HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 8

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Reklám

Prózai művek / abszurd
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2009-12-18

Leütöm az angyalt 3.

Két nő a parton


Ez a harmadik nap, hogy haldoklom, de ma nem annyira. Ma egy kicsit, egy árnyalattal talán jobb a helyzet. Csak ne jöjjön ma az angyal. Vagyis Angyal Dezső. Ha nem jönne, az is lehet, hogy felépülnék. De nem, mégsem. Önáltatás ilyesmiben hinni. Először a vázizomzat sorvad el. Részben már el is sorvadt. Aztán jön a sima-izomzat, a zsigerek elhalnak s itt lesz a vég. Hány napom van még addig? Jaj csak ne jönne! De jön, érzem. Hallom a lépteit. Beoson, leül a régi-divatú öreg székre. Lovagló-ülésben ül rajta, jókedvűen nevet. És elkezd megint mesélni.

A városka egyetlen utcája a tengerpartra futott ki. Itt már lejtett, s az utolsó ház mögött a kockakövek belevesztek a homokba. A férfi végigment rajta s megállt a homok szélénél. Állt ott, mint akinek ég egy adta semmi dolga nincs a világban, nézte a vizet, és a parton szanaszét álló dűnéket. A dűnék tetején ritkás, hosszú szálú füvet lengetett a szél. A tenger nyugtalan volt, a hullámok teteje átbukott és elporlott mielőtt partot ért volna. Az egyik dűne tövében, kicsit távolabb a víztől két nő ült a földön. Nem voltak messze a férfitől, 50-60 lépésnyire mindössze. Mezítelen volt mindkettő. Az egyik alatt, aki messzebb volt, sárgás színű gyékény volt, a másik rózsaszínű pléden napozott. A távolabbi lány vékony volt, az innenső viszont kövér. Barnák, napsütötte bőrűek voltak mindketten.
A férfi elhatározta magát. Lelépett a kőről és óvatos léptekkel, hogy a lakkcipője meg ne teljen homokkal, odament a dűnéhez. Úgy ment, mint aki tojásokon jár. A kövér nő észrevette, s az egyik karjával elfedte a mellét. A férfi megállt a rózsaszínű pléd mellett. Bon giorno, mondta. Molto bene. Bon giorno, mondta a nő. Maga idevalósi?
A másik lány, a dűne másik oldalán kenni kezdte magát napolajjal. Egy pillanatra átnézett hozzájuk, aztán elfordult és folytatta a munkát.
Igen is, meg nem is, mondta a férfi. Már nagyon régóta élek itt. Csak nem ebben a városban, hanem kicsit arrébb. Arrafele, mutatta, a part vonalát, ahogy délnek futott. Különben magyar vagyok. A kövér lány leengedte a kezét. Nagy kerek melle volt. Ahogy felnézett, arcára ráesett a nap. Magyar? Merre van Magyarország? A Balkánon? Kis-Ázsiában, Törökország mellett?
Igen, hagyta rá a férfi. Mondja, ki az a másik lány, a domb másik oldalán?
A húgom, mondta ez a lány. Ő szép, én csúnya vagyok. Nem csúnya maga se, mondta a férfi, csak kövér. Állhatatosan nézte a vékony lányt, de az nem nézett feléjük.
Erősödött a szél, végigsöpörte a homokot a parton. A hullámok szemmel láthatóan nagyobbak lettek.
Haragban vagyunk, mondta a kövér lány. Nevetett, rengett a melle. Azon vesztünk össze, hogy ő szép én meg csúnya vagyok.
A férfi rázta a fejét. Nem, nem csúnya. Szó nincs arról, hogy csúnya lenne. Csak kövér. Az nem ugyanaz.
Basta, mondta a nő nevetve. Rengett a melle, ahogy kacagott. Maga aztán ért a nők nyelvén.
A vékony nő végre észrevette, hogy a férfi nézi és odafordult. Jó alaposan megnézte magának, ahogy ott állt szmokingban, lakkcipőben. A kövér nő látta, hogy a férfinek tetszik a másik nő. Megkaphatja, mondta. De csak én utánam. Vagy egyszerre. És csak pénzért. Harmincezer egy menet. De ötven százalék felárat számítunk, ha hármasban megy a móka.
Beszélhetek vele is?
Persze, miért ne!
A férfi átsétált a dűne másik oldalára a gyékényhez.
Üljön le, mondta a vékony lány, és kecses, invitáló mozdulattal mutatta maga mellett a gyékény szélét. A férfi leült. Nézze, én csak magával akarok. A testvére nem kell. Nem szeretem a kövér nőket.
A lány nevetett. Volt valami arcátlan szemérmetlenség a nevetésében. Nem a testvérem. Csak azt szoktuk hantázni, hogy a testvérem. Meg kell értenie, ez egy közös üzlet. Vagy mindketten, vagy egyikünk se. Capito?
Kifizetem a dupla pénzt, mondta a férfi. De csak magával akarok. Nem, mondta a vékony lány. Elfordult, lehemperedett a gyékényről és hasra feküdt a homokban.
Magának jó a..., hogy is mondják olaszul...jó a feneke, próbálkozott a férfi. Nézze, háromszoros pénzt is megadok.
A lány nem válaszolt.
Legyen négyszeres!
Hallja, de sok pénze van! Megperdült a lány, a hátán feküdt most és farkasszemet nézett a férfival.
Akár a tízszeresét is kínálhatja, akkor sem!
A férfi megadta magát. Na jó. Maga olyan jó. Vele kell kezdenem?
Vele, mondta a lány. Vagy egyszerre mindkettőnkkel.
Előbb akkor ő, mondta a férfi. Ö az előétel. A pastasuta. És maga lesz a desszert.
Odament a másik nőhöz, lenézett rá. Megegyeztem a húgával. Jöjjön akkor. Hol akarja?
A kövér nő felállt és a dűne közepe felé mutatatott. Ott benn van egy mélyedés. Nem lehet odalátni, sem a partról, sem a házakból. Ott szoktuk csinálni. Látta a férfi kétkedő tekintetét. Ne féljen. Van ott benn egy levendula bokor. Az árnyákot ad.
Jó húsz percig csinálták a dűne patkó alakú mélyedésében, aztán előjött a kövér nő, és intett a soványnak: te következel. Bement a másik lány és ő is nagyjából húsz percig volt együtt a férfival. Nem ő valamivel hosszabban. Kijött és azt mondta: azt akarja, hogy most hármasban csináljuk. Tényleg? A kövér nő nem győzött csodálkozni. Evés közben jön meg az étvágy, nevetett a vékony lány.
Hármasban is húsz perc jött ki, vagy valamivel több, de a lányok azt mondták a férfinak, hogy csak egy órát számolnak. Azért csak egy órát, mert nagyon jó voltál drágám, kuncogott a karcsú nő, amikor már kinn voltak újra a tengerparton. Mi is élveztük, ugye, Julia?

