HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 36

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51426

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / sci-fi
Szerző: T. Pandur JuditFeltöltés dátuma: 2011-01-01

Vedd el, ami neked jár!

Klapec Jenő utált várakozni.
Proaktív. Ez volt ő. Mindennek elébe menni, mindent előre kitalálni, másokat beterelni az ő utcájába, az ő érdekeltségeibe. Ettől lett euró- és dollár milliárdos, pedig még nem volt harminc éves sem. Türelmetlenül elővette az infobézt a zsebéből és beleszólt:
- Idő?
Egy kellemes férfihang válaszolt:
- Két óra negyven.
Belevetette magát a panoráma ablakkal szemben álló extra felszereltségű székébe, és a karfáján megnyomott egy gombot. A székkel nem történt semmi, de a szoba kezdett lassan körbe fordulni. A panoráma ablak előtt lomhán siklani látszottak a budai hegyek a szabályos rendben álló műfáikkal. A műfák közül kikandikáló tornyocskákkal és teraszocskákkal. Majd beúszott a képbe a fekete vizet hömpölyögtető folyó a tetején sodródó szeméthalmokkal, a rozsdás hidakkal, és a túloldalán a barna füstbe burkolódzó város. Türelmetlenül megnyomott egy másik gombot, mire elsötétült a panoráma ablak és egy ötven évvel ezelőtti kép vetült rá. A folyó ezüstös kéken csillogott, fehér hajók úsztak rajta, és a város egy szeles, napsütéses napon fehéren, sárgán, pirosan, zölden ragyogott a képen. Az illúziót csak a régi autók rontották rajta.
Itt szeretett lenni, ebben a körbe forduló panoráma házban, amilyenből számtalan volt neki a világ sok nagyvárosának egy-egy kiemelkedően magas pontjára építve. Utazásai során ezekben szállt meg. Utálta a szállodákat a mások által használt, összefogdosott berendezésükkel, a nem elég tiszteletteljes személyzetükkel. Innen szemmel tudta tartani a népséget, amit ő irányított már szinte az egész fejlett világban.
Itt születtek meg a legremekebb reklám ötletei.
A sok-sok reklám közül két nagyon sikeres reklámkampánynak köszönhette az óriási vagyonát, az óriási vagyonának pedig, a népeken és törvényeken felüli hatalmát.
Az első reklámkampánya még kicsiben kezdődött, a fiatalok öltözködési problémáján volt hivatott segíteni. A műanyag ruháktól egyre többen bőrallergiában szenvedtek közülük. Miközben az öregek ruhásszekrényeiben ott álltak a rég nem használt pamut, vászon és gyapjú cuccok. "Vedd el, ami NEKED jár!" ezzel a mottóval reklámozta az öregek szekrényeinek a kifosztását. A reklámokban kitárultak a régi ruhásszekrények a kincset érő ruhákkal. A fiatalok rávetették magukat, és trendivé alakították az értékes alapanyagú régi holmikat. A reklámban csattogtak az ollók, tekeredtek a ruha ragasztók csíkjai és az öregek üdvözült mosollyal nézték, az üresen tátongó ruhás szekrényeik előtt, az allergia mentes, trendi gyerekeiket. Dőlt a jutalék a ruharagasztó gyártóktól és vették a reklámot, mint a cukrot.
Aztán kiderült, hogy a szlogen egy aranybánya kulcsa. Remekül lehetett reklámozni vele a fiatalok sikereihez szükséges bármely dolog megszerzését az ősöktől..
A "Vedd el, ami NEKED jár!" szlogenhez kapcsolódó következő reklámblokk már csak a harminc év alattiak infobézén jelent meg, ha kézbe vették a használathoz. Az ezüstkorúak otthonának pici kapszula szobáiba örömmel bevonuló szülőket mutattak, akik boldogan integettek az egykori lakásaikba, házaikba hazatérő gyermekeik után. Az ezüstkorúak otthonainak kapszula szobái pedig, példátlan gyorsasággal kezdtek megtelni.
