HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 15

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2009-07-03

Az egyesület 5.

4. Értekezlet és záróakkord

Leroskadtam az egyik üvegszékbe, amit találtam magamnak. Az elnök felemelte a kezét:
-Kis figyelmet kérek!
Piócakati Ámbráscet nyakán matatott, fészkelődött az ölében. Zavaró momentum volt, mert csókolózni kezdett a hallal.
Tégely Guri felemelte a hangját:
-Ti is ott, légy szíves!
A szerelmesek nem reagáltak, falták egymást tovább.
Arra Billie, aki mellettük ült, kinyújtotta rövid, hosszú kezét, s nyúlánk, tömpe ujjával megkocogtatta a Tengeri Emlős kockás hátát.
-Hej, te! Figyelj csak!!
Ámbráscet elszakította száját Piócakati ajkától, kibontakozott.
-Mi az ábra?
-Tégely Rudi szólni kíván, -mondta a titkár.
-Most?
-Persze. Figyeljetek légy szíves.
A hal megsimogatta a lány mellét. Sóhajtott. -Rendben van. Kösz, hogy szóltál, Billie.
-Nagyon szívesen, -viszonozta a titkár. -Tényleg, nagyon szívesen.
A terem elcsendesedett, minden szem az elnököt leste. Az air conditioner halkan zümmögött.
-Barátaim! -mondta az elnök, -utolsó alkalom, hogy az olimpia zárónapja előtt szót válthassunk. Mint tudjátok, nem a legfényesebben sikerült eddig ez a világverseny. Az első két nap még az élen álltunk, aztán szerdán megelőzött minket az Egyesült Államok és Oroszország, csütörtökön pedig Portugália és Csehország. Az olimpia zárónapja előtt csak ötödikek vagyunk, és ebben nem csupán az a probléma, hogy csupán ötödikek vagyunk, hanem az, hogy két, nálunk kisebb ország megelőz minket.
Az elnök elhallgatott, szétnézett a magyarokon. Senki nem nézett vissza rá, a tekintetek a földet pásztázták, a szálloda előcsarnokának tükörfényes kőkockáit. Az arcok szégyenpírban égtek. Valaki nyitott szájjal lélegzett, hallottam, ahogy zihálva veszi a levegőt.

-Így nem mehetünk haza, -mondta az elnök. -Így nem állhatok oda az otthoni sportvezetés elé. Hogy képzelitek, mit mondok majd odafent az uraknak? Bocsánat, de csak az ötödik helyet sikerült megszereznünk. Bocsánat, nagyon erős volt a mezőny.
Mit gondoltok, mit mond majd erre Jámbor úr az államtitkár?
Azt mondja-e, szerintetek, nem baj elnök úr, ez az ötödik hely is szép teljesítmény egy ilyen kis országtól? Azt gondoljátok, ezt fogja mondani?

Egy gyors pillantást vetettem körbe. Láttam az arcokon, senki nem gondol ilyesmit. Az elnök folytatta.

-Elmondjam nektek, mit kérdez majd tőlem Jámbor úr? -Rudi hatásvadászó szünetet tartott, nem lett volna rá szükség, szavai a döbbenet erejével hullottak a lehajtott fejekre.
-Azt kérdezi majd: Tégely úr, hogyan történhetett meg, hogy két olyan ország is megelőzött minket, amelyik kisebb nálunk, ráadásul olyan országok, ahol a támogatás rendszere meg sem közelíti a mienkét, ahol a versenyzők maguk fizetik az edzőt, a pályát, a felszerelést, ahol mindenki saját költségén utazik a világversenyekre? Ezt fogja tőlem kérdezni. És mit tudhatok erre válaszolni én??? Mit gondoltok, hogyan válaszolhatok én erre?!
Dok doki fényes biliárd-golyó feje, mint tengeralattjáró periszkópja a hullámból, kiemelkedett a csoport közepén.
-Én úgy gondolom, -mondta lassan, megfontoltan ejtve a szavakat, -hogy a magyar sportvezetés meg fogja érteni a történteket. Ők ott fenn, tudják, nem támaszthatnak irreális követelményeket. Jámbor úr ismeri a helyzetünket.
Rudi összeráncolta a szemöldökét. Szinte kikapta a szót a doktor szájából.
-Jámbor úrnak is meg van kötve a keze! Sem a minisztérium, sem a szponzorok nem fognak több pénzt adni, ha nincsenek megfelelő eredmények!!
Tekintete körbe röppent a lehajtott fejeken.
-Nos, hallottátok beszélni Dok dokit. Dok doki a barátom, én hoztam be őt az Egyesületbe. Neki más a véleménye. Mi a ti véleményetek?
Arra Billie mellől egy ápolt női kéz emelkedett a magasba. Néztem, kinek a keze ez a szép női kéz. Néjzikekesz is ezt nézte. Tekintetünk egy pillanatra összekapcsolódott, ahogy a feltartott kezet szemléltük. Delwnte Qjuwitt keze volt az a gyönyörű kéz.
-Tessék, -mondta az elnök. -Hallgatlak, Qjuwitt.

