HONLAPUNK

Tagjaink Rólunk Szabályzat Kereső Statisztika Fórum Aktívak Gy.I.K.

ALKOTÁSOK

Cikkek Prózai művek Versek Receptek Ajánlják magukat Alkotók könyvei Hangos verstár Láncvers Verspárbaj

EGYÉB

Linkajánló Közös regény Emlékoldalak Főoldal
Napvilág Íróklub

Statisztika

Online tag: 0

Online vendég: 14

Tagok összesen: 1951

Írás összesen: 53244

ÚJ HONLAPUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
Véletlen
Fórum

Utolsó hozzászóló:

Árvai Emil
2022-12-31 16:54:16

Szülinaposok
Reklám

Prózai művek / románc
Szerző: Kőműves IdaFeltöltés dátuma: 2012-05-15

Szemtől szembe

Nagy dirrel durral rontott be a lakásba. Ledobálta a holmiját, majd a fürdőszoba felé vette az irányt, s közben vetkőzött. Csak a hideg vizes csapot nyitotta meg, s beállt a zuhany alá. Egészen addig zuhanyozott, míg csak nem vacogtak a fogai. Akkor alaposan megtörölközött, jól átdörzsölte a bőrét, majd belebújt fehér köntösébe, s egyenesen a hálószoba felé tartott.

Lehet, hogy nem vagyok normális... lehet, hogy neki van igaza - töprengett Edit törökülésben ülve az ágy tetején, mellette egy doboz papír zsebkendő, az ágy mellett a padlón meg egyre nőtt a telesírt, összegyűrt zsebkendők kupaca. Csörgött a telefonja, már harmadszor, mégis összerezzent, pedig távolról hallatszott, talán még az előszobában ledobta a táskáját. A táskában maradt a telefon, alig hallatszik ide, mégis befogta a fülét. - Nem, nem akarja hallani, biztosan Ábel az. Úgysem veszi fel, nem akarja hallani. Miért kellett belebotlania ebbe a fiúba, csak azért, hogy így felforgassa az életét?
Járt ő már más fiúkkal is, de komoly kapcsolata nem volt még soha. Gyorsan átlátott a szitán, jó emberismerőnek tartotta magát, mindjárt látta, hogy ki az aki lódít, vagy nem jár egyenes utakon, vagy éppen több lánynak csapja a szelet egyszerre, hogy valamelyik majdcsak a csapdába esik... a dohányosoktól igyekezett gyorsan megszabadulni, arra is hamar rájött ha valaki túlságosan szerette az italt... úgy olvasott bennük mint a nyitott könyvben. Ábelen miért nem látott át mindjárt az elején? Most derül ki minden, amikor már beleszeretett! Hogyan hihetett neki, hogy ő az első igaz nagy szerelme? Hogyan? Neki igen, neki valóban Ábel az első nagy szerelem... Ó jaj, bár sose találkoztak volna... egy nőcsábász... egy csapodár, link alak... menyasszonya volt... de őkelme bizonyára megszökött az esküvőről, mert félt az elkötelezettségtől... dehogyis gondolta Ő komolyan azt a házasságot... akkor nem futkoshatna olyan szabadon a szoknyák után.
Most neki suttog szerelmes, szép szavakat, neki... ő meg hitt neki... hogy lehetett ennyire hülye?
Nem... vége... nem akarja többé látni... Mégis miért fáj annyira, amikor erre gondol? Ki kell mennie, hoz egy újabb doboz zsebkendőt... egek, már hajnali fél három... hogyan fog ő munkába menni reggel? Le kell feküdnie, hogy aludjon valamicskét... ha ilyen vörös szemekkel megy be reggel, kirúgja a főnök.

