HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 20

Tagok összesen: 1927

Írás összesen: 51817

Milbio hidratáló testbalzsam
RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-07-30 11:35:03

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: SilverFeltöltés dátuma: 2008-12-01

Dem, az ezüst farkas 18.

Ash kevesebbet kóborolt, csak esténként jelent meg a falkánál. Kerülte Rollest, Lériát azonban nem tudta. Ő még mindig követte. Illetve majdnem mindenki ismerte a falkában. Próbált kicsit távolabb lenni mindenkitől. Viszont ha valaki veszélyben volt, azonnal segítségére sietett. Vadászatkor zsákmányát otthagyta. Néha el sem ment a falkába, hanem magányosan járt az erdőbe. Ilyenkor elgondolkozott életéről, eszébe jutott Deon, Reinie, Napóleon, Rolles, az kis falkája, Liniando, Zénó, Sakura, a vadkutyák, Krypto, majd a déli utjai, az emberek megmentése, Luis, Neil, Nathe, Emma, Bella, Lisa, Zane, a falu melletti farkasok és Léria. Szeretett volna mindent előröl kezdeni: nem kellett volna tanulnia, apja halálát végig nézni, Napóleonban bízni, elmenni a kutyákhoz, Kryptot legyőzni, eljönni a kunyhótól. De már mindennek késő. Megtörtént, és nem lehet megfordítani.
Mivel Ash egyre többet volt Emmáékkal, így mindig elkísérte azt, aki ment valamelyik faluba. Már csak azért is, meg ne támadja őket Napóleon. A faluk is kezdték megszokni a szürke farkas jelenségét. Pár hét elteltével Ash a falukon keresztül ment a farkasok birodalmába. Emma tett rá egy nyakörvet, hogy ne tévesszék meg a falubéliek. Így mikor hazament, akkor se kellett félnie az emberektől.

