HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 20

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51426

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / szatíra
Szerző: T. Pandur JuditFeltöltés dátuma: 2011-10-31

Külföldi útját halassza el!

Joli rettenetesen rosszul aludt. Egész éjjel, ha el is szunnyadt időnként néhány percre, hamarosan felriadt, és éberen bámult bele a sötétségbe. Hiába magyarázta magának, hogy hülyeség az egész, ő nem is hitt soha ezekben a horoszkópokban, amiket az újságokba irkálnak. Egyszerűen nem bírt szabadulni attól a mondattól, amit lefekvés előtt olvasott a kedvenc női magazinjában. Még amikor sikerült félig-meddig megnyugtatni saját magát, és egy kicsit elbóbiskolt, akkor is ez a mondat zümmögött egyfolytában a gondolataiban. "Külföldi útját halassza el!" "Külföldi útját halassza el!" "Külföldi útját halassza el!"
A bepakolt bőröndjeik ott sorakoztak a nappaliban, a reggeli indulásra készen.
Egész évben ezt a két hetet várta, amikor maga mögött hagyhatja a rabszolgázást a munkahelyén, és elmehet jó messzire. Olyan messzire, hogy eszébe se jusson a munkahelye, és ne is értse azt, hogy mit mondanak a tévében, mit írnak az újságokban, mit ismételgetnek unos-untalan a rádióban. A boldog tudatlanság állapotában vágyott eltölteni két hetet, miközben élvezi az utazás, a nyaralás minden percét. Még tegnap, egész nap besózva készülődött, alig várta a két gyönyörű hetet, a finom, simogató tengert, a meleg sós levegőt, a görög ételeket, italokat, az élményeket, az egész utazást.
Most végre elérkezik a várva várt nap, reggel indulnak egy olcsó buszos nyaralásra Görögországba, Thassos szigetére, és akkor - szinte az utolsó pillanatban - pont ezt kellett olvasnia abban a buta horoszkópban. Miközben nyitott szemmel bámulta a plafonon a homályba vesző csillárt, és alvó férje szuszogását hallgatta, hol dühös volt magára, hogy egészen megbolondult, mert egyáltalán foglalkoztatja ez a mondat - hol pedig azon gondolkodott, hogy ezt talán a sors kifürkészhetetlen akaratából kellett pont most elolvasnia. Azon tépelődött, hogy mit kellene tennie? A szabadságukat kivették, az utazást befizették, mindent bevásároltak az útra, összecsomagoltak, megrendelték reggelre a taxit, hogy lehetne ezt az egészet elhalasztani...
Nagy sokára a szomszéd kakasára is átragadhatott Joli álmatlansága, véget vetve a hosszú és csendes éjszakának elkezdett kukorékolni, úgy istenigazából. Felverve utca hosszat minden alvót. Joli férje a fejére húzta a paplant, de hiába, a kis tollas terrorista rikácsolása elől a paplan sem nyújtott védelmet.
- Átkozott pörköltnek való! - mászott ki zsörtölődve az ágyból a férje. Megnézte az órát, és saját maga megnyugtatására bejelentette, hogy úgyis mindjárt fel kellett volna kelniük.
- Legalább lesz időnk nyugodtan elkészülni, mire jön a taxi!- azzal kitapogatódzott a szobából a hajnali szürkület első homályos fényeinél.
Ahogy Joli felkelt az ágyból, felkapcsolta a kislámpát, és elkezdett beágyazni, hirtelen egészen biztos lett benne, hogy őrültség lenne lemondani a nyaralásukat egy ostoba horoszkóp miatt. Nem szólt az éjszakai aggodalmairól a férjének egy szót sem, amíg készülődtek, aztán a taxiban is csak egyszer jutott eszébe, amikor a sofőr csikorogva fékezett egy piros lámpa előtt. Igyekezett megfeledkezni az egészről, és élvezni az utazás kalandját.