Az indián arcú lány felállt, és zavartan lesimította piros-fehér-zöld melegítőjének ráncait. Arca fényben fürdött, erős belső késztetés áradt visszafogott lényéből.
-Vannak itt sportolók, -kezdte akadozva, -akik teljesítették kötelezettségüket. Vannak sportolók, akik fejenként tíznél több aranyérmet szereztek. Úgy vélem, őket nem érheti hátrány, azok miatt, akik eredménytelenül szerepeltek ezen a világbajnokságon.

-Úgy van! -kiáltott fel a nagyon is szőke Nemes Ildikó hátul, s az ikrek bólogattak őszbecsavarodott gubancaikkal.
Delwnte Qjuwitt arca meg se rezzent.
-Ha a többiek csak fele annyi érmet hoztak volna, mint ezek az emberek, az elnökünknek nem kellene a szégyenpadra mennie most.
-Így igaz, -helyeselt Arra Billie és kinyújtotta rövid, vastag nyakát, ami így hosszúvá, vékonnyá keskenyedett.

-Mi a javaslatod, -kérdezte az elnök a team-managertől.

-Két dolgot mondanék. Az egyik az, hogy azok a versenyzők és csapatok, akik még versenyben vannak, az utolsó napon tegyenek ki magukért. Én is ezt fogom tenni, erre itt előttetek ünnepélyesen megesküszök. A másik....a másik....-elakadt, nem tudta vagy nem akarta folytatni.
-A másik? -kérdezte felvillanyozva az elnök.
-Nos, a másik, -a lányban oldódni látszott a feszültség, gyors pillantást vetett abba az irányba, ahol Néjzi ült Szabó Oliverrel, ezzel a remek, csupa izom atlétával, -nos, úgy gondolom, ha hazaérkeztünk, össze kell hívnunk az elnökséget, hogy kidolgozzuk az új, modern, előre vivő követelményrendszert. Világossá kell tenni mindenki számára, hogy nem utazgatni, szórakozni megyünk távoli egzotikus országokba, hanem versenyezni és győzni. Ha engem kérdeztek, az én véleményem az, hogy csak azokat a versenyzőket jelöljük a jövőben a válogatottba, akik mögött komoly teljesítmény van, akikben biztosak lehetünk, hogy érmeket, aranyérmeket fognak szerezni a következő világversenyen.
Qjuwitt befejezte, leült. Az elnök a szakállában babrált.
-Hallottátok Qjuwittot. Ki akar még hozzászólni. Arra Billie?
A titkár kikászálódott a mély fotelből és talpra állt. Most kicsi volt, mintha összeroskadt volna a felelősség súlyától, aztán kihúzta magát és ámuló szemeim előtt egyik pillanatról a másikra óriássá változott.
-Delwnte Qjuwittnak igaza van, -mondta. -Ha hazaértünk első lesz, hogy összehívjuk az elnökségi ülést. Bekéretjük az edzőket, és kötelezzük őket arra, hogy adjanak részletes elemző értékelést versenyzőik itt nyújtott teljesítményéről, továbbá arra is, hogy készítsék el az általunk megszabott határidőig a felkészülési terveket.

Tégely Rudi összefonta középen a szakállát, majd ügyesen szétválasztotta.
-Ennyi, Billie?
-Igen, -mondta a titkár, és eltökélt tekintetet vetett az Egyesület elnökére.
-Jól van, -bólogatott Tégely Rudi. -Megfontolom. Várjuk meg a holnapi napot, szerencsekerekünk merre fordul. Most pedig...most pedig jöhet a vacsora, mert farkaséhes vagyok.

