HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 16

Tagok összesen: 1930

Írás összesen: 52161

Olidi fűszerolaj
RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-10-21 11:51:09

Szülinaposok
Reklám

Cikkek / egyéb
Szerző: IstefanFeltöltés dátuma: 2011-03-06

Milyen Europában szeretnék élni
Magyarázat:
Kb.egy éve irtam ezt, ha akkor elfogadják egyes ötleteimet, ma nem érintene minket a köolajkrizis!


A rádiót hallgatva, reklám közben hallottam ezt a cimet, valami pályázat gyerekeknek, melyet megnyerve, kirándulhat egyet külföldre. ( Utólag jobban odafigyelve, hallottam, hogy nem a diák kirándul, hanem a tanár aki utját igazitja). Mivel még mindig gyerek vagyok, mert élnek a szüleim jött a gondolatom, hogy irjak én is, és mondjam el azt, ami a szivemet nyomja, éspedig, hogy nem szeretnék egy ilyen uniós Europában élni, mint amilyen ez a mai. (Gondoltam, nem fontos az, hogy nem lesz ki kiránduljon, ha megnyerem a pályázatot, mert nem fogadtam tanárt).

Inkább egy Europai Egyesült Államokban szeretnék élni, nem tetszik valahogy nekem ez az unió, hogy miért azt el kell mondjam, mielött rátérnék arra, hogy milyennek képzelek el én egy masik Europát.

Legelső sorban antipatikus az unió szó nekem, mert rögtön a volt Szovjet Unió jut eszembe, amelyik szerintem ugyanazon az elven működött mint a mai EU, ezért is bomlott vissza tagállamaira olyan rövid idő alatt. Összehasonlitásként ott az Amerikai EÁ, amelyik sokkal öregebb a volt SZU-nal, és egyelőre nem mutat szétesési jeleket.
Nem egészséges az, egy unióban, hogy egyes országoknak több joga van, mint a másik soknak és egyenjogúságot hangoztatva, olyan rendeleteket hoznak, amelyek mindnek jó, de haszna csak kettő háromnak van belőle. Olyan Europát szeretnék ahol a szabadsag igazi lenne, úgy országok szintjén mint egyéni szinten, ha én például friss falusi tejet akarok inni, akkor azt igyak, és ne legyek rákényszeritve az üzletekben hónapokig álló EU normás dobozos tejre.
Szeretném azt is, ha egy olyan közösségben élnénk, ahol az emberi jogokat nem csak hangoztatnák, közben meg több jogot adnak az állatoknak mint az embereknek.
Itt van például a disznóvágás.
A disznót az ember mióta rájött, hogy húsából mennyi finomságot lehet késziteni, csakis azért eteti, hogy utána gondviselése jutalmául a szép kis hizót levágja, és megegye. Meg is tenné mindezt, ha ne szólna bele az uniós törveny, amelyik meg akarja tiltani a disznóölést háztáji szinten, vagy legalábbis olyan keretek közé szoritaná, hogy szegény falusi azt meg nem engedheti magának. Igy, ha nem akar bűntetést, inkább éhenhal a disznaja mellett, habár joga van élni, csak nem engedi az állatvédelmi törvény uniós szinten.
Tehát, ha nem akar éhenhalni a disznósgazda, akkor vagy vegetariánus lesz, vagy megveszi az üzletből a disznóhúst, amelyiket olyan nagy cégek forgalmaznak, amelyikek ki tudják válogatni, hogy melyik disznónak van joga élni és melyiknek nincs, mert tulajdonosaik uniós nagymenők akik szabályokat találnak ki, ezért a disznók válogatásához is borzasztóan értenek.

Azt szeretném tehát, hogy egy Egyesült Europában a tagállamok függetlenek lennének, de igazából, ne lennének rászoritva, hogy tönkretegyék sajat gazdaságukat csakis azert, hogy tetszedjenek a nagymenő országoknak, reménykedve a vissza nem fizetendő pénzsegélyekben, amelyeket tagsági dijkent többszörösen befizettek már, és a kamat csak azután következik. Úgy lenne az igazi, ha a tagállamok egyenrangúak lennének, eltűnnének a nagylelkű országok, amelyek mindenüket odaadnak a gyengébbeknek, pusztán szeretetből, természetesen ezt csak reklám szinten. A valósában az érdek szerintem az, hogy bizonyos országokat olyan szinten tartsanak, amilyenen bármikor, bármit el tudnak nekik adni, ami másnak ingyen se kell, legyen az élelmiszer, tehnologia, fegyver, stb.