A pesterzsébeti bevásárló központ óriási parkolójában, ahol a busznak fel kellett vennie őket, rajtuk kívül nem várt senki. Joli igyekezett nyugalmat erőltetni magára, elővette az utazási irodától kapott papírokat, és meggyőződött róla, hogy a megfelelő napon, a megfelelő helyen vannak. Amikor azonban már jócskán elmúlt az indulásként feltüntetett időpont, nem bírta tovább, felhívta az utazási irodát. Ott közölték vele, hogy a busz késhet, majd jön...
Jött is, körülbelül fél óra késéssel, de addigra neki százszor is eszébe jutott az a bizonyos mondat, ami miatt nem tudott aludni az elmúlt éjjel.
Amikor elhelyezkedtek a busz kényelmes ülésein, és visszavonhatatlanul elindultak a nyaralásukra, Joli megviselt idegei a busz csendes dorombolásától kisimulva, az álom karjaiba menekítették őt, az aggodalmai elől. Az álmatlan éjszaka után az út elejét végig aludta. Már Szerbiában jártak, amikor a férje egy megjegyzésére, egy régebbi buszos útjukkal kapcsolatban, újra feltámadtak a szorongásai. Akkor régen meghibásodott a busz, amivel utaztak. Ettől kezdve nyugtalanul figyelte a motor hangját, és rémképeket látott az elhagyatott macedón hegyek között éjjel lerobbanó buszról. A busz azonban egyenletesen falta a kilométereket, nem robbant le, sem Macedóniában, sem máshol. Szerencsére olyan helyen ültek, ahonnan nem láthatta a forgalmat, amiben a gyakorlott és ügyes sofőrök vezettek, mert még képes lett volna azt figyelni, hogy milyen valódi, vagy elképzelt veszedelmes helyzetekbe kerültek a nagyvárosokban, amiken keresztül mentek, vagy az országutakon.
Így a görög politikai helyzet és a sztrájkok miatt kezdett aggódni. Bár mielőtt lefoglalták az utat, az Interneten tájékozódott arról, hogy ahová mennek, ott minden rendben van. Járnak a kompok, várják őket a kikötőben, rendben van a szállásuk, működik a közlekedés a szigeten, és az üzletek, éttermek is.
A görögországi Keramotiban, amikor reggel leszálltak a buszról, balzsamos tengeri levegő, ragyogóan napfényes reggel fogadta őket. Megették a tengerparton a reggelire csomagolt szendvicseiket, ittak egy frappét, és már szállhattak is fel a kompra, ami átvitte őket a szigetre. A nyitott, piros komp az oldalán a thassos - ferries felirattal egészen újnak látszott, mégis ahogy felsétáltak a legfelső fedélzetére, Jolinak újra eszébe jutott az az átkozott mondat: "Külföldi útját halassza el!". Ezzel együtt megrohanták a valaha híradókban látott összes súlyos kompbaleset rémképei.
A napsütötte, sima, tűrkíz színű tengervíz, amit a távolban indigókék mélység vált fel, a Keramoti mögötti, lassan távolodó, hegyek párába vesző sötét zöld vonulata, az útitársak jókedve, a kompot kísérő hatalmas sirály csapat rikoltásai, megnyugtatóan hatottak rá. Pár perc múlva már ő is az elegánsan köröző szürke-fehér tollú sirályokat etette, akik akrobatikus ügyességgel kapkodták a levegőben röpködő keksz darabokat, sőt a feléjük nyújtott kezekből röptében kivették azokat. A vízbe eső darabkákra a fiatal sirályok vadásztak, akik még barna-fehér pöttyös gyerekruhájukat viselték.
