HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 5

Tagok összesen: 1944

Írás összesen: 52762

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2022-04-02 07:39:26

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / jegyzet
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2009-03-16

Reformok

Reformok

Nem tudok, nem is szeretek cikket írni, talán azért nem szeretek, mert nem tudok, most mégis tollat ragadtam. (Milyen költői ez a "ragadtam"!) A reformokról van szó. Tűrhetetlen, hogy reformok vannak. Elviselhetetlen, hogy nálunk mindig lennie kell valaminek. A teljesség igénye nélkül, lássuk, mik voltak eddig. Volt az, hogy, nem, nem soha. Volt az, hogy kitartás, éljen Szálasi. Volt aztán az, hogy éljen és virágozzék a szovjet és a magyar nép, megbonthatatlan, örök barátsága, meg a munkásököl, vasököl, és az, hogy nálunk a munka a becsület és a dicsőség dolga. Jött az infrastuktúra fejlesztése, a horizontális és vertikális integráció, és az árvíz. Aztán jött az innováció. A korábbiakról sem tudtuk mi fán teremnek, de erről aztán egyáltalán nem. De nem volt olyan felszólalás, ünnepi beszéd, hozzászólás, cikk, kommunikáció, melyben ne szerepelt volna minden második mondatban háromszor az a szó, hogy: innováció.
Most meg tessék, nyakunkon vannak a reformok. Az államháztartás reformja, a pénzügyi reform, a gazdasági, társadalmi átalakulás reformja. De ezekről legalább tudjuk, mit jelentenek. A "reform" szó a mai közgondolkodásban és közbeszédben a "megszorítás" és "elvonás" szavak szinonimája lett. Nekem ezzel csak az a problémám, hogy miért nem nevezzük nevén a gyereket? Mit szégyenlősködünk? Miért van szükség népbutításra? De ez csak az elsődleges, hogy úgy mondjam, felszínes probléma. Az igazi ugyanis az, hogy ebben az országban az utóbbi húsz évben soha senki nem beszélt az előrehaladás lehetőségeiről, feltételeiről, a tennivalókról. Soha senki semmilyen konkrétumot nem mondott arra vonatkozólag, hogy mi lesz majd azt követően, ha az összes tervbe vett elvonás végrehajtódott, ha a maradék zsírt is kiolvasztottuk a bőrök alól, ha az összes padlást lesöpörtük?
Hallgatom a rádiót, nézem a televíziót. A riporter kérdez, a szóvivő (stb.) válaszol. Azt kérdezi a riporter:
"Mondja, ön szerint ezek a lépések (mármint a reform-lépések: értsd alatta a megszorító intézkedéseket) elegendőek lesznek-e arra, hogy, stb, vagy várhatóak-e további reformok?" És azt válaszolja a válaszadó, igen elegendőek lesznek, nem, nem lesznek elegendőek, fogalmam sincs, stb. de egy kukkal nem mond többet, nem mondja, hogy mi lesz utána, hogyan fog, mitül fog felvirágozni az ország?
Elvesszük Józsi bácsitól az utolsó fillérkéjét, jó, lesöpörjük Jani bácsi padláskáját, nagyszerű, belekotorászunk Mári néne köténykéjének zsebébe utolsó fillérecskéjéért. Jó, nem érdekes, dögöljenek éhen, minek születtek meg egyáltalán, velük is csak többen vagyunk. De: ŐK AZ ORSZÁG- Az ország javát nem lehet úgy szolgálni, hogy az országtól elveszünk! Nem lehet, csak egy módon, egyféleképpen. Ha megmondjuk Józsi bácsinak: ezekbül a fillérkékből, forintocskákból most konkrétan új, modern konzervgyár épül majd Tarnarátóton, ahol modern automata gépsorokon a munka termelékenységi mutatóinak állandó javítása mellett, versenyképes terméket fognak előállítani, és a beruházás munkát, megélhetést ad majd ennyi és ennyi családnak. Ha megmondjuk Jani bának, az ő forintjain gépesített öntözéses kertészeti telep létesül Zugorosziban, akkora, hogy ellátja a fél Csergőtomajt, és nem kell majd Hollandiából behozni az uborkasalátát. Ha meggyőzzük Mári nénét, a köténykéjéből kikapirgált garacjárból támogatás, hitel lesz majd azok számára, akik régi-új termékeket, piacképes hungaricumokat hoznak majd létre modernebb, európai színvonalú technológiákkal.. Ha megmondjuk ezeknek az embereknek, hogy a megszorításokból fejlesztések lesznek itt meg itt, feltámad a magyar mezőgazdaság amott meg amott, a magyar konzervipar, a magyar feldolgozóipar, a magyar vállalkozó, és a magyar magyar. Ez lenne reform. Mert ami most van, és ami eddig volt (mióta felszabadultunk) az csak mechanizmus és megszorítás.
Na, ez az én problémám a reformokkal.

