HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 15

Tagok összesen: 1925

Írás összesen: 51622

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-23 20:21:00

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / krimi
Szerző: Berill SheroFeltöltés dátuma: 2011-06-23

Az informatikus halála

Nem ilyen volt. Az egész teste tiltakozott és lázadt. Számára tulajdonképpen maga a gondolat is elfogadhatatlan volt. Csak ült és gondolkozott, hogyan legyen tovább. Tudta, hogy meg kell várnia a másnap 9 és 12 óra közötti időintervallumot. De addig még muszáj lesz eltakarítania az ajtó előtt heverő szemetet...

....Már mindent megpróbált, de semmi nem használt.
Szüksége lett volna rá, akarta, hogy működjön, hogy menjen, hogy a külvilág ne legyen kizárva életéből.
Nagyon ifjan türelmetlen volt és heves. Az idő múlásával a türelem átalakult, s mára megbékélt azzal, hogy nem lehet mindent azonnal. A különböző harcművészetek sokat segítettek abban, hogy higgadtabbá váljon, hogy indulatait megfelelően tudja kezelni, s önuralmat gyakoroljon az azonnal akarás felett. Persze elfogadni még mindig nem tudta, s voltak napok, pillanatok, mikor a bensőjéből fakadó türelmetlenség majd szétfeszítette. Ez a mai nap is ilyen volt. Nem tudta mi hozta ki belőle. A meleg vagy, hogy lassabban haladtak a dolgok, mint szerette volna, maga sem tudta. Érezte, hogy nem jó, hogy türelemmel hamarabb a végére járna, megoldaná, de csak ült a szobában és rágta magát, addig ült, míg odakint sötét lett. Úgy zuhant rá a sötétséggel együtt a borús gondolat is, hogy önmagát is meglepte vele.
A buddhista mantrák nem használtak. A zene nem nyugtatta meg, nem oldotta a csapnivaló hangulatát. Máskor nem volt szüksége ennyire a gépre. De ma, ma nagyon akarta, hogy a net menjen. Telefonálgatott, ám a fránya készülék is kezdett lemerülni. Kikapcsolta, bekapcsolta ezt is a számítógéppel együtt, s míg a telefon újra indult, addig a számítógép furcsa hangokat hallatott, s attól félt, hogy az interneten kívül lassan az egész gép beadja a kulcsot.
A modem halványan világított, néha fel-felvillant, mint a macska szeme a sötétben. Beletúrt már erősen őszülő hajába, zöldes-barna szeme pedig épp úgy izzott, mint a modem.
A türelme fogytán volt. Kínjában ránézett az órára, s meglepve konstatálta, hogy elmúlt este 9 óra és ő ma még alig evett. Azt hitte, ha bekap valamit, az majd megnyugtatja, csitítja a türelmetlenségét. Komótosan látott hozzá, s remélte, hogy közben a megoldást is megtalálja. A szolgáltatót még nem is hívta. Na, majd most!
Kedves női hang közölte, hogy amennyiben ezt kívánja, nyomja meg azt a gombot és így tovább. Itt ment fel benne először a pumpa úgy isten igazából. Le is tette. Kinek van ehhez türelme?! A szolgáltatóval kötött szerződése kiterítve feküdt előtte az asztalon. Tudta, hogy szükség lesz a különböző kódokra, így előrelátóan kikészítette, s még egyszer átfutotta a papíron lévő temérdek számot és adatot. Aztán higgadtan újra tárcsázott. Megvárta, míg az automata felsorolja az összes lehetőséget, s bár tudta, hogy az ő pénzét rabolja a gép, de komótosan nyomogatta a kért gombokat, míg végül a különböző adatok bemondása és bepötyögése után, eljutott az ügyintézőhöz. Az óra mutató lassan a 10-eshez kanyarodott. Visszanyerve higgadtságát és úri jó modorát, kedvesen közölte az ügyfélszolgálatossal, hogy a gépe nem kapcsolódik a világhálóhoz. Persze az első kérdés itt is ugyanaz volt, mint mikor az informatikus ismerőseit tárcsázta, hogy kikapcsolta-e a gépet és a modemet, majd megpróbálta-e újra indítani. Készségesen, árnyalatnyi éllel a hangjában közölte, hogy mindezt a nap folyamán már többször is megtette. Az ügyintéző következő kérdése az volt, hogy mikor észlelte először a hibát. Elmondta, hogy a délelőtt folyamán több sikertelen kapcsolódási kísérlete is volt. A kedves, búgó hangú hölgy - agyába bevillant, hogy az összes telefonos ügyintézőnek, a bankban, a mobilcégnél, az ügyfélszolgálatoknál, mindenütt kellemes, búgó hangja van - mindenféle érzelem nélkül kérdezte meg, hogy akkor miért csak most jelentette be? Itt szakadt el a cérna végképp! Ám neveltetése nem engedte, hogy üvöltsön - pedig szíve mélyén az oroszlán nem csak a hangját tornáztatta, de a körmeit is erőteljest reszelgette -, így higgadtan próbálta a nő értésére adni, hogy ma, ebben a gyönyörű majd 40 º-os meleg időben az átlagpolgár bizony abból él, amit megkeres, s a szigorúan beosztott napjába nem fért volna bele néhány óra csúszás. Ezek után a telefonos kisasszony megígérte, hogy másnap a délelőtti órákban odaküldi a szerelőt, s megkérte, hogy diktálja le az adatait.