Egyik nap, egy új lakó költözött az erdőhöz legközelebbi faluba. Gorombának és durvának látszott. Vadászati engedélye következtében farkasokat gyilkolni költözött arra a helyre. A neve Lucke volt, a faluban próbáltak vele megbarátkozni, de az inkább elzárkózott. Így Ashről sem hallott. Hajnaltájt ment ki az erdőbe, és vadászott.
Farkast azonban nem tudott lőni. Bár Napóleon igen keménynek bizonyult, de mégis Deon fia volt, s remekül el tudta kerülni ezt a vadászt. Megérzései megsúgták, akárcsak Demnek, csak hát, hogy az utóbbi már nem félt az embertől. És Napóleon igen kíváncsi természetű, s bátor farkas volt. Az, hogy benne miért nem szólalt meg a kutya, azt csak mogorva természete jelenthette. Elfojtotta magából azokat az érzéseket, amiket egykor Dem szabadon hagyott, kiengedte magából.
Lucke csak altató lövedéket használt. Látszott, valamire akarja használni a farkasokat.
Egyik nap, épp akkor ment az erdőbe, mikor Ash hazafelé tartott. A szerencséje csak az volt, hogy később indult, mert rengeteg elintézetlen dolga volt. Követte a farkast, majd két falu között lelőtte. Majd hazavitte, bezárta és megkötötte. Az ólban volt még több hely is, talán többet akart.
Elindult, hogy lőjön még farkasokat, de nem járt sikerrel. Egyedül Asht tudta elfogni.
Délután a községben megjelent pár idegen ember, Lucke-nál. Megnézték a fogolyt, majd beszélgették pár percet Lucke-kal.
-Ez jó lesz! - mondta az egyik.
-Hozd majd el! - szólt a másik.
-Még nincs betanítva. - felelte Lucke.
-Neked elég két nap is! Annyit várunk! Sok sikert! - válaszolt a harmadik, majd elmentek.
Lucke egy közeli városban, nyugatra a községtől, kutyaharcokat rendezett és általabán nyert. De nem rég utolsó pit bullát megölte egy alaszkai malamut. Ez igen meglepte, ugyanis a pit bull általában harciasabb. Csak hát azaz alaszkai félig farkas volt. S innen származott az ötlete, hogy szerez magának egy vagy két farkast. Hát éppen egy farkaskutyát sikerült, de ő ezt nem tudta.
Ashnek a legnehezebb korszaka következett. Nem kapott sokat enni, épp annyit, hogy jó erőben legyen. Lucke folyton verte. Második nap beszerzett egy huskyt, amit Ash mellé engedte. Majd addig verte a farkaskutyát, míg rá nem támadt a huskyra és meg nem ölte.
Megtanult gyűlölni. Gyűlölni kutyát és embert. Lucke úgy érezte, ki van képezve, és elindult a város felé, Asht egy olyan ketrecbe vitte, ahol épphogy elfért. Ez is dühítette az állatot. Kezdett megvadulni.
Lucke társai a város keleti szélén laktak, így nem kellett messze mennie. Ő volt a főnöke azoknak az embereknek. Egy ólja volt, aminek közepén egy kör alakú felállított ketrec állt. Kívül az emberek szoktak lenni, akik fogadnak valamelyik állatra.
Másnap már kezdődött is a farkaskutya első küzdelme. Egy doggal kellett megküzdenie. Ő még nem volt annyira vad, hogy azonnal harcoljon, de amikor a kutya megtámadta, egy pillantás alatt végzett vele. Ez neki gyerekjátékként működött.
Harmadnap egy bernáthegyi készült a harcra. Ez már csak azért tűnt erősebbnek, mert magasabb volt. De így Ash könnyebben elérte a torkát. Kicsit eltartott, míg legyűrte a hatalmas fenevadat, de ő győzött, és ez volt mindenkinek a lényeg. Kié a bernáthegyi volt, nem adta fel, pillantása azt mondta, még visszajön. Ez azonban cseppet sem érdekelte Lucke-ot.
Negyednap egy Kanári-szigeteki kutya jött. Ennek a gazdája bizonyára még nem ismerte Asht, így ezt is könnyedén megölte. Annyit ölt, hogy már meg is szokta. Nem várta meg, hogy a kutya támadjon, azonnal a torkának ugrott. Ezen a napon jött még egy rottweiler, ez már kicsit nehezebb volt, ugyanis a rottweilernek a vérében van a gyilkolás. Keményen belevájta fogát Ash oldalába, de a farkaskutya megfordult, visszaharapott oly erősen, amennyire csak tudott, majd mikor a kutya elengedte, azonnal a régi módszerre váltott.
Ötödnap visszajött a bernáthegyi-s ember. Egy bull terrierrel jött. Ez igen alacsony termetű kutyafajta volt, s Lucke előre nevetett rajta. De ez olyan gyors volt, mint a villám. Ez is a torkát akarta átharapni Ashnek, de a farkas is remekül védekezett. A törpének még is sikerült elérnie a farkaskutyáét. Ash próbálta leszedni magáról, de nem sikerült neki. Azután beleharapott a kisebb nyakába, és farkas módszerrel szétroppantotta a csontjait, eltörte a gerincét a bull terriernek. Az azonnal belehalt.
Hatodik nap jött az alaszkai malamut. Az amint meglátta Asht, nem látszott annyira kegyetlennek. Ezt Ash észrevette. Mintha meggondolta volna magát. Valamiért nem akart harcolni. És Ash is megnyugodott egy kicsit, elmúlt a gyűlölete a kutyák iránt. Belegondolt, hogy mennyi kutyát ölt már meg. Mikor bekerültek mindketten a ketrecbe, egyik se támadt addig, míg meg nem ütötték őket. Akkor Ash neki ugrott a malamutnak, de az könnyedén ellökte magától. Most ő támadt, Ash kivédte. Mikor a farkas támadott, a kutya a torkának ugrott, s harapni kezdte. Az előző napi sebek még ott voltak a farkaskutyának, s nem bírt visszatámadni. Megpróbált mindent, de nem tudott. Miután a földön volt, váratlan fordulat történt. Az alaszkai elengedte, és életben maradt a farkas. A kutya vonyítani kezdett. Pár perc múltán vadkutyák jelentek meg. Az alaszkai felpróbálta állítani a farkaskutyát, ami nagy nehezen sikerült is, majd elindultak. Eközben a kutyák feltartották az embereket.

