HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 8

Tagok összesen: 1952

Írás összesen: 53087

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2022-09-29 00:10:03

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / egyéb
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2008-06-17

HB új kalandjai: Az idegen lány

Az idegen lány


Senki nem tudott egyvégtében lefutni 15 kilométert az országúton, és utána, azon melegében megcsinálni négyszer ötven fekvőtámaszt és kétszáz felülést, csak mi ketten, én és a Hámori Bandi. Senki nem tudott egy ültő helyében megenni egy fél disznót és meginni rá egy láda sört, ezt is csak én tudtam és a Testvérem. A Hámori Bandi el is mesélte ezeket a dolgokat a mólón a társaságnak, olyan természetes közvetlenséggel és fesztelenséggel beszélt róluk, mintha tényleg minden, szó szerint úgy lett volna. Délután történt, akkor, amikor az idegen lány nem messze tőlünk letelepedett. A forróság szinte elviselhetetlen volt.
"Futottunk az országúton tíz, nem, tizenöt kilométert. Ugye tizenöt volt Testvér, jól emlékszem? Aztán csináltunk négyszer ötven fekvőtámaszt, és kétszáz felülést. Arra jött egy skoda, megállt, és egy kövér pasas végignézte. Mire az utolsót megcsináltuk, már hörgött, lila volt a feje. Testvér, mondtam erre a Testvéremnek, ez a pasas ilyet még életében nem látott. Nézz csak rá, rögtön megfullad ijedtében a szerencsétlen. Aztán elmentünk a fasori teniszpályára és játszottunk egy ötszettes mérkőzést. Nekem trenyálnom kell, készülök az olimpiára. Persze én nyertem, szarrá vertem a Testvért. Aztán, aztán...lejöttünk ide, és levezetésképpen úsztunk öt, nem, nyolc kilométert. Ugye nyolc volt, Testvér? Szárszóig úsztunk, a nádas széléig, meg vissza, már láttuk a strandot, az nyolc, nem Testvér? Aztán dél lett és marha kajásak lettünk és lementünk a fasori étterembe én és a Testvér. Rendeltünk egy fél malacot nyárson meg egy láda sört. Vastag vagyok, most jött meg a kalóriapénzem, tegnap, azért voltam fenn a Postán. Tudjátok mekkora összeg az? Dehogy tudjátok, fogalmatok sincs róla. Megettük a malacot, megittuk a sört. Aztán rendeltem..."
-Kamu szöveg, -szólt közbe az idegen lány, félkönyökre emelkedve a gyékényén. -Ne vegyétek be. Csak etet benneteket.
-Készülök az olimpiára, -mondta nemes egyszerűséggel a Hámori Bandi, -és megvonta a vállát, mintegy jelezve, ő erről nem tehet, neki kötelességei vannak.
A viharágyú vaskos, felfelé meredő csöve mellett ültünk a part felőli oldalon. A másikon, túlnant, narancsszínű törölközőjén a sárgahajú lány csücsült törökülésben, akibe szerelmes voltam. Elfoglaltnak tűnt, mélyenszántó gondolatok hagytak nyomot szép arcán. Néha rám nézett, sárgás-zöld macska-szeme nem fejezett ki semmit. Figyelme visszatért a saját dekoltázsába, kandi tekintettel lesett lefelé, barnul-e ott is, azon a részen, ahol a bikini felső éle a két feszes mell között vékony pertlibe megy át? Megigazította a pántot, kicsit lejebb tolta, hogy a fehér csík is lebarnuljon.
A víz enyhén hullámzott és opálosan türkizkéknek, vagy méginkább türkiz-zöldnek mutatkozott. Elől, az egyik nagy kövön sirály ült, jobbra-balra forgatta a fejét, majd szárnyra kapott és elrepült. Távolabb, a móló hátsó, szélesebb részén a fiatal nyárfák foltba olvadó levelei összemosódtak az ég kékjével. Az egyetemisták a móló hajlatában félkörben szerte-szét hevetrek.Az idegen lány pár lépéssel távolabb volt tőlünk, ő a móló belső oldalán telepedett le, a kicsi nádastól karnyújtásnyira.
Hámori Bandi lustán hátranézett, szemügyre vette az idegen lányt. Elmeresztette égszínkék szemét, hangja mézédesen csordult ajkáról.

