HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 1

Online vendég: 23

Tagok összesen: 1923

Írás összesen: 51426

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

szilkati
2021-05-05 17:43:01

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Prózai művek / krimi
Szerző: T. Pandur JuditFeltöltés dátuma: 2012-03-02

Csengőfrász 2.

Nem kellett sokáig várnia. Néhány nap múlva Annuska átkiabált a kerítésen, és egy rongyot lengetett vidáman:
- Hanna néni! Nézze csak! Itt a csengető nadrágjából egy darab!
Az asszony a korát meghazudtoló fürgeséggel ment oda a kerítéshez, és szemügyre vette a zsákmányt. Kéttenyérnyi zöld terepszínű vászon volt, valahogyan olyan ismerős...
- Hogyan szerezte? Elkapták a csengetőt?
Annuskából kitört a nevetés:
- Nem mi téptük el a nadrágját, bár szívesen megtennénk! A kutyánk.
- Nem is tudtam, hogy van kutyájuk! Sose láttam...
- Ez volt a titkos terv. Elmentünk egy kutya menhelyre, és elhoztunk egy jó kis házőrző kutyust. Nem engedtük ki az udvarra egy darabig, hogy ne lássa senki. Szépen megszoktattuk magunkhoz, meg a házhoz. Szerencsére nem ugatósfajta. Inkább harapós! - nevette el magát újra Annuska. - Esténként kihozta a férjem, hogy szokja az udvart is, az utcára is kivitte kicsit, körbe járták a környéket, hogy visszataláljon, ha kell. A drótkerítést megbontotta a kapu mellett, de nappalra visszahajtotta, hogy ne látsszon. Aztán tegnap éjjel kinn hagytuk a kutyát az udvaron, a kerítést meg elhajtottuk, hogy ki tudjon menni. Most reggel ezzel a darab ronggyal várt minket. Nézze csak, véres a széle! Azt hiszem, jól megharapta az illetőt - azzal jóízűen újra felkacagott, és megsimogatta a mellette ugrándozó fekete-fehér foltos kutyát.
- Be van oltva ez a kutya? - kérdezte Hanna néni.
- Hát persze! Csak nem tetszik képzelni, hogy veszett kutyát tartunk?!
- Jó, jó, csak kérdeztem - motyogta Hanna néni, aki már tudta, hogy honnan olyan ismerős a nadrágdarab.
Ezúttal nappal állt az utcai ablakhoz, a függöny mögé, hogy meggyőződjön az igazáról.
Nehezére esett felzaklatott gondolataiból kigyomlálni a haragot, hogy kitalálhassa mi történt.
Már tudta, hogy miért nem látta éjjel, hogy ki csengetett. Itt minden telek két utcára nyílik. Az illető a másik utcára nyíló, hátsó kapuján mehetett ki, nem azon, ami szemben van az ő ablakával. Aztán került egyet, és feljött az utcájukon az ő kapujáig. Neki csak az ablaka előtt van drótkerítés, amin kilátni, de az udvara másik részén a régi deszkakerítés van, amit a férje csinált, amikor még élt. Annak a takarásában eljöhetett a kapuig, és megnyomhatta a csengőt, aztán visszaszaladt ugyanezen az útvonalon. Visszafelé a szomszédoknál is csengetett...
Eltelt néhány óra, amire meglátta Jancsit. Egy kék munkásnadrág volt rajta, a szokásos terepszínű helyett, és a bal lábára erősen sántított.
Az idős asszony nagyon haragudott Jancsira. A haragja jónak, igaznak, és indokoltnak tűnt, de ha nem áll többé vele szóba, akkor nem tudja meg, hogy miért zaklatta őt éjszakánként.
Még aznap, amikor a férfi sántikálva húzta kifele a szemeteskukát az utcára, Hanna néni fürgén ott termett, ráköszönt, és megkérdezte:
- Látom sántikálsz! Mi történt a lábaddal?
