HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 39

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51426

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Cikkek / jegyzet
Szerző: T. Pandur JuditFeltöltés dátuma: 2010-10-19

A természeti katasztrófák nyomában

Időnként az ismeretterjesztő filmekben utalnak rá, máskor az interneten keringő levelekben lehet olvasni róla, hogy az emberi tevékenység nem egészen úgy befolyásolja az időjárást, mint ahogyan a környezetvédők által legnépszerűbbé tett elmélet állítja.
A környezetvédelmi szakemberek szerint az általános időjárás-változás magyarázata a globális felmelegedés, amiről minden verőfényes nyári napon újságcímek harsognak. Azonban ha ránézünk a fűtés számláinkra, vagy egyszerűen kinézünk az ablakon, mi inkább általános "lehidegedést" érzünk.
Az ózonlyuk, és az üvegházhatás kialakulásának fő okaként a környezetvédelmi szakemberek a környezetszennyezést tekintik, és a felelősöket az ipari társadalom fogyasztóiban, bennünk keresik.
Igen, én is helyeslem, ha minden módon megpróbáljuk védeni a környezetet, amiben élünk. Gyűjtsük szelektíven a hulladékot, golyós dezodort használjunk, ültessünk fát, használjunk környezetbarát anyagokat, újrapapírt, mellőzzük a műanyag dolgok vásárlását, ne dobáljuk ki a dolgainkat mindent szíre-szóra, mert már újabb holmikat reklámoznak. Ezzel szebbé tesszük a környezetünket, óvjuk az egészségünket, a kimerülő energiaforrásokat, és a pénztárcánkat.
Azonban egyre többször merül fel az a feltételezés, hogy a tetemes személyi, és anyagi károkat okozó természeti csapásokat sok esetben mesterségesen idézik elő. Az elmúlt harminc-negyven esztendőben olyan ütemben fejlődött a tudomány és a technika, hogy az időjárás befolyásolásának lehetősége elérhető közelségbe került. Ami pedig lehetségessé válik, azt gondolkodás nélkül megteszi az emberek azon csoportja, akiket katonáknak neveznek. A hidegháború időszakában merült fel a gondolat, hogyan lehetne az ellenséges terület felett hosszan tartó rossz időt előidézni (tartós havazás, esőzés).
Az első, igazán nagy jelentőségű időjárás-módosító kísérletként a "CIRRUS" project vált ismertté. Ennek a célja a mesterséges hurrikánkeltés volt. 1947 októberében az USA-légierő egyik repülőgépéről hurrikánképző anyagot (40 kg-nyi szárazjeget) juttattak el egy viharzónába, Georgia állam partjainak közelébe. Elképzelhető, hogy ennek következtében fordult vissza 180°-kal a hurrikán, és pusztította el Savannah városát (1500 épület pusztult el teljesen, és százakat kellett kitelepíteni a körzetből).
1952. augusztus 15-én a brit légierő Délnyugat-Anglia felett egy kísérleti stádiumban lévő felhőmagvasító vegyületet akart kipróbálni egy viharfelhőn. Eredmény: Lynmouth városára egy nap alatt 230 milliméter eső zúdult. Megáradtak a folyók, tövestül dőltek ki a fák, házak omlottak össze, s az ítéletidőben harmincöt ember vesztette életét, a város szinte nyomtalanul eltűnt. Egy hét múlva óriási özönvíz söpört végig Észak-Devonon, ahol a szokásos csapadékmennyiség 250-szerese esett le egy hónap alatt.
Ezeket a katasztrófákat a SAJÁT országukban hozták létre, azért, mert kísérleteztek!
Az USA a 60-as évektől folytatott időjárás-módosítást, amelyet fegyverként alkalmaztak Vietnamban és Laoszban. Az amerikai hadsereg a mesterséges esőt először 1963-ban vetette be a vietnami háborúban. 1966-ban pedig ugyanezzel a módszerrel katasztrofális következményekkel járó esőzéseket okoztak Észak-Laoszban. 1966-tól az USA-haderő 2600 bevetés során végzett felhőmagvasítást. A vietnami "Popeye" hadművelettel az volt a céljuk, hogy az ellenséges területen levő utakat járhatatlanná tegyék. A bevetéseket a Ho Si Minh ösvénynek nevezett, fő ellátási útvonal fölé koncentrálták. Nem rövid időtartamú időjárás-változást kívántak elérni, hanem az egész éghajlatot esősebbre akarták fordítani, hogy az utánpótlást lehetetlenné tegyék.