Újabb doboz zsebkendővel tért vissza, elhelyezte maga mellett s lefeküdt. Nem jött álom a szemére, csak a könnyei folytak szüntelen. Forgolódott... tépte a zsebkendőket... gombóccá gyűrte, s dobta a padlóra... Ez ment egészen addig, míg megszólalt az ébresztő. Már alig várta. Gyorsan ugrott ki az ágyból, de amikor a fürdőszoba tükrében meglátta magát, megijedt a látványtól.
- Uramisten! Így mégsem mehet be a munkahelyére, hiszen emberekkel dolgozik. Ilyen feldagadt szemekkel, vörös orral... a főnök be sem engedné az irodába. - Csalódottan visszazuhant az ágyba. Mit tegyen? Jelentenie kellene, hogy beteg... mert, hogy beteg is... vérzik a szíve... ki érti ezt, ki érthetné meg?... a szerelmi csalódás nem betegség - mondanák. Pedig az, még milyen nagy betegség!
Törökülés... könnyek... repülnek a zsebkendők... nem megy sehová... nem gondolkodik... semmire sem gondol... csörög a telefon... Ábel... nem érdekel... csörög... az is lehet, hogy a cégtől keresik... lehet... nem érdekel... persze már ott kellene lennie... semmi sem érdekel... tényleg semmi... csak éppen Ábelt nem bírja elkergetni a fejéből... a szívéből... ó, ha itt lehetne mellette... csörög... már megint... kiugrik az ágyból, ha a főnöke az, beszélnie kellene vele. Előkotorja a telefont a táskájából... szipogva beleszól...
- Mi van veled kislány? - a főnök az. Most mit mondjon, most mi a csudát mondjon?
- Beteg vagyok - mondja szipogva, közben az orrát fújja.
- Ó, te szegény, hát mi a baj? Tudtommal tegnap még semmi bajod sem volt.
- De most van... nagy baj van... te ezt nem értheted. Szükségem lenne egy kis szabadságra... szeretnék elutazni valahova... messzire, minél messzebbre innen! - mondta sírva.
- Aha, azt hiszem most már értem! Tudod mit... kapsz két hetet. Elég lesz?
- De mi lesz a projekttel, amivel megbíztál? Komolyan mondod?
- Persze, hogy komolyan mondom. Ne aggódj, megoldom. A lényeg meg megvár... két hetet várhat. Na, menj csak... jó utat kislány! Szervusz drágám! - letette. Választ sem várva, letette. Milyen rendes ez a Margó... pedig sokan rettegett főnökként emlegetik. Na, beleesett a saját csapdájába... most mit tegyen?... Elutazik!!! Minél messzebb innen... ahol nem lesz se telefon, se semmi... ahol biztos, hogy nem talál rá Ábel... s majd szépen elfelejti... majd elmúlik ez a borzalom... - mire ezt végiggondolta, zokogva vetette magát az ágyra.

Délután volt már, amikor megállt a taxi a ház előtt. A taxis berakta bőröndjeit a csomagtartóba, majd előzékenyen ajtót nyitott Editnek.
- A repülőtérre legyen szíves! - mondta elcsukló hangon. Csak az édesanyjához ugrott el, még szerencse, hogy ilyen közel lakik. Neki mondta el nagy vonalakban, hogy mi történt és, hogy elutazik Máltára 10 napra. A barátnője, a Betty, aki egy utazási irodában dolgozik, ő szerezte neki ezt az utat az utolsó pillanatban... Azt mondta, induljon minél előbb... Jaj, most már nem is tudja, jó ötlet volt-e ez az utazás... olyan hirtelen jött minden... és Ábel? Ő semmit sem tud... nem tudhatja, hogy hol van... most mit rágódik ezen, mintha legalábbis nem miatta kellene világgá mennie... nehogy még ő sajnálja... igenis utazik... majd ott talál magának egy lovagot... elakarja felejteni Ábelt... igen, el fogja felejteni...!