Aztán már magától jött a többi "Vedd el, ami NEKED jár" reklám. Addigra már pénze is volt, sok-sok pénze, hogy megkenje a szükséges kerekeket. Engedélyezték a "Vedd el, ami NEKED jár" céljaira - a tiltott kábítószernek minősülő - MSD használatát, minden ügyvédnek, aki kapcsolódott valamelyik akciójához. Csak el kellett csalni a szülőket informálódni, egy "Vedd el, ami NEKED jár!" kampányos ügyvédhez. Ott aztán már minden ment a maga útján. Az ügyvéd megkínálta az öregeket egy kis frissítővel, amibe MSD volt keverve. Ha nem kértek frissítőt, arra is megvolt a kidolgozott formula. "Ne sértsen meg! Csak a barátság kedvéért egy kortyocskát! Bio frissítő, nem kell aggódni!" Ha szerényebben öltözött öregeket hoztak a gyerekeik, akkor még tetszés szerint hozzá lehetett tenni: "Ilyet máshol úgysem isznak!" Az öregek pedig, jól nevelten belekortyoltak a pohárba, és a kellemes ízű, azonnal felszívódó szer megtette a hatását. Mind kiitták, kivétel nélkül. Voltak olyanok is, akik még kértek. Persze a második pohárban már csak tiszta víz volt.
Az MSD gondoskodott róla, hogy az öregek megbékéljenek a kapszula szobákba költözéssel, a gépkocsijuk, a bankszámláik, a részvényeik átengedésével. A gyárak, bankok odaadásával a fiaiknak, lányaiknak. Azonnal belátták, hogy ez így jó lesz! Így helyes, a fiatalok csak elveszik azt, ami úgyis nekik jár. Az öregek nyitottak lettek ezekre az igényekre, örömmel átengedték javaikat, higgadtan néztek szembe azzal, hogy élemedett koruk alkalmatlanná teszi őket ezeknek az élvezetére, amitől nem is akarták megfosztani szeretett gyermekeiket, akikkel mérhetetlen szolidaritást és azonosulást éreztek. Az ügyvédeken keresztül dőlt Klapec Jenőhöz az átengedett javak utáni jutalék.
Néha ugyan némelyik fiatal aggályoskodott és értetlenkedett, de addig kapta az infobézére a reklámokat, amin egymás közt nevetgélő öregeket látott boldognak az ezüstkorúak otthonában, amíg jobb belátásra tért, és elvitte informálódni egy "Vedd el, ami NEKED jár!" ügyvédhez a szüleit.
A másik reklámkampánya legalább ilyen sikeres volt.
Az ötlet - mint általában a legjobb ötletek - véletlenül jött. Az ezüstkorúak kapszula szobái kezdtek vészesen megtelni, és csak hozták, egyre hozták a gyerekek a szüleiket. Újakat építeni nem volt érdemes, mert a kifosztott öregek úgysem tudtak sokáig fizetni az ellátásukért. Megpróbálták ugyan felemelni az ellátás díját olyan magasra, hogy ne teljen rá az öregek nyugdíjából, vagy a még megmaradt ékszereik, festményeik eladásából, és akkor kitehessék őket az otthonból. Ám az első kitett öregekkel a gyerekeik azonnal megjelentek az ügyvédeiknél és követelték vissza a kifizetett jutalékot. Az ügyvédek megnyugtatták a fiatalokat, hogy ez csak egy fatális félreértés és azonnal visszavitették az öregeket az otthonba.
Akkoriban egyre többet lehetett olvasni a világban felhalmozódó műanyag szemétről. Innen jött egy fantasztikus ötlete. Műanyagból készült étel. Kifejezetten ezüstkorúaknak. Kitalálta hozzá a reklám szlogent is: "Neked ez lesz a jó!"
