HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 2

Online vendég: 31

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51437

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / regény
Szerző: JustinaFeltöltés dátuma: 2011-10-28

Fantom : Epikrizis Dánia Laura 3.

- Tehetetlen vagyok .- Sóhajtott .- És ez az érzés az őrületbe kerget ! - Jelentette ki megdöbbentően vad indulattal . Hangjában félelmetes harag lüktetett . Erős volt a gyanúm , ezt a megjegyzést nem ilyennek szánta .Maga is megdermedt egy pillanatra , s tulzott hévvel kiejtett szavainak ,köztünk lebegő visszhangját hallgatta . Elképedve láttam , hogy dühös kitörése őt magát is megijesztette . Kék szeme feldultan kereste újra tekintetem . Túlzott idegesség sütött minden pillantásábol . Felállt az ágyról és a kandallóhoz lépett ,de amint odaért fordult is vissza . Fel és le kezdett járkálni , mint aki képtelen egyhelyben maradni . Kétségbeesettnek tűnt , nagyon zavartnak . Egyszer idegesen kapott állarcához , néhány pillanatig halántékához emelte kezét , aztán nyugtalanul engedte le törzse mellé. Rám pillantott , mintha folytatni akarná mondandóját , majd azonnal megondolta magát , hallgatott tovább . Karjait szorosan fonta most össze ,de olyan görcsösen , mint akit borzalmas indulat feszít belülről , s csak így volna képes kordában tartani magát . Néhány pillanatig ilyen feszült testtartással járt a kandallótól az ágyig , mint egy felingerelt vadállat a ketrecében . Viselkedése , most valóban rémisztő volt . Egyértelműen láttszott rajta , hogy ha nem fogná vissza magát még ennél is ijesztőbb volna . Habár arcát nem láthattam , mozdulatai elárulták , milyen keserűen küszködik magával . Minden higgadtságát igyekezett magára eröltetni , elszántan próbált újra nyugodt lenni , de feszültsége csak nem csillapult .
- Nem lehet fogalma afelől, milyen érzés , ha temérdek emlék nyüzsög az agyában.Sejtelme sem lehet erről . - Kezdte hirtelen hátborzongatóan síri hangon .
- Kerge gyorsasággal kavarognak fejemben , mint viharos őszi szélben , a fák elhullajtott levelei . Úgy csaponganak koponyámban a gondolatok , akár az üvegbe zárt éjeli lepkék . Nincs rend , nincs csend . - Mondta még szorosabban fonva össze két karját melkasán , mint aki nagyon szenved .
- Néha úgy érzem , a fejem szétszakad belé ! - Tört ki belölle a harag . Újfent felemelte hangját , feltűnő vehemenciával .
- Az agyvelőmet szétveti az egyre sokasodó, növekvő emlékár!
Hangja megremegtette az ablaktáblákat , s a szívem verése mintha megállt volna egy másodpercre , kihagyott egy dobbanást . Erik most minden eddiginél jobban megrémült tulajdon szavainak erejétől . Olyan volt mintha csak most ébredt volna rá arra , milyen túlfütött indulattal adja elő magát. Ez a felfedezés még zavartabbá tette .
- Most biztosan azt hiszi megháborodtam ... - Suttogta maga elé . - Talán így is van ... talán már nincs messze az őrület...
E mondat elhangozta után kínos csönd állt be . Elszorult torokkal ültem és néztem rá , azon igyekezve , hogy kiüzzek minden baljóslatú gondolatot fejemből . Mert nem egy aggasztó, fenyegető kép villant elém fellépését figyelemmel követve . Ezen a folyamatosan változó , erősen rapszódikus hangulatú emberen , egyszerűen nem tudtam kiigazodni . Utolsó csüggedt szavait hallva , úgy éreztem nem ülhetek tovább némán .
- Nem szabadna ... nem kellene így beszélnie ... - Kértem csendesen .
Erik amint kimonftam ezt a néhány szót , felnevetett. Egyszerre kitört belölle a nevetés . Kacagott , de nem jóízüen . Olyan fanyar gúny , olyan éles megvetés csengett hangjában , hogy a hideg futkározott tőle a hátamon .Szörnyű volt , főleg mert tudtam, magát neveti ki , ilyen kegyetlen gúnnyal.
- Igen , sokminden van amit nem kellene elkövetnünk . Még is megtesszük . Késöbb ...jóval késöbb , meg ráébredünk arra mkkorát hibáztunk és szánalmasan kesergünk , azon milyen ritka nagy barmok voltunk ... - Kezdte megvetően . - Ismerem ezt az érzést ... túl jól ismerem ....
Újra a kandallóhoz lépett és a karjára hajtotta a fejét , a párkányra támaszkodva .
Biztos voltam benne , nem azért mondta el mindezt , hogy szánalmat ébresszen bennem , és éreztem , nem örülne , ha tudná , ha látná rajtam , mennyre , milyen kimondhatatlanul sajnálom .
Sokáig hallgatott és én sem bírtam megtörni a csendet . Aztán kiegyenesedett és szeme újra a borítékon járt . Kezébevette , s egy papírt húzott ki belőle . Fehér lapon szépen megformált betűk sorakoztak . Erik futólag végigmérte az írást , s én eközben aggódva fedeztem fel , hogy keze reszket , mintha fogvacogtató hideg rázná egész testét .De ez lehetetlennek tűnt , hiszen a tűz ott égett mellette , nem fázhatott . És nem is fázott . Csak a tehetetlen düh rázta , melyen szinte már alig bírt uralkodni .
- Ez a levél sokat jelent nekem ... - Mondta szokatlanul lágy , szelíd hangon . Ám ennek ellenére , mondata befejeztével , hirtelen támadt indulattal összegyűrte a kezében tartott papírt . Legnagyobb ámulatomra , apró galacsinná hajtogatta a levelet , mely állítása szerint számára érték volt ., majd egy mozdulattal , a tűzbe hajította .
- Akkor ... most mégis ... miért ? - Hebegtem megrökönyödve . Erik nem sietett a válasszal .Végig nézte , hogyan kap lángra a papír , hogyan zsugorodik , töpörödik össze és semmisül meg .
- Mert dühít , elkeserít és nem hagy nyugodni .- Felelte lassan . - És mert örömet okoz , ha látom elpusztulni amit gyülölök . - Suttogta és hangja kegyetlenné vált . - Gyülölöm ... mert azé volt akit szerettem ... de ez is oly hiábavalo mint bármeik másik próbálkozásom .
- Hiábavaló , mert e levél, minden szava agyamba égett és ott is marad míg meg nem halok .
Sokáog csak állt , mozdulatlanul , akár egy szobor s nem tett egyebet , mint jobb kezét melkasára szorította . Ezt a muzdulatát , még soha sem láttam , de éreztem , nem jelent jót . Olyan volt , mintha attól tartana , szíve nem marad a helyén .
- Múlt néha nagyon sötét árnyakat borít a világra ... -Szólalt meg végül végtelennek tetsző idő után . Hangja keserves volt és szokatlanul mélyre váltott . Ha nem tudom , hogy Erik beszél , el sem hiszem , hogy ez az idegen hang az övé .
- Vannak napok , mokor semmi sem képes eloszlatni a sötétséget ... ez is egy ilyen átkozott nap ... - Szólt halkan és leengette mellére szorított kezét .
- Milyen nehéz is az ilyen fekete éjeleket túl élnem ....
Most már úgy tűnt inkább magával társait , mint velem . Utolsó szabait csak magához intézte . Közelebb lépett a kandallóhoz és valamit hosszasan szemügyre vett , ami váratlanul tűntt fel kezében . Azt a valamit úgy tartotta , hogy a tűz fényénél jól lássa . Egy vékony üvegcsét tartott magaelé . Tűz fénye megcsillant rajta és átsütött átlátszó falain . Félig volt töltve , valami folyadékot láttam benne . Mint a fiola megjelent kezében , kérdezni szerettem volna , de Erik szokatlan viselkedése , úgy összezavart , hogy nem bírtam szólásra nyitni szám .

