2022. novemberében honlapunk teljes felújításán dolgozunk, eközben előfordulhatnak hibajelzések, rossz megjelenések, kisebb kimaradások. A kellemetlenségért előre is elnézést kérünk, igyekszünk minél hamarabb befejezni a munkálatokat.

HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 11

Tagok összesen: 1952

Írás összesen: 53196

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2022-12-06 09:07:01

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / regény
Szerző: T. Pandur JuditFeltöltés dátuma: 2009-07-25

Tündérfürt 11.

Noémi, ha hazaért időben, az összes esti hírműsort végig nézte, vagy legalább végig hallgatta, miközben jött - ment a lakásban.
Várta, csak egyre várt azt a napot, amikor valamelyik hírműsorban ahhoz hasonló hír lesz, mint ahol Tamás megsérült és megvakult.
Azután március 15.-én az esti híradóban tudósítottak arról, hogy a budapesti főpolgármester beszéde alatt az összegyűlt tömegben rendbontók zavarták meg az eseményt tojással dobálták meg a szónokot, aki a hangzavar miatt nem tudta megtartani az ünnepi beszédét. Noémi keze a távirányítón jó hangosra állította a TV-t. A hangzavar, amit a gyűlésről beadtak csak néhány pillanatig tartott, de a szobában lévő Tamás egész testében megmerevedett és felkiáltott:
- Jézusom! Mi ez?! Kapcsold ki! Jaj, kapcsold már ki!
Noémi rémülten azonnal kikapcsolta a TV készüléket és a fiúhoz sietett. Tamás egész testében reszketett, a homlokáról dőlt az izzadtság, a semmibe révedő szemeiből pedig a könny.
Noémi iszonyúan szégyellte magát, hogy ezt tette a fiúval. Ráadásul feleslegesen.
Átölelte szorosan és magához szorította Tamást. Bűnbánóan azt mondta:
- Ne haragudj! Ó, kérlek, kérlek, ne haragudj!
Tamás, azonban nem bírt megnyugodni.
- Miért csináltad? - kérdezte haragosan és szemrehányóan.
- Mit miért csináltam? - kérdezett vissza zavartan a lány.
- Miért vetted olyan hangosra a TV-t? - szorította meg Tamás Noémi vállát.
- Véletlenül. - hazudta Noémi.
- Halkabbra akartam venni és véletlenül hangosabbra vettem. - mondta és majd meghalt a szégyentől.
A vak fiú nem szólt semmit, de tudta, hogy Noémi hazudik. Hallotta a hangján.
Tamás nagy sokára úrrá lett magán és elment fürdeni. Noémi becsukta a szoba ajtót is és iszonyú lelkiismeret furdalástól gyötörve felhívta a mamáját.
- Szia! Jaj, nem vagyok normális!- szinte kiabált a telefonba.
- Mi a baj édesem? Mi történt? - kérdezte rémülten az édesanyja.
- Kipróbáltam! Jaj nem vagyok normális! De annyira szeretném, ha visszatérne a látása!- sírta el magát Noémi.
- Mit próbáltál ki? - kérdezte értetlenül a mamája.
- Tudod, amiről egyszer beszéltünk, még régen. Hogy visszatérhet a látása, ha az eredetihez hasonló trauma éri. És ma a híradóban...
- A főpolgármester beszéde? - kérdezte megértően a mamája.
- Igen, igen - sóhajtott Noémi.
- És borzasztó hangosra vettem! - ingatta a fejét.
- Nagyon rosszul tettem! - mondta bűnbánóan.
- Tamás teljesen kiborult. Remegett, izzadt és sírt. Miattam szenvedett... és hiába. Nem segített a trauma sem! - Noémi már zokogott:
- Annyira szégyellem magam...
- Ó édes kislányom nyugodj meg, te csak jót akartál - kezdte a mamája, de Noémi nem hallgatta meg.
- Egy gonosz dög vagyok! Meg sem érdemlem Tamás szeretetét! - azzal becsukta a mobilját, megszakítva a beszélgetést. Nem is figyelt rá, hogy a fürdőszobában már rég óta nem folyik a víz és a háta mögött csendesen kinyílt az ajtó. Azt sem hallotta meg, amikor Tamás visszatapogatózott óvatosan a fürdőszobába, és halkan folyatni kezdte a vizet.
Noémi félelemmel teli szívvel, sokáig állt az ablak előtt, és megkönnyebbülve látta, hogy a fiú lecsillapodva kerül elő a fürdőszobából. Tamás nagyot sóhajtott, majd kinyújtotta feléje a kezét:
- Keresek egy tökéletes párnát, azt hiszem a Tiéd mellett van. - mondta lágyan és elmosolyodott.
Noémit elöntötte a határtalan megkönnyebbülés, hogy a fiú megbocsátott neki és a szégyen mardosó forró hullámai, amik még napok múlva is gyötörték, és csak lassan csillapodtak.