-Mondd kislány, tudsz te már egyedül pisilni?! Nem?...Na látod!

Hogy történt, hogy nem, a délután folyamán az idegen lány közénk keveredett, és éppen mellém ült le egyszer, amikor szárítkozni kijött a vízből. Beszélgettünk, mindenféle dolog szóba jött, ahogy szokás, habkönnyű nyári témák, van-e élet a halál után, és vajon, hogyan történik, a lélek rezdülései vezérlik-e az ember cselekedeteit, vagy fordítva, a test életfukcióinak kódolt üzenete jut kifejezésre érzelmeinkben?
Ahogy így tárgyaltuk a világ dolgait, az idegen lány egyszerre csak a hasamra tette a kezét, és a világ legtermészetesebb módján azt mondta:

-Hogy neked milyen kemény a hasfalad!
-Készülök az olimpiára, minden nap keményen ternyálok, -reagáltam le rezignáltan a közlést.
-Mindjárt leköplek Testvér, mondta a Testvér. -Nem te készülsz az olimpiára, Testvér, hanem én. Te csak segítesz a felkészülésben, már, amikor segítesz.
-Nagyon kemény a hasfalad, -mondta még egyszer az idegen lány, és végigfutatta hosszú, kecses ujjait a hossz, és a keresztirányú hasizmokon.

Elviszem ezt a lányt vitorlázni, -szóltam akkor magamhoz.

Már régóta untuk a vitorlázást, untunk már mindent, kötelességszerűen végeztük napi teendőinket, a reggeli trenyákat, az úszást, a napozást. Teher volt az élet, elviselhetetlen volt, a maga dög-unalmával. De ez új helyzet volt. És az új helyzet új inspirációkat adott.
-Menjetek Testvér, -legyintett krőzus módra a Testvér, amikor szóltam neki. -Ismered a hajómat, tudod kezelni. Csak ne gyertek ki túlságosan a part közelébe. Tudod ennek a sharenkrautczernek majd egyötven a mélyjárata. Menjetek és dugjatok egy jót.
Vállamra vetettem a törölközőmet, az idegen lány is a sajátját, és elvonultunk. A sójáig alig szóltunk egymáshoz, ott is csak a legszükségesebbeket: "add csak ide azt a kötelet légyszi, köszönöm", meg: "középre ülj a padra, oda, ott jó, ne, kicsit visszább."
Míg a vitorlákat felszereltem, az idegen lány bebújt a kajütbe, hogy megnézze, milyen belül egy vitorlás. Már a móló közepénél jártunk, amikor előjött. Azt mondta: "nagyon szép a kabin".
-Szép, persze hogy szép, -mondtam erre én. -Hiszen hát ez egy sharenkrautczer.
-De nem gondoltam volna, hogy ilyan kicsi, -tette hozzá az idegen lány.
Elmagyaráztam, egy 22-esnek azért szűk a kabinja, mert a hajó nagyon hosszú, ám nagyon keskeny, túl keskeny a hosszúságához képest.
-Tudod, ez nem egy akármilyen hajó, ez egy versenyhajó, -mondtam az idegen lánynak.
Kinn a nyílt vízen egyenletes, jól kifújt hármas szél uralkodott, csillogott a víztükör, mert a nap már ugyancsak lefelé mászott, és mint mankókba, csimpaszkodott két kézzel a kétfelől lógó felhőrongyokba. Fehér, habos hullámtarajok csúsztak oldalazva a Hajnalcsillag alá, s a laterális felületnek csapódva szétporladtak.
-Milyen gyönyörű, -mondta az idegen lány.
-Igen, tényleg nagyon szép, -mondtam erre én.
Odajött hozzám a kormányállásba, kezét a hasamra tette. Végigmért tetőtől talpig és azt mondta:

-Hogy neked milyen kemény a hasfalad!

Jó órát vitorláztunk fel és alá, abban a kellemes, kifújt, délnyugati szélben. Megmutattam az idegen lánynak a hajó kezelését, kezébe adtam a kormányrudat, lúvoltunk, majd leestünk félszélbe, haladtunk raumban, és teljes hátszéllel, fordultunk és perdültünk, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Később, ekkor már horgonyon ringatózott a nagy vitorlás, mi meg a kajütbe vezető lépcsőfok szélén egyensúlyoztunk, újra a hasamra tette a kezét az idegen lány. Nem volt akkor már rajtunk semmi, tenyérnyi úszónadrágom már rég levetettem, és ő is levette bikinijének alsó és felső részét.