Legyen tehát egyenrangúság, ami szerintem csak úgy érhető el, hogy olyan törvényeket hoz az EU parlament, amelyek pozitivan diszkriminálják a gyengélkedő országokat, hogy egy kicsit erőre kapjanak. Hiába emelik példaul az üzemanyag árát ugyanarra a szintre, ha az egyik országban a minimálber 1000euro, a masikban meg az átlagbér nem éri el ennek a felet sem. Következménye ennek az, hogy marad minden a régi, sőt egyre rosszabb lesz, ha meg ez igy megy tovább, akkor én nem jósolok hosszú és boldog jövőt az uniónak.
Egy Egyesült EÁ tiszta lapokkal kellene kezdjen, elsősorban új törvenyek kellenének. Ezek közül legyenek olyanok, amelyek közösek és mindenkire vonatkoznak, és legyenek minden tagországnak saját törvényei, amelyek saját hagyományait tisztelik, és nem zavarják más ország kül, vagy belpolitikáját (lásd pl a disznóvágást).

Mielőtt a közös törvények meghozásába kezdenének, az europarlamentároknak melegen ajánlom, hogy olvassanak bele a Bibliába, és ne csak honuk alatt hordják, ihletödjenek egy kicsit a mózesi törvényekből, hátha igy rövidek és mindenki számára érthetőek lesznek. Adjak egy példat is: Ne lopj, csak olyan esetben ha saját magad vagy családod életét éhenhalás veszélye fenyegeti, ezt is csak végszükség esetén, ha már egy ingyenes társadalmi segélykonyhan sem kaptál enni, akkor is csak élelmet.
Kibuvó nincs, minden más büntetendő, nincsenek hozzá kiegeszitő cikkelyek.
Igy a tagállamok rá lennének szoritva, hogy jóllaktassák polgáraikat, és azok dolgoznának, hogy megkeressék kenyerüket, nem bizva abban, hogy majd egy jó ügyvéd kimenti őket lopás esetén a bajból, belekapaszkodva egy tolvaj segitő törvényalpontba. Ez, ha jól meggondolom, majdnem állatvédelmi törvénynek is beillik - mai tendenciak szerint ugyanis, már majdnem annyi jogunk van, mint az egyes állatoknak - az ember ha elfelejt a macskának enni adni, akkor ne bűntesse azt, ha ellopja az asztalról a húst.

Egy fontos dolgot elfelejtettem, éspedig azt, hogy a parlamentárok - akár euro, akár nem - megválasztására jobban oda kell figyelni.
Legyenek olyan kizáró jellegű kritériumok, mint például az, hogy tudjon folyékonyan olvasni legalább saját anyanyelvén; legyen meg az a hét éves, otthon szerzett műveltsége; tudjon hat stampedli után is folyékonyan beszélni, és tiz után már tudjon egy idegen nyelvet; csakis szórakozásbol legyen honatya nem pedig azért, mert a pénz kötelezi.

Szeretnék egy olyan Europát, amelyikben lecsökkentenék a sebességet egy olyan 20-30km/h-ra,- ezt életiram sebességre is értem- mert igy lenne időnk egymásra mosolyogni, eltűnnének a stresszes állapotok, az emberek sokkal többet élnének, az idő relativ, tehát minél lassabban jár az ember, annál többet él (ezt nem én találtam ki). Ilyen csökkentett sebesség környezetbarát is, igy nem csak szavalnunk a környezetvédelemről, hanem tennünk is valamit érte.
A tagállamok ahelyett, hogy a rengeteg pénzt amit fegyverek gyártására költ, kis elekromos napelemes járgányok gyártására költené, és igy nem lennének rászorulva, hogy demokrácia alapitó hadjáratokat inditsanak olyan országok ellen, ahol a kecskelegeltetés a főfoglalkozás, de a legtöbb udvarban akad egy kis kőolaj is. Szeretném látni miből pénzelnének a hirhedt terrorszervezetek, ha nem mi adnánk pénzt nekik, a kecsketejből garantáltan nem futna. Igy ezek az orszagok maguktol demokratizálodnának, mert a semmitevésbe belemélyedt polgárai elkezdenének dolgozni, ha már a kőolajbol nem jön pénz, munkájukkal szerzett pénzükkel lefogadom nem bombát vásárolnának, hogy magukat robbantgassak.

Divatba jönne ismét a bicikli, ami egy rendkivul egészséges és egyben olcsó járgány, igy nem kellene annyit gürcőlni egy autoért, meg az utána járó költségekért, több időnk jutna egymásra, hamarabb észrevennék az emberek, hogy jobb a családdal biciklizni, mint egymagadban autozni, zenét bömbőltetve, mert észre kell vegye mindenki, hogy mid van neked. Sokan nem értik az utobbiak közül, hogy idő múltával már nem tudnak megtanulni biciklizni, igy csak vagy kutyát sétáltatnak gyalogosan, vagy egyre csendesebben és magányosabban autoznak kutya, macska tarsaságában életük utolsó, nagy fordulója felé.