Azonban nemcsak az USA, hanem mások mellett a Szovjetunió is folytatott hasonló jellegű kísérleteket, nem is kevés sikerrel.
1976-ban a Kínai Népköztársaság hivatalosan tiltakozott a Szovjetuniónál, hogy a határvidéken úgymond "kifacsarják" a felhőket, és a Kínában várva várt esők mind náluk esnek le. Azóta már nem csak az USA és Oroszország kísérletezik az időjárás módosításával, hanem Kína is. Nem is titkolják az Időjárás Módosító Hivatal létezését, ami egy állami szerv, és feladatai közé tartozott például a Kínában megrendezett olimpiára a szép idő biztosítása, mivel az olimpiai stadion nem volt fedett, és akkorra éppen esős idő volt várható.
A környezetváltoztatás hadi vagy rosszindulatú felhasználását tiltó 1979-es nemzetközi egyezmény (ENMOD) nem állította meg a további kutatásokat, kísérletezéseket. Az időjárás módosítása egyre inkább valósággá válik. A felhőmagvasítás, az ionoszféra-melegítők, a viharelnyelő szuperzselé (gél), a nanoskálájú időjárás-generátorok már mind létező eljárások, eszközök, amelyekkel jó ideje kísérleteznek.
Felmerül a kérdés, hogy miért is kap pénzt ezekre az iszonyúan költséges berendezésekre és kísérletekre a katonaság az állampolgárok adóforintjaiból?
A válasz most is ugyanaz, mint amit megszoktunk a világot elpusztítani képes fegyverkezési hajsza során. Meg kell védeni bennünket. Azért kell a világ számos pontján a gyakorlatban próbálkozni az időjárás nagy skálájú befolyásolásával, hogy a gyakori, nagy erejű tájfunok, hurrikánok csillapítását, pusztító erejük csökkentését kikísérletezzék, mert ez állítólag egyre sürgetőbb igény.
A két nagyhatalom - az Egyesült Államok és Oroszország - között a versengés tudományos, és katonai téren tovább folytatódik.
Az USA a pusztító hurrikánok kialakulásáért is Oroszországot teszi felelőssé. Amerikai meteorológusok ugyanis azt a vádat fogalmazták meg, hogy az Amerika partjainál tomboló hurrikánokat orosz katonai szakértők mesterségesen idézték elő elektromágneses generátorral. Véleményük szerint az oroszok titkos meteorológiai fegyvere bármilyen távolságból képes csapást mérni. Az oroszok viszont, még mielőtt a vádakra reagáltak volna, éppen az amerikaiakat okolták a klímaváltozásokért. Szerintük, ha valami hatást gyakorol az éghajlatra, az nem más, mint az USA sarki-fény kutatásokat folytató HAARP programja. Egy 2002-es orosz közlemény szerint rendelkeznek olyan adatokkal, amelyek azt bizonyítják, hogy az alaszkai HAARP program részeként telepített - túlméretezett ruhaszárító formájú, sci-fibe illő - antenna-mező, nem a sarki fény megfigyelésére szolgáló eszköz, hanem egy szuperfegyver, ami létezik, és működik is. Az ionoszférát hirtelen, erős rádiófrekvenciás besugárzással felmelegíti, és ezzel képes - az ionoszféra tükrözési effektusát kihasználva - nagy pontossággal a Föld bármely pontján elektromágneses lökéshullámot kiváltani, amit az ott lakók óriási földrengésként érzékelnek. A pusztítása ennek akkora, mintha egy termonukleáris bombát dobnának le oda.
Így az emberiség, a számára már ma rendelkezésre álló eszközök segítségével nemcsak esőt generálhat, hanem viharokat, ködöt is elő tud állítani, illetve földrengést is elő tud idézni.