-Nagyon kemény a hasfalad, -mondta az idegen lány nevetve. -Biztosan sokat sportolsz.

Visszafelé jövet elmeséltem neki, hogy azért olyan kemény, mert tényleg sokat sportolok, készülök az olimpiára. Nevetett és azt mondta, "ez a Testvéred szövege, nagy dumagép a te Testvéred"
Biztosítottam róla, hogy nem az. Nem akartam, hogy ez az idegen lány valami olyasmit higgyen, amit nem kellene hinnie.
-Akár hiszed, akár nem, minden szava igaz, -mondtam az idegen lánynak. Ráálltunk a hazafelé vezető kurzusra, és fél óra múlva a gyengülő szélben elvitorláztunk a szé alatt lévő baloldali mólószárny mellett. Otthon voltunk újra. Semmi nem történt, csak vitorlázni voltam egy idegen lánnyal.
A sóján a Hámori Bandiba botlottunk. Arca komoly, titokzatos volt. A kisebbik Maghy testvér volt vele, ő is komoly, ünnepélyes képet vágott.
-Levelet kaptam Amerikából, -mondta a Hámori Bandi. -Meghalt a nagybátyám. Óriási vagyont örököltem Tetvér. Annyi pénzt, hogy az életünk végéig sem tudjuk elkölteni. Többszáz milló dollár. Holnap fel kell mennem Pestre, hogy a hivatalos dolgokat intézni tudjam. A hajó kulcsait itt hagyom nálad. Vigázz mindenre, mint sajátodra. Aztán, ha megjövök...gyere ide Testvér,...hadd öleljelek meg Testvér. Szeretlek Testvér.

Az idegen lány hol a Hámorira nézett, hol rám, hol pedig az ünnepélyes képpel hallgató kicsi Maghyra. Szeme nagy volt, csodálkozó. Odalépett a Testvéremhez, habozva megállt mellette. Kinyújtotta a kezét, tétovázó ujjai megérintették a Hámori Bandi hasát, kicsivel a köldöke alatt.

-Hogy neked milyen kemény hasfalad van, -mondta az idegen lány.

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10604
Időpont: 2009-06-23 09:41:56

Ja, ja persze. Nyilván Te és a barátnőid is szívesebben símogattok izmos, barna hasfalakat, mint löttyedt, puha kövéreket. Aztán, ha még a pénztárca is vastag mellé! Az maga a csúcs.És ez az élet. Ennyi. Erről szól. Hülyeség többet beleideologizálni...Vagy mégse?
Szia Réka!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10604
Időpont: 2009-01-29 11:15:11

Tökéletes meglátás Gunoda. Örülök, hogy egy nő mondja ki. Persze nem baj az, ha a nők olyanok, amilyenek, (s a férfiak is) -ez így van rendjén, ettől szép az élet. Végül az egész egy nagy játék, s a játék akkor érdekes, ha nem egyformák a bábuk.. Aki hülye, persze az hülye, és a sakk szabályai szerint a parasztot leütik. Legjobb, ha a bábukat te mozgatod, akár férfi vagy, akár nő. De ez se igaz ám, semmi nem igaz, s az ellenkezője sem. A nők a nők, csinosak, kedvesek, s mind ember, mert ez egyre kevesebb...(JA) szia: én
Alkotó
Regisztrált:
2006-06-11
Összes értékelés:
693
Időpont: 2009-01-28 21:06:14

Hát, örülök, hogy nem tartozom a többséghez! (és ennél "kissé" bonyolultabb lélek vagyok. :D)
Bár igaz, ami igaz, a férfiakat azért (is) becsülöm többre a nőknél, mert jóval egyszerűbben és becsületesebben működnek. Általában lehet tudni, mi jár a fejükben, vagy legalább is nem lehet túl nagyot tévedni. :)
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10604
Időpont: 2009-01-28 20:16:31

A lányok nagy részénél a tömött buksza és a kemény hasizom perdöntő. Ilyen a világ. és ez jó így. Ez legalább, nyílt, egyszerű, becsületes. Hülyeség az életet komplikálni.
HB mesehős, kitalált figura, és e mese logikája szerint nem hiszem, hogy tényleg örökölt volna, de nála ez se kizárható! Azt hiszem azonban, HB-nál ez csak inkább olyan mólóbeli duma, ami jól áll a srácoknak, ha húsz évesek, kék a szemük és kemény a hasfaluk. Szia, aranyos vagy, hogy benéztél, elolvastad és írtál.

