett, nincs-e rendetlenség a szobájában. Anyja nagyon kényes volt erre, és a tisztaságra is.
- Lemegyek focizni - kiabált be anyjának a nappaliba az előszobából.
- Készen van a leckéd?
- Igen, mind.
- Rend van a szobádban?
- Jaj, anyu - kezdett dühös lenni a fiú. - Persze, hogy rend van.
Gyorsan eltűnt a bejárati ajtó mögött, mielőtt még valami mást is kitalál neki az édesanyja. Bosszankodva indult el a lift irányába. Mérgesen pattogtatta a labdát. Megnyomta a hívógombot. Amikor kinyílt a lift ajtaja, labdáját meglódította a fülke irányába. Haragja miatt azonban elvétette a dobást, és a labda az ajtó szélét találta el. Megkezdte útját a lépcsőn lefelé. Szinte minden fokot külön érintett, ahogy pattogott. A fiú dühösen eredt a nyomába, és elkapta a fordulóban az elszökött játékszert. Elindult vissza a lift irányába. Ekkor hallotta, hogy becsukódik az ajtó. Valaki elhívta előle. Türelmetlen volt. Mivel már nagyon szeretett volna a játszótéren lenni, futva indult lefelé, gyalog.

Ernő megszaporázta lépteit, ahogy közeledett a társasház felé. Amúgy is rettentő dühös volt. Nem elég, hogy sietnie kellene haza, előtte fel kell keresnie az albérlőjét, mert már két hónapja nem fizet semmit sem. Kissé pocakos termete nem nagyon bírta ezt a tempót, de nem lassított. Szeretett volna minél hamarabb pontot tenni a dolog végére. Már a kis kövezett úton járt, amikor egy kiálló térkőben megbotlott és elesett. A lépcsőház ajtaját erősen bevágta maga után. A lift hívógombját szinte átlukasztotta az ujjával. Amikor kinyílt az ajtó, a szemközti tükörben kezdte nézegetni ruházatát. Rögtön látta, hogy a nadrágja térdrészén szakadás van. "Ez is amiatt a suhanc miatt van" - gondolt dühösen albérlőjére.
- Ingyenélő féreg - mondta hangosan, miközben megindult a lift. Alig tette meg az utat az első emeletig, döccent egyet, és megállt.
- Hogy az a ... - mondta fojtott indulattal, és türelmetlenül elkezdte püfölni a gombokat.
A lift hirtelen újra indult, de annyira felgyorsulva, hogy Ernő mozdulni sem tudott. Fejét nagy nehezen a számláló felé fordította. A látványra szája hangtalanul mozogni kezdett.

Elvira a médium kimeredt szemekkel nézte a liftet. A lépcsőházban sötét, de ő láthatatlan nyomokat keresett. A lift ajtaja nyitva, és csak a lámpája világított kifelé. Egyedül volt itt, pedig a nyomozók nagyon rossz ötletnek tartották ezt. Ő ragaszkodott hozzá. Többször segített már a rendőrségnek, méghozzá igen hatékonyan. Belépett a liftbe, és megnyomta a legfelső emelet gombját. Megindult a lift. Fenn a tizenkettediken megállt. Most a földszinti gombot nyomta meg, és megpróbálta közben lélekben becserkészni a sorozatgyilkos itt hagyott érzéseit, kisugárzását. Semmi. Újra megnyomta a tizenkettedik gombját. Ekkor különös bizsergést érzett belül. "Liba" Visszhangzott a fülke egy nő hangján.
- Ki szólt? - kérdezte hangosan, és közben lehunyta a szemeit. Furcsa, idegesítő érzés kerítette hatalmába. Érezte, hogy dühös lesz, de nem értette az okát. Azt gondolta ez a gyilkos érzése, ami itt maradt a fülkében. "Vén hülye" - hallott most egy férfi hangot, miközben egyre erősebben érezte a dühöt.
- Ki az? - próbálkozott ismét hangosan. A lift, ahogy felért a legfelső emeletre, magától elindult vissza lefelé. "Ingyenélő féreg" - hallott ismét egy hangot, s most már belül elviselhetetlenül erős haragot érzett.
- Elég - sikoltotta hirtelen, és eszeveszetten püfölni kezdte a lift ajtaját. Ekkor a lift döccent egyet, és megállt. Elvira alig kapott levegőt, annyira elöntötte az indulat, s egyben a félelem is. Elfelejtette, hogy gyerekkorában alig tudták kikezelni klausztrofóbiáját, ami most erősen elöntötte. Sikoltozva rohant neki a lift egyik oldalának, majd a másiknak, és vissza. Ekkor a lift őrült gyorsan megindult felfelé. A médium tekintete a számlálóra tévedt.