A hat kilométert, ami Thassos szigetét elválasztja a szárazföldtől, hamar megtette a komp, és feltűnt a láthatáron a hegyek borította zöld sziget helyes, kicsi fővárosa, Limenas. Az idő mesés volt, a hegyek szép tisztán látszottak, s a kék égen néhány bárányfelhő lebegett felettük, a szebb fotók kedvéért.
A busz legördült a kompról és neki vágott a szelídgesztenye-, s platánfa ligetek, fenyvesek borította kerekded szigetnek. Egy óra utazás után megérkeztek a szállásukra Skala Potamiába. Joli aggódva figyelte a szállásokat, amint leszálltak sorban a velük utazók, a lefoglalt helyeiken. Azonban minden rendben volt, mindenkinek volt szállása. Az általuk lefoglalt Fédra apartmannal sem volt semmi baj. Szófia, a háziasszony, egy tágas szobát nyitott ki nekik, tévével, légkondicionálóval, görög szállásoknál szokatlan, de nagyon hasznos redőnyökkel az ablakokon, az erkély ajtón. A kilátás mesés volt az erkélyről, a Golden Beach öbölre, és az öblöt körülvevő hegyekre nézett a szobájuk.
Jolinak két napig eszébe sem jutott az őt gyötrő mondat. Felfedezték a települést, a kikötőt, a strandot. Sokat sétáltak a balzsamos levegőn, napoztak az aranyló homokos tengerparton, úszkáltak a kristálytiszta vízben, aminek alján a sárga homokban, fényes kis szemcsék - valószínűleg a régi aranybányák utolsó morzsái - verték vissza a napsugarakat. Ezért olyan volt, mintha zöld és arany fényben fürdenének. A harmadik napon is éppen a tükörsima tengerben, a part felé úsztak, amikor Jolit megkísértette újra a félelmetes mondat. Dobogó szívvel figyelte az éttermek kéményeiből felszálló füst pászmákat, és gyanakodva vizsgálta az erdőket, hogy nem onnan erednek-e. A képzeletében a tengerparti település mögött kezdődő hegyek harsogóan zöld erdei kezdtek el lángolni, és néhány perc alatt felidézte magában a görög erdőtüzek rémségeit. A parton aztán egy Mithos sörrel lehűtötte lángoló fantáziáját, és századszor is elátkozta magát, amiért nem tudja örökre kiverni azt a mondatot a fejéből.
Az ötödik napon szigettúrára indultak. Felkapaszkodtak a hegyen a Panagia nevű hangulatos, régi faluba, ahol a labirintusszerű, szűk utcákat régen épült, kőpalával borított tetejű házak szegélyezik. Megnézték a kis bizánci templomot, a régen használt, de még ma is működő fából készült olajprést, és a szigeten eredő számos forrás egyikét, aminek a görögök természetesen csodatévő erőt tulajdonítanak, ha másért nem is, a turisták kedvéért. Ahogy a kékre festett ajtajú, ablakú, hófehér házak között sétáltak, a legnagyobb nyugalom közepén, Jolira megint rátört egy rémkép. "Külföldi utazását halassza el!" szólt a fejében a kis templom harangszava, és a földrengéstől romba dőlve látta a kis városkát, aminek házai évszázadok óta álltak békés nyugalomban a helyükön. Később Alikiben az archeológiai parkban is erre gondolt az ókori városka megmaradt romjai között sétálva, a márványbányák helyén fodrozódó tengeröblöket nézve. Majd a Szent Mihályról elnevezett, máig működő női kolostorban is, amíg végül az eszébe jutott, amit az útikönyvben olvasott, hogy 365 óta nem pusztított földrengés a szigeten.
Mire körbejárták a sziget partvonalán levő 80 kilométernyi úton lévő településeket, és visszaértek a szállásukra, végre kiverte a fejéből a földrengéstől való félelmét. Azért időnként még aggódva végig pásztázott a szeme a hegyoldalakon, de csak a turisták hiányában bezárt szállodákat, apartman házakat látta a zöldellő erdők között.