Na persze nem az egész volt műanyagból, csak ez-az benne. Az élelmiszergyártók már jó ideje alkalmazták ezt a technikát, Jenő csak éppen egy kicsit felfuttatta a dolgot. Kijelölte a célcsoportot, megkente a kerekeket, bevetette a reklámokat, és ment minden, mint a karikacsapás. Két legyet ütött egy csapásra. A mérgező ételektől szépen ürültek az ezüstkorúak otthonaiban a kapszula szobák, befogadva az újabb és újabb lakókat. Akik meg eddig nem adták be a derekukat a gyerekeiknek, hogy informálódjanak egy "Vedd el, ami NEKED jár!" ügyvédnél, - vagy a gyerek volt túl mimóza - azok is örömmel fogyasztották a kifejezetten ezüstkorúaknak való ételeket. Ahányszor csak a kezükbe vették az infobézüket, mindjárt megjelentek rajta a célzott reklámok. Amiben az egészségtől kicsattanó, teniszező, vagy síelő idősek itták boldogan a műanyag vizet, ették a műanyag kaját. Rengeteget kaszált a műanyaggyártóktól befolyt, megspórolt környezetterhelési díj utáni jutalékon. Még többet a műanyag élelmiszergyártók eladásai után. Szépen kiegészítették egymást az időseket célzó projektek.
Egy valamit azonban sajnált. A tudást. Mindazt a megszerzett tudást, ami az öregeké volt. Egyesek rengeteget tanultak, sok-sok tudás birtokában voltak. Ezek a szellemi javak mind elvesznek az öregek halálával. Tisztelte a tudást. Nem mintha ő szorgalmasan tanult volna gyerekkorában. Hamar rájött, hogy azzal nem lehet rengeteg pénzt keresni, ha valaki sokat tanul. Ő pedig, sok pénzt akart! Rengeteget!
Na most már van elég pénze, rengeteg pénze. Ezt a célját elérte. Most már új célok kellenek!
Most megszerzi a tudást is! Na nem, nem fogja elölről kezdeni a tanulást... nem fog leérettségizni. Ez még viccnek is rossz. Persze, majd magol, meg hagyja, hogy az okos tojás tanárok cikizzék... Áh képtelenség!
Mindjárt három óra és meghozzák a tudást.
Nubousi Kuharát, aki egész életében csak tanult. Az Amerikai Űrügynökségnél kutatott egészen a múlt hétig, amikor a gyerekei elvitték egy "Vedd el, ami NEKED jár!" ügyvédhez, és bedugták egy ezüstkorúak otthonába. A Mars kutatás volt a szakterülete, ott is a terraformálás. Egy folyamatot dolgozott ki, hogy hogyan hozhatnák létre a Marson a földi légköri viszonyokat, és népesíthetnék be földi növényekkel a Mars felszínét. Na, ez ám a jövő! Pont ez a tudás kell neki! Ez a Föld már úgy is egy szemétdomb.
Majd megitatják az emberei Nubousit MSD-vel, már elő van készítve az alagsorban a tudás átömlesztő. Óriási összegeket emésztett fel, amíg a világ legjobbjai kikísérletezték a technikát és megalkották hozzá a laboratóriumot. De megvan! Ma az övé lesz mindaz, amit az öreg tudós valaha tanult, gondolt, alkotott és elképzelt. Micsoda lehetőség! Ő lesz a Mars terraformálója, ő fogja ezt az üzletet lebonyolítani, ő fogja megszabni kik, és mennyiért költözhetnek oda.
Kopogtak az ajtón, és belépett az egyik embere, tisztelettel meghajolt és így szólt:
- Uram! Meghoztuk a tudóst. Minden rendben van. Már elő is készítették. Várják Önt a laborban.
Klapec Jenő felpattant az efullszékéből és beszállt a liftbe, ami levitte az alagsorba. Vidáman fütyörészett. Ez lesz élete legboldogabb napja. Övé lesz a nagy tudós minden tudása.
Nem tartott sokáig, egy óra múlva már túl is volt rajta. Visszatért kedvenc helyére, a panoráma szobába. Már nem fütyörészett, rosszallóan hümmögve kikapcsolta a működő panoráma képernyőt, leállította a ház forgását. Elővette az infobézét, utasította a titkárát, hogy készítsék elő felbontásra az összes eddigi vállalkozásában a szerződéseit.
Beszünteti az egész hihetetlen, brutális tevékenységet, amivel eddig összeharácsolta a vagyonát. Majd a meglévő összes pénzét átutalta az Amerikai Űrügynökségnek. Aztán rendelt egy repülőjegyet Amerikába. Sietnie kell! Még sok a dolga. A légkörgyár terveit kell befejeznie, hogy új egészséges élőhelye legyen a Marson az emberiségnek, öregnek és fiatalnak egyaránt !
Megjelent az AVANA Arcképcsarnok 2009/5 számában