Aztán eljött a nagy nap. Az esküvőjük napja.
Noémi már reggel mosolyogva ébredt és odabújt Tamáshoz.
- Mmmm... mi van kicsi? Miért nem alszol? - kérdezte a fiú félálomban.
- Olyan boldog vagyok! - sóhajtotta Noémi.
- Ja az más! Ha a boldogságtól nem tudsz aludni, az meg van bocsátva! - ásította Tamás.
- Szeretnélek még utoljára, menyasszonyként szeretni téged. - suttogta a fülébe a lány és Tamás gyengéden magához ölelte.
- Kérésed parancs kicsim.- ölelte át gyöngéden, és Noémi fölé hajolt.
Amikor később szétváltak, Tamás megkérdezte Noémitől:
- Már hajnalodik?
- Inkább fényes nappal van! - nevetett Noémi.
- Ki az ágyból, mindjárt itt vannak a szüleid! - tette hozzá. Már régen megszokta, hogy Tamás időnként megkérdezi, hogy sötét van-e, vagy világos.

Tamást elvitték a szülei, Noémihez pedig feljött az édesanyja és a barátnője Évi, hogy segítsenek elkészülni a menyasszonynak és elkísérjék őt a házasság kötő terembe.
Amikor belebújt a szépséges hófehér menyasszonyi ruhába és Évi a hajába tűzte a fátylat, szinte hinni sem akarta, hogy eljött ez a nap is és Tamás valóban elveszi őt feleségül.
Erről aztán eszébe jutott valami.
- Kérlek benneteket, hogy menjetek ki egy kicsit. Várjatok meg az előszobában. - terelte ki a mamáját és a barátnőjét a szobából.
- Miért, most mi van? - értetlenkedett Évi.
- Kicsit egyedül szeretne lenni. - nyugtatta meg Évit Noémi mamája.
Noémi a szobában kihúzta a könyvszekrény alsó fiókját, kivette a varródobozból az ollót és levágott egy szálat a hajából. Odasuhant az ablakhoz és kinyitotta, feljebb húzta a rengeteg fehér tüllt, ami a szoknyáját borította, hogy oda tudjon állni az ablak mellé.
- Azt kívánom, hogy ma minden álmom teljesüljön, egy tökéletes nap legyen, életem egyik legboldogabb napja! - mondta, azzal kifújta a tenyeréből az ablakon át a hajszálat. Vidáman búcsút intett neki és becsukta az ablakot.
- Mehetünk! - nyitotta ki a szobaajtót. Amikor azonban anyukája kutató szemeibe nézett elpirult.
- Már megérkezett az autó! - jelentette be Évi, aki akkor jött vissza az utcáról, ahová leszaladt mivel nem bírt nyugodtan várni Noémire.
Amerre az autó haladt az utcán, a járdákon mindenütt megálltak az emberek és a csodásan feldíszített menyasszonyi autó után fordultak. Noémi boldogan és büszkén ült a hátsó ülésen és alig várta, hogy a házasságkötő terembe érjenek.
Amikor megérkeztek, óvatosan kiszállt és aggodalmasan megkérdezte:
- Hol vannak a többiek?
- Már azt hiszem csak rád várnak. - felelte a mamája.
Bent násznép már tényleg bevonult a házasság kötő terembe, a várakozáshoz kiválasztott zene, Vivaldi négy évszakja szólt a hangszórókból. Tamás ott állt a folyosón és őt várta. Noémi oda sietett hozzá és belekarolt.
- Szia! Már annyira hiányoztál kicsi! - fogadta a fiú.
- Itt vagyok, itt vagyok már. Csak gyere szorosan a szoknyám mellett.- válaszolta Noémi, mivel megszólalt a bevonulási zene, a nászinduló.
- Jobb lábbal indulunk! - nevetett fel Tamás és jókedvűen mosolyogva, lassan, ünnepélyesen bevonultak a házasságkötő terembe.
Megálltak az anyakönyvvezető előtt, aki sorban üdvözölte a megjelenteket és elkezdte a házasságkötési ceremóniát. Tamás érezte, hogy Noémi kis keze megremeg az övében.
Amikor az anyakönyvvezető megkérdezte Tamástól, hogy kíván-e az itt megjelent Nardai Noémivel házasságot kötni, Tamás arra gondolt, milyen szép lehet most Noémi. Egy pillanatra lehunyta a szemét és felidézte magában Évi arcát, amilyennek látta az esküvőjén. Az is eszébe villant, hogy akkor Évi boldog arca helyébe Noémi arcát képzelte. Noémi felé fordította a fejét és kinyitotta a szemét. Először csak azt érzékelte, hogy világos van, nagyon, nagyon világos van. Azután meglátta, lassan, mintegy ködön át Noéminek a boldogságtól ragyogó, tündérszép arcát. Maga sem tudta, hogy csak a képzelete játszik vele, vagy tényleg látja Noémit. Érezte, hogy Noémi keze megszorítja az övét és válaszolt:
