HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 3

Online vendég: 34

Tagok összesen: 1925

Írás összesen: 51774

RegisztrációregisztrációElfelejtett jelszóelfelejtett jelszó
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Kankalin
2021-07-22 10:14:06

Szülinaposok
Reklám

Naturánia - Mantova F?szerolaj Spray
Cikkek / esszé
Szerző: BödönFeltöltés dátuma: 2012-03-13

Ne hívj papot!

Fellángol időnként a vita: vannak-e szellemek, ördögök, boszorkányok, létezik-e természetfeletti világ?

A kérdést lényegében két oldalról lehet megközelíteni.

Ha materialista vagyok, azt mondom: nincsenek! Nincs szellemi világ, nincs "lélek", csak anyag van, amit láthatunk, mérhetünk, érzékelhetünk. Az agyunkban képződő képek keletkezése mögött anyagi folyamatok zajlanak: érzékszerveinkből ingerület indul az agyba, az ingerület nem más, mint részecske áramlás, elektromos töltés-különbség, ionok és kationok rendezett mozgása. Lélek, érzelem: agytevékenység, semmi több. A természetfeletti lények megjelenése agyunkban idegrendszerünk abnormális működését jelzi.

Ha ellenben idealista vagyok (istenhívő), akkor hiszek egy "szellemi" világ létezésében. Hiszem azt, hogy van Isten, és vannak emberi szem által láthatatlan lények, van ördög, vannak angyalok, és van "túlvilág"

Sokan próbáltak és próbálnak ma is kapcsolatba kerülni a túlvilággal. Különböző elméleteket gyártanak szellemi lényekről, azt gondolják, hogy ezek bizonyos körülmények között megjelennek, illetve megidézhetők. Akik részt vettek szellemidéző szeánszokon, beszámoltak róla, hogy a szellem tényleg megjelent, látták, beszéltek vele! (Mit szívtak közben?!)
Egy német tanárnő, (aki mellesleg jómódú, művelt, istenhívő családból származott), hogy kérdéseire választ kapjon, szakított addigi (katolikus) világnézetével és spiritualista szeánszokra kezdett járni. Minden kétséget kizáróan meg akart győződni arról, van-e túlvilág, vagy nincs? Éveken keresztül kereste az igazságot. A legmagasabb spiritualista körökhöz tartozott. Túlzottan meggyőző bizonyítékokat nem találhatott, mert visszakanyarodott elhagyott hitéhez. A következő tanúságtételt tette: "Amit a túlvilágról tudnunk kell, azt Jézus Krisztus elmondta nekünk. Azon kívül nincs semmi, ami érdekes lenne." (Idézőjelbe tettem, bár nem szó szerinti idézet, de ez a lényege).
Nos lássuk most, miről beszélt Jézus Krisztus.
Beszélt az Atyáról (Istenről), beszélt saját magáról, mint Isten Fiáról, beszélt a Szentlélek Istenről, beszélt az angyalokról és a sátánról. Az "újszövetségből" tudjuk pl, hogy Jézusnak megjelent egyszer a sátán, és megkísértette, s tudjuk azt is, hogy egy másik alkalommal kiűzte a gonosz lelket egy szenvedőből. Igen ám, de Ő ezeket a dolgokat azért cselekedte, hogy meggyőzze az embereket isteni hatalmáról!
Hogyan kell mindezt értelmezni ma?
Előfordulhat-e napjainkban, hogy az ördög (démon, rossz szellem) fizikai valóságban megjelenik, belebújik valakibe, és ennek látható fizikai jelei vannak, rázza, rángatja például a szerencsétlent, úgyhogy papot kell hozzá hívatni, hogy megszabadítsa?
Véleményem szerint nem fordul elő! Számomra úgy tűnik, hogy a szellemvilágban (már, ha létezik?!) van egy "véd és dacszövetség": nem avatkozunk be közvetlenül az ember életébe! Gondoljuk csak el! Az angyal se "direktbe" jelent meg Máriának, hanem álmában, akkor majd pont az ördög, vagy a démon fog fizikai értelemben megjelenni, és belebújni valakibe, egy átlag-senkibe?

