HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 12

Tagok összesen: 1930

Írás összesen: 52180

Milbio hidratáló testbalzsam
RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-10-21 11:51:09

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / jegyzet
Szerző: T. Pandur JuditFeltöltés dátuma: 2009-04-19

Ezer életet élni

Az idők távlatából hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy régen minden egyszerűbb volt.
Az egész élet.
A gazdag ember első szülött fia örökölte a gazdagságot, a többi fiából meg pap, katona - később az idők változásával - jogász, mérnök, orvos lett.
A szegény embernél még egyszerűbb volt, minden fia örökölte a szegénységet.
A lányaikból meg feleség lett, és többnyire anya - néha apáca. A gazdag ember lányából gazdag ember felesége, a szegény ember lányából meg szegény ember felesége.
Az élet kártya asztalánál a kártyák előre le voltak osztva és a nyílt lapok az asztalon hevertek. Néha akadt egy kis felfordulás, néhány jó lap mégis más kezébe vándorolt, mint akinek le lett osztva, és helyette rossz lapok jöttek.
Az életút azonban többnyire ki volt jelölve és a legtöbben - kényszerűségből, vagy kényelemből - tartották magukat a kijelölt irányhoz.
Ma azonban legtöbben úgy érezzük, hogy az élet kártyaasztalára számunkra kitett kártyákból csakis a jó lapokat szeretnénk felvenni. De ott már egy kis bizonytalanságot érzünk, hogy melyek is azok a "jó lapok"?

Mert ezer életet szeretnénk megélni.

Szeretnénk függetlenül, szabadon élni, senki által nem korlátozva lenni. Tetszés szerint kelni, feküdni, jönni, menni, élni bele a világba, senkiért felelősséggel nem tartozni. Azt tenni, ami nekünk tetszik, tetteinkkel vagy semmit tevésünkkel senkinek sem elszámolni.
Szeretnénk meleg családi körben élni. Szeretve lenni és azt is szeretnénk, hogy a szeretetünket elfogadják. Igaz szerelemben lángolva szeretni. Saját magunkat gyermekeinkben viszont látni. Picike kezeket fogni, a csodálatos világot nekik megmutatni. Álmukban, kacagásukban gyönyörködni, a könnyeiket letörölni. Életünket tovább adni, a gondoskodást, - amit mi kaptunk - nekik visszaadni.

Szeretnénk hinni. Egy mindent eligazító, jóságos isten kezébe kapaszkodni. A vallásban elmerülni, a templomok csöndjében megbékélni. Hinni azt, hogy valaki gondot visel ránk, csak kérni kell tőle azt, amit szeretnénk, és megadja. Elkövetett bűneinktől, hibáinktól szabadulni, a lelkünkről a terhet letenni. Hinni az azonnali megbocsátásban. Hinni az örök életben, a mennyek országban, a feltámadásban. Hinni azt, hogy elvesztett szeretteink a túlvilágon várnak ránk.
Szeretnénk a hit béklyóitól szabadon gondolkodni. Szeretnénk, ha a mindenható mi magunk lennénk. Szeretnénk mindent megfejteni a természet rejtélyei közül. Távoli csillagokra utazni, mindent szétszedni, mindent kikutatni. Rendelkezni magunk felett, rendelkezni a világ felett. Nem akarunk az életünkkel senkinek sem elszámolni, nem akarunk büntetést kapni érte egy felsőbb hatalomtól. Nem akarunk egész életünkben szolgamód hajbókolni egy láthatatlan lény előtt. A föld forró mélye csak a magma legyen, ne rejtsen semmilyen poklot, ahol halálunk után a lelkünk fizikai kínszenvedésre van ítélve örökre.

Szeretnénk magányos farkasként élni. Önmagunkat megvalósítani. Ne lógjanak rajtunk, ne akarjanak tőlünk semmit. Ne terheljenek a bajaikkal. Ne húzzanak vissza a földre, amikor szárnyalni szeretnénk. Ne pazarolják az időnket, ne szívják el az energiáinkat.
Szeretnénk nyüzsgő baráti kört magunk körül. Szeretnénk, ha velünk örülnének, ha velünk bánkódnának. Megvigasztalnának, jó tanácsokat adnának. Szeretnénk együtt utazni velük érdekes tájakra, együtt nevetni, együtt gondolkodni. A világot velük megváltani.