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-30 10:03:22

Szia Réka! Örülök, hogy így látod, -és, hogy hallottam Rólad! Írsz mostanában?
Szia: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-30 10:00:56

Ha megválasztotok (lehet a Duna jegén is, ha nincs természetes jég, csinálunk műjeget) -a köv. programot fogom előterjeszteni: Kiindulópont: csak onnan lehet elvonni, ahol van. A vagyon, gazdagság 9/10 része 1/10 kezében van. Én ezt az 1/10-et sarcolnám meg egyszeri alkalommal, önbevallásos alapon, de fővesztés terhe mellett 9/10 mértékig. Ez képezné országépítő programom pénzügyi alapját. A pénzt magyar vállalkozások világyzínvonalú technikai, ill. innivációs fejlesztésére fordítanám, első helyen kiemelve a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart. Ennyi lenne. Ha király lenne Bödön. (A többi rajtatok múlik. Meg a Duna jegén!)
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-26 09:28:21

Kedves Kata! Bocs, de erre még szeretnék reagálni. Sztem túlzó általánosítás, amit a szerénységről írtál, -bár igazad van abban, hogy a szerénység nem fő erénye az embereknek. Soha nem is volt az. Viszont azzal vitatkoznék, hogy mindenki hibás azért, hogy itt tartunk.("...De élnek itt dolgozók és kötők is bűntelen, s csecsszopók, kikben, ha megnő az értelem...stb") Ennyire nem lehet misztifikálni. A rossz döntéseknek mindíg meg van a személyes felelőse. A jóknak is, csak sajnos jó d. igen kevés volt mostanában Lehet tudni, ki adta el az o. aranykészletét, s mekkorát bukott rajta az ország. Kik javasolták és határozták el a s. fontos energia-szolg.-ók privatizációját, a tsz-ek azonnali megszűntetését, stb, stb. Önző, mohó hatalmi érdekcsoprtok, nem Te, és nem én. -én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2009-03-25 20:23:28

Még egyet az egészhez: Az is nagy gond ám, hogy ma már nem olyan szerények az emberek, mint korábban voltak. (S ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne legyenek igényeink, de módjával lehet, ahogyan telik...) Most mindenkinek minden kellene egyszerre! Az a sok-sok találmány, szerkentyű a lakásába, autójába. A gyereknek minden, ami a jobb módú szülőknek telik. A gyerek, ahelyett, hogy tanulna, még hozzá legalább közepesen, csak a cuccokkal törődik, ami rajta van, a különféle testékszerekkel, órákkal, mobilokkal, talán pisztolyokkal is, ne soroljam... Nekik abban a korban tanulni kellene, hogy ne érkezzenek úgy esetleg az egyetemre, hogy nem tudnak olvasni, vagy nem értik az írást. Voltak olyan idők is, amikor a ruhákat-kabátokat kifordították, hogy ne legyen annyira kopott, most csak a menő cucc a módi. Nem folytatom. Ma már azt a szót, hogy szerénység, nem is ismerik! De mindenki hibás azért, ha nincs, az állam, a rendszer.
Ennyi még kikívánkozott belőlem. Üdv.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-24 17:10:07

És egy vicc is eszembe jutott a KGST-ről Sok év börtönt lehetett érte kapni. II. Ramszesz uralkodik E.-ban, de öreg már. A fia letaszítja a trónról, és iii. Ramszesz néven megkoronáztatja magát. A papát, hogy ne zavarogjon a tevéjévek együtt egy sziklabarlangba záratja. Telnek az évek. III R. réjön egyszer csak, hogy apja nem is volt olyan rossz uralkodó. Nosza, hantoljuk ki a maradványait, -rendelkezik. Elhengerítik a sziklát, és láss csodát, csontig soványodva ott áll az öreg R. és a teve. Apám, te élsz? -kiált fel a fiú. Hogyan lehet ez? Nagyon egyszerűen, mondja az öreg király. Amit a teve ..art, azt megettem én, s amit én ..artam, azt megette a teve. AH apám, kiált fel II. R. most már tudom mi az a KGST!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-24 09:44:05