A társasházban az emberek már egy ideje nem merték a liftet használni. Féltek attól, hogy ki, és mikor fog legközelebb vért találni benne, esetleg örökre eltűnni. A rendőrség ugyan letartóztatta azt az albérlőt, aki itt lakott. Sok furcsa dolgot találtak a lakásban, ami sátánista szertartások kellékeihez hasonlítottak. A fiatalember be is vallotta, hogy tagja egy szektának, ám a gyilkosságokat tagadta. Bizonyíték nem került elő.
A lift néha éjszakánként magától közlekedik. A földszint és a legfelső emelet között. A lakók szerint ilyenkor távoli sikoltozást is lehet hallani, de a képviselő véleménye, hogy csak be kell olajozni. Amikor ezeken az éjszakákon megáll a lift, kinyitódik az ajtaja. Megvilágítja a sötét lépcsőház egy csíkját, majd becsukódik. Ezt többször megismétli, mintha egy éhes állat lenne, ahogy tátogva, új áldozatára vár.

Misztikus-thriller (próbálkozás)

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2009-10-20 11:01:57

válasz Arthemis (2009-10-19 22:57:27) üzenetére
Szia!
Mindkettő szerepet játszott. Szándékom az volt, hogy éreztessem a lift a negatív kisugárzásra indul be. A rossz hangulatra. A düh, az agresszió a nyomógomb. A halottak pedig ... el lettek fogyasztva, vagy valami ilyesmi. Látom már, hogy valóban csak próbálkozás volt a részemről ez az írás. Sok a félreérthető dolog benne, és nem ad egyértelmű válaszokat az olvasó számára.
Köszönöm a véleményedet, és az olvasást.
Szenior tag
Regisztrált:
2005-12-13
Összes értékelés:
1300
Időpont: 2009-10-19 22:57:27

Tetszett az írásod, de azt jó lenne megtudni mi lett a hullákkal. Azzal nem értek egyet hogy a lift a mondott csúnya dolgokat vette volna magára...inkább azért sértődhetett meg (joggal) mert megütötték, hisz az ütés után tűntek el az emberek. Vagy mindkettő szerepet játszott?
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2009-04-04 16:52:33

Köszönöm Imre!
Ebből a nézőpontból nem közelítettem meg az írásomat. Ezért jó, ha több véleményt is megismerek. Tulajdonképpen szándékosan kockákra vágva, részleteket kiemelve építettem fel a mondanivalómat. Nem volt célom a folyamatos történetírás. A "darabolással" az volt a célom, hogy mégjobban éreztessem a horrorisztikus hangulatot.
Üdv.
Alkotó
fimre
Regisztrált:
2009-03-23
Összes értékelés:
7
Időpont: 2009-04-03 12:41:59

Szia, jó írás, de én egy kicsit hiányolom az életszerű "pánikot". Senki sem gondolkodik el hogy mi is történt már ebben a liftben, az anyuka is simán elengedi a gyereket focizni. Szerintem ha ezt az érzést is lefestenéd, tovább lehetne növelni a feszültséget :)
A bekamerázásos rész nekem kicsit zsákutca, megemlíted és aztán szép lassan beleveszik a feledésbe. Tudom, hogy ez a történet nem erről szól, de azért az a rész nekem szúrja a szemem. Üdv: Imre
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2009-01-18 18:12:33

Köszönöm Lena!
Ebben a műfajban a segédszerzőm sokkal jobb, nem tudom ilyesmi lesz-e tőlem, még, még, még.
:-)
Alkotó
Lenabuci
Regisztrált:
2009-01-11
Összes értékelés:
258
Időpont: 2009-01-18 13:58:17Szuper! Érdekes, lebilincselő...............és persze a segéd-szerződ is jó4 :))

Csak annyit: még, még, még!!!!