- Igen!
Aztán már biztos volt benne! Tudta, hogy nem képzeli, hanem látja Noémit! Nem merte levenni a szemét róla, nehogy eltűnjön. Boldog mosollyal figyelte, ahogy a lány kijelenti, hogy igen, az itt megjelent Kalmár Tamás felesége kíván lenni.
Tamás csak Noémit nézte, csak Noémit látta, a szíve hangosan dobogott az örömtől. Egyszerre kapta meg a sorstól Noémit feleségnek és kapta vissza a látását.
Amikor a jegygyűrűt kellett felhúzni Noémi ujjára, élvezte, hogy csak a szeme sarkából pillant a kék bársonypárna felé, és mégis pontos mozdulattal veszi el a vékonyabbik jegygyűrűt. Noémi odacsúsztatta a gyűrűs ujját, és Tamás felhúzta rá a jegygyűrűt, aztán ahogy Noémi elhúzta volna a kezét, lehajolt és megcsókolta az ujján a jegygyűrűt. Noémi egy pillanatra megdöbbenve nézett rá, de aztán a másik gyűrűért nyúlt és felhúzta Tamás ujjára.
Amikor elhangzott a mondat, hogy csókkal köszöntse egymást az ifjú pár, Tamás odahajolt a feleségéhez és mohón, élvezettel megcsókolta. Ahogy elvette a száját Noémi szájáról odasúgta neki:
- Milyen gyönyörűek a ruhád elején a kis ezüst levelű hímzett kék virágok...
Noémi büszkén elmosolyodott, aztán amikor az anyakönyvvezető azt mondta, hogy foglaljanak helyet, szinte lerogyott a székre. Tamás szemébe nézett és látta, hogy a fiú őt nézi. - Látja a ruhámat, lát engem, ó igen, lát! - gondolta Noémi és a boldogságtól és a megkönnyebbüléstől sírni kezdett. Lassan hullottak az óriási könnycseppek a szoknyájára.
Az anyakönyvvezető az élet nehézségeit ecsetelte és annak a fontosságát, hogy segítsék egymást, kitartsanak egymás mellett. Ők azonban csak utólag, a házasság kötésükön készült videót megnézve hallották az intelmeket. Ott, akkor egy szót sem hallottak, csak egymást nézték hitetlenkedve és boldogan.
A szülők köszöntésére aztán összeszedték magukat. Noémi amikor odaadta a csokrot az édesanyjának, a nyakába borult és sírva, nevetve súgta a mamája fülébe:
- Képzeld lát engem! Visszatért a látása! Itt, most... Jaj olyan nagyon boldog vagyok!
Noémi mamája hitetlenkedve nézett Tamásra, de amikor a fiú visszanézett rá és kacsintott egyet, ő is sírni kezdett.
Tamás megfogta a kezébe adott csokrot és odalépett a mamájához.
- Köszönöm, hogy olyan jó anyukám vagy, köszönöm, hogy felneveltél, köszönöm, hogy gondomat viselted, amikor nem láttam...
Tamás mamája elvette a csokrot, és gépiesen mondta:
- Szívesen édes kisfiam! - csak azután fogta fel, hogy mit mondott az előbb Tamás. Felnézett a fiára. Belenézett a mosolygó szempárba és hitetlenkedve pislogott. Tamás pedig azt mondta:
- Nagyon jól áll neked a kék szín, mindig is szép voltál benne. - és akkor végre elhitte.
- Látsz kisfiam?! Tényleg látsz újra?! - kérdezte olyan hangosan, hogy az elöl állók is meghallották. Aztán Tamás édesapja felé fordult:
- Képzeld lát a fiunk, újra lát! - azzal sírva, nevetve a férje nyakába borult.
Tamás papája fél kézzel magához ölelte a feleségét, és a fiára nézett. Kérdeznie sem kellett, hogy igaz-e. Tamás ragyogó szeméből kiolvasta a választ.
Tamás megfogta Noémi kezét és egy üveg emlékbort adtak át az édesapjának.
Közben a teremben már a meghívott rokonok, barátok, kollegák mind azt suttogták egymásnak, hogy Tamás újra lát, hogy visszatért a vőlegény látása.
Felhangzott a gratuláció alatt játszódó zene és a gratuláció valóságos népünnepély lett!
Beethoven örömódája bezengte a termet, és mindenki úgy érezte, hogy igen, ez a zene az, ami most ide illik. Az áradó zene hangjaira mindenki sírva, nevetve ölelgette az ifjú párt, újra meg újra.
Az anyakönyvvezető, aki semmit sem tudott az előtte lejátszódó események hátteréről megjegyezte, hogy ilyen érzelmes esküvőt még sohasem látott, amióta csak a pályán van.