Szivemből beszéltél kedves Kata! Minden sor igaz. Hadd tegyem még hozzá: a KDST-t sem kellett volna egy csapásra megszűntetni, hanem csak fokozatosan. A GD hajógyár, a Videoton, A csepeli teherautó-gyártás, stb, stb sok embernek adott munkát, megélhetést. A rendzsrváltó "okosok" el...tolták. Mint a tsz-ek ügyét is! És volt egy harnadik baklövés. A Szu azt kérte Mo-tól, ne lépjen be a NATO-ba, cserébe ő ugyanannyiért adja továbbra is az energiát (olaj, gáz, elektromos e.) amennyiért addig. Egyharmad áron. Nos, tudjuk, mit , és hogyan döntöttek "nagyjaink" Az eredmény katasztrófális volt. Éljen a szabadság, a politikai hatalom és a pártérdek. Kéne egy jó király. Pl én --én
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2009-03-23 22:30:35

S itt a legnagyobb baj. Sok olyen munkahelyet megszüntettek, a mi városunkban is, ahol nem kellett sem érettségi, sem egyetemi végzettség, de dolgoztak a szerencsétlenek, akik most bizony azon a mindenki által már átkozottnak kikiáltott segélyen tengődnek. Sok olyan embert ismerek, akit az a fekete öreganyja tart el kétgyerekükkel együtt, a nyugdíjából, aki egyszerű munkát végzett, de azok mind megszűntek. Most hová menjen. Nem lehetett volna azok helyett valamilyen más megoldást találni, de munkát, s nem segélyt kellene nekik osztogatni. sokan közülük is gyégyelli.
De nemcsak nekik, hanem a fiatal értelmiségi fiataloknak és 40-eseknek, s másoknak. Nos, én ebben látom bűnösnek már a fordulatot is. És az a sok okos ember azóta sem talált ki semmi olyat, ami kihúzná azt a sok embert. az egész országot a nyomorból. (Most az utolsó szó helyett nekem jutott eszembe egy csúnya szó, de a sz.gép sem szereti!) Nem kell kertelni, le kell írni mindent, ahogyan tetted, kedves Bödönkém! Üdv.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2009-03-23 22:22:50

Nos, folytatom. Azért rontották el, mivel végre, az "alatt a 40 év alatt", amit talán senki sem kíván vissa, végre, kezdett derengeni az ég, és végre értelmes emberek is bekerültek a hatalomba. Nem lehetett nekik könnyű. Kicsit már mindenkinek jobb volt, mindenféle szempontból.
Ezt én ki merem mondani, a legokosabb közgazdászok előtt is, aki nem ért vele egyet, hogy bűn volt megszüntetni azokat a kiválóan termelő, sok-sok embert foglalkoztató termelőszövetkezeteket és nagygazdaságokat. Nem megszüntetni, hanem annak a rendszerét kellett volna modernizálni, és meghagyni, hogy továbbra is dolgozzanak benne és fejlődjenek. Azért nem jó, hogy megszűntek, mivel helyette nem teremtettek újabb munkalehetőségeket. Ugyanez vonatkozik az ipari nagyvállalatokra is. Igaz, sok helyen megvolt az ún. belső munkanélküliség, (vagyis több ember csellengett, s nem dolgozott), de ott is másként kellett volna megoldani. Nem olyannak potom áron átadni, aki helyette nem teremtett munkát. Folytatom.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12483
Időpont: 2009-03-23 22:14:38

Kedves Bödön! Ahhoz képest, hogy - mint írod - nem tudsz cikket írni - nagyon szépen és érthetően fejtetted ki a véleményedet. Ráadásul finoman fogalmaztál, ezért még az sem sértődhet meg, aki nem ért Veled egyet. De sokszor vagyunk úgy minnyájan, ha elmondjuk, mi a véleményünk, az nem tetszik valakinek. De hát miért kellene mindig, mindenben egyetérteni. Egyszer én is írtam Neked valami olyasmit (amiben túl sok volt a csúf szó), hogy tetszene amit leírtál, de ezért mégsem értek vele egyet. Ezzel viszont, amit most leírtál, igen is én is egyetértek. Nagyjaink bizony már a kezdetek kezdetén nagyon is elszúrták a politikát (s vele együtt az egész gazdasági rendszert is). Én mindjárt az elején kezdem, pedig sokaknak nem tetszik. Pedig hogyan vártuk, Istenem, te tudod, hogyan, a rendszerváltást. És mi lett belőlele: gengszterváltás!, ahogyan nagyon találóan megfogalmazta Judit. Miért mondom,hogy már az elején? Majd folytatom a következő borítékban! Kata
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-22 08:48:34