L
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2009-01-17 12:54:52

Kedves Berill!
Nem ám mesértődsz?:D Szóval, köszi a segítséget. Majd odavésem a sarokba.
:-)))
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2009-01-17 12:52:39

Hogyne! Feleségül ne vegyelek?
:DDD
Alkotó
Regisztrált:
2007-06-14
Összes értékelés:
316
Időpont: 2009-01-17 12:16:48

örülök! :) így nekem is jobban tetszik, aztán, ha kiadod, a sarokba vésd fel,h. lektorálta Berill Shero ;)
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2009-01-16 23:49:03

Köszi Berill! Javítottam! Tényleg jobb lett!
:-)))
Alkotó
Regisztrált:
2007-06-14
Összes értékelés:
316
Időpont: 2009-01-15 22:08:59

ehelyett:
"Szájával kedvetlenül végezte a rágó mozdulatokat, miközben szeme rátapadt a képernyőre."

ilyesmire:
Unottan és fásultan rágott, miközben....
Már csak megszokásból rágta a falatokat, miközben....
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2009-01-13 23:24:00

Szia Berill!
Én nem érzem, hogy nem lenne odavaló az a mondat, de ha te megfogalmaznád azt a rész úgy, ahogy szerinted jobban hangzana, azt megköszönném. Komolyan nem tudom, mire gondolsz?
:-)
Alkotó
Regisztrált:
2007-06-14
Összes értékelés:
316
Időpont: 2009-01-11 15:08:22

jaa, szóval a Károlyosnál:

"Szájával kedvetlenül végezte a rágó mozdulatokat.." Ez zavaró. Az egész helyén van, csak ez az egy mondat nem illik bele. Át kéne fogalmazni.....
Alkotó
Regisztrált:
2007-06-14
Összes értékelés:
316
Időpont: 2009-01-11 13:43:59

Cool! Tömören.
Nem tömören:
Nem rossz a gondolat. Tehát a lift azért gyilkol, mert úgy véli neki címezik mondandójukat.
Egy mondat nem illik nálam bele a Károlyos résznél, ahogy rág.
Amúgy jó, többet is ki lehetne belőle hozni, szeretem, ha valaminek van vége... Ennek is akad, bár feladja a leckét, lehet gondolkodni.
Ezek után majd hülye leszek lifttel menni valahova! :)
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2008-06-01 13:05:11

válasz Poppy (2008-05-22 16:37:08) üzenetére
Köszönöm Poppy!
Ezt a műfajt én sem olvasom túl sűrűn. Nézni már annál inkább. Kíváncsi voltam, írottan is sikerülhet-e filmszerűen átadni. Ezek szerint igen.
:-)
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2008-06-01 13:03:24

Köszönöm a gratulációt, kedves Dalilácska!
Nem mindig a humor a legmegfelelőbb csatorna, ha el akarok valamit mesélni.
:-)
Szenior tag
Poppy
Regisztrált:
2007-02-10
Összes értékelés:
1657
Időpont: 2008-05-22 16:37:08

Szia! Alapvetően nem szeretem a műfajt (olvasni), de ez olyan volt nekem, mint egy film. Érdekes a lezárás, vagyis hogy nincs megoldás, bár az tényleg egyértelmű szerintem, hogy mi váltja ki a "lift viselkedését". Szóval, érdekes és izgalmas volt.
Üdv, Poppy
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2008-05-16 17:50:55

válasz Kuvik (2008-05-16 07:45:28) üzenetére
Köszönöm Madaram!
Nem tudom, mitől japános, de te ehhez jobban értesz, biztosan igazad van, viszont azt jól látod, hogy van lehetősége az embernek a lift ügyködéseit kikerülni. Csupán nem kell a csúnya szó, nem kell az agresszió. A lift, mint tágy, önmagában nem gonosz. A kés sem az, amíg hámozásra használjuk, vagy valami ilyesmi.
:-)))
Alkotó
Regisztrált:
2007-04-10
Összes értékelés:
461
Időpont: 2008-05-16 07:45:28