Ez az esküvői hangulat velük maradt egész este. A szép, bőrkötésű vendégkönyvet teleírták a meghívottak az ifjú párnak és külön Tamásnak szóló gratulációkkal és jó kívánságokkal.
Amikor véget ért a vacsora a menyasszonyi tortát olyan szakértelemmel osztották fel - Tamás irányítása alatt - mintha mindig is ezt csinálták volna.
- Gyere kicsi! Megtáncoltatlak! - ölelte át Noémit a férje.
- Nem is szeretsz táncolni! - csodálkozott Noémi.
- Veled mindent szeretek csinálni! - mosolygott rá.
- A parkett ördöge ezután sem leszek, de a menyasszonyt meg kell táncoltatni!
Noémit aztán egész este kézről kézre adták a vendégek, mindenki megtáncoltatta a menyasszonyt. Még Pálos úr is felkérte, és olyan tüzes szambát járt vele, hogy az egész vendégsereg körbe állva csodálta őket.
- Tudja Noémi mindig is szerettem táncolni. Népi táncos voltam tíz évig a közgáz tánccsoportjában. - árulta el a titkot Pálos úr.
Noémi élvezte, hogy minden meghívott jól szórakozik, vidáman táncolt mindenkivel, aki csak felkérte a menyasszonyt, de örömtől és boldogságtól ragyogó szeme egyre csak Tamást követte, aki vendégtől - vendégig járkált a teremben. Élvezte, hogy látja a fiú a rokonaikat, barátaikat, saját szemével csodálja meg a terem díszítését, amit nem is remélt még akkor, amikor együtt kiválasztották a lufikat és virágokat. Boldogan felnevetett, amikor látta, hogy Tamás elveszi a fotós gépét, és önállóan fényképezni kezd. A gyönyörű esküvői képek közül a legkedvesebb az lett, amit Tamás készített Noémiről, aki a táncparkett közepéről, a vendégsereg sűrűjéből boldogságtól sugárzó arccal nyújtja a két kezét a férje felé.
Éjfélkor a konyhából elővarázsolt három szál gyertya fényénél táncolták el a "gyertyafény keringőt", mivel Tamás vaksága miatt ez eredetileg nem szerepelt az esküvői programban.
Később a tűzijátékot a kertben kéz a kézben együtt nézték végig.

Amikor hajnalban fáradtan és boldogan hazavitte őket a taxi, a lépcsőházban egy pillanatra megálltak a lépcső előtt.
- Jobb lábbal indulunk! - mondta nevetve Tamás, azzal felkapta a feleségét és kettesével szedve a lépcsőfokokat szaladt fel vele az emeletre.
Tamás botját egész este nem keresték, utólag már nem is emlékeztek rá, hogy hol maradt.
Mosolyogva segítettek egymásnak levetkőzni a komoly, nehéz ruháikból és amikor Noémin már csak az alsóneműje volt, Tamás csodálkozva megjegyezte:
- A bugyidon is kis kék virágok vannak ezüst levelekkel. - és szívből felkacagott.
- Csodálatos lány vagy édesem! - simogatta meg Noémi arcát.
- A kis kék virágok miatt? - incselkedett vele a lány.
- Lássuk csak, azok nélkül milyen vagy. - húzta magához Tamás és Noémi boldogan simult hozzá.
- Hagyjuk égve a villanyt, már olyan régen nem láttalak. - kérlelte a fiú, de már nem volt rá szükség. Odakinn megvirradt és a felkelő nap első sugarai bevilágították a szobájukat, az ágyukat, a szerelmüket.