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-04-03 15:33:35

Kedves Müszélia!

Ha "ólomkorú" vagy, akkor már értem, hogy honnan van benned ez az alkotói lendület, amivel egyikőnk sem tud versenyezni. Hiszen az ólom felhasználása is olyan sokrétű, mint az írásaid. Autó akkumulátor, kerámia alapanyag, irón, a benzin kopogásgátló alapanyaga, valaha betűfém a nyomdában, stb.
Hajrá ólomkorúak!
Judit
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2011-04-03 15:13:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
én is ezüstkorú vagyok, sőt ólomkorú. felesleges tehernek érzem magam, és nem várom el, hogy tiszteljenek. valaki eljöhetne már, hogy megszabadítson engem magamtól. meg is köszönném neki.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-26 13:02:14

Kedves Laura!
Örülök, hogy eljutottál az írásomhoz, és tetszett Neked a történet. A generációk közötti konfliktus minden időben jelen volt a családokban. Azonban a társadalom az idősek tiszteletét írta elő követendő példaként. Ami nagyon megváltozott, az pontosan az, hogy a társadalom - miközben nagyon modernnek hirdeti magát, visszatér az ősközösségi eszményekhez - felesleges tehernek érzi az időseket, és ezt közvetíti a fiatalok felé. Pedig a fiatalság nem érdem, csak egy olyan állapot, ami napról napra egyenletesen múlik! :)

Judit

Alkotó
Regisztrált:
2011-01-08
Összes értékelés:
193
Időpont: 2011-01-26 12:20:56

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kicsit dermesztő ez az írás, túl könnyű beleélni magam... ez téged dicsér, a világunkat, hát, minősíti.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-05 17:27:52

Kedves Ruca!

Köszönöm a gratulációt! Azt hiszem, hogy két év után új bemutatkozást kellene feltennem az adatlapomra. A Napvilágos oldalon láttak napvilágot az első írásaim, és az itteni kedves fogadtatás, és az ilyen biztató hozzászólások bátorítottak a további alkotásokra, és a pályázatokon való részvételre, ami eredményeként már több írásom nyomtatásban is megjelent. :)
Judit
Alkotó
Regisztrált:
2010-06-30
Összes értékelés:
785
Időpont: 2011-01-05 15:16:09

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Gratula Judit, nagyon tetszett, remekül írsz!
grat:ruca
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-04 22:43:17

Kedves Pipacs!
Köszönöm kedves szavaidat, örülök, hogy Neked is tetszett! :D
Nem is tudtam, hogy a sci-fit is kedveled! ;)

Judit
Alkotó
pirospipacs
Regisztrált:
2010-07-24
Összes értékelés:
2709
Időpont: 2011-01-03 23:51:12

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!
Mint már annyiszor, most is örömmel olvastalak. Nagyon komoly témár hoztál ismételten. Nem is akarok túl sokat hozzáfűzni, talán csak annyit van bajunk elég. Nagyon tetszett, a " légkörgyár " kifejezés. Találó!
Gratulálok, hogy ismételten komoly, sokakat érdeklő témát hoztál, legalábbis reménykedjünk...
Szeretettel: pipacs
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-03 12:57:36

Kedves Zagyvapart!
Nem véletlen, hogy amióta művelt emberfők sokasága létezik a világban - és nem csak a kiváltságosak tanulhatnak - azóta soha nem látott fejlődés vette kezdetét. :)
Sajnos ennek a fejlődésnek a hasznát sokszor nem az alkotó emberek látják, hanem a 80 pont alatti IQ-val rendelkezők, akiknek csak annyi az eszük, hogy a fejlett kommunikációs rendszerekkel másokat hogyan kell kifosztani.
Talán itt lenne az ideje, hogy jobban a körmükre nézzen a társadalom, ha nem az a kitűzött cél, amit a novellám elején lefestettem...
Rengeteg Klapec Jenő "dolgozik" már most közöttünk! >:(
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-03 12:33:23

Kedves Eszter!