Ilyen például a Weather Force Support Element (WFSE rövidítéssel ismert) technológia. A fegyver azon alapszik, hogy a földi bázisokon elhelyezett rádiólokátorok, rádióadók különböző frekvenciájú elektromágneses hullámokat juttatnak a légkörben elhelyezett állomásokra, amelyek összegyűjtik, majd a koncentrált energiát visszajuttatják a kiválasztott célpontra. Ezzel a módszerrel a Föld bármely pontján bármikor lehetőség nyílik viharokat, felhőket, ködöt létrehozni. Nem lehet véletlen, hogy amíg korábban az USA-ban évente csupán 2000 vihart regisztráltak, addig vélhetően az új technológiának "köszönhetően" napjainkban 45 000 vihart jegyeztek fel heves esőkkel, záporokkal, látást gátló légköri viszonyokkal.
Az időjárás módosítások hatására az élővilág is megzavarodik. Felborult a vándormadarak több tízezer, ha nem százezer éves viselkedési rendje. Eddig legalább az állatok ösztönösen tudták, mit kell csinálni, egy-egy szokatlan természeti jelenség, vihar, vagy netán időjárási katasztrófa előtt, - jó volt, ha figyeltünk rájuk, - ez segíthetett az embereknek a katasztrófák túlélésében. Most azonban a gyakori rendkívüli időjárásra az állatok sem tudnak a szokott módon reagálni. A madarak néha későn indulnak el vándorútjukra, vagy visszafordulnak az út során, vagy túl korán érkeznek meg a mérsékelt égövbe, és ez óriási pusztulást okoz közöttük.
A hadvezetés úgy véli, hogy az atombomba elavult, és helyette más természetesnek tűnő fegyvereket kell alkalmazni a korszerű harcban. A modern katonai eszköztár előtt nincsenek megoldhatatlan feladatok: ma már a trópusi viharok is fegyverként alkalmazhatók. A katonai szakértők úgy gondolják, hogy a radarokon és a számítógépeken keresztül sokkal egyszerűbb és célszerűbb könnyedén, és főként nyomtalanul előidézni a trópusi vihart (amelynek ereje körülbelül egy tízezer megatonnás atombombával egyenértékű), mint a könnyen felderíthető atombombával kísérletezni.
Azt pedig, hogy ez a sok, nagy mértékű időjárás módosítás milyen természeti katasztrófákat okoz, megjelenve ott is, ahol éppen nem célzottan idézik elő őket, senki sem tudja. Mindezek hatása felmérhetetlen globális szinten, a Föld ökológiai rendszerében. Önként adódik az a párhuzam, hogy a radioaktivitás veszélyeit is a jelenség felfedezése után csak évtizedekkel ismerték fel. Sok emberi szenvedést okozott ennek az ismeretnek a hiánya.
Habár konkrét bizonyíték igen kevés van arra nézve, hogy egyes környezeti pusztításokat megelőzően valóban meteorológiai fegyver bevetésére került volna sor, ha az ózonlyuk keletkezési idejét összevetnénk bizonyos, a felsőlégkörben észlelt ionoszférikus jelekkel /pld. amikor a HAARP működésbe lép, a természetes folyamatoktól teljesen eltérő felhőmintázatokat kelt / - érdekes eredményekre juthatnánk...
Az ENSZ-nek sürgősen napirendre kellene tűzni a "természeti környezet fegyverként való használatának" témáját. A klíma megváltoztatása, egyértelműen gyengíti számos nemzet gazdaságát, lerombolva infrastruktúráját, megrázva pénzügyi rendszerüket, tönkretéve a mezőgazdaságból élőket, és családjukat hatalmas területeken. Az egyes nemzetek kormányainak és az ENSZ-nek mindent meg kellene tenni ezek megakadályozására, örökre el kellene tiltani a HAARP és egyéb "nem-konvencionális" fegyverek alkalmazását. Bár tudjuk, éppen azok fogják bármiféle határozat megszületését megakadályozni ez ügyben, akik ilyen fegyverekkel már rendelkeznek... Ahogy az lenni szokott.
A mind erősebb és erősebb gyilkoló gépezetekre költött elképesztő nagyságú összegeket sokkal inkább lehetne gyógyításra és az egész emberiség jólétére fordítani. Sürgősen itt lenne az ideje annak, hogy az új felfedezéseket ne katonai célokra használják, olyan fegyverek létrehozására, amikkel mindent el lehet törölni, amit az ember alkotott az ember hasznára. Sőt természeti katasztrófának álcázva, még azokat a körülményeket is, amik lehetővé tették, hogy ember éljen a Földön.

