HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 6

Tagok összesen: 1939

Írás összesen: 52479

Mantova fűszerolaj spray
RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

dpanka
2022-01-18 09:41:19

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / egyéb
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2010-07-13

HB új kalandjai: Hámori Bandi megnősülA növénytan vizsgámra készültem éppen, vagy az állattanra, mindegy, egyszer csak csengett a telefon. Azt gondoltam Emese hív, mert Emesének megvan az a rossz szokása, hogy mindig a legalkalmatlanabb időben telefonál, amikor a WC-n ülök például, amikor fogat mosok a kádban, vagy amikor a Rosaceét magolom a nagy Uherkovichból. Odaszaladtam, felvettem, és jól tettem, hogy felvettem, nem az Emese volt, hanem a Hámori Bandi.
-Tudod, honnan beszélek Testvér?! -kérdezte diadalmasan a kölcsönös üdvözlések sztereotípiái után. -Na mit gondolsz? Burgasban vagyok a bulgár tengerparton!
Recsegett a telefon, mintha a Hámori Bandi tényleg Burgasból hívna a bulgár tengerpartról.
-És?
-És?! Testvér, hát nem érted?! Itt vagyok és van itt egy nő is, atomtudós. Elveszem feleségül. Azonnal ide kell utaznod, te leszel a tanúm!
Elhalasztottam a vizsgám, eladtam a motorbiciklimet. A pénzen repülőjegyet vásároltam és elutaztam Burgaszba, ahogy a Hámori Bandi kívánta. A reptéren fogadott. Nem volt díszkapu, nem voltak szüzek, de, ha voltak is, azok is csak tőlem voltak szüzek, és a Baross szobortól. De, ellenben elvitt a büfébe, és kikért a pultnál egy üveg Johnny Walkert.
-Üljünk ide Testvér, -mutatott rá egy kerek asztalra a sarokban. -Megisszuk ezt itt, és mindent elmesélek!
És leültünk, és mesélni kezdett. De, amit mesélt, puszta érdektelen tárgy és ige volt, kivel, merre járkált, hol rúgtak be, meg ilyenek. Kezdtem türelmemet veszteni.
_Asszociáció, -figyelmeztettem.
Észbekapott és így folytatta.
-Ja, Testvér, jól van Testvér. Tudom Testvér. Téged csak a ház érdekel, a tető nem. Szóval Magdalena, a nő, akit elveszek, feltalálta, hogyan lehet az atombombából hidrogénbombát csinálni.
Azt hiszem nagyon ostoba képet vághattam, amikor megkérdeztem:
-Miért kell az atombombából hidrogénbombát csinálni?
-Mert kell Testvér, te is tudod. Az atombomba csak egy uszkve kétszázezres várost bír elpusztítani, a hidrogénbomba ellenben akár nyolcszázezrest, vagy még nagyobbat. Melyik jobb akkor teszerinted?
Dél volt, meleg volt, a whiskyhez nem volt jég. Kötözködős hangulatban voltam.
-És...és...hogy csinál ez a Magdalena, vagy ki a csoda az atombombából hidrogénbombát?! Az nem olyan egyszerű!
Rám villantotta az égboltnál is kékebb szemét. Láttam: lesajnál a primitívségem miatt.
-Persze, hogy nem egyszerű Testvér! Persze, hogy nem egyszerű! Ha egyszerű lenne, akkor te is meg tudnád csinálni, és akkor te kapnád a Nobel díjat, illetve...illetve nem kapnád, mert az egyszerű dolgokért nem jár Nobel díj. Figyelj, megpróbálom elmagyarázni a te szinteden. Az atombomba ugye, atomokból áll, ezt már Niels Bohr is tudta. Na már most a hidrogénbomba, meg hidrogénionokból áll, amik az atomokból jönnek létre, egymás izotópjaiként. Teller Edét ezért a felfedezésért nevezik a "hidrogénbomba atyjának", -tudsz követni? A lényeg az, hogy az én csajom felfedezte, mi történik akkor, ha az elektronhéjat katódsugárral bombázzuk. Érted, Testvér?
El akartam terelni erről a témáról a szót, ezért töltöttem a poharába és én is ittam egy kis whiskyt.
-Hány éves a hölgy?
Pislogott.
-Negyven...izé...negyvenöt.
-Negyvenöt?!
Akkorát kiáltottam, hogy az emberek a szomszédos asztaloknál felénk fordultak és egy szürke egyenruhás biztonsági őr közelebb húzódott.
-Halkabban Testvér, -figyelmeztetett a Testvér, -ez itt nem Budapest, itt nem lehet ordítozni.
Most ő töltött, ittunk megint. Kezdett a palack kiürülni, félős volt, hogy kevés lesz.
-Testvér, Testvér! -korholt aztán szelíd hangon. -Csak nem fogsz nekem prédikációt tartani? Csak nem fogod a fejemre olvasni, hogy én még húsz se vagyok?!
Itt tartottunk. Elmagyarázta, hogy van ez.
-Testvér ezekben a dolgokban nem számít a kor. Gondolj bele, ha például majd egyszer hatvanévesen beleesel egy húszévesbe, mit fogsz érezni, ha valaki majd akkor felhánytorgatja neked a korkülönbséget!
-Mert te beleestél ebbe a negyvenes nőbe? -Csak kötözködtem, nem volt értelme. Mit számít az, beleesett-e vagy sem?
Ő is ezt mondta, keze fejével megtörölte a száját és már mondta is.
-Mondd csak Testvér, mit számít az?! Rengeteg pénze van a nőnek, csak ez számít, a többi nem érdekes.
-Pénze? -ámuldoztam. Illetve csak megjátszottam, az ámuldozót, -inkább dühös voltam, szkeptikus voltam, féltékeny voltam. Legelébb is féltékeny, kivel fogok én evezni, ha a Hámori Bandi megnősül?!
-Mit gondolsz szerencsétlen, mennyit keres Bulgáriában egy állami alkalmazott, még ha atomtudós is az illető?
Hámori Bandi az ő nyugodt, kioktató, szájbarágós stílusában válaszolt. De szeme sűrű pislogása elárulta, hogy valami azért nála sem stimmel egészen.
-Testvér, Testvér! Borzasztóan szerencsétlen tudsz lenni ezzel a földhözragadt, szánalmas mentalitásoddal. Hát mit gondolsz te! Van a világnak szerinted olyan szeglete, ahol egy ötcsillagos, igazi nagymenő atomtudóst ne környékeznének meg idegen hatalmak? El tudod te képzelni, hogy az én Magdalenámhoz nem fog odamenni a CIA, a KGB, és az arabok, főleg az arabok, hogy asszonyom, így-úgy-amúgy, nekünk lenne egy kis lóvénk, szívesen fizetünk, hogy megtudjuk a titkot? Észtvesztően primitív vagy Testvér.
-De, de...
-Testvér, Testvér! Luxusszinten fogunk élni Testvér, itt, vagy bárhol a világban. 60 láb hosszú yachtom lesz, azzal járom majd a tengereket, saját teniszpályám lesz, és olyan kocsim, hogy te még olyat nem is láttál Testvér!
-De...
-Jól van. Igyuk meg, ami még az üveg alján van, aztán siessünk, mert Magdalena vár, délután háromkor kezdődik a szertartás.