Úgy emlékszik, hogy itt emelte meg először a hangját. S talán a hajába is a kelleténél többször túrt bele. Ahhoz, hogy az ügyfélszolgálattal kapcsolatba tudjon lépni már a létező összes adatot meg kellett adnia. Ezt a hölgy tudomására is hozta. Akinek erre mintha kissé elvékonyodott volna a hangja, de még mindig elég nyugodtan közölte, hogy a szabály az szabály, neki kötelessége rákérdezni újfent az adatokra. Bediktálta. Ezen ne múljon! Az ügyfeles tájékoztatta, hogy a délelőtti órákban 9-12 között munkatársuk felkeresi és elhárítja a hibát, amennyiben ez lehetséges.
Ő pofátlanul visszakérdezett, hogy miért csak a hibabejelentés éjjel-nappali, a szolgáltatónál miért nincs azonnali szerviz is? A nőt meglepte a kérdés, s már szerette volna letudni az egyre kellemetlenebbé váló beszélgetést, de a kommunikációs tréningen gyakorolt szituációk felidézése közben a helyes utat is megtalálta. Tájékoztatta a férfit, hogy nincs akkora igény az éjjel-nappali szervizre, hogy megérné a szolgáltatónak ilyet működtetnie, de amennyiben mégis, most azonnal szüksége lenne a gépére, ajánlani tudja a partnercégüket, akik foglalkoznak ilyen jellegű problémamegoldással. Miután elmondta, hogy lehetőség szerint még ma használni kívánja a gépét, az ügyintéző lediktálta a másik cég telefonszámát.
Gyermeki öröm uralkodott el rajta, hogy mintegy fél óra elteltével közelebb jutott a megoldáshoz. Az ügyintéző hangja rángatta vissza a valóságba.
- Uram! Kérem, amennyiben a partnercégünknek sikerül megoldani a problémáját, haladéktalanul jelezze ezt felénk telefonon, mert munkatársunk akkor nem látogatja meg az előre megbeszélt időpontban.
Hát hogyne! - gondolta magában, majd illedelmesen megköszönte a hathatós segítséget és letette a telefont.
Fütyörészve ment a konyhába, ahol a fél sikert egy ásványvízzel öblítette le. Majd újra tárcsázott. Itt sokkalta gördülékenyebben mentek a dolgok, mindjárt az ügyeletes informatikus jelentkezett be, aki megígérte, hogy egy órán belül megnézi a gépet.
Más dolga nem lévén addig, míg a szerelő megérkezik, elment lezuhanyozni. Felfrissülve ült vissza a géphez. Megpróbálta megnyitni a munkafájljait, az excel táblát, ám valahogy a billentyűk nem engedelmeskedtek. Egy darabig kísérletezett még vele, de a gép egyre több hiba üzenetet küldött, s mérgében a billentyűzetet kétszer is az asztalhoz vágta. Ránézett az órájára. A szervizes által ígért egy óra már 15 perce letelt. Újra elöntötte a méreg! Neki mindig pontosnak kell lennie! A megrendelők nem tolerálnak egy perc késést sem, de a szolgáltatók tudják, hogy az ügyféllel azt tesznek, amit akarnak, s a késés is belefér. Precíz ember lévén a késés a szótárában a megbocsáthatatlan bűn címszó alatt szerepelt.
A lakásban is nagyon meleg volt. Levette a falról a katanát, derekára csatolta, s az edzésen tanult mozdulatsorokat maga elé képzelve többet is vágott a levegőbe. Véletlenül a kedvenc virágát is elérte az éles kard pengéje, s szinte hallotta, ahogy a virág sikítva kettéhasad. Úgy érezte a hang a szívéig hatol, érezte a virág fájdalmát, eltelt a tapasztalással, s megdöbbentette, hogy egy növényben mennyi érzés lakozik.
Ekkor visított a szoba viszonylagos csendjébe a csengő máskor oly kellemes hangja. Az órára nézett. Ki lehet az éjfél előtt pár perccel?
Oldalán a karddal kinyitotta az ajtót. A fickó a nadrág jobb zsebe felé nyúlt. Neki úgy tűnt, hogy a pisztolyát akarja elővenni. Nem hangzott ott el sem egy jó estét, sem bármi más, némán meredtek egymásra. Ő volt a gyorsabb. Még mielőtt a férfi keze elérte volna a zsebét, a kard halálos pontossággal metszette el a fickó nyaki verőerét. Szemében a jeges rémület és értetlenség tükröződött, majd fura, bugyborékoló hangot hallatva némán csuklott össze. A lépcsőházi világítás kialudt, a fickó tudatával egy időben. A halott zsebéből kicsusszant és félig kikandikált az igazolványa, melyen az előszoba fényénél jól kiolvasható volt: Bratt Atkins informatikai szakértő.....