-én
Alkotó
Regisztrált:
2006-06-11
Összes értékelés:
693
Időpont: 2009-01-28 18:01:02

Hihihihi, ez nagyon jóóóó!!! A csaj a kemény hasú fickókra bukik, pláne, ha van nekik mit a tejbe aprítaniuk... :DD
Örökölt végül a Bandi valamit?
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10604
Időpont: 2008-06-18 15:09:37

válasz Rozán Eszter (2008-06-18 10:19:20) üzenetére
Ez a Hámori Bandi szeret nagyokat mondani. Valóságérzéke igen csekély, álmai, vágyai szerint él. Álomvilágban él, hősködése, kivagyisága beteljesületlen álmaiból fakadnak. Az amerikai nagybácsi és a nagy vagyon csak a képzeletében létezik, hallgatóságát akarja vele elkápráztatni. Negatív figura lenne, ha nem szeretné úgy az életet, és a "Testvérét" HB-ra bárki számíthat, ha bajban van, ő nem hagyja sorsára a sodródó hullát, vagy a vízbe pottyant jóbarátot. És, ha valaki fázik, vagy éhes, ő az első, aki leveszi magáról a viharkabátját és felajánlja, és kettétöri zsíroskenyere utolsó falatját, hogy az éhezővel megoszthassa.
Én szeretem HB-t.
Szia: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10604
Időpont: 2008-06-18 15:00:34

válasz Rozán Eszter (2008-06-18 10:19:20) üzenetére
Jaj, tényleg köszi. És, most, ahogy átfutottam észrevettem, hogy az egyik helyen a szél-ből is szé lett. Pedig mindíg elolvasom még egyszer, mielőtt kattintanék.
Különben igazad van, jól látod a helyzetet, a hasfal, és egyéb testrészek keménysége bizony erősen függ tulajdonosa/viselője anyagi lehetőségeitől.
Köszönöm, hogy írtál, Rozália!
Szia: én
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7466
Időpont: 2008-06-18 10:19:20

Szóval az anyagi helyzettől is függ a hasfal keménysége.:)))))))
Élvezettel olvastam történetedet, gondolom, a vagyon öröklésében is lehet valami furfang."...vagyont örököltem Tetvér" kimaradt egy "s" betű.
Szeretettel: Rozália

Legutóbb történt

Tóni bejegyzést írt a(z) Ady Endre: Endre napra / Auf den Endre Tag című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Késő ősz című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Novemberben című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Novemberben című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Eszem című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Gyertyatartó (Alter) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Egy esős őszi nap című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Az Őszhöz című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Bluest szakító című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Bluest szakító című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 145. című alkotáshoz

Klára bejegyzést írt a(z) Mit tegyek című alkotáshoz

Klára bejegyzést írt a(z) Égboltozat című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Késő ősz című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 145. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Harmonikus rezgőmozgások című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Akik mindenkinél "jobbak" című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Akik mindenkinél "jobbak" című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Késő ősz címmel a várólistára

Tóni alkotást töltött fel Csupor Gyula: Magam vagyok / Ich bin alleine címmel

mandolinos alkotást töltött fel Nyikolaj Szokolov: Őszi vers címmel a várólistára

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Novemberben című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Novemberben című alkotáshoz

jerrynostro alkotást töltött fel Akik mindenkinél "jobbak" címmel

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Csönd című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Csönd című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Harmonikus rezgőmozgások című alkotáshoz

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Olykor című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Novemberben címmel a várólistára

Bödön bejegyzést írt a(z) Harmonikus rezgőmozgások című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 145. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 145. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 145. című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Olykor című alkotáshoz

Tasnádi Rita alkotást töltött fel Meghalok címmel a várólistára

eferesz alkotást töltött fel Harmonikus rezgőmozgások címmel

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022