Örülök, hogy tetszett az írásom.
A 2009/5-ös AVANA Arcképcsarnokban jelent meg J. Simon Aranka /Arany/: "Új Taigetosz" című írása is. Az a pályázat dupla Napvilágos győzelmet hozott! Talán most, hogy letelt az egy év, Ő is felteszi az írását.
Ha eltelt az egy év, akkor remélem Te is felteszed a "Tiltott terület" című alkotásodat, ami az AVANA Arcképcsarnok 2010/2 számában jelent meg! :)

Judit
Alkotó
Zagyvapart
Regisztrált:
2007-09-11
Összes értékelés:
1544
Időpont: 2011-01-03 11:39:28

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

A reklám hatalma, a generációs problémák, mind valóságosak, legjobban mégis a novella vége tetszett, jelesül az, hogy amig az ember tudatlan, iskolázatlan "addig jó neki", mert nem, vagy csak korlátozottan látja a világot, a bajokat. A tudás azonban magnyit egy másik dimenziót, ami sokkal bonyolultabb, sokrétűbb mint a pénzhajhászása.
Tetszett az írásod, külön gratulálok a megjelenéshez: Zagyvapart.
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7469
Időpont: 2011-01-03 11:25:29

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia!

Nagyon jó és elgondolkodtató írás. Méltán nyertél vele, amihez gratulálok!

Szeretettel: Eszti
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-03 11:11:10

Kedves Tibor!
A novellát egy origó hír olvasása indította el bennem, a Mars terraformálásáról:
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20010430avoros.html

ezt az ötletet nem bánom, ha megvalósítják, de a többit ötletemet remélem, hogy senki nem valósítja meg. Már annyi is sok, ami most létezik belőlük!
Köszönöm, hogy olvastál, és hozzászólást is írtál.

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-02 23:32:14

Kedves Panka!
Köszönöm, hogy olvastál, és köszönöm a gratulációt.
Tudod, tényleg nagy öröm, ha pályázati nyertesként megjelenik nyomtatásban valamelyik alkotás, de akik elolvassák ott nem jelezhetnek vissza semmit. Csak annyit lehet tudni, hogy a zsűrinek tetszett. Az olvasók véleményéről nem derül ki semmi...
Az interneten való publikálásban az a jó, hogy visszajelzést kap az ember. :)

Judit
Szenior tag
dpanka
Regisztrált:
2007-11-07
Összes értékelés:
5458
Időpont: 2011-01-02 21:38:27

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!
Nagyon tetszett! Gratulálok a megjelenéshez! További sok sikert!
Barátsággal Panka!
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-02 19:24:21

Kedves Arany!

Köszönöm, hogy újra elolvastad. Örülök, hogy még mindig tetszik :)

Remek példát hoztál arra, hogy amit kérünk, milyen furcsa módon kaphatjuk meg! :D

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-02 16:14:00

Kedves Irén!

Igen, jól értetted! :)
Bizonyos szinten önmaga maradt, mert az "ellenkező végletbe" is olyan mindent elsöprően vetette bele magát, mint addig a harácsolásba.
Vigyázni kell mit kívánunk, mert a végén esetleg megkapjuk... :D

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2010-09-12
Összes értékelés:
3372
Időpont: 2011-01-02 15:58:05

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Tetszett!
Jó ötlet, jó gondolat. Ha jól értem, olyannyira sikerült az áttöltés, hogy már nem is maradt önmaga, és ezentúl az emberiség valódi érdekeinek megvalósításán dolgozik majd.:))
Jó kis írás!
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-02 14:51:14

Kedves Ibolya!