Úgy, hogy azt kell mondanom embertársaim, ha valaki mégis kísértetet lát, vagy úgy találja belebújt az ördög, akkor ne papot hívjon, hanem ideggyógyászt!

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2021-06-17 07:42:42

válasz Marcsy (2021-06-16 21:27:01) üzenetére
Kedves Marcsy! Örülök, h rátaláltál, s örülök, h tetszett! Szeretettel: én
Alkotó
Marcsy
Regisztrált:
2019-10-29
Összes értékelés:
261
Időpont: 2021-06-16 21:27:01

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön !

Ez egy remek olvasmány volt így lefekvés előtt 😅 ! Szeretek erről a témáról beszélgetni amúgy. Gyerekkoromban rengeteg szellem históriát hallottam,imádtam őket! Egyszer kiskoromban egy nagyon öreg házba kerültem,amiről később a falúban megtudtuk,hogy nagyon régen az volt a bíró háza és hogy abban a szobában voltak kiterítve a halottak, amiben mi ( gyerekek ) aludtunk. Ott tartották a virrasztásokat. Gondolhatod 4 gyerek egy ilyen históriával, rettegtünk de rendesen 😀 valaki mindig látott vagy hallott valamit.

Érdekes volt. Örülök,hogy rátaláltam!
Szeretettel gratulálok!
Marcsy
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-30 09:16:04

válasz Müszélia (2012-03-29 17:43:15) üzenetére
A durva-anyag és a finom anyag elmélet nem igazolódik azokban az ismeretekben, amelyek ma tudományos igazolást nyertek. Ha, pl. mint indiai filozófus azt mondom, h az anyagnak minden látható, érzékelhető, mérhető formája a "durva-anyag" kategóriába tartozik, s ami ezen kívül még létezik, és anyag, az a finom anyag, akkor elismerem, h a "finom-anyagot" csak kitaláltam, hiszen nem tudok róla semmit. Ez akkor csak egy feltételezés. Ezekből a feltételezésekből származtak a régebbi filozófiákból is a nagy gubancok. A keresztény vallások mai ideológiáját ilyen szempontból egyértelműbbnek érzem, ez az ideológia ugyanis azt mondja, Isten teremtette az anyagot, ami olyan, amilyen, végül is filozófiai szempontból mindegy milyen, finom-e vagy durva, korpuszkuláris-e, vagy hullám-természetű. DE: léteznek-e kísértetek, akik idejönnek éjszaka ijesztgetni minket, -azt nem tudom. Sztem ebben a formában nem léteznek.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-30 09:15:29

válasz Müszélia (2012-03-29 17:43:15) üzenetére
Az idézett úr nyilván el akarta kerülni annak buktatóját, hogy a tudomány fejlődésével egyre többet megtudván az anyagról, elmélete elavuljon. Próbált egy olyan általános megfogalmazást adni, ami ezer év múlva is érvényes lesz, akkor is, ha pl. felfedezik, hogy köznapi értelemben vett "anyag" nincs is, csak erőhatások, amelyek kifele (felénk) anyagként mutatkoznak. Az indiai világnézetet ilyen szempontból gyengébbnek tartom, ugyanis tudományosan támadható konkrétumokat tartalmaz: durva anyag, finom anyag, és: "anyagtalan anyag" ill. valami, ami nem anyag. A filozófiák mindig ott dőltek meg, ahol a tudomány bebizonyította: amit állítanak, az ellentmond a valóságnak, a kutatási eredményeknek. Így került pl. süllyesztőbe a heliocentrikus világkép, vagy az a nézet, hogy a Föld egy lapos korong.

Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2012-03-29 17:43:15

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2012-03-29 10:33:22) üzenetére
most lehet, hogy ezzel agyonütöttem azt, amit az előbb írtam; ott megpróbáltam egyszerűsíteni, utólag látom, hogy nem hibátlanul.
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2012-03-29 17:41:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Bödön (2012-03-29 10:33:22) üzenetére
sajnos, nem vagyok marxista... az indiai filozófia 2-féle anyagot különböztet meg, szthúla és szúksma, durva és finom. gondolom, a durva anyagon nincs vita. a szellemek világa, kísértetek, mit tudom én, a finom anyagi világ lakói. szóval a kísértet is anyagi, csak másképpen. igen ám, de van lélek, amit magyarul sokszor szellemnek nevezünk, jól összekeverve a kísértetekkel. a lélek az, ami nem anyagi, hanem transzcendentális. viszont tudattól függetlenül létező, úgy értve, akkor is létezik, ha én nem tudok róla. marx definíciója nem nagy durranás, ezt bármiről el lehet mondani. Logikának meg harmatgyenge, így a "bukfenc" se fog sok tapsot kiváltani az ideológiák cirkuszában.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-29 10:33:22

válasz Müszélia (2012-03-29 09:27:53) üzenetére
Sztem, lehet, h most hülyeséget mondok, az anyagi világ, és az anyagtalan világ nem két különböző dolog, hanem egymás határesetei. Úgy, ahogy pl. a newtoni fizika a relativitáselméletnek. Az a baj ezzel, hogy nincs jó meghatározásunk arra, mi az "anyag"? Marx azt mondta: "a tudatunktól függetlenül létező objektív valóság" Igen ám de, ha létezik szellemvilág, az is tudatunktól függetlenül létezik, akkor tehát egy szellem is "anyag"?! Itt logikai bukfenc van!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-29 10:26:17

válasz Selanne (2012-03-29 09:48:07) üzenetére
Szia Marietta! Elgondolkodtató eset. tényleg hall az ember ilyeneket...Én mindíg nagyon kételkedő voltam...nem a túlvilág létezésében, hanem abban, hogy ezeknek a szellemeknek "szabad-e" megjelenniük? Biztos nekik is van egy "főnökük", aki nem engedi , hogy csak úgy, össze-vissza császkáljanak? Nem tudom! Örülök, h hozzászóltál! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8286
Időpont: 2012-03-29 09:48:07

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Szia Laci!

Amit fejtegetsz, az feletébb érdekes, már csak azért is, mert tegnap a nővéremmel beszélgettem, illetve kért, hogy hívjam fel, mert rögtön becsinál. Nos, az anyósa meghalt kb 3 hete. Az após váltig állította, éjszaka megjelenik, tudja, hogy ott van. Persze igyekeztek meggyúzni, képzelődik, engedje el, fontos! Erre a következő történt. Négy kutyájuk van,/a nővéremméknek/ és tegnap este, a kutyák megbolondultak. Elkezdtek nyüszíteni, az egyik a nővérem ölébe ugrott, és az atyaúristennek nem akart lemenni onnan. Egy pontot nézett az ajtónál az összes kutya. Mikor beszéltünk, mondta nekem biztos, hogy az anyósa "mászkál" itt, olyan érzete van nézi valaki. Én kiröhögtem, azt mondta ne szórakozzak, higgyem már el. No erre olvasom a cikkedet. Olvasom a vegyes hozzászólásokat, naaaa , vegyes mint a csalamádé. Marad nyitott a dolog továbbra is, mint eddig.