Az angyal komolykodva néz rám golyvás szemeivel, aztán elneveti magát. Mit búslakodik cimbora? Én fel akarom vidítani, maga meg lógatja az orrát. Ki látott még ilyen mélabús haldoklót?!
Rá akarok szólni, de nincs hangom. Talán már a hangszálaim is lerohadtak. Na mit gondol, ki volt az a pasas? -cukkol az angyal. Esküszöm, felállok, esküszöm, leütöm az angyalt, vagyis Angyal Dezsőt. Elviselhetetlen, hogy idejár a nyakamra és nem hagy meghalni!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2009-12-29 08:39:00

válasz Müszélia (2009-12-29 07:44:03) üzenetére
Ksznm. Igyekszem, taln janur els hetben! Szia: n
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2009-12-29 07:44:03

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Te, mg mindig tetszik. Mikor jn a kvetkez rsz?
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2009-12-24 11:44:19

Rka, egy mlyllektani bvr-tuds veszett el benned. Ht minden frfit megcsalnak, lealznak egyszer, -ez bizti. Lehet, h onnan jn tnyleg. Mondjuk nekem bejnne az "angyal" figura. De mgsem vagyok "angyal" Inkbb kisrdg. s a hortobgyi homokbuckk helyett n viszont inkbb a tengerparti dnket preferlnm. Viszont, egy msik gondolat, n ezekben az alakokban eljtszom egy szerepet, mint mondjuk egy sznsz. Mintha n volnk az a szerepl. Azt hiszem. Boldog Karcsonyt. p n
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2009-12-23 19:54:52