Örülök, hogy tetszett az írásom. :)
Összeszedettnek kellett lennem, hogy beleférjek a pályázaton megadott karakterszámba. Így aztán vissza kellett fogni magam, nem mesélhettem kedvemre! :D
Annak külön örülök, hogy elgondolkodtatónak találtad, hiszen ez volt a célom!
Köszönöm, hogy itt is olvastál. :)
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-02 14:46:59

Kedves Szusi!

Klapec Jenő ezúttal valami olyasmit akart "megszerezni" magának, aminek a következményeit a műveletlensége és az empátia teljes hiánya miatt képtelen volt felfogni.
Mohón lecsapott egy általa lenézett, és kiirtásra ítélt öregember elméjére : "Ma az övé lesz mindaz, amit az öreg tudós valaha tanult, gondolt, alkotott és elképzelt." Hát az övé lett...!!! :D
Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-02 14:38:48

Kedves Arthemis!
A sci-fi pályázat témája volt: a fiatalok és az öregek viszonya a jövőben.
Alapvetően az idősekkel szembeni szervezett intoleranciáról szól a novellám, ami már a "mi korunkban" is egyre jobban előre tör. Azért vannak benne más vonások is.
Csak néhányat megemlítek futólag. Pld.A reklám "fejlődése": célzottan befolyásolják vele az embereket. Az egyik csoport nem is tudja már - így még formálisan sem tud tiltakozni ellene - hogy mivel és mire befolyásolnak egy másik csoportot.
Az öncélú pénzszerzés. A műveletlen ember/ek/ pénz általi hatalma. A tudás, a műveltség hatása a személyiségre. Örülök, hogy tetszett Neked a nyomasztó téma ellenére.
Judit
Alkotó
Regisztrált:
2010-12-30
Összes értékelés:
615
Időpont: 2011-01-02 13:54:09

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szia Judit!
Tetszett az írásod, nagyon összeszedett és elgondolkodtató.
Alkotó
Regisztrált:
2010-10-11
Összes értékelés:
2698
Időpont: 2011-01-02 09:22:49

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nekem az volt a jó ebben az írásban, hogy ne tudtam a végén eldönteni, hogy jó történt-e avagy rossz.
Szenior tag
Regisztrált:
2005-12-13
Összes értékelés:
1309
Időpont: 2011-01-02 00:20:07

Életszerű képeket festesz...az ételben most sem tudjuk mi van...lehet hogy jobb is. A Földön egyre több a szemét. Ahogy a novelládban kinéz a környezet, az elég reális jövőkép. A vedd el ami neked jár szlogen viszont mellbe vágott, hisz a mai világban pontosan ezt csinálja az emberek nagy része, akkor is, ha senki nem mondja ki ilyen nyíltan...és ezt nevezik önmegvalósításnak, pedig a kettőnek köze nincs egymáshoz.
Bár a vége is valósággá válna...az, hogy a tudás olyan hatalom legyen ami hozzásegít minket ahhoz hogy egészségesebbé tegyük a környezetünket.
Tetszett a novellád, olvasmányos, végig ébren tudod tartani az olvasó figyelmét.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-01-01 23:14:33


Letelt az egy év, amig az AVANA pályázati feltétele alapján máshol nem jelenhetett meg ez az írásom. Így megoszthatom a Napvilágosokkal. :).

Judit

Legutóbb történt

sailor bejegyzést írt a(z) Borúra derű című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Kócos karamellás puccino's című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

Marcsy alkotást töltött fel Szivárgó lélek címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 70. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 69. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 68. című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Himpér álmok vajíze című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szuszimuszi és a rovarok című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 67. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 66. című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Virág isten kezében című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) A hold című alkotáshoz

pusztai alkotást töltött fel Ősztől tavaszig címmel a várólistára

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) A lajtorja 83. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) apám csendben élt című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Az öcsém, meg én című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel hangulatok címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit alkotást töltött fel Holland hazugság 16. címmel

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 12. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 4. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Radnótiról - gyermekszemmel, őszintén című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) craartáH! - Hála vers című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)