Szeretettel:Marietta
Alkotó
Regisztrált:
2009-05-05
Összes értékelés:
915
Időpont: 2012-03-29 09:27:53

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
az anyagi világban nincsenek anyagtalan szellemek. az anyagtalan világban nincs fizikai, fogható anyag. ettől még mindkettő "létezik," csak más szinten. persze van egy interface, ahol minden megtörténhet.
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-24 08:22:46

válasz Kalina (2012-03-22 00:42:57) üzenetére
Amit írsz nagyon érdekes. Többen is látták őket? Ez azt jelenti, hogy....nem is merem végiggondolni... Most már én se merek majd éjszaka (egy döglött fekete macskával, mint a Tom Sawyer, és a Hucklebery Finn) kimenni a temetőbe. Brrr. Bár...ki tudja...bennem felmerül minden "meggyőző" bizonyíték esetén a kétely: akik látták "beszámíthatók-e", már úgy értem nem ittak-e, vagy szívtak-e valamit? Vagy valaki a hecc kedvéért nem manipulál-e egy optikai eszközzel? Ez ugyan elég durva lenne. Na szóval nem tudom. Úgy vagyok vele, mint Te. Hiszem is, meg nem is. Köszönöm a hozzászólást!
Szenior tag
Kalina
Regisztrált:
2005-10-07
Összes értékelés:
586
Időpont: 2012-03-22 00:42:57

Egyszer hallottam egy ismerősömtől, hogy egy barátnője, aki hospice szolgálattal dolgozik, esküszik rá, hogy ott a kórházban, ahol sokan mennek el, a folyosókon látni szokott kísérteteket, de azokat a kollégák is ugyanúgy látják. Ők papot hívnak mondjuk, hogy járjon körbe a szentelt vízzel, és akkor kis ideig nyugi van, de aztán megint jönnek az újabb kósza lelkek... Hogy aztán ez mennyire igaz, azt csak az tudja, aki tényleg ott van. Én hiszem is, meg nem is, de hogy keresni nem fogom az alkalmat a "találkozásra" a szellemekkel, az tuti, mert a végén még tényleg meg találnának jelenni :P

Kalina
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-19 20:32:46

válasz T. Pandur Judit (2012-03-19 19:03:09) üzenetére
Jó ég! Nem mondod! Dugámba dőlök, h másnak osztok észt és közben lehet, h én szorulok rá! De...rengeteg kérdésem van...honnan a csudából tudtad a szellemről, h nem érzékcsalódás? Vagy valakiről, h ő ördög? Azért mert esetleg csúnya, vagy gonoszul viselkedik, még nem következik?! Na majd visszatérek a témára, ha hazajöttem egy hét múlva a sízésből. Majd írok. Ha tényleg úgy van, ahogy írod, nyilvánosan megkövetek mindenkit! Üdv. én
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5588
Időpont: 2012-03-19 19:03:09

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!
Manapság a kétely szinte kötelező, és a bölcsesség bizonyítékának számít. Bolondnak tartjuk azokat, akik nem kizárólag természetes okokat látnak a minket körülvevő paranormális jelenségek mögött. Így jogos, hogy ideggyógyászhoz irányítod az ezeket észlelőket. Én soha nem hittem a szellemek létezésében, amíg nem találkoztam személyesen eggyel. /Lásd "A kék kötényes" című novellámat/
Az ördöggel is találkoztam már sokszor, de embereknek álcázta magát, néha egyenesen ideggyógyásznak! :D
A Katolikus Egyháznak van hivatalos ördögűzője, Gabriele Amorth olasz katolikus pap, bár azt gondolom, ő nem úgy értelmezi az ördögi lelkületet, mint én. :)
Judit
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-17 09:59:23

Igen! Ezért írtam ezt a cikket. Utálom, amikor embereket hülyítenek! Köszönöm, h megerősítettél! Szeretettel üdvözöllek: én
Szenior tag
Rozán Eszter
Regisztrált:
2006-11-14
Összes értékelés:
7469
Időpont: 2012-03-17 08:53:50

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!

Nemrégen olvastam, hogy sok helyen még ma is végeznek ördögűzést. Mentális problémákkal küszködő emberekre ráfogják, hogy megszállta őket a démon, majd halálra kínozzák, ahelyett, hogy orvoshoz vinnék. Sok fiatal lány veszítette el így az életét, holott megfelelő gyógyszerrel boldogan élhetne.