Adatok forrása: Internet, Honvédelmi Minisztérium honlapja


Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-04-12 22:40:10

válasz Kőműves Ida (2012-04-09 15:11:40) üzenetére
Kedves Ida!
Minden szavaddal egyetértek, azért is írtam meg ezt a cikket.
Sajnos a nyomtatott, és az elektronikus hivatalos sajtóból csak a hülyeség árad,meg a politikai manipulációk, így valóban sokan nem is tudnak ezeknek a technikáknak a létezéséről, és a mindennapos használatáról.
Talán, ha többen tudnának róla, ha többen tiltakoznának ellene, ha nem lehetne katonai titkokra hivatkozva "mutyiban" csinálni, akkor még lenne esély a természeti kataszrófák végzetessé válásának elkerülésére.

Judit


Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-04-12 19:59:21

válasz Kate Chrysso (2012-04-06 22:40:40) üzenetére
Kedves elbűvölt Kate!

Amelyik cikkem elbűvöl Téged, annak a linkjét küldd el az ismerőseidnek is, hátha nekik is tudok valami újat mondani! Én nem veszek gyógyszereket, vegyszereket, fegyvereket, kábítószert. Ha mindenki követné a példámat, nem lenne értelme ezeknek a bizniszeknek. Az utolsó bekezdést pedig nagyon is komolyan gondoltam. Ha nem fékezzük meg az egyenruhába bújt pusztítókat, akkor már csak egy ima marad az emberiség számára: "A tesztoszteron legyen velünk!"

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6859
Időpont: 2012-04-09 15:11:40

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!
Bevallom Neked, ez most olyan volt mint egy fejbekólintás.
Ilyen időjárás manipulációra még álmomban sem gondoltam volna (igaz, sok minden másra sem, ami végül beigazolódott, hogy igaz). Elképesztő. Ember embernek farkasa.
Hogyan tehetnek ilyet a mit sem sejtő, békésen éldegélő emberekkel. Egyáltalán kik ők? A világ urai? Nem félnek, hogy előbb utóbb rajtuk is csattan az ostor.

Hát ez most nem kicsit húzott fel, nagyon... Mindenesetre jó, hogy rábukkantam, megerősítette bennem, azt, amit már eddig is tudtam:
az ember maga magát fogja kiirtani kíméletlenül.
Szomorú, nagyon szomorú...

Gratulálok nagyszerű és kitartó munkádhoz!

Ida
Alkotó
Kate Chrysso
Regisztrált:
2011-07-27
Összes értékelés:
115
Időpont: 2012-04-06 22:40:40

Szia Judit! Egyszer már írtam, csak ismétlem önmagam, a cikkeid mindig elbűvölnek. A globális felmelegedéssel kapcsolatos hisztériakeltés számomra éppen olyan gyanús, mint a Te számodra. Tökéletesen egyetértek veled. Pontos dátumot nem tudok, de pl. rekord meleget valamikor 1920-ban mértek, a szerencsétlen fügefám, pedig úgy tűnik idén zsinórban harmadszor is elfagyott míg az előző tíz évben egyszer sem. Ez persze csak nekem fáj, és nem túl sokat bizonyít,de Románia egyes részein pl. a házakat szinte teljesen belepte idén a hó (elképesztő volt látni, csak a kémény látszott ki a hó alól) arab országokban pedig hógolyóztak. De az utolsó szakaszt, ugye nem gondoltad komolyan. Itt lenne az ideje? Te is tudod, hogy nem cél az emberiség egészséges körülmények közötti és háború nélküli léte. Gyógyszergyárak, vegyipar, fegyvergyártás, kábítószer kereskedelem. Csak ez számít. Te, vagy én, nem. üdv. K.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-03-17 23:40:25