Szeretnénk főnökök lenni. Irányítani, fegyelmezni. Másokat megítélni, minősíteni. Kegyeket, jutalmakat osztani. Áthelyezni, kirúgni. A szemekben a tiszteletet és félelmet látni. Mások munkáját a magunk érdemének betudni. Szeretnénk sok pénzt keresni, cég autóval furikázni, az autószalonban az extrák között válogatni. Szeretnénk sokmilliós bonuszokat kapni, költségeinket a céggel kifizettetni. Külső cégekkel tárgyalni, árról egyezkedni, kenőpénzt, előnyöket elfogadni.
Szeretnénk szolgálni, másokon segíteni. Sok- sok jót cselekedni. Sok embernek támasza lenni. A közös asztalra valamit letenni. Időt, fáradtságot nem sajnálni. Értékes munkát végezni. Érezni, hogy szükség van ránk. Adni ételt, ruhát, célt, életet annak, aki szűkölködik. Könnyeket letörölni, mosolyt csalni az arcokra.


Szeretnénk híresek lenni. Az egész világon ismert lenni. Rajongókkal magunkat körül venni.
Kitüntetéseket viselni, lexikonokba bekerülni. Az újságok címlapján lenni. Irigyelt életet élni, filléres gondokat nem ismerni. VIP várókban várakozni, meghívókat kapni mindenkitől, aki számít, ajándékokat kegyesen elfogadni.
Szeretnénk csendben meghúzódni, nyugodtan elnyújtózni, kandi szemek elől rejtve élni. Szennyesünket nem kiteregetni, bulvár lapokban nem szerepelni. Mások elől nem bujkálni, emelt fejjel járni. A sok közül egynek lenni, és ne legyen testőrökre szükségünk. Ne akarjanak elrabolni, értünk váltságdíjat kapni. Tükrünkbe nyugodtan nézni, nem aggódni a ráncunk, hangunk, a változó divat miatt.


Szeretnénk tiszta lenni, mint a hó. Becsületes, igaz ember. Életünket példaként élni. Mindig helyesen cselekedni. Magunkat és másokat megbecsülni.
Szeretnénk dörzsölt lenni, ügyeskedni, helyezkedni. Mindenből magunknak a jót kihozni. Másokon, akik balek módra engednek nekünk, csak mosolyogni.

Szeretnénk ezer életet élni. Mindent kipróbálni, és mindennek az ellenkezőjét. Minden lehetőséget, amit a mai színes élet kínál, kihasználni. Amikor fiatalok vagyunk, olyan végtelennek látszanak a lehetőségek. Rálépünk egy útra és elindulunk rajta. Felveszünk az élet kártya asztaláról néhány kártyalapot, és játszani kezdünk vele. Néhány lapért megharcolunk. Néhányat eldobunk. Eltelnek az évek és a kezünkben levő lapok miatt aggódni kezdünk. Mindig ott motoszkál a kérdés: vajon jól csinálom-e az életemet? Jobb lenne, ha más lenne?
Mi lenne, ha eldobnék néhány lapot? Mi lenne, ha más lapokat vettem volna fel az asztalról?
Máshová jártam volna iskolába? Más foglalkozást választottam volna? Mást vettem volna feleségül /férjül/? Más dolgokat tartottam volna fontosnak?
Mit kellene megváltoztatnom, hogy jobban érezzem magam? Elégedetlenséget érzünk. Most már csak mindig ez lesz? Csak ennyi az életem? Szeretnénk még kilencszázkilencvenkilenc életet, amit szeretnénk megélni, amit jó lenne kipróbálni! Amilyen életet eddig magunknak felépítettünk hirtelen olyan szűknek, olyan értéktelennek látszik. Mások élete pedig olyan jónak, olyan tágasnak, olyan nagyszerűnek. Csak azt ne felejtsük el, hogy ők is más valakik életét irigylik, mert ők is ezer életet szeretnének élni.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2012-09-13 23:28:03

válasz Kőműves Ida (2012-09-12 23:27:16) üzenetére
Kedves Ida!