Szeretettel: Eszti
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-15 08:47:21

válasz Istefan (2012-03-14 21:35:50) üzenetére
Azt mondják benn az irodában: én kérem, nem hiszek a szellemekben, én felvilágosodott materialista vagyok! -aztán véletlenül éjszaka temető mellett visz el az útjuk, s megborzonganak a síri lények jelenlététől, pedig csak a szél kezdett el fújni! A logikai következtetések meghozatalánál az ilyen "felvilágosodott" emberek véleményét nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni. De a lényeg, amit én állítottam cikkemben az a következő: akár hívő vagy, akár nem, ha ördöggel (szellemmel, kísértettel, démonnal) találkozol, ne paphoz fordulj, hanem orvoshoz! -mondjuk pl. elmeorvoshoz, akit elegánsabban ideggyógyásznak is szoktak nevezni, ugyanis betegesen KÉPZELŐDÖL! Ha léteznek is esetleg szellemek, akkor sem avatkoznak be közvetlenül, fizikai formában ! az ember életébe! Köszönöm, h hozzászóltál, mindig kíváncsi vagyok a véleményedre!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-15 08:46:45

válasz Istefan (2012-03-14 21:35:50) üzenetére
Kedves István! A legbonyolultabb dolgoknak is végtelenül egyszerű a nyitja. Én erről a témáról elsősorban filozófiai értelemben beszéltem. Mi a filozófia? Az emberi gondolkodás tudománya (amit mellesleg több ezer éve művelnek!) Min alapul a f. gondolkodás? A logikán! Ha azt állítom pl., hogy A és B kizárja egymást, akkor nem beszélhetek úgy róluk, mintha AB-k lennének! Lefordítva: vagy azt állítom, hogy van túlvilág (szellemi lények, stb), vagy azt, hogy nincs, csak az anyag létezik! Hogy egy kicsit ez is, meg egy kicsit az is? Nos, erre mondják azt, hogy logikai bukfenc! Elismerem, vannak szép számmal olyan emberek, akikben ezek a kérdések nem tisztázódtak le. Nem tanultak filozófiát, nem gondolták át következetesen.
Alkotó
Istefan
Regisztrált:
2011-01-30
Összes értékelés:
1658
Időpont: 2012-03-14 21:35:50

Kedves Bödön! Szerintem egy kissé túl egyszerűen tárgyalod le a dolgokat. Elsősorban a legmegrögzöttebb materialista is hisz a természetfölöttiben, egyféleképp nyilatkozik, amit sokan készpénznek vesznek és másként viselkedik éjfélkor egy temetőben, ezt tapasztalatból mondom. A természetfölötti ritkán jelenik meg fizikai valóságban, egy szellemet sosem fogsz kalitkába zárni, azért szellem, hogy szellemeskedjen és hideg fuvallattal simogassa a gerincedet alkalomadtán. Az ördög sem fog bokán rúgni, de van aki megtegye helyette hidd el nekem, e világon sosem lehet semmit biztosra venni az ember elsősorban kell bízzon saját erejében, de hinni is kell valamiben és hisz is mindenki, csak nem mindenki meri bevallani. A papot nem lehet ideggyógyásszal helyettesíteni, de emberek lévén egyikük sem a helyes megoldás, szerintem másfelé kell kajtatni. Üdv. István
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-14 10:33:28

Kedves Misiniszta! nagy élvezettel olvastam fejtegetésedet! Igazad van: amit Hamlet mond, az megszívlelendő! A "rosszra" azért van szükség, hogy edződjön a lelkünk? Érdekes gondolat, lehet, h van benne valami! Üdvözlettel. én
Alkotó
Misiniszta
Regisztrált:
2012-02-09
Összes értékelés:
21
Időpont: 2012-03-14 09:51:01