Felszabadult sóhaj volt a válasz. A sportolók felugráltak, ha Rudi éhes, talán akkor mégsem olyan nagy a baj. Sodródtam én is a tömeggel, beékelődve Néjzikeksz és Szabó Olivér közé. Egyszerre csak Tégely Rudi ért utol. Egy lehelet-finom testcsellel kizárta az atlétát, aki így az ikrek mellé került. Az elnök halkan beszélt, hogy csak mi ketten értsük szavát.
-Naz, neked ugye nincs munkád?
-Nincs, -mondta az unokaöcsém. -Tudod, Rudi, aznap rúgtak ki a jegypénztárból, amikor elutaztunk. Azért rúgtak ki, mert...
-Tudom, emlékszem.
Odaértünk a bejárathoz. Az elnök tessékelt volna előre, és én is ugyanezt cselekedtem ővele.
Aztán rájöttünk, egyszerre is beférünk és így egymás mellett, egysoros vonalban léptük át az étterem küszöbét. Az asztalok felől menyei illatok vándoroltak nagy büdös szaglószervemhez.
-Felveszlek az Irodába Naz, -mondta Tégely Rudi Nézikeksznek és lépkedett előre. -Te leszel a jobb kezem. Kapsz szép fizetést, minimum minimálbért. Kell nekem egy hozzáértő ember ott bent. Arra Billie csak egy beamter, egy feladat végrehajtó. Delwnte Qjuwitt magának kavar, Dok dokira nem számíthatok. Vállalod?
Unokaöcsém rám nézett, mit szólok hozzá én? A szeme ragyogott. Közben már oda értünk az asztalunkhoz, ott ült, minket várva a tikár és a team-manager. Bólintottam. -Mi bajod eshet!
Keksz kirobbant.
-Elvállalom, Rudi! -kiáltotta és megkerült minket, mert ő már napok óta a másik asztalnál, a fiatalok asztalánál étkezett.

Péntek reggel a vezetőség újabb kupaktanácsot hívott össze. Éppen csak lenyeltem az utolsó korty kávémat, már szólt is a Billie: Zan, gyere légy szíves.
Kimentünk az előcsarnokba, letelepedtünk a recepcióval szemben az üvegfotelekbe. Ezúttal csak a szűk elnökség volt jelen, Tégely Rudi, az elnök, Arra Billie a titkár, Delwnte Qjuwitt a team-manager, Dok doki és az edzők. Delwnte Qjuwitt egy papírlapot tartott a kezében, Tégely Rudi neki adta meg először a szót. Az indián arcú lány szeme karikás volt, olybá tűnt, egész éjjel nem aludt.
Felállt, körbe futatta tekintetét a jelenlévőkön. Felmutatta a papírt.
-Íme, -mondta, -ez egy határozati javaslat. Ha megszavazzátok, életbe lép.
-Olvasd fel, -szólt a titkár.
-Rendben van, -biccentett Qjuwitt. Felkapta szemüvegét az asztalról, és szemére illesztette.
-Várjunk csak. Igen, ez az. Olvasom.
Szóra nyílt a szája, de az olaszok jöttek lefelé nagy zsivajjal a lépcsőházban, meg kellett várni, amíg elvonulnak. A team-manager szilárd kézzel markolta az iratot. Az olaszok bementek az étterembe csend lett újra. Fátyolos hangon szólalt meg Delwnte Qjuwitt.

"Előterjesztés. Kelt Rosario, Argentína, dátum, satöbbi.
A Magyar Írástévesztők Szövetségének kibővített elnökségi ülése a mai napon két határozati javaslatban döntött. Az egyik: A tagság megszavazta, hogy az egyesületet országos szövetséggé bővítsük. A működési szabályzatot és a cégbejegyzés módosítását március 17-ig kell végrehajtani. Felelős: Delwnte Qjuwitt team-manager, és Arra Billie titkár."
A lány abbahagyta az olvasást, s szemüvege fölött ránk pillantott.
-Kezeteket felemelve szavazzatok. Elfogadjátok?
A kezek a levegőbe emelkedtek.
-Rendben van. Mondom tovább.