A Forrest Gump c. filmben mondják: "Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz belőle."

JuditSzenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6925
Időpont: 2012-09-12 23:27:16

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Kedves Judit!

Azt hiszem, mégis lefújnám a lagzit!
(Ha még nem olvastad az "Esküvői pánik" című írásodhoz írt hozzászólásom, akkor nem érted miért írtam ezt... no de majd ezután elolvasod!:)
Most megyek aludni, s gondolkodok, vajon mit csinálnék még másként?

Ida
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2011-03-18 17:18:07

Kedves Ágnes!

Igazad van, az ember úgy él, ahogy tud.
Gondolatban /vagy írásban :D / azért más életeket is el tudna képzelni magának...
Azt hiszem nem sokan mondanák, hogy: " Senkivel nem cserélnék életet az biztos."
Őszintén örülök, hogy Te most ezt vallod.
Köszönöm, hogy elolvastad az írásom, és hozzászólást is írtál.

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2011-03-18 17:10:40

Kedves Zagyvapart!

Igen, néha számbavesszük a bennünk rejlő, de mégis elveszett lehetőségeket, amitől csak egy hajszál választott el minket, viszont az végérvényesen...
Örülök, hogy tetszett az írásom. Köszönöm a csillagokat is. :)

Judit
Alkotó
Zagyvapart
Regisztrált:
2007-09-11
Összes értékelés:
1544
Időpont: 2011-03-18 11:12:40

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Az biztos, hogy sokan vagyunk akik az idő távlatából visszanézve életünkre néha elbizonytalanodunk, hogy jól csináltuk-e, mit kellet volna másként, jobban cselekedni, csak van egy bökkenő ami elmúlt azon már nem lehet változtatni, és ez így is van jól. Bizonyára mindnyájan tettünk jó dolgokat, amire büszkék lehetünk, és csináltunk olyanokat is ami jobb lett volna ha meg sem történik. "Az élet márcsak ilyen".
Tetszett filozófikus írásod.
Zagyvapart.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2010-05-13 14:58:40

Kedves Arthemis!
Az emberek mindig "szabálykövetőek" voltak, ez tette lehetővé számukra azt, hogy kialakítsák a munkamegosztást, a társadalmi együttélést.
Dr. Csányi Vilmos etológus szerint: legközelebbi rokonunkat, a csimpánzt sok mindenre meg lehet tanítani, megfelelő mennyiségű tréninggel még azokra a foglalatosságokra is, amelyeket egy kis faluban élő emberek végeznek, de hiába tanítanánk meg néhány száz csimpánzt ezekre, és helyeznénk el őket egy üres faluban, sohasem alakulna ki az emberi közösségre jellemző élet, mert képtelenek bonyolult szabályrendszerekenek engedelmeskedni. Az emberek ősi szabálykövető viselkedése lehetővé teszi azt is, amit te írsz a hozzászólásodban, hogy hülye szabályokat kövessenek.
Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2005-12-13
Összes értékelés:
1309
Időpont: 2010-05-09 11:17:06

Ha száz életet élnénk azt hiszem nem lenne többé felelősség...hisz mindennek ki lehetne próbálni az ellenkezőjét is. Viszont eltűnne a varázs, talán az álmok varázsa...mert így fel kell állítani a fontossági sorrendet és ez alapján beteljesíteni az álmokat.
Ma sokan nem elégedettek az életükkel. Ennek azt hiszem inkább az az oka hogy mások elvárásai vezetik az embereket, úgy élnek ahogy mások szerint nekik élni kell, és nem úgy ahogy ők akarnak...de a lelkük mélyén érzik hogy ez így nem jó, és legkésőbb az utolsó pillanatban szembesülnek vele hogy nem így kellett volna, mert így nem volt értelme...és ez az ember életének legnagyobb katasztrófája.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-05-11 11:59:41