Egy véleményen vagyunk!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-20 08:44:13

Én biz'a megírom. Aki nem akarja vállalni a nyilvános kritikát, az kizárhatja a zöld x-el. És a magam részéről azt várom, hogy nekem is írják meg. Ennek az "írásosdinak" ez az igazi értelme. Így lesz "műhely" a Napvilág Íróklub. Nem a véleményekkel van problémám. Mégegyszer mondom, minden megbecsülésem Jupiteré, aki az egyik Bubu-történetre megírta, hogy fúj, ez gusztustalan, s ezért 1-est ad. Vele nincs semmi problémám. Egyébként a néma nagyközönség véleménye a döntő. Írásaimat olyan sokan olvassák, hogy meg vagyok győzve rossz magyarsággal megmondva, hogy érdemes vele foglalkoznom. Még egy szó a kritikáról. nagyon sokan jelezték már vissza nekem, hogy igazam van, köszönik a kritikát és kijavítják a hibákat. Nem kellene itt reklámoznom és nem is vagyok azért elájulva, de ajánlatot kaptam több regényemre.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2009-03-20 00:11:07

Látom még mindig bántanak az igazságtalannak érzett, mert nem indokolt szavazatok. A közmondások az élet alapigazságai tőmondatokban. Ismered: " Mondd meg az igazat, betörik a fejed." Sokan kérik az írásaikról az őszinte véleményt, én egyetlen egyszer próbaképpen megírtam. Nem kellett volna. Most már tudom. Egyikünk sem az irodalmi nobeldíj várományosa / bár Gunoda már lépeget felé ... :)/, egyik írás jobban sikerül, a másik rosszabbul. Amikor megszületik egy írás, az ember édesgyermekének érzi és nem esik jól, ha mégolyan óvatosan is, de rossznak ítélik. Amióta megvilágosodtam, azokra az írásokra nem írok véleményt, amiket nem tartok jónak, és nem is szavazok rájuk. Nem gyávaságból, de nem jó dolog megbántani senkit és értelme sincsen, mert attól nem lesz jobb az írása.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-19 17:27:30

Ja. Inkább állna ki a síkra, akarom mondani szállna vitába!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-19 10:33:03

Kedves Judit! Tökéletesen igazad van...bár én bizonyos tendenciát éreztem ki. Mostanában az történik, hogy megjelenik egy-egy írásom, és látom, 5-öst kaptam (mint az iskolában) Jönnek a hozzászólások: mindenkinek tetszik. Aztán látom, az 5-ösből 4-es lesz, a négyesből 3-as. Közben persze mindenkinek tetszik. Na, ez a bosszantó. Persze, mondhatnátok, ez a Bödön hiúsági kérdést csinál belőle. Részben így van, az ember gyarló lény (Én különösen) De másrészről nem csak h-i k.-és! Tényleg van etikai oldala. Ha szavazok, és valakinek pl. 2-est adok, akkor ne írjam neki azt, hogy "nagyon tetszett az írásod" Vagy: ne adjak 1-est, úgy, hogy le nem írom: "bocs, de tré volt, amit alkottál." Becsülöm Jupitert, ő pl az egyik Bobura megírta, neki ez nem jött be, gusztustalan és így 1-es. Szval álljon ki mindenki a szavazása mellett!
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2009-03-19 09:48:54

Kedves Bödön!
Nem érdemes annyira szivedre venni a pontozást, hogy tetemre hívod a pontozókat. :)
Nem hazabeszélek, mint hosszú hozzászólásaimból is látszik én a cikkedet nagyon aktuálisnak, mindenkit érdeklőnek és jól megírtnak találtam és egy ötöst adtam rá. Azonban izlések és pofonok különbözőek, így a pontok is. De hidd el ez nem számít. Én a Top listát úgy kezelem, mint egy kivonatot, az ide írók izléséről és kialakult baráti kapcsolatairól. Ennél nagyobb rangot nem érdemes adni neki és a pontoknak sem. Most elárulok pár titkot, van olyan alkotásom amire soha egyetlen pontot és hozzászólást sem kaptam, de szűk három hónap alatt 300-an olvasták. :) Van 1 pontos is, 1 hozzászólással, amit sokan feltettek a saját weboldalukra. :) Van 3 pontos is, ami egy kanadai iskolában kitettek a falra. :) Írj úgy, ahogyan az eszed és a szived diktál és hagyd a pontokat! Pontozzanak csak, ahogy jól esik.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-19 08:45:17

Kedves Írótársaim!