/folyt./ [a Bizottság] sajnálkozását fejezi ki az Egyesült Államok Kormányzatának folyamatos elutasító álláspontja miatt,... hogy eloszlassa a nyilvánosan keringő híreket... a HAARP program környezeti és társadalmi veszélyességére vonatkozóan."
A Bizottság javaslata egy "Zöld Lap" létrehozására vonatkozóan, "a katonai tevékenység környezeti hatásairól" azonban támogatás nélkül maradt az Európai Bizottság érdektelensége miatt, állításuk szerint, "nincs joguk meghatározni a kapcsolatot a környezet és a védelem között". Brüsszel azóta is mindent elkövet a kérdés elkerülésére, nem mer ujjat húzni Washingtonnal...
Ha valóban csak a sarki fényeket kutatnák, /hatalmas anyagi ráfordítással!?/, akkor mi értelme lenne a nagy titkolózásnak, és elutasításanak?
A média időnként - bulvárszinten - bedobja a témát, de "összeesküvés elméletnek" titulálva.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-03-17 23:30:32

Kedves Ágnes!
Szomorú aktualitása a cikknek a mostani japán földrengés. "Természetes" földrengés, vagy mesterséges, vagy "rásegítettek" a természetes földregésre? Már 1998. februárjában, Mrs. Maj Britt Theorin, svéd parlamenti tag és régi békeharcos jelentésére válaszul, az Európai Parlament Külügyi Bizottsága, a Biztonsági és Védelmi Politikai Bizottság nyilvános meghallgatást tartott Brüsszelben a HAARP programmal kapcsolatban.
Az egyesített bizottság a "Lépés a döntés felé" címmel jelezte az Európai Parlament felé:
"A HAARP-pal összefüggésben... hosszú távú hatása a környezetre globális kihatásokkal bírhat és felveti a törvényesség kérdését, gazdasági és etnikai problémákat is, melyeket nemzetközi és független testületnek kellene kivizsgálnia...; /folyt./
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2010-10-29 00:49:21

Kedves Kata! Megértem a felháborodásodat, és osztozom benne. Azért írtam ezt a cikket, mert szerintem nem is tudnak sokan a természeti környezet fegyverként való használatáról. Sajnos jellemzően lehajtott fejjel, gondterhelten sietünk a dolunk után, és nem nézünk fel az égre, hogy megfigyeljük a fura felhőmintázatokat. Nem figyeljük a meteorológia műholdakról sugárzott képeket, amik /mielőtt időlegesen "elérhetetlenné" válnának ilyen képet mutatnak:
http://internetfigyelo.files.wordpress.com/2010/09/haarp-idojaras2.jpg
Már a HAARP 2002-es rendszerbe állítása előtt próbálták lebeszélni az ezzel foglalkozókat a
használatáról, itt lehet látni erről egy filmsorozatot: http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/06/21/a-haarp-osszeeskuves/
ebben elhanganak a tiédhez hasonló vélemények is. Judit
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2010-10-28 11:11:43

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!
Engem annyira elképesztenek, felborzolnak a háborúk, és a nagyon jól, szakszerűen összeállított természeti katasztrófákat előidéző eseményekről szóló írásodban leírt borzalmak, hogy azokat, akik ezeket kitalálják, engedélyezik a természet normális működésének megbontását, háborús bűnösökkel egyenrangúan kezelném, és működésüket megbénítanám. De nem én döntök. Csak felháborodom azért, hogyan lehetséges a természet ellen ilyen támadásokat engedélyezni? Minden, ami nem természetes, megzavarja Földünk létének természetes működését. De vannak, akik istenként akarják megváltoztatni, megzavarni ezt a csodát, Földünk létét, nem hogy örülnének annak, hogy itt élhetnek! Elborzadtam, amikor kitalálták az atombombát, s annak felhasználását - kipróbálását - engedélyezték. Nem díjakkal, kitüntetésekkel honorálnám a pusztítást okozó találmányokat, hanem örök zárkára ítélném őket.
Folytatom.


Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2010-10-28 09:56:11

válasz Müszélia (2010-10-27 14:48:04) üzenetére
Kedves Müszélia!
A hinduizmusról keveset tudok /nálad biztosan sokkal kevesebbet :) /! A hatalmas anyagi világ és elképzelhetetlenül nagy transzcendentális világ azonban a hinduizmus követőinek sem ad felmentést az ahimszá, az erőszaknélküliség tanítása alól.
"Nem szabad, hogy a te Isten által adott testedet arra használd, hogy elpusztítsd Isten teremtményeit, legyen az ember, állat vagy bármi más." /Yajur-veda samhita 12.32/