Kedves Kata!
Köszönöm, hogy nálam jártál és örülök, hogy tetszett neked a cikkem.
Judit
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2009-05-10 19:28:40

Kedves Judit! Érdeklődésel olvastam nagyszerűen összeállított írásodat, mivel életünk nagy titka, mikor, mit kellene választanunk, hogy könnyű életet éljünk, körülöttünk minden jó, tiszta és szép legyen. De ott a sok kédés a gondolataid végén, mi lett volna, ha, mi lenne, ha. Én is fejtegettem már ezt a kérdést, egy regényben írtam le azt az életet, mi lett volna, ha... nem jött volna közbe valami... ha a fordulópontnál másként döntök, stb.
Bizony, sokszor állunk olyan út-elágazásnál, ahol nagyon nehéz eldönteni, mit kellene tennünk. Nagyon jól fogalmaztad meg, jó lenne száz életet élni.
Szeretettel: Kata
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-05-09 22:55:58

Köszönöm kedves Arany! :)
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-05-06 23:44:24

Kedves Gyömbér!
Az életünk egy sebes sodrású folyó, ami állandóan változik. Ha ma úgy érzem, hogy "megtaláltam benne a helyem", lehet, hogy holnapra már másként érzem, vagy csak egyszerűen "elsodornak" az események a megtalált helyemről. Igazad van, választgatunk, keresgélünk...
Judit
Ui: Azért szeretnék egy olyan életet, amiben olyan ragyogó verseket tudnék írni, mint Te! :)
Szenior tag
Gyömbér
Regisztrált:
2007-01-11
Összes értékelés:
3785
Időpont: 2009-05-06 23:00:46

Kedves Judit!

Tetszett az írásod! Azt gondolom, hogy aki megtalálja az életben a helyét, (ilyen-olyan téren), az nem gondol irigykedve másokra. Mindenki előtt ott a választás és a keresgélés lehetősége. Van aki él vele, van aki csak sopánkodik...

Gratulálok!

Üdv: Gyömbér

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-05-04 21:57:02

Kedves Ultimus!
Köszönöm, hogy nálam jártál.
Judit
Alkotó
Ultimus
Regisztrált:
2008-04-17
Összes értékelés:
38
Időpont: 2009-04-30 12:44:39

elgondolkodtató írás...
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-04-28 23:07:02

Kedves Ruca!
Igen, a realitás és a vágyak nagy csatájában mindíg a realitás a nyertes...
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-04-24 22:25:16

Kedves Sanyi!
Az írás csodálatos dolog. Az író olyan életet hoz létre az írásával, ami a maga teljességében az írása előtt nem létezett. /Dosztojevszkij után szabadon.../ Egy hosszabb lélegzetű műnél /pld. regénynél/ ráadásul a szereplők egyszerre csak elkezdenek önálló életet élni!
Alig győzi az író rögzíteni a cselekedeteiket, a gondolataikat. Semmihez nem fogható élmény. Megértem, hogy írás közben úgy érzed, mintha egy másik életet is élnél. Remek érzés :)
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-04-24 12:56:56

Kedves Péter! Az emberek a kezdetek kezdetétől érezték a szükségét valamiféle hitnek. Talán, mert olyan kiszolgáltatottak vagyunk? Talán, mert olyan törékeny az éltünk? Talán, mert tudatában vagyunk a halálnak? Talán, mert olyan parányi az ember, ha egyénként szembekerül a természet hatalmas erőivel? Talán, mert még használták a jobb agyféltekéjüket és éreztek, láttak olyan dolgokat, amiket mi már nem?
Minden hit tiszteletre méltó, ami segít abban, hogy értékesebben élhessük meg az éltünket, és segít abban, hogy el tudjuk fogadni, hogy az életünk egyszer majd véget ér.
Azonban, mint mindenért, a hitért is "fizetni kell". El kell fogadni, hogy /valamilyen formában/ elszámolással tartozunk az életünkben elkövetett cselekedeteinkért. Hogy ez mennyire "béklyó" a gondolkodásban az a hittől, az egyéntől függ.
Judit
Alkotó
Regisztrált:
2008-11-10
Összes értékelés:
450
Időpont: 2009-04-24 12:41:51