Aztán váratlanul három nap múlva újra megkísértette az átkozott mondat.
Éppen Limenas-ba mentek, Thassos fővárosába, amikor a busz ablakán kitekintve óriási márványtömböket látott szanaszét heverni. Hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy nem földrengés szórta szét őket, hanem egy márványbánya mellett ment el az útjuk. A márványtömbök meg, jó görög szokás szerint, csak úgy összevissza hevertek. Azonban Joli nyugalma már odalett. Mire megérkeztek Limenas-ba már mindenütt veszélyt sejtett. A helyes kis utcákban, ahol lépten-nyomon ókori romok váltották fel a csinos kertes házakat. A régi kikötőben, aminek világítótornyokkal kijelölt öblében csendesen ringtak a halászbárkák, motorcsónakok és kis vitorlások a napsütötte vízen, és közvetlenül a vízfelszín alatt kirajzolódott az antik kikötő mólójának vonala. A hegyoldalra felkapaszkodva, a városka ókori színházában. A város római kori agórájának romjai között. Maga sem tudta, hogy most mitől fél. Cuniamitól? Tűztől? Víztől? Vulkánkitöréstől? Forradalmi megmozdulásoktól a csendes tengerparti sétányon? Közlekedési sztrájktól, húsz kilométerre a szállásuktól?
Végül a parti sétány egyik éttermében elfogyasztott kitűnő ebéd elmulasztotta a folytonos rossz érzését, hogy ezen a kellemes helyen, ami olyan, mintha egész Görögország itt lenne piciben, egyetlen városban összezsúfolva, mindjárt valami szörnyűség fog velük történni.
Azonban a nyaralásuk hátralévő idejében is újra és újra felbukkant, és végig vonult a gondolatain ez a rémisztő mondat. Mint egy sötét kígyó a rejtekéből, úgy kúszott be a gondolatai hálójába a "Külföldi útját halassza el!" jóslat. Egy jó könyv olvasása közben felkapta a fejét, és veszélyek után szimatolt. Éjjel az ágyában hallgatózott, hogy nem hallja-e legördülő sziklák, vagy tűzropogás hangját. Amikor végig sétálták a férjével a négy kilométer hosszú Golden Beach öblöt a tengerparton, ahol lehetett a víz szélén haladva, a ragyogó napsütésben, a nyugodt tengert kémlelte, cápák után, ismeretlen mélytengeri ragadozók után kutatott.
Eljött a hazautazásuk napja. A kompon is, és hazafelé a hosszú buszúton is minden rendben volt. Az egész nyaralásuk tökéletes volt. Az utazás, a szállás, az időjárás, a látnivalók, a programok, az útitársak. Jobbat kívánni sem lehetett volna!
Csak egy valami nem volt rendben, az ő ostobasága. Nem sikerült kikapcsolódnia, mert mindenre árnyat vetett a vészjósló horoszkóp. A visszaúton elhatározta, hogy otthon első dolga lesz lemondani az eddigi kedvenc magazinja előfizetését. Mégis, amikor hazaért, első dolga volt fellapozni a magazinban az arra a hétre szóló horoszkópját. "Figyeljen oda pénzügyeire, mert váratlanul egy nagyobb összegtől szabadíthatják meg, ha nem lesz kellően éber, és elővigyázatos!"- olvasta. Ijedtében lezökkent a legközelebbi székre. Számba vette a katasztrofális pénzügyeit, elgondolkodott rajta, hogy milyen nagyobb összegtől tudnák megfosztani. Amikor rájött, hogy őt legfeljebb az üres pénztárcájától tudnák megszabadítani, nevetni kezdett. Nevetett, nevetett, mint egy bolond, és úgy érezte, hogy a horoszkópok okozta minden aggodalma leválik róla, mintha egy léggömb a sztratoszférába emelné...