- Fát vágtam, aztán nekipattant egy darab, ahogy hasogattam - motyogta kedvetlenül a szomszéd, földre szegezett szemmel.
- Nocsak, no! Én meg már azt hittem, hogy a csengő harapott meg éjszaka - azzal szúrós szemmel nézte a férfit, aki már iszkolt volna befelé az udvarára, csakhogy Hanna néni elállta beszélgetés közben az útját.
- Tudni akarom, hogy miért csináltad! - mondta a kis öregasszony harciasan. - Jó barátnők voltunk szegény édesanyáddal, amikor még élt. Hányszor vigyáztam rád gyerekkorodban, mindig hoztam neked süteményt, ahányszor csak sütöttem. Én soha teneked rosszat nem tettem! Milyen titkos indulatok rejtőznek benned én ellenem? Miért rémítgettél azokkal az éjszakai csengetésekkel?
Jancsi pálinkával már belülről is alaposan kifertőtlenítette magát, a kutyaharapás okozta ijedelemből, így most belekapaszkodott a kukába, hogy stabilan álljon, és vérágas szemeit ráemelte az asszonyra.
- A háza miatt... - mondta kásás hangon.
- Mit akarsz te az én házammal? Van házad neked is! Nagyobb is, szebb is, újabb is, mint az enyém. Ha halálra ijesztgetsz, akkor sem te örökölnéd az én házamat, vannak énnekem testvéröcséim. Nem is vagy a rokonom!
- Eladnák a maga kis házát a testvérei, olcsón megvehetném... Jó lenne az nekem. Én meg eladnám ezt a nagyot. Maradna pénzem elég, jól élhetnék...
Hanna néni még nem engedte, hogy eluralkodjon rajta a harag.
- Aztán Annuskáék háza is kellene? Azért nyomod náluk is éjjel a csengőt?
- Ja, a románoknál?
- Milyen románoknál? Erdélyi magyarok voltak azok, de már itt élnek harminc éve!
- Hát gondoltam, talán visszamennek Romániába, ha nem érzik itt jól magukat. Minden évben hónapokat töltenek ott, a rokonaiknál, ott is maradhatnának... Nekik is olyan kis házuk van, mint magának, jó lenne nekem az is...
- Te milyen egy rongyember lettél Jancsi! Szegény édesanyád kisírná miattad a két szemét, ha még élne! Szégyelld magadat! Mától fogva nem is akarlak ismerni! Ne is köszönjél, úgy sem fogadom, és ne is gyere énhozzám semmiért! Úgysem engedlek be! Megver az Isten, a gonoszságodért meglátod!
Azzal Hanna néni hátat fordított Jancsinak, és elindult a háza felé. A férfi elengedte a kukát, betámolygott a kapuján, és onnan szólt az asszony után:
- Úgyis elviszi a kaszás, hiába kiabál! Kivárom én aztat...
Az öregasszony egy pillanatra megmerevedett, de aztán mégsem mondott semmit, lenyelte a torkában keletkezett gombócot, és megborzongott. Délután már nem bírta magában tartani a felháborodását. Átment a szomszédba Annuskáékhoz, és elmondta nekik, amit Jancsitól hallott. Együtt szidták a férfit. Hanna néninek jól esett a sorstársai haragja, és vigasztalása. Egészen megnyugodva ment haza, de a csengőt azért úgy hagyta, kikötve.
Úgy egy hónap múlva, reggel a boltba indult, amikor elcsúszott a kapuja előtt az éjjel odafagyott tócsán. Olyan szerencsétlenül esett, hogy a fejét beverte a kerítése betonlábazatába. Mire kiért a mentő, el sem vitte, csak a beállt halált tudta megállapítani az orvos.
A temetésén a fél falu ott volt, a szomszédok is mind. Annuska Jancsit nézte szúrós szemmel, aki egy sírkőnek támaszkodva álldogált, a többiektől távol.