Mondta, ahogy megígérte.

-Az elnökség a helyzetet értékelve úgy döntött, hogy benevezi csapatát az Argentína által idehozott új sportág, a top-roller összes kiírt versenyszámaiba, megteremtve ezzel az esélyt, és a lehetőséget, hogy érmeink számát gyarapítsuk, mérlegünket javítsuk.
Mozgolódás támadt, az emberek összesúgtak.
-Mi a probléma, -kérdezte az elnök. -Mondjátok ki hangosan, ne susmorogjatok.
Vékony, elegáns ősz férfi állt fel. Ismertem őt, bár eddig két szót sem beszéltünk egymással. Ő volt az úszóedző.
-Nincs felszerelésünk, -mondta a tréner. -És, senki nem tud rollerezni. Odahaza ilyen irányú edzések nem folytak.
Rudi mosolygott.
-Ne aggódj, Gábor. Megbeszéltem az argentinokkal. Megkapjuk az edzőrollereiket. Ezek kicsit nehezebbek, mint a versenygépek, de mi magyarok vagyunk.
-De nem tudunk rollerezni!
-Rollerezni mindenki tud, -mondta az elnök. -Ebben a csapatban mindenki volt kisgyerek.
Felszabadult vigyorgás volt a válasz a fotelekből.
-És kik lesznek azok, akik elindulnak? -aggályoskodott tovább az úszóedző. -Előre megmondom, egyetlen versenyzőmet sem tudom nélkülözni ezen a napon. Ez a legerősebb napunk.
Nemes Ildikó hevesen integetett. -Én, se Rudi. Az atlétikának is ma van a zárónapja. Az ikrek például dobnak, Szabó Olivér...
Az elnök a fejét rázta.
-Ezek kifogások. Ahogy Nézikeksz át tudott menni az olimpiai csarnokból a stadionba, amikor a száma következett, mások is meg tudják ugyanezt tenni. Gyerünk tovább. Kinek van még észrevétele?
Senki nem szólt.
-Akkor szavazzunk, -mondta az elnök. -Ki ért egyet a határozati javaslattal?
Három kéz emelkedett a magasba, Dok doki keze, s az edzők keze lent maradt. Én tartózkodtam, amit azzal fejeztem ki, hogy félig felemeltem, aztán félig visszahúztam a kezemet. A recepción megcsörrent a telefon, ebben a pillanatban ez volt minden, amit hallani lehetett.
-Nem érvényes a szavazás, -állt fel Arra Billie. Billegett, kicsi volt és nagy egyszerre.
-Miért nem? -csattant fel az atlétaedző. -Azért mert nem a te szájad íze szerint való? Mert te mindig....
-Azért nem, mert az edzők nem szavazhatnak! -emelte fel a hangját a titkár. Az edzőknek csak tanácskozási joguk van, szavazati joguk nincs, nézd meg az Alapító Okiratban.
-És, az előbb? -kérdezett vissza élesen Ildikó. -Az előző pontnál szavazhattunk?
-Ott se szavazhattatok volna, -szögezte le a titkár. -De mindegy volt, mert mindenki igennel szavazott. Most azonban, meg kell ismételnünk a szavazást. Kérem az edzőket, ne emeljék fel a kezüket! Qjuwitt, tiéd a szó.
A team-manager szeme elé kapta a papírlapot és olvasni kezdte.
"Az elnökség a helyzetet értékelve úgy döntött...."
-Csak a lényeget, -mondta Tégely Rudi.
-Rendben. -A lány letette az iratot az asztalra.
-Felteszem akkor ismét a kérdést. Ki szavazza meg a határozati javaslatot. Kérem, kézfeltartással szavazzon, aki egyetért.
Három kéz emelkedett a magasba, Tégely Rudi, Arra Billie, és Delwnte Qjuwitt igennel volksolt.
-Ellenpróbát kérek. Ki van ellene?
Dok doki felemelte a kezét.
-Megállapítom, -mondta a team-manager szilárd, hivatalos hangon, hogy az elnökség az előterjesztést 3:1 arányban elfogadta.
Az úszó edző savanyú képpel bólogatott. Nemes Ildikó dühösen pattant fel.
-Várjatok, -mondta Arra Billie. -Még nem végeztünk. Az edzők lesznek szívesek végrehajtani az elnökség döntését. Tíz perc múlva ugyanitt találkozunk. Mindenki hozzon magával egy listát, hogy a saját versenyzői közül kit kíván nevezni toprollerbe. Remélem sok név lesz azokon a listákon!

