HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 11

Tagok összesen: 1930

Írás összesen: 52176

Olidi fűszerolaj
RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-10-21 11:51:09

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / abszurd
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2009-02-16

Bubu és a vadvirág

Bubu és a vadvirág


Bubu szeretett beszélgetni az állatokkal, és a növényekkel. A növényekkel jobban, mert az állatok negyon egysíkúan társalogtak. Egyszer például Bubu megkérdezte egy kiskutyától: "mondd kiskutya, mi a véleményed neked az obskúrus dolgokról" s a kiskutya a farkát csóválva így válaszolt: "szeretlek". Akkor azt kérdezte Bubu: "segítesz-e megérteni nekem a nyelvek zenéjét?" -és a kiskutya megint ezt mondta: "szeretlek"
Amennyire zsákutca volt az állatokkal való társalgás, annyira volt üdítő szót váltani a növényekkel. A fákkal például lehetett beszélgetni szépirodalmi művekről, egy nagy tölggyel végigelemezték Ilja Ehrenburg összes műveit, a platánok pedig kaphatóak voltak arra, hogy Katherine Anne Porterről társalogjanak Bubuval. A versekről viszont csak a virágokkal tudott beszélgetni. Összeakadt egy nagy rét kellős közepén Pitypang Kisasszonnyal, hát vele aztán élmény volt a verseket terítékre venni és jó alaposan kivesézni.

Bubu véletlenül fedezte fel Pitypang Kisasszonyt tavasszal. Arra járt és meglátta. Úgy állt fehér bóbitás fejével a kék kankalinok, és a piros pipacsok között, mint a hófehér tisztaság őrangyala. Bubut megigézte. Odament hozzá és megszólította. Pitypang kisasszony szemérmesen pirult, de kedvesen válaszolgatott Bubunak. Az egész délutánt végig beszélgették. Mire bealkonyodott és rőt fénye kigyúlt hátul az erdőnek, már jó barátok voltak. Úgy váltak el egymástól, mint barátok, de lehet, hogy az érzés a szívükben ennél is erősebb volt. Bubu ettől kezdve gyakran felkereste Pitypang Kisasszonyt, és a szép virág kedves volt hozzá.
Volt azonban egy probléma. Bubu ember volt, Pitypang Kisasszony pedig virág, erős virág elhivatottsággal. Ahhoz, hogy jobban megismerjék egymást, vagy Bubunak kellett volna pitypanggá válnia, vagy Pitypang Kisasszonynak emberré, akarom mondani asszonyá. Bubu Pitypang kisasszony kedvéért hajlandó lett volna pitypanggá változni, a szándék meg volt benne, de maga sem volt biztos abban, hogy tényleg meg tudja-e tenni? Voltak napok, amikor megpróbált úgy viselkedni, mintha....mintha a változás már megkezdődött volna, aztán visszavedlett újra Bubuvá, pukkantott a fenekével és az orrát túrta, -tudjátok milyen Bubu. Pitypang Kisasszony szintén bizonytalan volt. Nem bízott magában, de Bububan se tudott bízni. Napok jöttek, napok mentek. Pitypang Kisasszony az egyik nap elbűvölően kedves volt Bubuhoz, a másikon pedig a köszönését is alig fogadta. Így telt, teldegélt a nyár.

Nyár végén az egyik nap összevesztek.
Bubu aznap korán kelt és lesietett a völgybe. Rojtosszárú szakadt farmere volt rajta, és felül a nagy elnyűtt bordó szvetter, ami a térdét verte. Szürke ballonkabátjának két szárnya lelógott a porba. Fekete esernyőt tartott a feje fölé, hogy álcázza magát. A nap melegen sütött, tele volt a mező madárdallal, és virágillattal.
Bubu nem törődött a többi vadvirággal, a vadrezedával és a pipacsokkal, egyenesen Pitypang Kisasszonyhoz sietett. Odaért és meglepődve látta, hogy a szívének kedves pitypang egy kék kankalinnal társalog! Bubunak elállt a lélegzete. Úgy ódalgott el a rétről mint a megvert kutya. Másnap újra kiment a mezőre. Az új nap azonban nem hozott változást. Pitypang Kisasszony a Kankalinnal társalgott, ügyet sem vetett Bubura. Így ment ez napról napra. A hetedik napon Bubu megint kiment a mezőre, de most nem ment oda, ahol ezek ketten enyelegtek, hanem megállt a rezeda mellett. "Szabad egy szóra?" -kérdezte a Rezedát. "Kettőre is!" -nevetett a Rezeda, és Bubu letelepedett és elkezdett a Rezedával beszélgetni.