- Még van képe idejönni! - suttogta a férje fülébe. - Nem esett már hetek óta egy szem sem! Az egész utcában nem volt még egy tócsa! Csak pont Hanna kapuja előtt! Gondolom, ki önthette oda azt a vizet éjszaka, amin reggel elcsúszott...
Mire kitavaszodott, Jancsi megvette Hanna néni kis házát. Eladta a sajátját, és egész nap a kocsmában ült a pohárbarátokkal.
A beköltözése utáni első éjszakán szólalt meg először a csengője. Pont éjfélkor hármat csengettek. Mire magára húzta a ruháit és kiment, nem talált senkit a kapu előtt.
Másnap éjfélkor újra hármat csengettek. Káromkodva tépte fel az utcai szoba ablakát, de nem látott senkit odakinn. Délelőtt átkiabált a kerítésen, és kérdőre vonta Annuska férjét:
- Most maguk szórakoznak énvelem? Mit nyomkodják a csengőmet? Azt hiszik, hogy megijedek? Nem vagyon én egy félős vénasszony! Baltával várom a kapuban éjfélkor, úgy vigyázzon! - ordította dühösen.
A szomszédja megvonta a vállát.
- Álljon csak a kapuban egész éjjel, ha úgy tetszik. Akár baltával is. Nekem mindegy. Nem fogunk találkozni, azt elhiheti...
Jancsi beváltotta a fenyegetését, és éjfélkor felöltözve, baltával a kezében állt a kerítés takarásában az udvaron. Amikor éjfélkor az első csengetés kihallatszott a házból, feltépte a kaput, és kirohant az utcára. Nem volt ott senki. Megkövülve állt a kapu előtt, miközben még kétszer hallotta a csengőt szólni odabentről.
Rémülten hátrált vissza a házba, és azonnal a pálinkás üveg után nyúlt. "Szellemek, szellemek csengetnek!" - gondolta. Úgy rázta a fejét, mintha ki akarná rázni belőle a félelmet. "Hanna néni! Hanna néni csenget!" - rémüldözött tovább, amíg eszméletlenre itta magát.
Hiába kötötte ki a csengőt, az másnap is pontban éjfélkor megszólalt. Valaki mindig hármat csengetett. Szinte egész nap megállás nélkül ivott, hol a kocsmában, hol otthon, egyik eszméletlenségtől a másikig.
Hanna néni házát a berendezéssel együtt vette meg. Mindenütt ott volt az asszony keze nyoma a házban, az asszony illata. Részegségében folyton az idős asszonyt vélte látni. Hol az ágyában feküdni, hol a tűzhelye mellett állni, hol a tévéje előtt egy széken üldögélni. Jancsi hol az ágyat, hol a tűzhelyet, hol a székeket aprította fel baltával, és szórta ki a darabjaikat üvöltve az udvarra.
Amikor párhét múlva meglátogatta őt a Pesten élő fia, szinte rá sem ismert az apjára, de az sem őrá. Akkor is holtrészeg volt, és összefüggéstelenül, lihegve a szellemekről zagyvált. Hol tátott szájjal zokogva sírt, hol őrjöngve dühöngött a sivár, szinte üres házban. A fia kihívta az orvost, aki megdöbbent attól, hogy milyen rövid idő alatt lett roncs Jancsiból. Beszállítatta a közeli kórház pszichiátriai osztályának zárt részlegébe.
Másnap korán reggel, amikor még néptelen volt az utca, Annuska férje kiszerelte a csengő nyomógombja mellé beszerelt elektromos egységet, amivel távolról tudta működtetni éjfélkor Jancsi csengőjét, és visszatette a tartalék kulcsot a verandán a virágláda alá. Ezzel ment be néhány hete Jancsihoz, hogy visszakösse a kikötött csengőjét, amikor a férfi a kocsmában időzött. Még Hanna néni mutatta meg neki a tartalék kulcsot annakidején, hátha vele valami baj történik...