A vadkutyák visszamentek a faluhoz, onnan keletre tovább. Kiderült, hogy ő az alaszkai malamut az ottani vadkutyáknak a vezetője.
- Miért nem öltél meg? - kérdezte Ash később.
- Mert te vagy az első farkaskutya, akivel találkoztam. - válaszolta az.
- Az meg mi? Van olyan?
- Te is az vagy. Valószínűleg az egyik családtagod kutya volt.
- Az nem lehet. Anyám, apám farkas volt
- Akkor lehet, hogy valamelyiknek az anyja, vagy apja.
- Az lehet.
- Veled még nem történt az, hogy az embertől elszöktél, és szabadságra vágytál?
- Én szabadban nőttem fel. Azonban volt már olyan, hogy emberekhez mentem, és nagyon tetszett.
- Látod, ez az! Te benned van kutyavér, bennem meg farkas vér. Bennem van az, hogy vezessek egy falkát.
- Én pedig nem akarok falka vezére lenni.
- Attól még, hogy valamennyire kutya vagy, nem szabad azt hinni, hogy nem lennél jó falkavezér. Hidd el! Van testvéred?
- Van.
- Na és ő milyen?
- Egy cseppnyi kutyavér sincs benne talán.
- Elfojtja. Biztosan. Az én bátyám is ilyen. Nem értem hogyan, de sikerült neki.
- Talán azért, mert téged az ember így képzett ki. Nem?
- De, lehet. Te vissza fogsz menni a gazdádhoz?
- Igen. De nem ahhoz, akinél voltam. Van egy másik, aki nagyon jó.
- Vigyázz magadra. Ilyen erős farkast nemigen hagynak szabadon azok az emberek.
- Miért csinálják ezt?
- Nem tudom. Talán szeretik a küzdelmet, a vért, a nyereséget. Én minden esetre utálom.
- Én is. De meg kell védeni magunkat. Mennem kell.
- Vigyázz magadra, mert azok vissza fognak térni. Én már csak tudom. Eddig én visszajártam, de most már nem fogok. Találkozunk még majd?
- Biztosan.
Majd névtelenül elindultak útjukon. Ash Emmáékhoz ment. Azonban Lucke visszatért, és azonnal elfogta a vérengző állatot, mégpedig az erdőtől a 3. faluban. Azonban Ash szerencséjére Luis és Alex épp arra járt. Luis azonnal megismerte Asht, és rátámadt Lucke-re. Ekkor vette észre Alex is, hogy mi folyik ott. Miután Ash és Luis is mellette állt, idegesen közeledett feléje Lucke.
-Nem tudna vigyázni a kutyájára?
-Ez nem a maga farkasa!
-Dehogynem!
-Na, nem mondja! Bizonyítsa be!
-Még is mi köze magának ehhez?
-Talán az, hogy egy barátomé!
-Bizonyítsa be!
-Az egész falu megmondaná! Amúgy meg miért nem ölne meg engem?
Lucke elhallgatott, belátta, hogy igaza van. Így Ash biztonságba hazaért.
-Miért segítettél?
-Mert Liniando vár téged.
-Hiszen összevesztem vele.
-Ő bízik benned. És ajánlom, ne veszítsd el! Nagyon okos és jó.
-Az biztos! De nem lehetek vezér.
-Miért nem? Az életed félted?
-Nem, dehogy! De mégis a bátyám. Te tennél ilyet a te testvéreddel?
-Mondd, jól kijöttetek?
-Nem, soha.
-Nos, épp ezért megtenném az enyémmel ilyen esetbe. Mindenki gyűlöli, nem érted?
-De.
-Akkor mire vársz?
-Nem akarom. Nem vagyok képes rá. Lehetetlen, Luis!
-Semmisem lehetetlen, ahogy téged ismerlek, különösen neked! Megmentetted Zanet és Alexet, majd Emmát és barátait. Legyőzted Nathet! Még én sem tudtam, neked meg állítólag gyerekjáték volt! Majd megmentettél egy fontos szállítmányt, és legyőztél egy falkát! És ráadásul elvezetted a szánhúzó kutyákat! Vezettél!
-De ott volt a hajtó. Nathet nem öltem meg, és a falkával sem végeztem. 4 kutya pedig meghalt.
-Te pedig könnyedén elzavartad azt a farkast, kivel 6 kutya sem bírt. Bátor és bölcs vagy, Ash, mire vársz?
-Napóleont nem fogom megölni!
-Inkább számtalan jó barátot veszttel?
-Kutya akarok lenni, és nem farkas.
-Elszöksz minden éjjel, és Liniando is gyűlöl. A kutyák is rád várnak.
-Ők vadak.
-Én nem vagyok az, még sem barátkozom veled. Most már kedvellek, jó vagy.
-Vagyis a barátom vagy?
-Mondhatjuk. De azt szeretném, ha elfoglalnád méltó helyedet.
-Mondd meg Liniandonak, hogy sajnálom, de nem lehet. Bocsáss meg, Luis.
-Én megbocsájtok, de ő sohasem fog.