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2010-10-27 14:48:04

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz T. Pandur Judit (2010-10-27 10:13:03) üzenetére
Ne félj te attól, hogy sokan "paravánnak fogják használni - a filozófia Indiában sem a tömegek tulajdona, hanem egy maroknyi bölcs felismerése és megvalósítása. Azt hittem, már túlléptünk azon az ókori keresztény értékrenden, amely szerint a föld a világ középpontja, csak itt van élet, csak ez fontos, stb. Az anyagi világ olyan hatalmas, hogy ahhoz képest a föld a porszem töredéke; a transzcendentális világról nem is beszélve, amely az anyaginál sokkal nagyobb. Ez az egyik dolog, a másik pedig az, hogy világosan látjuk, mi a trend: pusztulás és pusztítás. Hát nem csodálatos az ígéret, hogy éppen ebből születik meg az új aranykor?
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2010-10-27 10:13:03

Kedves Müszélia!
Szerintem csak az emberek egy része akarja folyton megváltoztatni a világot! Én például jól ellennék a gyermekkorom világában is. Úgy látszik nekem nem jutott az "isteni tűz"-ből a lelkembe. :)
Sajnos a vallási filozófiákkal az a komoly problémám - legyenek bármilyen ősi, vagy modern tanok -, hogy mindig van egy olyan értelmezési irányzat /sok másik irányzat mellett/ ami annak eredeti,/számunkra már sokszor ismeretlen/ magyarazázata helyett paravánnak hasznáható, ami mögé el lehet bújni, amikor a természeti katasztrófák okait firtatják, és ez milyen jól jön az időjárás módosító kísérletezések során.
JuditAlkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2010-10-27 07:27:10

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
szóval nem a lyukas harisnyát kellene újra meg újra foltozgatni, amikor annyi sok új van, venni se kell, csak választani.
elnézést a hosszú hsz miatt, de úgy érzem, hogy az indiai álláspontnak is van létjogosultsága.
persze azt se mondja senki, hogy hajrá, pusztítsunk el mindent, úgyis mindegy. ugyanis a másik törvény az ahimszá, "nem-ártás."
annyi biztos, hogy a föld észvesztő sebességgel robog a katasztrófa felé, és senki nem tudja megállítani.
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2010-10-27 07:23:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
ezen az úton csak kevesen járhatnak, a kiválasztottak.
Szintén az indiai filozófia mondja, hogy az anyagi teremtésnek egy idő után el kell pusztulnia, elpusztul akkor is, ha gondosan vigyáznak rá, mert ez a természete, nem változatlan, nem örök. ha jól emlékszem, ugyanezt mondja a termodinamika valamelyik törvénye is. a pusztulásra azonban új teremtés következik, új aranykor, és nem kell kétségbe esni, mert ez így van benne a tervben.
lehetne azt mondani, hogy cinizmus vagy defetizmus, de nem az. nem ez a föld az otthonunk, nem ehhez kell ragaszkodni, meg kell találni a kivezető utat a jobb felé. vannak ún. mennyi bolygók, ahol jobbak a körülmények, mint a földön, és vannak transzcendentális bolygók, ahol minden tökéletes.
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2010-10-27 07:19:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit, az ember már csak ilyen, mindent meg akar változtatni maga körül, át akarja formálni a világot a maga képére és hasonlatosságára. Leírnám, mi az indiai vaisnava filozófia magyarázata, már csak azért is, mert annyira más, mint a nyugati álláspont. Indiában azt mondják, ez természetes, mert a lélek Istennek egy nagyon kicsi része, az isteni tűz egy apró szikrája, minőségileg azonos a Legfelsőbbel. Ugyanazt akarja, mint Isten, persze kicsinysége folytán vagy nem képes megtenni, ami a jobbik eset, vagy próbálkozik, de közben többet ront, mint használ. És hiába mondják neki, hogy hagyja abba, nem teheti meg, mert ott van benne az isteni hajtóerő-
Ja persze, uralkodjon magán, ne akarja egyedül élvezni az egész világot, tanuljon alázatot, értse meg, hogy szolgálatra lett teremtve, nem uralkodásra -
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2010-10-25 18:57:41

