HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 24

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51463

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / regény
Szerző: SilverFeltöltés dátuma: 2008-12-22

Dem, az ezüst farkas 24.

Ash és Luis védelmezték Emmát, Zane-t és Alexet. Nappal egyikük nem volt a falkába, csak éjjel találkoztak a falkában. Mikor Dem nem vezethetett, mert emberekkel töltötte idejét, akkor a vezérséget vagy Liniando és Luis, vagy Kiba és Rolles vette át.
Farkaskutyák továbbra is kevés maradt, a farkasok többen voltak, mint a kutyák. A megmaradt vadkutyák is inkább saját fajtájukkal társultak. Azonban Dem uralma alatt nem volt konfliktus közöttük.
A farkaskutyát több néven is szólították: a régi barátai Demnek, az emberek és kutyáik, köztük Luis, Ashnek, a többi farkas és kutya DemAsh-nek, később Dem'S-nek.

Demnek 6 kölyke született Liniandótól. 3 fiú és 3 lány, ezek közül három szürke farkasként nézett ki, három pedig akita inura. Az akita inuk közül, az egyik szürkés színű, a másik barnás-sárgás, olyan teljesen, mint Liniando és egy teljesen fehér színű született.
DemAsh mindegyiket tanította. Ezt a farkasok törvénye nem engedélyezte volna, de igen nagy érv volt, hogy ő egy farkaskutya. A kutyáknak pedig nincs ilyen szabályuk. Igaz, olyan se, hogy kell tanítani a kölyköket, azoknak meg kell tanulniuk maguktól. De Dem tanította őket. Igen különbözőek voltak.

A legidősebb testvér, egy fiú akita volt, s Lahmnak (lám) nevezték el. Valószínűleg Napóleon valakitől örökölte rossz tulajdonságait, mert ő is olyan makacs és önző volt, mint ő. Azt hitte mindent tud, s nem érdekelte apja történetei. A legfiatalabbik testvérét meg gyűlölte.
Lahm után a sorban egy szürkés akita következett, egy lány, Lini. Nagyon szerette az embereket, s őket választotta ki célnak. Nagyon szerette Dem történetének azt a részét, amikor apja az emberekkel találkozott, s megvédte őket, amikor kiképezték, s Ash-sé nevelték.
Lini nagy testvéri barátságot kötött a következő lánnyal, a sárgás akitával, akit Beilagénak (bájláge) neveztek el. Őt, akárcsak Lahmot, nem érdekelték a történetek. Nagyon jól kijött a legidősebb fiútestvérrel. Bár Lahm jobban szeretett egyedül lenni, s így Beilage Linivel maradt. Ő is nagyon szerette az embereket, s nem akarta elhagyni Emmáékat.
A másik három utód remekül kijött egymással, s együtt szerettek volna maradni.
Kraut, a lány szürke farkas nagyon szerette követni a legfiatalabbik fiútestvérét. Valami szépet látott benne, maga se tudta, hogy mit. Mikor a fiatal eltűnt szeme elől, akkor Beilagéval és Linivel töltötte idejét. Bár nővérei nem nagyon szerették.
A másik két testvér remek barátok, remek testvérek lettek. Bár volt pár ellentét közöttük
Szelen Treu (szelén troj) farkas kinézete ellenére a kutyákkal szerettet lenni. Azok általában kitagadták. Remek segítséget nyújtott az olyankor arra kóborolt öccse. Remek tárakká váltak, pedig igazi ellentétek voltak. Szinte kiegészítették egymást, bár mindig alul maradtak. Treu meghallgatta apját, s követte őt. Nagyon szerette azokat a történeteket, amikor apja szánthúzott. Mikor végre elfogadták a farkaskutyát, s megszerették az emberek. Ő is olyan akart lenni. De a kutyák sokszor megállították. Gyűlölték őt, mert farkas, s még jobban azért, mert egy hős fia.
Az utolsó kölyök, a farkas kinézetű fiú, a Heldem nevet kapta. Az emberek azonnal megismerték, s azt mondták mindig rá, hogy ez tiszta olyan, mint Dem. Azonban ez a fiatal nagyon ügyetlennek született. Azonban imádta a nagy Dem történeteit. Minél többet akart tanulni. Éjjelente követte apját a falkába. Sokszor azonban nem tudott lépést tartani a falkával, elvesztette az irányt, s hosszú kóborlás után, nagy nehezen hazajutott. Este nem aludt eleget ahhoz, hogy reggel tanuljon és játsszon. Szelen Treujal ellentétben ő a falkával akart több időt tölteni. Valami okból fogva szinte vonzódott a teli holdhoz, s az esőhöz. Valami szépet, jót látott bennük. Treunak sokszor segített, bár a kutyák elleni küzdelemben alul maradt... Egyszer, mikor fújt a szél, esett az eső, köd volt, s a telihold fénye mégis látszott, kiment apja, Dem után. Ő is látta azt a csodás jelenséget, amit Luis. S azután teljesen Demre akart hasonlítani. Kibát és Rollest kérte meg, hogy tanítsák őt harcolni.