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-09-12 22:38:36

válasz Kalina (2012-09-05 22:42:43) üzenetére
Kedves Kalina!

A görög mitológiától, vagy Romulus és Rémus legendájától kezdve sok irodalmi műben is találkozunk azzal, hogy egy jóslat elindít egy cselekvés sorozatot, aminek aztán az lesz a vége, hogy a jóslat beteljesül. Ezért kellene csínján bánni a jóslatokkal - és nem használni szórakozatásra -, mert a jövő inkább van a lelkünkben megírva, mint a csillagokban. :)
Jól látod a probléma lényegét!
Judit
Szenior tag
Kalina
Regisztrált:
2005-10-07
Összes értékelés:
586
Időpont: 2012-09-05 22:42:43

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szegény Joli! Ha aggodalmában, valami figyelmetlenség miatt baleset éri, akkor a horoszkóp mondata valódi önbeteljesítő jóslattá vált volna! :)
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-05-18 15:29:38

válasz Kőműves Ida (2012-05-17 08:59:08) üzenetére
Kedves Ida!

Örülök, hogy jól szórakoztál, hiszen ez egy szatíra!
Ha utazási képeslapokra vagy kíváncsi, arról sem kell lemondani!
Tavaly előtt Szicíliából írtam képeslapokat a Napvilágosoknak.
Az alkotói adatlapomon a cikkek között megtalálod a "Hol terem a szicíliai férfi?" című első, a "Terülj, terülj strandocskám!" című második, az "Al Pacinonak öltözve" című harmadik, és az "Előítéletek és tapasztalatok" című negyedik, "A katasztrófa turista" című ötödik, a "Két jegygyűrű hazatér" című hatodik képeslapomat.
Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6859
Időpont: 2012-05-17 08:59:08

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!
Mivel én nem szoktam horoszkópot olvasni, élvezettel olvastam hogyan keserítheti meg az ember a maga életét ilyen ostobaságokkal. Azért egy parányi élmény jutott Görögországból is, amikor is magam elé képzeltem a kis Pagania nevű hegyi falut, imádom a tengerparti labirintusos szűk utcácskákat, magam elé képzeltem, amint sétálok a hófehér házak között... csakhogy Jolira újra rátört a rémkép, tönkretéve az én ábrándjaimat...
Élvezettel olvastam írásod, bár, ha képeslapot küldesz Görögországból is, mint ahogyan korábban, Svájcból tetted, biztosan jobban bele tudtam volna élni magam.
Hát ez most másféle élményt nyújtott, s én ezzel is beérem. Köszönöm Neked.

Ida
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-02-26 23:59:57

Kedves Arthemis!
Engem már leszoktattak régen a horoszkóp elolvasásáról, mert az én csillagjegyemben születetteknek /skorpió/ mindig olyan rémségeket, rossz dolgokat, bajokat, gondokat, hiába való sok-sok munkát, és szerencsétlenségeket prognosztizáltak a következő hétre, vagy évre, hogy az már túlmegy minden határon.
Valószínűleg, mivel a skorpió nem egy kedves és szép állat, a horoszkóp készítők úgy vannak vele, hogy az ilyen jegyben születetteknek lehet kiosztani az összes rossz dolgot.
Ennél jobb leszoktató terápia nem is kell!
Köszönöm, hogy elolvastad ezt a kalandos utibeszámolót!
Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2005-12-13
Összes értékelés:
1309
Időpont: 2012-02-25 19:08:29

"...a horoszkópok okozta minden aggodalma leválik róla..." egészen addig amíg el nem olvasta a köbetkező heti horoszkópját...Valahogy gondolatban így egészítettem ki a mondatot.:D
Az ilyen újságbeli horoszkópoknak meg az ellenkezője se igaz (legalábbis nálam így volt, mármint ha véletlenül elolvastam, nem szoktam) mégis rengeteg hülye liba hisz bennük. Úgy tűnik sok ilyan Joli szaladgál az utcákon.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-11-22 00:58:28

Kedves Müszélia!