Majd elment. Emma és Zane nagyon örült farkasuknak. Ellátták sebeit. Alex, aki ebben tapasztalt volt, segített nekik. 1 hétbe telt, amíg Ash teljesen felépült. Addig bezárták. A farkas alig bírta ki. Zane 1 hét múltán sem engedte ki. Alex mondta neki, hogy tegye ezt. Ő már tudta, hogy ez a farkas nem teljeségben farkas, szakértő volt ebben. Megfigyelte az állatot. 2 napig bírta Ash, majd áttört a kerítésen, és éjjel elszökött. Reggelre pedig visszament a ketrecbe. Ezt Alex látta, és így már biztosan tudta, hogy farkaskutya. Szabad akar lenni, de nem tud elszakadni az embertől. Ki próbálta azt is, hogy nem adtak neki enni 5 napig. De Ash így is jó erőben és formában ment haza, vagyis nem az ételért megy vissza Emmához. Mégis milyen farkas az, akinek embertől nem kell étel, szeret szabad lenni, és mégis inkább az embert választja? Különleges, az biztos. Alex se találkozott még ilyen különlegességgel. Ash egy igazi rejtélynek tűnt.
A fogságba esett farkas, és a szabad kóbor kutya élt benne, és ő azt akarta, amit mind a két része egyben. Olykor szabad lenni, de azután vissza az emberhez.

Még nem érkezett hozzászólás ehhez az alkotáshoz!

Legutóbb történt

hajnaliköd bejegyzést írt a(z) Emlék című alkotáshoz

hajnaliköd alkotást töltött fel elérhetetlenül címmel a várólistára

szilkati alkotást töltött fel Emlék címmel

szilkati bejegyzést írt a(z) Képtelenségek című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Képtelenségek című alkotáshoz

hajnaliköd bejegyzést írt a(z) együttérzés című alkotáshoz

hajnaliköd bejegyzést írt a(z) együttérzés című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Temetődben című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) performansz mindhalálig című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) performansz mindhalálig című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) performansz mindhalálig című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) performansz mindhalálig című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) performansz mindhalálig című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) performansz mindhalálig című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) performansz mindhalálig című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) performansz mindhalálig című alkotáshoz

szhemi alkotást töltött fel Kavicsok arca (haikuvers) címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Satnyár című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Satnyár című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Az ajtó című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Sándor papagáj ballépése című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Kalandra fel! Bobó a tengeren című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Heinrich Heine: Csillagszemed - szép halálom! címmel a várólistára

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Az ajtó című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Aranyból című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Ügyelet című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) S-nek (2) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) A Fent című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Balatonfenyves című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Őszbefull-minden napsugár című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Temetődben című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Valami hazáról... című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Reggel című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Éjszakai szélvihar című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Sándor papagáj ballépése című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Sándor papagáj ballépése című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Satnyár című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Satnyár című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) még mindig című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Viharos reggel című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021