VÉGE

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-31 18:24:02

válasz Kőműves Ida (2012-03-30 14:44:45) üzenetére
Kedves Ida!
Üdvözöllek itt a "Napvilágon"! :)
Remélem hamarosan olvashatjuk az alkotásaidat!
Örülök, hogy tetszett a krimim! Bár elég ritkán szoktam krimit írni, abból sem a vértől csöpögő fajtákat, inkább kicsit misztikusakat, mint pld. a "Családi perpatvar". Már régóta foglalkoztat egy másik krimi ötlete is, az elejét már meg is írtam, de mostanában nincsen időm folytatni.
Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
6859
Időpont: 2012-03-30 14:44:45

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Vér sem folyt, álmatlan éjszakát sem szereztél, mégis ízig vérig krimi. Nem igazán az én műfajom, mégis nagyon tetszett. Közben érdekes emberekkel ismerkedhettem meg, egyesek oktondi gondolatvilágát követve... Bár a nénit sajnálom nagyon, de Jancsi megérdemelte amit kapott. Ha már a való életben nem így van, legalább az irodalomban nyerje el a bűnös méltó büntetését.

Gratulálok!

Ida
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-20 19:18:49

válasz eszesg (2012-03-16 19:52:39) üzenetére
Kedves Sanyi!

Próbáljuk meg! Mit veszíthetünk? Ha Neked van kedved hozzá, én benne vagyok! :)
Azért vannak benne nehéz jelenetek, de biztos vagyok benne, hogy Te majd ügyesen megoldod!
Köszönöm, a "nagyszerűt".

Judit
Alkotó
eszesg
Regisztrált:
2006-03-29
Összes értékelés:
406
Időpont: 2012-03-16 19:52:39

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Végre eljutottam a második részig. Nagyszerű lett! Láttam magam előtt a filmes változatot. ;-)
Tényleg nagyon szuper rövidfilmet lehetne belőle készíteni. Amolyan 10 perces krimit. Ha megengednéd, akkor szívesen készítenék belőle egy forgatókönyvet, de csak nyáron, mert akkor fogok erre ráérni. Aztán egyeztetnénk, és ha rámondod az áment, keresünk hozzá színészeket és leforgatnánk a barátommal, amolyan amatőr kategóriában.
Mit szólsz? ;-)

Üdvözlettel:
Sanyi
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-07 23:28:31

válasz Haász Irén (2012-03-07 15:40:52) üzenetére
Kedves Irén!

Köszönöm a hozzászólásod. Minden mondata jól esett! :)

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2010-09-12
Összes értékelés:
3372
Időpont: 2012-03-07 15:40:52

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Juditka, remek kis írás, a krimi minden kellékével, tanulsággal, izgalommal.
Nagyon tetszett. Jól írsz, ezt tudjuk már!
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-07 13:35:11

válasz Finta Kata (2012-03-05 18:08:31) üzenetére
Kedves Kata!

Örülök, hogy tetszett a krimi. :)
Általában azokat a történeteket kedvelem, ahol a bűnös elnyeri méltó büntetését. Ha már az életben - sajnos - nem így van, legalább az irodalomban...
Köszönöm, hogy olvastál, és mind a két részhez hozzászólást írtál.

Judit
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12521
Időpont: 2012-03-05 18:08:31

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Tetszett a krimid. Szépen fogalmazol, egyszerűen, érthetően, úgy, ahogyan általában beszélünk. S nekem ezért tetszik annyira. A történet is remekül sikerült, érdekes és fordulatos, s a befejezés pedig tökéletes. A bűnös elnyeri bünttését!
Jó a fantáziád, s nagyon jó olvasni az írásaidat.

Szeretettel: Kata
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-05 17:05:05

válasz Rozán Eszter (2012-03-05 08:40:44) üzenetére
Kedves Eszti!

Köszönöm szépen a dicséretet. :)
Bizony, jó egy kutya a háznál, mert a kutya őrzi az éjszakát, ő az ember füle.
Jancsi kezdte a frászt hozni az éjszakai csengetésekkel a szomszédaira, így Annuskáék csak folytatták az általa kitalát "elüldözősdit".

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-05 12:00:17

válasz szusi (2012-03-04 19:44:37) üzenetére
Kedves Szusi!