Nagyon sok minden újat szeretnék, amint az egy új társadalomhoz illik, de visszahoznék olyan régi, de szerintem jól bevált tőrvényeket mint, halálbűntetés a pszihopata tömeg, bér, és sorozat gyilkosok esetén, mert ezeknek már nem pszihologus kell aki bebizonyitsa, hogy azért ilyenek, mert gyerekkorukban nem volt szabad kiverni belőlűk a szomszédasszony iranti viszonzatlan szerelmet.
Ezért visszahoznám törvénybe gyerekekkorban a testi fenyites lehetősegeit, úgy szülői, mint nevelői szinten,- ezt a Szentiras sorai is melegen ajánlják- és higgyétek el, sokkal egészségesebb egyének és társadalmak fejlődnének, igy az orszagok és köztük a kapcsolatok sokkal egészségesebbek lennének.

Még egy valamit emlitek, ami nagyon hasznos lenne egyesült államszinten, ez az emberi jogokra vonatkozik és elmondom mi a lényege. Minden ország köteles legyen munkát adni mindegyik polgárának, kivétel nélkül, mert nem igazsagos szerintem, hogy olyan emberek akik egész életükben csak loptak, sikkasztottak, zsaroltak, stb. és végre ha sikerül börtönbe zárni őket, akkor ezek itt olyan kondiciók között éljenek, - mert nekik jogaik vannak - amilyeneket egy becsületes munkás nem engedhet meg magának.
Köteles legyen minden állam ezeknek is munkát adni, példaul kivinnék őket követ tőrni az utakra, és ettől csak beporosodnának, de nem homokosodnának, igy sokat megtakaritana minden ország, mert nem kellene méregdrága konditermeket fenntartani a börtönökben, ahol ezek az egyének legyúrják felgyűlt energiájukat.
Szerszámot adva kezükbe, lehet megszeretnék a munkát, vagy eliszonyodnának a kőtöréstől, és kiszabadulva dolgozni kezdenének, sőt családot is alapithatnának. amolyan igazit ahol gyerek is születhet, mert a port könnyen lemossa magáról az ember.
Közös megegyezéssel azok az orszagok, ahol jó utak vannak, kisegitenék ilyen közmunkával a rossz utcájú országokat, igy mindenki jól járna.
A homokról megint eszembe jut valami, és ezt le kell irjam, de igérem ezzel befejezem.
Nos, erről a népszaporulat jutott eszembe, ami nemcsak Europában, hanem világviszonylatban nagy gondokat okoz, kinek igy, kinek úgy. Ott van Kina, ahol rengeteget dolgoznak az emberek, de emellett van idejük szaporodni is, sőt már annyira vittek, hogy le kellett őket állitani, és drasztikus tőrvényekkel visszafogni a túlszaporodást.
Minálunk europaszerte forditva áll a helyzet, aminek egyik oka a homok szóból alakult, homokos társadalmi réteg kialakulása, ami teljes demográfiai lerobbanáshoz vezethet, ha még sokáig dédelgessük ezt a réteget különböző emberjogi törvényekkel.
Nem mondom én azt, hogy egy ferde hajlamú polgár ne legyen egyenrangú a többivel, csak szerintem az ilyenek nem kellene mellüket döngetve, házasulási jogokat kérjenek és kapjanak, normalizálva törvényesen a nem normálist. Ezek a házasságok biztos nem fogják pozitivra változtatni a népszaporulatot, csakis valami isteni csoda folytán, de Isten ilyen csodát ma már nem tesz, ha akarta volna, akkor eleve pl. két Ádmot teremt, igy Éva nem harapott volna almába, és azóta is a paradicsomban élnénk.
Vigyázzanak tehát a törvényhozok, és mielőtt ilyen törvényeket megszavaznak, nézzenek utána, hogy például a Nagy Romai Birodalom bukásanak egyik el nem hanyagolható oka, a normálszexbe beleunt, hibbantagyú vezetők elhomokosodása volt.
Nagyon sok ötletem lenne még, de mint igértem ezzel befejezem, nem remélve, hogy ezeket valaha is felhasználjak, egy új Europa megalapitásához.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2011-03-08 09:20:12

Az Olvasónak!
Europában sajnos csak próbálják tartani az életszinvonalat de nem sikerül, ezért is elégedetlenek vele és szerintem mindenki róvására megy ez.Üdv
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2011-03-08 09:13:17

Válasz Jegának
Örülök, hogy sok mindenben egyetértünk. Elmúltam már harminc, de irásaim főleg ennek és a még fiatalabb generációknak szólnak, és szeretném ha tanulnának belőlük. Általában gúnyoros a hangvitelük, de mindegyikben komoly mondanivalót igyekszek rejteni. Alaptermészetem vidám, ezért inkább vidáman mondom el azt ami a lelkemet nyomja.
Szeretettel : Istefan
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2011-03-08 07:47:08