Ha a strandon hevert, akkor a vízből látta kifelé jönni Ábelt. Ha a város utcáit járta, szembe jött vele, ha a parton kószált, még a tenger hullámai is azt locsogták: Ábel, Ábel, bel... bel... Mindig menekült vissza a hotelszobába. Magára zárta az ajtót, legfeljebb a teraszra merészkedett ki. Olvasott. Olvasott volna. Lapozta a könyvet, ki tudja hányadik oldalnál tartott már, de fogalma sem volt miről szól... a gondolatai Ábel körül forogtak. Vajon most mi van vele? Azt sem tudta, hogy ő hol lehet. A telefonját sem hozta, szándékosan nem hozta... pedig most úgy felhívná... Te idióta te, hát őelőle menekültél ide... minél messzebbre... elakarod felejteni... na hát akkor rajta... nézd mennyi jóképű fiatalember kószál itt a szálloda körül... ne itt keseregj... eredj és keresd az igazit!
Ábel azt mondta, benne talált rá az igazira. Amikor felelősségre vonta, hogy miért jegyezte el mégis Mónit, azt válaszolta, akkor még nem ismertelek. Mónival régebben barátnők voltak, csak mióta dolgoznak, nincs idejük egymásra. Azt tudta róla, hogy vőlegénye van, még kívánt is neki sok boldogságot... Azután nem is hallott róla sokáig, azt hitte már régen férjhez ment.
Ábellel egy baráti társaságban jöttek össze. Szerelem volt első látásra. Persze, ő azért hagyta, hogy Ábel megküzdjön érte. Csak miután alaposabban megismerte, akkor hagyta kibontakozni a szerelmüket. Az tény, hogy Mónival szakított jóval előbb, mint ahogy ők megismerték egymást. Milyen boldogan mondta Ábel "Benned találtam rá az igazira!". Aztán valahogy kiderült, hogy ő volt Móni vőlegénye. Azt mondta: "Tudom elkapkodtam, későn jöttem rá, hogy nem hozzám való... jó lett volna egyből rád találni... de ha már az ember elmúlik harminc, akkor kicsit pánikba esik... de még időben rájöttem, hogy tovább kell keresnem... s tudtam, hogy rátalálok az igazira." Igazán?... Én mégis honnan tudjam, hogy most majd nem az esküvő előtti napon jön-e rá, hogy mégsem én vagyok az igazi? Honnan tudjam?... Hogyan hihetnék neki?... Azt mondta, békében váltak el Mónival... Csakhogy én szeretem őt... ahogy Mónit faképnél hagyta, engem is elhagyhat... mégis hogyan hihetnék neki?... Nem... nem... egyébként is azért vagyok itt, hogy elfelejtsem!...
Talpra ugrott... igen, hát ezért jött ide... szépen rendbe szedi magát és gyerünk, bele az éjszakába... biztosan talál valakit, hiszen tudja magáról, hogy csinos, jól néz ki, csak megakad valakinek a szeme rajta.

Sokáig barangolt az utcán lehajtott fővel, a gondolataiba merülve. A zenés szórakozóhelyek nem vonzották, inkább messzire kerülte őket. Szomorúság volt a szívében. Észrevette, hogy három srác figyeli. Szembe jöttek, azután megfordultak és követték. Most hirtelen Edit fordult sarkon és ment szembe velük. Akaratosan, durcásan nézett rájuk, nem kerülte a tekintetüket.
- Beborult, sőt villámlik is! - hangzott el a megjegyzés angolul.
- Csinos, szép lány... - jegyezte meg a másik - gyere velünk táncolni!
- Menjetek a pokolba! - kiabálta Edit, s futásnak eredt.
Csak miután biztos volt benne, hogy nem követik, akkor lassított léptein. A partra ment, ott kószált egy kicsit, azután leült egy kőre, hallgatta a tenger hullámainak moraját, gyönyörködött a holdvilágos csillagos éjszakában. Kicsit megnyugodott a lelke. Iszonyúan vágyódott Ábel után.
Sokáig ült ott a kövön, egészen addig míg ráébredt arra, hogy nem tud nélküle élni... Összecsomagol, s másnap hazautazik.

Átaludta az éjszakát, s jókedvűen ébredt. Amikor ránézett a bepakolt bőröndökre, akkor ébredtek benne a kételyek... Mi van, ha Ábelnek már másik lány jár az oldalán... ha neki nem is sikerült Őt elfelejteni, de talán Ábelnek igen... nőcsábász... szoknyabolond... ilyen emberhez akarja kötni az életét?... Nem, nem megy sehová!... Marad végig... van még öt napja... még sikerülhet!
Kiment a strandra, újra kezdte a regényt s most igyekezett koncentrálni arra amit olvas. Élvezte a nap simogató sugarait, vidáman lubickolt a habokban...egyszerre újra élni kezdett.
Sokat kószált a természetben, megnyugtatta a lelkét. A sós víz lágy simogatása, a természet adta nyugalom nagy hatással volt rá. Eltelt a tíz nap. Az utóbbi napokban alig gondolt Ábelre, hitte, hogy egy új Edit indul haza.