Valóban szeretjük azt képzelni, hogy a bűntények csak távoli helyeken, másokkal esnek meg, a mi környezetünkben nem fordulhat elő ilyen.
Mennyi olyan bűncselekmény lehet amiről valóban soha nem derül ki, hogy az volt. Én akkor szoktam ezen elgondolkodni, amikor az öngyilkosok magas számáról olvasok...

Judit
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7469
Időpont: 2012-03-05 08:40:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Nagyon ötletes és érdekfeszítő krimi. Tetszett a kutyás trükk, na meg természetesen az sem semmi, ahogyan Jancsit kikészítették. Élvezettel, sőt kicsit hátat borzongatva olvastam.

Szeretettel: Eszti
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-04 23:54:19

válasz Zagyvapart (2012-03-04 17:33:06) üzenetére
Kedves Feri!
A kriminél alapkövetelmény egy bűntény. Bár a legtöbb esteben nem nagyon mutatják be az áldozatot, inkább a nyomozáson, vagy a nyomozókon van a hangsúly. Ilyen szempontból ez egy formabontó krimi, mert a nyomozást egy fekete-fehér foltos kutya, és egy távirányítós csengő "végezte". Hanna nénit is a személyes ismerősünknek érezhetjük, mert inkább a realista emberábrázolásra törekedtem, és a környezet hitelességére, mint véres események leírására. Örülök, hogy így is működött a műfaj varázsa: kielégíteni az olvasó érzelmi és értelmi igényeit (a belső feszültség eszközeivel az érzelmi igényt, a megoldhatatlannak látszó rejtély problémájával pedig az értelmi igényt).
Judit
Alkotó
Regisztrált:
2010-10-11
Összes értékelés:
2698
Időpont: 2012-03-04 19:44:37

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
A való élet is egy nagy krimi, csak le kell hajolni érte, ahogy te is tetted.
Én is azt vallom, hogy mindennek oka van, csak nem mindig tudjuk, hogy mi az.....
Alkotó
Zagyvapart
Regisztrált:
2007-09-11
Összes értékelés:
1544
Időpont: 2012-03-04 17:33:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!

Tetszett a mádodik rész is, kiderült az igazság, a bűnös elnyerte büntetését, csak Hanna nénit sajnálom, de azért jó volt.

Zagyvapart.
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-04 13:09:54

válasz Selanne (2012-03-04 11:52:22) üzenetére
Kedves Marietta!

Nem kell okvetlenül vér folyni egy krimiben, ahhoz, hogy izgalmas legyen. :)
Ha így is annak találtad, akkor rendben!
A történetben egyébként Jancsi részegen elmondja az aljas indokot Hanna néninek. Sajnos egyre inkább bármit megtesznek az emberek egy kis pénz reményében...
Köszönöm, hogy olvastál, és hozzászólást is írtál. :)

Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8286
Időpont: 2012-03-04 11:52:22

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Kedves Judit!

No, vér nem folyt, ez megkönnyebbülés. Viszont, az efféle"móka" sajnos megtörténhet a mindennapokban is. Tragédiába torkollik, egy olyan tett , amelyet az ember józan ésszel felfogni sem tud, vajon hogy miért? Fordulatos írásodhoz gratulálok, a megszokott szinvonalat hoztad újra. Jó téged olvasni.

Szeretettel:Marietta
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-03 22:51:15

válasz Zágonyi Mónika (2012-03-03 16:44:22) üzenetére
Kedves Mónika!
Örülök, hogy nem bántad meg a krimi olvasást! :)
Szeretek olyan történetet írni, ahol sokáig megmagyarázhatatlan dolgok történnek, és aztán a végére "minden a helyére kerül". Kiderül, hogy a misztikusnak látszó dolgoknak van magyarázata. Ilyen tipusú volt a "Jóvoltál@figyellek.com" című novellám is. :D
Nagyon jól összefoglaltad a történet tanulságát. Köszönöm!