Elég japános. Nekem tetszett! Nem csak: a "gonosz lift", aki azért rosszalkodik, mert kell a konfliktus; mintha volnának indítékai is. Magában hordozza a történet a lehetőséget: ha valaki kiismeri a lift termászetét, többé semmi oka nem lesz félni tőle.
Csak annyira vonatott, amennyire egy thrillernek annak kell lennie. Gratulálok!
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2008-05-15 13:22:16

válasz Szikra (2008-05-15 13:17:36) üzenetére
Személyesen is, nyugodtan:-)))
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2008-05-15 13:21:22

válasz Szikra (2008-05-15 13:12:41) üzenetére
Köszönöm Szikra!
Yoda mester szavait én is megfogadom, amikor csak lehet.
:-) A próbálkozás, jelzés volt az olvasók felé, hogy ilyen stílusban még nem írtam eddig. A kinn és benn, fogalmazás szándékos. Filmen az effektek segítik a feszültség fokozását. Szövegben a ki-be húzás érzésével próbálkoztam, ezek szerint nem túl nagy sikerrel, na, de majd legközelebb.
:-) Köszönöm mégegyszer a hozzászólásodat.
Üdv.
Alkotó
Regisztrált:
2007-12-02
Összes értékelés:
52
Időpont: 2008-05-15 13:17:36

Üdv: Szikra, aki fiatalokhoz méltóan letegezi az idősebbeket (na persze csak neten... A valóban még mindig csókolomozok a nagyosabb jó napot helyett...)
Alkotó
Regisztrált:
2007-12-02
Összes értékelés:
52
Időpont: 2008-05-15 13:12:41

Húh... Sejtettem, hogy ilyesmi lesz... a gyilkos lift... a gumikacsa bosszúja... ja az egy másik novella, amit tegnap este olvastam...
Izgalmas, és jó, bár nekem ennek a stílusa kicsit vontatott volt... Vagy nem is tudom, mit lehet mondani erre, de pl. amikor Károly ment a liftben, akkor az ő gondolatait írtad le E/3ban, az ő szemszögéből, aztán egy mondatot kívülről, aztán megint az ő szemszögéből. Erre gondolok: "Eszébe jutott, hogy sem a ruha, sem a haja nem fogja soha elnyerni főnöke tetszését. Folyton belekötött Károlyba." Én ezt úgy írtam volna, hogy "folyton belékötött". Meg van még néhány hely, ahonnan kihagynám a nevet, mert tudjuk, hogy ugyanarról van szó. Az Ülő Dalnokban van egy rész erről, ajánlom, már csak unaloműzőnek is, mert szerintem Alan O'Connor elég olvasmányosan írtam meg összes hasonló írássegítő anyagát ^^

Ennek ellenére én nagyon élveztem ezt a kis szösszenetet, a próbálkozást meg nyugodtan le is lehet venni, mert tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! És neked sikerült megtenni :)
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3804
Időpont: 2008-05-15 11:54:45

Köszönöm Rozália!
Igazad van, akkor nem lenne misztikus. Egy ilyen agyrémnek szerintem nincs, és nem is lehet megoldása. Úgy gondolom, ezek azok a dolgok, amelyek még kiesnek a tudományon kívülre, de talán majd...egyszer...
:-)
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7467
Időpont: 2008-05-15 10:02:17

Szia!
Szerintem jól sikerült próbálkozás, az elbeszélő stílusod tetszik, olvasmányos, izgalmas, végig leköti az olvasót. A végén megmarad a talány, így is jó a befejezés, bár szerettem volna kicsit többet megtudni a rejtélyről. (Lehet, hogy akkor nem lenne misztikus!)
Szeretettel: Rozália

Legutóbb történt

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Lengyelország címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) furcsa árny című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Ne simogass! című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Viszontlátás című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Csillaglesen című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Valaha című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel furcsa árny címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej jeszenyin: A kéregető kislány címmel a várólistára

eferesz alkotást töltött fel Valaha címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Alteregó című alkotáshoz

Miléna bejegyzést írt a(z) Évente egy levél című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Rózsavölgyi reggel című alkotáshoz

Kankalin alkotást töltött fel Csillaglesen címmel

Daniel bejegyzést írt a(z) Évente egy levél című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Mini mesék XX. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) a remény takarója alatt című alkotáshoz

Daniel bejegyzést írt a(z) Alteregó című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Alteregó című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Alteregó című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022