Amikor az előszobában lerakta a bőröndöket, azonnal észrevette édesanyja keze nyomát. Ki volt takarítva, tisztára suvikszolva minden, a hálóban az ágya áthúzva, rendbe rakva, a zsebkendőhegyek eltüntetve. - Szegény anya, mennyit aggódhatott érte. Borzasztó, hogy rá nem is gondolt... mindjárt felhívja! Azonnal indult a telefonhoz, látta villog, üzenet érkezett. Bekapcsolta, hogy lehallgassa.
"Edit, kérlek vedd fel, újra hívlak!" - Ábel volt.
"Edit drágám, sehol sem talállak, a telefonod kikapcsolva, mi van veled? Aggódom érted, szeretlek, tudom, hogy te is tudod. Azt is tudom, hogy te is szeretsz! Ha engem büntetsz is, de magaddal ne tedd. Te nem vagy hibás semmiért. Kérlek jelentkezz!" - Ábel! Leroskadt a székre, s nem tudott mozdulni onnan. Jött a következő üzenet.
"Edit szerelmem, tegnap dörömböltem az ajtódon. Nem tudom hol vagy, nem tudom mi van veled?
Legalább szólj, hogy jól vagy!" - Ábel! Még két üzenet, az is Ábeltől. Akkorra már sírva fakadt. Miért aggódik érte ennyire. Lehet, hogy valóban szereti őt? Bekapcsolta a laptopját. Üzenetek sorozata érkezett. Ábeltől egyetlenegy! Azt olvasta elsőnek.
"Megtudtam, hogy elutaztál! Most már csak reménykedek, hogy jól vagy. Csak ismételni tudom magam: szeretlek, jobban mint az életemet! Edit drágám, akkor még nem ismertelek Téged! Ha mégsem tudsz bízni bennem, jogod van hozzá. Kívánom, hogy találd meg a boldogságod... Nekem csak az a fontos, hogy Te boldog légy! Szeretni foglak amíg élek, de ha Téged boldognak látlak, tudlak, nekem már az is elég. Kívánom, hogy találd meg az igazit, és légy nagyon boldog! Ábel."
Edit az ágyra vetette magát egy doboz zsebkendővel és zokogott. Azt hitte megszakad a szíve.

Napról napra haloványabban jelent meg a munkahelyén. Magába zárkózott, beburkolózott a szomorúságába, gépiesen tette a dolgát. Nem volt már az a régi jókedvű Edit, az az életvidám, csacsogó, kedves lány, aki annak előtte volt. Margó egyre nagyobb aggodalommal figyelte a lányt.
Ha kellett tovább maradt, szívesen túlórázott, akár benn ült késő éjszakáig. Margó eldöntötte, hogy ha ma is tovább marad, elbeszélget vele. A legnagyobb meglepetésére, Edit elsőnek távozott.

Nem volt kedve haza menni. Olyan remek idő van, kimegy a szigetre levegőzni, gondolta ott a zöldben, a jó levegőn egy kicsit helyrerázódik a lelke. Lehajtott fejjel kószált, gondolatban Ábelt kereste, kutatta... vajon hol lehet?... gondol-e még rá...? Gyakran megrázta a fejét, hogy elűzze tolakodó gondolatait.
- Edit! - Ábel hangját hallotta. Felnézett, ott állt előtte.
- Ábel! - suttogta, de többet nem tudott szólni. Álltak szemtől szembe és csak nézték egymást. Nem jöttek a szavak, nem is kellettek... a szemek beszédesebbek voltak a szavaknál. Gyűltek a könnyek mindkettőjük szemében. Amikor az első könnycseppek végig gördültek az arcukon, egyszerre tárult a karjuk, s egymás nyakába borulva, zokogva ölelték egymást szorosan... hosszan.