Aki rendre lepontoz, az vállalja is a nevével, és írja ide le a "véleményekbe": nekem ezért és ezért nem tetszett, ezért nyomtam 1-est, stb. erre az írásra.
Sztem ez a pontozásos rendszer akkor lenne etikus, ha ez kötelező lenne!

Köszönöm!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-19 08:38:25

Köszönöm Ildikó! Örülök, hogy Te is így látod!
Szia: én
Alkotó
Regisztrált:
2007-01-26
Összes értékelés:
233
Időpont: 2009-03-19 08:17:27

Igazatok van, változás kellene a gazdaságban, a fejekben, a szívekben. Tetszett a cikked, Bödön. Üdvözöllek.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-18 13:40:02

Maximálisan egyetértek Judit!
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2009-03-18 10:32:14

Ha a 19, ha az 1 híján 20 kormányoz, az amiről a cikked szól, az nem változik. Az ország nem működik jól és nem működik a polgárai javára. Én a választási rendszer megváltoztatásában látok lehetőséget arra, hogy egyáltalán valahová jussunk. Amíg a pártlisták megmaradnak és olyan /sokszor saját magukat rég lejáratott/arcok kerülnek be a törvényhozásba, akiket senki sem akar ott látni és akiknek semmi sem fontos, ami nekünk a zsebünkbe vág és nekünk fontos, csak a saját parlamenti helyük, addig az adóforintok pocsékolásának megszüntetése lehetetlen. Amíg nem tartoznak a megválasztottak felelősséggel a választóiknak, amíg megtehetik, hogy a pártfegyelem palástja megvédi őket az egyéni felelősségtől, addig nem fognak válaszolni a cikkedben felvetett kérdésre. Minek? A mi érdekeink nem az ő érdekeik.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-18 10:23:00

Nem tudom mit lehetne tenni? Talán vissza kéne térni a királysághoz. Egy igazságos, jó király talán...
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-18 10:20:04

Kedves Judit! Pontosan úgy van, ahogy leírod! A gengszterváltás nagyon szellemes! Valóban mindenki fizet adót, jó, hogy ezt kiemelted! A baj sztem ott van, hogy az egymást követő kormányoknak a saját hatalmuk sokkal fontosabb, mint az ország sorsa. Az ország sorsa csak valahol legutolsó helyen merül fel, és akkor is csak hatlami aspektusból.
Szia: én
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2009-03-18 10:14:31

De hiába a rengeteg befizetett adó, mindig azt halljuk, hogy kevés, kevés, mégtöbb adót kell fizetnünk. A befizetett adókért, járulékokért cserébe pedig ne merjünk igényt tartani semilyen juttatásra, ha betegek, öregek, munkanélküliek stb. vagyunk. Igen, igazad van, úgy érezzük, hogy az ablakon dolbáljuk ki a nehezen megkeresett pénzünket. /Ami sokszorosa annak, amit haza viszünk, mert a nagyrésze már elment adóba!/ Mert nem látjuk, hogy minek fizetünk ennyi adót. A "zsebünkből kikotorgált utolsó fillérektől" majd jól fog működni, a polgárai javára az ország? Nincsen ilyen igéret. Pedig választások előtt mennyire tud mindenki igérgetni. Mennyire tudják a választási program megalkotásánál, hogy mit szeretnének a választók. Arra már nem fordítanak túl nagy gondot, hogy azt is leírják, hogyan képzelik a program megvalósítását. Minek? Úgy sem fogják megvalósítani. Az emberek nagy része már felismerte, hogy sajnos nincs igazi választás.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5607
Időpont: 2009-03-18 09:55:11