Akár vége is lehetett volna itt, ezen a ponton a történetnek. A történetek általában itt, és így érnek véget. De az ő történetüknek nem volt vége még: sok-sok nap elteltével Bubu egyszer mégis felkereste Pitypang Kisasszonyt. A Kankalin éppen nem volt a közelben, tudtak néhány szót váltani.
"Jó szívvel vagy-e még irántam?" -kérdezte Bubu Pitypang Kisasszonytól"
"Igen" -mondta Pitypang Kisasszony.
"És a Kankalin?"
"A Kankalin nem számít. Mi csak...mi csak beszélgetünk"
Úgy nézett ki, minden megoldódott, minden rendben van. De semmi sem oldódott meg, semmi sem volt rendben. Elsősorban Bubu nem volt rendben: visszavedlett igazi Bubuvá, pukkantgatott és az orrát túrta, s tette a szépet Rezedának, ismeritek Bubut.

Hétre rá Pitypang kisasszony azt mondta Bubunak, amikor Bubu megjött, hogy a szokásos módon együtt legyenek:

"Mit jársz folyton a nyakamra?! Miért nem hagysz végre békén?! Én nem akarok többet találkozni veled! Te vagy a legsilányabb lény, akit valaha is ismertem"

És ez volt a vég, ez már az igazi vég volt, a megváltoztathatatlan, megfellebezthetetlen, visszavonhatatlan befejezés. Bubu elment, pukkantgatott a fenekével és az orrát túrta, ahogy szokta, ismeritek őt, nem?

("Mező jó illatot, ég szép harmatot ád, mi kedves mindennél")

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Alkotó
Regisztrált:
2006-01-24
Összes értékelés:
512
Időpont: 2009-04-21 16:11:20

Koszonom. Mint minden virag,szeretek egyetlen lenni. ;)
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10042
Időpont: 2009-04-17 20:23:28

De, Te vagy az egyetlen! Hogy lehetne más?!!!!!
Alkotó
Regisztrált:
2006-01-24
Összes értékelés:
512
Időpont: 2009-04-16 13:29:36

Ezt nem is olvastam eddig. Akkor nem is en vagyok az egyetlen Virag Bubu eleteben ? :(
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10042
Időpont: 2009-02-19 17:02:44

Kedves Arany! A kiskutya valóban tipikus. Az ő szeretete lényéből fakad. A növények, virágok mások. És az emberek is. A virágoknál és az embereknél a szeretet csupán egy hangulati kérdés. Rezedák? Pitypangok? Foglalkozzon velük a Bubu!
Örülök, hogy újra írtál!!!
Szia: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10042
Időpont: 2009-02-17 09:16:26

Kedves szergely!
Köszönöm kedves, méltató szavaidat...és azt, hogy elvontnak és igaznak tartod! Minden mesének van valami igazság-magva is....mindenki másképp látja, mi az....ettül érdekes, gondolom, ....játszani a gondolatokkal.
Szia: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10042
Időpont: 2009-02-17 09:12:02

Kedves Kata! Köszönöm hozzászólásodat. Az életnek vannak árnyoldalai, Ilyenek Bubu illetlenségei, vagy HB-nek és "testvérének" erkölcsi "fertője". Azt gondolom, be kell mutatni az árnyoldalt is, így teljes. De minden írásnak végsősoron a szórakoztatás a célja (minden művészetnek is) -s ezért igyekszem "meséket" kitalálni. Több, kevesebb sikerrel....
Igazad van: Bubu nem lenne Bubu illetlenségei nélkül. Erről jut eszembe egy kérdés, melyre én sem tudom a választ: miért van az, gogy az "illetlenségek" és az "erkölcstelenségek" annyira vonzzák az olvasót?! Ezek nélkül ma egy könyv (stb.) szinte eladhatatlan...
Szia, és köszönöm még egyszer! -én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2009-02-16 21:27:53