Ennek az alkotásnak a tetszésátlaga: 5

Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7108
Időpont: 2012-05-19 08:50:55

válasz T. Pandur Judit (2012-05-18 15:21:06) üzenetére

Kedves Judit!
Milyen j, hogy jttl s elmagyarztad mirl is rtam... gy mr magam is jobban rtem.:)
Ez komoly. Sokszor az olvas vilgt r valamire, hogy az mirt is van ott... Tudom, hogy ezt akartam, gy akartam, de hogy mirt? Prbltam Millalinak elmagyarzni, amit magam sem rtettem. Erre jttl Te, a belled rad nyugalommal, blcsessggel, s nhny mondat utn megvilgosodtam. Ezrt is nagyon j, hogy vagyunk egymsnak, s sokfle formban segthetnk egymson. Ksznm Neked!
Szeretettel
Ida
Szenior tag
T. Pandur Judit
Regisztrált:
2008-10-21
Összes értékelés:
5606
Időpont: 2012-05-18 15:21:06

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!
Valahogyan vgig tudtam, hogy ez nem egy "IGAZI" szerelmi csalds! Nem hagyta el Editet a szerelme, mg csak meg sem fordult a fejben a szakts. Edit akart szaktani bellel, mert megijedt a sajt maga ltal "falra festett rdgtl". /Majd t is elhagyja az eskv eltt... :)/ Amikor kiderlt a trtnetedbl, hogy mi is az oka a szvszaggat bnatnak, mr tudtam, hogy csak kpzelt ez a fjdalom. Jl festetted le a szerelmi bnat jellemzit: az elhanyagolt munkt, a dntskptelensget, a kapcsolatok feladst msokkal, a kedvetlensget, a depresszit, a koncentrcis nehzsget, a jvtl val flelmet, a pesszimizmust, a krnyezet szmra rthetetlen viselkedst, az elszigeteltsget, a krbe-krbe tiprdst. :D
Judit
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7108
Időpont: 2012-05-16 21:06:12

válasz Selanne (2012-05-16 19:42:04) üzenetére

Ksznm, kedves Marietta, hogy olvastad s rtkelted. Ksznm szavaid.

Szeretettel
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2009-01-04
Összes értékelés:
8272
Időpont: 2012-05-16 19:42:04

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *

Kedves Ida!

A romantikus trtneteknl igen nehz az egyenslyt megtallni ahhoz, hogy ne legyen cspgs, ne legyen sablonos. Fszerezve legyen , legyen zamata.
A szerelmi bnat, s annak kvetkezmnye is tbbflekppen csapdhat le. Minden ember msknt kpes reaglni. Van aki csapong, van aki visszahzdik a csigahzba, de mindenkppen produkl a szervezet valamit. Felvzoltl egy fle reakcit, nlad gy teljesett ki a trtnet.

Szeretettel:Marietta
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12482
Időpont: 2012-05-16 17:25:39

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Kőműves Ida (2012-05-16 17:03:52) üzenetére
Kedves Ida!
Gondoltam n is arra, hogy nem megtrtnt esetet dolgotl fel. Azonban - mr csak ilyen az let, hogy hasonl gondolkods Editek ltezhetnek lknt is. Persze, az egsz prvlasztsi procedra mindig lehet sikeres, de sajnos, az ellenkezje is megtrtnik.
A vgkimenetel pedig - Nlad gy vgzdtt, hogy annl jobban nem is vgzdhetett volna.
Kata
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7108
Időpont: 2012-05-16 17:09:59

válasz Millali (2012-05-16 17:00:14) üzenetére
Kedves Millali!
Egy pillanatig sem ktelkedtem a j szndkodban. Ne aggdj, minden rendben, legalbbis rszemrl...
Szeretettel
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7108
Időpont: 2012-05-16 17:03:52