Felálltam, kinyújtóztattam elgémberedett lábamat. Keksz jött arra, Szabó Olivérrel. Elmondtam, dióhéjban, mi történt. Néjzi kinevetett.
-Na és? Mit vagy úgy felháborodva! Majd megoldjuk, vén Gennyláda.
-Ezek szerint...te úgy érted, hogy te elindulnál?
-Miért ne? Ez egy dzsembori, Gennyláda.

Beírtam Néjzi nevét az ikrek mellé. Az ikrek már az ülés utáni pillanatokban jelezték, indulni kívánnak top-rollerben.

Ezzel a részemről rendben volt a dolog. Később azonban Delwnte Qjuwitt kihúzta a Keksz nevét a listáról. Azt mondta, Néjzi már eleget produkálta magát, a tollaslabda ezüsttel a váltó- és a tenisz bronzzal minden előzetes várakozást felülmúlt, most már pihenjen és élvezze a klímát.

Nemtudom fojtathatom e a rendes hejesiras szabajai szerint ezt a torténetet dokdokit keptelen vagyok elerni kivan kapscolva a telefonja
ö aszt monta asz altarnativ irastevesztés reverzibilis fojamat ez alat aszatat rti hogy a sérült invalid ember beteksege keszdeti szakaszaban bizonyos idöintervalumokban irhat a rendes hejesirás szabájai szerint is,,, semi szokatlan nincs eben,,, a szakirodalom ismer ijen eseteket masfelöl azonban félek töle hogy tegejkuri beleköt majd o ö a lekiseb hibat félrelepest is eszreveszi es kenyereteluü lecsap

mindanyian tugyuk mit tett dokdokival

félek valami baj érte eszt a doctort azer nem veszi fel a kagylót azert is felek mrt mit tudom en mi mostan a statusom,,, tag vagyok e vagy nem e, igy haá kenytelen keletlen most viszaterek az irásteveszteshez--- bar nagyon fáraszto dud leni eloszor mindig nagyon uda kel figyelnem mikor mit ütök le a bilentyüzeten habar szo ami szo elonyei is vanak egy ido utan gyorsaban irok igy es aszt is észrevetttem, könyeb irástévesztö modon fogalmazni mint hagyományos modon amikor az ember minen szot minden kifejezest mérlegel illik e oda ahova szánja vagy nem ilik, ömlik a szöveg mint egy monstre monolog szünet nelkul mint ahogy a gondolatak aramlanak szabolatlanul asz ember fejeben nagyszeru erzes csak belekel meg joni a repulogep vezetes megtanulasanal ereztem ijesmit már tuttam repulni de ha fejre álitotam a gepet elcesztetem a controlt--- az irastevesztö szinten elvesziti fejreálva,,, nem baj job igy élni csak veszéjeseb mer sarkadban az elnög

szoval otartotam hogy a remek magyarok a valogatottt ot vagy anal tob aranyermes aszai az utoso napon elindultak tporolerben az argentinoktol kolcsonkért kétkereküekel ezek nehezebek voltak mint a rendes versenygépek ám senki nem törödöt ilyen aprosagal,,, az emberekben buszgot a bizonyitasi vágy es ugy vetétek bele magukat a kuszdelembe mintha kiehezet oroszlánok lenenek a romai coloseumban nero uralkodásának idejen
a nap mérglege tizenkilenc arany harom ezust es keto bronz let--- gelentegvit egymaga tizenegyet szerzet mert az összes szamban elindult juniorban adaultban seniorban es veteranban rövidtavon közeptavon hoszutávon es szuperhoszutavon a szabájok megengetek illyen öszevonasokat ha egy egy versenyszamba kevesen jelentkesztek--- nyert egyeniben nöi parosban es vegyesparosban sőt ferfipárosban is, eszt az utobi aranyat nem akartak kiddni de qjuvit egy nemzetkozi jogszabajra hivatlozva a felebviteli versenybirosákhoz fordult es végül kiaták neki eszt az aranyat is