Taxiba ültünk ezt követően és lehajtottunk a tengerpartra.
A nagy húszemeletes szállodák között megbújva volt ott egy kicsiny, tizenöt szobás villa, ebben lakott Magdalena és a kísérete. Hét huszonegy éves lány volt a kíséret, ők képezték az asszisztenciát, ami oly gyakori a bulgár atomtudósoknál. A hét lány hét szobában lakott, a nyolcadikban lakott Magdalena. A többi szoba üres volt. A Testvér arája a teraszon fogadott minket, ott voltak a lányok, meg egy lakáj magas, kopogós sarokkal. Szertartásosan leültünk a napernyők alá, és ekkor Magdalena tapsolt és azt mondta: whiskyt az uraknak!
-Nem lehetne valami komolyabbat? -kérdezte a Hámori Bandi. -Például Bourbont?
-Konyakot az uraknak!
Elfogyasztottuk a konyakot. Magdalena nem ivott, és nem ittak a lányok se.
-Lassan készülnünk kell, állt fel az ara. Magasra csavart, őszes kontyot viselt, arca ki volt készítve. Rettentően komoly hölgy volt. Könnyed mozdulattal felhajtottuk az utolsó pohár konyakot. Felálltunk, ez már nem ment könnyen, és próbáltunk lépni, ez meg egyáltalán nem ment sehogy. Négykézláb állva figyeltem a Testvért, hogy mászik térden az asztal alatt.
-Fürdessétek meg őket! -tapsolt Magdalena, mire a lányok hónunk alá nyúltak talpra állítottak, eltámogattak minket a rózsaszínű, csempézett fürdőbe, lehámozták rólunk ruháinkat és viháncolva ránk engedték a hideg csapvizet.
Félóra elteltével nagyjából szállítható állapotba kerültünk, de én bevallom, nem emlékszem semmire, egedül a pópa sápadt, szakállas képe maradt meg az emlékezetemben arról a napról és a menyegző éjszakájáról.