Már jócskán benne jártak a délutánban amikor Noémi arra ébredt, hogy Tamás a fotelben ül és őt nézi.
- Mi van? Miért nem alszol? - kérdezte álmosan a lány.
Tamás két nagy lépéssel ott termett és bebújt az ágyba. Magához ölelte Noémit és a fülébe súgta:
- Nem merek elaludni.
Kicsit hallgatott, azután folytatta:
- Attól félek, hogyha felébredek, nem fogok látni. Újra vak leszek. Rájövök, hogy ez csak egy álom volt az egész. Az esküvőnk is és az is, hogy újra látok.
- Te egyáltalán nem aludtál? - csodálkozott Noémi.
- Nem. - válaszolta Tamás.
- Nem merek! - tette hozzá.
- De hát nem lehetsz ébren örökké! - csodálkozott a lány.
- Igen, de legalább sokáig megpróbálok ébren maradni. - mondta konokul a fiú.
- Ébren maradsz, hogy fel ne ébredj. - mutatott rá logikusan a lány és nagyot nevetett.
Amikor a fiúra nézett, meglátta, hogy megsértődött. Azonnal átölelte és békítően ránézett:
- Nem, nem leszel újra vak, ez egészen biztos.
Aztán óvatosan hozzá tette:
- Kálnoky doktor megmondta, hogy csak átmenetileg nem látsz és visszatér majd a látásod. Azt azonban nem engedte, hogy elmondjam neked.
- Hallottam, amikor anyukádnak elmesélted, hogy nem sikerült a kísérlet. Tudod, amikor hangosra vetted a TV-t, a tömeg ordítását a híradóban...- vallotta be a fiú.
- Jaj! Nem tudtam, hogy hallod, hiszen fürödtél! - rémült meg utólag Noémi.
- Cssss, kicsi! Semmi baj! Olyan boldog voltam, amikor hallottam, hogy csak átmenetileg nem látok. Sokkal, de sokkal elviselhetőbb lett minden. Annyira kiabáltál a telefonba akkor, hogy meghallottam az első szavakat odakinn is. Aztán kilopóztam a fürdőszobából és óvatosan kinyitottam az ajtót és szépen kihallgattalak.- mondta elégedetten Tamás.
- Az orvosok azt gondolták, hogy ha megtudod, hogy nincsen semmi szervi oka, annak, hogy nem látsz, magadat fogod hibáztatni és esetleg még rosszabb lelkiállapotba kerülsz. Azt akarták, hogy őket hibáztasd!
- Na azt elérték! Seggfejek! - kiáltotta durván a fiú.
- Azt hiszik, hogy amiért összefoltoztak, már joguk van elvenni tőlem a reményt. Mennyi kétségbe esést megspóroltak volna nekem, ha elmondják az igazat!
- Azt nem hiszem. - rázta a fejét Noémi.
- Legfeljebb azért lettél volna kétségbe esve, mert nem teljesül a jóslatuk. Nem voltak biztosak benne, hogy valóban újra látni fogsz, az is benne volt a pakliban, hogy nem tér vissza soha a látásod, egész életedben sem.
- De Te biztos voltál benne! - Tamás hangja kemény volt és dacos.
- Na, na! Álljuk csak meg egy szóra! - ült fel az ágyban Noémi.
- Igen eleinte biztos voltam benne, aztán meg egyáltalán nem voltam biztos benne, de azért mindig reméltem. Talán csak nem baj? Az ember mindig jót akar annak, akit szeret. Nem azért fogadtalak el vakon is, mert tudtam, hogy az esküvőnkig tart csak a vakságod. Nem tudtam meddig tart. De ha az életed végig tartott volna, akkor is elfogadtalak volna, akkor is szeretnélek. - Noémi hanga elcsuklott.
Kiugrott az ágyból, Tamás hiába kapott utána. Odaszaladt az íróasztalhoz és kihúzta az egyik fiókot. Egy marék papírlappal tért vissza az ágyhoz, a csodálkozó fiú ölébe szórta őket.
- Iskolai kurzusokról tájékoztatók nem látóknak. Az őszi szemesztertől suliba jártál volna, arra, amit kiválasztasz, hogy új foglalkozást tanulj, amit vakon is gyakorolhatsz. Tessék nézd meg őket!
Tamás kíváncsian felemelt néhány lapot.
BME informatikai képzés. ELTE jogi képzés. Gyógypedagógiai főiskolai képzés. Szakképzési programok. Sport mozgalom vakoknak.
Lesöpörte az ágyról a lapokat és bűnbánóan nézett:
- Nem akartalak megbántani! Tudod, megszokhatatlan, hogy olyan fantasztikus lány vagy!
Noémi elrejtette kis titkos, elégedett mosolyát, és így szólt:
- Remélem is, hogy nem fogod megszokni!

VÉGE

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2018-10-10 23:01:52

válasz Bödön (2018-10-09 09:26:54) üzenetére
Kedves Laci!

Ksznm a dicsr szavakat! - Nem gondoltam az elejn, hogy lesz trelmed vgig olvasni egy romantikus regnyt! :)
rlk, hogy nem bntad meg, hogy belekezdtl, s kitartottl.

Judit
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10641
Időpont: 2018-10-09 09:26:54

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Judit! Olyan j a vge! Annyira szurkoltam, hogy ez legyen. Az let gy is olyan...amilyen, legalbb a mesk s az lmok legyenek szpek. lmny volt vgig, olvasmnyos, rdekes, tele rzelemmel, feszltsggel! dvzlettel: n
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2018-07-03 22:29:07

válasz hundido (2018-07-02 16:18:24) üzenetére
Kedves Katalin!

Mr olyan rgen rtam ezt a trtnetet, hogy most jra el kellett olvasnom - veled egytt -, hogy kpben legyek mit is olvasol.
Hm, gy tnik killja az id prbjt is, most is rdekes a maga egyni mdjn.
Ksznm, hogy vgig olvastad, legtbben a rvidebb alkotsokat olvassk inkbb. Nagy fba vgtad a fejszdet, de boldog vagyok, hogy gy rzed: megrte.