Most már vtathatatlanul ő volt a magyar válogatottz legnagyobb ásza, megelőszte a szép szöke atletaedzőt, aki a zarónapon csak a nöi maratont tutta megnyerni.

elenben a dokinak az volt a veleménye a dologrol hogy egy nagy marhaság es szemfenyvesztés az egész,,l az argentineken es a magyarokon kivul más nemzet fiai nem indultak toprolerbe--- az argentinek raadásul csk hárman voltak, mi meg nekikiestünk huszonkettten persze hogy elkapdostuk elöluk az aranyakat es ami mag figyelemre melto a doctor szerint az az hogy nem biztos hogy gelentejuvit tizenegy rolerben nyert aranyérmének sportértéke felér ildko maratonfutásban megszerzet egyetlen aramyérmével de mindezeket már egy ithoni kocsmaban monta el a doktor a leHel uton két korsó sör közöti áramszünetben

És én magamban igazat atam neki e kérdésben, csak hát ezt az iagzsagot nem mertem tegejkuri arabili es delentegjuvit előt felemlíiteni

a száronap mérlege vegul az let hogy megelősztuk portugaliat de gy hajszalal lemeradunk csehorszag mogot
a negyedeik hej azonban ketsegkivul szeben csilogot mint az otodik ezel mar oda lehet alni jambor elvtárs ele iletvé, bocsánat, jambor űr elé--- mert most már nincsenek elvtarsak csak urak vanak mint ahogy nem reg éeg urak nem voltak hanem csak elvtarsak

most ugyanazokazurakakiknemrégmégelvtarsakvoltak

guri megnyugodot es a zarobanketen mar nagyon elegedet kepel tancolt agy malajziai habtáncosnövel amikor ideje engete mert kulonben fojton fojvást fogadnia kelet a gartuláviokat
ejfeltajban bejelentete hogy a csapat lekjobjait jutalomnyaralsra elviszi tiznapra floridaba ahol februar végén nagyon szep az idö es kelemes a tenger es valaki pezsgot bontot ugy örült
guri listajan keksz is szerepelt amin elege elcsodálkoztam,,, eredményeit tekintve mesze elmarat a nagy ászoktol--- delentekjuvit meg is emlitete hogy ez igy nem igazságos a döbiekel szemben, a teamanager elnoksegi ölést hivot volna ösze megszavasztatni ki menjen floridába s ki nem, ám az elnok a sarkara alt es aszt monta szarok én az elnoőksegre az lesz amit én akarok es punktum--- es én nagyon boldk foltamm mert igy néjzi is mehetettt majamiba az ászokal
kesob felvitem a szobámba a nörszot, aszt a lányt aki az elsö nap kisegitet a zuhany alat /mekérdesztem tole nem e ina velem egy pezsgöt fen es meglepetesre igent monzot/
háöbót ö csámpájn -montam neki, amikor a tőmegben elsodrotunk egymás melet
yeah OK vigyorgot ram ijen egyszeüuen törtent,,, nem nagy kaland asztan felmentunk a liften kikukcsoltam az ajtot bementunk elöhalaztam a hűtöböl egy szep zold palackot jo hideg volt-- oőadig kibujt a ruhajábol, megituk a pezsgot s kozben hancuroztunk asz agyon

enyire állat tud leni az emberi lény

marmint en
magamra ertem
kerem

felora alat alat lezajlot a szikszi-szekszi--- odatam neki az öszes penzemet ami meg megmarat, 19.50 volt, kicsit keveselte aszatan lezuhanyosztunk felölötoztunk es viszamentunk az auditoriumba ő fojtata a kiszolgálást en pedig a vigadozást