Hogy Te honnan tudod összeszedni az ilyen meséket... A mese jó, de jobb lenne, ha kihagynád Bubu barátunk illetlenségét. Ja, akkor nem lenne Bubu. Most már értem!
Az írásod hibátlan, a külseje is majdnem makulátlan.
Üdv.
Alkotó
Poós Gergely
Regisztrált:
2008-03-05
Összes értékelés:
399
Időpont: 2009-02-16 21:16:35

Zseniális... egyszerűen elmondhatatlan... Nagyon elvont, mégis éppen ezért nagyon is igaz.
Gergő
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10042
Időpont: 2009-02-16 20:18:39

Kedves Eszti! Gondolod, hogy ez szerelem volt?! Hát hogyan lehetne szeremes egy hús-vér férfi egy pitypangba?! De...lehet, hogy így van. Lehet, hogy Neked van igazad. Bár az egész nagyon furcsa. Én egyiküket sem értem. Végül egy virág is lehet egészen emberi...
Szia : én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10042
Időpont: 2009-02-16 20:14:09

Bubu szörnyű fazon, nem csoda, hogy a virágok nem kedvelik. Kivéve a Rezedát. Örülök kedves Panka, hogy tetszik Neked Bubu alakja. Én is csípem őt.
Szia: én
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7469
Időpont: 2009-02-16 15:55:45

Szia!
Nehéz dolog a szerelem, főleg, ha az embernek kiadják az útját. Szegény Bubu! Talán majd talál magának egy mezei árvácska leányzót.
Szeretettel: Rozália
Szenior tag
dpanka
Regisztrált:
2007-11-07
Összes értékelés:
5464
Időpont: 2009-02-16 14:55:03

Bubu! Tanulj már egy kis illemet!!!! Ja akkor nem lennél Bubu? Sebaj Bubu nekem így is tetszel!
Barátsággal Panka!

Legutóbb történt

Kankalin bejegyzést írt a(z) Belülről árad a fény című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Pillantva az égre című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Indián nyár című alkotáshoz

Krancz Béla alkotást töltött fel Pénteki baleset címmel a várólistára

szhemi alkotást töltött fel Ébred a Nap címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) A remény peremén című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Életünk rejtett titkai 1/4 című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Robival az élet... című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) CS.A. látogatása a belső szívben című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Esőben nyugvó boldogság című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Az önmarcangolóhoz című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) A remény peremén című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fekete őszben feledő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fekete őszben feledő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Vers a vízről című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Életünk rejtett titkai 1/4 című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) egyszerű mint az egyterű című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) egyszerű mint az egyterű című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel Vers a vízről címmel a várólistára

túlparti bejegyzést írt a(z) Robival az élet... című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Az önmarcangolóhoz című alkotáshoz

túlparti alkotást töltött fel Mese a három kismalacról, (az egy farkasról), no meg a három huncut kiscicáról címmel a várólistára

túlparti bejegyzést írt a(z) Ez vagyok én című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az önmarcangolóhoz címmel

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Indián nyár című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Indián nyár című alkotáshoz

Kőműves Ida alkotást töltött fel Életünk rejtett titkai 1/4 címmel

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Robival az élet... című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Belülről árad a fény című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Ne ölj! című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Vízember a földön című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Vízember a földön című alkotáshoz

Alkonyi alkotást töltött fel Fekete őszben feledő címmel a várólistára

Alkonyi bejegyzést írt a(z) Esőben nyugvó boldogság című alkotáshoz

Alkonyi bejegyzést írt a(z) Esőben nyugvó boldogság című alkotáshoz

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Rügyet bontó című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021