Judit
Alkotó
Zágonyi Mónika
Regisztrált:
2009-06-10
Összes értékelés:
1854
Időpont: 2012-03-03 16:44:22

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Judit!
Tényleg nem bántam meg, hogy krimi olvasására adtam a fejemet :) Fordulatos, érdekes történet, és tetszett, hogy a befejezés a realitások talaján maradt... Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem a "szellemes" történeteket :) vagy a fantasyt, sci-fit, mert nagyon is... de ez esetben úgy érzem, hogy így jó, ahogyan írtad. Sajnáltam Hanna nénit, és... ami azt illeti, Jancsi valójában saját magát sodorta bele abba a helyzetbe, amibe került, hiszen ha ártatlan lett volna, akkor nem zavarják meg a szokatlan körülmények. Úgy gondolom, hogy az írásod nem "csak" egy próza, hanem sok mondanivalója van. Egyrészt Hanna nénivel kapcsolatban, másrészt azzal kapcsolatban, hogy mennyire vissza tud ütni egy-egy ártalmas cselekedet, ráadásul olyan módon, hogy az adott személy valójában a saját lelkiismerete által bűnhődik...
Tetszett az írásod! :)
Szeretettel: Mónika
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-03 16:16:26

válasz Istefan (2012-03-02 21:31:17) üzenetére
Kedves István!

A több részben feltett alkotásoknak bizony megvan az a hátrányuk, hogy egy részletet elolvasva már kialakít magában az olvasó egy "várható" befejezést. Aztán ha a feltett befejezés mégsem olyan, mint amit várt, akkor csalódott.
Örülök, hogy Te nem csalódtál, és hozzászólást is írtál. :)

Judit
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5471
Időpont: 2012-03-03 12:41:15

válasz Kalina (2012-03-02 20:39:42) üzenetére
Kedves Kalina!

Az emberek az igazságot keresik, amikor a rendőrséghez, vagy a bírósághoz fordulnak. Helyette azonban "jogszolgáltatást" kapnak, aminek során sokszor a bűnösből lesz az áldozat, az áldozatból meg a bűnös. :(
Örülök, hogy a vége is tetszett. :)
Talán nézek valami krimi pályázatot, és oda beküldöm...

Judit
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2012-03-02 21:31:17

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Szórakoztató és fordulatos kis krimi, bevallom én más befejezésre számítottam, ám így is tetszett: szeretettel: István
Szenior tag
Kalina
Regisztrált:
2005-10-07
Összes értékelés:
586
Időpont: 2012-03-02 20:39:42

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Szegény Hanna néni... Az a borzasztó, hogy a valóságban is léteznek Jancsik. De nagyon tetszett, ahogy elvarrtad a szálakat, a szomszédok igazságszolgáltatása sokkal megfelelőbb volt, mint bármely bíróságé (ahol persze bizonyítékok híjján semmi sem történt volna)!

Egy szó, mint száz, nagyon tetszett! Én a helyedben elküldeném a Holnap magazinnak ezt az írást, ott is megjelenhetne több részletben! :)

Üdv: Kalina

Legutóbb történt

sailor bejegyzést írt a(z) Borúra derű című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Kócos karamellás puccino's című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Szivárgó lélek című alkotáshoz

pusztai bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

Marcsy alkotást töltött fel Szivárgó lélek címmel a várólistára

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 70. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 69. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 68. című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Himpér álmok vajíze című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Szuszimuszi és a rovarok című alkotáshoz

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) Ősztől tavaszig című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 67. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) A lajtorja 66. című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Virág isten kezében című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) A hold című alkotáshoz

pusztai alkotást töltött fel Ősztől tavaszig címmel a várólistára

Alkonyi felhő bejegyzést írt a(z) A lajtorja 83. című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) hangulatok című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) apám csendben élt című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) Az öcsém, meg én című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit bejegyzést írt a(z) ringattak az elképzelések című alkotáshoz

Ötvös Németh Edit alkotást töltött fel hangulatok címmel a várólistára

hundido bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 16. című alkotáshoz

T. Pandur Judit alkotást töltött fel Holland hazugság 16. címmel

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 15. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 14. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 13. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 12. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Holland hazugság 4. című alkotáshoz

T. Pandur Judit bejegyzést írt a(z) Radnótiról - gyermekszemmel, őszintén című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) craartáH! - Hála vers című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)