Másnap a repülőgépen hárman ültünk egy sorban, egymás mellett, az ablak mellet ült az atomtudós, mellette középen a Hámori Bandi, ő mellette meg én. A Testvér elővarázsolt valahonnan a kézipoggyászából egy üveg ötputtonyos Tokaji Aszút.
-Ezt most megisszuk Testvér. Annak örömére, hogy másfél óra múlva a Rómain leszünk, és péppé verlek.
Ónos eső permetezett a füstszínű égből, amikor a meccset elkezdtük. Az öreg Deregh az eresz alól figyelt minket, aztán egy idő után elunta és elment. Az ifjú asszony narancssárga ernyője alatt a zöld padon vacogott. Nyolc órán keresztül tartott a derbi. Az első két meccset a Hámori Bandi nyerte, a második kettőt én. Akkorra már olyan sötét volt, hogy nem tudtuk folytatni.
-Holnap a döntő partit én nyerem, -nyilatkoztattam ki, amikor lejöttünk a pályáról.
-Veled még az anyósom is elbánna Testvér! -riposztozott a Hámori Bandi. -De jól van. Lássuk csak. Tisztességesen felkészülök ellened, megborotválkozok és hajat vágatok.

Azt hittem csak a nagy büdös lének szól ez a biztatás. Azt hittem: elutaznak nászútra a világ végére, ahonnan soha többé nem kerül elő a Hámori Bandi.

Tévedtem. Másnap ott volt a pályán, ahogy megígérte. És, amikor kisütött újra a Nap, az a nap a Bp-X 921-es gurulóüléseiben talált minket. Róttuk újra a kilométerek tucatjait a Kiságban és a Nagyágban, és soha senki nem vert meg minket.
De, mit is beszélek, nem ez a fontos.
Azt mondta a Hámori Bandi:
Testvér, Testvér! Hogy is juthatott olyasmi az eszedbe, hogy mi soha többet nem fogunk együtt teniszezni, evezni és csajozni! Látod, ez az a kishitűség, amit nem bírok benned. Látod, itt vagyok újra, időm és pénzem, mint a tenger. Mostantól fogva Testvér együtt csinálunk mindent, mert ami az enyém, az a tied is!

És így is volt aztán. Attól kezdve minden ugyanolyan volt, mint előtte, csak még egy kicsit még annál is jobb. Mi voltunk a legjobbak a Dunán és a teniszpályán. És a legkeményebb csávók, ha csajozni kellett!


Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
10240
Időpont: 2010-07-13 21:39:11

Igeeen!!!! Eza titok! Jól kell nősülni. És élni kell az életet! Köszönettel: én
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7470
Időpont: 2010-07-13 15:37:22

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!

Nagyon kellemes, üdítő történet. Jót nevettem olvasása közben. Bandi jól nősült.

Szeretettel: Eszti

Legutóbb történt

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: Ami elmúlt - az örökre el... címmel a várólistára

eferesz bejegyzést írt a(z) Apropók (harmadik rész) című alkotáshoz

Czövek Zoltán alkotást töltött fel Történelmi kutatási eredmények címmel a várólistára

Vári Zoltán Pál alkotást töltött fel Oda van beírva címmel a várólistára

szilkati alkotást töltött fel Magamban címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Apropók (harmadik rész) című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Nem adhatom vissza koszosan... című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Nem adhatom vissza koszosan... című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) ...egyszer csak című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Havazott címmel a várólistára

A. K. Mraz bejegyzést írt a(z) Fényképek (részlet) című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel Hol vagy? címmel a várólistára

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) a lángok hatalma című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Emlék című alkotáshoz

mandolinos alkotást töltött fel Szergej Jeszenyin: I.D. Rugyinszkijnak címmel a várólistára

A. K. Mraz bejegyzést írt a(z) A Fekete Csillag - 1# novella című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Apropók (harmadik rész) címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) A saját farkába harapó című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) A saját farkába harapó című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) A "meg" váltóról című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szerencsesüti című alkotáshoz

mandolinos bejegyzést írt a(z) Szergej Jeszenyin: A költő című alkotáshoz

Erdős Sándor bejegyzést írt a(z) Az erdei kunyhó című alkotáshoz

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) Evidens című alkotáshoz

leslie b shepherd bejegyzést írt a(z) Evidens című alkotáshoz

Czövek Zoltán alkotást töltött fel 8 G címmel a várólistára

szilkati alkotást töltött fel Emlék címmel

black eagle bejegyzést írt a(z) A Fekete Csillag - 1# novella című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Porhóban fürdik... című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

Krancz Béla bejegyzést írt a(z) Az erdei kunyhó című alkotáshoz

Krancz Béla bejegyzést írt a(z) Kecskerímek 1 című alkotáshoz

Krancz Béla bejegyzést írt a(z) A találkozó című alkotáshoz

Krancz Béla alkotást töltött fel kabát mese címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) Kiért is, miért is... című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Evidens című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Hibernálva című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) a lángok hatalma című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Hiányzol című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2022