Kedves Judit!
Nagyon élvezetes és elgondolkodtató cikket írtál. Gratulálok! Mindenkiben benne van az az érzés, hogy szeretne ezer életet élni. Én például ezért kezdtem el írni (többek között), mert így sok-sok ember bőrébe bele tudok bújni, ha papíron is, de több életet kipróbálhatok.
Üdv: Sanyi
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-04-24 12:36:39

Kedves Nurse!
Köszönöm a dicsértetet is, a priviben leírt észrevételeket is.
Judit
Alkotó
Molnár Péter
Regisztrált:
2009-03-31
Összes értékelés:
35
Időpont: 2009-04-23 21:33:25

Judit, kedves,
a vallás és a hit...
Azt írod, szeretnénk a hit béklyóitól szabadon gondolkodni.
Számomra a hitnek nincsenek béklyói. A vallásnak vannak, de nem vagyok vallásos.
"Csak" hívő.
Gratulálok az írásodhoz.
m.p.
Alkotó
Nurse
Regisztrált:
2009-03-30
Összes értékelés:
91
Időpont: 2009-04-23 14:47:59

Kedves Judit!
Nagyon jó kis írás ez, részletekre kiterjedő. Nagyon sok minden van benn.
Gratulálok!
Nurse

Privi megy!
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-04-21 23:12:47

Kedves Panka!
Köszönöm, hogy nálam jártál és köszönöm, hogy az írásomhoz hozzátetted a Te gondolataidat is.
Judit
Szenior tag
dpanka
Regisztrált:
2007-11-07
Összes értékelés:
5464
Időpont: 2009-04-21 14:38:02

Kedves Judit!
Minden ember más és más. Van akinek ez fontos van akinek az. A sorsba néha bele kell törödni, ha nem tetszik akkor lépni, és változtani ahogyan a körülmények engedik. Az egyiknek sikerül, a másiknak nem. Persze ahhoz, hogy jobb legyyen néha még kockáztatni is kell. Nem biztos, hogy azok a boldogok, akiket annak látunk. Mindenkinek meg van a maga kerszttje, az egyiknek sulyosabb a másiknak könnyebb. Persze mindenki mást és mást tart fontosnak, ahhoz, hogy boldogabb legyen. Lehetne ezen órákig meditálni. Mindenesetre a cikked elgondolkodtatott.
gratulálok!
Barátsággal Panka!
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-04-21 13:29:31

Kedves Artur!
A hiányérzet jogos, hiszen lehetetlen felsorolni mindent aminek a megélésére vágyakozunk. Tetszés szerint bővithető a kívánságlista!

Judit
Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3808
Időpont: 2009-04-21 11:13:17

Szia Judit!
Az biztos, hogy az általad összeállított kívánságlistában, illetve az élet kártyaasztalán mindenki megtalálja a neki tetszőt. Érdekes cikk, azonban van bennem egy kis hiányérzet. Újraolvastam. Nem jöttem rá, mi az, de az érzés megmaradt.
Én nem tudom, szeretnék-e ezer életet élni? Mindenesetre a mostanit jobban szeretném élni, mint ahogyan engedik a lehetőségek. Nem akarok sokat, de amit akarok, azt nagyon.
Cikked hozzásegített ahhoz, hogy jobban megnézzem, hol tartok, s mit akarok elérni?
Köszönöm!
Üdv.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-04-20 14:44:06

Kedves Selanne!
Remek hozzászólásodal csak egyetérteni lehet. Keverjük a lapjainkat, próbálunk jó lapokkal ügyesen kártyázni, a rosszaktól szabadulni. Csak a játék végén dől el, hogy melyik is volt a jó lap igazából, és melyik is volt a rossz lap.
Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8286
Időpont: 2009-04-20 10:37:51