válasz Finta Kata (2012-05-16 12:43:41) üzenetére
Kedves Kata!
rlk, hogy Neked tetszett a trtnet. Igen, az let valsgban akartam brzolni ezt a szerelmi bnatot, amikor a lny rldsben, fjdalmban olykor vdaskodik is. Hiszen az, hogy a fi az eskv eltt futamodott meg, ez csak az fejben szletett, hogy mg jobban fjdtsa a sajt szvt... s mg szmtalan butasgot s vdat szr a fira, ami esetleg nem is igaz. Mire megnyugszik kicsit, s jra tallkoznak, akkorra mr maga is ltja, hogy sajt magnak, vagyis mindkettjknek fjdalmat okozott, s hogy a fi igazn szereti t.
Egybknt, ez egy fiktv trtnet, de valjban ezt szerettem volna brzolni s hitelesen tadni..., hogy mennyire sikerlt, ezt mr Ti dntstek el.
Ksznm Neked, hogy olvastad, rlk, hogy tetszik a stlusom, Editrt meg ne aggdj, ugyanis ez, ezttal egy fiktv trtnet. Ksznm szavaid s rtkelsed. Szeretettel, Ida
Alkotó
Millali
Regisztrált:
2011-11-14
Összes értékelés:
2107
Időpont: 2012-05-16 17:00:14

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Kőműves Ida (2012-05-16 16:44:47) üzenetére
Kedves Ida!

Amint ezek az informcik eljutottak az agyamig, azt hiszem nem csak a st talltam meg, hanem a start helyt is megmutattad nekem. Most mr bizonyossggal rzem,hogy a flelmem alaptalan volt, de kellet hozz a magyarzatod. Remlem elhiszed nekem, hogy mer j szndkbl, s az rtkek elvesztse irnti flelembl rtam, amit rtam.
Szeretettel:
Millali
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7108
Időpont: 2012-05-16 16:44:47

válasz Millali (2012-05-16 11:51:56) üzenetére
Kedves Millali!
Annak nagyon rlk, hogy szereted a romantikus trtneteket... ugyanis szeretnk mg mskor is hozni, viszont elvrom, hogy azokrl is szinte vlemnyt mondj. Nem trtnt semmi, lehet, hogy flrertettk egymst. Azt mondod, hogy tbbre vagyok kpes... Ksznm a megellegezett bizalmat, akkor viszont itt is trtnt egy kis flrerts. Ezt n szndkosan rtam gy...,ahogyan friss szerelmi bnatban egy lny vdaskodn, tesze-toszn, olykor butn, kibrndultan, aztsemtudjamitakar mdon viselkedhet. Olyankor nem mindig van helyn az sz, kapkod egyik ostobasgbl a msik butasgba... sorolhatnm. Teht nem p sszel gondolkodik, ha viszont Te ezt hinyolod, akkor taln mgis helyn volt az eszem, mert ppen ezt akartam elrni, rzkeltetni. Ebben az esetben ez volt a s a zsros kenyren. Ez egy fiktv trtnet, nem vals... attl fltem, hogy taln nem tudtam hitelesen tadni. Szeretettel, Ida
Szenior tag
Finta Kata
Regisztrált:
2006-04-12
Összes értékelés:
12482
Időpont: 2012-05-16 12:43:41

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!
Nos, n szeretem a romantikus trtneteket, s Te nagyon j stlussal brzoltad Edit vvdst. Az let valsgt brzoltad, mivel igazn nem egyedi eset, sokan tlhettnk hasonl lethelyzeteket.
n csupn a vgnek nem rltem. Fltem Editet, nehogy gy jrjon - letben ktszer is - mint n. Mert n is hittem, mert hitegettek, grgettek mindent. Mg egyszer biztosn nem hinnk olyan embereknek... Most mr bizton tudom, hogy "kutybl nem lesz szlonna". Aki cserlgeti a partnereit (s ms hibi is vannak) az nem lesz ms ksbb sem. n is rfztam a kedvesked bocsnatkrsekre, a sok szp szra, mert azt hittem, szinte szavak...
Prsze, mindez az n esetem, az rs pedig a Tid, mit nagy gonddal s krltekintssel rtl meg, nagyon j stlusban. J volt olvasni, minden - sajt lmnyem - ellenre.
Editnek pedig kvnom, hogy ne jrjon gy, mint n!
Gratullok a mvedhez!
Szeretettel: Kata
Alkotó
Millali
Regisztrált:
2011-11-14
Összes értékelés:
2107
Időpont: 2012-05-16 11:53:13