Igen, az utazás valódi élmény volt ezúttal. A horoszkóp is valódi újságból van. Csak a kettő együtt nem valódi! :D


Judit
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2011-11-21 08:17:47

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
mindjárt éreztem, hogy valódi élményekről van szó. az efféle horoszkópokat be kellene tiltani, de maga az asztrológia kitűnő önismereti játék.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-11-10 19:36:40

válasz Finta Kata (2011-11-10 17:05:59) üzenetére
Kedves Kata!
A szatíra talán a legnehezebb műfaj, mert a bemutatott helyzet vagy ember látszólag komoly. A történet, illetve a körülmények összessége viszont groteszk vagy abszurd, és ez a kettősség komikus-ironikus hatást eredményez. Ezt szerettem volna elérni ezzel a kis írásommal...
Ha azonban inkább izgalmas volt, mint komikus, azt sem bánom!
Köszönöm, hogy elolvastad, és véleményezted. :)
Judit
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2011-11-10 17:05:59

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Huh! Én pedig végig izgultam s a bal-jóslat bekövetkezésére vártam. Tehát az a Joli Te vagy ebben a történetben? Remekül oldottad meg az úti élmények bemutatását, szokásodhoz hűen érdekesen, hogy az olvasóid nehogy unatkozzanak olvasás közben.
Jó történet, én nem mulattam rajta, inkább izgultam...

Szeretettel: Kata
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-11-03 19:42:49

válasz Zagyvapart (2011-11-03 17:19:27) üzenetére
Kedves Feri!
Ne aggódj, nem tette tönkre semmi a nyaralásunkat. :)
A svájci "képeslapok" olvasottságának csökkenése adta az ötletet, hogy a görög "képeslapot" inkább szatíra formájában írjam meg. :)
Örülök, hogy így is tetszett!

Judit
Alkotó
Zagyvapart
Regisztrált:
2007-09-11
Összes értékelés:
1544
Időpont: 2011-11-03 17:19:27

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Így tehet tönkre egy buta horoszkóp egy csodálatos nyaralást. Egyébként tetszett ez az írásod is.

Zagyvapart.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-11-01 09:25:30

válasz Kate Chrysso (2011-10-31 18:59:01) üzenetére
Kedves Kate! Sajnálom, hogy ilyen rossz emléket idézett fel benned az írásom! Ma már kényelmes autópályákon lehet átmenni Szerbián. Egyszer majd talán az előérzetről is írok egy történetet.
Az egyik ismerősömtől tudom, aki egy média / legyen titok, hogy milyen és melyik/ számára készített horoszkópokat, hogy sok olyan mondatból, amiket a horoszkópokból mindannyian ismerünk, véletelen generátorral - a számítógép segítségével - rakják össze ezeket a horoszkópokat. Ha valaki veszi a fáradtságot és hetekig elolvassa az összes horoszkopót, maga is láthatja, hogy mindig ugyanazok a mondatok bukkannak fel. Egyszer a bika jegyében születetteknél, máskor az ikreknél, majd a ráknál, és így tovább...
Közük nincsen a csillagok állásához, a bolygók mozgásához, az egyéni sorsokhoz. Ő azt mondta, hogy ez csak szórakoztatás. :(
Judit

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-11-01 00:44:25

válasz Lenabuci (2011-10-31 18:50:33) üzenetére
Kedves Lena!

Örülök, hogy tetszett ez a kis szatírikus nyári kaland.
Joli figyelmét is végig lekötötte az a fránya horoszkóp. :D

Judit
Alkotó
Kate Chrysso
Regisztrált:
2011-07-27
Összes értékelés:
115
Időpont: 2011-10-31 18:59:01