Kedves Judit!
Nagy érdeklődéssel olvastam cikkedet.Annyira vegyes, épp ezért szuper jól megírt gondolatok menete.Keveredik, a mindennapi harc önmagunkkal, mit hogyan cselekedjünk.Mikor jó, mikor nem jó az a lépés amire elszánjuk magunkat.Hogyan is legyen?Igen kihívások tömkellege, felelősség vállalás.Összepasszintani valahogy, hogy minden jó legyen, jobb legyen legalább döntés szinten Nehéz..És hát ne felejtsük el nyomás alatt élünk, rohanunk küzdünk.A mi kis világunk életművészei vagyunk-.EGY életen át, EZERSZER kimondva.
Szeretettel:Selanne
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5600
Időpont: 2009-04-20 09:54:50

Kedves Eszter!
A hozzászólásod nagyon jól tükrözi a - sokszor nyomasztó - felelősség érzetet, amit az életben a döntéseink miatt érzünk. A kitágult a világ, amit ismerünk a TV műsorokból, a filmekből, az utazásainkból, mások utazásaiból, a modern irodalomból, az internetről. Így annyi vélt, vagy valós lehetőséget, kihívást és csábítást érzünk, hogy a sokféleség kezelése egy új feladat. Amíg az emberek csak személyesen, vagy postai levélben érintkeztek, a naplójukat az asztalfióknak írták és csak a maguk körül élők életét látták kivülről nem volt ennyire nehéz elfogadniuk a személyes korlátaikat.
Köszönöm, hogy nálam jártál.
Judit
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7469
Időpont: 2009-04-20 09:25:17

Kedves Judit!
Talán azért van bennünk a vágy az ezer életre, mert személyiségünk rendkívül bonyolult. Egyszerre lakik bennünk a jóra és a rosszra való hajlam is. Régen, amikor társadalmi státuszunk határozta meg jövőnket, nem volt ekkora felelősség a vállunkon, mint most. Ha én döntöm el, mit akarok, magamat okolhatom a következményekért. Cikked jó és figyelemfelkeltő.
Szeretettel: Rozália

Legutóbb történt

szilkati alkotást töltött fel Ragyogj fel... címmel

szilkati bejegyzést írt a(z) Az önmarcangolóhoz című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Az önmarcangolóhoz című alkotáshoz

Árvai Emil alkotást töltött fel A tékozló fiú magányossága címmel a várólistára

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Passió című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Ébred a Nap című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel A létező szól címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Belülről árad a fény című alkotáshoz

Vári Zoltán Pál bejegyzést írt a(z) Pillantva az égre című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Indián nyár című alkotáshoz

Krancz Béla alkotást töltött fel Pénteki baleset címmel a várólistára

szhemi alkotást töltött fel Ébred a Nap címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) A remény peremén című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Életünk rejtett titkai 1/4 című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Robival az élet... című alkotáshoz

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) CS.A. látogatása a belső szívben című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Esőben nyugvó boldogság című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Az önmarcangolóhoz című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) A remény peremén című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fekete őszben feledő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fekete őszben feledő című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Vers a vízről című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Életünk rejtett titkai 1/4 című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) egyszerű mint az egyterű című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) egyszerű mint az egyterű című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel Vers a vízről címmel a várólistára

túlparti bejegyzést írt a(z) Robival az élet... című alkotáshoz

túlparti bejegyzést írt a(z) Az önmarcangolóhoz című alkotáshoz

túlparti alkotást töltött fel Mese a három kismalacról, (az egy farkasról), no meg a három huncut kiscicáról címmel a várólistára

túlparti bejegyzést írt a(z) Ez vagyok én című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az önmarcangolóhoz címmel

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Indián nyár című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Indián nyár című alkotáshoz

Kőműves Ida alkotást töltött fel Életünk rejtett titkai 1/4 címmel

Kőműves Ida bejegyzést írt a(z) Robival az élet... című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021