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Kőműves Ida (2012-05-16 10:40:47) üzenetére
Rossz, int pldaknt emltettem meg a fzeteket, s mg vletlenl sem akartam azokhoz hasonltani a mvedet. Lehet, hogy megint nem vagyok elg vilgos, ezrt megprblom sszegezni. Az rsod tetszik, tudom, hogy vannak ilyen lethelyzetek, mr n is tltem ilyet, viszont nem kaptam meg azt a mindent elspr rzst, amit mr megszoktam tled. Mintha a zsros kenyrrl hinyzott volna a s, vagy kevesebb lett volna rajta.
Szeretettel:
Millali
Alkotó
Millali
Regisztrált:
2011-11-14
Összes értékelés:
2107
Időpont: 2012-05-16 11:51:56

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
válasz Kőműves Ida (2012-05-16 10:40:47) üzenetére
Kedves Ida!

Flrertettl, de valsznleg ennek n vagyok az oka. Nem azt mondtam, hogy nem tetszett, mert akkor hazugsg lenne az rtkelsem is. n arra szerettem volna felhvni a figyelmedet, hogy sokkal kevesebb klti eszkzzel rtad meg ezt a mvedet, mint ahogy mr megszoktam tled. A romantikus trtneteket n is szeretem, pedig frfi vagyok. A lny lelki vvdsait -a te ri kpessged szintjn- tbb hasonlattal, szimbolikus kppel vrtam. n csak attl fltem, s ennek prbltam hangot adni, hogy nehogy az irodalmi rtkek rovsra kezdjl rni, mert ennl Te sokkal tbbre vagy kpes.
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7108
Időpont: 2012-05-16 10:54:18

válasz pirospipacs (2012-05-16 10:22:54) üzenetére
Kedves Pipacs!
Mire vlaszoltam Millalinak, rkezett a Te visszaigazolsod. Helyrebillentetted bennem az egyenslyt, azzal, hogy Neked mgis tjtt az ami valjban a clom volt ezzel a novellval. A lny lelki vvdsnak brzolsa. Az az rzsem, hogy mi nk, valban msknt lnk meg egyes lethelyzeteket, taln a romantika is kzelebb ll hozznk.
rlk, hogy Te hitelesnek talltad ezt a helyzetet, amit lertam, s rlk, hogy tetszett.
Ksznm az olvasst s rtkelst.
Szeretettel
Ida
Szenior tag
Regisztrált:
2012-03-29
Összes értékelés:
7108
Időpont: 2012-05-16 10:40:47

válasz Millali (2012-05-15 22:42:44) üzenetére
Kedves Millali!
Nincs azzal semmi baj, ha nem tetszett ez a romantikus trtnet, ht hiszen nem vagyunk egyformk, az zlsek bizony klnbzek tudnak lenni, s ez gy is van rendjn. A clom a lny lelki vvdsnak brzolsa volt, a szabaduls irnti nem is igazi vgy...
Azokat a Romana s Jlia fzeteket, amiket emltesz, csak hallomsbl ismerem, s nagyon remlem, hogy ez a novellm egyltaln nem hasonlatos azokkal. n magam gy reztem, hogy sikerlt jl megoldanom ennek a szerelmi bnatnak a hiteles brzolst, mert az volt az egyedli clom, semmilyen hts szndk nem vezrelt.
Taln a frfiaknak nem jnnek gy be a romantikus trtnetek... nincs azzal semmi baj, vrok mg ms hozzszlsokat is.
Ksznm, hogy elolvastad, annak ellenre, hogy nem tetszett, mert tudom, hogy az nem ppen knny feladat. Szeretettel, Ida
Alkotó
pirospipacs
Regisztrált:
2010-07-24
Összes értékelés:
2703
Időpont: 2012-05-16 10:22:54