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Artúr
Regisztrált:
2007-02-21
Összes értékelés:
3808
Időpont: 2011-06-26 20:20:12

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Lehet, hogy többek között ezért nincs éjjel-nappali szerviz. :) Rohamosan fogynak a szakemberek a karddal őrülten hadonászó ügyfelek miatt.
Mivel nem szabad reklámozni az oldalon, nem írhatom ki melyik, de van olyan szolgáltató, amelyiknél azonnal emberi ügyintézővel lehet beszélni. Nem kell megadni szinte semmilyen adatot, mert a telefon alapján, amin ugyebár éppen hívtuk őt, be tud azonosítani. Feltéve persze, ha a nettel együtt vettük meg a csomagban. Ha olyan a hiba, volt már ilyen esetem, amihez nem kell házhoz menni, bentről is megoldják szinte percek alatt.
Mégis hiteles az írásod, mert az első szolgáltató, akinél kezdtem internetes "életemet", éppen ilyen volt.
Remek sztorit írtál. Meglepett a vége, de az jobban meglepett volna, ha az informatikus revolvert vesz elő. :)
Alkotó
Regisztrált:
2010-10-11
Összes értékelés:
2698
Időpont: 2011-06-24 08:29:36

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Sima kriminek nekem túl abszurd. Abszurdnak viszont nagyon jó.
( Én sem fogom "agyilag", hogy a technika ezen fejlettségi fokán, miért kell az adatokat bediktálni, hisz azokat mind tudják és feltehetően nyilván is tartják, mert különben hogyan szolgáltatnának, a számlázásról nem is beszélve, de ez örök rejtély marad.)

Legutóbb történt

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) A megbocsájtás művészete című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) A megbocsájtás művészete című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Ne hívj papot! című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Ez is egy Tavasz című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Ez is egy Tavasz című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A csöndes öböl című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Álmatlan parkok őszi napsugara című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 89. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 89. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 89. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) messziről minden szép, a közel oly rideg című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) messziről minden szép, a közel oly rideg című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) messziről minden szép, a közel oly rideg című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) messziről minden szép, a közel oly rideg című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 89. címmel

Marcsy bejegyzést írt a(z) Emberként című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Az országból való elvándorlás okairól című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Hőség! címmel a várólistára

Marcsy bejegyzést írt a(z) Gyümölcsök / Bőségtál című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Gyümölcsök / Bőségtál című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Az országból való elvándorlás okairól című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel Poétaeszköz címmel a várólistára

Marcsy bejegyzést írt a(z) Irgalmazz Uram című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Ez is egy Tavasz című alkotáshoz

Bálint István alkotást töltött fel Születésnapodra címmel a várólistára

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Ez is egy Tavasz című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Ez is egy Tavasz című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) messziről minden szép, a közel oly rideg című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Ez is egy Tavasz című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Ez is egy Tavasz című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Gyümölcsök / Bőségtál című alkotáshoz

Király Zoltán alkotást töltött fel Költői létkérdések ma címmel a várólistára

szilkati bejegyzést írt a(z) Szellő című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Vers a békáról, a szúnyogról és rólam című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Üzenet a jövőnek című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Üzenet a jövőnek című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)