Judit
Szerkesztő
hundido
Regisztrált:
2006-03-12
Összes értékelés:
2594
Időpont: 2018-07-02 16:18:24

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!
Tudtam! :) rlk a happy endnek. Igazi romantikus regny. Jl esett olvasni! Szeretettel: gratullok: hundido
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2014-03-06 18:54:31

válasz efmatild (2014-03-04 13:21:09) üzenetére
Kedves Matild!

rlk, hogy nem bntad meg ennek a hossz trtnetnek az elolvasst. :)
Ksznm a lnyeget sszefoglal hozzszlsodat!

Romantikus trtnetem nincsen tbb az oldalon, mr mindet elolvastad. Ha szereted a vidm trtneteket is, akkor a figyelmedbe ajnlom a " jvoltl@figyellek.com" cm novellmat.

Judit
Olvasó
Regisztrált:
2013-11-21
Összes értékelés:
550
Időpont: 2014-03-04 13:21:09

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!
Elolvastam, ezt a szp romantikus regnyedet, amely a valsgbl mertett, s sok tanulsgos dolgot rejt magban. Nem elg nagy tudssal szorgalmasan dolgozni, az elmenetelhez szerencse is kell. J, ha valaki tbb nyelven beszl. Megtudhatjuk, hogy a prkapcsolatok megvltoztak, ritka a hzassgkts, vagy csak ksbb trtnik, amikor mr egytt ltek vekig.
A kt fiatal letben sok vratlan esemny kvetkezik be, mg eljutnak a boldogsgig. Nagy lelkierre, kitartsra, ugyanakkor a szlk lelki tmogatsra is szksgk volt.
A "tndrfrt" valjban mindenkiben megtallhat, csak lni kell tudni vele.
Nagyon tetszett regnyed, gratullok ehhez a kitart munkhoz!
Sok szeretettel: Matild
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2012-03-27 17:03:58

válasz Kalina (2012-03-24 00:21:22) üzenetére
Kedves Kalina!

A felntteknek szl "tndr/frt/ mesm" Tged is elvarzsolt? :)
Mondd, Te gondolatolvasssal is foglalkozol? :D Amikor megrtam ezt a regnyt, egy msik "tndrfrts" trtnetet is elterveztem, de aztn amikor erre nem talltam kiadt, feladtam, hogy a msikat megrjam. Nagy munka megrni egy regnyt, s nem motivlja az embert, ha vgl nem kell a kiadknak.
Csak figyelj a tndrre, ha megjelenik lmodban, mert lehet, hogy neked valami mst kell megkeresned! ;)
Judit
Szenior tag
Kalina
Regisztrált:
2005-10-07
Összes értékelés:
587
Időpont: 2012-03-24 00:21:22

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

gy terveztem, egy nap csak egy rszt olvasok, de nem brtam megllni, hogy ne rjek a vgre :) Nagyon bjos, kedves trtnet volt, egyes rszein pedig igen elgondolkodtat. Remlem, Nomi eltette a babjnak a tndrfrtjeit arra az esetre, ha neki is szksge lenne r egy nap :) (Ebbl lehetne egy msodik rsz) :D

Most mr viszont nyugovra trek, mert leragad a szemem, de htha meglep egy angyal vagy tndr az lmomban!

Szeretettel: Kalina
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2011-07-01 22:56:12

Kedves Milna!
Ksznm mgegyszer a dicsretet! :D
Vannak mg az rsaim kztt romantikus trtnetek. A "Teaszertarts", "Virgok befttes vegekben", "Mogyortorta", "A varzsszavak", "Szerelmeslevl", "Ezstvirg flbeval".
Remlem, hogy azokat is lesz kedved elolvasni. :)

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2007-01-30
Összes értékelés:
471
Időpont: 2011-07-01 22:35:27

Kedves Judit,

ha annyiszor rtam volna, ahnyszor itt jrtam, mg ennl is sokkal tbb hozzszlsod lenne. :) Nagyon szeretem ezt a trtnetet, olyan romantikus, szp s letszer. :)

Milna
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2011-06-28 00:33:07

Kedves Milna!

, , ! Egy rajong!
Mg soha nem volt olyan, hogy valaki azt rta volna a hozzszlsban, hogy visszajr valamelyik trtnetemhez... :D
El vagyok bvlve! s ksznm...

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2007-01-30
Összes értékelés:
471
Időpont: 2011-06-26 14:01:59

Sokszor jraolvasom, olyan remek trtnet. :) Gratullok hozz!


Milna
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2011-06-23 22:59:14

Kedves gi!