A 2004-es cunami 220.000 áldozata között nemcsak a Délkelet-ázsiai országok lakosai voltak, hanem pld. 2.000 svéd állampolgár halt meg, vagy tűnt el, és állítólag 5.000 amerikai is. Amikor az egész világ gyászolt, és adományokat gyűjött, akkor elég furcsa ez a lelkes, örvendező beszéd.
Azóta sokan úgy gondolják, hogy a hullámkeltést a természeti hadviselés részeként mesterségesen idézték elő. Sokan mások pedig "összeesküvés elmélet"-nek titulálják ezt az elképzelést.
Azért tüntettem fel az adatok forrását, hogy a cikkben leírtakat ne lehessen ezzel a divatos szólammal elintézni.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2010-10-23 23:42:28

Kedves Arany!
Legalább a görög gyújtogatók nem dicsekszenek a tetteikkel.
A 2004. december 26.-i thaiföldi cumami után Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter 2005 januárjában ezt mondta az amerikai Szenátusban tartott beszédében: el kell ismernem, hogy a cunami egy csodálatos lehetőség ("wonderful opportunity") volt megmutatni magunkat azon a vidéken (... ) és úgy vélem, hogy komoly, pozitív hozadéka volt számunkra ("I think it has paid great dividend for us").
Köszönöm, hogy olvastad a cikket és hozzászólást is írtál.
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2010-10-21 13:55:33

Kedves Eszter! Az eddigi legmelegebb év nem tavaly, vagy tavalyelőtt volt, hanem még 11 évvel ezelőtt, 1998-ban. Akkor viszont mi a helyzet a felmelegedés rémével?
Miközben a jéghegyek tovább olvadnak! Azért az ember elgondolkodik ezen...
Eddig nem értettem, hogy az izlandi vulkánkitörésnél miért repült bele a finn légierő a füstbe. Tele volt vele a sajtó, hogy a repülőgépeik hajtóművei milyen nagy károsodást szenvedtek. Azt nem tudtam elképzelni, hogy ennyire buták lennének, vagy direkt tönkre akarták tenni a gépeket. Ezek szerint valószínűleg egy katonai feladat végrehajtása miatt repültek bele a füstbe... Úgy tűnik már atombomba nélkül is el lehet pusztítani a világot, és szorgalmasan kisérleteznek is vele, anélkül, hogy ez széles körben ismert lenne!
Mi meg villanykörte helyett szemrontó ledes bigyókat használunk. Nevetséges, vagy sírnivaló, vérmérséklet kérdése.
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7469
Időpont: 2010-10-21 10:44:33

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Nagyon érdekfeszítő a cikked. Úgy gondolom, az időjárás befolyásolása, mint minden más, kétélű fegyver. Amíg az emberiség létezik, biztos vagyok benne, hogy negatív célokra is felhasználják. Pedig milyen jó lenne, ha csak a természeti katasztrófák elkerülésére törekednénk.

Szeretettel: Eszti
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2010-10-20 14:33:14

Kedves Marietta!
Az 1968-ban megalakult Római Klub tudósai az 1970-es évek elején, a jelentéseikben, összefoglalták, hogy a Földön túl sokan vagyunk, túlságosan elpusztítjuk a természetet, túl sok szemetet halmozunk fel, vissza kellene fogni a növekedést. A jelentéseikben ajánlott megoldások / a fejlődés visszafogása, a gépesítés visszafogása, születés szabályozás, világkormány létrehozása, a természet helyreállítása, atb./ alapján semmi lényeges dolog nem történt. Minden ment tovább. A fejlett világ az erőforrások megszerzéséért folytatott harc részének tekintette a harmadik világ és a Szovjetúnió fennhatósága alá tartozó államok "kiiktatását". Rengeteg anyagi erőforrást elpazarolva létre is hozták az ehhez szükséges fegyvereket. Amiket aztán a másik fél is megalkotott. Amit "tesztelni" kellett/kell. A világon, és rajtunk embereken, ha hagyjuk! Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2010-10-20 12:47:32