2011.

Még nem szavaztak erre az alkotásra

Alkotó
Regisztrált:
2011-10-22
Összes értékelés:
48
Időpont: 2011-10-28 21:45:07

Köszönöm . Valóban komolyan veszem , mert mint írtam Eriket nagyon érdekesnek találom és jól lehet törni azon a fejem ,hogyan adjam ezt vissza ,hogyan legyen másoknak is ilyen érdekes ...
Az elütésekre ígérem figyelni fogok .
A lehető leghamarabb jön a folytatás ...
Köszönöm , hogy írtál is , nem csak elolvastál !
Alkotó
Vesztergom Andrea
Regisztrált:
2010-06-27
Összes értékelés:
829
Időpont: 2011-10-28 21:17:31

Sok elütés van benne, amelyek javításért szólnak, de a történet továbbfűzése nekem változatlanul nagyon tetszik. Olvastam már előbb, és annyira átjön, hogy teljes szívvel-lélekkel írod ezt az egészet!
Olvasni foglak, változatlanul.

Legutóbb történt

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 69. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 68. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 66. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fordulat című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 65. című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Fordulat című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fordulat című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Az öcsém, meg én című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Szürkenéma-ablakok című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Virág isten kezében című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Fordulat címmel

szhemi bejegyzést írt a(z) Csillagokban kereslek ( Anyák napjára ) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Szuszimuszi és a rovarok című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Szuszimuszi és a rovarok című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Pünkösd című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Támadás a kertből című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) craartáH! - Hála vers című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) craartáH! - Hála vers című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) nem lettek aranyporosak a kezek című alkotáshoz

gleam bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Marcsy bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Szeretet című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Kék Hold című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)