Ahhoz képest, hogy nem szeretsz / tudsz/ cikket írni, okosan, velősen és jól leírtad azt a problémát, ami a gengszterváltás óta mindnyájukat elkeserít. / A sok felmérés a magyar emberek lehangoló, borúlátó jövőképéről mindig publicitást kap, de nem érdekel senkit, hogy mitől vagyunk ilyenek. Alapvetően szerintem attól, amit most leírtál./ Az első választásoknál még volt reményünk. Azt hittük azért nem működik jól, a polgárai javára az ország, a gazdaság, mert ügyetlenek, alkalmatlanok az éppen kormányon levők. De ahányszor megpróbáltuk lecserélni a leszerepelt garnitúrát, semmi sem változott nekünk. Pedig nagyon sokat dolgozunk és rengeteg adót fizetünk! Nem szabad elfelejteni, hogy az "adót nem fizetők" / a fekete munkások, a szoc. segélyen élők, a nyugdíjasok, a gazdag örökösök, stb./is fizetnek adót. Mindent amit megveszünk ÁFA /általános fogyasztási adó/ terhel. Az áru árának ötödrésze adó.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-18 08:36:00

Köszönöm Arany! Nekünk egy rugóra jár az eszünk kereke, s az nem akarmilyen rugó, s nem akarmilyen kerék! Mert a rugó tényleg rugózik, a kerék meg forog. Szia: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10440
Időpont: 2009-03-17 16:05:57

Kedves Panka!
Köszönöm, hogy megerősítettél. Itt valóban nagyon nagy változtatásokra van szükség. A "reformok" semmit sem érnek, ha hincs mellettük, mögöttük végrehajtható terv az ország felvirágoztatására, Sztem, alapvető és gyökeres változtatások kellenek, melyek nem pusztán csak megszorító intézkedésekből állnak, de felvázolják, megmutatják a kibontakozás útját is, melynek mindenképpen nemzeti, magyar útnak kell lennie.
Üdvözlettel: én
Szenior tag
dpanka
Regisztrált:
2007-11-07
Összes értékelés:
5437
Időpont: 2009-03-17 14:54:32

Kedves Bödön!
Nagyon jól látod a dolgokat. Sajnos az ország el van adosodva. Annyira, hogy a kisemberek forintjai sem tudják fedezni majd... ezért kellenek a fillérjeink... s miért? mert a magyar gyárakat bezárták, a mezőgazdaságot tönkre vágták, az Unió sem hozott változást, sőt rosszabb lett, mert rengeteg külföldi árút hagytunk beáramolni. (ami kint túltermeltek) a magyar vállalkozoknak sokkal nagyobbak a terhei mint a külföldről betelepült gyáraknak. az emberek is el vannak adósódva, több a hitel kintlévőség, mint a megtakarítás. Mi lesz? nem tudom. Ebben az országban mindenki a maga pecsenyéjét sütögeti, de fogyóban a pecsenye, lesz hejette bőr... de azért reménykedem nem lesz igazam...
jó, hogy írtál róla. tetszett a cikked!
Barátsággal Panka!

Legutóbb történt

mandolinos bejegyzést írt a(z) EmanuelGeibel: Wasserrose / Vízirózsa című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Virágok - III. címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) fúga és kantáta című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel fúga és kantáta címmel a várólistára

Szabó András alkotást töltött fel Találd el szívemet béke címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 132. című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Éhség című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 132. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 132. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 132. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 132. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 132. címmel

black eagle bejegyzést írt a(z) Éhség című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Éhség című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Éhség című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Láthatatlan című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Heinrich Leuthold. Heimkehr / Hazatérés című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Éhség című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Éhség című alkotáshoz

Tóni bejegyzést írt a(z) Heinrich Leuthold. Heimkehr / Hazatérés című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Heinrich Leuthold. Heimkehr / Hazatérés című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Tavaszi este, kék... címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Mindenkinek tartozom című alkotáshoz

black eagle alkotást töltött fel Éhség címmel a várólistára

mandolinos bejegyzést írt a(z) Heinrich Leuthold. Heimkehr / Hazatérés című alkotáshoz

Tóni bejegyzést írt a(z) Heinrich Leuthold. Heimkehr / Hazatérés című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) félnek hogy nyom nélkül tűnnek el című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) félnek hogy nyom nélkül tűnnek el című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) félnek hogy nyom nélkül tűnnek el című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Szeretem nézni ... címmel a várólistára

Marcsy bejegyzést írt a(z) félnek hogy nyom nélkül tűnnek el című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) félnek hogy nyom nélkül tűnnek el című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) félnek hogy nyom nélkül tűnnek el című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Egyszerű óda című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Egyszerű óda című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) félnek hogy nyom nélkül tűnnek el című alkotáshoz

Tóni alkotást töltött fel Heinrich Leuthold. Heimkehr / Hazatérés címmel

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022