Némi ellenvélemény: nem horoszkóp, előérzet volt. Baljós halálfélelem. Mi is Görögországba indultunk, autóval. Iszonyú érzés volt, valóban. Odafelé semmi baj, visszafelé tengelytörés. Bal hátsó kerék letörött a tengelyről, az autó egyensúlyát vesztve keresztbe vágódott az úttesten, bele az út menti árokba, felborult, totálkárosra tört. Óriási mázlink volt. Nem volt szembejövő forgalom (tíz másodpercig)ott éppen nem volt szakadék vagy szikla (akkor még nem volt autópálya Szerbiában, hegyek között kanyargott az út, hajtűkanyarokban) a sebességünk, a jó ég tudja miért, csak kb. 50 km. Én nem hiszek túlvilágban, szellemekben, lélekvándorlásban, természetfölöttiben, sorsszerűségben. De akkor mi a fene az előérzet? Hogy lehet ilyesmit előre érezni? Passz. Szerintem ezért hiszünk olykor a horoszkópokban. Nem feltétlenül égbe kiáltó ostobaság. Ezzel persze nem az írást akarom kritizálni, csupán egy kis emléket idéztem. Az írás jó. A horoszkópgyártóknak pedig ki kellene tekerni a nyakát.
Alkotó
Lenabuci
Regisztrált:
2009-01-11
Összes értékelés:
258
Időpont: 2011-10-31 18:50:33

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Nagyon tetszett...végig lefoglalta a figyelmemet. Gratulálok
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-10-31 18:13:12

válasz szusi (2011-10-31 17:29:44) üzenetére
Kedves Szusi!
A fodrásznál került a kezembe egy régebbi magazin, és megállt a szemem ezen a mondaton, a horoszkópos oldalon. Akkor, ott arra gondoltam, hogy micsoda felelőtlenség ilyeneket leírni, mert mit csinálhat az aki már mindent elintézett, megszervezett, kifizetett, és éppen indulni készül a külföldi útjára. Ez nem olyan, hogy akkor ma nem megyek le a boltba, hanem majd holnap... Külföldre nem indul az ember mindennap, és komoly előkészületeket, anyagi terheket jelent egy ilyen utazás.
A frászt hozzák rá ezzel a baljós mondattal...

Judit
Alkotó
Regisztrált:
2010-10-11
Összes értékelés:
2698
Időpont: 2011-10-31 17:29:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Érdekes volt. (Cselesen belecsempésztél egy jó kis útleírást is.....)
Nekem, mindig is meggyőződésem volt, hogy mi magunk vagyunk a saját legnagyobb ellenségünk, mindenki más csak asszisztál.....
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2011-10-31 16:37:31

Kedves Marietta!

Örülök, hogy jól szórakoztál az utibeszámolóm ilyen szokatlan formába öntésén! :D

Egyet értek Veled, sokszor mi keserítjük meg saját magunknak a dolgokat, amik akár kellemesek is lehetnének!
Azokat a vasalós sztorikat várom!

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8286
Időpont: 2011-10-31 16:19:16

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Jajj, hogy mennyire jellemző, ez ránk. Ez a tipikus görcsölés, és talán nem is biztos, hogy csak a horoszkóp olvasása, hanem valamiképpen bennünk van egyszerüen. Nem tartozik szorosan ide, de én megvallom töredelmesen, a vasalóval vagyok úgy, hogy sok parádét csináltam, hosszabb utak előtt is, mert, nem tudtam kihúztam-e? Ha ezt megírnám.... No lényeg az képesek vagyunk elrontani a saját kikapcsolódásunkat, belső dili miatt. Jó kis írás, élvezettel olvastam.

Marietta

Legutóbb történt

sailor bejegyzést írt a(z) Borúra derű című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Kócos karamellás puccino's című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

Marcsy alkotást töltött fel Szivárgó lélek címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 70. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 69. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 68. című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Himpér álmok vajíze című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szuszimuszi és a rovarok című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 67. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 66. című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Virág isten kezében című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) A hold című alkotáshoz

pusztai alkotást töltött fel Ősztől tavaszig címmel a várólistára

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) A lajtorja 83. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) apám csendben élt című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Az öcsém, meg én című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel hangulatok címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit alkotást töltött fel Holland hazugság 16. címmel

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 12. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 4. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Radnótiról - gyermekszemmel, őszintén című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) craartáH! - Hála vers című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)