Ksznm, hogy jjel-nappal a Tndrfrtt olvastad! :D
rlk, hogy j kikapcsoldst jelentett az rsom. Igyekeztem megmutatni, hogy lehet rni egy nem sablonos, ugyanakkor igen emberi romantikus trtnetet.
Taln sikerlt is...
Ksznm, hogy vgig olvastad, s a hozzszlsaidat is. :)
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2011-01-31 15:16:46

Kedves Mszlia!

Mg szaportottad a legrdl knnycseppeket? :D
Ksznm, hogy nlam jrtl!

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2011-01-29 19:24:53

ht, ezt most elolvastam jra, s nem tudom abbahagyni a srst. onnantl, hogy megismtelni a traumt...
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2011-01-29 19:02:59

Kedves Laura!
A "Tndrfrt" a jelenlegi formjban sem kellett a kiadknak, na most kpzeld el, ha a romantikus regnyt kibvtve egy korrajzot csinlnk belle... :(
Volt olyan olvasm is, aki azt mondta, hogy a trtnet beszvta, mint egy rzsaszn porszv, s nem engedte szabadon, amg el nem olvasta. :D Ha kibvtenm a trtnetet, nem tudom, hogy mkdne- e mg az a rzsaszn porszv? :D :D
Ksznm, hogy elolvastad, s a csillagokat is! Ezen az oldalon Te voltl a 388. olvasja a trtnetnek. :)
Judit

Alkotó
Regisztrált:
2011-01-08
Összes értékelés:
193
Időpont: 2011-01-29 18:37:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Elolvastam, amit tegnap meghagytam :) Most mr meg tudom fogalmazni, mi motoszklt bennem: olyan rzsem volt, mintha egy hossz, kalandos regnynek a zanzjt olvasnm. Nem tervezted soha megrni "nagyobban"? Szvesen olvasnm.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2010-01-21 15:46:19

Kedves Lyza!
Te aztn nem aprzod el... :) gy ltom, mindjrt a regnnyel kezdted.
Ksz a zseni jelzt, br nem valszn, hogy jogos. :)
Annak rlk, hogy tetszett Neked a Tndrfrt, remlem mg tallsz kedvedre valt a przim kztt.

Judit
Alkotó
Lyza
Regisztrált:
2009-09-09
Összes értékelés:
3094
Időpont: 2010-01-20 11:52:37

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Judit!
Elolvastam ezeket az alkotsaidat.
Ugye nem haragszol meg rte, ha versben nem is, de przban zseni vagy?...:):):)
Hossz volt, de izgalmas! Az esemnyek kvettk egymst, s lehetett sodrdni a szereplkkel! Elismersem!
Lyza
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2009-08-11 15:03:38

Kedves Marietta!
Nekem rm, hogy olvasod az rsaimat. Ksznm, a gratulcit!
Igen, mr aggdtam, hogy elhagytad csendben a Napvilg rklubot, mint annyian msok...
Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8272
Időpont: 2009-08-11 12:12:49

Kedves Judit!
rm volt jra olvasnom tged!Gratullok a mvedhez!
Szeretettel:Marietta
/Ksznm az rdekldst, Ti is hinyoztatok nekem:-))/
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2009-08-05 16:17:43

Kedves Rozlia!

"Minden j, ha vge j"! Ez a mods a romantikus regnyekre klnsen igaz.
Nem is mertem volna rossz vget rni a trtnetnek, mert akkor mr nem is romantikus regny lenne. :)
Ksznm, hogy olvastl, s, hogy hozzszlst is rtl.
Judit
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7467
Időpont: 2009-08-05 10:42:53

Kedves Judit!
Nagy lvezet volt szmomra, hogy regnyedet elolvashattam, a vge pedig klnsen tetszik.
Szeretettel: Rozlia
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2009-07-30 12:30:09

Kedves Virg!
A romantikus regnyek unokatestvrei a tndrmesknek. :)
Boldog vagyok, hogy rmet szereztem neked ezzel rgebben rt trtnettel.
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2009-07-30 12:25:13

Kedves Antonius! Az "alap szituci" a " lt, nem lt, aztn jra lt" egy plda volt arra, hogy knny addig "nagy finak" lenni, a kapcsolatokat knnyedn venni, ameddig rendben mennek a dolgok. Amikor aztn valami nehz s slyos dolgot hoz az let, akkor mr mennyire szmt, hogy melletted llnak, hogy szeretnek, hogy elfogadnak, hogy segtenek... Aki a "szeretet bankba" nem tesz semmit, mert nem trendi elktelezni magt, fzik a felelssgtl s nem figyel msok rzseire, annak nem kamatozik ott semmi. Amikor neki van szksge szeretetre s mindarra ami ebbl fakad, akkor res a "szmlja".
Hozzszlsod alapjn jraolvastam a vgt, s igazat adok, hogy tl sokszor fejeztem ki az rzelmeket a knnyekkel. Ksznm, hogy vgig olvastad s rtl hozzszlst is. Judit
Alkotó
Regisztrált:
2006-01-24
Összes értékelés:
512
Időpont: 2009-07-28 15:37:17