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida! Aki let ilyen lethelyzetet, mint n is, az tudja, hogy pp ilyen. Az ember csak tesze-vesze, rtelmetlenl cselleng, s nem tallja semmiben a szpet. Szerintem igaz az, hogy br nem betegsg a szerelmi bnat, mgis az egyik legfjdalmasabb dolog az letnkben. Nekem nagyon tjtt az rzs, persze n n vagyok. A frfiak bizonyra mskppen lik meg, sokkal racionlisabban, mi nk azonban leginkbb szvvel. Mskppen tudunk szeretni is... taln valahogy mlyebben.
ppen azrt tetszett rsod, mert tkletesen adta t azt, amit egy n tl egy ilyen helyzetben.
Nekem tetszett.
Szeretettel.
pipacs
Alkotó
Millali
Regisztrált:
2011-11-14
Összes értékelés:
2107
Időpont: 2012-05-15 22:42:44

a felhasználó által leadott szavazat: * * * * *
Kedves Ida!

rdekes, olvasmnyos, romantikus trtnet. Tbb helyen jl elkapod a llek fjdalmas pillanatait, mgis meg kell mondjam szintn, szerintem nem ez a legjobb rsod. Lehet, hogy velem van a baj, s msoknak sokkal jobban fog tetszeni. A stlus itt-ott emlkeztetett a 90-es vekben annyira felkapott "Romna" s "Jlia" fzetekre, amelyekben irodalmi rtket nem igen lehetett tallni, viszont nagyon nyeresges vllalkozs volt, s rengetegen olvastk. Te sokkal tbbet tudsz ennl. Mr bizonytottad is, nem is egy mveddel. Remlem nem haragszol meg rm, de kptelen lennk hazudni,annl sokkal jobban tisztelem a tehetsged s a tudsod.

Szeretettel:
Millali

Legutóbb történt

Kalocsa Zsuzsa alkotást töltött fel Szól a szív címmel a várólistára

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy másik emlék - 11# novella című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) Egy emlék - 10# novella című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 38. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 37. című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Krómer Ágnes bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

black eagle bejegyzést írt a(z) A lajtorja 36. című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Az Ó és az Új című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Az Ó és az Új címmel

Bödön bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Így, újév felé? címmel

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) A lajtorja 155. című alkotáshoz

Bödön alkotást töltött fel A lajtorja 155. címmel

sailor bejegyzést írt a(z) Gömbölyű című alkotáshoz

sailor bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Így, karácsony múltán? című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Teremtésem című alkotáshoz

eferesz bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

eferesz alkotást töltött fel Évgyűrűk címmel

Tóni alkotást töltött fel Petőfi Sándor: Hazámban / In der Heimat címmel

Tóni alkotást töltött fel Kis János: Hajós ének / Schiffers Gesang címmel

Árvai Emil bejegyzést írt a(z) Általános csevegés fórumtémához

szilkati bejegyzést írt a(z) Régi regék erdeje című alkotáshoz

szilkati bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

szilkati alkotást töltött fel Gömbölyű címmel

Tóni alkotást töltött fel Szabolcska Mihály: Újév / Neues Jahr címmel

Tóni alkotást töltött fel Sértő Kálmán: Kívánság / Wunsch címmel

sanna alkotást töltött fel személyiség címmel a várólistára

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Kankalin bejegyzést írt a(z) Szavak című alkotáshoz

Toplista

A Napvilág.Net hírei:

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjai

Csurgó Csaba: Kukoricza - János vitéz újragondolt kalandjaiTüzesen süt le a nyári nap sugára... egy plüssjuhászra? Rá bizony. Aki amellett, hogy egy véres, forradalmi hangulatú, sebes sodrású kémtörténetbe csöppen, talán képes lesz újrafogalmazni a gondolatainkat Petőfi klasszikusáról. Fiókba az előítéletekkel, és lássuk, hogy boldogul Kukoricza Jancsi egy egészen más kontextusban!

2014. 10. 20. - Irodalom

 

thegpscoordinates.net

Zenit Futárszolgálat

Minden jog a szerkesztőség és a szerzők részére fenntartva! © 2004 - 2023