Mrmint gy rtem, h a lelki letem kulminl.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2009-12-23 19:53:51

letmvsz szaga lenne valban....de, ha valaki mr csak a kurvinckkkal akarja, akkor sztem inkbb kigett ember, mint letmvsz. Br...br...az se lehet rossz egy frfi szmra. Csak ldrgni a vilgban s idnknt, amikor kell, fizetnie kell egy nnek (Vagy kettnek) Az a vicc, h ismertem ilyen alakot. nem is egyet. De ez az angyal, mrmint Anygal Dezs, nem bellk lett gyrva. csak gy jtt valahonnan bentrl. Azon rhgk, h lehet h n vagyok az angyal????? Szia: n Na, ja. Ez olyan egyedfejlds.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2009-12-23 11:23:21

Szia Te mindg Rka! Mindg megnevettetsz a hozzszldaiddal. Sztem a Cupido nyila nem ri el az angyalt. Angyal Dezs egy ilyen kigett lzemg ritter, n ilyennek kpzelem. Csak kborol valahol. Dl-Olaszorszgot nagyon szereti. s csak hivatsosokkal csinlja, ott nincs komplikci. Kszve soha nem reped meg. De a mese sorn egyttal az "angyal" is. Hogy az let angyala, vagy a Hall angyala-e? -az kiderl a vgn. Nem, lehet, h nem derl ki!!! Szia Rka, n
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2009-12-21 15:03:46

Szia Eszti! rm szmomra Neked rmt okozni. s ksznm, h kitartasz zsengim mellett. Az igretemrl nem feledkeztem meg. Majd rok a bels postn. Szia: n
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7468
Időpont: 2009-12-21 09:37:59

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!
Mikor ltom, hogy j rst tettl fel, mindig vrakozssal telve fogok hozz az olvasshoz, s sohasem csaldom. Mint ahogy most sem csaldtam. Ez az Angyal Dezs! Igazi bdns figura! Nekem nagyon tetszik.
Szeretettel: Eszti
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2009-12-19 16:09:14

válasz Kuvik (2009-12-18 21:41:55) üzenetére
Szia Kuvik! A te szrevteleid, kritikid szmomra mindg az etalont jelentettk. Most sincs msknt. m, fura azt ltni, hogy rok valamit, egy szmpla kis dolgot, amire Te azt mondod: "vazslatos"! Persze legyezgeti a hisgomat....Egybknt n pontosan gy vagyok a Te rsaiddal, milyen egyszerek, milyen szpen szl a mese. Egybknt n msoktl is olyan rsokat szeretek olvasni, amelyek egyszer, knnyen rthet mondatokbl llnak. Sztem, ha "kdsteni" akar az ember, akkor jobban teszi, ha nem a mesnl kdst, hanem a mondanivalnl. Ksznm: n
Alkotó
Regisztrált:
2007-04-10
Összes értékelés:
461
Időpont: 2009-12-18 21:41:55

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Varzslatos! Mikor elhatrozom, hogy rok valami igazn zeset, igazn hangulatosat, ilyet szeretnk, de valamirt soha nem jn ssze... Annyira termszetesen rsz, hogy ha fj, tnyleg fj, s ha nevetni kell, gondolatban a knnye is kicsordul az embernek. Remek lersok, gyesen "vzolt" karakterek. Gratullok' J kis sorozat lesz ez!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10669
Időpont: 2009-12-18 18:20:19

Bocsi ezrt az elviselhetetlen pasasrt! Micsoda tlet, egy haldoklt szerelmi kalandokkal szrakoztatni? Ksznm, h elolvastad!!! Szia: n
Szenior tag
Regisztrált:
2005-12-13
Összes értékelés:
1300
Időpont: 2009-12-18 14:12:04

elviselhetetlen az ilyen ember...Te viszont jl eltalltad.:)

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023