Válasz Katának
Köszönöm a hozzászólást. A helyesirással az a helyzet, hogy igazad van. Egy hosszú magánhangzó van, ami nincs nálam, azaz lenne, ha három billentyűt nyomogatnék, erre meg nincs türelmem, igy is nehéz megszokni az átállást, mert a betűk felcserélődnek, a magyar ékezetes magánhanzók meg a számok vagy egyéb billenyű alá kerülnek, a többi az én figyelmetlenségem, vagy tudatlanságom. Sajnos nyelvhelyességi ellenörzőn hiába futtatom, mert az csak az angol helyesirást ellenörzi, igy minden szót aláhúz. Igyekszem javitani és örülök, hogy csak a helyesirás és nem az ötletek miatt szóltál meg. Szeretettel : Istefán.
Olvasó
Regisztrált:
2009-05-12
Összes értékelés:
47
Időpont: 2011-03-07 19:32:24

Valahol olvastam, hogy Európa hedonista boldogtalanságban él.
Európa ökológiai lábnyoma /annak a földterületnek a mérete, amelyet az adott népességszám, a fogyasztási szokások és az alkalmazott technológia megkövetel /2000-ben földrajzi kiterjedésének mintegy kétszerese volt. Ez azt jelenti, hogy kontinensünk lakosai már régen mások - részben a Föld más pontjain élő társadalmak, részben saját jövőbeli nemzedékeik - rovására tartják fenn életszínvonalukat, miközben elégedetlenek vele!
Alkotó
Regisztrált:
2010-12-30
Összes értékelés:
615
Időpont: 2011-03-06 22:37:00

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Istefan érdeklődéssel olvastalak, mert ezek a gondolatok az én fejemben is kavarognak. Nem tudom hány éves vagy, de boldog lennék ha harminc alatti volnál, mert akkor van remény, hogy a fiatalok is meglátják a hibákat. A több hónapig elálló tej nem is igazi tej, mert azt vízből, tejporból(sok éves) és tartósítószerből készítik, nem savanyodik meg, hanem aha rossz , akkor megbüdösödik. Bizony a halálbüntetés bevezetésével kénytelen vagyok egyetérteni,mert vannak olyan bűnözök, akiket nem lehet szabadon engedni. Sok már a selejt közöttünk. A mai gyermeknevelést sem tartom igazán jónak.
Ma tettem fel egy írásomat a cikkek közé, rímel a tiéddel. Milyen világot hagyok a unokáimra címmel. Hát az sem vidám.
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2011-03-06 22:09:41

a felhasználó által leadott szavazat: * * * *
Érdekes gondolatokat vetettél fel. Azonban valahogy az anyagnak nem itt kellene lennie, a cikkek között, mivel az írásodat inkább a humor fogalmába sorolnám. Sokat nevettem rajta, főleg a végefelé vannak jó igazán vicces megjegyzéseid.
Azonban egyet nem értek. Érdekesen, jól írsz, azonban zavarólag hat olvasás közben a sok elütés és helyesírási hiba, például az ékezetekkel. Nem hiszem, hogy ezt a billentyűzet okozná, mert ugyanazon magánhangzónál hol használod a hosszú ékezetet, hol nem. Ajánlom, hogy az anyagod föltétele előtt futtasd át a nyelvhelyességi ellenőrzésen, ahol a helyesírási hibákat pirossal, egyéb hibát pedig zölddel aláhúzza gép (pl. vessző, pont hiánya).
Ha időm engedi, a korábbi anyagodat is szeretném elolvasni.
Ezért én négy csillaggal pontozlak.
Üdvözlettel: Kata

Legutóbb történt

eferesz alkotást töltött fel CS.A. látogatása a belső szívben címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Belülről árad a fény című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Akár a kár... című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Akár a kár... című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Belülről árad a fény című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Madár bejegyzést írt a(z) A haldokló című alkotáshoz

Szalki Bernáth Attila bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

sailor bejegyzést írt a(z) Belülről árad a fény című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Akár a kár... című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A haldokló című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) Akár a kár... című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Kankalin bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Kankalin bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

Madár alkotást töltött fel Annyi mindent... címmel a várólistára

szilkati bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

csiszkovics bejegyzést írt a(z) Fény című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

eferesz bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Akár a kár... címmel

Pecás alkotást töltött fel A zene címmel a várólistára

sailor bejegyzést írt a(z) zajong a képzelet című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Büszkén jelentem fórumtémához

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) A poéta dolgozik című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 100. című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) A poéta dolgozik című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 100. címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) Esőben nyugvó boldogság című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021