szeretnék még egy szot szolni a zaroünepsegrol, nos elmeseltem mar milyen volt a megnyito az olvaso el tudja kepzelni mi inden let ot bedobva
a zároünep meg enél is fergetegesebbre sikeredet, már az elejn felbomlot a rend--- a csapatok öszekeveretek német zászlok lenktek az orosz tabor közepen és rancia trcolort emeltek magasba a zimbabweiek,,, a szónok el se tuta keszdeni a bészedet nem sokat foglalkozot vele nevetet integetet a tömegnek az emberek viszaintegetek megszolalt a tango a nemzetkozi szövetség elnöke leugrott a podiumrol es felkért tancolni egy eszkimonak álcázot lányt aki érzésem szerint slovak vagy lenygyel lehetettszoval ment a moka és bejotek a huszarlanyok is ffeszes keblükon lüktetet az aranyozot szalag és a tüzijatek elsö pukkkanásaára ledobták magukról a szalagot ez delemerikában elterjet szokás a nygy fiesztakon, erefel más orszagok lányi is keszték ledobálgatni magukrol ami keblűket fette,,, inget bluzt meltartot a danok es a hollandok jártak elöl a jo példával--- a lovak lócitromokat kakiltak kacagva kerülgetük karimájukat az útesten
ijen féktelen üneplés bontakozot kia rosarioi ejszakában én magam csak ámultam es bamultam es vérzet a szibem mer béla nem volt ottt s nem is tutam hol van, mere jár


Eelbuvolő volt az a hatalmas élni akarás, ami a gyepszőnyegen kibontakozot, ées egyben egy kicsit szomoru is, tobzódik az élet, de mire fel mire fel, a rep

ülőut viszafelé eseméntelen es nagyon hoszu volt, a londoni járatal hulafártan érkesztunk meg hetfö ejszaka ferihegyre
a retminálon százak varták a csapatot ot volt a hirado12, a tények-elentények, és a tiSza tevé,,, ujságirok es fotosok, vilantak a vakuk
oszvekaptuk magunkat a botladozó lábak rendet tanultak ujra, sportolók voltunk, délcegek daliasak
valaki elökotorta a magyar zászlot a sportasoka akjából, lengetni keszte es az ikrek ajkan felzendult az indukolnk:::: ujra it van ujra út van ujra iz van a nagy csapat

könyvbeborult a szemem mert meghato bilanat vót--- a kijarati ajtonyilásban álni a nemzetiszinü lobogo alatt töbszaz eljenzö ember,,, tétvések es ujsagirok gyurujében gyürüjében

masnap rövid köszlemeny latot napvilagot a nemzeti-ütoere sportban--- hazaérkezet az irastevesztök valogatotja a rosarioi világjatékrol a magyarok kilencvenharom aranynyal nyolcvanegy ezüstel es huszonharom beronzal az országok nem hivatalos pontversenyében a negyedik hejen vegeztek

Kéket napra rá a tevében is bemuttatak fő műsorídőn kivül egy nyulfarknyi öszeálitást a rosarioi esemenyekrol, latszodot tegejkuri ahogy beészél de nem lehetet hallani, mröl beszél, pedig a szolidaritásrol bészelt épen, bevágták gelekjuvitot néhany másodpercre, ahogy tolaslapdazik es a rolert hajtja elszant tekintetel, mutaták a széép szöke ildiköt a táávolba ugrani, szökesége párátlan volt a felvtéleken, es egy pilanatra keksz is feltünt a képernyőn, szervált de halóba hulot a szervája, amit épen bemutatak bedig ö volt a lekjobbb szervaló az egész mezönyben

sic transit gloria mundi morfondirosztam magamba es napirendre tertem a tarsadalom nagyfoku közönyösege felet

mi mást tehetttem volna

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2009-10-16 08:58:39

Kedves Arthemis! Elrulom (br titkolnom kne) Bella elkerl mg! Az arnyok meghatrozsa nem volt knny, az eredeti szvegben sokkal tbb volt az rstveszt rsz, de reztem, h ez gy nehezen emszthet s tgyrtam. De amit n gondolok az arnyokrl, az szubjektv, jl jn egy kls megersts. Ksznm!!! Szia: n
Szenior tag
Regisztrált:
2005-12-13
Összes értékelés:
1300
Időpont: 2009-10-15 16:15:05

Kvncsi vagyok Bellval mi trtnt idkzben...az arnyokat azt hiszem eltalltad a helyesrs s az rstveszts kztt.:)))
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2009-07-07 08:48:08

Ksznm Eszti! rlk, hogy tetszett!

dvzlettel: n
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7468
Időpont: 2009-07-06 13:30:44

Kedves Bdn!
Nagyon j, lvezettel olvastam minden sort.
Szeretettel: Rozlia

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023