Te jo isten, hat ez tenyleg egy tundermese! GYonyoru szep lelked van, hogy ilyen szep tortenet fogant meg benne(d). Nagyon koszonom , hogy elolvashattam. Reg nem olvastam mar ilyen lebilincselo irast. Koszonom megegyszer.
Alkotó
antonius
Regisztrált:
2009-06-30
Összes értékelés:
2575
Időpont: 2009-07-27 23:53:35

Kedves Judit!
Vgig olvastalak. Annak ellenre, hogy az alap szituci (lt, nem lt, aztn jra lt) nekem teljesen idegen, szvesen olvastalak vgig. Ignyesen, szpen megrt trtnet, plasztikus karakterekkel. A legrdl knnycseppeket egy picikt sokallom, de lehet, n vagyok egy rzketlen gibraltri szikla. A legjobban a munkahelyi bonyodalmak lersa, tetszett. Tbbek kztt Plos r alakjt is viszonylag kevs szval gynyren megrajzoltad. Azt is megbocstottam volna nki, ha egyltaln nem tud tncolni. Taln, ha egy kicsit "karcosabb" az egsz, mg jobban lenygzl vele.
Ksznm, hogy olvashattam.
dv. a.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2009-07-26 13:14:38

Kedves Csilla!
rlk, hogy kitartottl a vgig! Annak meg klnsen, hogy tetszett a regny.
Ha megszeretted a romantikus rsaimat, akkor a fentlvk kzl a "Virgok befttes vegekben", a "Varzsszavak" s a "Teaszertarts" cm rsokat ajnlom a figyelmedbe.
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2009-07-26 13:04:57

Kedves Barackvirg!
Ksznm a kitartsodat, hogy elolvastad ezt a nem kevs oldalt, s kitartottl vgig. Az els rszeknl mg tbb hozzszls volt, aztn mr csak veled leveleztem, mint lttad. Hiba, ami hossz az hossz...
Nagyon rlk, hogy nem csaldtl a vgben sem, pedig lehetett tudni, hogy mi lesz a vge. Mivel ez egy romantikus regny nem volt ktsges, hogy Tams s Nomi vgl sszehzasodnak s Tams visszanyeri a ltst. Remek rzs, hogy Te meglttad azt is ami a felszn alatt van a knyvben, amirt megrtam az egszet.
Judit
Alkotó
Zágonyi Mónika
Regisztrált:
2009-06-10
Összes értékelés:
1854
Időpont: 2009-07-25 21:07:02

Kedves Judit!

Nagyon szp lett a vge! s megint kellemesen csaldtam, mert azt hittem, hogy mg az eskv, mg jval az "igen" eltt visszatr Tams ltsa, de gy sokkal-sokkal jobb, ahogyan Te megrtad! J, hogy ennyire letszer lett az egsz, s vltozatlanul pldamutat az szinte szeretet s segteni-akars tern!

Ksznm szpen az lmnyt, igazn rdemes volt vgigolvasni ezt a regnyt, s gratullok!!!

dv: barackvirg

Legutóbb történt

Tóni bejegyzést írt a(z) Joseph von Eichendorff: Sehnsucht / Vágyakozás című alkotáshoz

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Egy kurtizán vallomása című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Egy kurtizán vallomása című alkotáshoz

Kankalin alkotást töltött fel Talantelen címmel

Kankalin bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Karácsonyi béke címmel a várólistára

dpanka bejegyzést írt a(z) Átíratok /haikuk, Pilinszky János verseire/ című alkotáshoz

Rozán Eszter bejegyzést írt a(z) Hullám sodorta álmok című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 152. címmel

Ginko alkotást töltött fel Kék balerina címmel a várólistára

Ginko bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Ginko bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Bödön bejegyzést írt a(z) Hullám sodorta álmok című alkotáshoz

Rozán Eszter alkotást töltött fel Hullám sodorta álmok címmel

Tóni alkotást töltött fel Juhász Gyula: Szabadka / Szabadka címmel

szilkati alkotást töltött fel Egy kurtizán vallomása címmel

Kankalin bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

mandolinos alkotást töltött fel Andrej Orlov: Chagall a várost rótta épp... címmel a várólistára

Rozán Eszter alkotást töltött fel Hullám sodorta álmok címmel

szilkati bejegyzést írt a(z) Elidegenülés című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Elrejtőzve című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Elrejtőzve című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Elrejtőzve címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 151. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 151. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 151. címmel

Tasnádi Rita bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Kankalin bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

mandolinos alkotást töltött fel Joachim Ringelnatz: Mivel szeretlek én... címmel a várólistára

jerrynostro bejegyzést írt a(z) Minden a tiéd volt című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Nyikolaj Szokolov: Őszi vers című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022