Dem 5 évesen jutott a falka élére. 4 évig teljes békességben vezette a falkát. 6 éves volt, mikor megszülettek kölykei. 1 évig tanította őket, majd szétszakította őket. Lini és Beilage Emmával és Zanenel tartottak, akik visszautaztak délre. Alex maradt a házban, elkelt a segítsége. Lahm és Kraut is együtt maradtak, bár Kraut jobban szeretett volna Heldemmel lenni. Liniandoval kellett elmenniük keletre, elhagyva a falka óriási területét is. Szelen Treu és Heldem pedig együtt maradt. Rolles és Kiba félig őket is elválasztotta. Északnyugat fele mentek, elkerülve a vad falukat, ahol egyszer Dem fogságba esett. Zord élettel kellett megküzdenie a testvérpárnak. Embertelen környezet volt, s ezért hosszabb utat is megtettek Treu miatt. Ő nem nyugodott addig, míg egy szánhúzó csoportot nem találtak. Végül sikerült megoldani mindent, s igen messze jutottak Dem területétől.
2 év múlva azonban vissza kellett térniük. Dem 9. évében ugyanis megtört a békesség, s sorban jöttek a nehézségek. Egy új vetélytárs jött, akiről kiderült, hogy Napóleon egyetlen megmaradt fia volt. Majd több vadász jelent meg a faluban, hogy legyilkolják a farkasokat és a vadkutyákat. A növényevők új helyre vándoroltak, s a falka éhezet. Hirtelen fagyossá vált az idő is. Egyedül Demet védelmezte gyönyörű szürke színe, a köd és a szél fiának nevezték a falubeliek, hiszen a köddel eggyé vált, a szél pedig utat mutatott neki, illetve mindig arra a fordult, amerre neki volt jó.
2 évig tartott a veszedelem, mikor farkasok és kutyák vesztek el. Heldem, Lahm, Kraut és Szelen Treu ott volt akkor, amikor elkezdődött ez a veszedelem. Kiderült, hogy Lahm mégsem olyan rossz, mint Napóleon. Kraut meghalt, feláldozta életét két testvéréért, s Heldem örökre tisztelte nővérét. Szelen Treut pedig később elfogadták a kutyák. A rend két év múlva teljesen felbomlott, s újabb két év telt el ahhoz, hogy felépüljön a békesség. Azonban nem volt oly szép, mint Dem uralkodása alatt. A zord idő megmaradt, s újabb és újabb vetélytársak jöttek. De ez már az új vezér feladata volt. Az új vezérben benne volt Dem vére, s remek irányítást kapott, mindent megtanult. Soha senki se érte fel Demet, még a fia sem. Ugyanis ő volt az, aki magától tanult meg mindent, akit egyetlen bátyja kitagadott, s mégis együtt kellett élnie vele, majd végig nézte egy jó barát halálát, Reiniet. Meg kellett küzdenie a benne élő kutyával. Sikeresen legyőzte Kryptot, s eltervezte megpróbál kutya lenni. Messze ment szülőföldjéről, egészen délre, a trópusokon túlra, ahol melegség és tenger köszöntötte. Megmentette három lány életét. Majd visszautazott, s embereknek segített. Nagy nehezen elfogadták, pedig több remek husky veszett el, de ő neki sikerült visszavezetnie a csomagot. Visszatért hazájába, ahol a farkas és kutya tulajdonságok ismét ütköztek. Rengeteg baráttal találkozott, s még többet ismert meg. Fogságba esett, s gyűlöletből ölt, majd megismerkedett egy remek farkaskutyával, s megtudta, hogy ő is farkaskutya, ezért olyan fura. Elvesztette szerelmét, majd elindult egy útra, ahol két barátja követte, Rolles és Kiba. Találkozott még két farkassal, s megvédett egy embergyermeket. Napóleon rájött, hogy rejtőzködik, s megölte négy jó barátját. Majd miután az egész falka kiállt mellette, akkor lett elege, s eldöntötte, megküzd bátyjával. Ő nyert, s átvette a vezetést. Visszatért az az ember, aki fogságba ejtette egykor, de sikeresen elüldözte. Majd egyik kutya barátja, Luis követte a köd és szél fiát. Esőben, teliholdkor, teljesen eggyé vált a köddel és a széllel.
Dem 15 évig élt, s 10 éves korában adta át a vezetést fiának, Heldemnek.

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Még nem érkezett hozzászólás ehhez az alkotáshoz!

Legutóbb történt

sailor bejegyzést írt a(z) Születésnapi parti a Csalafinta csalitosban című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Születésnapi parti a Csalafinta csalitosban című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 19. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 81. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 81. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 79. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 77. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 76. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 84. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) A lajtorja 84. című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 19. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 18. című alkotáshoz

hundido bejegyzést írt a(z) Egy szülő panasza című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Születésnapi parti a Csalafinta csalitosban címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Egy emlékezetes gyereknap című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 19. című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 19. című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 18. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 19. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 18. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 12. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 8. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) verekedés című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 81. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 79. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Egy emlékezetes gyereknap című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 77. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 19. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 76. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 19. című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)