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!
Nagyon tetszett az írásod, ami érdekes gondolatokat vet fel. Vallásosság: szerintem mindenki tud olyan ateistáról, aki nagy bajban nem a pártjához, vagy ilyesmihez, hanem Istenhez fohászkodik...
Sokáig azt mondták, Isten nincs, mert nincs is rá szükség... Mára kiderült, sem az ember, sem a tudomány nem mindenható, és egyáltalán nem ad választ minden fontos kérdésre!
Ördög. Hogy fizikai valójában meg tud-e jelenni egy emberben, vagy mellette, jó kérdés. Teljesen nem tudom cáfolni, mert történt olyan dolog egy ismerősömmel, amit csupán fizikával, vagy pszichológiával nem lehet magyarázni.
Kísértetek. Egy idézet-részlettel reagálok erre: "Több dolgok vannak földön, s egen, Horatio..."
Egyébként meg valahol szükség van az ember életében a rossz dolgokra, mert ha ellenáll a kísértéseknek, akkor lélekben megerősödik, s ha nem lenne rossz az életünkben, a jónak nem is tudnánk örülni. Ez viszont spirituális fejlődésünk leálláshoz vezetne, ami nagy baj lenne!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-14 09:15:42

Korunk rohanó, modern emberét tényleg csak a napi dolgok foglalkoztatják. Gondolkodása a világról olyan, mint, amit ismertettél. De igazad van. Lehetnek olyan helyzetek, amikor megáll, és eltűnődik!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-14 09:08:43

válasz dpanka (2012-03-13 20:34:14) üzenetére
A kis bosziról írt novellád egyébként nagyon aranyos! Boszorkányok márpedig vannak!!! Az írók műveiben és az emberek fantáziájában!
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-14 08:58:54

válasz Millali (2012-03-13 22:17:57) üzenetére
Szia Millali! Én azt hiszem, minden ember életében eljön az, az időszak, amikor tisztáznia kell önmagában, miben hisz. Nem egyszerű, mert ezek a kérdések vagylagos kérdések, a válasz rá vagy igen, vagy nem. Itt nem mondhatjuk, h "is", vagy: "talán" Esetleg, h "esetleg"! Ráadásul a kérdések és a válaszok (a gondolkodó embernél) zárt, logikai láncot alkotnak. Első kérdés: hiszek-e abban, hogy van Isten, vagy nem hiszek? A válasz: "igen" vagy "nem" Ettől kezdve, hogy ezt az első, legfontosabb kérdést magválaszoltam, már zárt-pályás a dolog. Próbáld ki, játssz el a gondolattal. Mondd pl, hogy igen, s tegyél fel további kérdéseket, pl.: létezik-e lélek, vagy létezik-e szellemvilág? Ugye, milyen egyszerű válaszolni? De egyszerű akkor is, ha nemet mondasz! Sztem egyszer minden gondolkodó embernek el kell dönteni, hogy igent mond-e vagy nemet? A filozófiai elméletek rendszerei ez alapján épültek fel! Üdv. És köszi: én
Szenior tag
Bödön
Regisztrált:
2007-01-05
Összes értékelés:
9909
Időpont: 2012-03-14 08:42:15

válasz dpanka (2012-03-13 20:34:14) üzenetére
Kedves Panka! Az ideggyógyászt persze főleg poénból írtam, de azt gondolom, hogy aki olyan tüneteket produkál, mintha fizikai értelemben belebújt volna az ördög, rángatózik, dobálja magát, összefüggéstelenül beszél, stb. -az vagy szimulál, vagy valami baj van a fejével. Így aztán papra biztos nincs szüksége, inkább orvosra! Az ördög, kisördög, nagy ördög, ha van (s ne nevess ki, szerintem van!) láthatatlanul, fizikai értelemben érzékelhetetlenül munkálkodik bennünk, például a gondolatainkon, vágyainkon, érzéseinken keresztül. Hókuszpókusszal nem lehet "kiűzni", de lehet neki ellentmondani! Már aki tud. Én nem mindig tudok. De ki az, aki igen? Üdv: én
Alkotó
Millali
Regisztrált:
2011-11-14
Összes értékelés:
2116
Időpont: 2012-03-13 22:17:57

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Laci!