Kedves Zagyvapart! Remélem nem tévedek, amikor azt gondolom, hogy az atomháború fenyegetése napjainkban nem annyira van már jelen a mindennapokban, mint például 30-40 évvel ezelőtt. Az atomfegyverek használatát valami vélt, vagy valós sérelem megtorlására remélhetőleg ma már jobban elvetik, és ehhez hozzájárult a sok világméretű tiltakozás, ami a hetvenes évekre jellemző volt. Addigra az emberek megismerték, és átérezték ennek a technikának a rémségeit. Azért kell az időjárás módosítás fegyverként való használatáról is széleskörű ismereteket szerezni, mert csak világméretű tiltakozással lehet ezt is visszaszorítani. Ha az időjárási katasztrófákért minden ország benyújtaná a számlát azoknak az országoknak, akik ezzel a technikával rendelkeznek, nem lehetne katonai titkokra hivatkozva "mutyiban" csinálni. Ez az én véleményem. Talán igazad van, talán utópisztikus... Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8286
Időpont: 2010-10-20 10:31:57

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit !

Cikked megírása időszerű, szomorú tények állnak rendelkezésre. Hirtelen nem is jut eszembe más reagálásként, mint az, hogy az emberiség elpusztítja önmagát.
Természetesen foglalkoztatni fog a gondolat, biztosan tudom, miközben takarítok, vasalok, amolyan néma tevékenységet folytatok, járni fog az agyam.
Jól írtad meg!
Szeretettel:Marietta

Megjegyzés:Kint a Német tv-ben a hírekben minden másként hangzik el, a jelenlegi vörös iszap katasztrófával kapcsolatosan is. Félelmetesebb az igazság,mint ahogyan idehaza leadják.Hát??? Ez van sajnos.
Alkotó
Zagyvapart
Regisztrált:
2007-09-11
Összes értékelés:
1544
Időpont: 2010-10-20 10:00:19

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Nagyon izgalmas témát választottál, és érdekfezítően írtad meg, bár a végét kissé utópisztikusnak érzem, hiszen az ENSZ az atomfegyverek, de még a vegyifegyverek betiltásának sem tudott érvénytszerezni, és a "természeti környezet fegyverként való használatának" sem fog. Egyszerűen azért, mert a BT tagok vétója miatt nem képes rá, márpedig ezek a technológiák az USA, Oroszország, és esetleg Kína birtokában vannak. Mi pedig csak reménykedhetünk, hogy ebből valami jó is kisülhet.
Nagyon tetszett jegyzeted, gratulálok: Zagyvapart.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2010-10-20 09:27:46

Kedves Lyza!
Nyilvános adat az, hogy kis léptékben Magyarországon is végeznek időjárás módosítást. A NEFELA, a Dél-magyarországi Jégesőelhárítási Egyesülés Baranyában, Tolnában és Somogyban végez jégeső elhárítást. Jégeső-elhárítás során a felhőben keletkező nagyméretű jégszemeket csökkentik úgy, hogy a felhőbe jégképző magvakat juttanak egy kisebb rakéta segítségével. A jégképző magvakra a levegőben lévő vízpára kifagy, és így a kevés nagyméretű jégszem helyett sok apró jég keletkezik. Az apró jégszemek pedig nem veszélyesek, ha kihullanak a felhőből. Tehát nem "oszlatják el" a jégesőt, csupán a jégszemek méretét csökkentik. Erről szerintem sokan hallottak, arról azonban talán nem, hogy hadászati célokra alkalmazzák az időjárás módosítást.
Judit
Alkotó
Lyza
Regisztrált:
2009-09-09
Összes értékelés:
3097
Időpont: 2010-10-20 05:00:47

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!
Lebilincselő a témaválasztásod!...
Sok érdekességet, okot ismerhettem meg cikked által!
Köszönöm!
Puszi: Lyza

Legutóbb történt

sailor bejegyzést írt a(z) Borúra derű című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Kócos karamellás puccino's című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

Marcsy alkotást töltött fel Szivárgó lélek címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 70. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 69. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 68. című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Himpér álmok vajíze című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szuszimuszi és a rovarok című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 67. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 66. című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Virág isten kezében című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) A hold című alkotáshoz

pusztai alkotást töltött fel Ősztől tavaszig címmel a várólistára

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) A lajtorja 83. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) apám csendben élt című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Az öcsém, meg én című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel hangulatok címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit alkotást töltött fel Holland hazugság 16. címmel

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 12. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 4. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Radnótiról - gyermekszemmel, őszintén című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) craartáH! - Hála vers című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)