Ez az egyik olyan téma, amiben sohasem tudtam teljes mellszélességgel vállalni, hogy csak ez, vagy csak az létezik. A beállítottságom, és a lényem nagyobbik része materialista, de...
És egy pici de mindig ott bujkál bennem. Valahogy úgy gondolom, hogy a lelkem annál összetettebb,mint amennyit az agysejtjeim megmozgatásával el tudok érni. Ez valami olyan kettősség, mint amikor azt mondom, hogy a sötétséget is csak akkor vagyok képes érzékelni,ha van egy ici-pici fény. Természetesen azért a démonokban, és azok sikeres elűzésében sosem hittem.
Nagyon jó témájú írás, nem lepődnék meg, ha rengeteg hozzászólás érkezne.
Üdvözlettel:
Millali
Szenior tag
dpanka
Regisztrált:
2007-11-07
Összes értékelés:
5458
Időpont: 2012-03-13 20:34:14

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Bödön!
Tudod mi a jó az életben? Az, hogy semmi sem bizonyított! Tehát sem tudományosan sem sehogy nincs bizonyítva semmi ami a szellemvilágot illeti. A legtöbb ember abban hisz amit az ősi hovatartozása belesulykol. Amilyen kultúrába beleszületik. Ettől színes a világ. Engem nem neveltek Isten hívőnek. Abban hiszek amit látok és tapasztalok. A kisördög mindenkiben ott bujkál, nem részletezem de ebben biztos vagyok. A kísértetet még nem láttam, de bármi megtörténhet. Sosem lehet tudni :-) az ideggyógyászban pedig nem bízok. A túlvilágot pedig majd valamikor megtapasztaljuk, vagy úgy, hogy van, vagy úgy, hogy nincs.
Mivel épp nem rég raktam fel a boszi történeteim első részét, ide írom neked, nem a szellemvilági boszira utalok benne :-) inkább a véletlenekre szorítkozom majd benne.
Cikkedet lehetne még tovább boncolgatni. Érdekes téma!
szeretettel-panka

Legutóbb történt

Tóni bejegyzést írt a(z) Szentessy Gyula: A halál / Der Tod című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Rózsáink című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Szépia-gondolatok című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Balladás című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Én voltam című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Szentessy Gyula: A halál / Der Tod című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Vihar volt című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) itt ülök előtted karikás szemekkel című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) itt ülök előtted karikás szemekkel című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Fundoklia télen című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) performansz mindhalálig című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) performansz mindhalálig című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Fundoklia ősszel című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Mindennap-ÉN című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Balatonfenyves felől nézve című alkotáshoz

Madár bejegyzést írt a(z) Badacsonnyal szemben című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Fundoklia tavasszal című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) itt ülök előtted karikás szemekkel című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) itt ülök előtted karikás szemekkel című alkotáshoz

ElizabethSuzanne alkotást töltött fel Fundoklia télen címmel a várólistára

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) (Addig mesterkedtem..) című alkotáshoz

inyezsevokidli alkotást töltött fel performansz mindhalálig címmel a várólistára

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Mert című alkotáshoz

Tóni alkotást töltött fel Szentessy Gyula: Kirándulás / Ausflug címmel

sailor bejegyzést írt a(z) (Addig mesterkedtem..) című alkotáshoz

Pecás alkotást töltött fel Balatonfenyves felől nézve címmel a várólistára

pusztai bejegyzést írt a(z) Mert című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Mert című alkotáshoz

Madár alkotást töltött fel A Lent címmel a várólistára

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Fundoklia ősszel című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Ez is egy Tavasz című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Ez is egy Tavasz című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) Lábunk nyoma című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) (Addig mesterkedtem..) című alkotáshoz

inyezsevokidli bejegyzést írt a(z) (Addig mesterkedtem..) című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Fundoklia ősszel című alkotáshoz

ElizabethSuzanne bejegyzést írt a(z) Fundoklia ősszel című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2021 (Honlapkészítés: Mirla Webstúdió)